Faună de terasă: Smârdan

Cum urci de la bariera dinspre chei şi treci de Suburbia, un loc unde-s mai puţini oameni decât la curul Irinei Margareta Nistor, deşi e aproape la fel de încăpător, vezi pe stânga cum urcă semeţ strada Smârdan.

Ea începe cu Goblinul pes stânga, acel club de căcat plin de pulifrici pastilaţi şi pizde minore atât de uşor de futut încât te bagă în depresie. Ani de zile de alergat după gagici competitiv, uneori fără succes îşi pierd sensul. Fututul devine din sport de agerime ceva accidental şi banal ca călcatul într-un căcat. Nu intraţi acolo decât dacă vreţi ca anii anteriori din viaţă să pară complet duşi pe pulă. Ceva mai sus e un magazin de hipsterbicilete în jurul cărora roiesc căcaţii ca într-o lume opusă unde căcaţii mănâncă muşte stătute la soare, nu invers.

Iar dacă ai ajuns acolo, deja ai intrat în miezul teraselor de pe Smârdan.

Îţi dai seama unde eşti după privirea oamenilor din jur. Ură sau dispreţ. Dacă se uită cu ură, înseamnă că porţi haine de la Kenvelo mai scumpe decît ale lor, deci ai mai mulţi bani decît ei, în pizda mă-tii. Dacă se uită cu dispreţ înseamnă ca ori ai haine de la un Kenvelo ieftin ori nu sunt haine de la Kenvelo pe tine deci se deduce că sunt mai ieftine. Insistăm pe hainele de la Kenvelo pentru că nu sunt ieftine, nici scumpe. Nu e o mare firmă, să zici că dai pe cineva jos de pe căcat cu ea, dar nici nu e sărăcie din Obor. Dai mai mult pe ele decât fac dar discrepanţa între calitate şi preţ e lejer în limita dintre acceptabil şi ţeapă.  Exact ca şi viaţa lor. O epatare care se apropie de ţeapă dar nu destul încât să vrei să te împuşti în cap.

Stai jos, ia-ţi o bere şi priveşte-i, dragă cititorule. Ei sunt măgarii pe spatele cărora se pişă toţi şefii antipatici din univers. Ei sunt cei care opresc, cu mecla lor, jetul puternic de urină venit de la cei de mai sus, spărgându-l, astfel încât la noi să ajungă doar stropi. Turma de yuppie. Nici hipstări nici cocalari, nici business. Un melanj de toate trei. Un ambalaj plin de pretenţie pe un balot de banalitate. Partea de sus a clasei medii care se crede partea de jos a clasei superioare. Yuppie la tinereţea târzie, bătând de la 25 pînă la 35 de ani.

Sunt nişte oameni pentru care banii înseamnă ceva mai mult decât pentru mulţi dintre noi. Sunt încă la vârsta la care au prieteni care o freacă toată ziua, iar ei muncesc de le sar capacele. Poate nu greu, dar plictisitor. Au genul ăla de slujbă de la 9 la 5, cu pauză de o oră, că aşa e în protecţia muncii. Îi prinde 6:30 adeseori la muncă. Nu ai cum să îţi justifici pierdutul vieţii pe o slujbă de căcat, care nu te împinge în nici o direcţie decât dacă te convingi că banii sunt foarte importanţi.

Nu au destui cât să se şteargă la cur cu ei, dar sar de 20 de milioane, ceea ce e destul de decent. După rate şi chirie, mai rămân ceva ceva, de statut. Că trebuie să arăţi altora că o duci binişor, că alfel ar râde de tine că munceşti ca drona toată ziua.

Aşa că stau pe strada Smârdan, cu o sticlă de Carlsberg în mână, pe care la gust nu ar diferenţia-o de un Ursus din două pahare similare, dar care e cu 2 lei mai scumpă deci arată mai bine la ei în mînă. Se adună cu colegii de la muncă, că nu au timp de altă viaţă socială, la aceeaşi oră, în aceeaşi zi a săptămânii, să râdă de ultima poză cu pisici şi cizburgări care a circulat pe mailul intern, să discute despre următoarea mărire de salariu, teambuilding şi să-şi etaleze toate căcaturile pe care au dat ceva mai mulţi bani decât merită.

Stau şi se uită cu dispreţ la oamenii care trec şi pe faţa cărora se vede că câştigă mai puţin decât ei. Ah, ce bine ar fi să aibă fiecare câte un semn plutitor cu salariul deasupra capului, să nu mai fie nevoie să te uiţi după eticheta de la Kenvelo ca să-ţi dai seama de valoarea lui ca om! Sigur, ei, yuppie de Smârdan îşi irosesc viaţa acum, dar peste 10 ani o să te cheme să îţi arate cum din ratele lor au apartament cu 2 camere în Militari, televizor cu plasmă, aer condiţionat, centrală şi un SUV ieftin dar SUV. Ei şi-au construit o viaţă, cât tu ai frecat-o şi chiar dacă sincer, nu-ţi pasă, ei o să creadă că îţi pasă. N-are cum să nu-ţi pese. Că nimeni nu e mulţumit doar să bea Ursus în haine ne-Kenvelo şi să meargă cu metroul la muncă.


***

Comentarii (167)

 • Observatorul astronomic spune:

  Bai, ce pulea mea ? Iar s-a apucat sefu’ sa dea din casa ? Futul in gura sa-l fut ! La urmatoarea evaluare il taxez cu 2-3 procente in plus peste cat vroia sa-mi dea.

  Si sa stii ca, ca, ca, kenvelo e o marca bunicica.

  P.S.: Iar yuppies aia de obicei mor cu pula-n mana ca nu se casatoreste/marita nici dracu’ cu ei.

  P.S2: Nu, serios, Kenvelo chiar e o marca buna.

