Cum să fii scriitor dacă nu ai talent

Suntem într-o epocă frumoasă, în care în medie lumea scrie mai mult decât citeşte. Muncim din ce în ce mai puţin şi avem din ce în ce mai mult timp liber. Omul cînd stă degeaba se simte artist. Simte că are un ideal măreţ şi că are de oferit ceva lumii. Chit că respiră pe gură. De aceea din ce în ce mai mulţi oameni au impresia că au ceva de zis, deşi nu au nici cea mai mică umbră de talent.

Dar haideţi să o luăm treptat.

Cazul 1: Să presupunem că ai o umbră mică de talent., cât să nu poţi fi considerat oligofren. Bineînţeles, nu destul încât să îţi trecă ceva original printre urechi. Ai două opţiuni.

A. Combini elemente din ce s-a mai scris. E foarte simplu. Iei ce au făcut alţii şi le bastardizezi ideile. Nu trebuie să aduci nimic nou. Scrii despre vampiri, elfi, dragoni, roboţi, dând o interpretare simplistă unor motive scrise de alţii. E banal. E lejer. E profitabil. Cel mai uşor este să iei o poveste clasică şi să pui fantasy la modă peste. Nu ai idei? Îţi dau eu! Scrie Romeo şi Julieta cu vârcolaci. Mizerabilii cu piraţi şi ninja. Winnetou cu soldaţi intergalactici. E ATÂT DE SIMPLU. Şi garantat o să prindă la proşti. Adică ideea originală e bună iar elementele combinate de tine sunt cool. E de ajuns.

B. Sistemul cutia în care nu e nimic. E un sistem pervers şi nu necesită deloc inteligenţă. Se prezintă cititorului un mister, o enigmă, o problemă, o chichiţă care să-l facă curios. Nu contează că problema nu are răspuns, sau dacă are, e absurd, banal şi absolut deloc deductibil din naraţiune. Prostul se va gândi „OARE CE O FI?”. Şi chit că îl serveşti cu căcat la sfârşit, el va vedea totul ca o experienţă intelectuală. Pentru că l-ai pus pe gânduri. Apropo. Ştiţi cum poţi să ţii nişte proşti pe gânduri 24 de ore? Vă spun mâine!

Cazul 2: Să presupunem că nu ai nici cea mai mică umbră de talent. Nici cât să scrii o scrisoare de sinucidere. Nici cât să-ţi scrii numele în zăpadă cu pişat.

A. Cumva eşti o pizdă cunoscută? O proastă care…. poate cântă sau gen? Care se fute cu unul cu bani dar spune că scoate bani din cântat? BANAL! Scrii o carte pentru copii. Ca să scrii o carte pentru copii de 4-6 ani trebuie să ai minim inteligenţa unui copil de 7 ani. Deci poate oricine lejer. Ţi-o publică prostul cu bani. Şi o să se vorbească despre ea, că eşti persoană cunoscută.

B
Şi aici voiam să ajung. Hai să presupunem că eşti un căcat fără talent. Un căcat necunoscut. Un căcat banal, urât, necunoscut, banal, fără talent. Nu o să ajungi niciodată să fii admirat de mase pentru ce scrii. DAR poţi face în aşa fel încât să te păcăleşti singur că scrii bine. Poţi aduna câţiva oameni care să aibă o părere bună despre ce scrii, şi părerea lor să conteze pentru tine, pentru că e bună.

În primul rând, nu trebuie să scrii nimic realist. Nimic proză, nimic cu personaje. Ăstea sunt uşor de criticat. Se vede clar că eşti imbecil dacă scrii o nuvelă de căcat. Orientează-te spre lirică. Aici ai apărarea perfectă. Dacă cineva spune că scrii de căcat, răspunzi direct: NU ÎNŢELEGI TU, FRAIERE, CE VREAU IO SĂ ZIC. La proză nu poţi face asta. La poezie e lejer.

