Amintiri din copilărie: Pietrele

Când eram mic mă jucam cu pietre. Mă rog chetri, chetroai sau cataroai cum se zicea pi la mine pi la ţară. Nu era din cauză că nu aveam bani de maşinuţe şi soldăţei. Doar că o maşinuţă nu putea fi niciodată un soldăţel sau un soldăţel o maşinuţă. Pe când o piatră putea fi ambele pe rând sau simultan! Bine, eram cam pârliţi noi aşa, ne jucam numa’ cu pietre şi nămol.

Da’ măcar pietrele, pe lângă faptul că puteau fi orice, nu se stricau. Decât foarte greu. Şi era o epocă bună pentru pietre, mijitul anilor ’90. La mine la ţară toată lumea avea în faţa porţii un morman imens de pietroaie. Nu ştiu clar de ce. Probabil un ţaran prost a pus într-o zi un morman acolo şi, din spiritul competitiv tipic pe malurile Siretului, ceilalţi ţărani au cugetat, scuipând cu ciudă în praf: “E, tuz gâţî mâti azi şî mâni, ci, tu ai şi io n-am?”. Aşa că şi-au pus şi ei. “Tu ai şi io n-am” era, şi încă e o motivaţie puternică să faci ceva la mine la ţară. Nu conta dacă aveai nevoie sau nu de acel ceva.

Şi acuma, dacă zice bunică-mea în sat “Niepotâmiu ari blog!”, o să audă un “Şi ci fâ, al mieu ari 2!”. Dar să ne întoarcem la pietrele noastre.

Era o abundenţă de pietre. Erau peste tot. Dar asa nu însemna că dacă unu’ avea o piatră mişto nu te duceai să-l calci pe cap ca să i-o iei. Până la urmă, copil fiind te plictiseşti de construit cazemate şi garaje pentru pietre. Tre’ să te mai iei şi la bătaie.

Cam toate se lăsau cu bătaie. Deşi şi bătaia era altfel pe malu’ Siretului. Cum chinezii au dezvoltat kung-fu, un mod de bătaie tipic lor, aveam şi noi. Aproximativ. La noi era cam aşa: te enerva, îi trăgeai un scuipat (stuchit; a stuchi – verb) în ochi, şi cât era confuz, luai o piatră de jos şi îi spărgeai dinţii cu ea. De-aia, la fel ca şi în Kung-Fu, conta foarte mult tehnica şi mai puţin forţa şi mărimea.

Spre exemplu, era unu, Cucu; nu ştiu clar dacă i se zicea aşa că tot şi-o scotea sau că era cam cât o pulă medie de mare, care avea centura neagră la chestia asta. Era o piticanie jigărită, da’ dacă punea mâna pe un pietroi, spărgea un cap de la 50 de metri lejer şi cu o precizie de lunetist. De-aia era foarte mişto să îl vezi pe ăsta nervos, cu spume la gură, cât era el de pitic, cu un pietroi sănătos în mână şi unu’ dublu la greutate decât el mergând cu spatele, căcat pe el şi zicând un mieros “ce-ai mă, te-ai supărat şi tu acuma, glumeam şi noi…”.

Mereu am zis că daca l-ar vedea un antrenor de-ăla de baseball american l-ar face vedetă. Da’ na, nu prea treceau mulţi de-ăia pe la mine prin sat. Nu mai ştiu clar ce s-a întâmplat cu el. Ori el, ori frate-su, a smuls picioarele la o babă şi a violat-o acu’ câţiva ani. Sincer nu pot să imi aduc aminte care din ei. Oricum erau o familie de degeneraţi.

Io mă jucam cu copii retardaţi din sat. Mai exact stăteam câteva ore bune să umplu o pungă de bomboane cu pietre de exact mărimea şi culoarea bomboanelor şi mă duceam la ei să îi servesc, zicându-le că e ziua mea. Făceam asta o săptămână întreagă şi tot nu se prindeau. Erau vremuri mai simple. La un moment dat mă cam plictisisem de pietroaie, aşa că s-a dus bunică-miu şi mi-a adus fosta praştie a lu’ taică-miu de unde o păstra şi iar a devenit distractiv…

***

Comentarii (90)

 • Dudu spune:

  Pffff….
  Ce cacat de articol…Eu zic sa-l stergi pana nu-l vede multa lume si sa scrii altu repede despre cat de mult futi tu uscat fiind.

