Hrușcă și Tatulici, oamenii care mă enervează azi

Cineva să îmi arate bârlogul criogenic în care își retrage Hrușcă carcasa nemuritoare să hiberneze 10 luni pe an. Nu știu care o fi punctul lui slab, o fi usturoi, o fi argint. Habar n-am, dar merită să îmi risc pielea ca să ucid bestia cu pleata rară. Ați văzut că nu îmbătrânește și tot timpul are părul la aceiasi mărime? Nu e om! În fiecare an, prin noiembrie se aburcă din văgăuna nesfântă în care își odihnește de eoane trupul aberant, cu foame de bani și colinde în gâtlej. Și mai scoate un CD lălăit de muzică de labă tristă, de parcă nu sunt destule CD-uri cu colinde, sau exista în așa hal de multe colinde pe lume încât în fiecare an mai găsește de compilat un album. Cine sunt oamenii ăștia, care cumpără în fiecare an un alt cd cu colinde? De fapt, cine sunt oamenii care cumpără cd-uri cu colinde la modul general ? Care is plictisitorii care stau în jurul bradului să asculte florile dalbe de crăciun ca să îi năpădească spiritul ? Nu știți bă că așa hrăniți bestia eternă, venită din stele moarte, cunoscută pe pământ sub numlele de H’rușkhh ? Nu-l mai chemați pe la emisiuni, nu-l mai ascultați, nu-l mai băgați în seamă. Să se întoarcă slăbit, în ianuarie în sarcofagul lui necrovertit și să pot să-l iau prin surprindere și să-i înjungii toate cele trei inimi putrede cu pumnalul meu de cristal lunar. 

Tatulici… Of băi tatuliciule, și începusem un text așa de frumos aici, nu am înjurat deloc. Chiar era decent. Da’ cu tine nu pot bă, pișatea-ș in cur de chelos antipatic. Cum e la cutremure scara Richter, cum e le temperatură Celsius, așa e la antipatie Tatulici. Mai exact, Tatulici este singurul lucru cu gradul 10 pe scara Tatulici a antipatiei. E ca diamantul pe scara durității. Cum îi văd chelia sinistră la televizor, cum încep să-mi tocesc dinții. Și zilele astea a fost la Petrila, unde au crăpat minerii ăia, și și-a plimbat mecla sictirită și microfonul pe la toate entitățile biologice de pe o rază de 5 kilometri de explozie. 

Și avea același discurs. 

„-Bă, v-am zis io că așa o să se întâmple. Tot timpul le știu pe toate! Toate probleme din țara asta vin de la faptul că nu își dă seama lumea că sunt zeu omniscient, și că în loc să vă scăldați în gloria luminii relfectate de chelia mea atotștiutoate, o ardeți aiurea. Sunt profund scârbit de ce se întâmplă în jurul meu. Chiar mi se urcă puțin sucul gastric înapoi, de aia am şi rictusul ăsta anal pe faţa mea de cur!
– Pai..
-Da’ nu o să se schimbe nimic, nu-i aşa domnu’ prost jegos care îmi respiră insalubru în microfon ? Nuu. Nu povestiţi nimic! Daţi din cap ca şi cum io am dreptate şi suspinaţi puţin de impresie. Aşa domnu’ coclete, vedeţi că ştiţi ? Nu se schimbă nimic bă, autorităţilor nu le pasă! Vă zic asta din 1600 şi voi nu mă ascultaţi că sunteţi cretini. Nu-i aşa că-s jurnalist bun şi meseria mea e esenţială bunului mers al ţării ? Aşa fraiere, dă din ceafă. Hai flit acuma, că mai pişă şi alţii ochii şi tre să-mi bag chelia în cadru. Glorie mie!”

Of bă Tatulici, tot îţi bag io un flit în ochi. Nu scapi tu neflitat. Pe bune. Adică da, atitudinea asta a ta dă bine pe mine, că am umor. Şi păr. La tine… nu prea.

