Copiii, între violenţă şi sucuri

Io într-o zi mă gândesc la multe chestii. Nu mai multe decât omul mediu, dar mai multe decât mi-ar fi necesar ca să nu mă plictisesc. Mă gândesc de ce în baie la restaurantul penal Bucur de la Tineretului miroase a bordel de leproşi şi de ce mai exact fără sâni nu există paradis. Adică cum a gândit-o femeia proastă de la departamentul titluri că acest titlu are vreun dram de coerenţă sau inteligenţă? Şi ce treabă au dom’le ţâţele cu paradisul când toată lumea ştie că bucile sunt cele mai importante?

Şi cum balotam io o ciorbă de burtă la cantina de la Sfântu Gheorghe, gândindu-mă cum o să balotez peşte la adevăratul Sfântu Gheorghe (ăla din deltă), cu ascuţişul cugetului alunec spre radioul care duduia. Duduia pe postul de copii Itsy Bitsy radio o melodie de mucho dolor liric, ceva cu „nu sunt Peter Pan şi nici Spiderman” de mi s-a zbârlit o sprânceană gândindu-mă la baba sinistră care a compus asemenea aberaţie, fără să aibă habar cine îs domnii ăştia doi în colanţi şi ce legătură n-au unul cu altul.

Dar iar deviez. Am un prost obicei să deviez. A urmat o melodie de 3 minute despre un suc. TREI ÎN PULA MEA, trei minute despre un suc şi cât de bun şi sănătos e şi cum se bucură copii, bunici şi părinţi că e bun şi sănătos. Spălare a creierului. Chiar au voie lipitorile de la marketing, senesepeiştii pulii să „targeteze” şi să „focuseze” campaniile lor de căcat pe nişte copchii de 3-7 ani fără pic de raţionament? De fapt nici nu era reclamă. Tehnic era o melodie despre un suc. Ce, n-ai voie să cânţi despre suc?

Şi când zic io că îmi vine să îmi scot un şiret şi să îi strâng de gît cu el pe toţi viermii ăştia din publicitate îmi spuneţi că-s cam drastic. Nu serios. Vine slinosul să îi înfigă în cap că produsul lui e fabulos unui copil! Un copil naiv care încă nu ştie ce e ăla bullshit. Căruia dacă îi zici X e bun şi trebuie să-l cumpere, te crede sincer. Cu ce e diferit asta de vecinu’ cu ciocolata care vrea să fută copii din faţa blocului? E EXACT ACELAŞI LUCRU. Jeguri de oameni care vor să profite de naivitatea şi inocenţa copiilor pentru bunăstarea lor. De ce e legal aşa ceva? Cum să nu îţi vină să le crapi capul cu o bordură şi să îţi faci draperii din organele lor interne?

Apoi s-au auzit prezentatorii. Două… tipe.. cred.. care imitau voci de copii sau ceva creaturi goblinoid – tiroid-deficitare sau poate chiar sufereau de ceva. Cine stie ce mutanţi cu voce blîndă or fi. Dar să presupunem că sunt, ce e cel mai probabil: două femei care strâmbă vocea ca să se bucure copii de tonalitatea zglobie. Şi mă întreb eu, cum îşi justifică aceste femei existenţa? Cum să te duci la muncă şi să faci o voce piţigăiată şi să vorbeşti stupizenii? De ce să nu ai nişte onoare şi să îţi desfaci burta cu o răzătoare, să scoţi un pumn de maţe şi să ţi le înfigi pe gât până te sufoci? Ce fel de existenţă mizerabilă e aia, să încerci să implantezi gînduri cu jucărele şi suculeţe în copiii lăsaţi în faţa radioului de părinţii conştienţi care nu-i lasă afară, ca să-i ferească de influenţa nocivă a mediului extern?

Păi când eram io mic, cel mai bine mă distram fără suc şi fără jucării. Ne alergam unii pe alţii cu beţe până oboseam şi ne uitam la filme cu Van Damme. Dar nu, ăstea-s influenţe violente pentru copii, nu e voie! Trebuie să stea să asculte cântece cu Spiderman pe Itsy Bitsy, e mult mai sănătos.

Păi la ţară ţin minte că n-aveau nici televizor, nici nimic, şi se băteau ca animalele. Îşi spărgeau capul cu pietre şi râdeau. Singurul lucru care-i oprea din a se bate, era frica că o să şi-o ia de acasă, de la părinţi.

