JUDEŢELE 2.0 Ep. 1: Judeţele cu autonomie teritorială

Se tot zbat ăştia cu reorganizarea administrativ teritorială pe regiuni a ţării. E o idee bună, dar vor să o aplice prost. Eu am o idee de organizare pe judeţe specializate. O păstram pentru când o să fiu dictator. Dar haideţi că o împărtăşesc cu voi.

1. Judeţul autonom pentru unguri

Din când în când se mai aude din Harghita şi Covasna câte un răcnet de independenţă. Îi înţeleg. Nu e de xenofobie sau ceva. Pur şi simplu prin zonele ălea oamenii muncesc mai mult şi produc mai mult. La împărţirea bugetului, ei primesc, procentual, mult mai puţin decât dau. Nici mie nu mi-ar plăcea la sfârşitul lunii să pun salariul la comun cu vecina care are 3 oameni şi un câine în 10 metri de garsonieră şi trăiesc toţi 5 dintr-un salariu, să plătim întreţinerea împreună şi să împărţim la toţi 5 ce rămâne.

Vecina mea e o vită sinistră.

Aşa că aş face un referendum, să vedem câţi oameni vor autonomie teritorială. Ăia câţi ies, calculăm la densitatea medie de locuitori ai ţării şi le dăm pământ fix în funcţie de câţi metri pătraţi li se cuvine în total, cât să-şi facă ei un judeţ autonom. Ţară în ţară. Acolo, în Harghita şi Covasna. Sau doar una din ele, că nu o să iasă aşa de mulţi. Nu toţi ungurii vor autonomie. Nu o să li se cuvină atâta teren.

Şi acolo în judeţul ăla să se ducă toţi ungurii care vor autonomie şi să se simtă bine. Să aibă nivelul de trai ridicat, după cât muncesc şi să nu mai aibă de ce să comenteze. Mi se pare cinstit.

La fel de cinstit ca şi următorul judeţ:

2. Judeţul autonom pentru ţigani

Deşi sunt mult mai mulţi decât ungurii, ţiganii nu au dorit niciodată autonomie teritorială. De ce oare? Cum, nu vor ei să muncească ei pentru ei, să nu fie urmă de bicicletă de român pe care să o fure în jur?

Şi mi se pare absolut cinstit. Dacă ungurii ar avea dreptul să scape de noi, că îi tragem în jos, înseamnă că şi noi am avea dreptul să scăpăm de ăia care ne trag pe noi în jos.

Aşa că socotim frumos câţi ţigani s-au declarat ţigani la ultimul recensământ (indiciu, mult mai puţini decât în realitate), şi le facem şi lor un judeţ de mărimea : Ţ/D , unde Ţ e numărul declarat de ţigani (vreo juma de milion. Cam un sfert din numărul real) şi D e densitatea popuaţiei la noi, 92 de melteni pe km pătrat.

Iese mai mic decât Buzăul. DAR STAŢI LINIŞTIŢI, NU ÎI PUNEM ÎN BUZĂU!

Nu. Îi punem într-un judeţ circular, aflat complet accidental de jur împrejurul judeţului de unguri.

Şi o ambasadă în Ferentari.

Şi aici îi verificăm la ochi, nu după declaraţie. Nu contează cum arată. Poate să fie şi cel mai albinos om din lume. Dacă trăieşte din ajutor de la stat, mică ciupeală şi parazitare socială îl facem certificat onorific de ţigan. Ce munceşti? Cum, nu munceşti? Trăieşti din ajutor social şi alocaţia celor 12 copii? Mai suplimentezi din furat telefoane? Hai să îţi facem ţară, nobile individ fără patrie!

Acum ţiganii nu vor independeţă administrativ teritorială. Aşa că trebuie să îi ducem în judeţul lor cam cu japca, facem un gard mare de partea noastră şi trimitem armata, care oricum o freacă, să îi păzească să nu cumva să iasă şi să nu se bucure de oportunitatea de a forma un stat mândru, ţigănesc, în care să nu-i mai încurcăm noi.

