Cum să bei bere

Te-ai uitat în pantaloni şi ai văzut că ai coaie. Ce înseamnă asta pentru tine ca om şi persoană? Păi în primul rând înseamnă că trebuie să bei bere. Dacă eşti mascul şi nu bei bere poţi să-ţi donezi coaiele ştiinţei pentru că le ţii degeaba. Dar, cum să bei bere? Nu toţi masculii sunt dotaţi cu o sinergie testicule-creier atât de instinctiv perfectă încât să dea pe gât alcoale cu măiestrie. De aceea e bine că există un expert ca mine, care să le spună cum să bea bere celor mai proşti dintre voi.

Cel mai important lucru pe care trebuie să-l ţii minte când te-ai decis să cumperi bere, e că berea este la feminin. Nu ceri UN BECKS, SAU UN TUBORG. E mereu O becks, tuborg, holsten orice altceva. O . O bere, două beri. Feminin. Nu sugi din ceva la genul masculin. Altfel barmanul îşi dă seama că eşti un căcat cu ochi de când o ceri şi îţi scuipă în ea / o desface cu desfăcătorul pe care-l ţine la pulă. Eu aşa aş face în locul lui.

Excepţia este Skol. Nu ceri O Skol, că suni ca un felator anonim. Se cere O BERE Skol. Asta dacă nu vrei să-l fuţi pe barman.

O luăm pe recipiente.

Berea la bidon:

Alesul unei beri la bidon ţine de gust. Există doar o regulă: nu cumpăra Burgăr. Aia nu e bere. E urina fraţilor Micula. E Fruti Freş în care a fermentat zahărul. Dacă cineva vine la tine cu un bidon de Burgăr şi te invită să bei din el, trebuie să o iei ca pe o ofensă şi să îi fuţi un pumn în stomac.

El zice “Vrei să bei Burgăr?” dar de fapt vrea să zică “Vrei să o fut pe mă-ta în gâtlej?”, pentru că nici un om care se respectă nu i-ar oferi unui om pe care îl respectă să bea din asemena pişat. E cea mai mare jignire pe care i-o poţi aduce unui băutor de bere şi, de obicei, e cu bună ştiinţă.

Berea la bidon se bea în grup. De unul singur nu o bei decât dacă ai ajuns la gradul ăla de rafinament suprem la care poţi bea doi litri în 43 de minute, cam cât îi ia unei beri la bidon să se răsufle. Dar cum eşti pulete începător, nu o să bei bere la bidon de unul singur. Doar în grup, aşa că analizăm doar această posibilitate. Nu contează în ce direcţie se pasează berea, important este ca ea să se menţină. Nimeni nu stă cu sticla în mână. Care termină de băut, o dă la următoru’, să nu existe timpi morţi. Uneori mai dai de câte un imbecil care are tupeul să şteargă botul sticlei cu mâneca înainte de a bea, insinuând că mâneca lui de ghiorţan slinos e mai curată decât buzele tale şi ale celorlalţi băutori de bere din grup. Evident, trebuie luată ca pe o jignire şi animalul prost pocnit sănătos cu pumnul în plexul solar. Nu îi spui de ce l-ai pocnit. O să se prindă el a doua oară când face aşa şi sare berea din el ca stropii din băşină de la pumn.  Aşa formezi un reflex pavlovian în ţăranul cretin şi va şti să bea bere cu respect. Există şi o excepţie: Herpes.

Berea la cutie

Berea la cutie e bună în deplasări şi acasă, că e uşor de cărat. E mai greu de băut din ea, mai ales de la orizontală, dar merge cu puţin antrenament. N-ai ce să zici în rest de berea la cutie. E berea pe care o bei în autobuz, în parc, la ora de caligrafie şi oriunde există timpi morţi pentru mâinile tale şi trebuie să cari ceva sub nas ca să nu se atrofieze.

Sticlă, supozitor sau halbă?

În baruri eşti pus în faţa urmatoarei dileme: Să bei la sticlă (0.5 L), la supozitor (0.33 L) sau la halbă (0.4 de obicei).

De notat că hipstării pidosnici zic “draft” la halbă. Dacă foloseşte cineva în conversaţie cu tine cuvântul “draft” pentru a se referi la bere la halbă, răspunsul logic este “draft să-i zici lu’ mă-ta şi lu’ morţii mătii, luaţi-aş neamu-n ştangă de hipstăr obosit care poartă fular şi face labă pe hamsterdams!”
Da. Dacă zice draft mai mult ca sigur are fular şi ascultă hamsterdams, sau OCS, sau Voma sau orice alt jeg ce trece ca muzică în societatea de căcat în care suntem noi acum şi în care oamenii fără gusturi îşi dau cu părerea în loc să sape la canalul Dunăre-Marea Neagră via Arad pe care am să-l fac eu ca dictator, nu pentru importanţa lui strategică ci mai mult ca să existe un loc unde să crape de muncă toţi snobii care au impresia că Dan Puric e un om inteligent ale carui păreri contează, futu-l în gură şi pe el de danasator cu pretenţii de intelectual.

Să ne întoarcem.

Prioritară este berea la sticlă. În ea n-au băgat apă decât ăia de la fabrică. La halbă iei doar dacă nu au la sticlă sau n-ai bani, în general pentru că e mai chioară, mai răsuflată şi mai ales că, cu toate că pe maneta de la dozator scrie Heineken sau Carlsberg, cel mai probabil de pe ţeavă curge urina fraţilor Micula. La supozitor nu se ia bere decât dacă nu există altfel de bere. E penibilă. E bere pentru copii aia. Cine a venit cu ideea să bage bere în sticlă de parfum merită împuşcat în gât. Probabil o femeie, că ăstea îşi tot bagă sticle-n pizdă şi parcă aia de 0.5 e prea groasă, futu-le-n gură şi pe ele de nimfomane. Dacă n-ai ce face şi iei la supozitor, măcar ia şi un pai la ea. Pe bune. Dacă tot te fuţi în cur, fă-o de tot, nu numa cu capu’ pulii. Fii gay până la capăt.

Ţine minte, când bei din sticlă, să nu pui tot botul pe gura sticlei ca imbecilul, mai ales la început. Trebuie să laşi un mic spaţiu să intre aerul când bei, dacă nu, se formează puţin vid care antrenează gazul din recipient, făcând berea să-ţi ejaculeze pe mână, moment în care toţi de la masă o să-şi dea seama că eşti idiot şi o să-ţi scuipe în ea când te duci să te pişi. Eu aşa aş face dacă aş sta la masă cu tine.

Etichetă

Există o mare majoritate de oameni proşti care ţin sticla de baza ei. NU. Sticla se ţine de gât, pentru că, în caz că vine un viteaz la tine cu aere de titan să poţi să-i fuţi instant o sticlă în cap. În caz de vin mai mulţi, o spargi cu curul de piciorul mesei, aţi văzut voi în filme, n-are rost să vă desenez. Cuţit ad-hoc. Din acelaşi motiv nu se ia niciodată mâna de pe sticla proprie de bere decât atunci când ai terminat-o şi ai luat alta.