Uite, o teorie mică de-a mea. Una mică, doar o teorie. Poate violenţa nu se învaţă de la televizor. Poate e în natura noastră. Poate de-aia copii omoară animale cu beţe şi nu schiţează nici un regret. Poate singurul motiv pentru care un copil de 7 ani nu te rupe în bucăţi e că nu are forţa necesară, nu că n-ar vrea. Poate societatea doar construieşte un compas moral care ascunde pornirile ăstea violente şi le controlează. Poate ăla de se juca la calculator şi şi-a omorât părinţii a făcut-o pentru că aceştia nu au fost în stare să construiască acel compas moral care să-i stăpânească violenţa ce zăcea în el de la naştere, nu că a văzut împuşcături la teve.

Când eram de 7-11 ani erau mulţi barbari. Ne băteam din orice. Hai să facem cornete cu bold şi să tragem la câini în ochi. Hai să aruncăm pisici în râpă. Hai să mergem la ăia de la blocul celălalt şi să îi batem. Făceam asta că am înţeles de undeva că era bine (cum zic ei), sau din cauză că nu era nimeni să ne zică că e rău?

Nu participam şi la tortura de animale, dar la restu’, cu cea mai mare plăcere. Nimeni nu se naşte om. Din fericire, până ne permite corpul să facem ceva cu adevărat rău, deja ne dăm seama ce e aia.

Totuşi, pun o singură întrebare. Una scurtă. Ce aţi prefera să facă copii voştri: Să se uite la filme cu bătaie sau să asculte un publicitar mârşav cum încearcă să-i convingă că AU NEVOIE de sucul lor băşit? Ce e mai dăunător? Violenţa sau spălarea creierului cu suc?

Doar una e legală.

***

Comentarii (70)

 • Feministul spune:

  rupe fashu sa imi intorc baschetii pe dos

 • Parinti spune:

  Exista parinti care ar trebui sa aibe grija de copii sa ii protejeze impotriva spalarii de creier si nici sa nu-i lase sa se bage in batai prostesti

 • DeMaio spune:

  Măcar ştii în cine ai lovit? :))

  • Radu Post author spune:

   nope. in cine?

 • DeMaio spune:

  Itsi Bitsy este radioul Nadiei Tătaru, soţia lui Felix, de la GMP Advertising. Sunt tare curios cum vede el lucrurile, din postura de guru al publicităţii :)) Oricum, pe undeva ai dreptate, deşi cred că te-ai prins ce rost are postul ăla, ca şi faptul că vinde…şi din câte ai văzut, vinde bine :))

  • Radu Post author spune:

   mh. sa-i fut in gura de lepre. cum ar zice vadim.

 • DeMaio spune:

  @Radu – Să şti că Nadia ţine tare mult la munca ei şi la puradei. Doar că au apărut, de ceva vreme, atitudini de-astea de consumism feroce pe care nu sunt sigur că le percepe.

  • Radu Post author spune:

   eu cred ca mai avem o singura sansa. trebuie sa-l chemam pe captain planet.

   EARTH!

 • Tz spune:

  o întrebare mai bună: până una alta, cum le permite legea să folosească copii în reclame? aici e ticăloşia! legea interzice, chipurile, exploatarea copiilor şi pretinde că le protejează dreptul la imagine, dar pentru reclame e nevoie doar de acordul părinţilor. ei, câţi părinţi îţi imaginezi că vor spune nu? şi nici nu-i nevoie de prea mulţi bani să-i cumpere, că toţi pun botul la visul că progenitura lor se face vedetă…
  deci, pe de o parte, e ilegal să pui copiii la muncă, pe de alta, ce să vezi, e cât se poate legal să-i laşi să joace în reclame. că asta nu e muncă, nici exploatare!
  asta chiar e revoltător, că sunt incredibil de multe reclame care exploatează copii [cu acordul imbecililor de părinţi care se fudulesc că odrasla lor va fi superstar]. iar puştanii din faţa televizoarelor îi văd pe puştanii din televizor vorbind ca despre marele Graal despre brânza Hochland ori salamul săsesc şi încep să se smiorcăie că vor şi ei… şi atunci chiar sunt greu de oprit…

 • dl. Big Leroy spune:

  io zic ca parintii astia tre’ starpiti din fasa. gen.

