Ploșnițele

Trebuie să-mi scuzi incoerența, cititorule, dar după ce vei parcurge aceste rânduri vei înțelege de ce gândurile mele par dizlocate și fără sens. Poate sunt nebun, cine știe. Eu mă consider lucid sau, mă rog, destul de lucid, ținând cont de circumstanțe. Nu am dat niciodată doi bani pe vise. Mi-a fost frică de întuneric moderat, cam ca oricărui copil. Poate mai accentuat după un coșmar. Arareori visam, și când visam, nu prea țineam minte cine știe ce. Însă ultimul vis îl țin minte. Îl țin minte pentru că a fost neobișnuit de coerent și scurt. Mergeam pe niște străduțe. Eram singur, dar erau oameni în blocuri, la ferestre, vorbind și întinzând rufe la uscat. Viață obișnuită. Au venit niște câini să-mi dea rotocoale, mârâind amenințător, ceea ce mi s-a părut bizar. Nu am nici o problemă cu câinii și niciodată nu m-a speriat vreunul în viața reală, oricât de mare și de agresiv ar fi fost. Însă ăștia erau diferiți. Se uitau la mine cu ochi roșii, sfidători. Aveam un pistol. Mereu sunt înarmat în vise. Mi se pare normal, doar sunt ale mele și sunt șeful în ele. Și am tras numai pe lângă. Ei se apropiau. Și pielea cădea de pe ei, și sub ea colcăiau lucruri. Picioarele se mișcau într-un mod bizar, de parcă erau rupte. Nu erau câini. Și toată lumea a închis geamurile, de parcă nu îi interesa ce urma să se întâmple.

Am făcut câțiva pași înapoi, fără să-mi dau seama clar înspre ce, și am căzut în ceva. Atunci s-a terminat, ce cred eu, că a fost partea visată. Ultimul lucru pe care îl țin minte din vis a fost privirea de frică din ochii sângerii ai acelor creaturi. De parcă până și ele s-ar fi temut să mă urmeze unde mă duceam. Și atunci, când cădeam am auzit un răcnet. Ceva atât de puternic încât am crezut că îmi crapă timpanele. Cădeam în timp ce mă trezeam, și răcnetul ăla s-a trezit o dată cu mine. Jur că s-a terminat după ce am deschis ochii. Mi-am pus mâinile la urechi dar simțeam că parcă nu pe acolo intrase, ci parcă pornise direct din creierul meu. Nu era un sunet în sensul propriu al cuvântului. Ceva ce să fi pornit dintr-o gură și să fi călătorit prin aer. Era ca atunci când pui mâna pe ceva fierbinte fără să îți dai seama și îți lași un strat de piele pe acel obiect înainte de a realiza ce s-a întâmplat. Exact așa mă simțeam. De parcă m-am împiedicat prin întuneric și am nimerit cu creierul într-un gând mult prea fierbinte pentru el. Într-o voce din afara timpului, care era acolo mult peste puterea mea de înțelegere și care mi-a lăsat o rană în locul cu care eram incapabil să o apuc. M-am concentrat puțin și, parcă repetând sunetul în cap mi s-a părut că “spunea” ceva. Nu știu dacă a fost doar imaginația mea activă de după, în starea aia când somnul se agață de tine și tu vrei să plece, dar pot să jur că spunea ceva de o poartă și de dușmani de dinafară, de dincolo.

Nu știu dacă am deschis ceva, dacă am căzut prin ceva deschis sau dacă doar am înnebunit în acea zi, dar de atunci am început să le văd. Prima dată am vomitat tot ce am putut vomita. Insecte imense, ca niște ploșnițe, cu picioare scurte și groase, cu căpățâni mici, pline de ochi, care se rotesc în toate direcțiile. Pe oameni. Câte una pe fiecare, încolăcindu-i cu tentacule lungi, cu țepi goi pe dinăuntru, ca niște ace. Ca o sârmă ghimpată vie, prin care ploșnițele ălea se hrănesc cu ceva din noi. Și zvâcnesc, și cârâie mulțumite. Și nu, nu vorbesc de un vis. Le văd treaz, cum văd orice obiect din realitatea asta care ne înconjoară. Cea de pe mine are un tentacul ce se înfășoară pe toată mâna mea stângă, terminându-se aproape de încheietură cu un ciot subțire și cărnos, pe care-l mișcă uneori cum își mișcă șarpele cu clopoței coada. Și faptul că le văd și sunt convins că există nu e partea cea mai sinistră, ci faptul că nu pot să le ating. Sunt aici și nu sunt. Mâna mea trece prin ele ca prin aer. La fel și orice obiect pe care l-am încercat. De parcă materia din care sunt făcute interacționează cu universul cunoscut numai când și cum vrea ea. Spre exemplu, văd cum, dacă îmi mișc degetul prin jurul capului ploșniței, îmi urmărește degetul cu privirea, dar nu pare să o intereseze în mod special. Dacă mă apropii brusc cu ceva de ea, nu se sinchisește. Știe că e la fel de intangibilă ca și vidul pentru mine.

