Proverbe si un cocksock bonus.

Nu îmi plac proverbele. În general sunt false, şi cad la o analiză atentă:

“Nu da cioara din mână pe porumbelul de pe gard” – În umila mea opinie( şi zic umilă foarte sarcastic pentru că am o opinie foarte bună despre opiniile mele la modul general, părerea mea) amândoua păsarile sunt în mod egal de lipsite de valoare. Poate dacă am trăi intr-o societate în care sistemul monetar ar fi bazat pe păsări, gen cioara = cinci lei şi porumbelul = 10 lei, proverbul ar avea un înţeles mai profund, deşi acest sistem ar creea alte probleme: Îi scade valoarea dacă îi mort? Cum îi ţii la tine? Daca îţi zboară toţi banii ? Dacă dă iar gripa aviară, săraceşte ţara?

“Speranţa moare ultima” – Fals. Bruce Willis moare ultimul. Sau nu moare deloc, în nici un caz nu moare înaintea speranţei, şi dacă e să moară moare cu duşmanul de gât şi după ce a salvat tot ce era de salvat. Bruce Willis este un bărbat adevărat. Genul de bărbat care se demachează cu diluant industrial de bărbat ce e.

“Leneşul mai mult munceşte” – Fals, din experienţa personală.

“Vrabia mălai visează” – Vrabia visează la un cortex destul de dezvoltat pentru a creea imagini interpretabile intr-o stare alterată de conştiinţă.

“Cu un ochi râde şi cu altul plânge” – Eu personal am reuşit să râd numai din gură. Am încercat şi cu ochii şi cu urechile. Nu a mers. Aparent în cursul evoluţiei organele ăstea s-au specializat pe alte funcţii.

“Ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face.” – Fals. Mie nu îmi plac roşiile, totuşi i-am făcut o salată de roşii prietenei mele şi i-a plăcut.

“Cine sapă groapa altuia, cade singur în ea.” – Nu cade daca e atent sau e foarte gras şi sapă o groapă pentru un om mai slab. De fapt, oamenii normali, fără Alzheimer, ţin minte ce gropi au săpat.

“A ajuns cuţitul la os” . – Eu prefer să ajungă la os decât la organele vitale. E mult mai plăcut.

Recent mi-au venit niste idei de afaceri. Produse de nişă. Piaţă de desfaceri fix unde e durere.

 1. Aţi băut vreo dată un pahar cu apă? Nu vi s-a părut că nu e destul de hidratant? Că nu e destul de oxigenat? Există o soluţie! Apă grea! Deuteriul, cu atomul de oxigen ACTIV în plus este de 2 ori mai hidratant! Trebuie să bei de de 2 ori mai puţin ! Imaginează posibilităţile! Schimbă modul în care vezi hidratarea, pentru TOTDEAUNA.
 2. Balsam de rufe cu aromă de moaşte. Uite o aromă care nu a fost încercată niciodată: dulce, sălcie şi morţie. Avem aromă autohtonă de sfânta Paraschiva şi NOU, exotic: Papa Ioan Paul al II-lea. Ştiţi cum vă simţiti în haine spălate cu balsamul ăsta? UN CUVANT: SANCTIFIAT ( e cuvânt? Nu ştiu, dar ar trebui)
 3. Ciorap penian. 3 cuvinte: stilat, stilat, stilat. Negru, de satin cu broderii chinezesti. Ţine cald într-un mod distins. Femeile îţi vor recunoaşte clasa, vor spune: “Uite un bărbat care se respectă!”
***

Comentarii (8)

 • Parashik spune:

  fals ! Chuck Norris moare ultimu. :)) Chuck Norris counted to infinity – twice. bag cracii in html tags k nu merg X(

 • FataGri spune:

  Bai, negrul micsoreaza, deci nu ciorap negru! D-aia nu se fac nici prezervative negre…

 • kid spune:

  se fac si prezervative negre..am gasit yo :))..tare blogul :)

 • gioni bravo spune:

  deuteriul e izotopul greu al hidrogenului, are un neutron in plus; aia cu un oxigen in plus, e apa oxigenata. si nu-mi creste nimeni salariul ca stiu asta…

 • Zeriz Nospun spune:

  deuteriu oxigenat?

 • Un Om spune:

  Mă simt Sacnctifiat!!! :))

 • balamuk spune:

  Esti putin cam incult si cam carcotas, tie nimic nu-ti convine, dar macar esti amuzant, asta lasand la o parte limbajul de cartier de 2 lei, presarat cu expresii exagerat de vulgare.
  Chiar ca nu iti plac proverbele, ca nici nu le stii: “Nu da cioara din mână pe porumbelul de pe gard” si “Leneşul mai mult munceşte” nu sunt proverbe romanesti. Cu deuteriul, ti-a zis deja lumea. Oricum, ai posturi mai bune de-atat.

 • Andrei spune:

  intre noi fie vorba, la ce am citit de pe blogul acesta, am impresia ca faza cu deuteriul si oxigenul era pusa acolo special… era vorba de o reclama, facuta doar ca sa isi vanda produsul, si prin care se gaseau cuvinte care sa para atractive dar fara continut totodata. eu am inteles ca incerca omu sa reproduca spiritul de advertising de pe micile ecrane, ca n-am plasma de 102 cm inca, in care se bazau pt faptul ca 2% maxim din populatia glubului are habar ce inseamna deuteriul, dar da bine, si chiar si-asa aia care stiu ce inseamna nu ar avea timp sa se uite la reclamele lor de cacat! acum asta e, daca ai facut tu greseala eu mi-am luat-o, dar tot intre noi fie vorba, voi pt ce dracului stati si cititi articolele astea? ca sa il prindeti la cotitura pe om sau ca sa va radeti si voi oleaca? (niciodata nu am stiut daca e oleaca sau o leaca… in fine) mai bucurati-va si voi de viata si nu mai luati totul mot-a-mot! :) gaozarilor! :))

Adaugă un comentariu