 • Mihai spune:

  Bah.. copchii habar nu au sa diferentieze ce e bine de ce e rau. Si ajung sa se bata/ sa faca prostii pentru ca 1. Experimenteaza, 2. Daca le place ce fac, continua (adrenalina e marfa si pentru copil).

  Dupa parerea mea, nici una (spalare pe creier), nici alta (violenta) nu sunt bune. Dar ambele se pot repara..

 • andrei spune:

  nepoate, n-ai tupeu sa apesi pe coiul meu stang cu fruntea. Labagiule.

 • Ion spune:

  Eu zic sa o punem pe Madonna sa ne inchida televiziunile cand vine la noi sa concerteze… oricum era ea impotriva.

 • Cucui spune:

  Da-l in pula mea de suc… il bei cand esti mic, dar dup-aia te emancipezi si tu. Orice OM normal stie sa nu puna botul, e constient de propaganda corporatiilor, aia cu ” universul nu exista pentru a fi cercetat sau inteles… exista doar pentru consum” ( citat din Daniel Pennac ). Cat despre respiracii pe gura, sclavii publicitatii, lasa-i sa se otraveasca si sa-si arunce banii pe nimicuri. Poate mor, poate devin infertili, poate se casapesc unii pe altii din cauza bugetului firav etc. Oricum ai lua-o, e o bila alba.
  Daca-as avea un copil, si-ar incepe sa oracaiasca dupa nushtce suc, i l-as cumpara. Si l-as lasa si sa se uite la Bruce Lee cum il bate pe Van Damme. Doar eu am copilarit pe la inceputul anilor ’90, cand era abundenta de chestii noi ce trebuiau incercate. Si-am iesit super fain, zic eu. Struneste-ti copilul, dar poti si sa ai incredere in el.

 • Cucui spune:

  iote ca n-am fost pe faza

  FIRE!!!

 • Ioana spune:

  WIND!

  :))

  Care mai era? Apa?

 • Liviu spune:

  si SUFLET dom’le, suflet !

 • Eu spune:

  Malachie ?

  Malachia parcă lipsea.

 • xyz^ spune:

  [url=http://www.youtube.com/watch?v=FjRlp1wgQWw&feature=related]…to remeber…[/url]

 • sandi bel spune:

  Tot ce imi amintesc dp vremea aia e ca daca vedeam pa careva lovind animanle saream pe el si ii caram pumni si picioare orbeste fara vreo introducere prealabila.. nu prea tineam cont cine ie – il calcam in picioare la propriu. daca nu puteam pt ca era mai mare ca mine, vedeam unde sta si ma pisam pe usa lui saptamani intregi. tin minte ca l`am batut pe unu mai mare ca mine pana l`am desfigurat pt ca isi batuse propriul caine! nu dadeam niciodata explicatia reala. cand eram intrebat de ce l`am batut inventam ca m`a injurat, sau altceva… inventam pretexte sa il kaftesc. si acum dupa 15 de ani simt la fel, nu stiu de ce.

 • Necunoscut spune:

  profund..:)) da cine pula mea e itsy si bitsy??

 • Esmeralda spune:

  Imparatul mustelor e o carte relevanta in ceea ce priveste teoria cu violenta e in natura noastra…mai ales a copiilor. Si eu cred ca ar trebui interzise reclamele care au ca target copiii – dar ce vrei, trebuie sa te invete de mic cu „consumerismul” – si copiii sunt niste oameni mai mici, la fel de buni ca si aia mari pentru asa ceva, daca nu mai buni. Cred ca solutia sta in exemplul parintilor.

 • Ramses3 spune:

  Si asa din Radu Anticrist si guru al pozitiilor sexuale no 7 ajungem sa vedem regresia in maica tereza a alter ego-ului nostru distructiv, iisusu hrisosu izbavirii noastre din meandrele intunecate ale comportamentului social :)
  bah eu cred ca ti-a spalat creeru piarista aia ca exista o lume mai buna daca o faci cu mana ta ( gen laba)

 • TriplaSeaca spune:

  Daa, buci! Tâţele cu găleata sunt în iad, unde totul e negru şi scrie cu alb şi se adună lumea să facă nonsens.
  Bucile sunt Sfântul Graal multifuncţional al existenţei perene.

 • Andi spune:

  I am Jack’s wicked conscience…

 • lola spune:

  SOUL!!!!!
  …..by he power invested in me through the forces of nature,i am CAPTAIN PLANET!!
  CAPTAIN PLANET,he’s the hero,he’s gonna take polution down to zero…si gata ca am uitat continuarea…

 • Liana spune:

  Fulga, Connecting people.