Acuma la graniţa cealaltă, cu judeţul maghiar pe care îl încercuiesc, stabilesc ei între ei regulile, că-s băieţi deştepţi.

***

Comentarii (94)

 • serioux spune:

  first madafaca in da house

 • dexter spune:

  Stat in stat.Bun concept, daca le si inchidem granitele.

 • Bogrim spune:

  Mie imi convine ideea. Am putea sa ne organizam in functie de niste teste de coeficiente de inteligenta. Copiii si batranii nu se pun aici, dau parintii respectiv fii, nepotii pentru acestia. Si asa nu se mai plange Radu nici de vecina sa sinistra (si mie mi s-ar parea groaznic sa traiesc ca ea, dar asta e nivelul) si sa facem asadar un judet cu persoane cu IQ sub 100, judet cu persoane 101-105 (ca sunt al dracu’ de multi), cu 106-110 (ca si astia’s multi) si asa din cinci in cinci pana la 125, si de acolo facem frumos o capitala cu oameni inteligenti. Ca asa se face treaba.

  • Muie spune:

   Eu te-as alege primar pentru judetu format din oameni cu IQ sub 100. Esti probabil o drona mediocra cu un complex de superioritate, si te vezi mare savant. Muie.

   • Bursucul spune:

    Vorbeste frumos,ca e vorba de IQ.Ca ,vorba aia,suntem intelectuali in pizda masii.Tu crezi ca IQ are vreo legatura cu greutatea corporala.

  • Leo spune:

   Bai boule,exista oameni care sunt criminali in serie si au IQ-ul peste 125.De asemenea exista oeameni decenti,corecti,cinstiti care au IQ-ul sub 100.IQ-ul este rezultatul unui test standardizat conceput sa masoare/aprecieze inteligenta respectiv spectrul inteligentei.Un tigan oarecare poate avea IQ-ul lui Einstein,asta nu il face superior in nici un fel daca este nestiutor/needucat sau daca nu isi foloseste IQ-ul in alte scopuri in afara de furat/ucis/jmechereala/etc.

  • sake spune:

   ..ar fi pustie capitala mon cher!.

   • Emil spune:

    Mda, capitala aia ar arăta cam ca Bucurestiul pe timpul Summit-ului NATO din 2008………

 • Georgiana spune:

  ma, eu te-as vota dictator.

 • iobagul spune:

  Intre noi fie vorba eu m-as bate pt ultimul loc dintre prosti, nu pt primul, dar e doar o chestiune de gust si perceptie extrasenzoriala… acolo e greul ca nu stii care cretin comenteaza ultimul, ai mereu surpriza ca unul sa fie mai prost ca tine!
  Declar sus si tare NU E BINE!
  Facem doar o regiune autonoma in care bagam unguri, tigani si ce s-or mai nimeri sau or supravietui cu ei… apoi punem obligativitate sa se cumetreasca intre ei, sa voteze la vedere, sa poata purta arme si mai ales, la fiecare carciuma sa fie infiintat un magazin de arme! Asa o sa se rezolve si problema lor demografica.
  Si am uitat, mai bagam ceva voluntari lipoveni bine chitrofoniti cu vodca satelit-pufoaica si ca sa-i convingem sa vina la scandal, pardon reintregire etnica, punem vodca pe gratis!

 • calistrat spune:

  excelent!!! Radu presedinte!! sau ma rog, dictator…

 • Mircea spune:

  Bă, e o idee bună cu județul circular. Ungurii i-ar elimina pe țigani, după care luăm județul ăla înapoi fără să-i deranjăm pe unguri. Genial!

  • Victor spune:

   Cred ca nici ciuma nu i-ar elimina pe tigani ..

 • Sandman spune:

  Nu-i corect sa li se dea pamantul fara lupta, inainte de impartire ar trebui sa se organizeze o infruntare dreapta intre cele doua popoare. Interesanta ar fi o proba de scrima, topor vs sabie ninja, se se puncteze doar amputarile de la cot/genunchi in sus.

