Profailăr: Ţăranul la suflet

Există nişte oameni pe lume care spun că e e de căcat să etichetezi oameni. Acei oameni, după mine, fac parte din categoria oamenilor cretini. Dacă stai să cunoşti oamenii în profunzime, pierzi mult timp preţios în care ai fi putut să faci mişto de ei. Oricum prima impresie ţi-o faci. Şi dacă tot din prima unu ţi s-a părut un labagiu sinistru, de ce să îţi strici tu încrederea în tine dovedindu-ţi că te-ai înşelat? Aşa că, cum nu am nimic mai bun de făcut decât să mă uit la părul de pe piept cum se îndeseşte, mai ales pe partea stângă, am decis să vă mai prezint o tipologie standard de om de căcat, membri ai căreia sigur aţi întâlnit des: Ţăranul la suflet!

Dar întâi o poveste. Am să vă spun cum am descoperit această specie. Eram clasa a cincea,  la o şcoală unde se purta cravată, ca să ne înveţe rigurozitatea vieţii în clasa muncitoare, ce va urma, deşi acuma pot să mă duc in maieu şi pantaloni scurţi la muncă, dacă vremea îmi permite. Aveam unul în clasă venit de la ţară. Ţăranul, îi ziceam noi, ca să vedeţi ce originali eram. Şi, fiind nişte mucoşi mici, la ora de geografie trăgeam la copiator hărţi cu ţări din manualele noastre alb negru şi le coloram formele de relief ca să arate frumos.

Şi într-o zi pe care nu o să o uit niciodată, aveam două hărţi de-astea de făcut, ca temă. Evident că nu m-am obosit de acasă, că se dădeau desene animate la teve doar. Cum hărţile erau pe pagini diferite, trebuiau trase două la copiator. Şi văd eu la Ţăranul că şi le copiase frumos, le decupase pe ale lui şi se pregătea să le coloreze. Eu, isteţ ca o bujie, vin cu ideea:

– Dă-mi şi mie ălea două ale tale, să le copiez direct pe o pagină, să nu trag două, zic eu.

Moment în care, Ţăranul s-a uitat contrariat la mine şi a zis, pe un ton contrariat:

– Adică cum, să dai tu mai puţini bani decât mine?


Şi această logică absurdă, această problemă pe care şi-o punea el, că eu aş da mai puţini bani m-a uimit profund. Nu îmi venea să cred că există oameni pe care i-ar deranja că profit EU deşi EI nu pierd nimic. Atunci am înţeles eu că ţărănia nu ţine de cât ai prăşit şi cât de bine mulgi o vacă.  Ţărănia vine din suflet.


Origini: Ţăranul la suflet vine, evident de la ţară. În cele mai multe cazuri a trăit până pe la 10-14 ani acolo, mergând 3 kilometri pe jos până la şcoală. Timp de mers destul cât să se gândească la copii ăia de la oraş care nu merg 3 kilometri pe jos până la şcoală şi să adune o ciudă profundă pe ei. Ciudă că el iese cu raţele la păscut şi ăia, imaginarii ăia pe care nu-i cunoaşte decît din bănuite, stau acasă şi se uită la televizor. Mai sunt şi ţărani la suflet crescuţi la oraş, din familie de ţărani mutaţi, genul care cresc găini pe balcon. Dar au avut multe rude la ţară, unde erau basculaţi în toate vacanţele şi weekendurile. Puţin important. Cert e că într-un moment, protoţăranul ajunge la oraş şi îl enervează colegii. Îl enervează că ăia n-au palma aspră, că n-au învăţat de mici ce e munca, că n-au accentul lui şi nici apucăturile lui necizelate. Şi se adună ciuda în el ca smegma la oamenii fără mâini.

Educaţie: Ţăranul la suflet nu e un prost. La el în sat era chiar cel mai deştept de pe uliţă. Se mândrea bunică-sa cu el. Chiar şi la oraş e peste medie. Studios şi riguros în muncă, dar lipsit de originalitate, umor şi orice avînt în a face ceva mai mult decât ce se cere standard. Creşte ignorat şi batjocorit de colegi, că este tocilar, vorbeşte ciudat, îi face mă-sa pachet la şcoală şi are apucături dubioase. Şi le pierde repede pe cele superficiale, ca accentul şi scobitul în dinţi cu colţul caietului, dar cele de esenţă rămân acolo. Şi ciuda se tot adună în el.

De ce îţi vine să îl calci pe muie: Pentru că la maturitate ciuda este singura forţă care-l animă. Vede că există o diferenţă între el  şi restul. Că e singurul căruia îi mai pasă de părerea vecinului, că râde lumea de el când zice că nu e sănătos să te speli pe cap prea des şi că e cam penibil cum ia el toate gagicile în braţe, râzând libidinos la ele şi gândindu-se că asta e tehincă de agăţat. Ştie clar că e mai jos decât restul oamenilor. Şi aici vine scârboşenia lui principală ca individ. Aici apare trăsătura lui esenţială care-l face detestabil. El nu vrea să se ridice la nivelul celor din jurul lui. El vrea să-i tragă în jos la nivelul lui. Să se agaţe cu degetele lui aspre de ei şi să îi târască prin mocirla din care s-a născut caracterul lui penibil. Asta e frustrarea lui. Vrea să fie un ţăran deştept într-o lume de ţărani. Şi tot ce nu e ca el nu înţelege. Şi dacă nu înţelege ceva, pocneşte ficatul în el de ciudă.

Nevoi speciale: Te urăşte pentru că tu ai avut un avantaj în viaţă la început şi vrea extrem de tare să-ţi demonstreze că, cu toate că el a pornit mai de jos, e mai bun decît tine. În capul lui e tot timpul e într-o competiţie cu cei din jur şi mereu are să le demonstreze ceva. Nu contează că sentimentul nu e reciproc. El vrea să-ţi arate că e mai bun decât tine. Ar face orice ca să ajungă şef. Ca să se uite justificat de sus la tine, cum se uitau copiii la el, la şcoală. Ăsta e idealul lui în viaţă: Să aibă un birou imens şi să fie deasupra unor orăşeni care în mintea lui seamănă leit cu copiii ăia care făceau mişto de el că e ţăran. Să demonstreze tuturor că ţăranul a ajuns leu la oraş, nu câine, cum a pornit. Şi să se scobească în dinţi cu colţul cărţii de vizită pentru că, oricât s-ar chinui, oricât şi-ar vărsa ciuda, oricât ar complota, ar săpa şi ar lucra pe la spate şi prin faţă, oricât de sus ar ajunge trăgând oameni sub el,  va rămâne tot timpul un ţăran. Asta e esenţa lui.

***

Comentarii (161)

 • Seby spune:

  „El nu vrea să se ridice la nivelul celor din jurul lui. El vrea să-i tragă în jos la nivelul lui.”

  True, true…

  • EA spune:

   Sa-l pupe in cur,asta daca le da voie EA

 • damaGe spune:

  Taranul de la tara e pe cale de disparitie :(
  Majoritatea au migrat in orasele mari, dar noroc cu rudele ce le amintesc de unde au plecat si putem distinge cu usurinta taranul de oras.

  • UNa spune:

   Ei nici macar „sila si voma” nu va transmit! Nici o sinchiseala!

 • Army spune:

  Gigi Becali.