***

Comentarii (37)

 • apartamentu' spune:

  :)) =))BR/OmniRadule, esti Radiant!BR/andra

 • Radu spune:

  cand eram mic, copiii ma strigau Plutoniu

 • Kidha spune:

  cam prea rapida trecerea de la Hrusca la Tatulici. Era loc de un pic de Busu intre ei. Dar tot eu sa te invat…

 • DXN spune:

  Deci Hrusca sta in Canada, in Toronto, Ontario. Ca si mine. Si ca si Doru Octavian Dumintru. Vine bine mersi in Romania sa mai pacaleasca niste batranei ca sa isi plateasca rata la casa. Vrei sa iti dau adresa? Iar Tatuliciul de casa…a avut si par. Eu atunci l-am vazut ultima oara.

 • Vlad spune:

  Inventia cea mai malefica a hrusca-ului e „lerul”. Ma bucur ca ai abordat subiectul, credeam ca sunt singurul paranoic… Cand te duci sa ucizi bestia nemoarta, da un bip ca vin si eu.

 • Una spune:

  Si inca n-au inceput sa bage colinde la metrou…

 • krakilla spune:

  Eu stau in Dubai, cu Salam si puiu’ ala de zburatoare… Cum il cheama, ma? Ala cu fata aia muci, de croncane… Nu avortonu’ minune! Ma rog, nu stiu cum il cheama, da’ vrei adresa? BR/BR/Mie Hrusca imi trezeste mila… Sa mor daca stiu de ce, dar de fiecare data cand il vad, mi se face mila. Imi vine sa alerg pe strazi si sa dau bani copiilor. Nu aluia care canta (am scris canta? ma duc sa ma autoflagelez), celorlalti! Imi vine sa ma duc si cand aud/vad Hrusca… Am plecat.

 • C spune:

  Da, si lor li se rupe

 • Cristian R. spune:

  Da, si lor li se rupe.

 • hamlet spune:

  io n-am inteles niciodata cine il tine in brate pe tatulingi asta. ca rating nu face, prost e si l-a mai si reactivat pe paunescu in 90 la o emisiune de-a lui.

 • mnomcat spune:

  fuego!!!ăla merită cea mai cruntă vârâtură de pulă bubonică!

 • doruldezid spune:

  oaica. cu tatuliciul m-ai lovit direct in punctul G al inteliGentei mele modeste, de femee. io zic asa. ca alde hrusca e optional. adecatelea, daca nu vrei nu asculti. nu te obliga niminia. telecomanda e la tine. dar tatuliciu!!! abia tatuliciu…. si ma intelegi ce vreau sa zic, tine de shaormarie. cu figura lui usor preocupata, lejer scarbita, omniscienta si ubicuitara. de care ori am simtit mancarime in varfu bocancului greu. de cate ori mi-am inghitit scuipatu. care nu se face. vierme mizer, ieftin de cumparat, corupt, mlastina umanului. care fuego ma? care hrusca? matusalemu chelios trebe intepat in cele trei inimi mari cat portofelele lui. brrrr!

 • doruldezid spune:

  ah, am recitit, sa ma racoresc. azi te iubesc, radule, imi vine sa iti iau linba-n-gura.

 • Rin Tin Tin spune:

  Necrovertit, cristal lunar, tati, ce fumezi, ca ma intereseaza:)

 • Celalalt Radu spune:

  Hrusca e amantul lu’ Mos Craciun si 11 luni o arde in basini la vila mosului din Laponia. Ceea ce explica desigur de ce dracu seamana perfect cu Rutger Hauer in filmul ala cu orbi.

