România – RPG-ul: Rasele, partea 3/3

După cum se ştie, lucrez conceptual la un MMORPG patriotic, autohton, care va rupe piaţa de MMORPG-uri patriotice. Vei putea alege din zece clase, fiecare cu 3 subclase separate. Spre exemplu, vei putea alege temerara clasă interlop, activând abilitatea  „umflă ceafa”, devenind imun la argumente logice timp de 5 minute.

Iar de la nivelul 10 îţi vei alege subclasa, ce va personaliza complet experienţa. Poate vrei să devii un interlop cămătar şi să pocneşti duşmanii cu tot soiul de ghiuluri încărcate de efecte magice. Sau să te faci un interlop proxenet. Să te echipezi cu o prostituată drept scut şi să rezişti asaltului furios al inamicului în timp ce el este încet-încet consumat de boli venerice.

Dar până la clase, mai aveam 3 rase din 9 de prezentat. Celelalte 6, în caz că le-aţi pierdut, sunt aici şi aici.   Prima clasă anunţată, Rapsodul, e aici.

 

Miticul
+ 2 Mândrie
– 2 Dârzenie
Rasă tehnologic avansată, Miticul vine din Bucureşti, oraşul electromecanic ce se întinde la nesfârşit. O minune tehnologică ce ar uimi orice om adus cu maşina timpului din epoca de piatră. Convins că soarele răsare din curul lui, Miticul compătimeşte celelalte rase, considerându-le copii imperfecte ale propriei societăţi. Tehnologia este avantajul principal al Miticului, acesta deţinând minim un verişor care are iPhone. Însă acest salt evoluţionar nu a venit fără dezavantaje, Miticul nefiind în stare să identifice animale domestice şi speriindu-se de pante.

 

Domină provincialul: (activabilă): O dată pe zi, Miticul poate întreba un membru al oricărei alte rase de unde este, dând ochii peste cap şi pufnind puţin când aude răspunsul. Dacă provincialul este de nivel mai mic decât Miticul, va rămâne blocat timp de 5 secunde. Dacă e de nivel egal sau mai mare, va sări la bătaie, ignorând orice alte efecte venite de la alte personaje.

Lider natural (pasivă): Dacă este pus într-un grup în care nu se află alţi Mitici, Miticul va fi promovat automat la poziţia de lider al grupului deşi serios, pe bune, chiar nu l-a rugat nimeni.

 

 

Moldoveanul
-2 Igienă
+2 Dârzenie

Venit din plaiurile sterpe dintre Siret şi Prut, Moldoveanul este o creatură imprevizibilă. Schimbător ca mercurul, şi cu o urină la fel de toxică, Moldoveanul poate putrezi rădăcina unui copac dintr-un jet. Fire suspicioasă, Moldoveanul are impresia că tot timpul cineva are ceva cu el. De obicei are dreptate. Nimănui nu-i plac Moldovenii, nici măcar celorlalţi Moldoveni. De aceea, de mici, Moldovenii sunt educaţi să plece din cenuşa vulcanică în care s-au născut şi să-şi facă un viitor în Bucureşti, oraş în care ajung la nivelul 1, echipaţi cu tradiţionala „jacî di chieli” şi fiind iniţiaţi în tainele străbune ale stilului de luptă „oleacî di batai”. Din acel punct înainte cele două sunt mama şi tatăl Moldoveanului, acesta uitându-şi complet familia anterioară.

Demahmurize (activă): O dată pe zi, Moldoveanul poate stârpi efectul de mahmureală din propriul corp, indiferent de cantitatea de alcool ingerată. Se scutură şi devine proaspăt ca după 8 ore de somn.

Ştii ia di ci (pasivă): Toţi moldovenii de sex masculin primesc un bonus de 10% damage împotriva duşmanilor de sex feminin, iar toate moldovencele primesc 10% rezistenţă împotriva oricărui tip de damage provenit din sursă masculină, fiind foarte bune pe orice rol necesită încasat.

Ti chiş în friezî blea (activă): O dată pe zi, dacă în acea zi Moldoveanul a atins stare de ebrietate, acesta poate urina spre creştetul unui duşman de pe o rază de 10 metri. Urinatul nu provoacă pagube, dar scade mândria şi şmechereala ţintei cu 30% pentru o oră.

 

 

Dobrogeanul
+2 Şmechereală
-2 Dârzenie

Dobrogeanul e cel mai curat dintre români. În principal datorită şansei foarte mari de a ateriza într-o baltă când cade la beţie. Se adaptează uşor în orice grup social din cauză că nu are accent ciudat şi nimeni nu prea are nimic rău de spus despre Dobrogeni. E şi normal. Foarte puţine se ştiu despre zona lui de origine, mlaştinile misterioase din Deltă şi de pe malul Mării. Acolo, în smârcul mâlos se spune că strămoşii lor s-au împerecheat cu peştii, ca să dea copiilor lor tăria apelor. Şi în principal din cauză că nu puteau să agaţe o gagică. De aceea Dobrogeanul are ochii sticloşi, pielea alunecoasă, buzele mari şi tendinţa incontrolabilă de a muşca chestii mici, colorate şi pufoase. Porneşte aventura din Babadag, oraşul celor 1000 de poduri de aur.

