Kulturhaus e un club pentru rataţi penibili

Kulturhaus e un club pentru rataţi penibili

Aş putea să o las aşa. Doar titlul. Într-o lume perfectă ar trebui să dau numai titluri, dar ştiu că sunt citit de o turmă de oligofreni care vor să le explic ce e ăla Kulturhaus şi de ce e un club pentru rataţi penibili.

Să începem cu începutul. Era o dată ca niciodată un club. Se numea Twice. Dacă l-ar fi categorisit cineva, probabil cel mai lejer ar fi fost descris ca club de corporatişti. Un loc unde berea e cu 20% mai scumpă decît în jur, unde veneau oameni de peste 20 de ani şi 20j de milioane pe lună să asculte o muzică între clubăreala cocălăroasă de bamboo şi rockul cocălăros de A. Nimic fabulos, dar nimic extrem de enervant. Un club de nota 7.

Ei bine, de 2 săptămîni l-au rebranduit. Îi zice Kulturhaus. Are şi site, www.kulturhaus.ro. Şi, după cum observaţi din faptul că nu i-au spus culture house pentru că engleza e prea mainstream şi nici casa de cultură pentru că româna e cam naşpa, e club de hipsteri.

Bă, da’ ştiţi cum? De mega hipsteri. Un fel de Control fără scaune. Ceea ce e extrem de cretin, pentru că au cam acceaşi muzică proastă. Goth şi synthpop amestecat cu rock comercial. „Chestii indie” cum ar spune tipii care poartă pălărie în casă. Gothul şi synthpopul obzecist sunt realmente cele mai proaste genuri muzicale din univers. Prefer manele. Sincer, Guţă nu mă zgîrie la ureche în aşa hal cum o fac The Cur şi alte chestii de genul. Dar hai să zicem că eşti genul de homosexual oribil care ascultă asemenea vomă muzicală. Nu te judec. Fiecare face ce vrea. Dar nu poţi dansa pe aşa ceva. Dacă vrei să faci un club cu muzică nedansabilă, PUNE ÎN PULA MEA SCAUNE PESTE TOT. E ca într-un film cu zombie. O hoardă de urîţi care stau şi se uită plictisiţi la un DJ.

Erau oameni pe acolo şi mai uimiţi decît mine. Aparent lipseşte de la intrare semnul mare „club de hipsteri”. Mai vedeai pîlcuri mici de băieţi tunşi scurt şi cu tricouri mulate, foşti clienţi de Twice, cum se uită miraţi în jur, neînţelegînd schimbarea:

Unde pula mea au dispărut toate pizdele decente care veneau pe aici?

Ce e cu toate piticaniile ăstea urîte şi îmbrăcate strident care smucesc din membre de parcă au epilepsie?

De ce toţi băieţii ăştia cu scolioză poartă fulare peste tricou? E terapeutic?

Şi de ce pula mea flirtează cu piticaniile oribile? Chiar nu-şi dau seama că ălea-s subfemei diforme pe care nu le-ai fute nici dacă pula ta ar depinde de asta?

Da. S-a făcut club alternativ. Pentru oameni cu fizic alternativ.

Uite, că eu sunt aşa, mai ciudat în gîndire. CUM POŢI SĂ SPUI CĂ MUZICA DE LA TINE DIN BAR ESTE ALTERNATIVĂ DACĂ ESTE ACEEAŞI CA ÎN 80% DIN BARURILE DIN CENTRU? Ştiţi cîte baruri de muzică „alternativă şi indie” sunt pe la universitate ? Vreo 50. De manele ştiţi cîte sunt? Vreo 3-4. Deci, care, mai exact, este muzica comercială şi care este aia alternativă în cazul ăsta? Să vă desenez o hartă? Acum turma de respiraci pe gură care salivează pe tastatură cu site-ul meu deschis pe ecran o să se întrebe: „coaie dar tu preferi baruri de manele?” Înceram să demonstrez altceva, sictir, luaţi o carte de logică.

Dar cel mai enervant este site-ul. Trebuie să citiţi siteul. Musteşte de mirosul de pizdă pseudointelectuală care se simţea deşteaptă în timp ce scria. Nici nu mă îndoiesc că e scris de o pizdă fadă, de maxim 1.60, fără ţîţe, fără cur şi cu o tunsoare asimetrică, mai scurtă în spate sau cu breton. Sau o grasă cu coşuri. Oricum o urîtă. Femeile frumoase nu au nevoie să se umfle cu rahat ca să se simtă bine cu ele. Se uită în oglindă şi le ajunge. Nu au nevoie să scrie 30000 de caractere despre cît de culte sunt, poate le crede cineva şi pune botul că-s interesante.

Cum foloseşte ea denumiri în germană, ca e limbă alternativă coae, nu mainstream ca engleza şi româna şi eşti deştept dacă ştii 3 cuvinte în ea.

Cum o mai rupe totuşi în engleză cu expresii ca „no go” „face control” „coolness” şi „privacy” pentru că e prea proastă ca să ştie să se exprime în limba în care ţipa după ajutor cerşetorul retardat pe care l-a violat mă-sa cu 9 luni înainte de a ieşi asemenea rahat pretenţios din cicatricea ei slinoasă.

Cum a scris ea aproape un roman despre spiritul şi cultura unui căcat de bodegă deschis de o săptămînă. Deci serios, sunt foiletoane întregi de mirosit propriile băşini din care se subînţelege că cu cît sugi mai multe beri în bomba aia, cu atît eşti mai cult. Ţi se deschide al treilea ochi şi înţelegi latura artistică umană, împreună cu oameni la fel de elevaţi ca tine şi la fel de scîrbiţi de omul de rînd, banal şi fără scolioză.

Cum au un întreg capitol despre cum nu e ok să vii în pantaloni scurţi dar e foarte recomandat să vii îmbrăcat ca un „homalău urban care linge lorgean prolapsat” (fotografii luate de pe site)

Şi, culmea prostiei, mai au şi o rubrică „reflectări în presă” în care teoretic se pun toate articolele scrise despre nobilul stabiliment de cultură urbană pentru rahitici şi cioate. Evident e gol. Sper, totuşi ca piarista cu pricina să vadă acest articol şi să-l pună acolo. Mă consider presă, ce pula mea.

Evident au şi o listă de culturi alternative, sugerînd fin că dacă faci parte din una dintre ele eşti într-un fel mai bun decît restul oamenilor. Că dacă eşti indie, hippie, folk, goa, hiphop/urban, fetish, tatoo/body piercing, goth, soarele răsare special pentru tine.

Citat din proastă:

„Culturile alternative sunt o formă de rezistență la atacul neîntrerupt al kitsch-ului și al „urâtului” cotidian. O declarație de luptă la adresa nonvalorilor sau a falselor valori. Jurnalul Național a inițiat un proiect ce nu are foarte multă substanță dar care sună genial: Mișcarea de rezistență. Culturile alternative sunt o „Mișcare de rezistență”.

Sună genial o pulă.

Faptul că ai gusturi selective la muzică nu te face un om mai bun. Eu ascult şi colecţionez muzică de cînd mă ştiu. E doar o pasiune. Nu mă face mai bun decît alţii, nu e ceva cult. Cum unu’ are gusturi mai specifice la muzică, altul are la mîncare şi altul la fotbal. E exact acelaşi lucru să fii în galeria de la Steaua sau să fii fan înfocat rockabilly sau orice rahat de mai sus. Înseamnă doar că ceva îţi place destul de tare încît să investeşti ceva mai mult timp şi pasiune decît alţii. Unii oameni nu apreciază muzica destul încât să coboare mai adânc de Lady Caca. Eu nu apreciez pictura destul încât să intru într-un muzeu şi să îmi menţin interesul mai mult de 5 minute.

Nu eşti mai bun şi nu rezişti la nici un kitsch dacă faci parte dintr-o cultură alternativă. Doar ai un ego fragil care are nevoie de mai multă individualitate pentru a se valida. Probabil ca să compensezi alte defecte ca scolioza aia sau faptul că eşti o piticanie. Dacă intri într-un club de goth, toţi arată la fel. Dacă intri într-un metrou, plin de oameni comuni, toţi sunt diferiţi. Cine e mai original?

Nu există valori şi nonvalori în îmbrăcăminte. În echilibrul dintre nevoia de a aparţine unui grup şi cel de a fi unic şi special. Faptul că tu îţi trăieşti viaţa după normele unui grup mai mic, spre diferenţă de cineva care trăieşte după normele unui grup mai mare nu te face mai bun. Ci doar puţin mai inadaptat. Cu mai multe nevoi.

Singurul lucru care poate face un om cu adevărat valoros este capacitatea de a judeca. De a gîndi ceva nou. De a lega trei cuvinte care să exprime ceva. Ceva ce depăşeşte nevoia de a fi interesant. Să te poţi defini fără haine, muzică, tatuaje, coafuri penibile, „coolness” şi forme artificiale de rezistenţă la obstacole pe care le vezi doar tu ca să te simţi diferit.