 • ION FIUL PLOII spune:

  astea cu fauna de terasa e cumva un quest chain?
  Kenvelo is ok atata timp cat iau haine destul de simple de la ei,fara cacaturi de imprimeuri si mesaje sugestive sau nu

  • Radu Post author spune:

   am scris din primu ca e un quest din 3 parti

 • obositu spune:

  Goblinu’ m-a scarbit oribil singura data cand am intrat acolo, si atunci fara intentia de a bea ceva, am intrat sa ma cac. Cacastoarea arata ca o debara, doar ca mai mica. Absolut oribil, a trebuit sa o dau in graba ca pe sub usa se vad picioarele, iar unu mai inalt ar fi putut sa se uite pe deasupra, plus de asta intre usa aia nesigura si toc e un spatiu mic prin care poti vedea persoana de dinauntru. Oribil, absolut oribil.

 • Divi spune:

  Ba imi place ca ai pus Killing Joke.In rest,foarte bun articolu’ cu toate ca nu traiesc in Bucale,imi cam dau seama ce e p-acolo.

 • Tase spune:

  Sa vezi de acum afluenta de clienti in Goblin

 • ciomu spune:

  Tree sa recunosc ca nu cunoasc locatia.
  La argentin inseamna ca e fauna lux.

 • eu...evident spune:

  @OBSERVATORUL:te inseli amarnic.sunt primii care se insoara.roiesc rostofloacele pe langa ei.
  yuppies,huh?

 • SingurEu spune:

  Înţeleg abundenţa de greşeli: era dimineaţa şi nici tu nu eşti cel mai ascuţit creOn din penar. Bă, da’ arată-mi şi mie un căcat care să indice că varianta ,,se” merită este corectă! Eu ştiam că ,,merită” e suficient şi, mai ales, corect.
  Aştept despre ,,Motoare”, unde o să scrii, ca de obicei, fix ce gândesc şi eu. Hai, baftă!

  • Radu Post author spune:

   ok, am invatat ceva nou.

   stii coae ca io am facut scoala strazii, nu scoala normala, gen.

   plm, mai zi-mi si mie d-astea ca m-am obisnuit cu corectoru de la ziar.

 • TheCreatrix spune:

  acuma 3 ani am scris si eu pe 360 yahoo un text fix ca ăsta numit „bumbac”. nu-l mai am. am pus o poză cu negri care lucrau la bumbac in louisiana pe la o mie opt sute. şi mai jos, am scris un text despre corporatişti.

  dar intre timp am invăţat ceva: pulifricii ăştia de care noi ne batem joc, ei chiar cred in ceea ce fac. şi sunt pasionaţi. aşa cum io is pasionată de rimbaud…e absurd să ne batem care are viaţa mai semnificantă.

  oricum, lăsând la o parte seriozitatea si intrând in „pamflet”… fain text….

 • lairuim spune:

  super text…mi-am si imaginat cum arata locul acela:D
  ma-tii nu e cu cratima?:)

 • Petrov spune:

  pana la primu cantecel, excelent. dupa aia discutabil.

 • AI spune:

  Taci ca ai atins niste coarde sensibile.Gen kenvelo. Desconsideri asa, ..oamenii muncitori. Pun pariu ca de 1 mai nu o sa te invite nici macar unul la un mic, un carnat, mancare d’asta scumpa sa sarbatoresti salariul castigat. Si atunci o sa-ti para rau ca nu esti si tu cu ei pe muntele de pet-uri intr-o poienita. Da’ stii ca fix astia vorbesc despre tine nu? Si ca circula articole d’ale tale pe mailuri corporatiste..

 • bostanu spune:

  cacat, ba, da tie ce club iti place.ca m-ai omorat

 • bubu mic spune:

  Kenvelo ii naspa. Articolu imi place. Sunt proaspat corporatist, si ma gandesc sa ma las.

 • Pilat D'Amai-Bini Pilung spune:

  Asta e un post tare de tot. Continut, stil, verva, ce sa mai…

 • Observatorul astronomic spune:

  @@@@@@@@@@evident…tu

  Cepele degerate sunt invidioase pe tine.

 • Prietenul Copiilor spune:

  Mă bucur că, având în vedere lipsa de clase sociale a României, putem să etichetăm fiecare pulete care se încadrează într-un grup difuz. Mie însă pastişa asta dintre cocalar, business şi hipsteraş mi se pare nefericit tradusă drept yuppie.

  Yuppie n-ar trebui să fie ceea ce ne arată Patrick Bateman, Gordon Gekko etc.?

 • grammar_police spune:

  Ma induce in eroare „Meleanj”. E un „melanj” prost scris sau un joc de cuvinte care are nevoie de explicatie ?

  • Radu Post author spune:

   mama da am multe typouri. le repar din mers. plm, cine crezi ca citeste de corectura la 5 dimineata …

 • deadcountess spune:

  foarte bun articol. mi-a placut. te urmaresc de ceva vreme, dar e prima oara cand am si timp sa iti las un comentariu asa grabit. pot sa ma declar indragostita de posturile tale despre Ina cu 2 „n” , fiinta pe care as da-o cu tartacuta de toti peretii pana i s-ar sparge carcasa aia goala. capatana ei aranjata nu e decat un ou kinder, fara surpriza inauntru.

  calm calm calm. deci. thanks. ma retrag ca altfel nu o sa ma abtin si problema e ca nu am timp acu:( next time maybe

 • Bestie spune:

  Ajung sa aive slujbe de cacat pentru ca sunt idioti si se multumesc sa se incadreze in rutina asta. Nu poti sa-i condamni.Au capul mic.
  Uitati-va la Fight Club.Reflecta destul de bn situatia asta.

 • AI spune:

  tu n-ai invatat toate literele? sau unele nu-ti plac?

 • TheCreatrix spune:

  @Prietenul copiilor: mă bucur că ai adus vorba despre patrick bateman, oricum scârbos şi f. tare personaj in acelaşi timp, şi asta mă face să imi aduc aminte de fra-su din rules of attraction. ăla care a incercat să să spânzure de un bec şi s-a rupt funia.

 • Prietenul Copiilor spune:

  El Nu e idiot ji nu are slujbă de cacat fiindk îş skrie CV-ul şi scrisoarea de intenţie în hi5ictirspeak ji aplik doar la slujb kre nu implik rutină. Pentru k o văzt Fight Club şi-o înţălăs dă la Edvart Norten că doar proştii muncesc.