Mie îmi ia 18 secunde să golesc o bere pe gât şi încă 0.4 secunde să i-o sparg lu’ un figurant de muie. Cam ăsta e idealul în băut, padawanilor.

Corona nu e bere. Salitos nu e bere. Nu stai la masă cu persoane de sex masculin care beau aşa ceva. Dacă un prieten vine cu aşa ceva la masa ta, îi urezi un prompt “marş la căcat”, îi dai un bocanc în scaun şi te faci că nu-l mai cunoşti.

Ciocnitul berii se practică la fiecare sticlă începută, cu toţi de la masă care beau alcool. Dacă nu ajungi la ei, ridici puţin berea şi te uiţi la ei. Înţeleg ei. Există iarăşi o categorie de respirători pe gură care ciocnesc berile complex, cu un cod secret. Sus, jos, in gură în cur. Era drăguţ când beam bere în clasa a 6-a, dar dacă ai deja păr la pulă şi vrei sa faci artificii cu ciocnitul berii, eşti penibil şi gay. Păstrează mişcările secrete pentru clubul tău de citit “codul lui DaVinci” şi făcut labă-n cerc.

Iarăşi, din punct de vedere psihologic, ce face omu cu sticla este foarte relevant. Dacă te joci cu ea în mână înseamnă că ori cineva de la masă te enervează, ori stai la masă cu o gagică pe care vrei să o fuţi. Dacă cojeşti hârtiile de pe sticlă, înseamnă că ori cineva de la masă te plictiseşte crunt, ori e o gagică la masă pe care vrei să o fuţi.

P.S. Gagicile, nu vă udaţi degeaba. De obicei cojesc eticheta că mă plictisiţi, nu că v-aş fute.

***

Comentarii (163)

 • nessaj spune:

  +1 informative. de asta simteam ca e ceva in neregula cand ceream UN becks sau UN ursus, mult mai lejer e sa ceri O heineken sau O stela (:

  • Puiu spune:

   O ursusă!

 • Eu spune:

  O, yoda al berii. Stela artois (ce nume de curvă), leffe şi redd’s sunt beri ?

 • Bogdan.si.atat spune:

  Redd’s e o bere foarte complexa. Are gust de suc. Sunt multi virgini stresati care dau replica urmatoare „Nu beau bere, ca nu-mi place gustu'”. Daca un muist de asta refuza sa bea si Redd’s atunci e clar … baiatu’ lu’ mamica, care de obicei isi anunta parintii cand merge la baie sa dea o laba, sau mai rau… le cere voie. Nu ai ce vorbi cu asemenea specimene. Mai apoi de la Redd’s nu ti se usuca gura in asa hal (poate pt ca are gust de suc?!) si dupa 5-6 beri inca mai poti da o flegma sanatoasa.
  Pe scurt genu asta de bere e ca si tigarile mentol … se folosesc ocazional, pentru a mai schimba gustu.
  Spor la baut!

 • Bogdan.si.atat spune:

  P.S. catre Radu,
  Geniale textele cu Marfar , mi-a luat o ora sa le citesc, nu mai puteam de ras. Pe scurt… multzam fain pentru doza de umor oferita.
  Bafta in continuare !

 • Mishu spune:

  @Radu: Ai fost in seara asta (4-5 Mai) pana pe la 00:00 (cred? nu sunt ceasul atomic personificat) in Control? Am coexistat in aceeasi incinta cu omniscientul zeu? Ti-am perturbat aura divina si m-am infruptat din aerul pe care si alteta sa l-a inspirat? Ma duc sa-mi tai venele in timp ce-mi fac o laba. Pot sa mor, sunt implinit.

  Nu serios…exagerarea sarcastica era doar o gluma. Ai fost? Eram doar curios daca te recunosc doar dupa poza de twitter. Daca da: Sa-mi bag pula, esti mic de statura. Nu m-as fi asteptat. De fapt, nu prea m-a preocupat.

  N-am somn. Are cineva somnifere? Multe. Ca mi-am taiat venele si n-a mers.

  • Radu Post author spune:

   @misu da. am fost, da mic de statura? plm am 1.82

 • adrian cretu spune:

  cei mai ordinari sunt muistii aia care-ti comanda bere fara alcool intr-o carciuma……si afli dup-aia ca nici macar nu au carnet de sofer……idiotii!!

 • făniţă spune:

  chestia cu răzuitul etichetelor de pe sticlă e ticul pulii, nu e neapărat de plictis.

 • Tier spune:

  n-am nici o eticheta de bere prin preajma, s-o cojesc…

 • twisted spune:

  Bah, ai dreptate cu Burger-ul, e o analitate de bere. Dar totusi ….tin minte ca odata am gustat de plictiseala BurgerCola, am crezut ca-mi vomit coaiele.

 • Ingineru spune:

  Mă, io-mi folosesc coaiele la futut, nu la băut bere.

 • Un Om spune:

  o, vai, tu, OmniRadu, bine că ne-ai învăţat să bem vodcă, că noi nu ştiam cum se bea vinul.

 • zoso spune:

  mosule, berea cu techila e cea mai buna inventie de la placa de intins parul de pe oo incoace. bei doo, te faci muci si daca te intreaba cineva il iei cu \"ce ai coaie, am baut doar doo beri, esti prost, cum sa fiu beat manga?\" si dupa aia iti pui centura si conduci cu sub 70 ca sa fii sigur ca nu iti murdareste bordul masinii de sange.

 • andi spune:

  zoso, that’s gay. bere cu techila nu exista decit daca o faci singur, scirmizul ala din comert e frutti fresh cu hamei regurgitat.

 • Un Om spune:

  Eu nu strivesc CORONA de minuni a lumii!!!

 • zoso spune:

  andi, nu kktul ala de salitos sau cum plm ii zice. sunt altele care chiar sunt bune.

 • andrei spune:

  zozo esti ghei. bea si tu bere normal. ce pula mea bere cu techila? las-o dreacu de treaba. zici ca suntem la liceu.

 • ăla spune:

  ce pula mea, berea-i bere, o bei aşa cum e, n-o fuţi cu alte cacaturi gen lămâie sau vodcă.
  radu, aşa-i cu supozitoarele. am o cârciumă lângă facultate (Valencia se cheama domne, fiţă) unde dau numa bere la supozitor. mă simt ca un ghei când sorb din pipeta aia

 • Luca-Matei spune:

  Daca ai zis ca Burgar nu e buna, inseamna ca nu ai baut Newmark. Daca ar fi sa beau Burgar as avea coaie sa merg intr-un restaurant de fita si sa cer: „Un Burgat si 5 pahare”, in schimb daca ar fi vorba de Newmark…holly mother of jesus, berea aia e formata din elemente chimice expirate.