  • ardeleanu spune:

   io zic ca nu e o confruntare cinstita. cand se intalnesc 200 de tigani cu topoare si sabii ninja ajung 2 spitalizati. cand is 3 unguri cu un briceag ajung 2 la morga

   • cristi spune:

    ardeleanu, mi-a placut asta. :)

   • Sandman spune:

    Cine vorbeste de cinste aici, eu vorbeam de un mod onest de a ajuta mama natura sa produca selectia naturala.Nu conteaza cine sunt castigatorii, important e sa fie cat mai multi invinsi..de fapt ar trebui sa ramana un singur invingator, ce sa ne incurcam cu un podium.

    • Mihai spune:

     Si ala sa moara de septicemie…

 • CataU spune:

  MMda…practic mesteci acelasi stereotip pe care il accepti desi nu e adevarat:ungurii sunt mai buni decat romanii , care sunt mai buni decat tiganii.Nu e adevarat !Sunt din Oradea si pot sa-ti spun ca ungurii si romanii sunt cam la fel.Tiganii sunt cei de care vrem toti sa scapam; momentan singura solutie e emigrarea lor in Europa.Noi scapam de ei iar in 1-2 generatii vor fi problema vesticilor.

 • Robert spune:

  Cum repartizezi tiganii unguri?

  • ma-ta spune:

   Aia au dubla cetatenie … :))

 • dicktater spune:

  Tiganii i-as trimite pe toti in PH

  patria hotilor o stiti voi e undeva langa capitala

  • dickhater spune:

   Ce-ai zice tu sa-i trimitem la ma-ta? Pe toti!

   • dicktater spune:

    da ma-ta ce are sifilis?

  • cratimata spune:

   Patria mamei tale….

 • Moldozaur spune:

  N-ar fi mai bine sa le dam noi tiganilor cate 300€ sa plece din tara..un judet in plus pentru noi

  • Radu Post author spune:

   AHAHA, DA, CA LA FRANCEZI A FUNCTIONAT. LE-A DAT BANI SI CHIAR AU PLECAT, PENTRU CA DACA AI O PUNGA DE KFC SI VINE UN CAINE LA TINE SI II DAI O ARIPA O MANANCA SI PLEACA, NU STA CU TINE PANA INTR-UN FEL SAU ALTUL NU MAI AI NIMIC.

   • Moldozaur spune:

    Da,doar ca de cele mai multe ori acel caine caruia i-ai dat o data „o aripa” va veni la tine de fiecare data cand te va vedea si ce crezi?nu va fi singur ci cu o intreaga „haita”

    • mdea spune:

     CICA ERA IRONIC.

 • Xulesq spune:

  Salut!
  Prietene eşti super tare! Sunt abonat la rss de 4 ani şi e prima oarã când comentez. Nu ştiu de unde le scoţi, dar tine-o tot aşa.

  • Radu spune:

   Din nefericire cred că „le scoate” din realitate :-)

 • jemoi spune:

  dar ai uitat cea mai importanta regiune de autonomisti:cea a ARDELENILOR SUPERIORI.stii tu care sunt aia.Sunt ardelenii aia care daca li s-ar da voie ar transforma regiunea lor intr-un fel de Elvetie impartia pe cantoane unde toata lumea ar avea salariu mediu de 2000 de euro pe luna si s-ar plimba cu tramvaiul in centrul orasului.Dar din nefericire planurile lor glorioase sunt impiedicate de miticii de la centru si de moldovenii neevolouati.Ungurii ca ungurii,aia sunt enbuni din nastere aia n-au treaba dar eu pe romanii astia get beget i-as pune pe toti intr-o regiune si le-as da 100% din drepturi.sa vad ce bine se descurca fara restul tarii.Ca pana acum desi tine doar de administrati alocala curatenia si infrstructura in orasele alea cam lasa de dorit.Ca sa nu mai vorbim ca de ce europeni sunt nici fonduri europe n-au accesat ca de sunt prea bogati sa o faca………

  • un oradean spune:

   Nu cred ca o persoana normala, informata are aere d’stea de ardelenii’s cei mai harnici, grozavi,isteti, etc. Nu cred ca cineva din CV,HR, BN, MM, SM, SJ, AB, HD (BH ?) poate emite asemenea pretentii.Aceste judete nu au o industrie serioasa, un centru industrial, un investitor puternic, o mare unitate de productie…nimic.In plus, sunt depopulate de persoanele tinere, calificate, apte de munca.