  Pentru k au capul mic.

 • Prietenul Copiilor spune:

  Gah, ne-ar fi util un script de edit. Măcar aşa, cinşpe minute după postare.

  @TheCreatrix: Am întrebat de yuppie-ul emblematic al lui Ellis doar fiindcă în mintea mea, pe Wikipedophilia şi urbandictionary definiţia pentru yuppie nu se încadrează în tiparul descris de Radu. Eram uşor confuz, mă întrebam dacă nu cumva ştie ceva ce mi-a scăpat mie.

 • AI spune:

  @prietenul copiilor: tru’ dat.

 • Bia spune:

  Folosind „coae” pari mult mai prost decât eşti de fapt.

  Dacă aş discuta cu o femeie i-as spune : „coae” te face să pari grasă şi ar putea avea un înţeles şi în sensul de graviditate, dar fiindcă femeia e proastă oricum nu s-ar prinde; ţie însă nu ştiu cum să îţi transmit cât de abject e sa foloseşti coae…boule !

 • TheCreatrix spune:

  cred că si in românia avem yuppies, dar nu sunt aşa consistenţi, da, ăsta este cuvântul, consistenţi, ca in state.

  la noi sunt corporatişti de 25-30 de ani care seara merg să bea o sticlă de salitos impreună cu noul manager de echipă, care e neapărat indian sau japonez şi care spune că in românia avem fete frumoase şi uite care e strategia pentru q3 şi hey i like your tie şi great country romania i like it.

  cunosc foarte mulţi de ăştia şi am invăţat să ii tolerez.

 • silvia spune:

  Interesant e ca multi se cred experti in viata de „corporatist” chiar daca nu au lucrat in viata lor intr-o corporatie

 • Observatorul astronomic spune:

  Ciudat este faptul ca nu apare nimni sa-i apere cu vhemnta pe yppies

  pana si alea de la snspa au fost mai razboinice decat astie. ce parliti. sau grosul so fi consumat la categoria hisper ?

 • garcea spune:

  Nu ba. Cu adevarat interesanti sunt corporatistii eterni care se cred mari scriitori, furnizandu-ne o sursa perpetua de umor.
  Involuntar fireste.
  Pt. cunoscatori si in iengleza.

 • Bestie spune:

  Prietenul copiilor esti prost si nu pot sa te ajut.

  Am zis de flmul ala ca o idee.Tu nu intelegi esenta pentru ca esti limitat de aparenta si cu o nevoie absoluta de a iesi in evidenta prin ideologiile tale fixate.Reiese clar dorinta de incadrare intr-un tipar daca respingi unele chestii precum hi5.Nimic special sau banal.Doar o dorinta de evidentiere in contrast cu ce nu ar fi „culeanu” in filosofia ta actuala de viata.

  Problema nu e rutina ci faptul ca unii o accepta ca un mod de viata fiindu-le frica de ceva nou.
  Si nu nu am o slujba.Am 18 ani in plm.In curand la facultate in Bucuresti sa testez si eu locurile astea de care vb Radu boss.

 • Bestie spune:

  ps:accepta un mod de viata bazat pe rutina si iluzia de siguranta a locului de munca…
  Nu m-am exprimat prea bn si nu pot sa dau edit :<
  Hai k am inceput sa scriu ca Radu. mult si prost ;s

 • Prietenul Copiilor spune:

  Tinere, eşti depăşit de vârstă, context social şi standardele contemporane de exprimare.
  Singurul lucru care „reiese clar” este impresia ta nefondată că ar interesa pe cineva câţi ani ai, dacă deţii o slujbă sau activităţile tale în însorita capitală.

  Cu riscul de a-mi pierde timpul cu un alt imberb de pe vaştii internetşi care are impresia că doar fiindcă deţine o părere, trebuie s-o facă cunoscută şi altora, o să-ţi toc şi desciocolez nişte chestiuni cât se poate de reale:
  1. Fight Club nu este despre rutină sau corporaţii. E, ca majoritatea dacă nu toate romanele lui Palahniuk (şi cele două ecranizări aferente) efortul neoromantic al unui individ de a reintra în contact cu ceea ce probabil la tine în sat se numeşte colocvial „omenie”. Asta în ciuda consumerismului, plastifierii şi dezumanizării sale în tandem cu generaţia X.
  2. E adorabil în acelaşi sens în care e adorabil să vezi un mongoloid gângurind monosilabil să ne recomanzi nonşalant „Uitati-va la Fight Club.Reflecta destul de bn situatia asta.” Unu, fiindcă e total greşit şi nu, nu reflectă „destul de bn situatia asta” şi doi, fiindcă îţi faci un deserviciu crezând că spui, pe bune, ceva.
  3. „Problema nu e rutina ci faptul ca unii o accepta ca un mod de viata fiindu-le frica de ceva nou.” Clar şi total, bietul de tine.
  4. „Prietenul copiilor esti prost si nu pot sa te ajut.” Şi eu care căutam ajutor şi iluminare din partea unui puştan căruia i se pare că a pus coada la prună în cel mai lipsit de cenzură focar de rechini. Ce-o să mă fac?

  Futu-i. Câteodată cred că merit şi eu o cauză mai bună.

 • adi spune:

  bai michael jackson aka prietenul copiilor, si ba bestie aka tyler durden al netului dar fara fizic si bani…sugeti pula ba! va dati destepti pa un post despre bere. analizati cacatu cum analizeaza unii balada pizdei de toparceanu pentru metafore si alte cacaturi.

 • TheCreatrix spune:

  inainte sa citesc comentariile din coadă, am vrut sa spun ca bestie are probabil 15 ani iar prietenul copiilor cam 28.

  lăsaţi copii să vină la mine.

 • Pilat D'Amai-Bini Pilung spune:

  Misto, corporatistii, n-am ce zice; tocmai am vazut aseara pe ProCinema „Fair Play” (Lionel Bailliu). Ui, caca-m-as in nasu’ lor.

