Ierarhia orașelor din țară, de la primul până la Timișoara

În următorul articol o să scriu ce e fain și ce e nasol în București,. Dar până atunci, să pulesc provinciali.

În toate orașele în afară de București nu se întâmplă nimic. Sigur o să ziceți că la voi în orășel se întâmplă chestii. Nu se întâmplă. Se întâmplă căcaturi mici, voi între voi. Stați și vă mirosiți bășinile unu la altu și vă uitați ciudat dacă intră un om pe care nu-l cunoașteți. Vă simțiți voi culeanu că vă aveți ca frații și probabil restul din alte orașe nu se au ca frații. Da’ singura femeie nouă care apare în oraș e la 6 luni când îi mai cresc la o junioară țâțele și intră la categoria pizdet. E jale bă în orașe care nu-s București. Dar sunt câteva orașe pe care le salvează câte ceva. Dacă nu sunteți măcar în categoria a II-a înseamnă că orașul vostru chiar e de căcat.

CATEGORIA II: Orașe care mai au câte ceva bun:

Cluj
Băi, nesărați ardelenii, jale. Tot ce vine de acolo ca umor e ca pula. Zici că-l desenează cu stânga. Robotzi, doza de haș, numa beliri anoste. Și așa-s și oamenii acolo. Beliți, anoști și lenți de zici că-s fumați non stop. Bă coi, eu tre să bag tranchilizant să ajungem pe aceeași lungime de undă. Nu cred că problema e de la mine.

În schimb e oraș fain. Frumos. Nu îți plânge ochiu de la comunism ca în Militari și 90% dintre orașele țării. Și cred că procentual, cele mai bune păsări sunt la Cluj. Ce bulane au trecut pe lângă mine pe stradă complet natural nu pot să descriu.

Brașov
Un fel de Cluj mai mic. Are și ceva cocălăreală gravă dar un centru vesel, unde se petrece, și muntele ăla la un scuipat, de îți încântă ochiul. Și într-un fel așa par oamenii mai în treaba lor. Nu îi fute grija de lucruri de care nu ar trebui să îi fută grija.

Sibiu
Băi, anoști oameni acolo. Nu-s construiți să se bucure la glumă. Femeile cam piticanii cu curul tare, dar vesele. Toată lumea e veselă pe acolo. Anoști, veseli și cu cel mai frumos oraș din țară, ca arhitectură. Păcat de țigani și sărăcie. Și de faptul că e jale în baruri în timpul săptămânii.

Constanța
Un oraș total cocălăresc. Cocălăreala s-a născut la Constanța. Dar îi salvează marea. Apă, nisip, pescăruși, briză, un răsărit de soare și parcă te doare în pulă că ești înconjurat de cocalari. Aș suporta să stau în Constanța doar după marea aia.

Iași
Moldoveni ciudați. Extrem de posibil să-ți iei o cărămidă în cap nevinovat în Iași. Doar că i se părea lu unu că te uiți într-un fel. Țărani mai înghesuiți ca aici nu mai găsești nicăieri pe lista orașelor locuibile. Sigur, găsești mai țărani la Bârlad, Rădăuți, Vaslui, dar acolo nu e locuibil.

III a). Orașul care e de categoria III dar se crede fruncea

Timișoara
Ce belire e Timișoara. Cum sunt coteii din Timișoara. Se bat cu cărămida în piept că e mare rafinament la ei acolo, și au exact toate caracteristicile ce fac orașele de mai sus de căcat, fără nimic care să-i scoată. Țigani în centru, cerșetori fără o mână peste tot, Dacii 1310 verzi, glod, râul ăla mic și trist pe care-l treci cu pișatul, catedrala aia ca o bombonieră, parcul ăla jumulit, complexul ăla studențesc care e la fel de grotesc ca și Regia, doar că ei cumva sunt mândri de tot ce ălora din Regie le e rușine cu.