 • Moldovian spune:

  frumos pe malu’ siretului.. chetroaie cat cuprinde dar acolo poti sa zici ca ai avut o copilarie frumoasa nu ca plodarimea din ziua de azi cu curu in scaunu’ din fata calculatorului 24/24..

 • Dan spune:

  ai de pula meeeaaa, ce-am raaaas :))))))
  daca ma mai tine interesu inca cel putin o saptamana iti promit ca iti cumpar cartea, daca va fi cazu

 • Duda Radului spune:

  Te pomenesti c-oi fi din neamu’ lu’ Rapa Nui,ca si aia se jucau cu pietre,da’ la alta scara si in loc de Siret,aveau Pacific,en fin,kestie de pozitionare… Rapanuii au disparut bruzc,se poa’ sa fi colonizat Siretu’ si moldovenii sa fie urmasii lor,in pula mea,ca daca va trageati din jidani,te jucai cu pietricele d-ale de la 30 de carate-n sus,nu stateai in foame in romania pulii mele !

 • Porta spune:

  noi ne jucam si cu gandaci :))

  mult mai distractiv decat hi5 si alte labe.

 • Christina spune:

  mie mi-o placut povestea cu pietricekek,

  @dan sau oricine altcineva: nenea radu are carte?

  • Radu Post author spune:

   da. exact. fix carti ar trebui sa scriu acuma. nu citesc da’ scriu.

 • Christina spune:

  *pietricelele (la mine la tara tastaturile nu stiu sa scrie singure si noi nu prea stie sa scriem)

 • Magus spune:

  io, la 20 de km mai la vale adica in orasul ala care a dat denumirea principalei strazi din Gl ;) , o ardeam cu fantani. aveam un fetish cu fantanile. cum imi dadeau drumul la joaca, cum faceam repede o fantana. cand a murit bunica, eu faceam o fantana.

 • Sophiestricata spune:

  Cand eram mici si mergeam la tara, frati-miu si varu-miu aruncau cu pietre in mine, ascunsi in spatele scaunului de la Trabant pe care il scosesera in curte. Dup-aia, ca sa nu ma supar si sa spun, eu conduceam Trabantul in timp ce ei ma impingeau. Cred ca era o afacere buna. Win-win.

 • George spune:

  Salutare Radu!

  Cum se numeste satul asta de care povestesti tu aici? E cumva Lungoci? Ca aveam noi unul pe acolo caruia-i spuneam Cucu…Sau e Namoloasa? Am vazut ca ai mentionat numele asta intr-un post anterior.

  Una peste alta, asa este. Nici eu nu inteleg de ce aveau toti piatra la poarta. Stiu ca o aduceau de pe la Calinesti (cred ca e prin Vrancea), de zici ca urmau sa-si ridice toti palate. Mai amuzant era sa te certi cu babele cand ne urcam pe morman si se imprastiau pietrele de la varf spre baza.

 • mikiliki spune:

  la noi la tara furam pietrele de la unu la altu ca sa facem baraje pe paraul din fata casei. asa crestea apa si iesea o baltocica in care te puteai scalda intins pe burta. dup-aia se enervau vecinii ca era apa prea mare si le ajungea nevestelor prea sus si le uda o chestie, care intre noi fie vorba, nu mai fusese umezita de mult. ma rog, amintiri…

 • Dan spune:

  Io, o data, mai de mult, de cand eram mai mic pana voi muri, imi venea sa le zic unora „da cine pula mea te-o intrebat de ce faceai tu?”. scrie undeva topic „poftiti de va bagati in seama ca poate n-o sa mai fiti niste uitati” si n-am vazut io?

 • So spune:

  Eu aruncam cu branză şi cu ‘oo’ într-o ţâţoasă vecină. Ea arunca în mine cu aceleaşi lucruri.. numa` că nimerea altundeva. Era pui de femeie. De-aia. Între timp am crescut şi mi s-a facut ruşine de aceste amintiri. Asta pentru că şi aia a crescut.. şi s-a urâţit cumplit. Aşa ca nu m-am mai gândit că aş vrea s-o fut. Ca aşa, mic fiind .. credeam ca oole si brânza sunt preludiul unei relaţii pofticioase. Păcat de brânză…

  Şi-n capul meu probabil că-s pietre acum.. ca şi-n al altora .. altminteri cine „pula voastra” stă să comenteze despre pietre [şi-unii idioţi şi despre brânză-n ţâţe]