  • ma-ta spune:

   Fix langa regiunea tiganeasca .

  • jemoi spune:

   @un oradean

   Dude e plin internetul de dinastia.Forumurile duduie de ei.La fiecare articol legat de unguri/regionalizare/autonomie regionala apar vreo 100 care ne informeaza ce bine ar arata zona lor daca miticii de la centru nu le-ar lua banii si daca moldovenii aia rai nu ar bea toata ziua si nu si-ar viola rudele(asa aud ei la stirile de la ora 5).
   Uite o replica de forum:
   „IN Banat noaptea se lasau portile de la case deschise pana au venit moldovenii si au furat totul.de atunci inchidem usile la case”-omul vorbea serios.

  • koko spune:

   intamplator e adevarat. uite cum s-a votat in moldova asistata,in oltenia sau dobrogea,unde e pib-ul cel mai mare pe cap de locuitor(fara capitala unde sunt sediile),unde sunt cele mai frumoase case,gospodarii,universitati de traditie etc.

  • Bursucul spune:

   Stii bancul ala cu ardelenii.Bai Ioane,vrei sa traversez ulita in 15 min.Fugi bai de aicea,ce esti tu fulger.Hai sa fim seriosi cu nationalismul asta de comuna.Mai ramane sa se bage si oltenii in discutie ca chilotii-n cur.Pentru unguri si tigani subscriu total la autonomie.Dar nu in doua judete separat ci impreuna.Sa aleaga ei locul.Am auzit ca in Sahara e spatiu berechet.Cica se vand si pe luna teritorii.

 • Nephran spune:

  Unde esti tu Țepeș doamne…

 • husky spune:

  nu mai scrie politica…Politica nu mai exista, ce avem noi acum este praf si pulbere pentru redusi la minte. Ceea ce se face este cu totul diferit de ceea ce se maninca. Esti amuzant, ramii asa, stii, cind intilnesti prima data un om, eviti 3 subiecte de discutie: religia, politica si sportul. Lasa-l pe Liviu Mihaiu sa viseze noapte cai verzi si a doua zi sa-i puna pe facebook. Scrii bine, si sunt sigura ca ce pui aici nu e nici macar 10 la suta din ce ai in cap sau ce ai vrea tu sa scrii.

 • mumu la bozgori spune:

  In anul 2008, PIB/locuitor, exprimat la Paritatea de Cumparare Standard ( unitate de valuta conventionala care exclude influenta diferentelor intre nivelurile de preturi dintre tari), in Regiunea Centru, era de 11250 euro (44,8% din media Uniunii Europene). Judetele in care se inregistreaza cea mai mare valoare a acestui indicator sunt Brasov si Sibiu (Brasov – aproape 14 000 euro /loc.), la polul opus situandu-se judetele Harghita si Covasna.

  a se remarca ultimu paragraf, pam pam

 • - I - spune:

  Ungurii din Romania nu mai sunt ce au fost odata. Ca sunt harnici si cinstiti? Asa spune legenda.
  S-au adaptat si ei la stilul asta de romanas descurcaret si au renuntat la coloana vertebrala. Nu prea ai de ales, daca traiesti intr-o societate ca a noastra. Multi dintre ei inca cred in niste valori expirate si neadaptate, care ii trag in jos. Iar cel mai rau e ca promoveaza/incurajeaza mediocritatea in cercurile lor izolate(lucru tipic romanesc) si asta rezulta in scaderea calitatii ungurilor. Rezulta niste unguri second-hand, pe care te pisi!
  Daca nu va aparea in cativa ani un conducator, care sa-i inspire si sa-i readuca la ce au fost odata, nu va mai fi cine sa ceara autonomie.