Eşti normal atunci cînd eşti gol, ras în cap. Fără voce şi culoare. Fără trup şi prezenţă. Cînd eşti un creier într-un borcan, pe un raft cu borcane exact la fel ca tine şi, cu toate astea gîndeşti lucruri care nu pot ieşi din celelalte borcane. Şi nu o faci ca să se uite restul admirativ la tine. O faci pentru că ai tu nevoie. Şi chiar dacă restul borcanelor tac, uimite că tu înţelegi mai repede şi mai bine universul înconjurător, nu contează. Pentru că singurul loc în care poţi fi special este în privirea altora. Şi nu poţi să-ţi doreşti asta fără să fii banal.

Tu şi cei ca tine vopsiţi borcane şi vă credeţi interesanţi. Singurul lucru alternativ la voi este ambalajul. Vă doresc cancer.

***

Comentarii (222)

 • valeria spune:

  preferam postul ” arte ” :))))))))))))))) habar n-are ce-i aia alternativ , sigur o sa moara din asta .

  • Roxana spune:

   Daca stam sa ne gandim bine oamenii care vin in Kulturhaus sunt oameni cu fitze si cu mintea in 13…Eu nu stiu cum poti propune cuiva sa vina in club imbracat in ftish style sau sa mergi pictat pe corp ..astia vor sa copieze stilul olandez al asa ziselor distractii pt dezaxati mintali….unde ai pomenit sa vezi pe meniu prezervative??????mai dureaza putin si o sa vedem si vibratoare sau o sa infiinteze astia si „A PRIVATE ROOM FOR SEX”Si atunci ar fi idealul perfect al unui tip de club Olandez….aaa si era sa uit lipsesc drogurile…daca nu sunt,ca la ce oameni vin acolo nu poti spune ca ei reprezinta un segment de persoane mai culte si mai speciale fata de ceilalti..e de tot cacatul si de tot rasul…Sfat pt ciudateniile clubului „FRATILOR MAI UITATI-VA IN OGLINDA CAND PLECATI DE ACASA IMBRACATI IN TINUTE XXX DE LAC,PIELE SI DANTELUTZE CA SUNTETI DE TOT PENIBILUL PENIBILULUI”

 • madratt spune:

  no comments. LEGENDARY!

 • Dorian spune:

  Awesome. :-))) Nimeni nu descrie mai bine ciuma asta ce ne loveste din toate directiile, si anume hipstereala.
  Oameni care vor sa para ceva ce nu-s. Nimic mai penibil.

  • Ion Fiu` Ploii spune:

   oricine poate sa descrie, doar ca Radu e singurul care se gandeste la ei si cand se caca. Si`n plus are si imaginatie

  • ana spune:

   nu.te.cred.
   nu stiu ce m-a posedat de-am simtit ca trebuie sa vizitez linkul ala, dar sigur a fost ceva malefic. dorian… lenny kravitz poarta platforme! ce-ai avut cu retina mea??!

 • Cristi spune:

  nu mai umbla in cluburi – de orice fel – si totul se va rezolva. „pizdele decente” au intrat parca in pamant, e adevarat. acum nu te astepta sa gasesc si vreo solutie

  • mhm spune:

   nu, nu, nu, nu, radu TREBE sa umble in cluburi. astia care nu iesim clubing, tre sa aflam si noi ce e nou in materie de feshan. de la un om competent, nu de la terminalaii ghei cu pricina, ca nu is epici.

 • AI spune:

  da’ de cacatu’ de ceai ce zici? pana mea, acu’ toata lumea bea ceai.e de cacat.

  • Ion Fiu` Ploii spune:

   eu cred ca traiesti in UK si nu`ti dai seama

   • AI spune:

    ha. esti haios.

 • lorena spune:

  „De câteva zile încoace suntem puși în fața unei dileme complicate:

  Din ce fel de material să confecționăm tejghelele din sala de concerte? Posibilități ar fi mai multe, dar în urma unor discuții pe marginea a ceea ce dorim noi să transmitem ca și sens adânc al conceptului Kulturhaus, au rămas doar două: pal melaminat (chestia din care se fabrică mobila de bucătărie uzuală) sau ultima modă în domeniu, materialul foarte nou și cool produs de DuPont numit CORIAN.”

  :D

 • cerbulvechi spune:

  1.Cum pula calului sa fii folk?
  2.Si femeile frumoase se umfla cu rahat. Pentru ca multe sunt proaste.

 • Ady spune:

  Consateanule, ma gandeam sa fac un pic misto, sa zic ca in sfarsit terapia cu SO3 de la combinat a dat roade. Dar nu, ai dat bine in tastatura de data asta.

 • zoppa spune:

  sa-mi bag pula ce sentimental si profund ai fost. vad ca ai fost lovit grav de treaba asta.
  oricum in mare parte ai zis niste cacaturi foarte adevarate.
  muie hipsterilor!

 • Vlad spune:

  Extraordinar dom’le, mai mult ordinar decat extra. Radule pacat ca ti-ai irosit mai mult de 10 secunde pentru compunerea unui astfel de articol, faci reclama.
  Se manifesta din nou efectul de turma, atat de specific tarii noastre de la Miorita incoa’ si cel mai probabil bomba asta va avea un imens succes in inmultirea retarzilor sau poate esti tu putin prea conservator…Dracu’ stie si pana la urma ce mai conteaza, alternativa oricum nu exista.

 • namtab spune:

  epic win, radule, epic win. deci au scos din kulturhaus pizdele care dansau in fata goala pe bar ??!?! uraat! io pentru astea ma duceam, miercurea parca.. berea era mai buna cu un strop de pizda in ea. epic fail as zice…

 • Vlad spune:

  @alexibad – BOTosani a.k.a Tara Paielor nu cunoaste hipsterismul, totul acolo e natural de la fofoloanca stufoasa, la caricioiu de ghiolban moldovean.

 • prowler spune:

  postu asta mi-a deschis al treilea ochi

 • sciencefictionanton spune:

  Bere la 330ml? Clar ca e o bomba penibila. Tot ce urmeaza dupa asta e nota de subsol.

 • Narcisa spune:

  Felicitări, dom’le, pentru post!

 • cristi spune:

  Articol care trebuie înrămat. Genială descriere. Mă înclin!

 • larapauvedenrode spune:

  cam multa energie ai investit in postul asta.puteai sa pui un link cu pozele de la deschidere,erau edificatoare.gay all the way

 • geretus spune:

  Mah … io n-am fost nici-odata in Twice..sau cum pula mea se chiama acu… Ca nu sunt genu…
  Da’…am citit acu pe linku pe care il dai ( le faci reclama mascata)… cum ca capacitatea totala a clubului e de 1800 persoane…
  Hai s-o lase in pula mea…

 • Ina spune:

  Nu e acelasi lucru cu Silver Church? Atat site-urile cat si „declaratia de itnentie” sunt identice…

 • Andreea spune:

  „Nu eşti mai bun şi nu rezişti la nici un kitsch dacă faci parte dintr-o cultură alternativă. Doar ai un ego fragil care are nevoie de mai multă individualitate pentru a se valida.”- frumos.

 • Catalin de la Gherla spune:

  si mai au si un site de cacat in Drupal facut in 27 de minute, daca dai prin Cluj vreodata tre’ sa incerci Flying Circus, vezi acolo specimene scoliozate

 • Jack da Ripper spune:

  Sa ma pis pe toti terminatii care vor sa se simta speciali si poarta blugi roz, verzi, rosii si alte culori de cacat, mulati pe picior, cu esarfe si fulare peste tricou, palarii si au freza taiata cu toporu pe diagonala si 15 kile de oase in pantaloni. Pula mea, dau de baut pana nu mai poate oricui imi trimite o poza cu un hipstar poponar de asta batut in sange de respectivul..cine stie..chiar respectiva…

 • Sweeper spune:

  Radule, respect. Atat am avut de zis.

 • Vlad spune:

  Bravo ma. Nu comentez de obicei fiindca mi se pare ghei, dar acu ai scris ff bine… Plm, la sentiment :)) Cum ramane cu „Futezatorii” ?

 • Ozzi vesel spune:

  Fire antagonista si complexa, mai ieri postai poze cu subcoaiele tale, acum faci o cronica acida cacatului asta de club.
  Tot comentariul tau se putea rezuma (din pct-ul meu de vedere) la postarea pozei desubcoaie, cred ca-i excitai si pe androginii aia care populeaza clubul.
  Dar ai dreptate, normal egal banal, trebuie sa epatezi cu ceva, numai ca asta e calea cea mai scurta spre a deveni penibil. Astia au reusit.

 • NTVL spune:

  O cloaca de hispetri cu aspiratii de ascunse de corporatisti. Astia is multi, daca isi pun mintea ne termina pe toti! Ce ne facem?

 • sch spune:

  tee hee, epic win.