 • Iohan spune:

  plm, copii sunt piata de desfacere la fel ca adultii, am vazut pe jetix o reclama care suna ceva de genul „HEY! ai fler bei water!” da, era o reclama la apa imbuteliata, as fi pus si linkul, dar nu am gasit pe youtube, era foarte barbar promovata, oricum. in general produsele publicitare pentru copii au un aer de neprofesionalism puternic, deranjant si de obicei agasant, cu indemnuri si apelative, ei fac, tu de ce nu faci? si cand eram mai mici erau astfel de reclame, dar erau in mortii lor in limba germana sau pe ungureste, si nu stiam ce zic. o mare parte din generatia care a crescut cu desene in engleza a mai prins ceva, copii au deosebita calitate de-a invata repede, dar si marele dezavantaj de-a fi naivi. de batut ne bateam de ne spargeam si ne rupeam ochii ca era fun, razboaie cu bete, pietre, scaieti, teci din „copacu cu banane subtiri”, etc. e o mare bataie de cap cu educatia copiilor, e mai diversificata acum, cand am crescut o mare parte din noi nu prea se practicau astea cu „bona”, „gradinita provata”, toata lumea era la gradinita, te distrai, dormeai ca altfel dadea educatoarea cu joarda la talpi, mancai fortat, si n-am mai murit nici unul. in general starile omenesti sunt greu de stapanit si pentru adulti uneori, dapai pentru copii.

 • Mihai spune:

  aiurezi mult… uite cand eram mic era mania tropmi, sau cornul chipicao sau cum se scrie ca am si uitat, totusi.. acum pot spuen ca am cel putin 15 ani de cand nu am mai baut tropmi si ma tin bine:> oricum, prefer o tara de oameni obsedati dupa tedi decat oameni care cred ca ce vad in gta normal. un copil din china a omorat un taximetrist acu vreo 2 luni ca sa vada cat de greu poti fura un taxi. din asta cred ca putem spune ca jocurile dauneaza grav :D

 • leroi spune:

  esti idiot ba Mihai. acum 15 ani nu tin minte sa fi existat trompi.. in 94′ era tropicana in voga si nici chipicao nici nu exista inca, acum 15 ani te-ai nascut tu poate.

 • Valjean spune:

  Bă Mihai după ce că eşti idiot îmi bag şi pula în sufletul tău! GTA joc eu acum ca să nu ies pe stradă să frâng gâtul la de-alde tine.

 • perseu77 spune:

  Eu cred ca: Americani-s de vina, futu-i in gura sa-i fut!

 • andreirosu spune:

  violenta e buna pentru baieti. vreti sa aveti niste baieti fatalai? sa isi bata pseudosmecherii pula de ei toata viata, sau sa le futa o mama de bataie psudosmecherilor de sa le fie frica sa clipeasca? e valabil si la fete, dar pana la o anumita limita…ca altfel se umple lumea de nichite(nu aia din film, ci animala aia mare care e „vedeta”). deci lasati copii afara sa interactioneze violent cu alti copii. :))

 • Andrei spune:

  auzi da.. tu in general asculti itsy bitsy?

 • OV spune:

  Am auzit si eu intr-o zi melodia aia si am ramas socat…e o stupizeni si le imprima copiilor in minte numai tampenii..
  Daca tu ai zis ca melodia aia e tampita…dar te-ai uitat la Jetix sau Cartoon sa vezi ce desene sunt? In pula mea…tom si jerry e demodat in mama masii…acum sunt la moda cacaturile alea de desene asiatice violente si numai cu mesaje de tot cacatul….
  Imi bag pula si ma apuc sa trag de pe torrente tom si jerry si pluto…sa nu se uite copilul la aberatiile aste….