 • Montele de Conte Cristo spune:

  Hahahahaha, te-ai facut de cacat de la punctul unu, kedves barátom, ca nici pe departe aia muncesc mai mult si castiga mai putin. E o marota de super cacat, asta cu harnicia alora. Muncesc o pula, depind de Bucuresti,autonomistii pulii. Eu ma duc pe acolo, stiu de la fata locului problemele, plus ca-s si un pic ungur. Indeajuns incat sa scriu, sa citesc si sa vorbesc cursiv limba maghiara, dar asta e altceva. Nu domnule, nu, in secuime se traieste prost, foarte prost, si nu din cauza lui Ponta, nici a lui Basescu, nici a lui Ceausescu.

  • Marghioala spune:

   Scrie’mi si mie ceva in ungureste, te roooooog. Da’ fara imprecatii si trivialitati.

   • WTF spune:

    valami, dolog

    Da de ce fara imprecatii si trivialitati?

    • jimerino spune:

     o fi pms-ista si se smiorcaie usor.

  • soseta spune:

   hat nem? ai dreptate, dragul meu, si acolo se traieste prost.

 • chiombi spune:

  absolut best.
  dictator pe viata, dupa care inlocuit cu clone, meriti.

  ca de obicei, unii iau totul la litera.
  E GLUME, BAI, DESTEPTILOR SI INFORMATILOR, PE ALOCURI SARCASM SI IRONEALA!

 • H spune:

  Bun. Dar de ce nu turnam niste benzina la sfarsit?

 • Dave spune:

  Ma, eu propun ca Statul sa le ia tiganilor trimisi acasa de francezi aia 300 euro. Asa, ca sa se invete minte sa mai vina aci.

 • Radu spune:

  Eu te votez dictator oricând, chiar dacă ăsta ar fi singurul plan pentru viitorul României. Oricum cei din conducere de 20 de ani mai mult încurcă. :-)

 • didi spune:

  Din pacate pt unguri, judetele Harghita si Covasna sunt cele mai sarace din tara…la nivelul vasluiului. Ungurii nu muncesc mai mult ca nu au unde…in afara de muls vaca si taiat paduri chiar nu au ce face in zona aia. Ei nu vor autonomie economica ci teritoriala.

 • Exces spune:

  sa isi faca si ei propriul vatican. pai ce plm

 • ano spune:

  treaba sta in felul urmator:

  nu am nimic cu ungurii. chiar nimic. oamenii sunt muncitori. am lucrat in delegatie la tg mures un an si am observat cu surprindere ca multi oameni din judetele invecinate isi aduceau masinile la verificare tehnica si reparatii in tg mures. unii veneau chiar din brasov! motivul era simplu: ungurii nu isi bateau joc si faceau lucru de calitate.

  am fost in cluj in delegatie: ungurii (taximetristi) erau bine imbracati, camasa, sacou, isi faceau treaba in liniste si nu incercau sa te duca pe strazi dubioase.
  romanii: boschetari, nebarbieriti, comentau tot timpu si incercau sa te fure mai mai ca in bucuresti.

  problema cu tiganii: dupa clasificarea ta, tigani sunt enorm de multi oameni din romania chiar daca nu sunt de etnie roma. chiar crezi in judetul circular? imi e frica sa nu depaseasca granitele Romaniei acest judet. circular.

 • vector spune:

  Mno…pe sas l-am vândut, pe evreu l-am exportat (tot pe bani), da’ să ştii că unguru’ s-o strîcat…

 • beheader69 spune:

  excelenta idee. hai sa o punem!
  in practica!

 • Marghioala spune:

  Io ma gandeam invers, ma. Ca tiganii sa stea la mijloc si bariera de unguri primprejur. Astfel, o sa le fie si mai greu sa iasa de’acolo s’ajunga la noi. Da’ cum stiu eu neamu’ romanesc tiganit, probabil ca or sa vrea romanii s’ajunga la tigani.

 • Vlad spune:

  Felicitari,

  Desi impulezi doua natiuni intr-un singur articol, in tot articolul (si asta e unul dintre putinele de genu’) nu ai folosit nici o pula…
  Frumos.