 • Gabitza spune:

  Doamne, da’ fata aia care scrie pe site-ul vietii e chiar oribila!! Cum sa inoculezi asa ceva: „Kulturhaus este un concept „cool”. Un loc unde ne ducem pentru a fi la rândul nostru „cool”. Vom învăța în curând că pentru a fi fi „cool” avem nevoie în primul rând de două lucruri: o atitudine potrivită și un „look” corespunzător. Nu sunt suficiente anumite mărci sau croieli de haine. Contează și cum le purtăm, cum ne vin, cât de siguri pe noi suntem în ele. Apoi contează accesoriile. Nu trebuie abuzat. Ci doar găsite cele mai potrivite. Contează muzica, contează spiritul, contează filosofia din spate, contează să fii „din zonă”. Și contează atitudinea.” unor adolescenti?! Mi se pare vomitiv! Bleah! As trezi-o la realitate pe-asta un pic…

  • mhm spune:

   „look” este germanul pentru „cool”, anume „kool” scris invers. mie mi se pare ca deja invatam germana de meinstrim cu astia. edukatzional krap :))

 • pantera mov spune:

  „Stilul tipic gothic include părul vopsit negru închis „- ei l-au descoperit si pe negru deschis intre timp ;)

 • mhm spune:

  si numele bodegii are potential de abreviere minunat: KURhaus

  • lorena spune:

   păi, bine, bre, da kurhaus nu e ce crezi tu. e „staţiune balneoclimaterică”.

   • mhm spune:

    la naiba! KotorHaus? :)) incercarea esarfa n-are

    • lorena spune:

     Bordell.

     My comment is not too short, you’re just imagining things.

     • mhm spune:

      asta merge :) dar unu platonic, sau cu homalai. sa nu riscam specia

   • mhm spune:

    cum naiba in germana e mai scurt dacat in romana? ca astia sunt neamul cuvintelor kilometrce. O.o

 • mos craciun spune:

  misto tratat. daca il vad vreodata intrun magazin, o sa torn o bere pe vitrina in cinstea ta

 • Ted Bundy spune:

  I love you my beloved son!!!

 • WarWeepu spune:

  I like the smell of acid in the morning

 • Volpone spune:

  se pare că germana e noua engleză. era si timpul, mah, ca chiar suna kool!!
  – fick dich, blöde foţe! Ahtung!!.. jeţ commen!!
  – ia!! ia!!… fick mich!!…ia!.. şnelă! şnelă! das ist gud!!

 • Calea spre spital spune:

  Cuc, ai scris elucubratia asta kilometrica…despre un club?
  Adica merita un club sa-i dai atata atentie, si mai ales atata timp?
  Mi se pare amuzant ca uneori, voi blogarii, pozati in postura de draci, dar pozati cu usurinta si penibil chiar si in postura de rastigniti ai poporului, intocmai ca niste Iisusi ipocriti.
  Tu, Radu, pentru cine te rastignesti? Doresti sa-ti faci un bine prin faptul ca niste salivatori licentiati iti citesc pierderea de vreme?
  „Bravo, Radu, ne-ai luminat mintea. Tine-o tot asa!”
  Se pare ca iti face bine la psihic cantitatea de alcool, esti pe calea cea buna, a depravarii spirituale intru luminarea poporului.
  Te sfatuiesc sa te speli pe ochi si sa mai deschizi din cand in cand fereastra, usa, eventual da o fuga pana in parc sau pana la munte, ia o gura de aer, sau daca crezi ca nu te descurci singur, cere ajutorul unui specialist.
  Nu de alta dar momentan pozezi in cersetor fara haine, cu lacrimi in ochi. Si nu e din peisajul omului contemporan. Nici nu prea stiu de unde e, sincer sa-ti zic. Poate din vreun spital de nefericiti.

 • ILUZIA spune:

  am ramas blocata pe butonul de „autist” vreo 10 min cand am vazut recomandarile lor vestimentare. Cuvintele nu pot descrie ce este acolo dar pentru cei care nu au timpul necesar va spun io: puteti veni atat in rochia de nasha mare ca e glamur , in bustiera de latex si chiloti ca e fetish si mai ales puteti inchiria de la un teatru o rochia din Contesa Borgia ca se pune ca fiind goth ! Fantastiiiiiiic!

  • thecreatrix spune:

   aia a fost cel mai crâncen, să spui oamenilor cum să se îmbrace.

 • George porno spune:

  plm. seamana dpdv al descrierii si mortii ma-sii cu tsc aproape perfect. cel putin dresscode-ul e identic. ori e plagiat, ori e muie cu cacat si e aceeasi marie cu alta palarie de hipster. macar primul se ridica oleaca din cacat cu lansarile semiobscure de rapan si serile de anii 90 in care mai scapa o melodie doua din colectia eforie nord ’94. si e pretty cheap.
  btw, ma ajuta si pe mine cineva cu niste maneloteci asa mai chill, fara dresscode obligatoriu si fara aruncat cu bani. sunt student in plm si n-am de unde sa dau cu zaru sase-cinci lu guta sau lu salam.

  • Duda spune:

   Dresscode-ul este aproape identic cu TSC pt ca „managementul” este acelasi in cazul ambelor bodegi.

 • jimerino spune:

  niciodata treaz. da’ beat sigur trec pe acolo. la 5 lei vodca ar fi si pacat sa nu. bere doar la 0,33 e cam muie. bine, e muie rau. si cum pula mea vine „filme de arta”? arta e o chestie pe care o definesc si o judeca ei? un desen facut de un copil de 3 ani e arta?

 • Ozzi vesel spune:

  Lorena esti bunuta, ia zi la mine sau la tine, ca n-am chef de munca?

  • AI spune:

   deci d’asta vorbesc toti germana. epifanie sau cum ii zice.

  • mna, alex spune:

   ce smen e. da’ au folosit un personaj prea main stream

 • Carmen spune:

  ce bine a picat! ma certam cu o hipsteritza pe mail. auzi invitatie:
  ”tu sa te duci la reeducare muzicala ca mi distrugi timpanele :P”
  una dintr-asta care avea nevoie de o identitate. iar ”cool” e chiar parte din vocabular, nu e caterinca, ci o aspiratie continua.
  in rest e destul de ok, doar ca este o inadaptata, asa cum ai punctat.
  crede ca indie ii va umple mai mult decat gaura urechii. de parca ceva care se opune mainstream-ului e o valoare in sine.
  iar ”control” este bodega subterana in care m-a dus de parca am fi intrat intr-un templu.
  i-am trimis o parte din articolul tau, n-aveam chef sa reformulez.

 • changi spune:

  Tu ai fost vreodata in clubul asta? ca imi dai impresia ca habar n-ai ce vorbesti. Daca tie Billy Idol, AC/DC, INXS si Metallica ti se pare muzica de rahat atunci chiar sunt curioasa ce asculti tu. eu am fost sambata si muzica a fost f buna.

  • Radu Post author spune:

   tu erai una dintre piticaniile oribile? da INXS si billy idol sunt naspa. si daca au dat o melodie de la ac/dc si una de la metallica asta nu ii salveaza. io nu le-am auzit. probabil tu ai fost jos. jos s-ar putea sa fie muzica mai normala

  • simi spune:

   daca ai peste 15 ani si asculti ce zici tu acolo ai iq de corporatist sau ai crescut printre manelisti
   asta una; dar sa mai si ridici in slavi asta… gosu

 • Mogre spune:

  De mare profunzime aia cu borcanele. O sa te citez.

 • leana spune:

  Off offfffffffff Eu m-am ras in cap si m-am bagat intr-un borcan ca sa fiu COOL si speciala si sa creez o cultura alternativa, iar acum vii tu si imi spui ca asta ma face doar normala si banala? O sa plang.

  In alta ordine de idei, nu am fost de MUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUlt in twice, dar cu ani in urma era NASOL. In nici un caz de 7.

 • Buha Neagra spune:

  Am vazut ceva poze. Mama, ce adunatura de mutanti. Mai bine bei singur in balcon decit laolalta cu ei.

 • sub marin spune:

  „alte elemente de identificare personală vor fi blurate” .
  blurate..BLURATE! da`o`n pula mea.

  • cristi spune:

   ca să le păstreze privacy-u. Adică muista asta ştie legislaţia privind datele cu caracter personal. Ea însăşi are un cod de operare date cu carcter personal. Pizdă la mă-sa de cocoşată cu tenişi!

 • Remi spune:

  N-am stat sa citesc ce au scris toti pe aici caci nu rabdare/timp dar sa iti zic 2 treburi: in momentul in care societatea este plina de hipstari atunci societatea va ii va servi! Daca hipstarii dispar atunci dispar si astfel de cluburi.
  Nu stiam ca au site. Am fost in club si clubul este COPIAT dupa unul dintre cluburile din Germania. De acolo si numele „culture house” = „Kulturhaus”.
  Faza cu dress code si alte balarii este de 2 bani, dar muzica si agitatia si aglomeratia din club este identica cu ce gasesti in centru in week-end!
  Cat despre club – classic :)

 • Ion Fiu` Ploii spune:

  bai, da` The Cure is faini, stiu ca cu primele 3 albume au cam supt pula da` Disintegration e chiar misto

  • Ion Fiu` Ploii spune:

   Si ma`ndoiesc ca in Kulturhaus au pus sau or sa puna vreodata Cure

 • Dante spune:

  „Cum o mai rupe totuşi în engleză cu expresii ca „no go” „face control” „coolness” şi „privacy” pentru că e prea proastă ca să ştie să se exprime în limba în care ţipa după ajutor cerşetorul retardat pe care l-a violat mă-sa cu 9 luni înainte de a ieşi asemenea rahat pretenţios din cicatricea ei slinoasă.”