Şi când zic poezie, nu mă refer la de-aia cu rimă. Rima e greu de făcut. Cacă versuri albe, care nu înseamnă nimic. Sau fă o proză lirică de-aia cu metafore care nu înseamnă nimic, despre prima dată cînd te-ai futut tu cu un om care nu e urît, sau ce simţi tu cînd te uiţi la răsărit de pe malul mării, sau alte labe intelectuale de genul. Foloseşte neologisme, pentru că pari inteligent dacă ştii cît mai multe cuvinte! Nu contează că există un cuvînt mult mai scurt care înseamnă acelaşi căcat! Zi cerulean la bleo, că îi dai pe toţi jos de pe căcat.

Şi de unde lauda? AAA e simplu, găseşti nişte căcaţi la fel de lipsiţi de talent ca tine şi te înhăitezi cu ei. Şi începeţi a vă lăuda reciproc munca. Merge şi cu bloguri, sau chiar cu un CENACLU LITERAR!

Daa, sună profund şi intelectual SĂ AI CENACLU LITERAR! Chit că eşti un căcat lipsit de talent. Te întîlneşti cu alţi căcaţi şi vă aplaudaţi reciproc.

Ca aceşti fraieri.

Hai că vă dau şi un exemplu de poezie de acolo, ca să nu scobiţi prea mult după râs, de Ana-Maria Rau-Avram.

Descătuşare

Copleşitoare
ceaţa amurgului
îţi poartă pe aripi
suferinţa…

Sub pleoapa nopţii
răstignit
obosit de a lumii deşertăciune
sufletul a-mpietrit…

Născut sub aripa cerului
din roua dimineţii
cuvântul tău plouă
peste amintirea lumii…

Hai încă una.

OMUL

Fantasma despărţirii, spre mine roieşte,
Umilă carapace, îmi pari tot mai rece.
Privesc în adâncu-ţi… e ceaţă,
Iar ochiul morbid răscoleşte
Adâncul întuneric din noi.

Te-ai plictisit de oameni şi nu mă recunoşti,
Iar duhul meu, străin parcă de tine,
Abia-ţi mai duce trupul
Ce ţi-l târăşti greoi.

Tresar…
E suflul tău, făptura mea.
Aud…
Ecoul tău, strigarea mea.
Trăiesc…
În hoitul tău, o viaţă-a mea.

***

Comentarii (89)

 • WeNDoR spune:

  na ca nu mai zice nici unu ca e primu acuma ! muie voua !

 • Hyperion spune:

  Un handicapat din „cenaclul” ala literar i-a dedicat o poezie lui „Gelu Naum” ! E GELLU Naum ! Fir-ati ai dracului de golani !

 • fx_ spune:

  cazul 2B: Credeam ca-i propui sa-si faca blog, dar merge si versiunea ta.

 • Pizdex 5900EX spune:

  am nevoie de cineva care sa-mi deseneze rune pe piept in timp ce fac laba.

  e pentru o vraja.

 • SingurEu spune:

  Noduli şi semne! Poftim cultura!!
  În altă ordine de idei, sunt o groază de donatori de creier supravieţuitori care o ard pe bloguri cu ,,proză” lirică, de ţi se usucă ochiu’ dacă te ţine să stai mai mult de 5 secunde să le citeşti mizeriile. Deosebite mi se par şi comentariile de laudă.
  Exemplul de şcoală: TUDOR CHIZDILĂ.

  Eu am teoria mea despre ăştia: SUNT NESIMŢIŢI!!! Vorbesc despre experienţe, dar şi despre moarte. Pe care, ai dreacu, pur şi simplu nu vor să o experimenteze.

 • undeseducnorii spune:

  Tu esti frumoasa

  Simion Emilia

  Viata-mi e sclipitoare…
  Dragostea-mi e pura….
  Am vazut un inger
  Sunt sigur de asta
  Mi-a zambit din metrou
  Dar nu am sa-mi pierd somnul pentru asta
  Pentru ca am un plan

  Tu esti frumoasa
  E adevarat sa esti frumoasa..
  Ti-am vazut fata intr-un loc aglomerat
  Si nu am stiut ce sa fac
  Pentru ca niciodata nu voi fi cu tine.

  Da,mi-a prins ochii,
  In timp ce mergeam alaturi
  Puteai sa vezi pe fata mea ca eram
  Prinsa in melancolia clipei
  Si nu cred ca o voi mai vedea din nou
  Dar am impartit un moment care va dura
  pana la sfarsit.