 • uratu' spune:

  Oare daca as da cateva sute de euro la fiecare tigan ar accepta membrii etniei respective sa fie sterilizati? Sunt cam doua milioane. Deci teoretic, cu cateva sute de milioane s-ar putea rezolva viitorul natiunii. Si suma respectiv e un mizilic pe langa cate se fura anual…

 • sor'ta spune:

  io zic sa faci o casa mica in mijlocul judetului de maghiari.
  sa stea vecina ta acolo.

 • Ardealu'nost spune:

  Noa, apai pruncu’ meu cu tiganii nu zici tu rau. Numa ca propun sa le dam Craiova si juma de Dolj, ca oricum toti is negrii pe acolo. Da cu ungurii ce bai ai ? Nu mai bine futem un gard in juru’ miticilor ? Ce tara mandra am ave’ fara Bucuresti.

  • ano spune:

   Sunt din ardeal si imi e rusine cu tine.

   • Muie spune:

    Mi se pare foarte penibil ca nu ti-ai dat seama ca trolleaza.

    • ano spune:

     atunci ardealu, banatu troleaza. toti. asta e conceptia aici.

 • Hei spune:

  Sa le dam ungurilor HarCov-ul, iar tiganilor sa le dam BuCURestiul sau tot Sudul. Sa facem o tara mai curata.

 • dicktater spune:

  miticii sunt tot tigani, foarte corect.
  acum miticii de mai jos ii astept sa ma suga in comentarii

  • miticii spune:

   Te suge ma-ta-n comentarii. Asa se numesc acum itarii cu pete de cacat pe marsarier, comentarii?

 • punctro spune:

  harghita si covasna sunt printre cele mai sarace judete ale tarii. au magazine de second hand in centru.
  bucurestenii le pun painea pe masa.

  • ardealu'nost spune:

   Le-or da miticii pita, nu te contrazic. Atata numa’ ca pita aia ii luata pe banii nostri, ai ardelenilor. Si ma refer aci la Cluj, Timisoara, Sibiu, Brasov etc. Toata tigania miticista n-ar muri de foame, ca de, „ei e de la capitala si e baieti destepti” printr-un accident al istoriei. Dara tulai Doamne’ cum ar sta cu mana intinsa toti descultii din Teleorman, Vaslui si altele.

  • mucius spune:

   miticii-s pula

 • mircea spune:

  Da’ despre Braila?
  Nimic, nimic?

 • gugustiuc spune:

  la ardeleni si banateni nu le faci judet separat sa fie fruncea? :))

  • chiombi spune:

   sa fie fruntea lui lica samadau. dar nu toti, ca nu toti banatenii sunt cretini, cum nici toti ardelenii nu sunt niste basinosi.

   hai liberare si autonomie pentru toti „harnicii” autoproclamati superiorii miticilor, sa le crape coaiele de foame cersind de la unguri ajutor social.

 • Ion spune:

  DOBROGEA LIBRE
  DOBROGEA LIBRE
  DOBROGEA LIBRE

  • mirelA spune:

   Ce patisi Ioane, te violara pinguinii?

   • Ion spune:

    Nu, ar fi fost prea scurt să scriu o singură dată. Și odată ce apăs ctrl-v nu mă mai pot opriiiiiiiiii.

 • Daniela rozmanescu spune:

  Si hai sa combinam treaba cu faza aia a ta de mai demult, cand ziceai ceva cu o poarta foarte mica, ce nu se deschide decat 10 secunde pe zi, prin care sa intre toti nebunii, psihopatii etc etc. Si sa filma tot, ce naiba, sa ne distram si noi Putin.

 • kiiiiitoh spune:

  Te románok annyira hülye akkor meghökkent bennünket magyarok
  Sugeti pula

  • chiombi spune:

   ^ ungur basit ofticat si cu curu rosu de la atatea puli de tigan.
   bine, ii si place, ca lu ma-sa.

   hai, du-te la seful tau, un roman ardelean, sa iti traduca tot, ca esti prea prost sa mergi la scoala romaneasca sa inveti altceva decat „sugi pula”. oricum, „sugi pula’ stii de la ma-ta, cand veneau vecinii tigani grabiti la una mica, in gasca de cate 5.

   este ca atunci cand mergi la iungaria se uita aia la tine sa nu le furi din buzunare?