Probabil de miri de ce sunt atăt de împăcat cu faptul știu că am un parazit mare cât o piscă care mănâncă din mine în fiecare secundă a existenței mele. Am ajuns la această stare de calm după multe luni. La început am țipat am alergat, m-am tăvălit. Am încercat tot ce mi-a trecut prin cap. Am turnat și acid dar acesta a trecut prin dihanie ca prin aer, arzându-mi pielea. Singurul lucru pe care l-am rezolvat cu asta a fost o cicatrice, după două săptămâni de dureri insuportabile și faptul că s-a mutat puțin mai încolo, parcă preferând pielea mai sănătoasă. Ba mai mult, a și crescut puțin, ca și cum chinul meu ar fi hrănit-o. Și chestia de pe mine e destul de mică. Am văzut și mai mari în lunile în care le-am observat. Cele mai mari sunt pe oamenii bătrâni și bolnavi. Sunt sigur că este o legătură. Nu știu dacă “ele” ne îmbolnăvesc cu cât se hrănesc mai mult, sau invers, se hrănesc din boală, dar există o legătură directă între cele două. Am văzut la spital una pe un moș cât un bivol. Abia se mai vedea omul de sub masa de tentacule și rezervorul ăla de zeamă. Abdomenul chestiei era ca un butoi de sticlă, cu pielița atât de întinsă încât era transparentă, nu groasă și zbârcită, ca la ăstea mai mici. Cred că au fost aici tot timpul și faptul că eu le văd nu schimbă nimic.

Sunt și unele care nu stau pe un “siloz”. Mai mici, mai agile, mișună speriate pe jos, se ascund la umbră. Sunt rare și, de obicei sar pe câte un om, bătându-se cu furie cu parazitul deja aflat acolo. Uneori îl dau jos, mai ales dacă e mare și leneș, dar, de cele mai multe ori, sunt aruncate înapoi pe pământ de către proprietarii de drept, moment în care dispar înapoi într-un ascunziș. Oricum, nu am văzut niciodată două să se suporte pe același om. La început nu am înțeles disperarea cu care se atacă, cu care se înjunghie cu acele lor subțiri și lungi, chirăie și sângerează verde, lăsându-se bătute când abia se mai pot mișca. Apoi am văzut lucrurile din cer, ce de obicei se mișcă mai repede decât aș putea eu să le văd, cum se izbesc de câte o ploșniță căzută pe jos, de obicei după o bătaie, halind-o dintr-o înghițitură. Doar atunci poți să-i vezi. Viermi mari, lungi cât un tir, se aruncă peste ele cu gurile lor rotunde pentru o secundă, apoi dispar înapoi în cer, lăsând doar o pată verde unde cu câteva secunde înainte se tăvălea o ploșniță. Niciodată nu le atacă pe cele atașate. Nu știu de ce.

E un întreg lanț trofic pe care nu-l vedem și în care noi suntem veriga cea mai de jos. Și nici ploșnițele nu par a fi prea sus, deși sunt pe fiecare om. Bine, nu chiar pe fiecare om, pentru că nu cred că suntem toți oameni. Niște lucruri cafenii, ca gândacii de bucătărie, merg în hainele noastre ca și cum ar fi oameni. Sunt mai “aici” decât “acolo”, pentru că, din câte cred eu, alții îi văd drept oameni. Cred că pot fi chiar atinși, pentru că am văzut unul ocolind un om, pe când ploșnițele se rostogolesc prin noi fără să se sinchisească. Nu m-am apropiat prea tare de niciunul, oricum. Instinctul îmi spune că sunt ceva mult mai rău decât ploșnițele. La început m-am uitat lung la unul și s-a întors spre mine, cu fața întunecoasă și lucioasă, parcă făcută din unghii vinete, cu guri în loc de ochi. Se uita de parcă știa că-l văd. Am fugit. De atunci, când văd unul mă uit în altă direcție. Nici ploșnițele nu-i suportă. Când un om trece prea aproape de un negricios, ploșnița cârâie și se dă jos, agățându-se cu vârful unui tentacul de extremitatea omului, ca o lesă și mergând pe lângă el, de partea opusă negriciosului. Nu știu ce vor, dar de vreo două luni am văzut din ce în ce mai mulți în jurul meu. Acum două săptămâni unul s-a oprit în fața casei mele cinci minute, și s-a uitat lung spre mine. Apoi a plecat.

Nici noi nu arătăm chiar așa cum credem noi că arătăm. Mi-am scos toate oglinzile din casă. Nu suportam să văd. Nu prea mai ies afară. Nici de visat nu mai visez. Absolut nimic. De când inchid ochii până îi deschid e un întuneric total.

***

Comentarii (151)

 • Iuli spune:

  Maestre, esti foarte tulburat azi…

 • Dante spune:

  Dude, ai adormit in timp ce te uitai la Star Trek?

 • Gigi Spaima spune:

  SF bun, a la Stephen King.

 • vangoghu spune:

  centaure….las-o mai usor cu sibutramina…

 • bagatordeseama spune:

  you’re really messed up!bun asa…

 • mumia spune:

  Radu dar cu ce se hranesc parazitii astia ? Ca majoritatea ori continem prea multe euri, grasimi sau alcool, iar intelectual, pana si un paduche gandeste mai mult decat orice bucurestean …. Apropo misto textu’

 • mihai spune:

  zi-ne si noua ce ai luat sa ne ferim ca nu suna bine de loc :)

  • ... spune:

   you said it man

 • sch spune:

  Aș zice că-s păduchi lați, nu ploșnițe. Most men are pussies, and the ones who aren’t might as well be perceived as cockroaches.