  E adevarat ca esti frumoasa
  Acolo trebuie sa fie un inger cu un zambet
  pe fata
  Cand a crezut sa trebuie sa fiu cu tine
  Dar e timpul sa vedem adevarul..
  Nu voi fi niciodata cu tine….

  Adevarat talent aceasta Emilia Simion.noi avem cacat in urechi si nu ascultam James Blunt sau suntem prea oligofreni sa ne traducem melodiile asa ca ne-a ajutat ea…James Blunt – you’re beautiful ,sau Simion Emilia -tu esti frumoasa . mortii ei de curva proasta plagiatoare

 • Andrea spune:

  Io zic ca nenea Blunt s-o luat dupa ea.

 • porcusoru isteric spune:

  mai era o poezie foarte frumoasa scrisa de unu .. Parazitii si se numea Minte-ma.
  auzi … cenaclu … Cenaclu e doar ala in care se afla si Paunescu. Daca nu e Paunescu nu e nici cenaclu!
  Muie voua … cenaclistilor!!!

 • camera21 spune:

  Cenaclul Literar e un fel de blogmeet?

 • Ozzi spune:

  A doua poezie m-a marcat profund.

 • Razvan spune:

  Apropo de cum sa tii prostii pe ganduri 24 de ore, eu stiu ce vroia sa va zica Radu dar va spun maine :))

 • Gigi spune:

  dar tu ai timp mai talentatule sa cauti astfel de cacaturi….

 • amyobedlam spune:

  „Nicicand nu voi putea ca sa te dau uitarii, / Fiindca reprezinti un simbol al valorii,” – mie asta îmi sună a citat din Guţă.

 • virgulă spune:

  Da, mă, just ce zici, numai că ai cam zbârcit-o cu căcatul ăsta de gramatică şi ai făcut-o fix în titlu. Îți lipsește o virguliță în el, în titlu. Adică anulezi tot ce-ai scris, coaie. Adică e nasol. Adică te-ai pus singur în dilema următoare: cum să-ţi bagi pula pe care n-o ai în pizda care merită să fie futută? Hai, fă-te că ai pula mare şi mergi pe burtă!

 • kardan spune:

  mue la aia care baga sampleuri aici. ca se cred destepti sa observe.

 • alin1212 spune:

  hey! Radu imi pare rau pentru tine. Imi pare rau ca deja ai ochiul format nu ca noi, prostimea. Imi pare rau ca nu mai simti acea desfatare cand citesti vreo poezie ca cele de mai sus pentru ca tu deja poti sa o cataloghezi.
  serios, incercand sa intelegi esenta acestor lucruri ai pierdut farmecul lor imbecil si ca sa parafrazez pe tata Cypher ala din MATRICE: „Ignorance is bliss”

 • luk spune:

  Fute-m-as, ce revarsare lirica pe aici. E prea multa poezie in lumea asta. Uite, si un cacat ca smiley vrea sa plece pe Marte.

 • Gabitza spune:

  Exista un curent literar numit Dadaism, in care „poetii” compuneau pozeiile taind cuvinte din ziare, amestecandu-le si extrgandu-le din caciula.
  Na ca v-am culturalizat!

 • Cosmin spune:

  Haiti da-ti-as muie de cautator de poezii de cacat.

 • Lucian spune:

  Profa mea de romana zicea ca temele sau ideile despre care poti scrie sau dupa care poti creea ceva sunt limitate si e normal sa se repete dar sub alte forme.. gen Avatar in care e o poveste de razboi, o poveste de dragoste si poate o calatorie initiatica. Suna cunoscut?

  Poeziile-s nasoale si faptul ca le citesc intr-un cenaclu autopropus nu le fac mai valoroase. Toata lumea stie asta.

  Si eu sunt un fan al Pish-artei (in zapada sau pe nisip).

 • tot ala spune:

  …asta se intampla de cand lumea Radu…doar ca acum exista net si oricine posteaza astfel de mizerii din dorinta de a-si consuma cat mai curand cele „15 minute”…asta fac oamenii…posteaza filmulete despre cum se caca pisica lor sau cum li se pare ca pechinezul lor a zis mama cand se lingea la coaie…cocalarimea emigreaza mai nou disnpre haifaiv spre bloguri personale…si da,toti se vor artisti…si ma rog,sunt…doar asta inseamna sa fii „artist” zilele astea,no?