  • chiombi spune:

   ma-ta a inventat „muia de la 5 pentru 5, la numai 5 lei romanesti”, bineinteles in ungureste.

 • Andrei spune:

  Iti dai seama cum o sa inceapa sa se puiasca ungurii cu tiganii? Ce corcitura o sa rezulte? Tiganii Dracula!

 • gioni bravo spune:

  …pfui, aştia toţi câţi au comentat, înglobează atâtea litere câte ai scris tu, autorule, în toate articolele tale de la încputuri până acum…

 • didi spune:

  Chestia asta a ardelenilor…asta cu miticii care sunt tigani si Bucurestiul care e o hazna…sa ii vezi ce se minuneaza de reclamele de pe Cocor sau din Piata Unirii si cum isi mai fac poze la fantani sau cu casa poporului…da stii cum le pute?!…de numa-numa. Ardelenii chiar nu isi dau seama ca au un cacat de industrie si un pisat de agricultura care nu le-ar permite sa traiasca singuri nici 2 ani

  • mucius spune:

   esti o pula,sa vi sa iti dau sa maninci.

 • Emil spune:

  Lasând gluma deoparte, să ştii că, statistic vorbind (adică referindu-ne la medie, na) ungurii sunt mult mai serioşi şi de încredere decât guvizii majoritari româneşti. Asta ţine de statusul lor de minoritate, asta iar, aşa e. Discuţia e prea serioasă ca să o port aici, nu mă înţelege greşit, dar sunt cam mulţi limbrici care cam tot ce înţeleg din ce scrii tu aici e limbajul „relaxat”.
  Apropo de limbajul relaxat, uită-te de curiozitate peste calitatea gramaticală a comentariilor postacilor ambelor tabere, pe tema recentului comunicat al comisiei de la Veneţia. Toţi jegoşii fac analiză stilistică pe un text în limba engleză, îmbacsit de termeni tehnico – juridici, şi fac asta în cea mai agramată limbă română, în care nu le e foasrte clar nici măcar cum e cu virgula şi alte chestii din astea, elementarele.

  • Radu Post author spune:

   nu multumesc. sunt destui analfabeti aici, nu vreau sa vad si altii in alta parte. stiu cat de prosti sunt oamenii, chiar nu am nevoie sa le aud parerea ca sa imi reamintesc.

  • radu spune:

   si tu esti cel mai jegos? exemplu pentru prost, adica pentru tine:

   „…agramată limbă română, în care nu le e foasrte clar nici măcar cum e cu virgula şi alte chestii din astea, elementarele.”

   Ai inteles, sau am fost prea subtil?

  • mucius spune:

   bine ma gramaticule futute-n cocoase de labar.

 • fane de la sifoane spune:

  Un judet ideal pt ciori ar fi Auschwitz.Intamplator as construi multe cuptoare acolo

 • florin spune:

  Ai o idee interesanta toata problema este ca ungurii nu au judete atat de muncitoare adica din cat am inteles au unele zone de foame lucie si in acelasi timp chestia asta reiese si din PIB-ul(pe cap de locuitor) pe judete al lor: adica Harghita este pe pozitia 23 iar covasna este pe 25(din 42 judete) deci sub medie pe tara.

  • Radu Post author spune:

   din cate stiu eu sunt ambele in ultimele 10, anu trecut.

  • mucius spune:

   lasa ba ca nu ai tu pe masa ce au ei,tu manici toxani, ba mininci pula mai bine.
   o zis dabija sa nu te futa grija ca prostu’ moare de grija de foame a altuia.

 • titi cotonogul caila spune:

  acum o schimbat ungurile foaia,le tră tot ardealul,şapi sa vezi ca o să intre ungurile cu armatele in ardeal,bulgarii cu ruşii pe dobrogea,ca ruşii vor sa dea dobrogea bulgarilor,sîrbii mai muşcă şi ei ceva din banatu-i fruncia.şi atuncia ţara asto o arăta ca dracu,şi noi ne mutăm în zair,să futem muşte.

Adaugă un comentariu