  Amea e lunga.(ca sa nu fie too short)

 • ion fiul ploii spune:

  3 kilometri e fix pla, eu fac 5 km pana la scoala si tot la oras stau, si e oras mic futu`i mortii ma`sii, cu bicicleta il parcurgi in juma de ora de la orice capat al orasului la celalalt, nici nu se merita sa ai masina

  • UNa spune:

   Maestre,nu mai futeti mortii! Lasati-l pe dl.Daniel

 • strelnikov spune:

  de altfel textu asta suna a taran desavarsit, nu?

  [ca sa nu fie dubii: vreau sa zic ca tu scrii ca un taran. its nice though]

 • Andrea spune:

  Ce amuzant va fi cand taranii o sa se simta si o sa-ncerce sa demonstreze ca ei nu-s asa, da’ in acelasi timp dand ca argumente nesimtirea si proasta educatie a orasenilor. Like „Si ce-i daca stateam la coada vacii, macar nu scuipam seminte pe ulita”.

 • Andrea spune:

  Da’ ba, nu scuipai, ca la tine-n sat nici macar n-a aparut Nutline.

 • porcusoru isteric spune:

  mars ma ca nu-i adevarat … taranu vrea sa plece in spania la munca … sa fie rege printre capsunari!

 • sorin spune:

  @canadian: mi-ai luat-o din gura ! ca sa zic asa…

 • Dexter spune:

  Dude, wtf? Cine te-a calcat pe coada???

 • necesar spune:

  bravo, ma, trai-ti-ar ma-ta. Magnific! Epic! Asa sunteti majoritatea.

  • UNa spune:

   Ei nici macar „sila si voma” nu va transmit! Nici o sinchiseala!Si va rog,inlocuiti ‘ cu -Scuipam in fantana si,contra curentului,ne pisam pe fereastra ,concurs,care se pisa mai la distanta?Ghici!Ai mai bea apa din fantana in care cu atata greata si detaliat ,ai scuipat,tu?In aceasta programare,sunt trista caci ,eu insami am scuipat in fantana!Motiv pentru care,in cca 4_5 ani,functie de diferite chestii,personale,desigur,in mod sigur voi bea pe saturate apa din Dunare,pentru a compensa ce a lipsit!Asta cu sau fara Hvorostovsky si Melodia moea!
   Pula!Vrea sa dispara fara inmormantare!Cum asa?Vad ca iti sta in gat!Si boule,mai calcat sub talpa!Va admir gramatica,eu fiind bezgramatnaea!

 • Phaloos spune:

  Radu mamii, prea repede-ti publici memoriile. Te regasesti in naratiune nu? Esti si tu incert, ai plecat devreme de la tara da’ te’ntorceai la smotocit tzaranci periodic. Ti-ai pierdut identitatea si acu vrei sa clarifici lucrurile punand „pe hartie”. Te-am ghicit? Tzarane.

 • ciomu spune:

  briliantule!
  atat si nimik mai mult.

 • Porcusorul Radioactiv spune:

  Suntem o tara de tarani la suflet care s-au tras la oras, au ajuns in parlament si guvern si acuma rad la noi din jeepane. Aka Gigi Becali. PLM.

 • NoOneHere spune:

  N-am replică pentru postu’ ăsta. In toată scârba in care mă „scald” acu’ nu pot să fac altceva decât sa dau unsubscribe.

  Salve.

 • cristi spune:

  wow dude, impresionant, ai devenit atat de serios dupa primele paragrafe incat nici macar nu ai mai injurat oo-oO (sau cum plm se face semnu ca esti uimit).

  nu te-am mai vazut asa incrancenat de mult, are radacini in realitate articolul.

 • Drujba Dreptatii spune:

  Recunoaste ca ai o frica principiala de „taran” !!!

 • vasea spune:

  daca taranul s-a nascut la sat, tarania sigur s-a nascut la oras!

 • VEZEU spune:

  Galatiul se pune ca sat ? sau CA COmuna?

 • emi spune:

  Frate, deci niste cazuri perfect asemanatoare cu tipologia asta…

 • drull spune:

  Ai scris exact ca o pizda frustrata

 • Portocalu spune:

  sofutpe mata e taran clar.Dushmanos inca.Ce naspa…saracu:)Nu ai cum altcumva sa te enervezi pe postu asta decat daca te simti prins in flagrant…

 • :)) spune:

  ti-a dat seful tau un shut in cur si te-ai ofticat? poate eshti incompetent.

 • VEZEU spune:

  shefu l-a dat afara, femeia lui si-o trage cu altu, ma-sa nu-i mai trimite pachet, lumea il cam huiduieste de la o vreme…ba radule hai ma ca se indreapta lucrurile….

 • VEZEU spune:

  si pun pariu ca mai mult de jumatate din cometatori sunt de la tzara…..

 • maria fecioara spune:

  cunosc , din pacate , citeva exemplare cu fite de Decebal , venite din mijlocul campului , care se dau numai cu CHANEL si citesc numai ” CUM SA CUCERESTI UN BARBAT „. e plin Bucurestiul , ai fix dreptate . sau daca vreau sa le bag pe bloguri de gen , „ooh , nu citesc eu asa ceva „, dar schimba barbatii din trei in trei zile … duceti-va faaa de unde ati venit !!!

 • o ea spune:

  vorbindu-se atat pe seama cocalarilor,taranilor,pitipoancelor,manelarilor si a altor specimene de genu’se promoveaza si mai mult prostia si incultura.Razand si comentand prea mult pe seama lor,cred ca le acordati prea multa importanta,deci va pasa de ei.Multi si-au facut o cariera „pe spatele”lor,sa zic asa.Daca ei nu ar exista,nu ati mai exista nici voi.plm,in fond,pe ei nu ii afecteza cu nimic,se mandresc cu statutul care-l au.Chiar apar mai multi si mai multi care-si arata „talentele” pe la „teve”.Asa ca degeaba va strofocati.in rest,”SUCCESURI” in continuare si multa bafta.

 • ioiozaurul spune:

  Esti un bou bou. Asta e esenta ta.

 • ciomu spune:

  Romania e cel mai mare sat al Europei.

 • Ion spune:

  Poti sa scoti omul din sat dar nu poti sa scoti satul din om.

 • AI spune:

  EPIC!!!!!
  si cum asta e prea scurt, trebuie sa mentionez lungimea pulii unuia pe care il cunosc.

 • Euglena spune:

  Hmmm, aici se ridica o serie de intrebari interesante: stim deja ca e posibil sa fii crescut la oras si cu toate astea sa fii taran la suflet, dar reversul e valabil ?
  Exista specimene crescute la coada vacii si pe camp, care sa fie oraseni la suflet ?
  De fapt prin ce se defineste un taran ? Dar un orasean get-beget ?
  Omul se naste taran sau devine taran ?
  Ce cumul de factori determina evolutia zigotului intr-o directie sau alta ?
  E posibila transgresiunea dintr-o stare de agregare in alta ? Daca da, in cate generatii se inlocuieste telemeaua de pe dinti cu apa de gura? Dar invers ?
  Exista taran hipster ? Cum arata in habitatul lui natural ?
  Taranii nostri sunt mai buni decat ai lor ?
  Raspunsul la toate aceste intrebari in episodul urmator din Teleenciclopedia…tineti aproape !

 • TriplaSeaca spune:

  Futu-i ceapa ma-sii, maica-mea crestea gaini pe balcon! Acus tre sa ma duc pe centura la Milano sa ma regasesc. Cand ma intorc ma fac nevasta de primar si va arat io!