 • kitty spune:

  Ce cacat!! Cate poezii..brr…dar mai tare decat asta..nu e nici una:))=))

  Moarte, tu esti iubirea mea scumpa, vino si da-mi imbratisarea ta calda,
  Infasoara-Ti bratele reci in jurul meu, saruta-ma pana mor!
  Lasa-ma sa-ti simt atingerea ta rece, sa te simt, sa simt moartea pe carnea mea. Da-i drumul sufletului meu…

  Mi-a mai murit un neuron dupa ce am citit-o…

 • Sf. Andrei spune:

  Intamplator, niste colegi au descoperit asta: http://pdos.csail.mit.edu/scigen/ , io stiam mai demult. Banuiesc ca poate exista ceva similar si pentru literatura. De fapt exista dupa cum vad, numa ca masinile ce genereaza asemenea literatura se cred oameni.
  Deci daca vreti sa faceti un doctorat in stiinte si va trebe publicatii stiti ce aveti de facut.

 • vreauultimulloc spune:

  Na ma inca o categorie

  http://www.times.ro/international/romania-a-trimis-ajutoare-in-tahiti#comment-11686

  Un articol de kkt maro, la rubrica aproape adevarat.
  Adica inteleg daca era pe bune era de ras (singura faza comica ar fi fost sa fie adevarat) dar fiind o fictiune care pula mea mai e sensul articolului? Nu e nici pamflet nu e nici comic e o laba.
  Drept urmare in spiritul eforturilor zadarnice mi s-a pus pata rau de tot pe ionut, IONUT care o suge sub cerul instelat(adevar aproximativ). Ce pula mea aproape adevarat, cred ca asta e formula magica pentru a nu mai avea nici o raspundere pentru ceea ce scrii.
  Chiar sunt curios daca imi vor publica comentariul care l-am lasat acolo, asa sa promoveze libertatea de exprimare.

  PS: am comentat aiurea la alt articol prima oara :(

 • ciomu spune:

  manca-mi-ati toti pula!
  sa va fie rushine la totzi, boilor!

 • Muerte spune:

  am fruntea-ngusta, par pe burta si-s pitic

  dar ma iubeste femeile

  c-am pula ca o zi de luni:

  putin cam lunga umpic

 • Muerte spune:

  Stimati oameni de afaceri

  O sa treceti prin mari prefaceri

  O sa vina Viorel, un tip foarte dur

  Si o sa va futa pe toti in cur

 • Muerte spune:

  M-au invatat sa fiu pudic la scoala

  Dar azi am avut o zi nasoala

  L-Am Vazut pe Dumnezeu in Pula Goala!

 • Laur spune:

  Voi vă dați seama ce manele geniale ar ieși din bucățile astea? Da’ de ‘telectuali, nu așa…

 • pLm spune:

  futaiul despartirii, spre mine roieşte,
  Umil cercopitec, îmi pari tot mai rece.
  Privesc în adâncu-ţi… e ceaţă (de la basini),
  Iar ochiul maro răscoleşte
  Adâncul căcat din noi.

  gata, am reusit!
  si am schimbat doar cuvinte!
  super tare radule mi am gasit scopul in viata! =)) =))
  baaaaa, treziti-va ba la realitate!

 • namtab spune:

  cine pula mea e gellu naum ? vad ca e unu’ mort, da’ n-am auzit de el. initial am crezut ca e ala de comenteaza meciuri de folbal.. ma rog, lasa-i frate in treaba lor. tre sa le futa cineva si pe grasele cu ochelari cu rame groase, nu ?!

 • MonicaLuana spune:

  Ce poezii patetice. Si un orc din Mordor ar fii mai inspirat.

 • AI spune:

  adica ce ba superficialule daca are 120 Kg si rame groase?? n-ai vazut ce „poiezii” scrie? hai sictir, nu te mai lua de ochelari, ca am si eu.

 • Marghioala spune:

  Dewds. Yallz are freakin’ me out.

 • gia spune:

  Namtab: nu e atat de nasol ca nu ai auzit de Gellu Naum pe cat e de trist faptul ca tie lucrul asta chiar ti se pare „cul”.