 • Prietenul Copiilor spune:

  Adi, nu mi se pare că literatura sau cinematografia contemporană e un căcat, dar să mă fută Iuda dacă te-am pus să faci tumbe prin trolling-ul altora. Dacă-ţi ziceam c-o fut pe mă-ta era mai în tandem cu postul?

 • AI spune:

  Acu’ daca alegi si tu sa-ti dai bacu’ in fiecare zi cu astia…

 • Bestie spune:

  Prietenul copiilor ai dreptate ))

  putin lipsit de logica w/e

 • Bestie spune:

  App bai carnatule cati ani ai de joci Wow?

 • Gigibelea spune:

  Sunt curios ce valoare mai avea articolul (daca-i putem spune asa), fara puzderia de invective – intrebare oarecum valabila si pentru restul postarilor.

  Nu-mi era cunoscut termenul de Yuppie – traiasca wikipedia.

  Cat despre ura sau dispret, mergi domnule la doctor, cu schizofrenia nu te joci. E numai aportul tau in faptul ca te plasezi asa fata de niste oameni care au iesit la o terasa.

 • kaos spune:

  Misto ca posteaza multi, nasol ca sunt si prosti sau, hai, neinformati… copii – cultura cosporatista e alba si e neagra; unii corespund, altii nu; unii sunt nascuti pentru asta, altii nu… unii iti baga blogul sub nasul nataflet (Internet explorer e un atribut al corporatiei si al culturii corporatiste), altii isi etalaeaza agramat lipsa de substanta pe aceasi blog (lipsa datorita careia n-ar avea sanse nici sa stearga scarile la ING de pilda) unii, beau bere pe blog aici si sug pula, altii beau bere pe Smardan si sug pula… nu inteleg de ce nu e loc pentru toti; de ce laba ala englezitu’ care se crede la Paris in mijlocu’ lu’ Bukres si lucreaza in team ca sa atinga un target pentru un salariu plus bonus, un card de credit, masina si telefon, nu e la fel de egal cu laba ala anonim ,minor sau abia trecut de 18-20, mediu educat, slab cunoscator al limbii romane si critic in esenta a tot ce-l depaseste; sigur e cool ca, dublat de un talent evident de a manipula minti plate, poti sa construiesti o tema de masticat, seara, in lipsa de o ocupatie cuantificabila in grade de satisfactie; dar nu e cool cand tema e de fapt una slaba, un pretext de a-ti masca un dispret lesinat/lipsit de argumente minimale, o frustrare sau un rusinos sentiment de invidie…
  parerea mea

 • Prin mine însămi spune:

  De unde ți-o veni pofta să faci necrologuri? Deunăzi la roacări, azi la clone … Așa morți cum sunt, le-ar fi plăcut să le citească.

 • Pilat D'Amai-Bini Pilung spune:

  @kaos
  Bun nickname ti-ai ales. Esti un torent de cuvinte, un fluviu, un Amazon. Unele idei nu-s rele deloc. Pacat ca nu folosesti punctul, stavila primordiala in drumul devenirii tale absurde catre ADINA absoluta.

 • kaos spune:

  @Pilat : punctul. e. pentru. retardati…. merge?

  • Radu Post author spune:

   kaos, recunosc, sunt invidios si ciudos pe niste oameni care muncesc de 5 ori mai mult decat mine pe juma din salariul meu.

   mor de ciuda.

   si da, chiar castig obscen de multi bani. simti asa niste frustrare sau un rusinos sentiment de invide, stiind asta?

 • Anda spune:

  Mă interesează când o să (? mai ) apară ceva pe „Futezătorii”. Decât atâta să îmi zici și mia.

  • Radu Post author spune:

   cand o sa gasesc cine sa se ocupe de acel site. pentru ca nu mai am chef. sa se ofere unu sef acolo, sa le bage, sa le scoata, sa-l bibileasca, sa mai gaseasca vreo 3 oameni care sa scrie minim 2 pe saptamana, ca io mai am vreo 2… si plm, io ma bag. ala era proiect comun. cand toata responsabilitatea a picat pe mine mi-am bagat pula. fug de responsabilitate de cand ma stiu.

 • adi spune:

  kaos, esti un evreu comunist…si dupa cum scrii, si dupa ce vrei sa transmiti, si dupa nick de asemenea. sparg dintii

 • Observatorul astronomic spune:

  @@@@@kaos

  Pai nu se poate mai bibilica, pentru eu am pula de 35cm si o tin cu amandoa mainile cand fut iar tu faci laba cu penseta.

  Pentru ca unii castiga la loto si altii nu.

  Pentru ca unii mor de foame acum si altii nu.

  Ai priceput bibilica de ce ?

 • Observatorul astronomic spune:

  @@@@radu

  Posteaza concurs, strange CV-uri. Futezatorii ar fi dat pe spate kamikaze onlain dar s-a vrut un times.ro mai porcos…

 • kaos spune:

  @Radu : nu simt nimic; oamenii au destine diferite, sa faca bors cu ele; de ce as avea eu vreun sentiment alaturi de asta? eu ma focusam pe problema, sau pe romaneste mancam un cacat, ca toata lumea… cati bai iei tu, cat de ciudos esti, etc., nu ma intereseaza;
  @Adi & Observator… ma, Radu are posturi ok, prindeti-va ca nu-s pentru voi…

 • Phaloos spune:

  @Radu: fa o corporatie Futezatorii si baga la conducere un corporatist. Sa ne bagam sula in site.
  @Kaos: in tine vad fostii colegi de scoala ce trag la jupan pe mai putin de jumate din mangotii ce-i fac io ca independent. Da ei sunt trendy, si-au ostoit nevoia de apartententa (dupa Maslow). In fond si sclavii sau mujicii credeau ca asa este o viata normala, sa tragi zi lumina.

 • Prin mine însămi spune:

  @35cm: În loc să te fuţi, scrii pe net cu două mâini. Asta înseamnă că ţi-o tragi? Sau tot aduni picometri de la Adam încoace, şi cu al tău nu ţi-a mai dat cu virgulă?