 • artistu spune:

  Bai copii traba sta simplu berea nu se combina decat cu ROM. Si se numeste simplu BOMBARDIER! Asa ca fuga la invatat si lasati prostiile! ;)

 • Ramses3 spune:

  bah pula mea berea e ambigena mah, dar in cluburi de obicei te fut bartenderii daca nu zici concret da si mie un heineken, daca zici da si mie o bere, ala scoate berea aia de la 15lei in sus de nu prea se vinde iti pune un capat de lime (adica te face gay din start) in botu sticlei si zice ia de suge.
  ce-as bea acum ca n-am baut de mult: erdinger si paulaner ca-s weissbier, baltica ruseasca, amstelu si heinekenu imported (sticle d’alea patratoase),budvar, budweiser, miller, jever, guiness si kilkeny si inca o mie de altele.
  dar in general cea mai buna e berea rece … la sticla in pula mea. berea la sticla o bagi in frigider unde se tin fructele ca sa o fragezesti un pic si dupa doar 55min berea e atat de rece de-ti frige ceriu gurii

 • bla bla spune:

  Radule,ar trebui sa pui un semn de „interzis pt femei” la astfel de posturi,pt ca dupa ce ca avem ochiul critic format acum avem motiv sa ne batem joc de voi chiar si atunci cand beti bere,cea mai sfanta indeletnicire a voastra! Jale!

 • ma'ta spune:

  eu stiam ca cei care cojesc eticheta sunt frustrati sexual

 • GvaerG spune:

  Toata poliloghia asta nu face decat sa ii descurajeze pe cei care ar vrea si ei sa bea o bere, fara atatea reguli stupide.

 • luk spune:

  te-ai prostit. berea-i bere. restul e can can

 • necesar spune:

  da, e corect ce zici, dar berea la halba e adevarata bere. restul sunt conserve. un bar fara dozator de bere nu e bar.

 • cashalot spune:

  Exceptional si in acelasi timp mirific radule !

 • Lisbeth spune:

  Da’ cu Guiness e voie?

 • animaloo spune:

  „Mie îmi ia 18 secunde să golesc o bere pe gât şi încă 0.4 secunde să i-o sparg lu’ un figurant de muie. Cam ăsta e idealul în băut, padawanilor.”

  Bai Radule, numa padawanilor le ia 18 secunde sa bea o bere. Sub 10 secunde esti deja jedi. Deja sub o secunda (din pahar) se cheama ca ai atins punctul cu forta

 • cristean spune:

  bai, naspa-i dupa a noua bere cand ii zici lu’ gagica-ta „sa moara mama, de trei zile stau numa’ beat, sa-mi bag pula!” si nu stii ca mă-sa e in spatele tau. parerea mea. de om beat la 11:55. va rog sa nu ma judecati. condamnati-ma direct.

 • C spune:

  @MISHU: in curand apare o rubrica speciala, cu premii, intitualta : „Unde e Radu acum?”. Premiile le ia Radu, pentru ca e acolo.
  Daca vrei sa te inscrii in concurs, tre sa dai detalii, nu doar ca ti s-a parut ca l-ai vazut in control.

 • Gogu Deuntologu spune:

  Cea mai buna bere e Stejarul

 • movapsebik spune:

  Sunt student si-mi place Timisoreana ca e lesne. Si este cacalau. De Ursus m-am saturat si parca nu mai e la fel de buna. Beau Heineken cand am bani si deja sunt tzapan.
  Intradevar, Newmarkt e cea mai de-a pula bere. De fapt nici nu cred ca e bere. Ar trebui creata o noua categorie: pisat de bere.Oricant e proaspata e, tot rasuflata e. E si imbuteliata la 0.5 in pet. Un cacat lichid, diaree lichida

 • Un Om spune:

  cum să bei mă bere? ca şi cum ai fuma de la spais-şiop…

 • TriplaSeaca spune:

  In primul rand, intentia de educare este laudabila, doar ca purtatorii contemporani de cromozom Y invalid nu vor fi niciodata masculi alfa. Dorintele lor reprimate sunt sa mearga o femela cu tocuri din fier incins pe spate tipandu-le ca sunt niste nimicuri, cu variantele diluate pasiunea pentru gradinarit, conectarea cu propriile sentimente sau sa fie cateodata partea actului sexual care o primeste. Asa ca nu m-am lamurit de ce trebuie un nimeni nativ sa ia lectii de stil hetero? Vrei sa avem d-astia sub acoperire populand barurile?

  Ma si vad ochind un bautor de bere, fermecata de testosteronul care se scurge din fiecare gest al lui, si cand ajungem la actiune ala imi pune centura cu falus cu ‘penetreaza-ma!’ citindu-i-se in privire.

  Nu-i mai invata tampenii ca se lasa cu concurenta!

 • trane spune:

  Un Om
  12:54 pm on Mai 5th, 2009

  cum să bei mă bere? ca şi cum ai fuma de la spais-şiop…

  cum pm sa nu bei bere ? esti vreun labar care o arde cu apple mini tini ?
  coae, berea si expresia „sa’mi bag pula” sunt cele mai pure lucruri ale barbatului

 • Sascha spune:

  ai uitat crunt de tot de indivizii care ridica degetul mic in sus cand beau bere, de parca ar suge o pula prea scurta…

 • Sascha spune:

  aa…si sa nu uit….cea mai jalnica bere la pet din lume este faimoasa COZIA, 2,5 l la numai 3 lei…mai bine beau ultimele 2 guri rasuflate+flegma care ramane pe fundul unui pet de Burgar decat sa beau Cozia…de fapt, e cam acelasi lucru…

 • Bad Pitzi spune:

  băi n-am mai băut de mult o bere cu tine, da’ acu’ mi-e și frică, cre’ că nu mai ieșim la băut.

 • Eu spune:

  @ triplaseaca

  Lasă măi că poţi să foloseşti şarpele cu doo capete şi să vă rezolvaţi reciproc.

 • EU spune:

  Esti penibil omule ! Daca ai vorbit serios cu ce ai scris mai sus… esti cu capu’ … serios !

 • suntnepotulufutbine spune:

  „Nu ceri UN BECKS, SAU UN TUBORG. E mereu O becks, tuborg, holsten orice altceva. O . O bere, două beri. Feminin. Nu sugi din ceva la genul masculin”

  Pai „pula” e la feminin!

 • DeMaio spune:

  Pitici, nu eşti în ale tale, nene =)))))

 • DeMaio spune:

  @suntnepotulufutbine – Cuvântul acceptat de dicţionar este penis, şi este neutru. Aşa că problema e pe undeva, pe la mijloc :))

 • Un Om spune:

  Dacă eşti aşa de inconştient şi nu vrei să te trezeşti din mizeria în care eşti, logic că bei, te droghezi şi faci mai orice, ca să nu realizezi că eşti minţit sistematic, de societate şi ţi-ai mai mişca curul şi ai mai face ceva.

  Dar stai, asta nu ar fi „cul” sau fără l sau ce ar trebui să însemne mizeria asta. Că îţi sar „pretenii” în cap că nu mai eşti ca ei, adică beţiv-drogat-dronă, care nu ştie atlceva de cât să fie sclav, în loc să fie el.

  Dacă eşti beţiv din suflet fii beţiv, ori lăbar din suflet sau ce mai îţi vine, dar nu te lua după alţii. Ca şi cum ai fi creştin, cum zicea radu, pe bază de frică de aspirator.

