Elogiu clasei muncitoare

Pe când eu mă culc, cu ochii injectați de bere, ei se trezesc, cu ochii injectați de nesomn. Se spală pe dinți în sictir, scrâșnind din ei, pregătindu-se pentru o nouă zi de muncă.

Slavă vouă! Cei care vă târâți picioarele ca niște zombie în fiecare zi spre muncă, cu o expresie goală pe mecla boțită, cu coșurile proaspăt stoarse încă zemuind, cu rănile sângerânde de la bărbieritul somnambul și cu machiajul strâmb, trântit în grabă. Când voi vă îngrămădiți în metrouri și autobuze, clefăind cu lehamite ultimele urme de cafea dintre dinți, singura chestie pe care ați băgat-o sub nas, eu mă întorc de pe partea stângă pe aia dreaptă și visez în continuare țâțe.

Voi, prin efortul vostru susținut faceți lumea să funcționeze cu slujbele voastre banale, care nu vă inspiră creativ în nici o direcție și vă transformă în drone. Când eu mă trezesc, pe la prânz, prânz și ceva și mă scarpin la coaie, uitându-mă chiorâș la soare, voi deja gârâiți de atâta muncă. Fără voi am pica în anarhie. 

Nu aș vrea să ajung ca voi, un peon fără minte și individualitate în mecanismul plictisitor al societății, dar vă respect. Vă apreciez tăria de caracter. Eu m-aș fi împușcat de mult.

***

Comentarii (10)

 • hamlet spune:

  anarhie tata textul asta fuck the system and all; da cred ca l-ai scris la misto pentru ca si tu esti un mic sclav, ca noi toti. oricum, mi-a placut.

 • Radu spune:

  no gogule. io am ora de ajuns la munca o zi pa saptamana. in rest e la bunul meu simpt. BR/BR/BR/care este? nu este.BR/cat timp imi fac treaba, nu intreaba nimeni cand vin, de ce am mecla aia rupta-n mine si de ce put a alcool/urina/parfum eftin.BR/BR/la mica ciupeala.

 • hamlet spune:

  oi fi creativ ca doar aia sint asa anarhisti si boemi ca tine. ce sa zic, te-ai scos, ai lasat in urma toata turma care tre sa ajunga la 9dimineata la serviciu.

 • Radu spune:

  nah. io lucrez la o shaormerie

 • PureVanity spune:

  pe bune, tu vorbesti serios? nu m-as fi gandit absolut niciodata ca TU nu ai o slujba bine platita, gen parlamentar, fotbalist, si, de ce sa nu indraznesc, chiar presedintele tarii … ?BR/man, imi pare rau pentru tine. o sa spun o rugaciune. si-am sa aprind o lumanare.BR/roz.

 • Radu spune:

  Singura data cand vorbesc serios e atunci cand zic ca niciodata nu vorbesc serios.

 • daimon spune:

  sclavii au nevoie de uzine cum au nevoie bogatasii de libertate.BR/BR/fiecare unde poate.

 • Entelectualul_de_bucuresti spune:

  Radule, sunt curios cu ce te ocupi. Eu am o teorie si vreau sa o verific.

 • je spune:

  bine tu, ca n-ai ora de ajuns la munca. Daca n-am fi ailalti care sa-ti faca saorma, sa culeaga hameiul si sa fabrice bere, sa aiba grija sa ai curent si cald in casa si sa-ti tina netul asta (prost) in picioare (cat de cat) unde ti-ai mai insira posturile? Daca puteam sa scriu, scriam si eu bai, crezi ca mi-e rusine? Da’ asa trebe sa ma scol la ore inumane sa tin de sase sa nu va pice netu… macar fac un kkt util, ‘va mumancur de hipioti :))

  Noroc ca esti amuzant.

 • Arnye spune:

  Cine`i harnic si munceste ori ii prost, ori nu gandeste…
  Acuma din doua una ;)) Urat sa fii drone. Da si scoala face acelasi lucru d-aia o urasc >:P

Adaugă un comentariu