  Ce va mai place sa vi-o bateti unu de altu si sa va dati inteligenti.

 • blink spune:

  Un moderator la timpul lui face cat 1000 de comentarii in spam !

 • ..I..(^_^)..I.. spune:

  Pe mine m-ai ales
  Si-atunci am înţeles
  Iubirea a început!
  Atunci cand te-am futut!

 • Andrea spune:

  Atatea poezii nu mi-au fost date sa vad pe intreaga perioada a liceului.

 • TheCreatrix spune:

  ” Zi cerulean la bleo”- Mda, chestia asta, cum suna, şi sictirul absolut superb m-au dat gata. Faină idee.

  Treaba e ca in pictură. Poţi face o chestie bună şi consistentă ca un tiramisu, sau poţi să fuţi două dungi şi un rotund si să spui „Acest rotund reprezintă de fapt nemărginirea, soarta schimbătoare, fortuna labilis, mă-nţelegi”. Artă, frate!

  Eu chiar citesc acum poezie modernă (furată de pe net, că nu dau banii) şi sunt dezamăgită. Mă enervează lipsa de consistenţă, idei trântite de-am pulea şi cusute greşit ca nevasta lui Frankenstein şi cel mai tare mă enervează poezia fracturistă, pe care eu o numesc literatură spermă, sânge şi lacrimi in care toţi innebunim, toţi suferim, toţi avem bipolar disorder şi pe toţi ne doare. Vai…

 • tetelu2 spune:

  Alte vremuri , altfel de cenacluri.Totusi aia cu catusele daca o descopera bursuc sau mozart ala al nostru cu muzica furata la calculator iese de o manea sau de ceva hipstareala.

 • Ace spune:

  Poeziile lui Dinescu sunt faine ..

 • unhaitian spune:

  Bai trai-ti-ar, dar astia mici cu poezelele lor sunt prolifici, ma! La dracu, nu mi-au placut niciodata poeziile lungi, in afara de Luceafarul, dar ala e basm in versuri, asa ca nu se pune, ca am pus eu botul la el cand eram mic. Dar sa citesc o poezie din asta de 123123 de strofe, e prea mult pentru nervii mei. E mai rau ca un discurs politic de 3 ore al lui Boc, in pula mea!
  Radule, zi-ne si noua o poezie/un poet care iti place.

 • Ramses3 spune:

  e ca si cum stai pe buci si te caci in acelasi timp

 • unhaitian spune:

  Plang ca te-am pierdut din vina mea
  plang ca m-ai vazut cu altcineva
  trista si pustie mi-e inima
  eu as da orice sa ma poti ierta

  Noaptea cand ma opresc din plans
  te sun cu numar ascuns
  dar nu pot sa spun ceva
  vreau s-aud doar vocea ta

  Plang si soarta nu mai pot schimba
  plang si mi-amintes privirea ta
  cu lacrimi in ochi te rugai la cer
  daca te iubesc sa nu te insel

  Vreti sa stiti cine o scrie? Ei bine, nu va spune, prietenii si adevaratii fani stiu cine o canta. Va spun ca nu e de pe site-ul piticuluigratis.

 • Dima spune:

  ……… da :)

 • misu spune:

  a fost odata ca-n povesti, a fost ca niciodata
  o mare pula imparateasca gata sa se mareasca
  dar cum usor deloc nu este
  a-nceput sa futa-un peste. cleste.

 • poezie da hipstar cu chilotii in cur spune:

  Mergeam prin ceaţa insolentă
  Ce-nvăluia toată suflarea
  Şi-n cur simţeam o apăsare
  Ce-mi stînjenea grav deplasarea.

  Erau chiloţii mei cu totul
  Intraţi adînc între picioare
  Cu-n coi ieşit în voia sorţii
  Şi prinşi de părul ce mă doare.

  Frecarea lor peste rozetă
  Mă face să mă strîmb de bine
  Şi-n timp ce-i simt mă-ntreb patetic…
  Cum s-au înfipt chiloţi-n mine?

  Uşor m-aplec pe partea stîngă
  Şi-arunc cu un picior spre faţă
  Să fac loc sincer unor deşte
  Ce caută un cap de aţă.