 • zet spune:

  Pietre? neah! la noi, in piatra neamt, aruncam de la etajul 3 cu pungi de apa in capul trecatorilor, ne pisam saptamanal 10 baieti intr-o groapa, faceam sos, asa ii spuneam noi noroiului din pisat (apropos: copiii din ziua de azi cunosc la fata pulile prietenilor? ca noi ne stiam pulile toti unii la altii, si belite, si sculate, si nu era nik gay, pe vremea aia nu se inventasera homosexualii), intram prin efractie in scoala (scoala 5) noaptea si fumam in cancelarie de dadeau in paranoia profii… ehe… amintiri din copilarie.

 • st spune:

  realmente ai talent. aproape tot ce scrii imi place

 • Ramses3 spune:

  te-ai mai inmuiat parca :)… oricum amintirile din copkilarie ale oricarui drac de copkil sunt frumoase.
  eu mi-aduc aminte, legat de pietre, ca puneam intr-o cutie d’aia de pufuleti, un pietroi si o lasam in mijlocu strazii, si asteptam cu alti prieten sa vina vreun diliman sa dea din viteza cu sete in cutia aia…

 • Porcusorul Radioactiv spune:

  Dulce copilarie…si eu am spart cateva capete la viata mea.
  Si cu prastia era misto, mai ales cand trageam cu bilute de minereu de fier dupa becuri.

 • hamlet spune:

  moldova, oh, moldova

 • Andreea spune:

  Cand eram noi mici, erau altii mai mari ca noi. Si evident, ziceau de noi ca suntem prosti si ca nu stim ce-am pierdut. Probabil vorbeau de razboi…

 • Porcusorul Radioactiv spune:

  Ce coincidenta! Si eu cand eram mic erau altii mai mare ca mine. De unde esti, Andreea? :P

 • Andreea spune:

  Ah, porcusorule… Cate raspunsuri filosofice ti-as putea da! Zi mersi ca ma abtin. :P
  Sunt nostalgica de la cafea.

 • eu spune:

  nuj d c parere sunt ceilalti, insa articolul asta este f tare frate!!!:D

 • VaLee spune:

  Dudu si comentariile lui de kkt! da cam are dreptate!!!

 • gigel spune:

  io cand eram mica m jucam de`a doctoru si pacienta cu mihaita de vizavi, exact cum faceti voi acum

 • iri spune:

  Creangî,tu sî şii oari? He he…bun textu` ista. Mǎ faşi sî`ni aduc aminti di mormanu` di la poarta me.

 • super_fotbal spune:

  la mine in tarna nu prea ajungeau copii si cand ajungeau eram cel mai fericit, in nici un caz nu dadeam cu pietre in ei. intr-un fel regret asta, as vrea sa fi spart si eu cateva capete si sa nu ma aleg cu dosar penal. Cat despre pietrisu ala de la poarta il foloseam pe post de trambulina si saream cu bicicleta de se mirau aia din curte daca tocmai l-au vazut pe unu pe bicicleta deasupra gardului sau li s-a parut…

 • Danielu spune:

  Ma sa stii ca esti tare. M-ai luat tu la pula intr-o seara ca n-am idei originale, dar nu-i bai, doar prostii se supara. Cat despre carte, ti-o cumpar si eu, ca vad fanatici dornici care te incurajeaza.

 • mihai spune:

  GIGEL?

 • Cezar spune:

  io stateam intr-un cartier muncitoresc unde toti copiii ne spargeam muile toata ziua. de exemplu cel mai bun prieten al meu era unu cu care ma bateam in fiecare zi. dup-aia cand au inceput baietii pe la 15 ani cu tot felu de chestii de veneau aia cu duba sa-i stranga ca la recrutare m-am refugiat in carti si am devenit genu ala de rebel inteligent dependent de violenta gen gud uil hanting da care arat bine.

  de-aia va bat impula mea si in idei si in falange cand vrea pula voastra + va fut femeile daca e bune.

 • moses spune:

  ma intreb cum de ai atras toti ratatii gen Naughty_Girl pe aici…

 • Cezar spune:

  ba pisatule, natty girl e o leidi.