 • Aiurea spune:

  Cel mai tampit articol. Omule (ca sa nu-ti spun taran sau orasean, ca oricum nu e nici o diferenta) mai bine cresti purici decat sa scrii. Nu are nici inceput, nici sfarsit. Esti praf, de tara sau oras…alege tu

 • Gabitza spune:

  Problematica asta ma intereseaza de mult, dar cred ca te inseli putin Radule. Eu cred ca problema nu provine din faptul ca sunt tarani ci ca au plecat de acolo. Taranii erau niste oameni cu valori, avand cultura muncii. Taranii batrani pe care i-am cunoscut erau de multe ori niste oameni extraordinari, cum nu gasesti de multe ori la oras.
  Problema e ca in perioada comunista astia au inceput sa vina la oras, si luati din mediul lor natural, si fiind obligati sa se adapteze intre patru pereti, si sa creada ca sunt ceva ce nu sunt, aici a aparaut ruptura. Acela a fost momentul de nastere al cocalarilor, al pitipoancelor, al taranilor al suflet…
  Totusi „vesnicia s-a nascut la sat”

 • AI spune:

  Io zic ca iar preluati problema prea adanc. Asta nu e saitu’ UE si asta nu e o parere oficiala. Nu va mai opariti asa. puneti prosopul ud la oo is incercati sa apreciati umorul. da, io’ spun si bancuri cu evrei.

 • AI spune:

  PS: a mai remarcat cineva ca acum 5 ani cuvantul frustrat nu se folosea atat de des?

 • Sf. Andrei spune:

  Radule, tipologia asta nu se aplica doar la cei „de la tara” si nici macar nu e o caracteristica generala a lor, poate doar la figurat. Am avut o vaca in facultate care nu voia sa-mi dea cursurile sa le copii pentru ca se temea ca o sa iau o nota mai mare ca ea. Vaca aia nu era de la tara deloc si mai avea si pretentii de „sange albastru”. E doar un exemplu din multe altele.
  Treaba nasoala e ca articolul nu prea are haz. Suna poate mai mult a refulare la care nu zic ca nu ai dreptul.

 • eudaimonia spune:

  Hai ca m-am hotarat si eu sa iti las un comment, desi te citesc cu placere de ceva vreme. O sa te laud putin, nu ca asta te va atinge pe tine cu ceva, dar ma va face pe mine sa ma simt o persoana mai buna. Ai un spirit de observatie foarte dezvoltat si foarte fin, ceea ce e destul de rar. In plus, intr-un fel ciudat si comic, ai dreptate cam in tot ce scrii. Normal ca multa lume te citeste pentru ca esti comic si ai imaginatie, ceea ce e un plus, dar chiar daca ai scoate chestiile astea, textele tot ar fi interesante.

 • felix spune:

  a fost epic…
  cam cel mai bun articol scris pe blogul asta pana acum , fara sa le mentionez pe cele cu un continut ridicat de injuraturi si batai de pula(alea erau „the shiznit”).
  „Nu sapati, nu mancati!”.

 • Noname :) spune:

  Taranul, asa cum este definit in articol (limitat, ranchiunos, intr-o eterna competitie cu toti ceilalti pe varii motive, invidios pe oricine face ceva care ii creaza impresia de inferioritate, orgolios, etc.) nu are legatura cu satul sau cu viata la tara. Acest lucru este gresit mentionat in articol.

  Eu sunt nascut si crescut la oras. Dupa casatorie mi-am cumparat casa la sat tocmai pentru a scapa de oras. De ce? Din cauza ca in orase (cu cat mai mari cu atat mai mult) este in crestere, as putea sa spun exponentiala, nebunia si nesimtirea celor care le locuiesc.

  Spuneti-le cum vreti, chiar si tarani. Cocalarii, nesimtitii, „pasaricile” nervoase de Mall, „versatele”, etc. – toti acesti oameni sunt acei tarani de suflet. Limitati de propria lor inferioritate intelectuala si sufleteasca. Atat de limitati incat ei cred ca un parfum mai scump sau haine la moda sunt drumul catre mai mult si mai bine.

  Imi pare rau de ce au ajuns orasele din Romania insa la sat eu cunosc mai multi oameni de treaba decat in oras si mult mai putini tarani de suflet.

 • Aiurea spune:

  Ti s-a umezit un pic de la cuvintele dulci? Campionatul limbutza de catifea…

 • Petrov spune:

  excelent.

  taranul la suflet navetist din clasa mea se numea GHIULAN. un nume perfect.

 • Cristina spune:

  Am avut niste colege de camera de la tara care dupa ce veneau de la dus, se duceau cu ligheanul inapoi in dus, il umpleau si se intorceau cu el in camera… sa se spele pe cap.

  … aveau parul scurt… de parca ar mai conta

 • Sergiu spune:

  Meri ma cu analiza asta . Si ce te manca pe tine grija/ ciuda ca is unii oameni de felu asta? Toata poliloghia matale prezinta un punct de vedere de sus al unei persoane care se crede superioara da’ are inca a gusta din amaraciunile vietii, amaraciuni pe care oamenii pe care i-ai descris posibil sa le aiba mai aproape decat tine.
  Din povestea ta eu am desprins 2 lucruri:
  1. ai incercat sa profiti de o situatie si sa economisesti da’ fara sa te gandesti ca-l enervezi pe om (cam in genu alora de se supara ca nu pot copia de la tine la examen). Te-o durut in pix, sa zic asa , de ala , da’ no , erai copil si e normal.
  2. normal a fost si raspunsu lui si mai mult n-a fost unu de lingau , adica te-a plasat pe o treapta inferioara dintr-o singura miscare. Adica ai pierdut :)
  Ceea ce am scris se refera la tiparul descris si nu la cocalarii ordinari care pot prezenta caracteristici simmilare, dar motivatii usor diferite :)

 • flo spune:

  cat de adevarat…cred ca fiecare am avut cel putin un de-asta in clasa….

 • pula' la cal e mare. spune:

  „Şi totuşi, cu toate cele spuse mai sus, de ce totuşi m-am apucat eu să-mi fac blog? Mă cred mai special decât restul oamenilor care se cred speciali ? De ce aş face ceva de care fac mişto ?

  Raspunsul e simplu, şi aici am să o citez pe prietena mea: “eşti ipocrit”. Da, sunt, şi am şi un ego de hranit.”

  ăsta e printre primele tale posturi. Tu lucrezi la ziar , ă? Totuşi , mai specială poate-i mă-ta , totuşi.

  ţăranu’ e cel mai „şmecher” , altfel nu ai mai avea cui să îi spui „Ia-ţi în morţii lu’ mă-ta mustaţa!” , indiferent de sex.

 • me spune:

  uau…ce observatii fine..si mai ales originale. nu s-a mai scris ceva asemanator pana acum. de obicei, chit ca suferi grozav de boala generalizarii si-a infatuarii, cel putin esti amuzant. articolul asta e doar trist, parca ai dat copy-paste din dictionarul de stereotipuri si-ai mai bagat niste puli pe ici pe colo. admirabil.

 • me spune:

  pt conformitate, n-am avut niciodata vreo tangenta cu tara, ca am impresia ca urmeaza sa ne spui toti celor carora ni s-a parut aiurea articolul asta, ca ne compatimesti pentru noroaiele si balegile in care ne-am scaldat.

 • ghicicinei spune:

  Anunt umanitar

  Ajutati si voi sinistratii din Haiti.
  Cum? simplu …
  trimite un mms cu poza ta la 122 …. daca tot nu au ce manca , macar sa aiba de ce rade

 • Petrov spune:

  @me, io creca esti taran la suflet. chiar daca nu te-ai nascut la tara.