 • mata spune:

  Coaie, esti penibil da-te in sloboz de prost. Ce tot ii dai coaie inainte cu violenta, pun pariu pe ce vrei tu ca daca mi-as pune mintea cu tine te-as lesina daca s-ar pune (prin absurd, desigur) problema vreodata…. Fa in pula mea esee despre ceva cu adevarat misto, nu ne povesti ce jmeker erai tu cand erai mic si ce bine era sa tragi cu cornete. Pula mea, de ce nu ai ramas la magnetofon si casetofon si ai blogg? din simplul motiv ca lumea s-a modernizat Raducu…copiii de-acum beau suc, fac ce vrea pula lor, nu-i obliga nimeni pe parinti sa-i posteze in fata televizorului sau sa-i puna s-asculte radio iti-biti. Accepta in pula mea faptu’ ca acum copiii se fut de la 13 ani nu de la 19 ca tine, fumeaza iarba de la 13 ani nu la 22 ca tine si singura modalitate de a schimba ceva e aceea de a-i educa. Ori sa te joci cu cornete, sa tragi cu invizibile, sa arunci cu pungi pline cu apa pe trecatori, sa te pisi de la balcon pe trecatori, sa suni la usa si sa fugi, sa pui cacat pe clanta blocului si in cutiile postale…desi era amuzant ca dracu’, nu e nici pe departe semn de educatie si de cizelare daca vrea pula ta sa o numim asa.

 • animaloo spune:

  e clar. numa Capitanu Planeta poate aduce polutia la 0

 • Pifan Turbinca spune:

  Propun sa nu transformam discutia intre copiii de ieri vs. copiii de azi. S-au schimbat datele problemei (ipoteza – n.a.), s-au schimbat si cerintele (concluzia – n.a.).

  Ca parinte responsabil, ai niste optiuni simple si clare:
  – f..k TV
  – f..k radio
  – f..k computer
  – f..k internet

  Il lasi sa se uite pe Jegix? Esti un bou sinistru si iti meriti soarta. Ii pui Pitzi & Mitzi? Esti un ratat imbecil si meriti sa-ti uiti copilul in frigider.

  Ia-i, nene, povesti in format MP3 de pe net. Trage-i de pe torrente Tom & Jerry (interzisi acum pe criterii de violenta!), Droopy, Chip & Dale, toate Pixarele. A, si fuck Disney, daca copilu’ are mai mult de 10 ani! Plasticul ala e bun doar la varste mai mici (cu cateva exceptii).

  Mickey Mouse si Pluto nu mi-au placut niciodata. Cine i-a creat merita ucis a doua oara.

  Dupa ce implineste 14 ani, baga-i Carlin la greu. Asculta-l din Carlin. Da-i teme de casa. Baga-i South Park, Simpsons, Family Guy, Futurama. Serios.

  Da-i carti, nene. SF-uri. Nu Madame Bovary, are timp dupa ce ajunge la 50 de ani. Creierul lui o sa le suga cum suge buretele apa.

  Cu violenta nu prea sunt de acord, totusi. Desi am crescut intr-o vreme cand scarile blocurilor se bateau intre ele si tot ele se intreceau in tot felu’ de jocuri. Cred c-am jucat toate jocurile copilariei. Genunchii mei sunt cea mai tanara parte a corpului. Aveam mereu grija sa-i „improspatez”. Am cazut din copaci, de pe tobogane (odata era chiar sa mor pe tema asta), era sa ma inec odata, era sa ma calce o masina, un tramvai. Hell, I have a fucking good guardian angel!

  F..k TV, f..k radio, f..k computer, f..k internet.

 • Ninjapedia spune:

  Ni, mah! Un articol serios! Nu ma indoiam de capacitatea ta de a scrie asa ceva, doar ca e putin neasteptat. Sa fiu sincer, prefer celalat stil.

 • ciomu spune:

  de-aia se duce dracu specia umana. de-aia sunt din ce in ce mai putini barbati. de-aia femeile se fac din ce in ce mai rele. de-aia.

 • Cashalot spune:

  eu cand eram mic aruncam cu praf in oameni

 • carol I spune:

  violenta exista si azi, dar se manifesta altfel.[ex: tu esti foarte violent verbal, dar se explica la cate pietre ai luat in cap copil fiind].