 • Alexand spune:

  Moldova rullz the joint :D

 • movapsebik spune:

  pula mea…prinde bine zvonu’ cu cartea. MAaaaa io nu ziceam numa de carte, ca aia n-o ia nimeni asa de-a pula. Io ziceam de LADA DE BERE primita cadou cand cumperi cartea. Auzi, carti le traba la astia…

 • movapsebik spune:

  asta ce pula mea mai e? „Ne pare rău, niciun articol nu îndeplineşte criteriile dumneavoastră.”

 • Wilma spune:

  Vaaaiii!!! Pietrele! Pietrele de pe strada bunicii. Il aveam si noi pe unu mai dobitoc asa, care tot timpul arunca dupa baietii mai slabi si dupa fete. Trebuie sa mentionez ca strada nu era asfaltata, nici acum nu e. Si pe atunci, periodic, se mai aducea cate un camion cu pietris care se turna pe strada. Ma uitam cu o groaza nemarginita la pietrele alea si la gandul ca trebuie sa trec iar si iar pe langa casa dobitocului. Chiar daca treceam pe celalalt trotuar, tot nu scapam. Cred ca de-asta am preferat frunzele.

 • vis frumos spune:

  In copilarie ma jucam cu o fata din vecini. La 27 de ani isi omorase 2 copii. Nostalgiile lui Creanga sunt inlocuite de stirile de la ora 5.

 • un cioban spune:

  slobozi-m-as in articolul si-n copilaria ta.
  eu-le … e foarte tare frate? tu esti foarte dobitoc frate..

 • Sabin din Valea Mica spune:

  Pietrele alea cred ca le aducea basculanta ca sa-si toarne loomea troatoar prin ograda. in satul in acre am crescut eu (nr. Gheorghe Doja) care era tot pe malu siretului se numea balastru :D. faza era ca nu toti eram lunetisti violatoru ala, mai nimereai si cate un geam… pietrele ca pietrele da gogosile de noroi =)) sau barajele pe drum cand se topea zapada:))… imi amintesc ca cam ( :)) ) acum 10 ani pe vremea asta ii furam seara matura lu bunica-mea si vanam caradasti (gandaci de mai din-aia cu coarne, care zboara) si speriam a doua zi fetele la scoala… ce mai tipau proastele, cica le era frica:)))))

 • kfkjfjflemgklkr;l spune:

  eu cand eram copil mic si prost si stateam pe la tara ma jucam de-a razboiu si eram tata lor conduceam ceata si de obicei ma legam de al mai mic si mai prost decat mine si cica il luam ostatic si il taraiam de picioare pana la baza noastra si ala saracu era mereu dezbracat ca n-avea haine saracu si se umplea de zgarieturi si de sange pi schinari si apoi cica infiermiera care una mai mare care era intr-a doua deja il ingrijea si ii punea pe zgarieturi glod amestecat cu pisu, nu mai stiu cum se numea amestecu, cred ca bleasca, da cica avea proprietati curative..

  ce distractiiiiie pe vremurile alea.. da’ numa pana la 6 seara ca apoi incepea mizerabilii..

  valeu tu! ma faci sa fiu melancolica acu, tu cu articolu tau…

 • prowler spune:

  io cand eram mic aveam BBURAGO bueiii

 • Sparks spune:

  /w Cezar; @Moise Cel Muist si Asociatia de Turism Montan „Picioru` de lemn”: Da ma pula! Cine esti tu sa judeci? Bai ratonule, ia fute stins!(da` cine pula mea sunteti voi ma de va vreti formatori de opinie?)(asta nu se duce doar la cezar si la moise, ci la toti comentatorii. Astept un raspuns sincer, rog seriozitate, asa, ca The Joker, cam atata seriozitate cat are Goethe romantism)

 • Filip spune:

  Imi place sa citesc blogul asta, ma bucur si eu ca nu mi-am trait toata copilaria la bloc, cu toate ca nu suportam cand eram mic sa stau la casa la bunica… acum nu stiu cum sa scap din Bucuresti. Legat de ce-a zis @Zet… nu-mi aduc aminte cum aratau putele tovarasilor mei de joaca, dar tin minte ca nu aveam nici un fel de inhibitie cand ne pisam unii langa altii pe camp… era ceva natural. Spre rusinea mea, acum am 18 ani si, la veceu fiind, daca aud o voce de dupa usa, de femeie sau barbat, am o inhibitie d-aia tampita de nu pot sa ma pis de fel. Off… adolescenta m-a tampit, am devenit un limbric sedentar, abia astept sa trec de bac sa ma angajez ca prea am ars gazu de pomana atatia ani.