  Să-i smulg aş vrea, să-i anulez
  Să-i scot cu totul dintre craci…
  Dar nu pot să-i apuc perfect
  Şi-i trag uşor, deh, ce să-i faci…

  Îi simt cum se preling încet
  Cu umezeala lor jilavă
  De lîngă coiul afectat
  Pe lîngă pulpa mea firavă.

  Mai fac doi paşi dar îi apuc
  Şi strîns îi ţin şi-i smulg energic
  Şi dintre buci îi dezlipesc
  Şi imediat mă simt feeric.

  Acum am timpul suficient
  Să îi aşez ‘napoi pe coaie
  Şi să mă scutur neglijent
  Simţind presiunea cum se-nmoaie.

  A fost cumplit, a fost greţos
  Dară plăcerea obţinută
  După un smuls de budigăi
  Îmi face viaţă mai plăcută.

  Deja cu gîndul sînt în iarnă
  Cînd izmenuţele gingaşe
  Mi se vor strînge neglijent
  Între-ale mele buci poznaşe.

 • Marghioala spune:

  Asta a fost mai pe miez decit desenu’ cu Terente. Parca am inceput sa ma culturalizez si io de cand citesc blogu’ lu’ asta. Viermuie de talentati nedescoperiti.

 • Marghioala spune:

  N’am citit o poiezie din toate cele de mai sus, da’ asta merita un premiu, ma, e delicios!

 • Pavăl Denis spune:

  Radu, ai zis ca ne spui in 24 de ore cum poti sa tii prostii pe ganduri!! Eram sigur ca nu o sa ne spui, m-am uitat eu fix dupa 24 de ore si nu ai scris un post nou sau macar sa-l editezi pe asta. Hehe, te-am prins, fraiere!

 • Bobo spune:

  Foaie verde de plop,
  Curge apa-n beci.

  Sa moara Bibi, iti dau dreptate aici, cu „nobila si ascunsa taina” a scrisului, neaccesibila muritorilor :))

 • 24/7 spune:

  @PAVAL DENIS: Pun pariu ca in astea 24 de ore ai stat pe ganduri …de fapt, cred ca te-a prins el…

 • TriplaSeaca spune:

  Ce bine ca exista aia care chiar au scris misto ca sa am eu ce citi vreo 3 vieti de acum incolo!

 • jimerino spune:

  ba, denis ala e pe bune? daca da, ii dau o bere. merita.

 • danucblog spune:

  Astea sunt pe sistem „Da-te jos din beci, ca te tai cu grebla”. Ce trist, parca sunt iara la liceu si le aud pe colegele mele care toate-toate erau niste „poetese” in stadiu de mugur, dar la sireturi nu puteau sa se lege singure. Arunca si ele cu 3 cuvinte mari si late, aranjate diferit: „iubitule, tristetea, durere!”. Sau suna mai bine „durere, iubitule, tristetea!”? Dilema.

 • Pilat D'Amai-Bini Pilung spune:

  Pai, cam asta-i treaba cu cenaclu’ … al-de-mai-sus. Eh-na, poligon de des bateri in sculari si culcari.

  Cat despre poezie, numa’ de bine.

  Era unu’ meserias, cu-mbratisari de brate reci, da’ nu mai e trendy.

 • vlad spune:

  @ Pishat D’Amai-Bini Pilung
  tocmai cand ma pregateam sa spun ca probabil ai plecat in vacanta si a plouat acid pe toate sursele de internet din jurul tau.

 • Pilat D'Amai-Bini Pilung spune:

  ^Bazic, te fut diret in gura, cu cate-o picatura.

 • Pilat D'Amai-Bini Pilung spune:

  Pfii, ce-am uitat: muie c(u)on(n)or, de la mine din pridvor.
  Rima mea-i la Mariane in gropi, Vlade!

 • Pilat D'Amai-Bini Pilung spune:

  ^Quite right. Minunation & word prestidigitation around the block (adica la tot carteru’).

 • maria fecioara spune:

  Pilung , stii ca asa te prefer , ( na , ca mi-o lua asta inainte ) am vrut sa spun ca daca tot ma aflu sub tine , merg si eu o statie , doua …mai ales ca in meandrele Marianelor ma scald si io . Adicalea adinc …

 • ostap bender spune:

  ba, pilat, ce prost esti tu cum dai explicatii la ce ai zis, de parca numa tu intelegi ce cacaturi de cacat ai zis. ai mail?