 • Soro spune:

  Cum ziceau Parazitii: „urasc taranii de oras, in special pe cei din Bucuresti”.
  In general „taranimea” din suflet si comportament exista dar problema e pusa gresit pentru ca nu cred ca depinde de venitul de la tara sau nu ci de educatia de acasa.
  Problema poate e mai intalnita la cei veniti de la sat pentru ca multi vin si stau prin camine din liceu si … 7 ani de acasa nu ajung. Poti distruge un caracter bun si dupa 14 ani.
  Apoi mai e un aspect: sentimentul de inferioritate intr-adevar deformeaza putin caracterul (in mod evident, negativ) dar asta e o realitate care e greu de depasit iar „copii de oras” nu mai au buna educatie de a intelege pe cel de langa si il „ajuta” sa se simta si mai inferior. Copii mai emancipati catalogheaza tot asa de repede cum o faci tu in articolul asta si cel mai mic defect devine subiect de misto. Asta dovedeste doar o lipsa de educatie si din partea „taranilor de oras”.

 • SingurEu spune:

  Nu tre’ să fie neapărat de la ţară sau cu părinţi ţărani. Merge şi cu părinţi de-ăia înnebuniţi după Iepoca de Aur, care l-au iubit sincer pe Ceauşescu şi cărora Securitatea li se părea cool. Urmaşul direct al ,,clasei muncitoreşti”.

 • Je spune:

  o_O Ce text misto! Asta chiar ti-a reusit. Bravo!

 • IO spune:

  DEFULARE psih. = dai afara [ A da curs liber ideilor sau tendințelor refulate în subconștient]
  REFULARE psih = tii in tine [A respinge, a înăbuși din domeniul conștientului în subconștient imagini, dorințe, reprezentări, idei sau tendințe neplăcute, care contrazic conștiința morală a individului.]

  Faptul ca in momentul in care iti da rahatul pe dinafara din buda se cheama refulare asta nu inseamna ca in momentul in care iti dai drumul la supapa din punct de vedere psihologic se cheama tot refulare. Macar cititi inainte sa folositi aiurea cuvintele, ca de cand citesc blogul asta numai de refulare aud si culmea folosit fix aiurea. Asta asa ca macar in viata reala sa il folositi cum trebuie.

 • tvee spune:

  in concluzie cel mai taran la suflet pina acum cred ca e sergiu…
  bun sondaj.

 • Sf. Andrei spune:

  Pula mea, uite ca am mai invatat ceva. Cum sa spun, nu m-am uitat in DEX la cuvant si am luat si io termenul de bun asa cum il foloseste majoritatea nestiutoare.
  Merci, recunosc ca sunt prost. In cazul asta cel putin da o sa am grija pe viitor.

 • Pilat D'Amai-Bini Pilung spune:

  @io
  Aia se cheama refluarea,nene!

  • Radu Post author spune:

   mie cel mai tare imi place cand mi se face refelarea

 • Pilat D'Amai-Bini Pilung spune:

  Ja, ja, refelatia ist sehr gut. Macht man frei!

 • Phaloos spune:

  @IO se simte ca tocmai ai venit de la sedinta cu psihopupu si tocmai defulasi, hai, ia mataranga la zbuciumat. Ce destept esti! Mai invata-ne!

 • Petrov spune:

  ia beck lost cause, bine-i sa bei, muie tarani. la sufle. t.

 • Gay brie l spune:

  Vad eu intre astia de comentara mai sus ca unii is tare seriosi, completeaza/ injura/ contrazic. Se vede ca sunt oameni cititi, ce au taria opiniilor lor… Sau poate au baut o tarie? Nu stiu.
  Altii fac ce trebuie pe blogul asta: SE RADE! Asa cum se cuvine. Aci ma incadrez si eu. Desi postul pute de seriozitate radulesciana, mie imi place. E realist, umor radulescian (al dracu’ suna, nu?)…
  O intrebare am: taranu’ de suflet mananca merdenele? Ca daca da, eu am o coaja de taran pe mine. Marghioala, ce crezi?

 • Rozeta violeta spune:

  Beey,parca l-am vazut pe piticu’ Boc in vrajeala aia de descriere !!! Sa moara ma-sa,aia care-i trimite pakete cu slanina si usturoi,de nu-i siviu’ lu’ piticotu’ ala facut din cacat de om amestecat cu paie si pus sef peste guvernul lu’ pulanpizda de la Cotroceni!

 • pulicamica spune:

  baaaah pulaaaa…de unde dracu exista copiator cand purtai tu cravata la scoala ???? huh??

 • Decat Larisa spune:

  Rin Tin Tin,prost esti tu cu mami tau.Te pupai.Pa.

 • Petrov spune:

  decat larisa sugi decat pul.a.

 • Gay brie l spune:

  Aoleo, iar injuraturi!! BA, sa faceti ce va urati voi unul altuia, ca suneti puerili si enervanti! Si imi dau eu singur muie, ca sa va scutesc pe voi de un efort, ca mi-am scos niste coaste ca Marilyn Manson si pot sa mi-o sug singur, na!

 • Canadian Stories spune:

  vin io iar cu o corectie. nu e coreect tarani. taranii e multi din aia oameni buni estem. dar corect estem ghertzoi. ghertzoi de oras, de tara, de comuna, de orasel. ghertzoi. suflet de ghertzoi. ghertzoi obositi. am copyright. io-s de la tara. de la alta tara. de la canada.

 • dada spune:

  mersi fain, radule, ai reusit sa formulezi superb ceva ce eu incerc sa pun in cuvinte de multa vreme. si acum il inteleg mai bine pe boul ala corporatist de pseudo-seful meu, care desi are un job de cacat, de trepadus pupincurist, se poarta ca un stapan de sclavi pe plantatie+super mandru. si din cand in cand, intre doua seminte, tine sa zica: „na, desi is de la tara si n-am faculta, ca voi, sunt deasupra voastra”. moment in care il luam la pula de pleaca cu ochii in lacrimi. dar acum inteleg.

 • Peraphita spune:

  Daca seful tau are slujba de trepadus-pupincurist voi ce sloboz faceti acolo? Impingeti varza in butoi ? Numarati coaele rechinilor ?

  Sa`mi suga pula asta de mai jos V.v

 • Pilat D'Amai-Bini Pilung spune:

  „tarani” ~ „cam-din-topor” ~ „ghertoi” plus „nu-chiar-ghertoi”
  La epitete generalizatoare, cu precadere la cele peiorative, esentializarea sintetica induce irefutabil un pregnant caracter difuz si o senzatie de inefabil. N-asa?

 • Phaloos spune:

  @Pilat, sterge-ti smantana de san de academiciana de pe mustata! „complecs” mai esti!

 • Pilat D'Amai-Bini Pilung spune:

  Frumos zis, falosule! Multumesc pentru peisajul oferit, care-l pune in valoare si pe cel propus de mine. A, da, si stiu foarte multe cuvinte pompoase, pe care le folosesc ades pentru distractia personala. De exemplu cand asmut taranii asupra mea. Ce se intampla dup-aia nu mai povestesc, ca si-asa m-am bagat prea mult in seama.
  Mustata mi-o pun numai cand vrea Marghioala sa sperii pe cineva (vezi topicul anterior).

 • alex spune:

  Cat de bine ai punctat.. !

 • Athanaric spune:

  Genial articol. Unul din cele mai bune..Bravo Radu :)

 • unu' de la tara spune:

  de obicei imi plac temele abordate de radu. asta insa e nascuta din frustrare si e scrisa aiurea. data viitoare nu mai generaliza ca nu toti oamenii sunt tarani si nu toti taranii sunt ca cei descrisi de tine.