  Lasă drogurile, copile!

 • vyorel spune:

  c0a3, am citit de 4 ori pana sa inteleg ca te referi la dedublarea psihicului intr-o postura fizica mai umila, ce atrage dupa ea panica si datorii..bun post, bun..

 • punKreas spune:

  Radule, zi-ne si noua dealerul tau…

  • Anca spune:

   Gizaz faching craist, cate commenturi gen asta al lu’ punkreas, daca voi nu intelegeti asta nu inseamna ca „are un dealer”, foarte tare post, foarte tare blog, tu esti genial, te citesc rar, dar cand o fac e cu pasiune si pofta ca atunci cand intri in casa repede, trantesti usa de la baie si te asezi pe wc sa te pisi(ma rog, eu fiind fata, ma asez)pt ca-l tineai de ceva timp in tine! =))) OK, nu e cea mai buna comparatie dar asta mi-a trecut prin cap. Si nu schimba cu nimic faptul ca esti deosebit in ale scrisului.

 • Captain Obvious spune:

  Mi-a amintit de singurul episod din X-files care m-a marcat, desi nu mai eram demult copil cand l-am vazut. Oricum, tulburator text

 • iulia spune:

  foarte a la a scanner darkly.. sper sa nu fie o metafora la vreo situatie politico-economico-whatever, ar fi pacat :p

 • andrei spune:

  sa fie acid lisergic?

  • Fute Pitici spune:

   ei pula lisergic. acid gastric.

 • portocalu spune:

  prea lung si nici nu e de ras.pula mea ma duc sa beau o bere

  • LDS spune:

   mult prea inteligent pt tine , nu?

   • LSD spune:

    Dar nu si pentru tine…

  • ... spune:

   Nu mi vine sa cred !?!? tu esti sotul lui Portocala?

 • Miricu spune:

  Trecand peste treburile clasice cu „ce-ai fumat”, „zi care-i dealer-u'”, excelent textu’! „Must not sleep, must warn others!” (Invasion of the Body Snatchers – 1956)

 • Helios spune:

  Sa nu-i crezi pe cei ce susotesc c-ai fi nebun!

 • Fute Pitici spune:

  bravo. il citesti pe Blecher. chestia e ca el era ecrivain pe cand tu doar ecrivant. textul tau de azi e chicios rau. nu-i de tine onirica, n-ai coi de asa ceva.

 • Mihai spune:

  Ai luat acid? .

 • poate spune:

  epic text. bravo radule

 • mhm spune:

  mda, e asta sau ingeri de lumina si ceacre. cred ca niste pasi mai inceti te prajesc mai putin. se vede ca ai visat ceva de genu. de regula visele alea mai speriecioase te sperie doar pe tine si restu lumii zice ca e un chici obosit. bine scris, un pic alert, cat e nevoie, si nu e un gen rau. gen.

  ps: vezi daca esti mizantrop. curva buna mizantropia, dar te ustura cand faci pishu.

 • ralu spune:

  clar prea lung.
  oricum o sa inebunesti asta ii sigur.
  pacat.
  :(

 • Maria C spune:

  wow
  stii, datorita faptului k asta vine d la tn ma tulbura.
  d fapt, habar n-am cum s-o iau. e k si cum l-as vedea p tata plangand, intelegi c spun?
  >o<
  *freaked out*

 • xxx spune:

  are legatura cu pensionarii din Galati care fac cozi la ziarul gratuit

 • Aiurea spune:

  Sifilisul tulbura gandirea si distorsioneaza realitatea! Continua asa si ajungi sa scrii Luceafaru 2 .

 • Ramses3 spune:

  esti un fin coais, daca erai mai in varsta si aveai o singura spranceana dintr-o tampla in alta si papion as fi zis ca scrii despre plosnite ca despre ingeri da asa, doar deschid o bere si o nchin

 • alex spune:

  wtf was that????

 • aa spune:

  Aproape Kafka, asa-i?

  • Radu Post author spune:

   incercam lovecraft, da plm.

   • alle spune:

    esti un lovecraft in fasha

   • alex spune:

    lovecraft cand avea pojar…

 • Scrob spune:

  Esti in sevraj? Ce-ai patit?
  Hai dreq la o bere

 • ii sus spune:

  e clar un articol despre femei a/k/a plosnite corelat cu prezenta tiganilor in cartierul in care sta.

 • Marius spune:

  Esti bolund?
  Pana acum te citeam pentru textele lucide pe care le scriai …

 • jalex spune:

  „i see…a bat.no.no…a weasel.no no…a bat-weasel…and a pussy with teeth”

 • geany spune:

  ete plua, a luat muie la sedinta de redactie si nu stie cum sa spuna asta.

 • scopolaminu spune:

  plm, m-ai plictisit ca o pizda amara si fleortaita…

 • veone spune:

  Acum sa stii si tu cum e sa fii insurat!

 • _azazel_ spune:

  ce pula mea mah, ai trecut pe LSD?

 • carlo spune:

  da’ noi, noi cu ce am gresit?

 • vali spune:

  cel mai tare post ever!te-ai intrecut!cum plm ai reusit sa devii filosof?