 • apartamentu' spune:

  cealaltă AncuţăBR/andra

 • dany spune:

  da in plm asta vroiam si eu sa zic, Hrusca migreaza oriunde e iarna sau macar zapada ca sa colinde si pe acolo si in luna noiembrie se intoarce aici la lipit afise si inregistrat piese noi cu Coolinde E-jay 6 :O tatulici mi-a aparut mare pe site-ul realitatii (nush ce cautam acolo) si de atunci m-am speriat si am inchis browserul si am jurat ca o sa ma razbun

 • Radu spune:

  @dorudezid ejti milf? ca ma bagBR/BR/BR/@rin tin tin – nu-ti zic ba ce fumez,is egoist. nu dau, nu zic, nu nimic.BR/BR/@ restuBR/MEH

 • doruldezid spune:

  @radu even more. mirlf. (r e de la really):D

 • Golby spune:

  Da, Hruşcă am observat şi eu că asta face, apare an de an în preajma sărbătorilor şi bagă colinde la greu. Nu îl condamn că face asta, dar cred că poate mai mult, poate să cânte şi alte cele. Să apară şi cu altceva. E un artist plictisitor deja.

 • Dookie spune:

  Contrar presupunerilor Hruşcă nu bea sângele copiilor ca să rămână tânăr, ci doar stă încontinuu congelat. De aia vine doar iarna în România. Cum se apropie primăvara, cum o taie în Canada să stea la rece.

 • MuzicaBuna spune:

  Salut! Am vrea sa-ti publicam partea despre hrusca pe siteul nostru in sectiunea `Critica Muzicala`. Toate drepturile iti apartin, desigur, doar sa fie si acolo. :) Eventual, daca mai ai `aciditati` d-astea si vrei sa se regaseasca si in zona aia, da-ne un semn. Ce zici?
  _____
  Editor in Chief
  MuzicaBuna.ro
  MusicMall.ro
  Muzica9.ro

 • Radu Post author spune:

  ok. cum vrei. nu ma deranjeaza cu nimic. si na, alte aciditati n-am. da’ pot sa fac.

 • Radu Post author spune:

  aa .da. baga cu link spre aici. articolu’.

 • MuzicaBuna spune:

  Imi place cum scrii, e pe stilul siteului nostru, iar daca mai scrii chestii tangente cu muzica, noi putem sa le publicam. Iti poti face un cont pe site pt a aparea direct numele tau la autor. Bineinteles ca va fi un link catre ce ai scris tu, catre original ;) Pentru ca n-am gasit nici o adresa de contact te-as ruga sa ne contactezi tu pe mail daca esti de acord si cu asta.

  Imediat vine si linkul cu articolul.

 • Radu Post author spune:

  tzam trimes un mail

 • Radu Post author spune:

  vazui. da azi trag din greu la shaormarie. ail chip in taci.

 • dwarf spune:

  Bai fratilor….voi sunteti bolnavi ma…eu cred ca nu aveti ce face acasa si va plictisiti si va luati cand de manelisti,cand de hrusca cand de unii cand de altii…
  Voi va plictisiti acasa …halal

 • dwarf spune:

  Bai fratilor….voi sunteti bolnavi ma…eu cred ca nu aveti ce face acasa si va plictisiti si va luati cand de manelisti,cand de hrusca cand de unii cand de altii…
  Voi va plictisiti acasa …halal
  Lerui ler
  Autor : Colinde
  Sus pe cerul înstelat
  Mândră stea s-a arătat
  Şi cu flori de măr în mână
  Se coboară peste stână
  Lerui ler

  Într-un grajd sărac de lemn
  Din cetatea Betleem
  Într-o iesle-n rece scut
  Domnul lumii s-a născut
  Lerui ler

  Celui care-adus lumină
  Şi peste acest pământ
  Pace de la Domnul Sfânt
  Laudând pe cel din cer
  Lerui ler

  Iar de către răsărit
  Trei regi, trei magi au pornit
  Lui Mesia de se-nchină,
  Steaua Domnului lumină
  Lerui ler

 • sclipi spune:

  masc. sing.: acelasi. Fem. sg.: aceeasi. Masc. pl.: aceiasi. Fem. pl.: aceleasi

 • tilika spune:

  Hrusca asta e fiul satanei, 10 luni se serveste cu rautatea noastra si apoi il mustra constiinta si vine sa ne polueze cu aceleasi colinde an de an. Ca sa ne aducem aminte ca trebuie sa fim mai buni si etc…

Adaugă un comentariu