 • Cezar spune:

  nu raspund provocarilor unuia care si-a luat drept nume cea mai penala putere a celui mai prost x-men.

 • Cezar spune:

  DECI MA MUIE, MERGE GREU SAITU.

 • Palindrom spune:

  Hah. Postul asta e dragut prin simplul fapt ca incita cititorii la relatarea experientei personale din seria „cand ma jucam cu putza si altele in nisip” (stiu, stiu, nu asta era intentia si ti se rupe de povestirile altora). Other than that, destul de insipid fata de ce-ai scris pana acum :P

 • punKreas spune:

  Atunci te jucai cu pietre, acum te joci cu pula-n scanner … ce-a facut evolutia asta tehnologica :))

 • Sparks spune:

  @Cezar: Nu te provoc la nimic!(poate un Star Wars Racer, candva) I’m on your side! Have a cookie! Ma leg de aia care se leaga de lume aiurea din cauza unui nickname, initial era vorba de Moise ala, dar UPS, te`ai luat de Sparks(niciodata nu m`au interesat X-Men(oh, ignorant) si nici NaziGirl). Holy standing shit cyllinders!(asta`i puterea mea). Pietre, pula, scanner(ca sa fie post-related)

 • kTn spune:

  si eu tot cu pietre ma jucam, ce copilarie tumultoasa…

 • Cezar spune:

  eu ma iau de toata lumea aleatoriu, insistand acolo unde detectez slabiciune. si eu nu formez opinii ca-s prea lenes, eventual ii sprijin pe cei care formeaza opinii cat de cat asemanatoare cu ale mele, un fel de cateva grupuri de presiune intr-un singur om.

  banc: mohamed suna la poarta raiului, sfantul duh merge pana la usa, se uita pe vizor si il intreaba pe dumnezeu: „ba, ai comandat tu shaorma?”

 • Sparks spune:

  asa merge, e bine ca sustii miscarea(asemanatoare cu a ta). pe mine ma distreaza comment-board`u lu` asta aproape cat site`u in sine, ca scrie jos ca „este un pamflet si trebuie tratat ca atare” si e plin de cretini care se ataca pe`aici. asa, ca un mini-forum al frustrarii. bun banc. am si eu unu`: I: cum faci o fetita sa planga de 2 ori?; R: te stergi de sangele de pe pula cu ursuletu` ei de plus.

  P.S.(pai e oarecum normal sa te iei de lume si sa insisti unde detectezi slabiciune, ca daca nu se oftica fraieru`, te`ai luat de el degeaba)

 • Radu(mic) spune:

  vechi bancul cezar da merge …inca…binenteles la fel ca mata …veche da merge …

  ai fost ales aleatoriu sa mi bag pl in mata…nush dc da cred ca maine tot tu urmezi…:))

  vad ca se anunta inainte deci banc:

  orgie mare la vama veche…lumea ingramadita in camera futaiuri la greu…radu cu masa lu\’cezar ,sparks la fel…cativa mai incolo cu alte zdrente…
  hop se aprinde brusc lumina…toata lumea se opreste si se uita spre intrerupator…langa el ce crezi?…cezar… ofticat spune…bai nene las o in morti masi de treaba..hai sa ne organizam ca e a treia oara cand sug pula…

 • Altar spune:

  Mda

 • Alexe spune:

  noi mai lipeam smoala sau guma turbo (atunci cand aveam) de o aţă si o bagam in niste gauri in pamant de unde prindeam cârcăiegi (niste paianjeni mai mari…asa ii numeam noi…nuj d c)! adunam mai multi intr-un borcan si ii puneam sa se bata intre ei…nuj d c dar mereu castiga cel mai mare (cârcăiag vreau sa spun)! gaurile din care se puteau scoate acesti paianjeni erau destul de greu de gasit…aveam mereu (cei care stiau asta erau „veteranii”, mereu aveam unul cu noi). Veteranii erau copii mai mari cu 2-3 ani decat noi…era si asta o stiinta…sa stii gaurile potrivite! cateodata stateam cu orele langa o gaura din care de fapt mai scosese alt grup alta data paianjenul…dar noi nu realizam asta…si stateam si pandeam cu orele…! bineinteles din joaca noastra erau nelipsite pietrele care puteau tine loc de orice…numai de smoala sau guma turbo nu puteau (ar fi fost culmea sa tina loc si de guma turbo, nu?!)

