Florii

Încep prin a spune un la mulți ani tardiv tuturor celor pe care îi cheamă Florin, Florian, Florentina, Narcisa, Cornel și Petronela. 

Duminica asta nu s-a întîmplat nimic interesant prin țară și, ca de obicei, cele mai interesante știri sunt atunci când nu se întîmplă nimic. Vezi improvizații. În cazul de față, improvizații de Florii.
Spre exemplu realitatea a trimis o reporteriță în pădurea de la Băneasa să vadă cum se distrează românii.SENZAȚIONAL!!!11!/ Românii se distrează exact cum știam noi! Mai exact:
1. Își parchează dacia cît mai în pădure posibil, că doar n-ai vrea să meargă pe jos prin natură ca toți fraierii.

2. Coboară și dau foc la o buturugă pentru grătar aproape de mașină să nu o fure cineva (și pe buturugă și pe mașină, că e importante ambele).

3. Muierile se pun cu basca pe o pătură între mașină și buturugă și purced a crăpa semințe și atât.

4. Tipii pun micii la grătar, între timp crapă și ei o sămînță da’ mai beau și un Burger și bagă o tablă că de, bărbații sunt multi-tasking.

Cam asta fac românii de la Burebista încoace când tre să petreacă. Mare știre. Și îi face și un interviu prostului și îl întreabă ce-i place lui cel mai mult. citez. „Mie cel mai tare îmi place să mă distrez”. Să mori tu! CĂPITANUL EVIDENT lovește din nou! Te simți bine cînd te simți bine!Bine că nu e invers că dădeai în paradoxuri. Reporterița încheie apoteotic: E bine că e pădurea plină de maidanezi că mănîncă resturile rămase de la petrecăreți. Să moară tu. Mănîncă câinii cutii de bere și pungi de celofan! Cre-că de-aia le lasă hîrleții în pădure, să își extragă săracii câini nutrienții din plastic și folie de aluminiu, nu că le e lene să strângă după ei.

Dup-aia la altă știre am deslușit înțelesul suprem al religiei creștine: CRENGUȚELE. Mai exact popii sfințiseră niște crenguțe de florii și oamenii literalmente se călcau în picioare pentru ele. Puseseră o babă la pămînt care avea un snop și i le smulgeau intr-o moșheală mai ceva ca la un concert Exploited. Normal. Păi doar e și zicala aia în biblie: „Iubește-ți aproapele, da’ dacă are mai multe crenguțe magice ca tine, rupe-i muianu în el de figurant!”.

Mi-l și imaginez pe Iisus la judecata de apoi, în fața unui cretin de-ăsta care nu înțelege însemnătatea supremă a crenguțelor.

Iisus: Mda bun, văd că ai făcut fapte bune, ai dat la săraci, etc..
Cretin: Da…
I: Da’ ia zi tu, hoitu’ lu Paraschiva de cîte ori l-ai pupat?
C: Păi am fost o dată la Iași și l-am pupat.
I: Bă, tu mă iei de prost? Nu se pune bă așa! De sărbătoare acolo cînd se calcă lumea în picioare 3 zile să pupe hoitu, l-ai pupat?
C: Nu, că era aglomerat…
I: Tsss… Nasol. Da ia zi tu, cîte crenguțe magice ai adunat de florii ?
C: Păi n-am adunat… n-am văzut rostu’…
I: Cum bă n-ai văzut rostu? Ești evreu ? Ia dă-te-n castoru’ mătii de păgân de aicea! Auzi la el.. nu vede rostu… ptiu da’ cretin mai ești! RESPINS, URMĂTORU’

***

Comentarii (5)

 • alecs spune:

  la multi ani ba!BR/p-aia cu crengutele am prins-o si eu, desi sensu tot nu-l vad. creca ma respinge isus. da ma duc la exploited

 • YukiAme spune:

  :))))))))))))))

 • Zoia spune:

  Dumnezeule! Am ras cu lacrimi! CRENGUTZE RULZ:))

 • Aia mica spune:

  io am o profa la facultate pe care o cheama crengutza. si studentii nu se stalcesc in picioare sa ajunga la ea la curs :))

 • Stefana spune:

  eu sunt din Iasi,si in fiecare an e Marea Calcare In Picioare De Sfanta Parascheva…si ne adunam gasca si mergem frumusel sa radem de Marii Calcatori Si Calcati In Picioare…ce e amuzant e ca am vazut o vecina de-a mea intr-un an pe acolo,calcand si fiind calcata cu spor..DE CE?!in restul anului ce mama naibii face de nu se duce sa pupe sfanta:)
  probabil ii place la gramada*

Adaugă un comentariu