Era un cur

Un cur trecu prin încăpere şi îmi eclipsă toate gândurile. Ere genul de cur atât de intens încât făcea restul camerei să pară alb-negru prin comparaţie. Un cur care tăia sunetele din jur şi răcnea spre tine, în tăcerea apăsătoare a propriei tale minţi. Am tras aer în piept şi s-a pierdut în golul dureros proaspăt apărut între plămânii mei. Ce ai putea să spui unui cur în asemenea hal de perfect? Am închis ochii şi mi-am imaginat acei craci lungi întorşi invers şi sprijinind orizontul. Soarele apunând între acele buci arcuite suav.

Desigur, femeia era simplu de citit. M-aş fi dus la ea, aş fi zâmbit puţin, să mi se vadă dinţii bine proporţionaţi şi bine aliniaţi, apoi m-aş fi uitat intens în ochii ei, câteva secunde, cât să observe cum lucesc ca un izvor de munte ochii mei albaştri ca un cer furtunos, şi aş fi zis ceva complet nesemnificativ, pe care oricum nu l-ar fi auzit, complet hipnotizată de privirea mea. Dar acel cur. Ce aş putea să îi zic lui? Pus faţă în faţă cu curul ei, cum aş putea să reacţionez? De cuvinte aş fi putut doar să mă împiedic. Părea genul de cur care le-a auzit pe toate. Implacabil. Curul enigmatic care nu este impresionat de nici o privire, şi pentru care o viaţă de om ar fi insuficientă ca să-l înţelegi.

Şi totuşi era un cur pentru care merita să te zbaţi. Un cur care distruge idealuri şi visuri, şi totuşi unul între ale cărui sidefate buci ţi-ai lăsa stâlcite toate năzuinţele şi speranţele fără nici o clipită de regrete. Un cur pe care ai putea să îţi pui capul şi să plângi. Să laşi ani de emoţii reprimate să se scurgă printe acele dune de alabastru. Un cur care ar putea să te înţeleagă cum nici un cur nu a putut să te înţeleagă vreo dată. Un cur cu care să poţi fi tu însuţi, fără frică. Care poate să vadă cele mai întunecate văgăuni ale sufletului tău şi nici măcar să nu se încrunte. Să te accepte în deplinătatea fiinţei tale. O piersică de cleştar, un fruct al cunoaşterii reciproce. Curul pe care cu cât îl explorezi mai bine, cu atât te dezvălui pe tine mai mult. Fin ca nisipul şi curbat ca o clepsidră. Curul atemporal, care te face să uiţi cine eşti. Curul care sfârşeşte toate cururile.

Şi un nod mi s-a pus în gât, ştiind că acel cur este prea mult pentru mine, un biet om. Că nu sunt destul de bărbat pentru un asemnea cur, pe care mintea mea nu ar putea să-l înţeleagă niciodată, şi în care m-aş putea pierde. Acel cur era o cutie a Pandorei în care eu nu voi putea niciodată să bag mâna…

***

Comentarii (23)

 • pula mea spune:

  epic baga-ti-ai pula in el de cur

 • Darael spune:

  Nu cred ca mana doreai sa o bagi in Cutia Pandorei; nu e stilul tau :D

 • Andreea spune:

  Tare. Asa scriu unele despre iubire. I guess it’s just the same, we only fake it worse than men. That’s why we pretend we are in love – pana la urma, tot fundurile ne impulsioneaza. Bla bla e prea dimineata, revin..

 • hamlet spune:

  frumos, foarte frumos, mi-au dat lacrimile aproape.

 • Kidha spune:

  hai ba, de ce esti naspa, nu doar in cur imi sta tot farmecul

 • zuza spune:

  nici n-ar fi indicat sa bagi mana in cur :)))

 • Eudaimon spune:

  Bai stimabile, schimba-ti si tu theme-u ca imi sodomizezi uochii cu contrastu asta. In rest numai de bine .

 • staggerlee spune:

  Într-adevăr, un cur dat în pizda mă-sii, din câte înțeleg. Un om cu adevărat puternic nu s-ar fi lăsat eclipsat de măreția sus-menționatului cur, ci l-ar fi subjugat printr-un preamăreț fisting. Shalom.

 • KingSnake spune:

  Asa un cur sublim merita sa-i inchini o astfel de „o_da curului”. Si totusi poate ca daca ai fi incercat sa-i vorbesti folosind alfabetul Braiile, te-ar fi perceput suficient de mult cat sa-si deschida sufletul inspre tine. :twisted:

 • Ade spune:

  bai….te-am judecat gresit..si pe tine si bilutele de pe laterale…de fapt..cand nu sunt eu atenta si citesc intens ele se misca…sweeeeeeeeeet

 • Alexandru spune:

  Asta ar trebui pusa in manualul de clasa a IX-a si cerut la ea comentariu, caracterizare, … . Eventual trecut in programa de BAC. Mi-au dat lacrimile.

 • ... spune:

  Scrii din ce in ce mai naspa… unde e ala de a scris pana asta vara?

 • Dan spune:

  Curul perfect…care iti taie reasuflarea…..mai rar vezi unul pe strada si mult mai rar il prinzi…sa fie numai al tau. Si atunci cand este numai al tau….vrei sa il pui undeva, unde sa ai numai tu acces…pentru ca stii ca nu va fi pentru totdeauna al tau! :X :X :X

  PS: schimbi si tu culoarea…cerculetzele…ca orbesc aici k nubu!

 • donted spune:

  ce cuvinte ai folosit, metafore, epitete toate alea :) de unde le-ai scos pe toate?

 • Radu Post author spune:

  sunt artist

 • andrei spune:

  Mie mi s-a sculat pula gandindu-ma la curu’ al. Ar trebui sa vizualizez mai putin povestile altora. Baga-mi-as pula.. si sunt si la serviciu. Vroiam sa ma duc sa fumez o tigara…

 • MaryJane spune:

  is this your soft side?

 • anca spune:

  absolut genial desi e elb pe negru si nu negru pe alb:)ca tot se plange lumea de theme,imo interfata ta e ceva gen realitatea invers,poate gresesc.

Adaugă un comentariu