 • Pilat D'Amai-Bini Pilung spune:

  @ostap bender. zi si mucea, banditul care si-a mancat pula din amor propriu.
  Ba, du-te ba-n creieru’ lu’ Ilf si Petrov si lasa-ma-n prostia mea cu pretentii. Nu ma fa sa te caut! Ti-am mai dat-o de doua ori si ti-o mai dau o data. barabadida@gmail.com

  @maria fecioara
  Am pus un tub de-o parte pentru tine. De oxigen, ce credeai?

 • Pilat D'Amai-Bini Pilung spune:

  @ostap
  Pentu ca m-ai rugat asa frumos, hai sa ti-o mai dau o data, fara explicatii.

  There was a dum kid on the block,
  Who thought he was tongue of the clock.
  But one day he swalowed his cock,
  And just died from the pride in his mock.

  Cantec de betie din tara lui Rica Limeta,
  Care ti-o trage vesnic la flasneta.

 • ostap bender spune:

  ba, pilat, tu esti ca profesoara mea de geografie. esti profesor, asa-i? sau formezi caractere, da nu conteaza. daca te intreb de o mie de ori ceva, imi raspunzi acelasi lucru. defect profesional. ai mail?

 • Pilat D'Amai-Bini Pilung spune:

  Bine, ma cacatel in ploicica, daca insisti ti-o mai dau o data (fara numar, nu). Uite, scriu cu majuscule ca sa pricepi.

  AM ADRESA DE E-MAIL barabadida@gmail.com

  Daca in des-des-supturile intrebarii tale repetate se afla ceva hazliu si incifrat, ma scuzi ca te-am bagat in seama. Pe mine nu ma duce devla in caz ca de fapt ma-ntrebi altceva decat daca am mail. Iar daca e o gluma gen „Bai, ce prost poti fi, ai macar mail?”, atunci esti cu mult mai dobitoc decat mi-as fi putut inchipui.

 • Marghioala spune:

  Auzi, Pilat, da’ vreau si io sa’ti trimit un mail personal. Imi dai si mia adresa ta?

 • Pilat D'Amai-Bini Pilung spune:

  Da, Marghioala, poti sa-mi trimiti cate mesaje vrei tu si intotdeauna vei primi raspuns. Da’ tia nu-ti dau adresa, iac-asa!

 • Wrong spune:

  ati pus-o de-un cenaclu mic vad…

 • geefo spune:

  @pilatule, oamenii aia vor adresa ta, aia de acasa, asa ii zic ei mai englezeste: mail, ca e si ei bilimbi, deh!
  @radu, pina am ajuns la sectiunea comentarii am crezut ca ti-ai publicat jurnalul intim- sectiunea motivationala. Acum, ca am citit si comentariile sint sigur ca este o adaptare a numitului jurnal.
  As vrea sa fac un pariu cu „comentagiii” tai, daca nu te superi:
  carei categorii din cele enumerate, „pizda cunoscuta” sau „cacat fara talent”, ii apartine radu?
  Fiindca sint la mare indoiala, eu pariez 5 lei pe o a treia categorie rezultata din „concatenarea” celor doua: „pizda cunoscuta drept cacat fara talent”.

 • Pilat D'Amai Bini Pilung spune:

  @geefo
  Nu cred. Aia se cheama altfel in bilingva. Si oricum nici nu strivesc corola si nici nu cercetez aceste legi. Daca vrea cineva neaparat sa ma pupe devotat in apex peni, tre’ sa stea la rand si sa plateasca bine, daca n-am cerut io actiunea respectiva.
  PS: Imi place concatenarea.

 • wizard spune:

  namtab
  4:08 pm on februarie 3rd, 2010

  cine pula mea e gellu naum ? vad ca e unu’ mort, da’ n-am auzit de el. initial am crezut ca e ala de comenteaza meciuri de folbal.. ma rog, lasa-i frate in treaba lor. tre sa le futa cineva si pe grasele cu ochelari cu rame groase, nu ?!

  ba , tu esti prost? cum pula mea sa nu auzi de gellu naum:|
  si ala de comenteaza e radu naum

 • Pilat D'Amai Bini Pilung spune:

  ^Candva eram vartosi in cetere vrajite (oarecum triste si expatriate, da’ vraja-i vraja). S-acu’ nu stie omu’ cine-i Naumu’. Pai sa poate, mai fartate?