 • TheCreatrix spune:

  corporatishtii sunt foarte pasionati de ce fac acolo. trust my word. ca amărâta aia, dumnezeu să o odihnească, raluca, de la ernst and young, care a murit din cauza suprasolicitării (pe fondul unui diabet). nu avea părinţi săraci acasă, nici 3 copii, nici rude bolnave, nici măcar pt. alea 2000 de euro. o făcea PENTRU EA. PENTRU AMBIŢIA EI. PENTRU EGO-ul ei. şi era PASIONATĂ. aşa şi toţi corporatiştii. deci dacă un om e pasionat de ceva şi acel ceva e corporaţie, mi se pare normal să bage 15 ore pe zi.

  eu nu aş face-o.

  dar o fac alţii şi îi pot inţelege.

 • Observatorul astronomic spune:

  Creatixa iar isi da cu parerea despre chestii care o depasesc. E normal, e…. femeie.

 • jimerino spune:

  deci aici toata lumea e bogata. si totusi ceva lipseste. n-as avea eu banii vostri, manca-mi-ati pula, sa ma lafai in bere si stat cu pula pe burta. uite, eu sunt invidios si frustrat.

 • TheCreatrix spune:

  băieţi, vă dezamăgesc, dar nu mă cert cu voi :-)

 • garcea spune:

  @thecrea- nu ma cert bre cu nimeni, doar ma plictisesc si mulez sistemul capitalist pe pula.

 • Observatorul astronomic spune:

  Da ma sunt sigur, m-am uitat sub coada ei si nu avea coaie.

 • Amenth spune:

  Nu toti corporatistii sunt pasionati de ce fac acolo. Majoritatea merg la munca cum mergeau la liceu/facultate: „Urasc sa fac asta, dar TREBUIE.”

 • AI spune:

  multi corporatisti se plictisesc la munca asa ca stau pe bloguri si comenteaza. just sayin’

 • garcea spune:

  vai amenthosan, AI descoperit america si mersul pe jos.

 • Amenth spune:

  Cand un hobby devine munca, automat se pierde farmecul. Cel putin la mine asa s-a intamplat.

 • garcea spune:

  bai amenth´o san. Sa te prezinti cu o textila de mikrofibra si sa-mi stergi monitorul. L-am umplut de cafea. Eu la rindul meu dau un cico da care vrei. Suprataxa de ris. hai ca esti buna.

 • Amenth spune:

  Eu vorbeam serios. :)) Nu scuipa in timpul serviciului, nu se cuvine.

 • Coiosul spune:

  „cu o sticlă de Carlsberg în mână, pe care la gust nu ar diferenţia-o de un Ursus din două pahare similar”
  dupa teoria ta conform careia berile sunt la genul feminin…sa faci tu o astfel de greseala? ai facut berea de rusine !

 • garcea spune:

  eu vorbeam si mai serios. daca tot facem un exces de sobrietate, poate´mi arati live cum reusesti sa retii cafeaua din gura cind te pufneste risul.

 • Amenth spune:

  Not gonna happen.

 • garcea spune:

  lipsa acuta de umor sau botox? both?

 • Amenth spune:

  Nu. Incerc sa-mi dau seama ce ti s-a parut chiar atat de amuzant. :))

 • garcea spune:

  ciunga idealista de la 02:46. e si un pic de autosugestie, recunosc. da´sa nu´ti tai venele din cauza asta.

 • Amenth spune:

  Chiar credeam ca e mai usor sa lucrezi daca iti place ce faci, sau ma rog, iti place domeniul. Sau ca cel putin ma voi trezi mai usor dimineata. Nici pe departe. :D

 • garcea spune:

  habar n´am ce balmajesti acolo. la capitolul joburi de cacat, bukowski e mic copil fata de mine. actualul ar fi ok daca nu m´ar deranja atit de des. D´aia si frec blogurile, daca as avea o ora legata as prefera sa citesc ceva. Azi nu esti in forma deloc. bad day?

 • AI spune:

  hai Garcea, ca nu futi nimic. Baga-te la matrimoniale undeva

 • garcea spune:

  ba io mi-am futut timpu´ cu foarte mare succes. matrimoniale? bleah mi-a ajuns o data.

 • Pintea spune:

  Cat ai salariul Radule?

 • Observatorul astronomic spune:

  Ecjista si joburi care le faci ca trebuie ? Eu credeam ca toates din placere.

  Eu personal il fac nu ca trebuie ci ca primesc bani, sa citez: obsecn de multi bani

  Is ca magarul cu morcovul, cu cat imi arati mai multi morcovi cu atat alerg mai repede

 • AI spune:

  si io. mi-am futut timpu’. vezi ma la alea cu „mail order bride” ca acum esti in UE, scoti un pret bun.

 • Observatorul astronomic spune:

  @@@@garcea

  te uiti prea mult la fundita si ignori kalasul.

  protip: avatarul muierii

 • george spune:

  daca si kenvelo a ajuns brand cu care sa te dai smecher… e low-entry, cred ca si H&M e mai bine pozitionat

 • Amenth spune:

  Eu lucrez de-acasa, ar trebuie sa fie, cum se zice la noi in Ardeal, mai „fain”. Dar nu e. Asta vroiam sa zic.

  @Garcea: Am 11 ore dormite. Recuperez. Good day I say.

 • garcea spune:

  pula. Nu s-a mai incarcat saitu´. iar la 16:00pm rup principial usa de la galera.
  @AI- esti doar artificiala. Dar daca tot insisti pa tema asta, na, scot costumul de ginerica si-l rulez pa pula.
  @Obse-n-am inteles nimic.Mi se intimpla des.
  @Amenth-ceva e defect la tine.

 • Amenth spune:

  Timpul. Nu ajunge niciodata.

 • sandi bel spune:

  La anu imi deschid o dugheana si ii zic ‘corporatie’ si o sa angajez 3 vanzatoare si le bag in cap ca sunt ‘corporatiste’ si o sa le testez periodic si o sa le cer rapoarte, sa le gaseasca dracii.. o sa le dau leptopuri de jucarie sa iasa cu ele in oras si sa abereze din ele..