 • whiteadi spune:

  cand eram mititel am luat bataie de , mi-am spart capul de 5 ori, am shi spart la altzii, shi azi is ok mwhahaha

  nu pe bune is chiar ok

  dar ash mai sparge capul la multzi, sincer, cum zice shi baiatu asta acilea

  multor imbecili, necivilizatzi, „patriotzi” shi hotzi

  dar mai ales tziganilor

  asta las pe mai incolo

  acum doar zic ca sistemul asta la care lumea participa vesela, capitalismu asta malformat, cu branza adusa din china shi pufuletzi din malta …, indobitocirea asta in masa la care s-a inhamat toata romania cu tv/radio/mutitudinea de ziare, ma face shi pe mine sa ii strang de gat in ordine ascendenta pe milioane de romani

  shi cum ii imposibil sa fac asta, ca nu sunt superman, am taiat-o din sanul, sau bucile, plaiurilor fucking mioritice, shi pierd vremea 10 ore pe zi la scarbici dar apoi … oh fuck tre sa dau submit, ma tot fute shefu la cap

 • radu mic spune:

  whiteadi…luate-as in pula…da observi te rog frumos ca am scris PULA …nu cu w …h sau alte cacaturi…morti mati de onanist …sau sa ma intelegi mai bine….mortzi mathi de onanist…si…shi sa te pisam in gat…

 • ciomu spune:

  ^esti din neamu lu’ raj kapur?

 • Mada spune:

  Copilul meu se va naste in decembrie. Exact asa il voi educa

 • Tanaku spune:

  lasa ma, copiii de sub 6 ani se mai uita cat de cat la tv…si sunt prostiti de reclame…dar de la 7 ani…dau de internet, implicit de pornache!

 • TheCreatrix spune:

  la 8 ani l-am bătut pe vecinul meu cu coarda şi bine i-am făcut, futu-l in meclă. era un ţăran.

 • brown boy spune:

  o stiu eu pe una din pizdele alea de la radio, o cheama jojolan georgiana si e proasta de rage!

 • miluţ spune:

  andi, fight club?

 • Eu spune:

  Băi nene, copii dintotdeauna, nu numai din ziua de azi, au avut nevoie de o educaţie. Educaţie care trebuie oferită de părinte în primul rând.

  Nu sunt de acord să-l las la tv cu filme violente ca după aia să vină părinţi la uşa mea cu plozi desfiguraţi. Asta nu înseamnă că sunt de acord cu spălarea creierului. Sunt de părere că atunci când are vârsta necesară să priceapă ce-i spun să-i explic. Nu contează despre ce este vorba, mă declar mulţumit când mi-am făcut una din datoriile unui părinte şi anume să-l informez.

  Şi abordarea Ghicitorului este ok dar Carlin cred că poate să urmăreasă pe la 16-18 ani ca să poată înţelege corect despre ce-i vorba şi să-i şi folosească unele din sfaturile lui. Altfel iese la fel de distrus ca şi unul molestat de unchi.

 • whiteadi spune:

  bah radu mic eshti idiot?

  ce pula mea ai?

  deranjat la cerebel, care e motivul interventziei tale (nu aia pe creierash)?

 • portocala spune:

  Nush de ce isi fac unii griji.Tot timpu o sa fie nevoie de fraieri in curti la licee,de pe care sa ia smekerii banii,de bulangii la puscarie..sau afara,de gaste la care parintii le dau bani sa isi plimbe pizdele in timp ce altii le fut,de „prieteni” pompalai de care sa avem grija sa nu ia bataie ..contracost bineinteles…of si cineva sa continue lista daca are chef…Cam asa arata 60 70% din noua generatie,niste pizde si parintii habar nu au cat de frustrati is copii lor..dau vina pe internet,filme si jocuri..

 • Tizz spune:

  se vede ca ai crescut in M20…si noi faceam aceleasi chestii si era distractiv intr adevar:)). si 15 ani mai tarziu inca n am impuscat pe nimeni. pertinent postu’. Peace!

 • Tizz spune:

  PS: eram ieri p afara si aud un copchil (n avea mai mult de 8-9 ani) ca injura, citez: „mii de tunete!!!!” reactia mea: 15 secunde am stat sa mi adun mintea de pe jos…30 de secunde m am cacat pe mine de ras…si n urmatoarele 24 de ore mi a parut rau ca nu l am invatat ca de fapt nu e”mii de tunete!!!!” e „PULA MEA!!!!”…prea mult Cartoon Network

 • Andi spune:

  Dap. Dar nu cred ca zice asa vreodata in film. Adica exact fraza aia! :)

 • x spune:

  Ghicitorule in fund, daca pui muie in loc de apa, iese gay Captain Planet :D, da nu-i bai ca e la moda.

  • Radu Post author spune:

   BY YOUR POWERS COMBINED, I AM CAPTAIN BUCURENCI!

