Mobilul

Nu cred că există aparatură mai perversă, combinație de cipuri mai sugătoare de suflete decât telefonul mobil. Principiul după care un om normal ar funcționa este simplu: dacă nu dai de mine, înseamnă că nu trebuie să dai de mine. Asta până la apariția telefonului mobil. De când cu el, nu mai ești niciodată singur. Ai tot timpul prietenii și familia la o apăsare de buton undeva în buzunarul de lângă pulă. Orice moment de liniște și visat cu ochii deschiși poate fi întrerupt brusc de aceștia. Chiar daca nu este întrerupt, știi că poate fi, și nu poți să te bucuri de el. De fapt, cine mai are timp în ziua de azi de visat cu ochii deschiși? Își mai permite cineva? br
De când mă fac că muncesc am două. Unu a’ meu și unu de serviciu. Să îmi iradiez coaiele stereo, din fiecare buzunar. Nu ma sună nimeni niciodată și nici eu nu sun pe nimeni. Nu mă plâng.Îmi place așa. DAR DACĂ ? Dacă e nevoie? Păi trebuie să le car după mine nu ? Chit că nu le folosesc, trebuie să le țin acolo. Drobul de sare care să îmi cadă în cap când mi-e lumea mai dragă și care pe deasupra mai trimite și unde dubioase spre gonade care mă predispun la conceput bebeluși cu 3 ochi. Ca și cum genele mele nealterate nu-s destul de monstruoase.br
Și apoi sună, fix când mă scobesc în nas mai cu sârg sună și strică romantismul momentului.br
– Ce faci mă, mai vii la munca azi?
– …br
– N-ai și tu’ 500 de mii azi?
– …br
– Ia, zice mă-ta să te întreb ce ai mâncat azi.
– …br
– Ce mai faci mâ, n-am mai vorbit de mult. Ce-ai mai făcut azi?
– Păi, până în momentul de față am evitat discuțiile imbecile. br

Azi, aici, acolo, aiurea. Se aude un zgomot. E soneria de la telefon. Ba nu, e satana râzând că a reușit să-ți omoare intimitatea. Voi, săracilor, ăștia de maxim 18-19 ani v-ați născut fără ea oricum. Nici nu știți ce ați pierdut.

***

Comentarii (13)

 • Alice spune:

  adevarat ai grait, dar adevarul pe care l-ai grait, spre deosebire de alte posturi, e trivial…

 • cezar (troll de mall) spune:

  hehe, eu nu am mobil!

 • PureVanity spune:

  asta poate ca inseamna ca tu de fapt n-ar trebui sa ai nici mobil, nici servici, nici acces la tehnologie, nici o viata sociala.BR/poate.

 • Radu spune:

  ai dreptate. NU MERIT sa fiu plictisit.

 • oCtv spune:

  da’ pune-l, mă, pe silent şi dă-l dreq. :)

 • Kidha spune:

  Unu-i celular, unu-i mobil. Creaza-le identitati, ca tot le porti zilnic cu tine.BR/Pe-al meu de exemplu il cheama M.

 • hamlet spune:

  merci kidha, tocmai mi-am botezt mobilul doamna T.

 • domnul Maciuca spune:

  pe al meu il cheama domnul Maciuca, si ma intreaba daca doamna M e libera diseara

 • Kidha spune:

  M. e băiat, şi nu e M, e M. (m mare punct adică). Şi nu, nu e liberBR/BR/@hamletBR/de ce doamna şi nu domnişoara?

 • Radu spune:

  pai na. a avut o adolescenta mai zbuciumata si o ramas gravida si stii tu cum era pe vremea lu’ ceasca. te radeau vecinii daca cresteai un copil singura.BR/BR/si a trebuit sa se marite.

 • cezar spune:

  radule, acum dai din casa si nu e frumos…

 • MOROMETE spune:

  La mine cand suna telefonul mobil parca vad pe dracu. Imi strica somnul. Juma de an tin mobilul inchis,doar vara il tin aprins.

 • doubt spune:

  man…nu inteleg de ce atragi atatia idioti. spui chestii perfect normale. cateodata chiar reusesti sa scrii bine. ai si cateva fraze de compunere de clasa 4-a dar e doar un blog. deci nu inteleg de ce isi afirma toti personalitatea cum scoti o replica.

Adaugă un comentariu