 • garcea spune:

  @amenth´o san- cum bai, sa nu pierzi cel putin o o ra dimineata si seara pe drum, sa poti sa faci pauza de…ce si cind vrei tu, sa urle muzica ta preferata…da´ia zi cite pixuri tre´sa shurubaresti pe zi ca sa fie rentabil??

 • Amenth spune:

  Nu e chiar asa cu pauzele. Plus ca uneori fac pauze de somn de cate 20 de minute si sunt mai obosita dupa ele decat eram inainte. Si niciodata nu imi termin treaba la timp, tocmai pentru pauzele dese pe care le fac. Si ma omoara sunetul pe care il face Gtalku’ cand imi scrie sefu’, ba sa-mi critice munca, ba sa-mi dea mai mult de lucru.

 • Angela spune:

  Pff… postul ăsta m-a blegit complet, în sensu’ că romanii nu se deosebesc deloc în ciuda distanţei, doar numele cîrciumilor îs altele.

 • Vezeu spune:

  bah…sa-mi bag pula…eu cred ca is yuppie……pula mea….ma conformez…o sa le zic la colegii mei din marea corporatie in care lucrez sa mergem si noi la smardan…….

 • Vezeu spune:

  da nu imi place kenvelo…nu-i nimic…ma duc maine sa fac cumparaturi……si are ceva daca imi place timisoreana?

 • sandi bel spune:

  Oh, noo! Another corporative yuppie..
  Did you eat their brownies??
  DID YOU EAT THEIR BROWNIES?!!! :((

 • Observatorul astronomic spune:

  Azi de dim. am aflat de unde s-a inspirat radu cu termenul asta cretin (yuppies).

  E o impingetava in pipera chiar la intrarea in iride numita yuppies…

 • AI spune:

  Garcea: artificiala esti tu. eu sunt maxim superficiala, deh, natura umana. Da’ daca poti sa rulezi un costum (intreg!!!) pe pula, sigur vreau sa ne cunostem.

 • Tudor spune:

  @Radu Ba gen, gen tu ii bagi pe toti in acelasi gen. Oala. Poate tu scoti din lenea ta 25j de milioane pe luna si razi de altii care muncesc 9-17 si fac 15, dar sunt multi altii care n-au facut nimic toata viata lor, o ard pe 12 milioane pe undeva si critiCA COrporalistii care „nu au viata”. Chiar saptamana trecuta vorbeam cu unul din asta „care traieste viata”. Adica face 30 de ani acusi, e rupt in cur si doarme beat prin boscheti. Sau pe plaja. E usor sa-ti ascunzi neputinta sub „eu traiesc viata coa’ „.

 • AI spune:

  25j de milioana e mult? e un salariu mare?

 • garcea spune:

  Cine zicea ca nu fut nimic? Ba, fata de poney-i cu harfe de armasari ce`si vehiculeaza cm p-acilea, io indraznesc sa afirm ca aduc de acasa lungimea si densitatea necesare umplerii unui medium size natural latex. vreo preferinta de aroma si culoare?

  Si ca sa fac un comentariu on topic: kenvelo? daca nu e marca de bere nu ma intereseaza.

 • garcea spune:

  25 de bulioane? cit inseamna asta in eurococo?

 • AI spune:

  vreo 600 de euro, nus. ma intrebam doar daca e mult. banuiesc ca depinde ce faci de ei.

 • muscancacat spune:

  fara futeri in cur, dar kenvelo e low-end. e dragonul rosu cu eticheta si reclama pe mtv. daca tu castigi „obscen” de bine, n-ai vorbi de kenvelo. fara sa sune superior, kenvelo cumparam in anu’ 1 cand primeam de acasa 400 ron/luna, pentru ca erau ieftine. zara, h&m sunt din astea nici bune nici proaste, nici scumpe, nici ieftine.

  nu pun pret pe haine prea tare ca hipsterii, dar nici nu ma imbrac in balaurii de pe hainele kenvelo.

  cat despre corporatisti, nu va mai mintiti singuri ca sa va simtiti bine in pielea voastra de neimpliniti competitivi ce sunteti,pt ca nu doar „sar de 20 de milioane”. am primit eu acu cativa ani oferta de la „corporatie” de 1500E si aveam doar 22 de ani si nici nu eram cel mai grozav.

  @GARCEA: ti-a dat-o ala mai sus cu „stai calm ca nu futi nimic”.

 • Observatorul astronomic spune:

  Pai daca scorul euro e de treij de mii bucata e mult. Dacai de 50 esti boschetar.

  Teai prisn mai ai ? sau sati fac o schema ?

 • garcea spune:

  zauuu? s-a pierdut probabil in translatie. Ca si raspunsul meu. mersi totusi ca faci voluntariat si contorizezi pactivitatea pulii mele. Banuiesc ca nu e in fisa de post.

 • Amenth spune:

  Garcea, azi tu nu esti in forma. Ai dormit prea mult? :D

 • AI spune:

  am impresia ca observatoru vorbeste cu mine. Deci, draga, daca vorbesti cu mine, mai scrie o data ce ai vrut sa zici mai sus ca nu ti-a iesit. Io’ zic sa faci schema aia.

 • garcea spune:

  @ amenth´o san-nu, prea putin. Ridica tu standardu´ pina vine vreun rezemator de gard si ne amendeaza pt cietuiala.
  @AI- m´am bagat si io in seama. Ca musca´n caca. Fa si tu media dintre 30(verde) si 50(rosu). E simplu gasesti algoritmu´pa net. rezultatul final va fi maro. Pe bune.

 • Amenth spune:

  Eu sunt in plus aici. Castig prea putin. :D

 • AI spune:

  Garcea: intaia oara, ca de fiecare data, ai mare dreptate.

 • garcea spune:

  @AI- deocamdata sunt naucit de coerenta raspunsului tau.

 • garcea spune:

  @obse- sunt profund impresionat.

 • AI spune:

  observatorule, sa mor, esti insurat? daca nu, n-ai vrea sa te insori cu mine? ce zici de sambata asta?
  Garcea: da

 • garcea spune:

  AI:nu
  Your penis was a bit too short. Please go back and try again.

 • AI spune:

  Garcea: don’t ya be talkin shit about my penis you fagg!