 • gogu_chelu spune:

  cel mai bine se poate vedea asta in Poli, la taranii care stau in camine.

 • cafeaua de dimineata spune:

  si cate exemple avem. spre exemplu,eu invat intr-un liceu destul de bun(al cincilea pe tara). se intra cu medii peste 9.30. juma’ din elevii aia din liceu sunt de la tara si se comporta fix ca in exemplul tau. si sa vezi ura,priviri,ofticari…

 • Andrea spune:

  Intelectualu’ lu mami, si daca omiteai partea cu liceu’ de elita si ultima medie de intrare, tot se intelegea ca juma’ se comporta fix ca-n postu’ lu’ Radu. Da’ asa, m-ai cam bagat in ceata, nu ma prind daca-i denigrezi sau ii lauzi ce destepti is ca au intrat la un asemenea liceu.

 • Pilat D'Amai-Bini Pilung spune:

  Ce ai, Andrea? Ce daca a scris ca e la un liceu tare si a dat detalii? Eu cred ca mesajul e destul de clar. Nu conteaza cat de mult si de bine munceste (invata) un d’asta mai de pe la tara, ca tot se vede tarlania asa cum o descrie Radu. Sau altfel, da’ tot se vede. Si asta e bine ca a scris. Ca ne duce pe doo directii mistoace. Una ca nu prea poti paraleliza mentalitatea si comportamentul unuia cu alte ale lui, ca cum ar fi capacitate intelectuala si de lucru. Ailanta ar fi mai ascunsa, ca de ce-or fi taranii tarlani (la ei la tara sau veniti la oras) si de ce-or fi orasenii mai altfel, chiar si-atunci cand sunt de-a dreptul marlani. Aici pe-aproape mai sunt si alte categorii, cu tusele lor mai tarisoare, asa… mahalagii, vagabonzi, aventurieri, provinciali, etc., etc. Ca sa nu mai vorbim de ubicvitarul „neam-prost”.

 • Andrea spune:

  Mie mi se pare ca-n nouajdesiceva la suta din situatii faptu’ ca ai fost in liceul X, de prestigiu, nu demonstreaza absolut nimic.
  Si ca sa nu fiu naspa, dau un exemplu chiar personal. Cica liceu’ asta la care-s io, e si el prestigios si curu’ meu, plin de oportunitati si posibilitati(se baga la greu bani in el) si mai are si o istorie de 450 de ani si mediile in sus si-n jos, toti isi trimit odraslele aci, is in joc chiar si pile serioase. Si io din cate-mi amintesc, nu prea m-am omorat cu invatatu’, ba chiar le am serios si cu chiulitu’, cum ar veni, mi se falfaie.
  Am intrat si io cu ditamai medioaca, e cam greu sa nu-ti iasa o medie generala in anii de generala+capacitate sau ce era pe vremea mea, care sa nu fie mare si sa nu fi oligrofen. Adica mai pe scurt faptu’ ca poti intra intr-un liceu bine cotat nu demonstreaza nimic altceva decat ca nu esti chiar idiot si si daca esti, se rezolva cu pile.
  De asta, nu mi se pare nimic de laudat.

 • Pilat D'Amai-Bini Pilung spune:

  Nu stiu daca omul se lauda, ci pur si simplu descria o situatie, cu oarecari detalii. Da’ ai si tu o galeata de dreptate.

 • Andrea spune:

  Posturile astea consecutive is un test ca sa identific cele doua deosebiri intre ele?

 • Iisus spune:

  bai, autoportret mijto ti-ai facut. bravo. aplicat. fe-li-ci-tari

  • Radu Post author spune:

   pilate. regula noua pentru tine. de azi incolo ai voie 3 comentarii pe zi. atat. depasesti, ban pe ip o saptamana. ok ? cumpara-ti forum daca vrei sa spamezi

 • ZZZ spune:

  (troll)

 • Tripla Seaca spune:

  @cafea

  Fah elitista mica, eu am facut cel mai bun liceu din tara, asa ca-mi permit sa-ti zic ca ai nasul cam maro de la dosul propriu. Tarlania este buna. Adauga extra motivatie, ca un fel de penis social subdimensionat. Cine altcineva ar produce plusvaloare ca sa traiasca toti bloggerii si PR-istii si naiba stie ce alte lichele urbane inventate sa circule banii degeaba? Aroganta e misto, dar in niciun caz nu-i o valoare. Macar taranul nu e hipster, si trebuie apreciat (pe la spate, nu cumva sa afle!) ca un individ producator al societatii. Nu prea are sens ce-ti zic, dar sa stii ca asa e!

 • Phaloos spune:

  Ba! toti dormiti?

 • sandi bel spune:

  Asta merge cuplat de minune cu ‘pseudointelectuala coclită’ – nu trebuie facut nimic – se gasesc singuri..

 • Gay brie l spune:

  Mda, oricat v-ati contrazice voi, tot pozitia mea e mai buna: 69, dudes and dudettes! Hihihihi, bet u didn’t see that comin’/cummin’?
  Oricat nu l-am placea pe Taran, el e omul care ofera echilibru societatii, la fel ca si tiganii pe care toti ii uram, dar ii si invidieam, ca le vrem banii, palatele, viata fara griji, puterea de a urla in plina strada si de a nu avea nicio jena etc. Asa ca hai sa fim invidiosi, sa ne certam ca prostii, sa ne injuram, sa ne laudam cu liceele absolvite, in timp ce ei „face” bani. Ca pana la urma asta conteaza azi, ce pula mea. BANII! Oricine spune ca „eu nu vreau bani”, „eu particip la concursul/am jobul asta NUMAI ptr ca imi place” e un jegos ipocrit! Vedeti vreunu’ pe-acilea care sa zica „ba, prostilor, eu am facut un liceu industrial si sunt cel mai bun dintre voi, ca am doua firme de constructii si 3 BMW-uri la scara blocului”? NU! Acici sunt numai oameni destepti, culti, interesati sa arate altora cat de dezinhibati sunt, cat de bine stiu ei sa injure in limba daco-romana.
  Lua-v-ar dracu pe toti, cu mine in frunte, bai ratatilor „care suntem”!

 • Lara spune:

  ce articol simpatic

 • Poneiutza Roz spune:

  Are dreptate Radu, am simtit-o si eu pe pielea mea de multe ori. Ii urasc pe toti nesimtitii aia cu suflet de taran din viata mea care:
  – nu m-au lasat sa copiez tema la matematica dupa ei;
  – nu m-au lasat sa copiez la teze sau la examene;
  – nu mi-au dat abonamentul lor la Cinemateca, sa pot si io sa intru fara sa mai platesc abonament pe 6 luni sau un an de zile, abonamentul lor RATB ‘pe toate liniile’ cand aveam nevoie;
  – nu mi-au dat sa copiez casetele lor cu Michael Jackson sau Modern Talking, cumparate din piata;
  – nu mi-au dat blugii Depeche si geaca de motor sa ma duc si io la agatat in club;
  – nu mi-au dat sa copiez cursuri in facultate;
  – nu mi-au dat parola de la avatarul lor din sl, cu haine misto, limuzina si piscina, sa simt si io cum e sa fii milionar, macar in second life;
  – si multe alte lucruri pe care nu mi le-au dat si pe care nu mi le mai amintesc acuma.

  ‘R-ar ai dracului de tarani, care nu mai poate omul cinstit cu suflet de orasean sa profite de ei!!

 • Pilat D'Amai-Bini Pilung spune:

  Mars ma cu regulile tale,ma fut in blogul tau cat vreau.