  Sublim…

  • qaz spune:

   asta mi-a placut si mie :D

 • Carmen spune:

  ne-ai trimis in iad!

  ”E foarte cool să asculţi indie deoarece alţi oameni nu cunosc aceste formaţii

  nimeni în afară de fanul indie ştie foarte puţine spre deloc de existenţa a ceea ce el citeşte, ascultă sau vizualizează. O metodă care îl face pe ascultătorul/cititorul/fotograful indie… COOL.

  A devenit un „must-have”. Exact în felul în care a început să devină i-Phone’ul sau i-Pad’ul.

  este „cool” pentru că este „multikulti”.

  există genul de „discotecă” cool, unde se ascultă complet alt gen de muzică, unde amenajarea este virată mult spre „junk”

  atitudinea și îmbrăcămintea decid aici mai mult decât conformația fizică. Cel ce se îmbracă cel mai „cool” va câștiga și vă va capta atenția.”

  • mhm spune:

   suna-i parintii si spune-le ca se drogheaza si e curva. sa vez omor

   • Carmen spune:

    presupun ca te referi la tipa din comentariul de mai sus. parintii poate s-ar bucura daca ar fi curva, inseamna ca ar socializa mai mult :))

    iar droguri of curs, experientele de iluminare de pe divanul pe care il inchiriezi cu ora tre’ sa se prelungeasca, daca tot ai bani pt amandoua.

    • mhm spune:

     de ea vorbeam. eu nu-s impotriva nici sa fie curva nici sa se drogheasca, dar sa nu fie in halu’ ala de… cool

     • Carmen spune:

      mai faci compromisuri, deh, nu toti au un ego puternic, dar nici sa fii in halul asta de penibil. new brain, daca nici shrink-ul nu ajuta. scuze mai poti sa ai doar in adolescenta, cand iti cauti, vezi domne, personalitatea. si ai avea mai multe sanse sa o gasesti daca ai arunca toate muzicile si outfiturile la ghena, o data cu virginitatea.

 • mihai spune:

  de unde paula mea faci rost de muzica asta?
  am cautat melodia de am innebunit si n-am gasit-o decat la contul tau de trilulilu sau luata de acolo.
  sa nu-mi spui ca…wait…ai cumparat-o?!

  • Radu Post author spune:

   nu. sunt un psihopat care aduna muzica din tenebrele netului. am zis ca-s maniac, nu glumeam.

  • Ralu spune:

   daca chiar vrei piesa si nu vrei sa platesti , intreab-o pe mama torrent (sau father google). worked for me :)

 • cristi spune:

  Acuma am intrat pe site-ul lor. Mi-e scârbă! Nu pot să spun decât atât: Mănânce-le ruptu’ tenişii!Să-i fută zmeii şi zimbrii!

  • sciencefictionanton spune:

   Să-i fută unu’ după altu’. Să-i lovască şi să n-aibă hârtie. Fută-i Hicler.

 • cristean spune:

  da. deci, in legatura cu pizdele decente si barurile adanci: stai cuminte, mergi rotund si nu supara divinitudinea. daca dai o tura prin italia – grecia – spania, incepi sa-ti dai seama prin comparatie de ce aia au facut crâşme misto. o ciuciubată de la noi iese oricand miss printre năpârcile pe care le fut ei. compenseaza si ei cum pot, isi imagineaza chestii misto si le construiesc. cand m-am intors, am fost uimit de numarul de femei bune de pe strada. de fapt, nu-s bune, pur si simplu nu stiam eu sa le apreciez inainte. deci, da-l in pulile mele de loc, hai sa futem femeile astea pana nu dispar, dracului, ca p-astea le mai avem.

 • bagatordeseama spune:

  multa muie…oligofren e fiu lu tactu.restu textului e ok…

 • jim spune:

  Misto articol. Felicitari!

 • Gogu' Aviatoru' spune:

  EPIC.

  aplaudacilor, in loc sa va dati aiurea cu parerea mai cititi o data articolul.

 • Sabina spune:

  Pai e indie sau e goth? Ca nu inteleg. Indie aud in 80% din baruri, dar goth abia daca aud.

 • unu-altu spune:

  ce kulturhaus coaie.. am eu o bodega pe’aici pe la mine.. bei de ti’e mai mare dragul

 • Dante spune:

  Kulturhaus inseamna (sau insemna pe vremea mea) Casa de Cultura. De unde si vorba: „O iei in gura ca la casa de cultura”.

 • simi spune:

  raman la parerea ca trebuie sa fii invins de viata ca sa mergi in cluburi si sa ti se para ceva interesant asta

 • Calea spre spital spune:

  Corect.
  ………………………..

 • stilus spune:

  Mie imi suna a reclama. Pura. Cum s-ar zice lovesti foarte tare dar pe la spate

 • Kayleighro spune:

  La CASA DE CULTURA pe site, sectiunea B2B, cuprinde subsectiunea Metode de publicitate in LOCATIE :). Plini de cultura. Locativa.

 • Ramses3 spune:

  m-ai dat jos de pe cacat! ca sa citez ceva clasic in viata

 • happy30 spune:

  nu cunosc „pozitia” in intregime a pr-istei, gasesc insa ca foarte recalcitrant tot articolul tau. radu? am retinut bine?
  si nici macar nu-s vreo „hipsterita” (tataa, mai inventati multi termeni!? asta e penibilitatea generatiei voastre).
  am 34 de ani si rabdare mai putina.
  N-o sa m-apuc sa-mi bag pula si nici sa te iau la rost „coaie” (limbaj de bucurestean dotat cu inteligenta impresionanta).
  dar cultura muzicala inseamna mult mai mult decat versuri cu rima pline de rahaturi obscene care se vor socante.
  atunci cand vei pretidne ca detii asa ceva, si anume cultura muzicala, atunci te asteptam cu un reply pe masura.
  pana atunci sterge-te de cash.
  o seara buna

  • Radu Post author spune:

   babo, nici nu poti concepe cata cultura muzicala am. si asta cu versuri cu rahaturi obscene nuj de unde ai scos-o. scoate-ti nasu din cur, vezi ce muzica am bagat pe aici. singurul rahat obscen de aici e mecla ta plina de riduri.

   si tocmai de-aia imi permit sa spun ca cultura muzicala nu te face mai bun decat altii. pentru ca am de-asta cacalau si nu ma simt mai bun din cauza ei. mananca cacat la alta masa.

   • kjkdfnkdfgnk spune:

    eu chiar am dat de niste cantecele faine via tu. jay munly bun, sar’mana

   • Calea spre spital spune:

    Dar vrei sa fii mai bun si nu stii cum.
    Iar pun astia botul la aburelile tale, si cand cineva nu pune botul, dovada, mai sus… il bagi in sicriu.
    Nu te face nimeni bine pe tine de sminteala, sau mai bine zis pierdere de sine si nedefinire.
    Bravo, cuc!

 • mamaomida spune:

  Punem pariu ca le-ai facut clientela la astia?PROFIT!

 • Mircea Popescu spune:

  Probabil cel mai bun articol de pina acum. Nu bag mina-n var, ca nu mai stiu daca am citit tot sau nu. In tot cazul, ce fumezi acum e bun, cumpara mai mult.

 • Miha spune:

  oau!twiceu e acu’ club de hipsteri?Se vede domne ca o ajuns si „the cernobal kids” la pubertate, mai greu da’ o ajuns. Bun asa. The coolness is the limit :))))).

 • pimp spune:

  Pentru „calea spre spital” sau de unde sloboz ai venit : faaaa…nu-ti place site-ul ? Nu-ti plac articolele? Vine radu la tine aacsa si-ti baga ceva pe gat pana tastezi siteu si dai enter? E prima mea postare dar a fost chiar greu sa ma abtin sa nu-ti dau peste boticu ala albit ….trebuie sa fii extrem de proasta si extrem de distrusa sa postezi un kilometru de balegar pseudo-intelectual cum ca tu esti cacatu din miezu din dodoasca …. NU-TI PLACE ? NU MAI CITI BLOGU E SIMPLU PROASTO !!!

 • Jinnnxasdq2 spune:

  Ba ti-am citit postu si mare parte din comentarii tu gandesti foarte sanatos bravo, majoritatea nu au priceput nimic. CULTURA MUZICALA nu inseamna un gust. Daca tu crezi ca ai cultura muzicala ca asculti un cacat underground esti la randul tau un cacat. CULTURA MUZICALA inseamna sa studiezi muzica, asta vrea sa spuna radu, ai cultura muzica atunci cand ai facut conservatorul pana cand o sa il faci o sa ai GUSTURI MUZICALE adica tu asculti rock-> esti rocker; altu asculta manele->e manelist dar voi sunteti doar simpli pioni deci pionu negru=pionu alb deci manele=rock.(am dat un exemplu cat se poate de opus dupa mintea voastra sa intelegeti. MESAJUL pe care la transmis a fost acela ca doar gandirea ta poate sa te faca unic, nu imbracamintea muzica activitatile astea le fac si alti oricat de underground ar fi si oricat de original crezi ca esti daca asculti/te imbraci/faci un lucru. Ce pula mea nu puteti sa priviti in asamblu sa va fixati pe anumite gusturi. Baba aia de 34 de ani SPER CA LA VARSTA TA sa fiu mai realizat incat sa nu imi mai permit sa pierd timpu citand un site pamflet serios acum ai cultura muzica dupa pararea ta EU ZIC CA NU AI AVUT AMBITIE SI ASPIRATII.