Și vai ce mândrie că ei sunt mai civilizați. Nu coaie, sunteți la fel de civilizați ca restul țării. Doar că nu plecați nicăieri, fiind unde se termină harta și nu puteți vedea asta. Nu vedeți restul orașelor decât din gări și moteluri ieftine. Și ghici ce, toate orașele sunt de căcat din moteluri și gări.

Zero industrie, zero media. În ce căcat să te angajezi în Timișoara decât corporatist sau șaormar la șaormeria corporației? TV e o glumă. Presa o maculatură scrisă de trei maimuțe într-un beci pe 7 milioane. Artă, aceiași triști în aceleași cercuri în care toată lumea a stabilit că ei sunt artiști și trebuie apreciați.

Și e plin de gagici nasoale. Sunt și bunăciuni, dar procentual stau nasol rău. Cam fix invers procentul de miștoace la cioate ca ăla din Cluj.
Și ei nu ies de acolo. Nici măcar nu miros bășinile altora, complet spălați pe creier că nimic nu-I mai frumos decât Timișoara și că Banatul e fruncea. Nu zic că e mult mai bine în alte părți dar e mai bine în multe. În toate orașele de mai sus e mai bine decât în Timișoara. Și evident, și în București.

Dar vai, timișorenii nici măcar nu au vizitat Bucureștiul. E așa de de căcat încât nici nu s-au dus să vadă de ce e de căcat. N-au nevoie. Oricum e Budapesta mai aproape de ei decât Bucureștiul. Mare căcat. Coaie, am aeroport și bani. Jamaica e la fel de aproape de mine cum e Budapesta de tine. Chiar și la Budapesta ajung înaintea ta.

Am spus-o și o să o mai spun: singura diferență dintre Timișoara și Brăila e că brăilenii nu se cacă pe ei că Brăila-i fruncea. Știu clar cum e în Brăila și nu simt nevoia să se mintă singuri.

Se cacă pe ei că au fost primii iluminați electric din Europa. Așa, și? Cu ce îi ajută acuma? E ca și cum m-aș da io boier că străbunică-mea s-a șters la cur cu mătase într-o zi în tinerețe. Primi la revoluție. Cine mă, tu? Erai tu personal acolo? Nu? Atunci taci în pula mea, nu te mai lăuda cu ce a făcut vecinul, mucea. Și clasicul că i-au tras restul în jos. Boala românului. Nu e niciodată el prost, îl trag alții în jos. Alții care sunt tot români și sunt trași în jos la rândul lor. E un perpetuum mobile de tras în jos românesc dacă te iei după ei. Ori accepți varianta asta SF ori pe aia simplă că românul e prost de la sine.

III b) Restul orașelor:

Vai, coaie, ești din Arad, Craiova, Galați, Vaslui, Brăila, Bârlad, Buzău, Bacău sau mai rău, un oraș care nici măcar nu mi-a venit în cap în momentul ăsta? Pleacă, coaie, de acolo cât mai repede. Oriunde. În străinătate, în București, în oricare dintre orașele de la punctul 1. Dar nu în Timișoara că e exact la fel ca unde ești tu acuma doar că cu mai multă mândrie.

***

Comentarii (226)

 • Filip spune:

  „Artă, aceeași triști”

  Aceiași, maestre.

   • blackmed spune:

    Cam agresiv comentariul, dar ai dreptate, mai ales in ceea ce priveste Timisoara. E o pusta locuita de un amalgam de specii, de indivizi snobi, egoisti, fara pic de simt al ridicolului, pentru care „institutia de culturalizare” e reprezentata de Iulius Mall. Pacat!