 • Mihai spune:

  Le dai la prosti altceva decat pula si pizda si incep cu presupuneri pe care nicio gaina nu le-ar face.
  Inca doua, trei chestii de genul asta si fug toti. La cacat cu ei…

 • Murdok03 spune:

  Scrii foarte bine. L-am citit pana la sfarsit, antrenat de frica si curiozitate, destul de repede.
  Abia dupa aceea mi-am dat seama ca-s singur in camera si e noapte si n-am bec ca mi s-a ars noaptea trecuta si nu am luat altul cand am venit de la lucru.

 • al_core spune:

  uite’așa a intrat radu în mainstream!

 • Andrei Iva spune:

  te prinde bine stilul, un phillip k dick meets lovecraft autohton. ce-mi place cel mai tare e ca limbajul e natural si nepretentios „viermii cat un tir”, „plosnitele” in sine, ii da o nota de realism pervers, e cumva mai convingator. eu as citi ceva mai consistent scris de tine pe ideea asta, imho e worth a shot. in fine, misto si bantuitoare imagini/atmosfera, felicitari.

 • Oea spune:

  L-am citit a doua oara si mi-am aprins o tigara. E primul post in care nu minti.. si nu inteleg. De ce ne-ai spus adevarul?

 • Dan spune:

  Ti-au dat idei ultimele episoade South Park?

 • eudaimonia spune:

  Imi place, da’ n-as putea spune clar de ce.
  Ai tu ceva subtilitate, asta in toate textele.

 • LDS spune:

  imi pare rau ca te citesc atatia prosti care doar vor sa te vada cum injuri si cum o sa-i mai faci sa razi.

  e bine ce ai scris. un respiro placut.

  plm(sa rada prostii)!

 • zv spune:

  seamana cu visu’ meu in care urshii dragoni au atacat pamantu’.
  te citesc de destul timp incat sa nu’mi permit sa presupun ce mortzii mei ai experimentat tu cu articolu’ asta, dar in cazul in care ai vrut literatura horror, e cam fail ca m-au oripilat de 7558927 ori mai rau comentariile decat textul in sine, cu toate ca am ultrafobie de plojnitze.

 • C spune:

  Scrii foarte bine! Ar trebui să te faci scriitor, sau ceva :P
  Ăsta e genul de text care îți trezește o dragoste bolnăvicioasă…

 • C spune:

  ahh, nu mă aproba, că nu mai am chef de toți distrușii care vin de pe siteul tău, plsssss. credeam că nu o să apară poza.

 • d3v spune:

  chiar ca e trist sa vezi ca esti citit de atatia prosti. un zeu in tara lui de oligofreni… parca realitatea plosnitelor e mic copil atunci cand vezi asta. scoate-te repede si zi ca a fost experiment gen „sa vezi cati pun botul la texte siropoase gen Chirila”. Sa-i vezi cum rasufla usurati toti, plini de plosnitele lor. :)

  Trecand peste faptul ca si eu te citesc da’ n-am cum sa-mi recunosc ca-s proasta, asa ca mai sus am sa ma refer doar la o parte din cititori, poate ar fi cazul sa renunti la masca de ignorant. Te prinde mult mai bine asta. Si in plus, te mai si ajuta sa dormi linistit noaptea, din cand in cand. :)

 • C spune:

  Drăguț ca întotdeauna :). Și ce dracu faci, n-ai somn? Nici ploșnițele nu dorm, nu visează la o gazdă mai blândă? Parcă fata asta dinaintea mea zicea că acum o să ai conștiința împăcată că nu produci doar texte pentru lăbari… și pentru entertainmentul tău care rezonează la glume cu pizde expirate (eu acum 4 săptămâni *sigh*).

 • IFP spune:

  tantum rosa

 • radu spune:

  Delirium tremens :)

 • Lovecraft spune:

  To invoke the hive-mind representing chaos.
  Invoking the feeling of chaos.
  With out order.
  The Nezperdian hive-mind of chaos. Zalgo.
  He who Waits Behind The Wall.
  ZALGO!

 • Alex spune:

  Undeva mi s-a parut ca bati spre Metamorfoza dar parca aduce mai mult simbioza.
  Mi-a placut textul.
  Ar trebui sa faci un blog separat cu scrieri din astea, sa stiu exact la ce sa ma astept cand intru pe fiecare.
  Sau? Ai deja unul?

 • king julian spune:

  legale ilegale, pablo ?

 • Raluca spune:

  Mie mi se pare ca e prea Kafka pe faţă, dar mă bucur să observ ca de fapt nu eşti aşa superficial cum păreai iniţial. Oricum, e o încercare bună, şi merită să mai mergi pe linia asta. Citeşte nişte SF clasic de la Isaac Asimov, cred că o să îţi placă.

  • Radu Post author spune:

   asimov e simplu si pueril. nu imi mai recomanda carti ca si cum ai fi citit mai mult decat mine, ca iti fut una.

  • eudaimonia spune:

   A mai zis si careva mai sus ca in textul asta, spre deosebire de celelalte, radu da in sfarsit dovada de sinceritate. Acum tu aduci vorba de superficialitate. Io nu stiu care e mai superficial, tu, voi, care nu vedeti subtilitatea si sinceritatea din spatele oricarui text scris de el sau el. As paria pe prima varianta. E vorba aici de o sinceritate si o subtilitate care tine de un „cum”, nu de un „ce”, de un stil inconfundabil, de un anumit mod de a face observatii, de un anumit gen de umor si ironie. Continutul e important doar in masura in care releva chestiile astea.