 • Pilat D'Amai-Bini Pilung spune:

  „Pilat D’Amai-Bini Pilung
  12:18 pm on martie 7th, 2010

  Mars ma cu regulile tale,ma fut in blogul tau cat vreau.”

  Radu, cred ca realizezi ca acea chestie aiurea citata mai sus e caz clar de identity theft. Eu ti-am trimis mesaj pe mail, ceea ce idiotul respectiv nu are cum face.

  Ma, nea Brie, nu e chiar asa. Nu-i stii pa colegii da discutii d-aci, ca e ascunsi in spate la pseudonime. Eu am mai scris undeva in zona ca nu sunt sarac. Da’ de loc. Pot sa adaug ca in meserie sunt apreciat in mai multe locuri terestre faimoase pentru respectiva meserie. Familia e familie, casa e cateva case, n-am a ma plange. Nu m-apuc acum sa spun fix cat fac din munca si afaceri in fiecare an, dar pot spune ca in general stau putin in Romania, desi am aici ca un fel de baza de activitate. Ma plimb mult cu avionul pe distante mari, atat pentru treburi cat si pentru distractii. Vin aici la discutii pentru ca ma simt bine. Ru singur cu voi, ca lu’ femeia mea de baza nu-i place aici la pitici, da’ nici n-o deranjeaza.

  Concluzie: generalizarile sunt riscante.

 • Emanuel spune:

  este foarte tare articolu.
  ceea ce mi se pare ciudat, este ca, desi nu il cunosti pe colegul meu Andrei Brasoveanu, l-ai descris mai bine decat masa.
  mai rar oameni cu puteri ca ale tale.
  Felicitari pentru acest articol.

 • reactoru' spune:

  Fratee , ai mult de scris pe tema asta. De ex. , taranul care s-a ajuns patron si ca sa fie in trend isi angajeaza fetite prostutze dar bunutze sa recupereze cea ce in scoala doar a indraznit timid sa foloseasca imaginea lor mentala pentru o laba de calitate indoielnica.
  Patronul asta cu greieri in calcaie nu-si plateste angajatii dupa merit si activitate ci conform unor brosurici gen „Cum sa fi un patron de succes” . Acolo a citit el , taranul patron ca politica patronala spune sa nu-i dai dintr-o data o marire mare de salariu angajatului ci treptat , cam 50 de lei pe an…
  Prima investitie pe care o face patronul in birou lui e o canapea imitatie de piele , cea pe care a vazut-o in serialul Dallas si pe care a visat-o tot timpul , mai ales cand statea pe cacastoare in wc-ul din funful curtii si-l lingeau ratele la crevasa maro.Pe aceasta canapea spera el sa-si tavaleasca angajatele , facand astfel o economie consistenta la buget deoarece nu mai plateste iesirea la Predeal plus cina si micul dejun plus camera de hotel.
  Patronul taran , pana sa se inavuteasca era un tip normal , mergea impreuna cu tine la restaurant , luati tarfe de pe Matasari impreuna dar cand a ajuns bos s-a suparat ca nu i-ai vorbit cu dumneavoastra in fata angajatilor . De atunci ai avut parte de mizerii pana te-a facut sa-ti dai demisia singur pentru a nu mai contribuii la somaj.
  Patronul taran nu mai vorbeste cu tine ca de la prieten la prieten , te cheama la el in office si totdeauna scaunul pe care sta el e mai inalt decat al angajatului ( a citit el undeva treaba asta ) . Daca soliciti ceva , scoate un pix si-o bucata de hartie si-ti schiteaza niste cifre sa te ameteasca si sa-ti arate el ce bine stapaneste socotelile contabile.Tu atunci deja ai o revelatie cand vezi pixul , iti iei gandul de la rezolvarea pozitiva a doleantei tale.
  Pentru cine vrea sa vada un taran autentic , e patron de optica medicala vizavi de Posta Puisor si pe certificatul fiscal are numele firmei la fel ca numele lui din buletin , sa le demonstreze el taranilor ramasi la Urziceni ce-a fost si ce-a ajuns.

 • reactoru' spune:

  Pentru ‘Aiurea” si altii ca el , de va ofticati ghertoilor , va regasiti printre randurile din articol ? Mars la tara ca vrea Boc sa relanseze agricultura !

 • Gay brie l spune:

  @Pilat (din Pont?)
  Point taken! Dar tu si poate inca vreo cativa sunteti exceptia. Nu ma includ, ca n-am de ce. Ideea e ca am fost si eu in cateva tari starine, nu multe, dar orisicat…Mentalitate ca a „taranului de Romania” n-am mai vazut insa. Si nu mai tarziu decat azi, acum 3-4 ore, vazui un reportaj la telembizor cum ca in Germania salariul mediu pe economie a scazut in 2009 din cauza crizei. Cu cat? Cu 10 euro!!!!!!! Ma, de ce aia pot si noi nu? Pentru ca noi suntem indoctrinati sa gandim, majoritatea, ca personajul din articol. Sau, restul, sa fim foarte ocupati sa il uram si invidiem pe acel personaj. Asa ca pentru altceva nu mai e loc. Noi ne-am autoeducat sa fim individualisti (adica egoisti pana la saturatie), iar actele de caritate se fac mereu cu un scop (sa vada vecinu’, sa vada presa, sa ma laude pretenarii etc).
  De ce nu ma introduc si eu in exceptii? Pentru ca nu ma pot abtine sa nu urasc, din toata inima, cu pasiune arzanda, tiganii si taranii ca aia de mai sus. Vorbesc foarte serios cand spun ca ar trebui sa fie scosi in afara legii. Si, din pacate, asta ma face aproape la fel ca ei. Stima si respect pentru ceea ce ai reusti sa realizezi in viata, Pilate! Sincer.

 • Gay brie l spune:

  Si pentru aia care folositi pseudonimele altora:
  Lasii dracului ce sunteti! Impusca-v-ati!

 • Observatorul astronomic spune:

  „Şi se adună ciuda în el ca smegma la oamenii fără mâini.”

  Asta ar trebui so inregistrezi la osim cu ™

 • Pilat D'Amai-Bini Pilung spune:

  Bai Brie, tu cat alcool ai supt pana la ora asta? Ori te-ai tampit subit si nu mai stii cum e treaba cu laudele (aici pe blog si aiurea). Iar la realizari personale eu nu pot trece decat un lucru, ca nu i-am facut de ras (inca) pe cei care au avut incredere in mine si nici nu mi-am bagat pula in banii lor. Pur si simplu lucrez cu drag si incerc sa scot bani buni din asta, dar fara sa ma dau de ceasul mortii. Nici pentru lucrul bine facut, nici pentru bani. Si nici nu spun ca iote reteta succesului si alte labareli de gen. Asa s-a nimerit. Vazand ca am mai mult noroc decat ghinion, am bagat o farama de ajutor, gen Dumnezeu iti da, dar nu-ti pune in traista. Hai, gata, ca treaba devine prea personala si ma si baneaza gazda conform avertizarii. Pentru convorbiri d-astea ma gasesti la barabadida@gmail.com.

 • Gay brie l spune:

  Alcoolul l-am supt aseara. Si cam amestecat. Or mai fi prin sistem cateva molecule. Oricum, ce am zis, asta gandesc.

 • Andrea spune:

  Ba, da numa’ taranii ajung patroni?

 • Evil1 spune:

  HAHAHAHAHAH!!! Deja le vad pe 2/3 din colegele de facultate!!! HAhahaha!!!