  • chiombi spune:

   „pe care nu-l cunașteți”
   „pe lista de orașelor”

  • Mihali Alin spune:

   ba handicapatule eu sunt din Timisoara si ma cac pe Bucurestiul vostru plin de boschetari si de cocalari, ca sunt mai multi in Bucuresti decat in Constanta. Si la voi Ferentariul coaie arata de parca ar fi un oras din Africa plin de Interlopi, Tigani, Boschetari, caini maidanezi, drogati si alte cacaturi! Daca atat te mandresti de ce in 2021 de ce Timisoara e capitala cultural Europeana si nu e Bucurestiul? Si bai fraiere da am avut primul oras iluminat electric din Europa adica asta inseamna ceva bai tarene. Berea iti place? Tot in Timisoara a fost si prima fabrica de bere din Romania boschetar infect ce esti. De aici s-a imprastiat libertatea in toata tara, daca nu eram noi poate si acum erai intr-o tara comunista imbecilule si ca sa mai adaug ceva in gatu ma-tii am avut si primul tramvai tras de cai. Si orasul meu promoveaza arta si cultura! Deci Timisoara e cu 10 clase peste toate din Romania.

   • Iisus Hristos spune:

    Du-te ma in pula mea

 • octav spune:

  Da de Slobozia ce zici?

 • Un chior. spune:

  ba pula unde-i articolu’ hotarat de la provinciali? o iei razna?

  • Radu Post author spune:

   nu e necesar. e corect si asa. provinciali la modu general. nehotarat. ca in ma cac caramizi. nu ma cac caramizile. ma cac caramizi. si enervez provinciali.

   • Un chior. spune:

    da, am citit din nou si are sens ce zici.

    • Un chior. spune:

     ba, da’ fundalu’ cand il schimbi, a?

  • Ioana spune:

   Imagineaza-ti sa fii fix persoana despre care e postul si sa nu iti dai seama.

 • M.R. spune:

  Filip, mai are el probleme din astea. Vezi şi „trebuiesc”. Şi se plânge de cum e presa în TM. Muhahaha!

  • Radu Post author spune:

   pai io am corector la ziar. si pe internet baeti ca tine. mi-e lene sa citesc a doua oara. asa corectez din comentarii. te pup.

   • chiombi spune:

    la catavencii pe site e plin de greseli. ori va saboteaza ori trage la masea corectorul. ori era sa pice bac-ul anul trecut, da’ l-a salvat ma-sa cu un purcel si niste branza de taran.

    • Radu Post author spune:

     am impresia ca din cauza ca se face corectura dupa paginare, acolo intra textele inainte de a fi corectate. io-s lenes. de obicei cu deadline pana termin is pre beat sa mai citesc o tura.

    • JUSTITIARUL spune:

     AI DREPTATE CU ORASUL IASI. Subliniez IASIUL e cel mai de cacat oras. CUM AI ZIS SI TU NUMAI TARANI AGRESIVI SI NESIMTITI SI PORCI
     De cand stau in el niumai de cacati badarani am dat

 • Cristi spune:

  Cum frate, Vasluiul e naspa? :) Futu-i! :p

  P.S.: apropos de Vaslui si de o postare de-a ta de acum cateva zile, ca ce cacat e sa ai casca de bicla: chiar azi a cazut un prieten intr-o coborare cu 60km/h de pe unul din dealurile Vasluiului… casca s-a spart fix in zona unde era „moalele capului”.
  Plin de julituri s-a ridicat, s-a sters si a plecat mai departe…

  • Catalin spune:

   Radu zicea de cei care au casca si costumu ala idiot si mulat din spandex sau lycra sau ce cacat e facut PRIN ORAS. nu comenta nimic de cei care chiar ies offroad prin munti, dealuri, coborari sau participa la curse. sau cel putin asta am inteles eu.

   • victoras spune:

    Si in oras nu pot da intr-o groapa si sa dai cu capul de asfalt? sau sa te ia o masina din spate sa te arunce cu capul in bordura? Radu a scris o prostie cu biciclisti si antifumatori, de care la trezie i-a fost si lui rusine dar nu recnoaste.

 • anonim spune:

  corectie pentru imagine „ș dacă nu ieram noi, cini o mai futia pi mă-ta ?”, si cred ca puteai sa critici si Craiova si Piatra Neamt-ul, ca sunt si astea orase mai „faimoase”

  • Kokartz spune:

   Craiova e un oras ce slaveste hipstereala, Piatra Neamt e prea anonima pentru a fi criticata.