  • sciencefictionanton spune:

   Hmmm, dar fara conservator nu am nici o sansa la cultura muzicala?

   • Jinnnxasdq2 spune:

    nu. ai doar gusturi muzicale. nu se ridica la stadiu de cultura, deci nu poti sa te lauzi ca esti cult te lauzi maxim ca esti gust got it?

    • sciencefictionanton spune:

     Ai grait exact ca Marcel Pavel inainte sa-si ia Bac-ul.

 • alex spune:

  Factorul de „coolness”. Este unul dintre cele mai importante criterii după care acționează „cerberii”. Lumea prezentă în club trebuie să fie „cool” pentru ca și clubul să poată fi caracterizat ca fiind „cool”. Aici intră o notă foarte mare de subiectivism a celui care apreciază. De aceea meseria de „face control”, „bouncer”, ” tur steher” sau cum se mai denumește ea necesită o experiență de minim cinci ani în domeniu și un ochi foarte bine format.

  • Ion Fiu` Ploii spune:

   sau faci asa, iei cel mai apropiat complex comercial din orasul tau
   step 1: du`te la kenvelo, ia toate tricourile ironice toti pantalonii cu carouri toate accesoriile gen ochelari fumurii [de preferabil vintigi sau ochelari NORMALI cu lentila de sticla da` cu rama groasa sa pari geeky ca si aia se poarta]
   step 2: mergi la altex iei prima placa de`ntins paru chiar daca ai doar vreo 3 cm de floc pe cap cu ceara totu arata cul
   step 3: du`te`n kulturhaus tolereaza muzica, blend in, fi multikulti

   sa`mi bag pla ce gay suna multikulti, imi aminteste de germana de a 6a

 • Bibi spune:

  1. Na, ca m-ai pus sa le fac trafic ! Am rezistat jumate de secunda, dar tot cred ca se pune.

  2. „Calea spre spital” ii proasta rau, cum pula mea o ajuns aici ? Am vazut ca s-au mai sesizat si altii. Eu, de exemplu, recomand site-u’ numa’ la oameni seriosi.

 • TS spune:

  Brainwashed is the new original.

  • TS spune:

   Si puii mei, nu stiu s-o zic in germana :(

   • Ion Fiu` Ploii spune:

    Gehirnwush ist der newe Original

    take that „4coaie” !!!

 • o tipa spune:

  atat. cand ne vom intalni noi doi, lumea nu va mai fi ce-a fost :))

 • superfan spune:

  RIP MJ! Nu trebuie sa uitam. Niciodata.

 • Ion Fiu` Ploii spune:

  as vrea sa`mi iau un wrathful gladiator`s claymore si sa intru printre ei in kulturhaus, sa vezi ce`ar sari Honor`u deasupra capului meu

  • Punkeru spune:

   nu iei nimic ma … ca sunt low lvl … ca si cum ai face pvp in Stranglethorn … useless

   • Tazz spune:

    Un fel de,noi gamerii pulii facem misto de cum petrec unii,penibil.

 • George porno spune:

  ce plm ai sters commentu ma. era doar material pentru un viitor articol

 • Manowar spune:

  Da’ pula mea, Twice-ul era club de hipsteri si cand ii zicea Twice. Era un fel de Yellow Pub (ala de peste drum de Edgar) mai mare. Adica, muzica proasta data tare, pizde relativ futabile care se fataie pe-acolo ca de-aia-s platite, sa se fataie in timp ce-s futabile.

  In ambele existau canapele, ceea ce spunea totul despre cat de buna e muzica, in caz ca intrai cand nu mergea playerul. Daca erai destul de tampit incat sa te imbeti cu gin de banii aia, macar stiai unde pici: un loc cu muzica ATAT de buna incat nu te vei indura s-o strici cu dansul, nu c-ai avea unde sa dansezi.

  Aveam 2 amici care se duceau saptamanal in Twice „sa futa”. Nu futeau nimic, niciodata, dar mereu veneau si spuneau c-a fost super tare, c-au dansat alea pe bar si mai aveau nitel si se dezbracau. Pai, pula mea, nu de-asta erau platite, sa danseze pe bar si sa mai aiba putin pana se dezbraca?

  Twice, indiferent cum ii zice acum, e un club pentru oamenii care au abonament pe tramvai. De-aia a si fost pus acolo, e o declaratie de hipstereala. NU FOLOSESC TRAMVAIUL PENTRU CA N-AM BANI DE TAXI, CI PENTRU CA SUNT DIFERIT SI-MI PLACE VIATA BOEMA, CU BAI DE TRANSPIRATIE DE MULTIME, ZGOMOT SI IMBRANCEALA.

 • Marghioala spune:

  Eu nu prea ies. Mi’e rusine la varsta mea sa sar pe tocuri beata si sa urlu „coae, ce sucara e asta” cand baga Lady Gaga pe turbosistem. Prefer o pizza decenta si’un futai cu de toate. Am imbatranit, da’ ma bucur ca’s altii tineri si’i framanta.

 • Costi spune:

  superb articolul!

  arr:
  Hmmm, your comment seems a bit spammy. We’re not real big on spam around here.

  urat din partea filtrului sa ma scoata pe usa din dos…

 • willson spune:

  Baaaaah mi-ai stricat blinde date-ul de aseara. Ieri ti-am citit postul cu Kultuhaus si ieri seara ies si io in oras sa cunosc un tip si ce crezi? incepe sa imi toarne cat de marfa e noul club Kulturhaus, ca a fost nush cate zile la rand, misto misto misto. Eh zi si tu acu. Mi-ai stricat intalnirea. hua.

 • DUDU spune:

  coaie da reply si la un comentariu de-al meu. Fa-ma prost, urat, gay ..cum vrei tu numai da-mi.

 • Rin Tin Tin spune:

  Ba, te suspectez ca esti pe stop, altfel n-ai speria vanatul in halul asta. Inteleg sa-i urasti pe hipstari, dar hipstaritzele, daca le speli cu furtunu-n curte, pot fi un partenere cvasi-decente de nazdravanii.

  A, si inca ceva, goth, synthpop, da, ne bagam pula-n ele, dar totul pana la muzica disco de anii 80. Daca te iei de aia vei avea de-a face personal cu mine, iti dau cu halba-n cap.

  • TS spune:

   Hihi, il ameninti cu hipstericale.

   PS: Stiam ca se pot face chestii mai misto cu furtunul decat curatenie.

   • Rin Tin Tin spune:

    Mda, nemti degenerati. Pleaca de-acolo cat mai ai vreme.

 • Ciocio spune:

  până la urmă, oamenii, indiferent dacă sunt pro sau contra sau „altfel”, tot în turmă sunt. că e greu să fii original când există atâţia cu gusturi comune. poţi, în cel mai norocos caz, să fii primul…
  în fine. şi eu sunt de acord că hipsterii sug. dar îmi place, totuşi, în kulturhaus, la bar. berea aia de 330ml e la 3 lei… mă rog, eu nu beau bere, deci cu atât mai mult îmi place la bar la ei. muzica a fost, într-devăr, proastă la prima zi de deschidere. aşa de proastă încât băutura nu m-a ajutat cu nimic în privinţa asta. dar cu o săptămână înanite fusese ascultabilă (d-astea din tinereţe). aşa că sper că nu-i o regulă de-a lor. oricum, dacă iei partea bună a lucrurilor, poate să fie şi frumos. de exemplu, eu m-am distrat agasâmd nişte modei hipsteri, împreună cu o prietenă. am vrut să-l întreb şi pe dizainăr de ce se îmbracă aşa de urât, dar era prea beat şi gay, aşa că m-a pupat pe obraji ca şi cum ne-am cunoaşte, apoi a mers mai departe. ghinion.

 • mhm spune:

  radu, rugaminte de neam prost si nesimtit: pune intr-un colt sau cumva o lista cu niste nume de muzica-muzicieni-hituri, eventual mai accesibile pe net, pentru plebea care nu e atat de priceputa in gasirea ei. orice gen. ca nu cramponam de ce freza au baietii talentati sau daca au geaca de piele sa de canepa.
  multam

  • Carmen spune:

   da! pe bune, ”lumineaza-ne” :)))

   eu in materie de muzica sunt varza, ascult posturile autohtone cand spal vasele sau dau cu matura, si cam atat.

   • shotaie spune:

    de fapt nu stiai cum sa transmiti ca speli vasele si ca stii sa dai cu matura.
    esti o gospodina de nota 10,ce sa mai..

 • mhm spune:

  si boii aia CU CUltura muzicala de vite de au auzit ei mozart si au dat lapte mai mult: muie bai semidoctorilor in conservator. si eu ascult clasica dar asta nu ma face mai bun. si eu is roacker o treime din timp, electronica-fan inca o treime, dar nu ma cac pe mine ca stiu eu ce e aia calite superieure. de multe ori tre sa fac efort sa imi placa ce cacat de muzica gasesc prin calculator, ca nu e de cea mai buna. dar am imaginatie. uneori cantaretii de country au mai mult coi si filosofie in ei decat orice muzicant va trece prin occipital.
  just dropped in to see what condition my hipster condition was in.