 • ciomu spune:

  ^labagiu intelept.
  mi-ai facut pofta de bere.
  sa-i futem in gura pe aia care zic ca se duc la bere si beau o bere.

 • jimerino spune:

  ba, vorba „hai la o bere” e o exprimare generica. nu exista o bere. asta e cardeala de prost.

 • Mishu spune:

  @Radu:
  Poate mi s-a părut atunci. Nu eram sigur că tu eşti, deci nu am acordat prea multă atenţie. Doar că la un moment dat, nu ştiu de ce, mi-am adus aminte vag, că într-un paragraf la /despre/ zici să-ţi dăm o bere dacă te-ntâlnim. (da. ştiu. şi eu m-am speriat când mi-am dat seamă că ştiu ce scrie la /despre/ \’by heart\’. sper să-l fi citit recent şi să nu mai ţin minte.) Da\’ până m-am hotărât, ai plecat.

  Bine, poate nu eşti mic. Da\’ aveai un ghiozdănel ghey! Mic şi colorat.
  Damn. Recunosc oameni după o poză mică de pe twitter, şi paragrafe obscure de pe anumite blog-uri îmi rezidă în subconştient. :|

  @C:
  Tu eşti ăla cu care mă certăm recent p-aici? Vai, ce drăguţ. Te-am frustrat puţin şi acum mă urăşti şi vrei să mă ataci? Te ajut eu. Înţeleg că e greu să formulezi argumente coerente şi să mă insulţi fără să recurgi la fallacies (să mă piş pe limbă română). Da. Îl idolatrizez pe Radu şi vreau să-i fac o muie. Eşti fericit? De fapt, trece afirmaţia aia la timpul trecut, că acum nu mai e la fel de genial ca acum puţin timp în urmă. Marş.

 • Vlad spune:

  un om nu atrage niciodata mase de oameni mai destepti decat el ;)

 • roara spune:

  ha-ha-haaaa… un subiect pe placul meu… si a altora din cate observ eu.
  In alta ordine de idee… o skoll la toata lumea :-)

 • stealth spune:

  Cam exagerate criticile la adresa celor de la Marfar….
  Si cu faza „O ursus”…nu sunt de acord…zici cum vrei…ce plm
  „O tuborg”..suna chiar enervant…..gen „o brad frumos”…acuma…treaba ta coaie..faci cum crezi ;)

 • dezblanuitorul spune:

  @ vlad

  da, dar pe tine te place ma-ta. deci e mai proasta ca tine. cum sunteti rude, e clar ca si tu esti prost in masura in care ma-ta proasta.

  sa iti explic ce inseamna asta :

  sa zicem ca tu esti destept cam de X1 unitati de desteptaciune. Ma-ta de place, deci e desteapta cam de Y1 unitati de desteptaciune, cu Y1<X1, fiinca prima propozitie e ca ma-ta e mai proasta decat tine.

  cum sunteti rude, e clar ca parte din prostia lu’ ma-ta se transimte la odor, deci X1 devine X2, cu X2<X1, si, implicit, Y2<Y1, cu Y2<X2, si povestea se repeta.

  Unde se opreste toata treaba ? Ti-as zice ca nu se opreste, dar cum ma-ta e mai proasta decat tine, n-ar intelege de ce.

  Asa ca am sa iti explic si asta. Se opreste la un punct de echilibru, pentru ca, spre bafta ta, esti ruda si cu ala de-a futut-o pe ma-ta si te-ai nascut tu. Chiar esti, asa merg lucrurile. Ei, ala iti mai da niste unitati de desteptaciune DAR avem si in cazul lui 2 propozitii: 1. a fost atras de ma-ta, deci e mai prost ca ma-ta/a fost mai prost ca ma-ta si acum nu mai e atras de ea deci nu e mai prost decat ea, de unde se manifesta si smarcul de unitati de desteptaciune cu plus pe care le cumulezi, 2. e ruda cu mama lui, deci se prosteste asa, ‘in a loop’ din cauza de principii generale discutate anterior.

  Ti-as da o ecuatie ca sa stii cam cat de prost esti. Dar mai bine iti zic ca esti cam in echilibru la prostie cu cantitatea de prostie impartita de ma-ta si taticu’ tau in momentu’ in care te-au comis pe tine, totul supra e.

  @ ala student care bea timisoreana
  esti bou, timisoreana e o zoaie cu gust de pastile si argument istoric de „cumpara-ma, esti roman”. ursus e cam prinre cele mai bune beri romanesti.

  @ suntnepotuletc..

  Da coaie, pula e la feminin. Deci uite, o exceptie pentru tine. Poti s-o sugi linistit si carefree deontologic.

 • porom-pom-pom spune:

  aroganta cu care crezi ca NOI nu stim bea bere este… datatoare de mancarimi in cur
  vai coaie….

 • alin spune:

  O Skol! PLM, daca e barmanita… Dar merge ca intrebare…

 • Marian spune:

  In mare sunt de acord cu tine, insa cred k ai exagerat in anumite privinte. Iti recomand sa incerci mai multe shot-uri de absinth, (iti recomand Twice pentru ca nu e pisu de fata mare ca in alte locuri) pe care le „stingi” cu salitos. Chiar merge.

 • nosferatu spune:

  Ba in pula mea, nimeni nu vede ca e mistocareala.
  Toti o luati in serios ca ratati (majoritatea). Serviti replici pline de cuvinte elevate, cand defapt voi sunteti niste boraci facuti pentru alocatie. Luati blogu’ mai in gluma si lasati-ne cu replici de gen:
  „insa cred k ai exagerat in anumite privinte”
  Si alte cacaturi.

  Sa ma apucati de ce’am mai scump pe lume.

 • stefan spune:

  @dezlantuitorul
  cred ca asta a fost pe departe cel mai tampit comment pe care l-am citit in viata mea.
  si daca trebuie sa bei bere, si mai ales intr-un anume fel, ca sa iti dovedesti tie si celorlalti ca ai coaie, e trist.
  in alta ordine de idei, foarte tare postu radule, am ras de m-am pisat pe mine! genial.

 • F4D spune:

  Ursus a fost cea mai buna bere dar s-a cam stricat.Nu mai e ce a fost dar tot Ursus prefer.

  Ar fi interesnat un concurs de video-uri cea mai rapida bere bauta la sec. Acus cativa ani buni obtineam 12 secunde / sticla 0.5 e filmata, e „legal” o pastrez in coltul amintirilor ca unul din momentele mele de apogeu :) . A fost frumos dar am retrogradat de la profesionisti la amatori odata cu timpul si aramas doar obisnuita bere cu prietenii bauta la o poveste a mai ramas.Ce vremuri …

 • Deprin spune:

  Centaure, slab. Tocma dadui 1 bere in 9-10 secunde pa gat. Cand imi este sete imi iese s’in in 5-6. Si nu-s antrenat. Adica nu duc decat v-o 25-30 de jumati pe zi. Nu ca halberofilii de 50 de pa zi. Si oricum nu-s bun de maraton, dupa 2-3 zile ma lasa shfortza. Stiu pe unii care au reusit sa stea si 8-9 zile in continuu beti.