   In orice caz, asa vad eu si de asta imi place.

   • Raluca spune:

    Ba, eu nu il cunosc pe Radu personal. De aia nu imi pot da seama nici cat a citit (si tot fiindca nu ne cunoastem, nici el nu stie daca eu am citit mai putin ca el) si nu imi pot da seama exact, dupa ce scrie de obicei, cat e de superficial. Si, Eudaimonia, sa stii ca exista o diferenta intre superficialitate si sinceritate. Poti foarte bine sa fii superficial si sincer. Primul termen, cel putin asa vad eu, se refera la ideile cu care e populata lumea ta interna. La ce te gandesti mai des, ce te preocupa, ce te pasioneaza. Sinceritatea o poti manifesta si daca esti superficial si daca esti preocupat de subiecte grave, intelectuale, etc. Not the same thing.
    Si scuze daca nu ti-a placut recomandarea, Radule, dar tine minte ca Asimov s-a nascut prin 1920, deci a fost un pionier al genului. De la el incolo s-au scris chestii mai complexe, dar el a dat startul.

    • eudaimonia spune:

     Pai tocmai, ca nu e nici superficial, ci clar, transant, ironic, cinic, chestii care nu cresc pe toate gardurile. Are si o logica buna, si prin logica ma refer, desigur, la inlantuirea argumentelor, nu la continut.

    • Radu Post author spune:

     da, dar la fel ca si fizica lu newton, e bun de studiat la 14 ani. io l-am citit intre 8 si 12. La fel cum Jules Verne un om normal il depaseste la 8 ani, asa si pe Asimov la 12.

     Si nu de asta m-a deranjat recomandarea. M-a deranjat pentru ca trebuie sa presupui ca un om a trait in padure sa nu fi citit Asimov. E ca si cum ti-as recomanda sa citesti Creanga. Nu te-ai simti ofensata?

     Presupune ca interlocutoru tau e macar la fel de destept ca tine, nu de alta, dar nici tu nu esti cine stie ce, apoi recomanda ceva ce e improbabil sa fi experimentat. Nu-mi recomanda sa incerc pizza, sa vad south park si sa citesc asimov.

     • Raluca spune:

      Vai, scuze, daca stiam ca o sa jignesc asa, imi taiam mana inainte de a apasa „submit comment”. In padurea in care traiesc eu Asimov nu e common knowledge, asa ca si Creanga. Atunci citeste Neil Gaiman daca vrei, na. Oricum am postat prea mult, si nu vreau sa ma transform intr-o Adina 2, asa ca o sa inchei aici.

     • namtab spune:

      raluca , arata-ne tatele !!!!

     • kespa spune:

      citeste douglas adams lolol. nu, mai citeste-l o data si scrie un articol cu influente proaspete.
      da’ ce, ca si articolu asta a fost misto ce-aveti //

 • penguins_can_and_will_fly spune:

  I believe in you, Neo!
  I always did.
  I’ll always will.

 • lolontz spune:

  gandacii sunt din alta dimensiune,doar cei cu doua perechi de coae ii pot vedea, ,eu am unul pe pula,dar am vazut in Stargate cum pizda aia blonda de Carter a rezolvat misterul sa nu-i vada toti fraerii…

 • mihu spune:

  cat de prosti sunteti majoritatea :))

 • Vlad spune:

  Radule, 2 lucruri imi vin in cap:
  1.Te uiti la filmul ala de mare (in)succes Supernatural?
  2.Ce mielu’ meu ai fumat de te-ai facut asa pres?

 • Dan Puric spune:

  Ahaaaa, te-am prins! De acum esti in vraja mea. Acea plosnita o sa te cheleasca la propriu, vei ajunge sa delirezi filosofic si vei fute hipioate orfane de parintele lor de Cenaclu. Exact ca mine!
  Cu dragoste,
  Dan

 • Gica Contract spune:

  Citisi „Metamorfoza” lui Kafka sau o lasasi pe Adina sa se exprime prin tine?

  • Radu Post author spune:

   mai terminati cu kafka, ca nu are nimic in comun. toata lumea a citit o chestie cu gandaci de kafka si gata, TOTI GANDACII SUNT KAFKA. sunteti inculti.

   • Gica Contract spune:

    Pai, din mica mea cultura genitala, asta e singurul care a scris chestii asa, mai scabroase si legate de temerile inexplicabile ale omului, manifestate in vise si in alte moduri. Ma rog, si Poe, dar pe-asta nu l-am citit.

    • Radu Post author spune:

     esti prost si incult. H.P. Lovecraft. Si Poe. Da’ Kafka, nu prea.

   • Alex spune:

    Bai, n-ai de ce sa te oftici pe faza asta. Nu toata lumea are

   • salome spune:

    in sfarshit, un comentariu de bun simt

  • sciencefictionanton spune:

   Eu m-as incumeta sa recomand sa cititi Will Self, CUcul si pupaza, sau Roth, Sanul. Daca tot aveti manii cu metamorfoze.