 • Inhalez prenadez si markere spune:

  Sunt apatici rau de tot hipssterii astia. Probabil ca asta face parte din „cultura” lor. La mai toti cu care am discutat vezi aceeasi conceptie tipica micului burghez roman care se vrea intelectual. Basini din alea cu promovarea non-valorilor s.a.m.d. Dar mai departe de atitudinea asta cu clabuci la gura…nexam. Oamenii sunt mult prea ocupati sa-si achizitioneze esarfe arabe si palarii fedora pentru a citi. Nu ca as pune eu mare valoare pe intelectuali. Cred ca din punct de vedere al vietii sociale sunt cea mai inutila clasa de oameni.

  Ca tot veni vorba de contra-cultura sau cum dracu se zice. Hipsterimea nici cu asta nu se poate lauda. O conta cultura este definita prin productivitate intelectuala. De aia e CONTRA. Oamenii dintr-o contra cultura autentica se ocupa cu creearea de idei ni pentru a combate mainstreamul. Hipsterii nu fac asta, ei corup elemente din alte culturi pentru a fi cul si „ironici”. Adica sunt o contra-cultura impotenta, sterila. La fel ca reprezentantii lor.

 • Liviu spune:

  Stii care-i faza pana la urma, mergand pe analiza ta? Si Silver Church a pornit si continua la fel, cu acelasi gen de muzica, lume asemanatoare (dar mai buna), patron comun, PR-ista comuna etc. si in doi ani a omorat cam toate clubuletele din zona. Si acolo se pot aplica toate controversele enumerate de tine.
  Nu ma intereseaza soarta clubului, dar din punct de vedere al marketingului, de ce crezi ca o reteta care a mers perfect si prinde si acum, nu ar functiona si la Khaus? Exceptand desigur fantoma Twice-ului care atrna greu in reconstructie?!

  • Radu Post author spune:

   CE cluburi din zona? erau cluburi in zona sliver church? aberzi. e doar stufu pe acolo care e la fel de lame.

   • Liviu spune:

    E vorba de o reteta. Aceeasi pe care o descrii in post si care a urcat TSC-ul bine de tot. Si asta o spun cifrele nu fanii. Nu am nevoie sa ma contrazici aici.
    Nu ma intereseaza de hipsteri/nehipsteri/cocalari etc. privesc doar din perspectiva de marketing, asa cum priveste piata si OTV-ul si Can-Can-ul si alte entitati care fac afaceri in Romania. Pana la urma e un business si cauti solutiile cele mai bune pt dezvoltarea lui.

    • Ion Fiu` Ploii spune:

     pai daca da bine la clone ce pula mea nu intelegi?
     imagineaza`ti radu ca patron al unui asemenea club, crezi ca ar avea principii? ipocrizia nu se aplica atunci cand e vorba DE ATATIA bani

 • Random spune:

  Ia zi,maestre,pe Depeche Mode ii incadrezi ca fiind,de asemenea,vome muzicale?Sunt curioasa.

  • Radu Post author spune:

   nu imi plac.

 • Dexter spune:

  Bravo ma pulica! :) Excelenta gandire, mai ales ca esti asa tinerel :)

 • lolozaurus spune:

  Hipster = Arschsauger mit Wayfarer Brillen.

 • L. spune:

  in sfarsit ai scris ceva bun si cu cap. te felicit! pentru chestii de genul asta tot revin pe blogul tau.

 • namtab spune:

  e 130 lei o sticle de chivas. deci clar ma duc !

  • jimerino spune:

   si parca vreo 50-60 o vodca nu chiar ordinara. asta ziceam, merge clar. intrare vor?

   • Radu Post author spune:

    stii, la metro e mai ieftina, si nu pun muzica asa proasta. sau na, daca tot ce cauti la un bar e sa fie ieftin, du-te intr-o bodega de cartier, in plm de pauper.

    • jimerino spune:

     pai ma duc si la bodega de cartier. de cautat, sa mor daca caut mare lucru. bere la juma’ sau la draught normal, nu poponareli si pe careva cu care sa beau. pe astia de obicei mi-i aduc de acasa, da-i in smecleu. bine, sa ne intelegem, astia cu hausu lor sunt terminati pe viata, da’ daca imi dau de baut ieftin inainte de salariu, n-o sa-i refuz mereu.

     • Rin Tin Tin spune:

      Jim, zi ma, iti bag o bere-n cap? Si ne si batem, dupa, daca vrei.

     • jimerino spune:

      esti prea violent vere. nu stiu ce-i cu tine, ca de tras pe ciocan am auzit ca tragi, esti regele pizdelor, bagi in ele mai ceva ca. ne bagam, stai sa avem si pretext, sa nu zica lumea ca ne futem in cur.

 • Mihai spune:

  @jimerino: la banii astia cred ca vor prin spate!

  @Radu: you’re getting soft!

 • johnny spune:

  Ba nu am fost in Twice dar m-ai facut sa rad cu post-ul asta. Te bag in RSS.

 • Tanaku spune:

  Pot sa dau cateva lamuriri…site-ul nu e scris de o pizda, ci de un tip…stiu sigur ca am lucrat acolo. Lumea este, intr-adevar, asa cum zici tu. Silver Church si Kulturhaus au acelasi patron..deci acelasi tip de site. Oricum, parerea mea e ca nu trebuie sa te iei de tipul de muzica pt ca , pentru a iti merge o afacere, trebuie sa ai un public tinta, iar daca acuma toata lumea „E hipster” , nu e tocmai o afacere proasta. Si crede-ma ca twice-ul era un club mult mai de cacat decat e acuma. Preturile erau cam aceleasi, si foarte multi cocalari bantuiau p-acolo mai mult decat bantuia michael jackson palatu’ copiilor.

 • Chase spune:

  Wow.Cum plm sa gandesti atat de bine si sa nu te simti singur?! Radu,sincer…pt acest articol…eu ma pun in genunchi si-ti sug pula.Daca atunci cand falusul imi invadeaza amigdalele si simti ca-ti vine, imi amintesc de articolul despre Braila ,te scuip cu rezultatul ecuatiei.Nu-mi plac blogurile in general din motive evidente dar pe-al tau il scrollez saptamanal pentru inteligenta si lipsa de scrupule.10 din 10!

 • pasho spune:

  Hai mancami-ai pula ca ai fost super spiritual la sfarsit :))

 • Flo spune:

  uram muzica si subcultura asta in general pana a trebuit sa ma duc de vreo 20 de ori in control, pana n-am avut de ales si a trebuit sa inteleg. dupa ce intelegi totul e mai usor. cand intelegi nu-ti mai vine-a cârâi. pe nicio tema. muie, ca de-obicei.

 • lolozaurus spune:

  haha… hai ca m-am dixtrat cu aceasta fidela caracterizare a hipsterilor.
  nu stiu daca ati observat…dar parca in romania orice cur(v)ent ar fi in verva (hipstereala, chic-gay-old-dutch-bycicle-cumparata din centrul vechi, cititul lui martin heinekken in metrou si a altor genialitati ca pizdillosa, coaielho si chiar kunt sau frigieud, etc) e intalnit cu precadere ca metoda de show-off, (groupies kick’em!!!) cand de fapt sunt doar niste klugscheisser-i (stiu germana plm!) care folosesc apa de gura pischwasser dupa ce au mancat o shaorma din sectorul agricol ilfov (la parinti) si stau in chirie cate 5-6 impartind contributia lunara pe un apartament de 2-3 camere intr-o cladire cu bulina rosie prin centrul universitatii…

  • Cikicean spune:

   cati din astia sunt…….e plin de ei peste tot :D

 • gdgf spune:

  ce profund esti ,mai, Radu…mi-a dat o lacrimuta:D !

 • Radu spune:

  Ultimele 3 paragrafe sunt cele mai bune pe care le-am citit pe acest blog.
  Felicitari.

 • Baita spune:

  Ma ce sa zic…ma simt oarecum mai linistita( de fapt mi-e tot una sincer) da-i inspre bine oricum,faptu ca nu sunt singura ce se simte deseori straina prin toata aceasta tendinta de demasculinizare in masa in randul detinatorilor de (din ce ince mai putin) testosteron si masculinizare a sexului (din ce ince mai putin) frumos.
  CE sa zic..poate cum vine..asa si se duce „trend-ul”.Numai ca devine din ce in ce mai virala treaba..sigur va aflati in postura de a avea in grup,anutraj,un fenomen de genu:o fata cu bocanci cu 3 numere mai mari,umpluti de doua ciolane fara carne,no tzatze,no cur,ciorapi cu imprimeu si inconfundabila palarie „hand-made” ce troneaza pe crestetul „tronului”.Sa luam si varianta sexului „puternic”:oricum..nimic din ce exprima el nu aduce a puternic..nici macar intelectul:ochelarii „ray ban” in format multicolor,venerabila palarie,no cur,no brand,no dick(probabil e uitata prin curu cuiva).A! Sa nu uitam pantalonii tzigareta,evident..multicolori, ce le accentueaza liniile delicate :D
  Bhai frate….nu prefer varianta „hey there,hot sexy mamma”(a la Johnny Bravo),dar nici n am de gand sa fac cu randu la oglinda,alaturi de barbatul de langa mine.