 • teniadincapulluiradu spune:

  da-te dracu de cacanar pitic cu tot cu galetile tale de tzatze!
  asa
  acum ma simt mai bine

 • Tase spune:

  Da ma,berea e cea ma buna bautura, pentru ca e facuta din cele mai naturale ingrediente: apa de munte, hamei, malt si mai ales sobolani care pica in recipientele in care fermenteaza, adunati de un flacau care seamana cu un ingrijitor de piscina.

 • cashalot spune:

  @ Dezblanuitorul O cam sugi man..

 • Stefy spune:

  Bea o bere in 4.63 si atunci sa vbim.. 0.5 l
  Zi’mi daca ai auzit de tehnica paiului, o tu mare guru al berii. Sunt chiar curios…

  • Radu Post author spune:

   @stefy da, cand bagi un pai in bere, iese din gura, pe care sa intre aer cat o dai pe gat fara sa se faca vid. duuh.

 • s ma-ta spune:

  @ artistu
  prietene, bombardier n-am baut, dar incearca un Flaming Dr Pepper sau un Irish Car Bomb si mai vb

 • cashalot spune:

  Stefy tu ce pizda matii cauti la ora asta pe net ?

 • Eu spune:

  Ah, și eu care credeam că se bagă-n fund. Tot ca să nu se facă vid, desigur.

 • PetricaZugravu' spune:

  n-ai idee ce bine mi-o’ prins postu’ asta dupa cateva beri.:D
  in sfarsit in pula ta, ca ai avut niste posturi de ‘relativ’ 3 lei in ultima perioada. da stiu ca a fost din cauza pastilor si a lu’ Cristos.

 • Victor spune:

  Pe la danezii astia pe unde salasluiesc eu de ceva vreme, berea la sticla de 0.5 nu exista. In baruri gasesti doar bere la draft (astia n-au halba fir-ar mama lor) sau la 0.33 (supozitor cum le zici tu).
  prin supermarketuri mai gasesti cutii de 0.5 desi majoritatea sunt de 0.33 dar la sticla de 0.5 nu ai sanse.

 • Un Om spune:

  o tuborg, o bebex? o brad frumos? eu cred că radu e ungur, asta ar explica şi articolul despre patriotism. Huă!!!

 • artistu spune:

  @s ma-ta – OHOOO, deci ie si cunoscatori pe aici! Nu mersi! O singura data un Bombardier a fost de ajuns! Nu ma mai „dedulcesc”! :D

 • Un Om spune:

  @artistu bea un flaming lambourghini un cocaine(dacă bei pentru prima oară, în scurt timp, posibil să fii supt masă :)) )

 • Gaby spune:

  PS ul e destul de gay cois :) (reciteste l)

 • pierpatrat spune:

  Pentru voi toţi, gay-lăbari care nu cuprindeţi cu gândul adevăratele dimensiuni ale spaţiului, universului, timpului şi vitezei parcurse în călătoria al cărei scop este să vă arate Cealaltă Dimensiune:
  În spaţiu se merge cu naveta bă muiţă.
  La fel se bea şi berea, aia trebuie să vă fie unitatea de măsură.

 • mda spune:

  Berea e pentru brute proaste. Motiv pentru care beau si eu o gramada. Nu stiu la ce buna ca trebuie sa te pishi dupa fiecare bere . Mi se pare ridicol sa fiu singur cu pula mea jumatate din timpul cat am fost la baut. A fost inventata pentru plebei si sclaveti si chiar e facuta din scursuri fermentate. Vinul si palinca curg mai bine si prefer sculau in loc de culcau.

 • Ezekiel spune:

  Odă pentru bere şi pulă. Uh.

 • Dihania spune:

  cum draq de nu a scris asta aici de vestita bere(de gagici) redd’s ?
  si lasa coae ca in a6-a la LVA nu aveai tu timp de bere doar visai

  • Radu Post author spune:

   in a 6a eu am inventat berea.

 • Eudaimon spune:

  Io la supozitor ii zic bere de strumfi .

  @Radu : daca tu ai inventat berea in a 6-a atunci trebuie sa fii apreciat mai mult decat Newton care a inventat gravitatia .

 • ad!das.pacostea spune:

  Doamne! Ce articol! Prea tare baietas .. chiar am dat de stire .. la niste prieteni despre el :)

  Mare adevar acolo :P

  Traiasca Berea .. din 10 in 10 :)

 • jimerino spune:

  da, din 10 in 10. noteaza codul magic care te ajuta spre casa dupa a doua: 9595. da’ vezi, inainte sa comanzi il intrebi pe baiat adresa si ti-o notezi in palma.

 • ardnaxur spune:

  Radule, mama…ai uitat de berea neagra…aia ca pacatul si amaraaaaaaaaaaaa. Mamaaaa, ce buna e! Aia bere! Si, daca mai e si Guiness de la mama ei, bei de dai cu caciula’-n caini

 • Ramses3 spune:

  care zice ca redd’s e bere mah? (e apa colorata cu gust de caramel)
  la fel de cand au scos aia de la beck’s berea aia lemon nu mai beau beck’s…
  am descoperit ca ursusu ala la sticla de 0.33 se vinde intr-o cutie mare de 24 de beri plm ca-n occident, da se gaseste cam greu in pula mea

 • ad!das.pacostea spune:

  jimerino
  4:47 pm on Mai 6th, 2009

  da, din 10 in 10. noteaza codul magic care te ajuta spre casa dupa a doua: 9595. da’ vezi, inainte sa comanzi il intrebi pe baiat adresa si ti-o notezi in palma.

  Sa fii tu sanatos .. la cata bere am bagat in mine .. niciodata nu am apelat la vre`un numar de asta :)))

  Si voi mai baga .. ca asa`i frumos!

 • un om spune:

  Frate ai scris minunat, tot respectul pana la P.S care te-a dat de gol pentru ca:
  a. Mergi la baut doar cu niste obosite
  sau
  b. esti gay

 • Bautor spune:

  Bah, ai dat cu bata-n balta :)) Tuborg, Beck’s, si asa mai departe sunt nume de beri. DE BERI. Da, ceri O bere x, dar ceri o/un x, in functie de numele berii. Cat de penal suna sa ceri in bar o Ursus? (asta ca sa iti dau exemple romanesti, sa te prinzi ;) ) Tie iti suna bine si corect romaneste? „As dori o Stejar va rog” =)) Si asta pentru ca, dragul meu copil bloghist, numele proprii pot fi atat feminine, cat si masculine. Si aici ne referim la numele proprii, nu la faptul ca sunt nume de beri… doar nu esti retard sa spui ca ai bea o pahar de vodca ( doar e o vodca, doua vodci, conform logicii tale =)) ) Maine-poimaine o sa strigi pe strada in gura mare „Trece o Mercedes pe strada”(sau o BMW, o Ferrari, o Lamborghini, etc.
  P.S.: Nu m-am obosit sa citesc tot. Inceputul te da de gol. Daca ai citi si altceva decat articole pe net, offline-uri si blocuri, pardon, bloguri, poate ar fi iesit altceva.