 • Cartman spune:

  Nu poate nimeni sa ceteasca si sa creada ce vrea ? Si sa nu mai incerce sa isi expuna parerile aici ca sa vada lumea ce intelijenti sunt ei? Nu vedeti ca nici nu va raspunde ? Asta nu e un semn? Suferiti de singuratate oagarilor.

 • hm spune:

  cat de bine scrii, radu! cred ca ar fi bine sa te faci cititor…

 • ostap bender spune:

  io din ce vad aici, toti care nu inteleg nimic dintr-un text zic ca seamana cu kafca.
  mars, inapoi, la aventurile lui tom sawyer!

  • lorena spune:

   iaca unde îmi umbla ostapu. auzi, bre: azi e ziua ta de exegeză stilistică şi cuantificare tendenţioasă a erorilor de descifrare hermeneutică de către actanţii imundului cotidian? sau ce pula mea?

   • Gica Contract spune:

    Ce zisesi, bre?

  • sciencefictionanton spune:

   Eu cand nu inteleg ceva zic ca e Hegel. Sau vreun contemporan de-al nostru pasionat. Din pacate caphca e mai pe val, nici domeniul asta nescapand de asa ceva.

  • Radu Post author spune:

   cand tot ce ai citit e kafka, totul seamana cu kafka.

   • garcea spune:

    ba kafka, ai blog ma?

 • ratonu spune:

  ROMPARKIN cu votca. Old School!!!

 • Ozzi vesel spune:

  Misto postare, se ridica putin paru’ pe spate. Sper ca a fost vis in vis, altfel..astept urmatorul articol sa vad daca ti-ai revenit din oniric.

 • Catalinul spune:

  Hai frate ca nu e nimic sf, omu isi bate pula de voi si dupa ce comentarii a-ti dat, meritati un mare sut in cap…

  • no stress spune:

   Hai k acum „i-mi” pare rau ca nu „a-m” lasat si eu un comentariu, sa „i-si” bata pula putin si de mine :) Esti idolul meu! „La-sama” sa fiu eu primul care „i-si” ia un MARE SUT IN CAP!

   Boule.

  • mhm spune:

   noua greseala clasica in viata, cratima in plus. acuma spune-ne si tu ce tare e kafka. „s-au” „a-i” „uita-t” „s-a” „cites-ti”?

  • Aramis spune:

   a aparut un negricios.sa-i rupem capu`.

 • Haze spune:

  sa nu-i crezi pe cei care iti spun ca esti nebun.asculta de vocile din cap-ele stiu mai bine

 • blink spune:

  Salvia divinorum?

 • EvilConCarne spune:

  Si doar ce ti-am spus sa nu te mai uiti toata ziua la Men in black! Partea proasta e ca majoritatea care te citeste n-are nici cea mai vaga idee ca in spatele cuvintelor se afla altceva. Dar, presupunand ca esti nebun si de fapt ti-ai batut joc, textul fiind doar o insiruire de cuvinte, n-are nici macar acea farama de imaginatie cu care sa-si construiasca propria idee sau scenariu.

 • octavian spune:

  Prima parte a fost interesanta, dar te’ai fasai spre sfarsit :) Oricum, ai ceva talent.

 • dane spune:

  ma abtin sa imi dau cu parerea daca vorbesti serios sau scrii fictiv, dar cauta despre ‘alien rods’. sunt descrise ca si insectele tale zburatoare, poate mai mici decat un TIR.

 • ipo spune:

  Nu ma pricep io p[rea mult la literatura, dar mi-a placut exercitiul asta. Mai trebuia periat pe ici pe colo, niste cuvinte si insiruiri de fraze nu mi s-au parut suficient de dark, dar avand in vedere ca ti-a scapat si o greseala de typing se vede ca nu l-ai frecat prea mult. E misto, mai lipseste o poveste in care sa se integreze, ceva intre noir clasic (de unde si povestirea la persoana 1, in ritmul asta lent cadentat – resemnat) si un cyperpunk dement. Keep walking, vorba lui Johnny.

  PS: cam imbecili comentatorii de mai sus.

 • Rinnad spune:

  Kafka pe dracu…duce mai mult spre Serge Brussolo.Oricum,a zis unu’ mai sus foarte bine:femeile si tiganii din cartier.Eu ma gindeam la politicieni initial

 • Dante spune:

  „Dante
  noiembrie 18, 2010 la 6:14 pm

  Dude, ai adormit in timp ce te uitai la Star Trek?”

  Ba,in mortii matii,nu te mai semna cu nickname’ul asta

 • Rasta Man spune:

  Ai descris foarte fain ce ai vazut. Mi-ai desenat perfect lumea, chiar si asa bolnava cum e ea. Mai multe detalii vreau.

 • Cacat spune:

  Faza ciudata e ca eu chiar patesc faze dinalea cu sunete de iti crapa timpanele uneori chiar cand sunt intre treaz si adormit.

 • heorheta spune:

  ar trebui sa te simti nitel ofensat si mai des ofuscat de labagii astia care s-au strans aici. nu, serios, caterinca e caterinca, da prea-ti place sa vezi lumea cum se caca-n sus incercand sa demonstreze ce vai de pizdosi sunt. laba. oricine cu minim de pul poate s-o faca. cred ca ai strans maximul posibil de labagii. use them wisely , young pied piper!