  • Buzz spune:

   mama ce bine ai zis-o!

 • Cartman spune:

  Eu zic sa nu va ambalati ca un mic cutremur rezolva orice trend. Ceea ce nu stiti multi dintre voi e ca acea cladire are bulina rosie. Moarte placuta!

 • Ntz spune:

  Du-te ba-n twice cu blogu tau:)

 • namtab spune:

  ba io ma duc inseara asta ca e beutura ieftina, sau cel putin zic ei pe sait. daca nu imi place, macar ma imbat undeva cu muzica, decat la ghereta din colt si ma duc in alt club dupa aia. oricum maine dupa ce-mi revin din mahmureala, va fac si io un review, sa aveti si un alt punct de vedere. oricum radului nu-i place in niciun club ca el e mai pretentios asea.

  • namtab spune:

   e ok clubu’ cel putin dpdv al preturilor. sunt si esarfisti, sunt si rockeri, sunt si tricouri mulate. muzica nu-i deloc ceea ce zic ei pe site, e muzica normala de club ( nu house ), d-alea gen girl u hit me with the bomb and shit. in mare mi-a placut. recomand daca nu aveti ce face intr-o vineri seara si nici nu prea aveti bani. cu 50 lei te faci pula.

 • stealthO3 spune:

  nota 10 pt poza aia..esti briliant

 • Traian spune:

  Am fost si eu aseara in acest „ceva”. Nu se putea dansa pe muzica din club, foarte multi liceeni, bautura ieftina si cam atat. Recomand o iesire in kulturhaus doar daca apreciez genul asta de „miscare de rezistenta” si daca ti-ai incasat alocatia.

 • Udrutz spune:

  Hipsteri? Inainte le spuneam pokemoni pentru ca erau imitatii ieftine ale originalilor si asta sunt si acum.
  Hister presupune sa ai o diploma la mana, sa traiesti pe banii tai si nu ai maicatii si sa ai deja o cultura formata nu imprumutata din ambient. Si asta nici nu incepe sa defineasca cum se identifica un hipster.
  Port esarfa peste tricou (Explicatie… racesc usor si-mi place sa-mi fie cald la gat), ascult alternativ si indie (cand citesc nu cu zombie in deplasare) dar e de ajuns sa fiu catalogat.
  Nu sunt hipster, sunt doar eu.
  Voi cine sunteti?

 • Cikicean spune:

  „Mă consider presă, ce pula mea.”

  =))))))

 • Cikicean spune:

  „Singurul lucru care poate face un om cu adevărat valoros este capacitatea de a judeca. De a gîndi ceva nou. De a lega trei cuvinte care să exprime ceva. Ceva ce depăşeşte nevoia de a fi interesant. Să te poţi defini fără haine, muzică, tatuaje, coafuri penibile, „coolness” şi forme artificiale de rezistenţă la obstacole pe care le vezi doar tu ca să te simţi diferit.”

  aici vorba mare si adevarata ai grait

 • Baita spune:

  Si totusi..cati din care au citit citatul…aplica ceva din el?Toata lumea mai nou intelege…destule..multe..fizici cuantice,energii,vibratii,frecvente,Eu,sine,bun-simt,etc…dar de fapt…Oricum,parerea mea ramane una:suntem veriga lipsa intre maimuta si om.De aia toate disensiunile,specimenele de genu…,nelamuriri,nehotarari.
  Unii tind spre adevarata revolutie,evolutie chiar spirituala,iar restul…..e oricum,..regula supravieturii fara macar ca noisa ne dam seama.Ne va selecta natura..fiti pe pace! :D

 • Daniel spune:

  Nu mai fi rau. Fi mai tolerant si mai bland pentru ca daca arunci cu rautate, rautate primesti inapoi.

 • ffff spune:

  ma pis pe ea de masculinitate si sexe cu totul, pula mea, m-am saturat de cacaturi gen „barbat adevarat” si „femeie adevarata”, omu’ poate sa faca ce vrea, indiferent de corp

 • Baita spune:

  Da nu era vba ca nu poti face ce vrei…daca vrei iesi cu-n joint in cur pe strada…este vorba ca pe noi,femeile,ne int cum incep sa se metamorfozeze”barbatii”.Pt ca in mortii ma-sii nu mai gasesti unu decent…sau f putini..care se poate intampla nici sa nu te atraga.Crede-ma,e ingrijorator,pentru mine una.Daca vroiam sa bag botu in pizde asta faceam…(acum k toti incep sa look like a pizda :))) Bai..reveniti-va…nu stiu,sicner sunt oripilata de „donshoarele” din ziua de azi ce au nenorocul de a se fi nascut cu o pula.si sunt cam majoritari :)))))

 • puidecomunist spune:

  nu inteleg c ai tu cu clubu asta ,d fapt nici nu ma intereseaza.parerea mea ,proprie si personala,nu va place ,nu va duceti.Clubul e o.k. ,fata de fostul Twice unde erau numai terminati, dak vrei sa bei o vodca ,sa asculti muzica ,oricum dupa vreo 4-5 pahare d vodca auzi doar basul,lumea e ff ok

 • ion si marie spune:

  beton.
  mi-ar placea sa povestim la o brrc.
  :)

 • Stefan spune:

  ” Şi, după cum observaţi din faptul că nu i-au spus culture house pentru că engleza e prea mainstream şi nici casa de cultură pentru că româna e cam naşpa, e club de hipsteri. ”

  Kulturhaus înseamnă în limba germană casa de cultură.

  Fiecare iese unde se simte bine, asculta ce muzica vrea. Cum tu ai zis „Sincer, Guţă nu mă zgîrie la ureche în aşa hal cum o fac The Cur şi alte chestii de genul.”
  ,poate pe X in zgarie mai putin la ureche The Cure decat Guta .
  Cum tie ti se pare normal sa te pisi in fantani si sa ai un blog, altuia i se pare normal sa se duca in Kulturhaus. Cum tie iti place sa injuri lumea care are ceva de comentat la adresa postarilor tale, altora le place sa iasa in Kulturhaus .

  ps. Radu, dar tu in ce cluburi iesi ?
  Ce muzica asculti ?

  • Radu Post author spune:

   eu nu am negat ca unuia ii place kulturhaus, ca asta ai incercat tu sa demonstrezi. eu am zis doar ca e de cacat ca om daca ii place

   si stiu ce inseamna proasta pulii, am subliniat doar ca li s-a parut mai interesant sa spuna un lucru IN GERMANA decat intr-o limba mai circulata. nici ni stiu de ce ma obosesc. esti imbecil.

 • anna spune:

  Am o singura observatie la postul tau, de altfel incredibil de realistic scris. Pizda aia grasa si cu bube care scrie pe site este de fapt patronul clubului, un homosexual veritabil (nu fac discriminari), un vierme de om cu veleitati artistice.

 • leilana spune:

  unul din cele mai bune articole de pe blog. păcat că te citesc atâţia oligofreni.

 • doctorilarila spune:

  la 330ml e injectie, nu e bere. sa-i fut!

 • alexr spune:

  omule te iubesc.

  dupa ce m-am imbatat in alta parte, am nimeritr acolo, pt ca mai erau cativa amici, la fel de beti, tot asa la primu contact.
  A, si prostia a fost ca am citit ratarea aia de site inainte. Ma uitam la pantofi daca sunt okei, am zis ca nu, si ca sa nu ma dea afara, mi-am luat unii rosii.
  La intrare in spatele belirii de paznic fortzos de discoteca, statea pitit un rahat poponar cu pulovarash, care s-a uitat la mine si a facut un okei imperceptibil catre badigard. asa ca am intrat.

  restu nu mai conteaza, doar ca m-am trezit in hala de carne, la manifestatie, unde am inspirat mai multa transpiratie decat in toata viata mea de pana acuma. Putzea a munca ba. Si daca cumva ar fi trebuit sa ma pis sau sa fug in caz de incendiu, oricum sfarseam in sange, asa era de aglomerat.

  Bine ca n-am inteles mai nimic, am stat o ora la baut rapid de zemuri, si satul de putoarea de subratz, de cleiu de pe jos si de muzica belita, am tulit-o repejor.

  nu inainte sa cad peste o masa spargand toate sticlele.

  si daca mai dai acolo si de fosta gagica cu noul tovarash, e si mai complexa experienta.

  ma cac in clubul asta, daca nu s-a inteles.

  mersi

 • oligofrennormal spune:

  am citit primele randuri cu un oarecare dezgust(pt ca nu-mi mai place de piticigratis si nici nu-l mai citesc,azi e o exceptie),iar dupa ce l-am sfarsit declar ca m-a atins intr-un mod patetic de sincer.frumos

  • Radu Post author spune:

   da de ce nu-ti mai place de mine am futut-o pe ma-ta?