 • Doru spune:

  Eu de obicei bag un rom mic apoi un ursus la sticla. Mi se rupe daca se zice „un” sau „o”, la fel cum mi se rupe de ce beau altii, la fel cum mi se rupe de ce scriu altii.
  Hai noroc.

 • Leaveyou spune:

  in ordinea preferintelor:

  Timisoreana (merge cel mai bine pe stomacul gol)
  Becks (daca nu au timisoreana)
  Stella (doar cand trec cate un examen)
  Ursus (pentru simplul fapt ca o beau si altii de la masa mea)
  Heineken (din respect pentru reclamele super bestiale; in rest e nasoala)

  Daca nu e in lista de mai sus nu o beau

 • EnKumber spune:

  Felicitari pentru un articol aproape perfect.
  Din experienta insa, trebuie sa va spun ca berea este chiar foarte buna „la stins”.
  Dupa un gat de 100 – 200 vodka, berea iti poate „stinge” gatlejul oferind o senzatie de racoare :D

  Spor la baut !

 • morcoveatza spune:

  daca paharu’ ala de plastic pe care’l ia vântu’ la doua dejte de bere zici ca’i halba, atunci halba ce e?

 • Vreju spune:

  Bah, taci cu Burgaru ca n-ai dreptate. Multa vreme a fost cea mai buna bere la bidon. Cand faceai un chef din ala 10 insi cu 100000 lei vechi era super Burgeru. Si mie care nu ma omor dupa bere ca beau cognac sau whiskey imi placea pe vremea aia (deh, atunci nu-mi permiteam cognac sau whiskey). Am un prieten de a dat talpa un bidon de burger de 2L la un chef. Deci se poate.

  Acu, schimband marca, sa vb despre Redd’s aia. Am zis ca m-am pacalit prima oara cand am baut si am cerut suc in loc de bere. Aia e bere ma? Vrea sa fie bere cu fitze sau ce. Pt aia care vor sa isi schimbe looku si gustu din gura?

  Stejar! Daca esti zmeu, deprimat masiv, inca nepregatit sa te sinucizi, te-a lasat femeia, etc. bei Stejar. Pentru efect maxim combini fiecare sticla de Stejar (o sa bei doar 2) cu tequila din aia iefitina. Sau bei tequila dupa ce ai baut 2 Stejar. Urmeaza 3 zile de borala. La inceput e buna, o simti ca-i mai cu ‘caracter’. La final insa, efectul e fatal. Cica-i bere pt. astia barbati cu adevarat. Pe dracu! E pt. aia de nu-si suporta viatza.

 • futpisici spune:

  berea e pentru saraci care nu vor sa isi vada pula decat in oglinda

 • lx spune:

  Unul dintre cele ai bune articole citite in ultimile saptamani. Felicitari!

 • Bob spune:

  Berea este ca poezia imbuteliata!

 • mazgaLyn spune:

  @Bautor esti retard. Tu ai innumarat acolo paharul \"Un pahar de votca\" cand la bar ceri \"vreau o votka\". Ce plm. Si tot ce a zis Radu este adevarat. Si inca ceva. Eu mai cojesc sticla de hartie ca sa imi dau seama care este a mea.

 • LittleBro spune:

  Berea la draft este cea la pahar de plastic ce`o gasesti la festivale ale berii sau pe plaja, a nu se confunda cu halba.

 • shadowxxxhome spune:

  care bea redds: din cauza voastra e tara cum e. ce urmeaza? sa bei si zeama de calorifer cu zahar?

 • TLP spune:

  Dan Puric o sa ne colapseze creierele folosind UNDA SECRETA A LUI TUTEA!

 • ala spune:

  Radu, beton articolul.
  Baietii care se baga in seama cu beri preferate, timpi eroici de baut berea, retete de bere, alte bauturi, etc- sunteti penibili, gaozarilor.
  De parca i-ar pasa cuiva, inclusiv autorului acestui blog de labele voastre barbare cu hamei…hoarda de ragaitzi pierduti in mictiuni interminabile.
  Deh, aveti si voi nevoie de confirmare, sa afle lumea ca existati.

 • fuknugly spune:

  Fuck me….

  Duuuamne cu ce-si sparge lumea capu’….

  Vaaaii

  Berea se bea….si atat….rece si atat.

  Fie simpla in cantitati ….permise de COOOAiele fiecaruia…sau..

  …..va recomand sa incercati …vodka cu gheatza…..si una bucata de silva neagra…

  ….combinatia se repeta …pna knd …se „rupe filmu”

  Sanatate curata..

  Evident pana a 2-a zi …cand t trezesti.

  Pace. :D

 • fuknugly spune:

  PT ALA

  Bah dude…

  D c drak krezi ca ….vreau eu sa ma fac afirmat prin …. manifestari dastea – „labele voastre barbare cu hamei” -?

  Man…u kred ca ai crescut in balcon….impreuna cu muscatele mamei tale.

  Foarte urat din partea ta …..sa comentezi atat de urat despre niste oameni ….

  …CARE DOAR ISI SPUN PAREREA…

  pACE.:d

 • 1morning spune:

  Daca bei o bere in 18 secunde inseamna ca e proasta rau si tre s-o dai pe gat ca lesina. Daca e prima merge, e soare, ti-e sete, etc. Eu cred ca in afara de berea belgiana – za best sunt dupa gustul meu De Koninck Amber, Chouffe, Leffe si Kriek ( ptr ghei si femei) -nu exista altceva. N-as mai bea bere romaneasca nici sa ma bati, si cu atat mai putin cea la 2 litri!! ahah aia e bataie de joc pe fata, cand bei de-aia e ca si cum iti scrii pe frunte TAR exact cum avea Ogica MUI sau nu stiu ce. mai bine beau chinezeasca, a incercat cineva Tsingtao? ;)
  P.S. ptr proprietarul blogului : tu citesti toate aberatiile de comentarii?

  • Radu Post author spune:

   nu nu le citesc. esti snob. miroase-ti basinile.

 • Blackadder spune:

  „doua beri sau doi beri”
  I-am explicat prietenului meu, care stapaneste mai greu limba asta de comoara, cum anume poate sa evite sa faca greseala cu genurile cand vine vorba de cerut bere. Adica daca nu eti sigur cum este corect „doua beri sau doi beri” mai bine ceri asa:
  „Aduceti-mi va rog trei beri si una duceti inapoi…”

  Garantat 100%

 • a a spune:

  esti un retardat.

 • 1morning spune:

  :)) stiu ca sunt snoaba la faza cu berea da pe bune ca e greu sa nu fii, si berea chinezeasca e mai buna decat multe romanesti..ahah faza cu basinile e din South Park sau Family guy? Gata m-iam adus aminte „In San Francisco, Kyle’s father is glad to meet like-minded „progressive” people who,in mid-conversation, fart loudly, bend over and inhale with pleasure, before resuming discussions of their philosophies.:))

 • 1morning spune:

  :)) stiu ca sunt snoaba la faza cu berea da pe bune ca e greu sa nu fii, si berea chinezeasca e mai buna decat multe romanesti..ahah faza cu basinile e din South Park sau Family guy? Gata m-iam adus aminte „In San Francisco, Kyle’s father is glad to meet like-minded „progressive” people who,in mid-conversation, fart loudly, bend over and inhale with pleasure, before resuming discussions of their philosophies.:)) That’s my people :))

  • Radu Post author spune:

   Rucsacu meu e BoP on equip chance to proc fabulousness.