 • garcea spune:

  AI: no one thinks your fagg shit is a penis.

 • Amenth spune:

  Asta nu e ciat?

 • garcea spune:

  aehmm, ba da. Si se presupunea ca tu o sa ridici nivelu´.

 • Amenth spune:

  Asa. Deci ziceti ca in Bucuresti sunt salarii mai mari? :D

 • ostap bender spune:

  nu-s mai mari salariile in bucuresti. de fapt is oamenii mai mici.

 • garcea spune:

  nu stiu daca si cu cit sunt mai mari. si ala nu e salariu, e sporul de cretin pe m². cred.

 • Amenth spune:

  Imi analizez si eu optiunile. Pana acum pe primul loc e sa invat sa jefuiesc banci.

 • garcea spune:

  fundita o sa-ti fie de mare folos.

 • ADINA absoluta spune:

  Felicitari Kaos; Pilat, mersi pentru comparatie :)

  Deseori, canaliile cu norma intreaga se ung cu smirna. Inutil, respiratorii obisnuiti, chiar si cei care se tin de nas pentru a trage duhoarea umana numai pe gura, le vor simti prezenta. Ei vor puti, oricum, ca niste sfinti nespalati de la geneza.
  Unul de la matematica, putin mai filosof, ar putea spune ca intersectia dintre inteligenta si caracter s-ar putea sa-ti dea multimea vida.
  Neavand ce face, eu, am cateva rezerve. Inteligenta nu cred ca va muri de foame, ea isi va gasi de lucru chiar si in gropile urat mirositoare ale caracterului, ce-i drept, sarmanul, caracterul, nu poate face mare lucru pentru inteligenta, dar macar va respira un aer ceva mai curat.
  Eu, insa, am sentimentul ca in fiecare an liliacul va inflori degeaba.

 • Observatorul astronomic spune:

  Adino, ti-a dat Radu drumul din cusca sau ai ros singura gratiile ?

 • Pilat D'Amai-Bini Pilung spune:

  Ea, unica, nu e o simpla gaina, e o adevarata poiata. Una care se gadila-n stracururi daca miroase o floare, din cacare cacauza i se scoala inspiratia de scrieri delicacate. Not genuine! Asa cum am banuit ab initio, e doar un fals grosolan in viata-i si un falus la fel in mintea-i.

 • Pilat D'Amai-Bini Pilung spune:

  @muscancacat
  Te salut!

 • garcea spune:

  she´s back! ahh ce sublima diarie´i curge din taste..

 • Amenth spune:

  Enlighten me. Cine e Adina si ce e cu ea?

 • garcea spune:

  benzina´i scumpa. daca comprimatul de la 15:08 nu´ti ajunge, baga un ochi si pe articolul special dedicat(vreo 3-4 art. in urma) Nu rata nici comentariile, ai material de ris pt o saptamina´ntreaga.

 • AI spune:

  yeeeeeeeeeeeey….Adina!

 • Amenth spune:

  Ioi, gata, update-ul a fost facut. Voi ati observat ca are poze cu sanii goi pe deviantart?

  • Radu Post author spune:

   esti foarte acu o luna tu.

 • Amenth spune:

  Te citeam mai rar, nah. Scuze.

 • garcea spune:

  naaaaa! pa bune? intre timp i´or fi trecut umflaturile alea :o))))

 • Amenth spune:

  Credeam ca io-s aia paranoica si caut inceput de cancer peste tot.

 • Observatorul astronomic spune:

  Voi doi ar trebui sa faceti niste yuppies. Uite ce bine va sta impreuna !

  dativa naibii de nebunii lu tata.

 • AI spune:

  Observatorule, cauta omu’ cazare in ardeal, te bagi tu aiurea. Lumea a invatat sa scrie ca sa poa’ sa stea pe internetz sa ipotetic, futa. Pana acum radeam la comentarii ( unde esti Marghioaloooooooooo) acum ma simt ca un voyeur. eh.

 • Pilat D'Amai-Bini Pilung spune:

  @ai
  „sa ipotetic, futa”
  Na, salut si tie!

 • thq spune:

  is curioasa cati de aici in afara de radu – care umbla cu cioara vopsita si zice ca e porumbelul pacii deghizat – au lucrat vreodata intr-o corporatie. Asa is de amuzanti cei care au ceva de spus ( cam asa ca tipa din reportaj http://www.youtube.com/watch?v=p-iedIPLX_c) si vorbesc pe de rost ca au auzit ei ca parca cam asa ar fi. Duceti-va fratilor lucrati un an doi intr-o corporatie si dupa aia macar o sa aveti o parere avizata si nu o sa mai considerati ca parerile voastre personale trec drept judecati de valoare.

 • Amenth spune:

  @THO: „Is” curioasa daca ai ajuns vreun manager sau ceva de vorbesti asa.

 • garcea spune:

  ba, nu´mi pare rau ca nu urmez traditia fireasca a comentatorilor, aceea de a´si da geniile din talie prin gura cocomentatorilor. Pe net futaiul nu poate fi decit ipotetic, da´daca tocmai ai inventat bicicleta mai pune´i o roata pe spate si numeste´o tricileta. S-ar justifica si sindromul PMS cu care´ti aperi teritoriul.
  Ba daca te declarai plictisit de conversatia la care asisti, te intelegeam, da´ treaba cu voyeureala e nasoala. io ti-as recomanda sa ai un doctor dotat cu defibrilator linga tine cind vei da ochii cu o pizda in real.
  Cazare in ardeal? chiar n-am nevoie.
  Si da, si mie mi-e dor de marghioala.

 • Amenth spune:

  Am eu nevoie de cazare in Ardeal. :D Chirie mai exact.

 • garcea spune:

  ba tu nu´ntelegi ca e interzis sa discutam heterosexy intre noi?! ejaculeaza ala si nu mai are chiloti de rezerva.
  Pe la rude ma duc si eu.

 • Amenth spune:

  Nu cu tine vorbeam. Ziceam asa in general, poate are careva apartament de inchiriat. :D

 • Pilat D'Amai-Bini Pilung spune:

  @thq
  Io nu lucrez decat arar cu impresii, de obicei cu cifre. Working in a corp in Romania may damage your mind and surely alters your soul (citat din comentariile unui zilier la redactarea unor povestiri de calatorie in Arcadia).