 • Pilat D'Amai Bini Pilung spune:

  @namtab

  Nici io n-am tab da am verb.

  „tre sa le futa cineva si pe grasele cu ochelari cu rame groase, nu ?!”

  NU

  • Radu Post author spune:

   stii ca pilat asta scrie prea mult cand primesti comentariile pe mail si google vrea sa-ti traduca mailu in italiana ca 80% din prima pagina e numele acestui prost.

   si pe bune.

 • Pilat D'Amai Bini Pilung spune:

  Bai, Radule ! Tu cum te-ai prins ca esti super-ce-vrei-tu? Ti-a ramas post factum asa cum era in cursum si-ai zis etete? Sau a fost alta intamplare. Da’ dupa ce-ai aflat ca esti, te-ai indoit? Daca da, atunci nu. Daca nu, atunci da.

 • maria fecioara spune:

  @piLUNG Am luat o gura de oxigen. Waw, deja sunt mult mai bine. Nu mi-ai zis ce capacitate are tubul…tre’sa stiu cit mai am de rezistat…Ce mai pui de-o parte pentru mine?

 • cris spune:

  asta e mult mai deep :)))

  Prizonierii Victor Vasilescu
  Santem prizonierii unor tampiti
  Santem prizonierii unor tampiti
  Santem prizonierii unor mari tampiti!..

  Nimic nu mai este pe pamant
  Ceea ce a fost,nimic nu mai sant
  Totul e murdar
  Plange Maria la altar!…

  Suntem prizonierii unor tampiti
  Sntem prizonierii unor mari tampiti

 • I JOS DA MAI BINI I SUS spune:

  MUERTE a prezentat mai sus 3 poezii pe care le-a copiat de pe pagina cenaclului literar IJOS. indiferent in ce sens le-a postat aici, drept comentariu pertinent la o postare ce ilustreaza stravechea galceava a blogherilor despre obiectul Poeziei, noi, idiotii care le-am scris, vrem sa divulgam sursa: Dumnezeu, prin tastatura noastra.

  Regii Ideilor

 • Dezgust spune:

  Mi-e greata de porcariile vostre.

 • Anonimus spune:

  Voi ati trecut de clasa a V-a? Eu nu cred. Sunteti niste ratati… Sau mai bine zis, retardati… care nu cunosc altceva decat vulgaritatea…

 • Mihai spune:

  @anonimus: ce legatura are asta cu articolul de fata?

 • Cutarescu spune:

  Bravo ma Darwin, ai descoperit poetii netalentati. Dupa mine, orice e poet trebuie sa moara. Geme lumea de ei, nu mai e demult un secret, nu poti sa tragi o basina fara s-o miroasa un suflet sensibil.

 • stefutz spune:

  poeziile tale parca-s versuri de la pula aia de Travka XD

 • Aflarea Numelui Necesita Imaginatie spune:

  SHAME ON YOU! Imi pare rau ca am scris in engleza caci voiam sa par cat mai snoaba.Caci,va place asta,am observat.Nu numai ca acest site este o MONUMENT de vulgaritate,aveti si cele mai interesante intr-un mod hidos idei.Parerea voastra despre scriitori ma face sa ma intreb ,,de ce incerc eu sa fiu unul?” Lasand asta la o parte,am fost placut surprinsa sa vad niste persoane care au aceleasi pareri ca si mine pe acest blog(care l-am descoperit dintr-o coincidenta nefericita) Apreciez blogurile.Chiar o fac,si nu apreciez comentariile rautacioase,dar in privinta lor nu ma pot abtine.Mi-ar placea ca limba romaneasca sa nu fie asa de inflorita cu injuraturi care nu isi au rostul pe lumea asta.Si nu pot trata pamflet-ul ca atare caci acesta nu este pamflet,este ceva ORIBIL.Va las sa intelegti ce doriti

Adaugă un comentariu