 • jazz4 spune:

  cand eram mici ii futeam in gura pe toti aia mai mari de ne povesteau ce copilarie au avut ei…nu-l sufeream nici pe tataie cand ne aduna pe toti sa ne spuna „la gura sobei” cat de imbecil a fost el copil fiind, nu l-am suferit nici pe tata care-mi sugera ce misto ar fi sa ma fac fotbalist cum el n-a reusit niciodata desi a cochetat cu ideea…acum, dupa atata vreme, imi dau seama cat de jalnici sunt oamenii care-si expun „amintirile lor” in ideea ca unii cititnd o sa cada pe spate de cat de „zapaciti” au fost…si bine va face Radu asta, sa-mi bag pula, va da momeala pe la nas si va lasa sa va desfasurati in prostia voastra

 • Cezar spune:

  radule, inteleg ca ai ales sa te adresezi mie cu forma populara a pronumelui personal de politete dat fiind ca esti originar dintr-o zona rurala lovita de inundatii, iti inteleg si frustrariile izvorate din faptul ca odata cu viitura v-a murit vaca din batatura si ai crescut cu lapte de tata. ceea ce nu inteleg este obsesia ta pentru masa mea. iti aduc la cunostinta ca nu am musama cu model floral pe ea cum probabil visezi, dar e normal sa iti doresti o masa in asa hal incat sa vrei sa faci dragoste cu ea atata timp cat acasa la tine servesti micul dejun din troaca porcilor in timp ce tatal tau incearca sa isi scoata pula din tine cu snurul de la pantofi.

 • Alin1212 spune:

  ^^

 • Alin1212 spune:

  @jazz4 ^^ (scuze pentru postul anterior)

 • TRH spune:

  Ai venit si tu ca toti taranii „la Bucale” sa mergeti cu metroul, nu va mai place sa va jucati la tara cu chietri. =D

 • bubas spune:

  ba, io cred ca tu vrei sa te dai bine pe langa cel mai mare blogger in viata (visurat) si l-ai lasat sa bage un guest post la tine pe blog, ca altfel nu-mi explic, numa\’ el mai scrie labe din astea de amintiri.
  sau, cine stie, poate e boala profesionala (riscul meseriei de moldovean)

 • Cezar spune:

  a fi moldovean nu e o meserie, e o boala.

 • eusiatat spune:

  @ cezar si bubas: scatofagilor, mumele voastre v-au fatat de-o alta nationalitate? nu mai vorbiti aiurea ca sa fiti cul’… va f** in rihtus.

 • fursecu spune:

  de curiozitate asa, unde ai bunici ma? :)) eu am la Dagatza si la Vovriesti :D Salutari de la Roman, frumos articolu gen Ion Creanga!

 • Cucu spune:

  Bai Raducu, tu esti ?
  Mai tii minte cand prindeai matze si puneai pietre pe ele pana cand le ieseau matele pe gura?

 • Cezar spune:

  porcule te-n gatu ma-tii cum furi tu trafic.

 • Ben spune:

  Ba radu… tu doar bei sau te si droghezi ? nu ca ar avea vreo legatura dar pe la 9 cand m-am dus sa-mi cumpar niste ierburi de la spice ca voiam sa vad finala 3d un drac in fata mea se milogea de spartu\’ de la tejghea sa-i infasoare jointul ca lui ii tremura mainile…astia nu mai au coaie nici pietre…au ramas doar cu iarba.

 • Cezar spune:

  @porcul ipocrit „Nu vreau sa demonstrez nimanui nimic si sa lingusesc pe nimeni pentru trafic” cum zicea cineva mai demult: „azi e ziua copiilor disparuti, azi o iei numa in gurita”.

 • Porcusorul Radioactiv spune:

  @CEZAR: Auzi, nu stiu ce pula mea vrei de la mine si sincer nu ma intereseaza. Si ma doare fix in gaura pulii de trafic si de alte cacaturi. Scriu pentru mine si pentru ceilalti 2 cititori pe care ii am si sincer prefer sa fie asa decat sa apara la mine pe blog 1000 de cretini pe zi ( ca tine si ca majoritatea celor de aici ) care sa se trezeasca destepti si sa-si dea cu parerea despre una si alta.

  Si ce scrie Radu imi place pur si simplu, il citesc de mult mai mult timp decat am blogul si am avut pana acum doar comentarii de bun simt si la obiect ( mai putin asta ).