 • Dragos spune:

  Ce e mai interesant la comentarii nu e faptul ca toti compara cu Kafka (iar unii cu alti autori) ci simplul impuls al comparatiei per se, din motive ce tin fie de orgoliu, fie de platitudine, fie dintr-o gelozie tampita si absconsa fata de „ala care produce ceva asemanator cu ce trebuia eu sa citesc cand eram mic si nu am facut-o, da’ nu conteaza ca suna pizda deci pot sa fac ochii mari si sa il respect”. Da’ nu-i nimic, inca-i bine asa, dovada faptului ca postacii pot si constituie o categorie de fiinte mici, seci, idioate si bolnave, create pentru a linge puli si a muri o data ce au devenit naparcile parazite ale plosnitelor alexandrine.

  8/10.

 • Marghioala spune:

  Daca si Radu si’a facut joint (venture) cu fro pizda care sa’i scrie la blog, mintenas ma duc sa’l ofensez pe zoso c’o propunere de colaborare. Pe de alta parte, asta nu’i kafka nene, e mai mult „matrix intalneste furadan” ca io am citit kafka si n’am inteles decat nimic, da’ mi’a placut teribil. Asta am inteles, da’ nu mi’a placut ca am fobie de insecte.

 • Dragos spune:

  Creca atunci cand nu inteleg nimic – seamana automat cu Kafka pentru unii. Cand ceva e marfa e Coelho, SF e Asimov si besinile despre religie „and stuff” sunt Paul Brown. Rebusistii pulii.

 • sharky spune:

  frate nu stiu voi, dar eu as zice ca este vorba despre femei in acest post…adica nu stiu, dar asemanarea femeilor cu plosnitele este izbitoare…

 • pulanul spune:

  pai am citit ceva asemanator la bukovski,dar parca era peste tine

 • adix spune:

  sa mor dak am inteles ceva….
  tu ai visat …si c plm ?

  • Frustratul maxim spune:

   Mai exista si din astia…

 • un conoscator in domeniu spune:

  draga raducule, sunt un mai vechi cititor d-al tau dar abia amu m-am gandit sa-tzi la un coment! lasand la o parte replicile „ce-ai fumat?” sau „ai luat acid?”, vreau sa-tzi spun ca nu esti nebun! deci ce vezi tu chiar exista, felicitari si in acelasi timp sorryyy for you!! felicitari fiindca ti s-a deschis un ochi catre una dintre lumile astrale care coexista cu noi, nu multi reusesc asa ceva! si sory findca ti s-a deschis catre una infernala! se pare ca ai facut sau ai gandit niste tampenii cam mari! you kinda’ have an evil mind man! you know?

  • Radu Post author spune:

   esti un cretin si nu intelegi fictiunea.

   • o tipa spune:

    urat. s-a incumetat omu’sa-ti scrie si ii dai peste bot :))

   • acelasi cunoscator in domeniu spune:

    raducule! fictiune fictiune dar treaba suna umpic cam prea comun cu unele chesti care le vedeau niste oamneni, cu care nu ai avut cum sa ai contact, si care acum sunt internati la ……balamuc!!! by the way tre sa intelegi o chestie fiecare om scrie(chiar shi in literatura sf) ce vede si ce simte! opera maestrului e oglinda subconstientului sau!! ma asteptam la cat esti de citit sati dai seama de aceasta treaba!! de ce crezi ca multi regizori de filme horror au ajuns la balamuc….

 • Aramis spune:

  Marghioala m-am indragostit de tine.Sper ca nu esti barbat ca deja am facut comanda de bomboane cu plosnite livrate de un negricios.

 • Radu spune:

  „Things have learnt to walk that ought to crawl!”
  Bună tentativă de ficțiune lovecraftiană (maxim cu ceva Burroughs), ce naiba are toată lumea cu Kafka p-aci?

 • Drake spune:

  Tare. Gen „From beyond” de Lovecraft, gen.

 • ungheorghe spune:

  Uite Radule niste copypasta special pentru tine. Bonus pentru cine se prinde din ce carte este.

  The void laughs again, unfriendly: „There is life eternal within the eater of souls. Nobody is ever forgotten or allowed to rest in peace. They populate the simulation spaces of its mind, exploring all the possible alternative endings to their life. There is a fate worse than death, you know.”

  • Radu Post author spune:

   Charles David George „Charlie” Stross (born 18 October 1964) is a writer based in Edinburgh, Scotland. His works range from science fiction and Lovecraftian horror to fantasy. Stross was born in Leeds.

   un lovecraft wannabe?

   • ungheorghe spune:

    Your Google skills impress me.

    Stross e mai cunoscut ca autor de SF si futurolog, partea cu lovecraftian horror o face doar de amorul artei si destul de bine.

    Intamplarea face ca sa fi nimerit peste „A Colder War” acum vreo saptamana. Coincidenta asta cu interesul pentru Cthulhu, shoggoths, Arkham and co mi s-a parut prea mare ca sa nu o mentionez cumva.

 • madratt spune:

  Legendary! Mie mi-a adus aminte de Dean Koontz. O sa reiau cateva de-ale lui ca mi-ai facut pofta!

 • mirel spune:

  prietene lovecraft e genial de simplu. textu tau e mai mult inception si the killers. nu te lasa de pamflet.