Înoată ca carasul (pasivă): Aflat în mediul lui natural în apă, Dobrogeanul înoată automat cu 30% mai rapid decât omul normal şi îşi poate ţine respiraţia sub apă de două ori mai mult.

E decât mirosuri (pasivă): Obişnuit cu mirosurile neplăcute asociate cu balta, Dobrogeanul poate ignora orice efect toxic aerian de tip iz, damf sau candeală în primele 3 secunde ale lui. Pe deasupra, poate mânca mâncare expirată fără a suferi penalizări la sistemul digestiv.

Peşteoviziune (activă): O dată la 30 de minute, Dobrogeanul poate detecta toate animalele acvatice şi femeile cu candidoză de pe o rază de 500 de metri. Pe deasupra, primeşte pasiv +5% damage împotriva acestora permanent.

***

Comentarii (32)

 • MR spune:

  deci moldoveanca-i tanc aproape la fel de bun ca ardeleanul.
  vezi typo la dobORgeanul, ca sare-n ochi in subtitlu.

 • chiombi spune:

  n-am jucat niciun mmorpg in viata mea, dar asta suna atat de bine…
  bine scris, calitate inalta.

 • qwerty spune:

  Auzi, daca cineva chiar se apuca sa implementeze jocul asta, ceri drepturi de autor?

  • Radu Post author spune:

   nah. m-as mira. ar iesi ceva cretin.

   • Daniela rozmanescu spune:

    Oamenii sunt destul de idioti incat sa gasesti mereu pe cineva dispus sa cumpere orice mizerie posibil-imaginabila, asa ca…

 • ano spune:

  nu pot sa cred ca tocmai ai incheiat un serial. clasele se considera serial separat.

 • Mitix spune:

  Chiar nu m-a rugat nimeni, dar liniste ca va sparg la bot!

 • plm spune:

  asta e un fel de ala.. ghid urban nu stiu ce

 • Duroth spune:

  >E decât mirosuri

  Vad ce-ai facut acolo

 • ficser spune:

  Bai, super articolul, nimic de zis! Pana acum, toate rasele mi s-au parut descrise cu acuratete, pentru ca nu ma regaseam in nici una din ele; dobrogean fiind, gasesc descrierea ta despre dobrogeni 80% corecta, incredibil!
  „pesteoviziune”? aici m-am scapat pe mine :))

 • Ion spune:

  șaule

  Your comment was a bit too short. Please go back and try again.

 • Hugo Stiglitz spune:

  MOAR!

  Your comment was a bit too short. Please go back and try again.

 • jiji spune:

  pesteoviziune ahahaha doamneee

 • Victor spune:

  astept sa apara unul sa scrie ca ai zis ba zece clase, ba noua

 • Ship spune:

  Very fucking fucking fucking funny! You’re the master,Radule!

 • rip spune:

  Ba esti bun, da-te-n scarmaz!

 • Mitel spune:

  Imi place Interlopul Proxenet, e foarte OP dar prostituatele sunt buggy rau de tot in prezent. Eh, e inca in beta deci sper ca vor rezolva.

 • fane de la sifoane spune:

  Despre bozgori nimic?

  • ano spune:

   citeste celelalte episoade

 • fane de la sifoane spune:

  am citit dar era vorba de unguri.Eu vb despre bozgori,astia secuii pisdii

 • Carebear spune:

  In sfarsit. O rasa buna pentru tanking. Moldoveanca.

 • Tipu' cu Drujba spune:

  dar muntenii nemitici?

 • Nathy spune:

  Daca un moldovean se bate cu o moldoveanca care se ia prima data in considerare? Bonusul de 10% damage sau 10% rezistenta? In caz ca nu ma bate matematica daca se pune damage-ul intai moldoveanu da in moldoveanca 101% damage, iar daca se pune intai rezistenta da doar 99% damage.

 • Bianca spune:

  Ai uitat nemtii din Romania

 • riparul spune:

  SINGED – INTERLOPUL PROXENET

 • Cartman spune:

  Articol perfect. Asteptam descrierea moldovenilor si ma bucur ca ne-ai pozat bine! Am un dobrogean la munca, din fericire si el se incadreaza in poza.

 • Costin spune:

  „Miticul

  Miticul vine din Bucureşti, oraşul electromecanic ce se întinde la nesfârşit.”

  Nu ba. Miticul vine din Oltenia. Nemarginita tara a prostiei umane. Numele lui vine de la Mitica Dragomir, un parvenit si un oportunist fidel apucaturilor celor din locurile de obarsie. Iti convine sau nu, asta e.

 • Dragos spune:

  Merstere, esti genial! Am ras cu larcimi de la prima la ultima postare pe tema asta. Pacat ca nu ai continuat.

Adaugă un comentariu