 • Cezar spune:

  Chiar daca nu rezonez cu tine in sensul asta, ca si cum bautul berii ar fi o arta (fuck drinking, i have better things to do or to spend money on), tin sa te felicit pentru articolul scris intr-un mare fel. De obicei nu citesc pana la capat, dar asta mi-a placut.

 • flavia spune:

  de unde va vin idei din astia geniale?

 • angela spune:

  Burgeru` ar trebui să se vândă în farmacii pe post de laxativ, că te caci pe tine de la ea. (el???) :D

 • Sebastian Hatred spune:

  E genial. (PUNCT!)
  Leffe si Redd’s NU sunt beri! Sunt fiole digestive pentru pizde. Daca vedeti barbati care beau asa ceva, inseamna ca sunt GAY.

 • O capra de bere spune:

  Iubiti si tapii vagabonzi.

 • paxnwo spune:

  multe commenturi @-)

  am ras cu pofta, ce PULA mea !

 • paxx spune:

  esti dus cu capul frate. Habar nu ai despre bere in general, iar sfaturile tale sunt total deplasate. Sa nu mai vorbim de faptul ca nu stii ca halba si draftul sunt doua recipiente total diferite.

 • Dinu spune:

  In pula mea, e cel mai interesant blog de saptamana asta (sau post, sau cum plm i zice). Nu pentru ca am invatat sa beau bere. Stiam inainte sa ma nasc. Da\’ pentru ca am invatat ca \"halba si draftul sunt doua recipiente total diferite\". Inaltator. Sam bag pula daca m-am gandit vreodata sa numesc o chestie care contine bere altfel decat halba sau tzap.

  Nu e berea ca si vinu
  Si nici pizda ca vaginu

 • Dinu spune:

  Si fa ceva cu apostroafele si ghilimelele lu’ peshte

 • paxx spune:

  pai normal ca nu te-ai gandit, da fara suparare, daca intrebi un bivol sa faca difernta intre galeata si lac va spune ca nu exista diferenta ca tot apa contine.

  as putea spune ca tap=draft
  dar nu si halba=draft

  asa ca…

 • columbeanu\' spune:

  genial?…poate genital,you bunch of losers!

 • Dinu spune:

  Auzi paxx, tu ai iesit din pizda sau din vagin?

 • Dinu spune:

  Si daca da, de ce?

 • paxx spune:

  eu pur si simplu am incercat sa aduc o explicatie. nu am jignit si nu am injutat(nu ca nu as sti).
  asa ca nu cobor atat de jos sa continuu aceasta discutie penibila.

 • rockzone spune:

  hai ca poate data viitoare ne inveti cum sa bem/mancam laptele baut:))

 • Krow spune:

  Well…tipu care a scris de bere (prea lene sa mai dau in sus la pagina) cred ca are probleme serioase cu injuriile si bataile…in primu rand…de ce sa dai in orice mupetz care il vezi ca nu iti place de fata lui?…eshti Gay frate la faza asta si cu nimic mai deosebit de manelarii din coltu blocului…daca tot trebuie sa te bati…batete dracu cu unu care merita si e in stare sa dea si el macar un pumn ca daca nu aia nu mai e bataie…esti doar tu si un sac de box deci ai rezolvat fix pula…in al doilea rand…berea…vorba unuia de mai sus berea e bere si gata…eu personal beau decat titmisoreana, ursus si Beks(de preferat BEKS)…si app p faza cu red’s???…eshti gay decat daca comanzi nu ca nu bei nici macar…aia e sampanie de copii…deaia e dulce…deci e o porcarie si ala care comanda merita batut(total contrar ce am zis mai devreme) doar din principiu….si acum…nb si o sa critic si cu alta ocazie:)

 • vmm spune:

  Da’ bere d-aia cu diverse chestii prin ea…ăăă…Robema, ati băut?

 • cristean spune:

  :))))))))))))))))) sa-mi bag pula, singura chestie despre rosiori este asta: „CUM, nu ati auzit despre faimoasa bere robema, de la rosiori?” nu.

 • timmy spune:

  tigan oltean

 • nume spune:

  observati cum cu totii, pornind de la o „compunere ” de 2 bani a unuia care tot ce stie e cum sa bea bere, scrisa in cel mai mizer mod, ati incepul sa va bagati pulile si sa va scoateti? asta e efectul de turma bautorilor de bere… si muie asta care a scris cacatu asta de post e un gay misogin. ba bautorule de bere asa vorbesti despre femei? ah… da’ banuiesc ca te masturbezi amarnic in faza unei beri in fiecare dimineata. hai, jet! traiasca berea!

 • no comment spune:

  Excelent!!!Cel mai tare bautor de bere s-a gandit sa-si scrie pe net ideile de 2 lei care-i trec prin cap atunci cand bea prea multa Burgar;).
  Un personaj deosebit!De fapt e asemanator cu tot kktul din Romania….
  Felicitari….multa intelepciune si meditatie i-au trebuit sa compuna asemenea ,opera’.
  Tine-o tot asa,ai potential.Cele mai tari ziare umbla dupa tine….nu lasa la pret..

 • viki2008 spune:

  Tinutul sticlei de bere de gat lasa putin de dorit. Daca ai pula mica si datorita obiceiului de a-ti tine pula cand te pisi (asta , daca n-o faci ca femeile, stand in fund ), in timp, ti se formeaza mana pentru un anumit diametru.
  Eu tin intotdeauna sticla de bere de jos…

 • Prefer cognacul spune:

  Bravo prietene, iti mai trebuie o rulota si un TV la care sa privesti non-stop cursele de NASCAR, si gata …ai devenit un retard de redneck cum gasesti in faimoasele state.Esti aproape oricum.

 • Freek spune:

  Ce-aveti ma toti cu Redd’s ? Mai beau si Redd’s din cand in cand ca-mi place gustul. Si la urma urmei, ce-i rau daca bei un suc din care te poti ameti ? V-ati trezit toti bautori cu centura neagra cu cinci capace si ati uitat cand ii dadeati cu lichioruri Tanita la coltul blocului.

  Si ala/aia care zice ca-s gay ca beau si Redd’s, te invit sa te prezinti cu unitatea parinteasca feminina, sa-ti distrug un pic copilaria aratandu-ti live cat de gay sunt, iar in timpul demonstratiei imi poti beli eticheta de pe sticla de Redd’s …

  Singurul lucru gay la orice bere e daca – barbat fiind – o bei ca sa-ti faci curaj sa-l intrebi pe unu’ daca te lasa sa-i sugi pula. Hai noroc !