 • ingineras spune:

  In primul rand clasa medie din romania inseamna un venit personal undeva pe la 2500 euro, contrar unor banuieli populare.
  In al doilea rand, ‘dronele’ astea de care ne batem pula sunt singurii care insista sa cumpere o fituica tot mai obosita ca sa aiba unii ‘autori’ buget de o bere ieftina cumparata cu superioritate.

 • razvan spune:

  fain post
  tre sa treci si prin cj odata ca punem de-o cheta prin fiecare bar sa ne spui daca e cool sau yuppie

 • doxiciclină:X:X spune:

  Eh, se mai întâmplă să porţi si haine scumpe. Şi de ce măh să nu porţi? Sunt şi eu ingustă la minte, dar nah, dai nushcât pe o pereche de blugi de la nush ce firmă, nu zic diendgi, că e comercial, altceva .. mai fain (moschino de exemplu) şi fără etichetă la vedere, o tai mama ei de etichetă. Şi de ce să te uiţi cu dispreţ la ceilalţi care nu poartă aşa ceva? Ce treabă ai/are lumea cu ce poartă altă lume…arata’mi mie grupul ăla care stă să se uite la etichete, că’i sparg. E urât/penibil/de râs să încerci să-ţi iei ce e mai bun sau ce crezi că e mai bun? Dacă’ţi permiţi, de ce nu? Cu berea.. ai dreptate, parcă e puţin mai amară (una din ele) dar nah, merge. Că tot pute.. a draq fitzoasă:>:> Accept înjurături, că d-aia am scris aiurea (adică am deviat de la subiectul comm); am aşa un fetish să fiu înjurată.

 • bubu spune:

  wow….ce descoperiri ai facut tu..oare cat de frustrat poti sa fii????bine k nahh nu ne facem toti un blog de cacat si nu castigam bani din asta si ca avem joburi de la 9 la 5 k avem un potential mic,….get a life man!!!! nu mai blama lumea dupa cum se imbraca si ce beau…sau salarii… tu cumva iesi la bere in balcon?????

 • Ralu spune:

  E intrigant cati cretini iti citesc posturile astea ifantile. Frate o arzi cum o ard penalii aia de 15 ani cu tricouri cu trupe rock ca na inca isi descopera o identitate si au anumite frustrari psihologice ca si tine de altfel si nu fac decat sa blameze manelistii si sa judece oamenii. Exceptand cateva posturi de tine care au un plus pentru un sarcasm infantil si eventual pe ici-colo faci zici cateva chestii cu o doza infima de realist nu pot sa zic altceva decat ca esti un infantil frustrat care are un blog cu chestii puerile. MI-e lene sa iti iau acuma fiecare aspect de kkt . n-ai nevoie sa faci cate o sectiune despre fiecare club din bucuresti sa gasesti defecte sau sa incepi sa critici oamenii frate deal with it ! oameni si oameni gasesti peste tot de la buda publica pana la metrou pana la coada de la posta fabrica traian 42 si tot ce vrei tu. get a life. esti ca penalii aia care fac siteuri cu cocalari si pitipoance si top 10 manelisti numa ca tu ti-ai gasit sa scri chestii puerile generale. habar n-ai de nimic. maturizeaza-te ca peste 25 de ani sau 24 cati ani ai tu duci lipsa de neuroni. cred ca ti se trage de la ursusu ala pe care il bei frustrat in casa in fata calculatorului!!!!!

 • Ralu spune:

  ah da ..scuzati greselile mele gramaticale ..dar mi se trage de la cele 3 calsberg baute pe liscani cu prietenele mele corporatiste. HAI JET!

 • Ralu spune:

  cat despre goblin (acuma iti fac spam pe blog) eu zic ca nu e cazul sa incepi sa critici cluburile relativ ok din bucuresti de genu expirat b52 goblin control si asa mai departe. atata timp cat romania e so far away dpdv muzical si in tara asta exista o nisha pe genurile promovate in cluburile respective . romania e o tara fara o cultura muzicale nu exista public. in momentu in care la postu national de radio o sa se bage melodii gen radio guerilla cum e in uk sau in belgia care baga la postu national de radio chase and status si the killers mai vorbim .pana atunci deal with it sau daca nu n-ai decat sa publici o carte si sa iei toate cluburile la rand frate . iti sugerez sa incepi cu max si princess si kristal si twice si sa lasi tu la o parte goblinu si locurile unde chiar se incarca ceva..poate nu ai prins tu ideea dar in goblin sunt o gramada de partyuri si muzica diversa de la reggae indie rock alternative si dnb dubstep si asa mai departe. sau na poate ai fost respins de vreo pustoaica in goblin si na de acolo frustrarea sau poate cine stie te simti prea old pentru capacitatile tale mentale foarte bine dezvoltate. daca nu-ti convine n-ai decat sa te duci sa te duci pe acoperisul blocului si sa asculti IDM in casti cat poti tu de tare cu prietenii tai imaginari si sa iti chemi si vecinele de 60 de ani de pe scara. so you could all have a fuckin wicked party!

 • Andreea spune:

  Sper din tot sufletul ca cineva te plateste BINE sa scri asta..pentru ca data chiar crezi toate CACATURILE pe care le scri inseamna ca ai o viata foarte trista!

 • DeadGay spune:

  bine punctat bai

 • nusume spune:

  kenvelo e deampl, de fapt mai toate is, astea de pe la noi – singurul stand pe placul meu e Be You – o parte din produse is facute la iasi

 • ciadra spune:

  zici bine coaie Radule, zici bine tata ! imi permit sa-ti zic „tata” ca-s mai in „etate” .. da’ pan’ la urma ce sa ceri : progeniturile taranilor parasutati la bloc in comunism / mai rau tarani veniti la „studii” in bucale , cu foame si tupeu (ca asa reusesti …) , care se bucura de beneficiile capitalismului … tara de tarani si tigani …

Adaugă un comentariu