Leapşa penibilă cu dragoste şi alte zaharoase

Ajung io la muncă, ca tot omu’, mă plimb a pagubă, ca tot omu’, mă fac că muncesc cinci minute și decid să mă duc să mă cac. Da’ înainte de a mă căca, că tot îl văd pe colegu’ Andrei, zic să mă uit pe blogu’ lui așa, diagonal, de complezență că șade pe scaun la juma de metru de mine și să se simtă bine că-l citesc. Și ca să vezi, îmi dădu o leapșa pe blog pe subiectu’ dragoste la prima vedere.

Păi vedeți voi, că nu degeaba mă scarpin io la cur cu tastatura lui slim când îs singur în redacție. Preventiv. Eram sigur că o să mă pună într-o situație de-asta. Cum adică să scriu io de dragoste la prima vedere? Păi aş putea scrie de futut la prima vedere. Sau de futut la prima futere. E jenant.

Da’ hai să bag.

Io zic că dragostea la prima vedere e, cel puţin pentru mine, singura plauzibilă. Asta dacă prin dragoste înţelegem nevoia aia psihopată de a (ok nu intru in detalii intime ale gândirii mele, deci cenzurat aici).

Primu’ motiv e, că trăsăturile care se văd la prima vedere (10-40 sec, depinde de cât rămân blocat la buci) sunt singurele relevante. Adică ce rămâne nedescoperit la prima vedere? Personalitate, hobby-uri, concepţii despre viaţă, inteligenţă… CUI ÎI PASĂ DE ĂSTEA? Tot ce contează e la vedere. Ţâţe, buci, dantură, ăăăă chestiile intermediare .. a! craci, etc.

Al doilea motiv bun e că na, io am o minte fixistă şi psihopată (iar scoatem detalii intime) Nu mi s-a întâmplat niciodată să îmi dau seama brusc că îmi place una la 6 luni după ce am cunoscut-o. Văd. Vreau. Mă duc după. Tot ce a mers la mine pe planu’ amoros a fost decizie de prima vedere. Tot ce a mers prost, a fost decizie de după 5 beri. Apropo. Aia nu se pune ca prima vedere. Sigur nu se pune dacă vezi dublu.

Şi până la urmă, e cum mi-a zis un moş beat odată, când eram mic, foarte profund omu: “Bă, dragostea e ca şi diareea. Când te taie, apăi te taie”. Şi pe mine când mă taie, mă duc. Nu stau să văd daca e tufişu destul de întunecos, dacă am şerveţele sau nu. Mă pun pe vine, o trântesc şi mă şterg cu şosetele.

Dacă nu e instinct, e labă tristă.

Dar, ce recomand io. Pe ăştia cu prima vedere îi cam recunoşti după meclă. După cum se uită mai lung la tine de prima dată. Ei bine, dacă vezi ca privirea se duce spre plictiseală aşa după câteva secunde, le dai o bastârcă cu cotoru’ pumnului în lobu’ temporal. Dacă o ocheşti ca Xena, uită ultimul minut din viaţă şi te mai vede o dată prima oară. Preferabil într-o lumină mai bună. Dacă eşti mai pasiv, încearcă să cari dupa tine o mustaţă falsă, o pălărie şi o pereche de ochelari. Faci combinaţii până se îndrăgosteşte,

Io nu mai pasez leapşa la nimeni. Îs antisocial. Îmi iau jucăriile şi plec.

***

Comentarii (15)

 • Iosif spune:

  1) nu as fi putut spune asta mai bine

  2)super tare nenea ala.

  3)is foarte multe comparatii iubire-cacat

  4)mai picat bine articolu asta.aveam nevoie de asa ceva.

  5)nu iti vine sa omori oamenii care iti dau commenturi?(daca ma incluzi precizeaza ca la prosti)

  6)recomandami ceva sa citesc daca ai chef

 • Radu Post author spune:

  5. nah. is in coconul meu de autosuficienta. nu ma ating
  6. arhiva mea

 • krakilla spune:

  Mie un mos mi-a spus la o bere:”De ce toti oamenii inteligenti… bem?”. Cred ca era tot ala, ca eu am cunoscut un singur mos inteligent.

  „(ok nu intru in detalii intime ale gândirii mele, deci cenzurat aici)” – in pula mea, nu m-am putut abtine…

  Iosif, Iosif, Iosif…

 • bla bla spune:

  Hai mai Radule,chiar nu te mai enerveaza nimic?nu mai e pasiune si foc in ce scri,ce e cu atata cenzura?baga tata acolo ceva adevarat,ironic si amuzant,vb si tu de…extraterestri,iubitorii de plante,iubire,ce ii vrea tu!dar fara atata caca, ca ma indoctrinezi!

 • Adelina spune:

  puiule…dragul meu…sa te invat ce l-a invatat buni pe tata acum…20 de ani….
  tata:”mama disper!! Adina nu vrea sa poarte fuste si are niste craci de moare lumea vreau sa vada lumea ce craci are nevasta-mea!!”
  buni:”baiatu meu….esti cam naiv din fire…de ce sa te mai uiti la picioare nene?? ca oricum le dai la o parte.ce dracu?…..”
  filosofia bunicii care are gagic la 68 de ani…
  crazy shit in my home

 • Alexandru2 spune:

  Adelina, daca ai luat si tu putin din zestrea ei genetica, bucurie mare de tine si de baietelul pe care o sa il prinzi in mreje.

 • Radu Post author spune:

  @ bla bla

  nah. is sictirit in ultimu’ timp. o sa ma enerveze si pe mine chestii. atunci o sa scriu .

 • doruldezid spune:

  asa, mah, fiecare la scara lui!
  puiule!=))

 • jimerino spune:

  vrei sa facem schimb de linkuri.

 • Eli spune:

  Sictirit ca ce?

 • Radu Post author spune:

  ca tot.

 • Andreea spune:

  Leapsa e penibila, dar dragostea e ca diareea. Spor. Mai am sosete de dat. Nu garantez ca-s curate.

 • daddy cool spune:

  „Dacă nu e instinct, e labă tristă.” Merge. Instinctul de-a avea, de-a poseda, nu?! Nasol e ca asta e prezent (cacalau!) si la (MAI ALES la) politicieni. E o solutie, sa mergi pe instinct, sa faci ORICE din instinct. Cel mai nasol e sa ajungi sa faci laba din instinct!… :)

 • Radu Post author spune:

  Merge domnu’ tata lui. Da’ nuj, io sper sa ajung la o varsta la care sa fie mai putin instinct si mai multa logica. Poate n-as mai fi eu, da’ na.

  Cel mai nasol e sa ajungi sa faci laba ca nu ai altceva mai interesant de facut, nu din instinct. Laba ca nu e nimic bun la teve. Aia e trista.

Adaugă un comentariu