  Radu, te rog sa ma scuzi, e prima si ultima data cand injur pe cineva la tine pe blog.

 • Cashalot spune:

  @ Cezar: Mai bine scoate si tu pizda aia de pretena a ta la plimbare ca e frumos afara! Fututi mortii ma-ti

 • Cezar spune:

  nu am prietena, sunt un copil frustrat care in pauzele de laba injura pe net. si incearca in cristosii ma-tii sa scrii corect.

  @porcu pulii, ia volan de-aici cersetor de trafic ce esti. astia sunt tiganii internetului impulamea, dau tepe pe okazii.ro si cersesc trafic.

 • Cezar spune:

  ^^ afara afara cu ciorile din tara

 • cashalot spune:

  ..pentru ca in fond, cand eram mici toti ne-am jucat cu pietre mofo` !

 • billy_boy spune:

  Sa vezi acum cum vin nepoteii din Italia, iar cand vad un morman de pietre, nu se mai satura sa sara pe el, si sa se joace cu pietre/nisip…tot ce gasesc mai interesant. Pacat…apuca si ei o data/de doua ori pe an sa se joace cu pietrele din satul bunicii. E trist cum copiilor din ziua de azi le este \"furata\" aceasta placere. Oricum…la cata bucurie poate provoca o un morman de balastru/pietre/nisip pentru un copil crescut in afara, eu spun ca pietrele inca au un loc important in cresterea odraslelor. Un rol din ce in ce mai neglijat din pacate…

 • Cezar spune:

  billy, ce spui tu este, din punct de vedere al veridicitatii, fix pula domnule. atata timp cat pramatiilor obeze din ciclul gimnazial li se pune prafu pe mingea de piele uitata in coltul camerei, in timp ce eu cand eram mic primeam in fiecare an de ziua mea un artex la fel ca toti copiii de la mine din cartier, pe care il faceam franjuri in aproximativ o luna. pai o sa ajunga generatiile urmatoare ca in wall-e trageam-a-si un viespe-n pula daca nu e ala cea mai profetica chestie de la nostradanus incoa.

 • Anna spune:

  Tu te amuzi cand citesti comentariile, nu? Asa-i ca razi singur in fata monitorului? Eu una asta fac:))
  Scrii foarte tare si e un gand imbucurator ca esti moldovean sau macar fiu de moldovean, just like me:) (in mod evident eu is fiica de moldoveni)
  Keep up the good work!

 • roara spune:

  lame…
  In fiecare zi aceeasi poveste p-aci… aceleasi personaje, aceeasi mentalitate de p**a bleaga…
  Radule, ai dat viata unui adevarat social ne

 • roara spune:

  lame…
  In fiecare zi aceeasi poveste p-aci… aceleasi personaje, aceeasi mentalitate de p**a bleaga…
  Radule, ai dat viata unui adevarat social networking

 • roara spune:

  m-a lasat prietenu si sunt trista.

 • roara spune:

  :-) sunt casatorita retardule…

 • Cezar spune:

  ce-o facut taica-tu atunci noaptea cand o luat napolitane economic, un litru de TEC si te-o violat invalita in perdea de fata cu rudele nu se numeste cununie.

 • tractor spune:

  singurele mele amintiri din copilarie legate de pietre sunt despre o piatra la rinichi.

 • punct spune:

  @cezar: ce true esti omule!

 • gelu spune:

  bai laba trista, inteligentule si tinichigiule
  <>
  poate cu copiii retardati din sat.
  Na, inca un cacat de blogger care-mi distruge iluzia ca inca mai exista si romanasi calumea. Tutzi gatzi mati.

 • iou spune:

  dupa ce ai palavragit atata de fraierii care scriu despre tragica lor copilarie si cum „se jucau ei cu puta’n nisip” scrii chestia asta? sau incerci sa fii ironic? si sa stii ca e incredibil cum ii pacaleai tu pe aia de fiecare data un geniu fara doar si poate . si nu e neaparat copiii gelule se putea referi si la unii copii retardati;)

 • Adina spune:

  bah, michto e sa atingi firele cu pietrele alea, sa le iei oamenilor curentu’.
  yo faceam bomboane ornate(din plastilina) si dadeam la lume sa manance. aveam succes, is artista :p

 • Moment Of Truth spune:

  :)))) sfarsitul este ceva de genul „Here we go again!: :))

Adaugă un comentariu