 • geamul usii de la beci spune:

  coaie… taranul e suprem in romanica la „aspiratie”… dupa tigan. totul tine de caracter. n-are legatura locul nasterii sau culoarea pielii. grosimea sau lungimea pulii, nici atat. poate ca deranjeaza toate astea si e trist dar e cert ca, acum trebuie sa fi taran sau tigan, ca sa reusesti.
  parerea mea.

 • Cypress spune:

  Cunosc un tip care se potriveste profilului ca o manusa.

 • Observatorul astronomic spune:

  Cunosc si eu unul, doar ca se potriveste ca un prezervativ

 • Mihai spune:

  Asta nu e doar definitia taranului ci si cea a parvenitului. Asa cum sunteti multi dintre voi.

 • Pilat D'Amai-Bini Pilung spune:

  Si ia zi, Mihai! Radu a vrut sa scrie despre parveniti si a tinut mortis sa-i numeasca eufemistic „tarani”. Ori n-o fi cunoscand termenul. Altfel, sunt curios pe cine cunosti tu personal de p-acilea? Si cam cum a parvenit si unde? Sau zi-ne si noua cum ti s-a relevat comportamental in cazul respectiv aceasta latura ca fiind o trasatura pregnanta a referentialului axiologic intern. Sa stii ca nu-i frumos sa te joci cu cuvintele despre concetatenii tai asa cum te joci cu partile tale intime, doar pentru propria placere.

 • Bau spune:

  Dar, va intreb eu, astia care ar face orice pt a fi sef, nu ajung pana la urma peste un om cu un comportament adecvat? Rautatea combinata cu ambitia t pot duce departe in anumite domenii c nu tin d originalitate si poate chiar de prea multa inteligenta.

 • wolfy spune:

  generalizezi aiurea…e ca si cum as spune ca toti oamenii crescuti in bloc au 50kg cu un televizor in brate si sunt niste complexati si jumatate!

  • Radu Post author spune:

   mama ta e proasta.
   nu vad nici o generalizare de genul „toti sunt asa” in textul meu. explic doar originea. de genul toti A vin din B. tu din toti A vin din B ai inteles ca toti B sunt A.

   e ca si cum as spune ca tactu face parte din hoarda de oameni care au futut-o pe proasta de ma-ta, si tu ai intelege ca toata hoarda de oameni care a futut-o pe proasta de ma-ta ti-e tata.

 • Phaloos spune:

  Hmmm! ce-i ala „un muist”?

  • Radu Post author spune:

   haha, a luat textu meu si l-a bastardizat.

 • Mircea Popescu spune:

  Deci unde ai intalnit tu asa ceva ? Io inteleg ca scrii din imaginatie si noa, nu tre’ sa fie neaparat in realitate tatatat ce zici tu pe-aici, poate fi si ca o licenta poetica, dar totusi, tre’ sa se potriveasca cat de putin.

  Pai nu ?

 • Cristina spune:

  Looks like it. :))

 • Pilat D'Amai-Bini Pilung spune:

  ” […} ca toata hoarda de oameni care a futut-o pe proasta de ma-ta ti-e tata.”
  Apoteotic. Ai tu ceva vana de centaur acolo, nu te-nbatosezi de pomana.

 • khe0ps spune:

  Toti ratati care va simtiti opariti pe la coaie de acest text, ja la sapa ca vine miros de baliga complexatilor :D.

 • Adevar_grait_ai spune:

  Taranul e o specie aparte si trebuie tratata ca atare. Cu descrieri si tot tacamul. Ca unii sunt mai mult sau mai putin complecsi decat descrierea asta, consider ca e pur orientativ.

  E ca la papagali…toata lumea stie cum arata, dar trebuie sa figureze si prin enciclopedii:))

 • willson spune:

  un taran se plimba pe malul apei si aude o voce
  -Taraneeee… (Era pestisorul de aur naufragiat).
  -Taraneee, salveaza-ma si iti indeplinesc 3 dorinte.
  Taranul, nimic.
  -Taraneee, striga iar pestisorul, vino de ma salveaza si iti indeplinesc 3 dorinte.
  Taranul nimic.
  -Taraaaneeeee…, incepe iar pestisorul.
  Si vine taranul la el si il calca pe cap, apoi striga:
  -Pe cine faci tu mah taran, huh?????

 • Vicus spune:

  Cum poola ii pune masa pachet la scoala din moment ce masa e la tara si el e la oras? Pe de alta parte, eu si ailalti de la scoala rurala nu aveam nevoie de pachet nici cand eram inca in sat, ca mancam dimineata, mancare. Dracului, ca pana nu m-am mutat la oras, aci la birou, eram sanatos tun, acuma is epava, cu tot sportul aferent. Si am coborat de la horinca la coniace. Aia sa fie?

 • ashmerge spune:

  ce mi se pare cel mai trist e ca observatiile lui radu se aplica perfect la scara romanilor versul altor europeni. deci, stati linistiti, nu trebuie sa fie neaparat delimitarea intre sat si oras, ca sa apara polemici intre cine cati vecini are pe o raza de 20m. plus ca bietul om a si zis, „taran la suflet”, dar aia de la alde lehliu tot s-au umplut de spume la gura. asta nu dovedeste decat ca se incadreaza in ambele categorii de tarani. revenind la pointul meu, cu tristete remarc comportamentul nostru general al romanilor ca tarani la suflet – frustrati, dusmanosi, obsedati de orele pierdute in copilarie mulgand proverbiala vaca. Oricum, ca de obicei observatii ascutite intr-un pachet comico-vulgar numai bun sa te descreteasca. Bravo radu.

 • September Rain spune:

  Felicitari ! purul adevar ..

 • Mihai spune:

  Pilate incearca sa nu mai pari o copie ieftina a lui Radu.

  Vezi ca-ti veni mailu’ de la pitici.

 • Gigi Maybachistu' Taran spune:

  Ţărănoiul fără Dacie: „Io am Dizăl, consumă puţin şi trage (variaţiuni: mi-o trage, ţi-o trage, i-o trage lu’ mama etc etc) nu ca benzina, dacă n-o turezi nu trage” (când avea Dacie mergea cu maxim 2500rpm, că altfel „se strica” jaful)

  Ţărănoiul cu pula mică: ai zice că e un exemplar reuşit de ţăran, mare ca bradul. Afli că e şi prost ca gardul când vezi cu ce tipă stă, una atât de pocită încât seamănă cu un Naomi gras. De obicei s-au cuplat înainte ca el să facă 20 de ani

  Ţăranca de televiziune: „eu sunt o femeie simplă, nu ca el (boul care o suportă – n.n.), un milionar râzgâiat”. E o ţărancă mai specială, stă la Monte Carlo :))

 • Fair Lady spune:

  Copii, daca nu stiati va spun eu: boierii nu se fac, boierii se nasc!

 • anca spune:

  ma intreb cum mulgi tu o vaca ? 8->

 • cristi spune:

  Autorul acestui articol e un mare bou. Mai mare chiar decat personajul descris in context, adica acel „taran”. Iar frustrarile lui sunt mai mari decat ale acelui „taran”.

  Oricum, e interesant cate amanunte ai tinut minte de la acea intamplare si cum o „imbraci” (intamplarea) in cuvinte si idei nastrusnice. Cert e ca ti-a tras-o, fraiere ! Avea cap, avea vointa, in mintea lui, asa proasta cum era, si-a facut treaba. A FACUT CEVA. Era om de actiune. Tu, asa destept cum erai, te-ai rezumat la a fi „uimit profund”.