 • Claudiu spune:

  Sa-mi bag pula, am crezut ca ai luat-o razna cand am citit povestea asta… Ma gandeam : „Ce mama dracu’, a luat prea multe pastile de Vicodin asta?”. :))

 • spitzle spune:

  jura`te pa pushcarie ca n`ai scris asta dupa ce ai jucat wolfenstein

 • Muerte spune:

  Textu’ asta pare o combinatie intre Inception si The Seed a lui Mr. Hahn. Poate t-i s-a stricat si tie chip-u’. Well written. nice!

 • Hayden Seek spune:

  Asta seamana a proza de aburit o gagica. Din alea in cautare de „lume interioara”.

 • melcuviclean spune:

  Inception suge!
  Te pomenesti ca peste 20 de ani se va face analiza pe text la scoala la noua rubrica acceptata – blogging.
  Probabil ar iesi cam asea,…. am o idee ce fac cu ea ? hai sa bag si efecte speciale pt prostime, un miez pt aia care cred ca sunt destepti (satira politica?),… scatofilie, 3 tzate, pedofilie pentru restu. Eo zic ca are ingredientele bestseller american.

  • melcuvicleansugecacatpeporiifetei.lafelsima-ta spune:

   fetusul asta pseudo-cultural european foarte prezent in Romania ce reprezinta generatia mea trebuie avortat urgent. presupun ca isi are radacinile intr-o francofonie interpretata la fel de bine ca incercarea autorului textului ‘plosnitele’. ura si dezgustul activ pentru filmele cu un fir narativ pur empatic si lipsite de orice altceva sunt mai stupide decat filmele in sine. la fel si ura pentru filmele cu un carcater conceptual decent(nedemn de o analiza in parametrii lui barthes, dar valid si decent) imbracat in stimuli primordiali si animalici. faptul ca tu, melcviclean, si alti indivizi din regnu-ti, gasesti asta profund eronat, crezand ca cele 2 elemente sunt mutually exclusive (scuza-mi basina, sunt obosit), e foarte trist. pe langa ca esti putrezit de prostie in fundament, te indepartezi de putinul natural din fiinta-ti fecaliera, dintr-un impuls generat de (posibil) singura ta experienta in care ai crezut ca ai Inteles ceva cu Adevarat si care te-a facut sa adopti o seriozitate a gusturilor mai falsa si incorecta ca biserica catolica. (dupa care condamni si urasti cultura americana, pentru ca ea iti pare simbolul infernului asta cultural si a superficialitatii.voi evita un elogiu al culturii americane, pentru ca estimandu-ti potenta neocortexului, nu am loc aici sa te fac sa intelegi ce inseamna de fapt cultura americana. ti-l pot oferi in privat, daca doresti.)
   Melc Viclean, nu esti exponatul ideal, pentru ca dupa cele 5 randuri insirate de tine pari mai prost decat restul imbecililor din generatia despre care vorbeam- iti lipseste rigoare, un minim de cultura si stil, fie el si gretos. si totusi, te incadrezi in ea. te rog, inceteaza sa borasti bile de diaree prin toti porii, pentru ca faci parte dintr-una din cele mai periculoase categorii de oameni.

 • krissu spune:

  Check out ‘John Dies at The End’ by David Wong.

 • dan ametitu' spune:

  Buna Tudor, ce mai faci?

 • Dana spune:

  Damn, parca esti Octavian Paler.

 • bla bla spune:

  Exista un episod din Dr. Who foarte asemanator cu ce ai scris.

 • Radu spune:

  Mai scrie asa. Daca-ti vine. Da-i in pula mea pe hateri. Nu ca nu mi-ar placea stilul uzual, ca asa am ajuns pana aici, dar textul asta e cu jumatate peste. Mai!

 • alexcren spune:

  ba da esti mare bulangiu…..cum sa te iei frate de chinezi?…pai fix de aia sa te iei?…e si ei catestrei…e mici si draguti..ca niste soricei…ce nu-ti plac soriceii?? de exemplu Tom si Jerry…plus e asta daca creste foametea in Rom…o sa fie buni…poate chiar deliciosi….o sa para la mac boase Shanhai…iiii?…si in plus de asta ce daca au pula mica?…cum ar fi de maine sa apara pe piata un miliard juma cu pula mai mare ca a ta?

 • Madalina spune:

  eu cred ca ne-am distra mergand impreuna pe strazi intunecate :)

 • Ana Baity spune:

  Negriciosii sunt de fapt identificarea cu corpul fizic,material..sa speram ca majoritatea suntem doar la nivelul tentacule incolacite si din cand in cand le desprindem prin identificarea cu clipa prezneta si linistea din spatele a tot.

 • Tess spune:

  E cea mai buna chestie pe care am citit-o nici nu mai stiu de cand, probabil de la Max Blecher, gasita pe un blog pe care am intrat fiindca cineva mi-a zis ca are posturi haioase despre pozitii. Trebuie sa ma apuc sa-mi culeg fata de pe jos.

 • dr x spune:

  incearca un serge brussolo .cosmar de inchiriat.

 • Bogdan spune:

  Printre cele mai bune articole ale tale.
  Pula lu` Terente e mic copil pe langa asta. „FLORIN SALAM, CĂLĂTOR PRIN TIMP” iar e bun, doream sa fie mai lung dar e bun si asa.

Adaugă un comentariu