 • Porcusorul Radioactiv spune:

  Bai, intr-adevar si eu sunt contra reclamelor gen. Ma enerveaza aia la Giusto mai ales, stiti voi „….ca e bun si natural…” ( si jos scrie mic-mic „cu minim 5% suc de fructe” ).
  La fel sucurile „100% naturale”, obtinut din CONCENTRAT de fructe. Si concentratul din ce drac e obtinut?
  „Fara conservanti si coloranti”, iti insira niste chestii ca mai sus, „naturale”, apoi insereaza nevinovat „arome”. pula mea.
  Nu-i mai buna si mai naturala berea? :P

 • 1morning spune:

  reclama la suc este in mod inevitabil cea mai nociva! copiii tre sa afle la timp ca „hai puisor sa-ti dea nenea un suc” si „iesim si noi la un suc” sunt eufemisme. apoi un cont de hi5 pe la 10 ani unde sa pui poze magnet ptr nenea cu sucul, abia dupa care vine violenta, si ea nociva, evident

 • ana spune:

  coaie, ce e aia compas moral?

  • Radu Post author spune:

   compas moral e traducerea idioata din engleza a moral compass atunci cand esti prost si nu stii ca compass=busola, nu compas.

   era o gluma prea fina. da’ felicitari ca ai prins-o

 • Pavel spune:

  bun articolu’ – te-ai scos dupa ala despre teatru :P

 • anna spune:

  Teoria cu violenta e in natura umana etc nu e fix a ta :p e trade mark dupa Mircea Badea care probabil e trade mark dupa X care X o fi trade mark dupa y a.s.o ;)

 • zeriznospun spune:

  cand eram mai mic, pentru a soca lumea in tramvai si (evident) a atrage atentia, aveam discutii cu amicii de genul:
  „bai, tu ai prefera sa mori calcat de tren sau otravit?”
  „ce-ar fi mai misto, sa fii spanzurat sau impuscat?”

  si tot asa

  cam asa e si intrebarea din finalul articolului (care in rest este oarecum corect)

  ce e mai bun? un cacat umed sau un cacat uscat?
  nici una, nici alta

  nu se uita nici la jigodii care canta despre sucuri
  (ca idee, nu e asa mare filozofie daca ai 3 neuroni macar; faci un suc de portocale si il pacalesti pe copil ca e din ala de la televizor, eventual il pui intr-o sticla din aia, si ai rezolvat problema)

  nu se uita nici la violenta
  (din nou, trebuie sa ai maxim 1 neuron ca sa te uiti la violenta „per se”; in general, lumea se uita la un film de ACTIUNE, nu la violenta, doar ca niste cretini au zis la teve ca lumii ii place violenta; fals – ii place ACTIUNEA, confruntarea, ceea ce e normal; anormal e un film din ala liric, in care se privesc doi in ochi juma’ de ora, dupa aia un cal alb merge pe camp si apoi „the end” – ALA e violent la adresa scoartei cerebrale, nu terminator 2)

  se uita la „doamna si vagabondul” pe DVD
  sau la „alba ca zapada”
  sau la enshpe (plus-minus) chestii misto

  iata si iesirea din dilema si din intrebarea super-tare (!) – „preferi sa fii chior sau schiop”? :)

 • zeriznospun spune:

  baaa, se ejacula un adevar simplu, sa-mi bag pula

  manual de distrugere a unor oameni normali

  1) e firesc sa-ti placa actiunea (ca de-aia esti viu)
  2) actiunea, miscarea inseamna si confruntare (si sex)
  3) confruntarea inseamna violenta (pana si la sah s-a enervat karpov o data rau de tot; sau alalalt)
  4) pune la teve niste cretini care spun „e rau sa-ti placa violenta”
  5) repeta chestia asta de 100 de ori pentru a-i convinge pe zombie care se uita
  6) zombie-ul este convins ca violenta (si eventual si sexul) sunt rele
  7) zombie-ului ii place violenta (adica actiunea, dar termenii sunt deja neclari dupa atata spalare de creier) si sexul
  8) DECI, zombie-ul crede ca face ceva RAU si SE DEPRIMA SAU crede ca face ceva RAU si SE REVOLTA (care sunt doua modalitati de a fi zombie)
  9) DECI, ai obtinut una bucata individ dereglat prin simplul fapt ca ai lasat niste idioti sa spuna ca actiunea=violenta (ca si ei sunt dereglati si intr-un film de actiune vad doar violenta) si e rea si ca nici sexul nu prea e-n regula

  oh well…

Adaugă un comentariu