  „Nu îmi venea să cred că există oameni pe care i-ar deranja că profit EU deşi EI nu pierd nimic.” Sa mori tu ca gandeai asa profund la varsta aia ? Boule, profiti de pe urma lui, de pe urma inteligentei lui. Taranii la suflet se gasesc in toata lumea si unii dintre ei au legiferat ceva ce se numeste „drept de autor”.

  Restul articolului nu cred ca merita comentat, deoarece nu prea are legatura cu intamplarea povestita. Oricum, boule, lasa-te de sportul asta „and get a life”. Esti lemn !

  • Radu Post author spune:

   ^
   exemplu de taran la sufleu

 • reactoru' spune:

  Wow , cum incep sa apara taranii , precum ciupercile dintre degete dupa ploaie . Se resimt si se simt vizati incat nu se pot abtine sa-si exprime frustarea in comentarii . Un taran basit tocmai a facut-o , e cu cateva comenturi mai sus…

 • Tina spune:

  As vrea sa dau foc Romanicai sa arda toti sobolanii si taranii la suflet, oriunde traiesc ei, la tara sau la oras…ca natie mai proasta si mai tradatoare ca a romanilor nu exista in lumea asta. Te-ar vinde romanasul si pe doua cepe degerate, numai sa-i fie bine. Mi-e lehamite de natia asta proasta si lingusitoare si pupincurista si dracu’ s-o ia!

 • cristi spune:

  Bai, vitelor, sa muriti voi ca ati ajutat pe oricine v-a cerut asta si absolut dezinteresat ? Ba, ipocritilor !!! Si daca va face sa va simtiti mai bine, poftim, sa admitem ca ala avea limba ceva mai dezlegata decat voi aia crescuti ca puii de avicola intre pereti de prefabricate. Asa a inteles el sa-si protejeze munca. Aveti vreo problema ?

  Reactorule, care din noi e mai taran, auzi la el „basit” :D, eu care mi-am exprimat un punct de vedere, sau tu care dai tot placa aia stricata cu frustrarea ? Iesi, ma !

  Mi-e sila de atata ipocrizie !

 • Gigi Maybachistu' Cioban spune:

  Ţărane, ia-ţi o pauză de la ferma de spălat creiere (adică de la corporaţia unde te plictiseşti la birou), roade-ţi unghiile, du-te pe tarlaua modernă (adică pe site la Libertatea sau la Cancan) şi fă scandal acolo :))

 • Grinchu spune:

  Pula mea de halos. Si eu aveam genu asta de colegi, in fiecare clasa trebuie sa fie si un dinasta. Din clasa 1 pana in clasa a 12 m-au urmarit.

 • anca spune:

  rad ca muta la gogu:)). ca asa e.sunt o taranca.dar mai mult,ma amuza carnea care ti-o ofera fiecare taran care citeste post-ul asta:)) si deja sunt sesizati cativa

 • Gay brie l spune:

  Salut, baieti si fete!

 • andr31 spune:

  doamne ce ignorant…ba radule sa-ti trag la muie in buricu’ bucurestiului de unde esti tu…crezi ca toata lumea a castigat la loteria vietii ca si tine cacat cu ochi ce esti…

 • reactoru' spune:

  @ANCA – pai cam asa fac tarancile de obicei , rad ca mutele la gogu si cateodata se freaca cu el pe gingii

 • Marius spune:

  Ah, si cum ma resimt in articolul asta… As zice c-am crescut un pic d-atunci, desi tot mai am unele mici obiceiuri de marlan (intentionat, de amintire) ce incerc sa le tin in privat (adica un 1-2% din zi, ca nu-mi permit la munca sau cu prietenii iar acasa m-asteapta prietena ce nu e nici ea din mediul meu), schimband restul in comportament de om civilizat (adicatelea cum vazui la orasenii astia puchinosi de p-aci ca trebuie sa se comporteze oamenii, chit ca se aplica mai mult numai la locatia asta exacta).

  Mno, as zice ca tarania nu este incurabila. Si da, cel mai greu e sa scapi de ciuda – abia cand ajungi la treapta unde te doare’n cot de ce bine o duc altii incepi sa te concentrezi cum trebuie sa-ti mearga tie bine din propriile puteri.

 • luvieere spune:

  Ţăran o fi el, da’ dreptate tot are. Faza cu „există oameni pe care i-ar deranja că profit EU deşi EI nu pierd nimic”, să ştii că nu-i întrutotul adevărată. Dacă tu profiţi şi el nu, tu deja eşti cu un nivel mai sus ca el şi asta chiar pe spatele lui. Păi, ce om pe lumea asta, ţăran sau nu, ar vrea aşa ceva? Dacă prin intermediul lui tu beneficiezi, să zicem că economiseşti o sumă, făcând asta în mod repetat, în timp, ajungi într-un considerabil avantaj. Cum ziceai că „ţăranul” ăsta vrea să ajungă şef, are aspiraţii… de ce te-ar ajuta el pe tine să profiţi… ca să i-o iei înainte şi să ai tu un avantaj faţă de el şi asta chiar prin intermediul lui? Cu un singul lucru ai dreptate… cu siguranţă că „ţăranul” ăsta nu e deloc prost :)))

 • Cris7y spune:

  Pot spune ca am ras cu lacrimi la unele commenturi si la postul in sine.
  Si asta nu pentru ca este pamflet sau ceva. Este pur adevar.

 • Radu 2 spune:

  pe cand alt profil?

 • OmuCuPulaDeFier spune:

  Radule, ca pe tzaranu din exemplu tau l-a ars ca nu cheltui la fel, de acord, a devenit Taranul la suflet. Din faptul ca tu nu muncesti si doar profiti de ce fac altii, te transforma in Romanul la suflet.

  Sugi pula, de aia traim de pe-o zi pe alta , din cauza alora ca tine, futu-va-n gat de Romani la suflet.

 • ciadra spune:

  mda coite, si din pacate astia ajung sefi de corporatisti..pt. ca au mai mult tupeu si mai multa nesimtire ….

 • tata banilor spune:

  singura mea problema e ca un om, opusul celui descris in pledoaria asta, nu ar posta niciodata asa ceva

 • Ghizmo spune:

  europarlamentaru lu` peşte de la o emisiune culinară a declarat din start: sunt un om care la şcoala parcurgea iarna nush ce km pe jos…
  ş.a. asemenea – o formă de protest împotriva râzâtorilor de el pe atunci, că iaaa ce s-a ajuns

  pt mâncare s-a tocmit la piaţă cu preţurile (că o-ncurcau altfel vânzătorii ştiau asta) dar nu ia măsuri pentru cumpărătorii de rând ca europarlamentar şi a dat de mâncare la invitaţi cât să nu pună pe-o măsea şi le-o adus ca muzică Amadeus (ca să vadă toţi ce e cumpătarea şi ce gusturi rafinate are); dacă el ca europ. s-a compromis cu emisiunea asta conformează-te şi lasă drq schemele pt petrecerile cu ştaif că asta este pentru agrementul obişnuit – putoare ordinară

  contradicţiile prezentate şi arată evident un ţăran

 • Ghizmo spune:

  Petru Luhan îl cheamă, tocmai l-am căutat pe net, nici nu merita asemenea atenţie..

 • dutareputza spune:

  Adevarat graiesti si dincolo de umorul aparent,printre randuri e o mare tristete!

 • C(l)inic spune:

  La cat de multe comentarii inversunate, se poate trage concluzia ca sunt multi tarani la oras… de fapt asta e si cauza modificarii statutului de orasean, prea putini au mai ramas!

Adaugă un comentariu