 • Mary spune:

  kulturhaus, clubul + site-ul, e administrat de acelasi tip care are grija de silver church. mi s-a spus ca este cunoscut in scena fetish bdsm din romania si ca el, de fapt, prin acest „hobby” a lui a aflat de alte subculturi alternative gen goth sau alte genuri muzicale underground din care e iesit goth-ul (punk/post punk) si nu prin marea ascensiune la comercial a clubului control. nu uitati ca la silver church a venit umbra et imago.
  din acest motiv, viziunea lui despre underground este profund limitata si, pentru cunoscatori, el ramane un outsider penibil care incearca din rasputeri (prin dress code-uri descrise trivial si alte multe introduceri pentru prosti)sa converteasca pitziponci si cocalaresele de twice sau studneti provinciali de preoteasa la intunecime. not gonna work.

 • Mary spune:

  also, the other point i wanted to make but forgot to, being distracted by all this blackness: pe langa pitziponcii de twice care oricum n-o sa inteleaga care e treaba cu ce vrea nenea fetish sa promoveze (in fond, nici el nu prea intelege), exista posibilitatea, dupa cum ai dovedit tu prin postarea-ti, ca oamenii average sau subcultural neutri :P (cazul tau?) sa isi faca o impresie gresita despre anumite subculturi/genuri muzicale (goth?).

  de aceea, kulturhaus impreuna cu managerul fetishist si site-ul lamentabil trebuie sa moara prin ignorare. ceea ce se va si intampla. cati pitziponci darji in a nu se converti vor mai veni intr-un club care nu li se adreseaza? cati indie tru-fake vor veni intr-un club ostentativ indie? (pare o intrebare grea, dar nu e) eu deja am pactul de non afiliere la kulturhaus cu mine insami. dupa cum e branduit, clubul asta e destinat falimentului (fie conceptual fie pe bune). tu de ce mai comentezi/servesti?

 • Mary spune:

  oh right n-am citit ce era sub poza. te inseli in anumite privinte. spending your time to see a football match does not equal to being able to distinguish and argue what is and isn’t art in the music you do or don’t like. dar nu mai e amuzant sa continuu.

  • Z spune:

   Oh, pe bune? Sa inteleg ca daca un om se uita la un meci de fotbal pentru a se relaxa sau, chiar pentru motive practice (sa invete despre fotbal in sine etc.) este inferior unei persoane care isi foloseste OPINIA SUBIECTIVA (si foarte importanta, de altfel) pentru a „distinge” ce considera aceasta arta muzicala ori ba?

   Cum a zis cineva mai sus… parca era: „oamenii average sau subcultural neutri :P (cazul tau?) sa isi faca o impresie gresita despre anumite SUBCULTURI/genuri muzicale (goth?).”

   Ce pula mea nu puteti sa scrieti intr-o singura limba un post intreg? Aveti ADHD?

 • Irinel Onofrei spune:

  Mary, your are grozava, give si mie an autogtaf. Penibila.

 • Irinel Onofrei spune:

  Mai am ceva de spus….In noaptea de revelion, eu inpreuna cu 3 gagici am vrut sa iesim. Si am plecat spre clubul asta. Era ora 22:15 si aprox 150 de oameni asteptand in fata clubului, in haine de club.

  Sunt 2 probleme cu imaginea asta :
  1.Cine pula mea isi lasa nevasta sa astepte, la -13 grad,e intr-o bluza si fusta mini, in frig, deschiderea unei bodegi. Ce pula mea, va credeti americani acum sa faceti cozi ? Am stat destul la cozi in fata magazinelor inainte de revolutie. Muie voua : Si alora care asteptati ca prostii sa dati bani sa crestei curu nemtilor si voua, management de cacat.

  2.Va sfatuiesc sa faceti o drumetie pe strazile alea, pe GPS sa incercati sa gasiti clubul asta. @management , puneti in pl;m niste semne ceva pe strazi ca s-ar putea sa va scada coada de pulime care sta sa va bage 15 ron in cur la intrarea de rev.

 • Alex spune:

  Bine le zici bo$$, dar termina in pula mea cu scolioza ca si eu am si e chiar naspa.

 • Dan.S spune:

  Baaa, eu sincer, nu ascult doar un singur curent muzical. Nu sunt alternativ sunt doar alternant. Asta cu midgetii pizdii din kulturhaus e total adevarata, muzica e tot aia din club A, insa am remarcat o singura diferenta dintre Twice si Kulturhaus: BAUTURA FRATE!!! e foarte ieftina, si crede-ma ca dupa ce bei de te pisi pe ala din fata ta de la buda, si iti ceri scuze ca nu l-ai vazut, o stramba de 1.50 ti se potriveste chiar bine pe pula atunci cand iti face o muie :D

  • Radu Post author spune:

   reprezinti tot ce e gresit in univers.

 • And spune:

  Miscare de rezistenta impotriva bascalizarii piticaniilor!!! Ce naiba…

 • ovidiu spune:

  ce pot sa zic… m-a uns pe suflet articolul:X felicitari! Asa de misto punctat totu, intr-o scarba macabra totu la obiect!

 • Metrorex spune:

  Hipsteri vezi peste tot, nu-i mare branza ca sunt si in Kulturhaus. Problema e ca vad un numar din ce in ce mai mare de cocalari si pitipoance. Venise unu’ in trening, cu niste adidasi de fotbal si o geanta din aia de-a lor. Mai avea vreo 2, un tip si o tipa, dupa el si s-au asezat pe canapeaua noastra pana m-am luat de ei. Bautura nu e nici ea cine stie ce (cuba libre, vodka cola etc.), de-aia e asa ieftina.

  In orice caz, articolul mi se pare cam tampit si un rant exagerat.

 • un fraer naiv spune:

  mai bine o labã bunã decât o sifiliticã de 1.53 cu mişcãri semi lascive spre violenţã conjugalã. în rest nişte terminaţi infecţi, jumãtate cocalari jumãtate ceva dubios

  curve peste tot, dar mãcar alea scumpe nu trag de tine ca în Kulturhaos. şi buboşii nu borãsc la baie ca au exagerat o bere şi juma’

 • bh spune:

  bai frate,tu vrei sa pari un inteligent moralist intelept dar nu faci decat sa te inseli in toate privintele,in special in privinta ta.ai o judecata agresiva si apelezi mereu la critici nefondate.eu cand ti-am citit articolul am crezut ca e scris de doua personaje total diferite care nu au nimic in comun.faci niste analogii care nu au nici un sens,afisezi o falsa modestie desi nu esti deloc un tip modest..habar n-ai ce inseamna originalitate defapt,iar faptul ca unii oameni incearca sa-si expuna originalitatea prin intermediul muzicii,hainelor,tatuajelor si ce spui tu pe acolo nu este neaparat un lucru rau.fiecare individ de pe planeta fie el scund,gras,slab,plin de cosuri,tatuat,cu plete,etc are dreptul sa-si expuna integritatea inclusiv cei care nu sunt in stare sa se adapteze..cand faci aluzii la caracteristicile originalitatii zicand ca originalitatea nu este reprezentata de gusturile selective pt ceva anume sau apartenenta la un grup si imediat dupaia te legi si ataci o masa mare de oameni doar dupa criteriul asta,nu mi se pare deloc corect si nu vad strop de moralitate in treaba asta.nu poti sa judeci pe cineva doar aruncand o privire dizgratioasa,daramite o masa de oameni.nici mie nu-mi plac oamenii care incearca sa-si exprime originalitatea intensiv prin tinute indecente,frizuri ciudate,semne distinctive,insa nu am nimic cu oamenii scunzi,grasi,urati,plini de cosuri atata timp cat pastreaza decenta necesara si au un anumit bun-simt.frumusetea de asemenea nu este totusi o valoare.cu articolul asta nu faci decat sa te contrazici singur si sa afisezi o falsa cultura si o falsa originalitate.maturizeaza-te!

 • name spune:

  eu am fost in kulturhaus de vreo tei ori si mi-a placut, si n-am observat tendintele astea hippie de care zici tu (nu c-as avea neaparat ceva cu fenomenu), erau oameni cat se poate de normali, e adev, si multi pusti, da asta nu e neaparat o probl, si muzica mi s-a parut decenta. probabil ca adev oarecum ce zici, eu n-am stat sa le studiez site-ul dar poate asta s-a urmarit, in realitate nu e asa

 • flegmatik spune:

  Daca se putea si mai rau atunci kulturhaus e pe calea cea buna. S-a umplut de cocalari, pusi gaozari care atarna de o bere si strambe fara bani de o Cola. Iar muzica este cea mai proasta din oras!

 • Andrei spune:

  Eheeee cand imi eu bagam eu pula-n kultur-spanac era un „mareeeee” club d-le. Acum s-a mai desteptat lumea sau cel putin asa imi place sa cred :))))) Bautura e infecta nu beti ca o sa va doara rau capul a 2-a zi, muzica si mai infecta, poporul…..cel mai „elevat” :))))

 • vali spune:

  E vorba batraneasca, daca iti este frica de ur
  s … nu intri in padure :))))

 • Paul spune:

  Mai bine de atat nici ca putea cineva sa descrie „fenomenul” acesta, cluburile si mentalitatea de genu’! :)

Adaugă un comentariu