 • beer hunter spune:

  da…burgaru e de cacat….si ciocnitul secret al berii e gay…

 • Dora spune:

  Ai de … ce n-am eu . Ingenios om ce a scris chestia asta :))

 • io spune:

  da de berea fara alcool ce zici ? vb de diavol in biserica? :)

 • Alex spune:

  Sticla de bere se tine de gat in primul rand pentru a nu se incalzi, daca o ti de la baza acoperi o suprafata mai mare, ceea ce va duce la un transfer mai mare de caldura intre mana ta si sticla ceea ce va face ca timpul de incalzire a berii sa fie mai mic :D (o sa fiu inginer).
  P.S. conditiile nu sunt valabile in cazul in care mediul ambianta este mai mic de 280K (adica daca afara iarna la munte)

 • Albitru liberal spune:

  Am ras. Idei sanatoase exprimate direct si cu umor.

  Citeam undeva mai jos de metode de racit berea. Am una. Merge ideal pt bere la cutie dar se preteaza si pt celelalte,

  Deci domnilor cu bere calda: un vas in care sa incapa 3-4 beri. Apa. Gheata. Si sare. Un punmn acolo. In 5-6 minute aveti bere rece.

  Explicatie: apa cu gheata 0 grade celsius. Apa gheata si sare poate cobori pana la -6 … aduceti-va aminte de transferul termic si aveti explicatia

 • adi spune:

  toate ca toate da cu amsterdams ce-ai bre? la bere mai mere sa decretezi reguli, dar nu e nimeni in lumea asta care sa-mi zica care muzica-i buna si care nu. ascult si my dying bride si patricia kaas si vad der graaf generator si da imi plac si amsterdams. so stick to the beer dude!

 • Ionut spune:

  e corect sa zici „vreau o bere Ursus”, dar e corect sa zici si vreau un Ursus”… daca e sa te iei dupa genul substantivului cu nume propriu, nu poti zice „il vreau pe Carmen”, ci zici „o vreau pe Carmen” ca te referi la o fata… asa si cu berea… aproape bun articolul… bafta!

 • vrăji spune:

  tzukutz cârnatu tău de românash, te iubeeeeeeeeesc!
  urăsc berea da pe tine te iubesc.
  nu mai pot de râs!

 • cosmin spune:

  Daca n-ai fi genial, ai fi de-a dreptul idiot.

 • RippeR spune:

  pt dezblanuitorul :
  Ursus = Timisoreana
  M-am cam saturat de moralisti a-tot-stiutori…care stiu dar…stiu! si nu fac nimic sa stie si altii arata cu degetu si fut buha.
  Cat despre bere…nu imi place gustul ei..am alte chestii care imi dau satisfactie sportul dus la extrem (atunci cand simti ca nu mai poti respira te sufoci si adrenalina iti da inca un gram de energie), sunetul mingii care intra in poarta si se freaca de plasa…futaiu si cam atat!

 • Nelu spune:

  Referitor la ciocnit, cam prin toate orasele prin care-am fost majoritatea stiau de ciocnitul betivilor care nu-l practica copii de-a 6-a.

  Deci n-ai cultura.

 • domnukalu spune:

  Mno, de dragul contrazicerii:
  Berea la .33L este un lucru foarte inteligent. O bere de .33 nu se trezeşte înainte să termini de băut. Bineînţeles, cretinii beau din sticle mari, compensative ;)
  Iar berea la PET se trezeşte de cum ai băut primul pahar din ea, 43 de minute e o aiureală, la fel ca multe altele din ce-ai scris matale p-aici.
  Iar despre padawanismele explicate legate de durată, eu beau berea în 3.63 secunde(0.5l), iar recordul mondial este de 2,6 parcă, la .4L. (la pahar, că la sticlă n-am probat, că aşa eşti limitat de timpul de scurgere, gâtul sticlei fiind mai îngust decât gâtul băutorului)
  Păicepulamea era să zic şi eu :) No hard feelings.

 • Rely spune:

  hhhmmm sa fiu singura persoana de sex feminin care am dat iama pe aci?! trebuia sa ma fac remarcata. lol
  Frumos si la obiect scris! :)

 • dudesenior spune:

  articolul e ok…insa nu prea inteleg ce te deranjeaza la ocs

 • sinNEr spune:

  hahaha…felicitari..chiar imi place..unele faze mi se potrivesc si sincer am ajuns la gradul ăla de rafinament suprem…:))) felicitari si peace :D

 • zaietz spune:

  CEL MAI TARE LUCRU PE CARE L AM CITIT P 2011:)) respect=))

 • dracu spune:

  lumea se sfarseste ce pula mea.,, o sa cada soarele si o sa ia focsa lumea apocaliptica a lunii pizdin gura pacii masii curului lui botezatu futut de nebodezatu de borcea in anatemele pacii.

 • pt_labarei spune:

  Berea la bidon: daca bei asa ceva esti un neanderthal obosit care consuma orice cacat,
  e clar ca la tine conteaza cantitatea si nu calitatea. Nu conteaza ca o bei in grup sau
  singurel, e la fel cum ai bea Babanu` sau Frutti Fresh sau orice alt cacat. Aia nu e bere.
  E o bautura cu gust de bere.

  Berea la cutie: e o basina cu gust coclit. N-are rost pur si simplu.

  Berile mai calitative se fabrica in sticle mai mici, tocmai pt a evidentia faptul
  ca ai de-a face cu o bere de calitate si nu cu bere la bidon. Daca tactu` a fost tractorist
  si mata casnica ca sa aiba grija de cei 8 copii sloboziti fiindca s-a spart prezervativul facut la razboiul de cusut de stra-stra mata`, nu ai cum sa intelegi asta, si probabil papilele tale gustative sunt mai putin educate decat ale unui porc care si-a scaldat limba in acid.

  • Radu Post author spune:

   ti-ai educat papilele gustative. cu multa pula.

 • Dan Tudor spune:

  @Radu- recomand berea JEVER (nu se gaseste la noi) poate-ti aduce careva din Germany (dar la sticla) ,o sa ma pomenesti nucand bei din ea ,doar cand rgagai !!! suna asa bine !!!
  SPOR !
  Nu uita !

 • Xadras spune:

  Praf !! Punct !!

 • Mihai spune:

  Sa nu beti proxi ca e pisat

 • rocky spune:

  Cel mai bun text despre bere pe care l-am citit in viata mea. Contine si mult adevar. Si noi cand iesim seara de la futsal merem musai la o bere, doua,trei… Doi fraieri din gasca isi iau mereu supozitoare din alea de 0,33, de parca Ursusu de 0,33 e mai bun decat ala de 0,5…mofturi. Pana beau eu 3 de 0,5, astia beau 5 de 0,33. What s the difference? Ma mai amuza aia care beau berea aia cu suc, o data am gustat si era sa-mi vomit matele afara. Cele mai proaste beri din Romanica sunt Timisoreana si alea ale lui Micula cu apa de la Stana de Vale ( sau din valea de la stana).

 • www.Băuturi.ro spune:

  Am râs cu lacrimi. D-alea sincere, cum e condensul de pe halba de bere:)

 • RA spune:

  Dar ce parere aveti despre jager-ul stins cu bere?

Adaugă un comentariu