În jur

Mă plimbam io ieri cu trenu’ și cum ma plictiseam așa mă gândesc io înspre mine: ia sa benoclez io cu ochiu’ meu critic prin jur, poate găsesc ceva hazliu despre care să comentez în gând, tot cu mine ca să mai tai plictiseala. DAR DESPRE CE OARE? 

Să zic de muntele bulbucat de carne care acu’ 40 a fost femeie și acuma e doar un monument piramidal al cărnii lăsate care citește un teanc cåt ea de gros de tabloide jegoase? Prea facil. 

De babele elevate care comentau otevisme fine și își comparau selecția de manele de pe mobil, descălțate și cu cracii tråntiți senzual pe scaunul din față, ca să îmi delectez și io privirea cu varicele lor în formă de harta rutieră a sectorului 5 ? Sub mine. 

De tipa din fața mea care avea mai multe cratere de coșuri pe țåțe decât Luna urme de meteoriți și care era în drum spre exemenul de intrare la facultatea de geografie și îngrășa porcul în ajun cu niște hărțulii ale româniei cu o disperare în așa hal de hulpavă că dacă s-ar fi inventat supozitoarele cu cunoștințe geografice elementare, la ora aia ar fi fost la farmacie țipând : „mai dați-mi vă rog un snop! hai că nu-mi sångerează curu’ așa tare!” Prea meschin.

Sau de copchila enervantă a uneia dintre babe care tot alerga pe coridor și orăcăia ca un goblin spintecat. „UITATI-VA LA MINEEE, MA URC PE CHESTII, URLUU, BAGATI-MA IN SEAMA!!!”. Nu te bag, fă, în seamă, mai așteaptă 4 ani, să-ți crească țåțe și poate țopăitul tău pe hol o să devină mai interesant, din punctu meu de vedere. Oricum, era așa de enervantă încåt îmi venea să îmi smulg un șiret de la adidas și să o spånzur acolo, de grătaru’ ăla de pus bagaje, sau să-i pun azbest praf în suculeț până n-o să mai aibă din ce plămâni răcni. O soluție mult mai subtilă dar care necesită timp și dedicație. Nah, o scris Caragiale ceva de genu, n-ar mai fi original.

Și dup-aia l-am văzut. Coclete mediocru, citea un ziar de sport. Gazeta Sporturilor, Pro Sport, unu din ele. ASTA E SUBECTU! Ziarele de sport. Cea mai mare idioțenie și risipă de hårtie de pe tarabe. Cică ele e ziare de sport, deși sunt 99% despre fotbal și 1% despre alte sporturi. Asta e ca și cum aș arunca o coajă de roșie pe o lipie și aș zice că e pizza. Partea aia cu restu sporurilor e așa de sumară că nici nu încap propozițiile întregi: „Echp d rgby s” Asta a fost articolu, restu se subînțelege. Nu prea le am io cu fotablu’ da’ din câte știu io, etapele sunt în weekend. No, acuma, ce scriu ăștia în 31,8 pagini de marți pånă vineri? Ce se întâmplă în fotbal așa de important în timpul săptâmånii? „Becali s-a căcat ceva care seamănă leit cu Bănel” 2 pagini interviu cu Becali pe această temă. „Oare o fi vre-un semn?” Analiza tactică a situației ipotetice în care din cauză că s-a căcat în formă de Bănel, Becali o să-i dea lu’ ăsta un rol mai important în următoru meci: 3 pagini. „Părerea mamei lu’ Bănel” : juma de pagină. „Contrapărerea dinamovistă” – 3 pagini de NO COMMENT cu Borcea. Numa idioțenii de-ăstea tot ziaru. Nuștiuce jucător suferă de mătreață și tre să faci reportaj cu selecționeru și medicul lotului, să-i întrebi ce impact ar avea asupra jocului cazul mediu de mătreață a jucătorului. Oare dacă mătreața se agravează, care sunt cele mai potrivite 3 rezerve pentru a-l înlocui ? ANALIZĂ COMPARATIVĂ.

Oricum tre să fii cam bătut în sfeclă să îți pese extrem de fotbal, da’ să și citești și ziare pe tema asta trebuie clar să fii înfrânt intelectual de natură.

***

Comentarii (15)

 • Nox spune:

  in privinta fotbalului ai mare dreptate. si pentru mine e o mare dilema ce dracu scriu aia in ziare sportive. plus de asta, si „stirile sportive” de pe la TV tot cu fotbal is pline pana la refuz. se vinde bine retarzilor. (ati vazut vreodata microbist intelectual?) O.o

 • cezar spune:

  da , eu am vazut ( an nu se intelege fotbalist intelectual ).

 • Nox spune:

  or fi si exceptii. O.o

 • cezar spune:

  de ce tot timpul trebuie sa termini o idee cu un coi mare si un coi mic iar intre ele o puta minuscula?

 • Nox spune:

  tipule, semnul asta : „O.o” e un fel de smiley care reprezinta o mutra nedumerita. si nu, nu l-am inventat eu. neeway, amuzanta interpretare.

 • moceanu spune:

  nox, ai fost pwnuit

 • Nox spune:

  wha’? O.o ce dreq mai e si aia?

 • Anonymous spune:

  FAIL!BR/lol l2p nub

 • daimon spune:

  ” ati vazut vreodata microbist intelectual? „BR/BR/– da!BR/dar ăia nu citesc tabloidele.

 • cristina spune:

  ba, mai scrieti ceva, ca ma plictisesc. ce dracu de treaba ii asta, ne tineti aici in suspans.

 • prowler spune:

  cristina tu nu intelegi ceva, nu ii plateste nimeni sa scrieBR/BR/cine porneste o cheta?

 • cristina spune:

  se poate aranja

 • Anonymous spune:

  „se poate aranja”concret omule face toti banii

 • D.V.A. spune:

  ba, eu realizez ca e articol vechi, dar nu inseamna ca e si expirat. practic am gasit doua etape deosebite: 1) cautarea unui subiect de ridiculizat e faina si punct, n-am ce spune… dar 2) infingerea dintilor in carnea tematica dinspre ultima cincime de articol ma incanta nespus de mult! fiind un fan (nesatisfacut) al baschetului, gasesc fragmentul gt;gt;gt; BPartea aia cu restu sporurilor e așa de sumară că nici nu încap propozițiile întregi: „Echp d rgby s” Asta a fost articolu, restu se subînțelege./B lt;lt;lt; o imortalizare deosebita a cretinismului monopolizant redactorial asupra soccer-ului din gesepeurile si celelalte jurnale sportive! BR/multa placere in citirea astor bloguri… abia acum cunosc si io farmecul :P dai inainte!BR/P.S. – felicitari pentru umorul spontan din comentarii O.o :)))))

 • Radu spune:

  pai ce sa zic, daca iti place, propovaduieste cuvantu’ sfant.BR/BR/am nevoie de alcooliti, ca un mesia ce sunt.

Adaugă un comentariu