 • Dragos spune:

  Deci in principiu toate orasele ok din Romania sunt in Ardeal, cu exceptia Constantei, al carei unic merit e ca are mare. Si cele mai faine sunt alea unde sunt femei faine. Nu contest, doar observ. Ai dreptate. E motivul pentru care Transilvania de Nord e alta lume, din toate punctele de vedere.

  Bucurestiul are ceva bun ? In afara de faptul ca s-au strans toti gramada acolo ca sa nu moara de foame in alta parte ? Oras mai futut nu am vazut in viata mea. Campie, apa de baut de cacat, praf, caldura, pute, plin de cocalari, rockeri si manelisti, curve moldovence si muisti cu freze din anii ’30, zgomot, aroganta si hotie din priviri.

  • Radu Post author spune:

   just dar compenseaza prin activitati. e urat el asa. dar sunt multe mult mai urate. e o diferenta mare intre transilvania si rest ca frumusete a orasului.

  • ion spune:

   Pai vezi ca esti prost. Ca un timisorean. Falosule.

   • ion2 spune:

    Timișoara e plina de timișoreni doar vara. In rest sunt mai multi olteni si moldoveni. Cum vine vacanța cum scade populația la jumătate.

 • Herself spune:

  Dic specialistul in urbanism si peisagistica

 • gigi phenomenon spune:

  ba aia cu patriotismu local nu e numai la timisoreni, toti ardelenii s spalati pe creier, ei sunt ok si restu tarii ii trage n jos. ca s din hunedoara,cluj, timisoara etc.

  • zet spune:

   totuși cât de avortat să fii dintr-un sac de căcat să nu știi că Timișoara nu face parte din Ardeal. Sau e tot aia, e doar la câteva sute de kilometri distanță de Ardeal, așa cum Tulcea e din Moldova, Brăilagalați (nu e typo, e clar o singură entitate) e din Dobrogea și Bucureștiul din Oltenia, n’așa?

 • maicata spune:

  Nu înțeleg de ce ai băgat Rădăuțiul în aceeași oală cu Bârlad sau Vaslui.
  Nu sunt din aceeași ligă la niciun capitol.
  În orice caz, orașul arată bine în comparație cu celelalte 2, nu știu dacă ai trecut vreodată pe acolo.
  Legat de cocălari… sunt peste tot, dar cocălarii vasluieni sunt de temut, pe când cei din Rădăuți sunt, să le zicem, pașnici.

 • unu spune:

  In craiova sunt cateva cluburi mai ceva ca alea din Bucuresti :D ai gresit-o pe-aia

 • gigi phenomenon spune:

  craiova keeps a low profile ca sa nu vina moldovenii peste noi ca in bucale, nu mai da din casa

  • Radu Post author spune:

   ce facurati voi ma?

   • Gomoreanu spune:

    Bag pula in craiovenii mutati in Timisoara. Nu de alta, da le dau motive la toti retarzii de aici sa se planga cum fut oltenii orasul si bla-bla. Ce noroc pe noi care nu ne identificam cu bucata de pamant pe care ni s-au futut parintii.

   • draperie spune:

    (acest comentariu a fost sters deoarece autorul lui e notoriu de imbecil)

    • Radu Post author spune:

     ce ma? deci la replica cu „ce facurati” tu te-ai ofticat in asa hal incat sa imi scrii un zid de text pe care n-o sa-l citeasca nimeni niciodata? ma lua-ti-as mortii in pula cu lopata de cacat belit, da daca o fut pe ma-ta ce o sa faci? o sa scrii trei carti? du-te-n pula mea de cacat cu ochi

     asta ai dedus tu, ca nu am auzit de perfectul simplu sau ca am o problema cu el? sa moara ma-ta de prea multa pula, esti cel mai prost om care a vizitat site-ul asta vreodata.

     cum a simtit prostu o jignire implicata intr-o replica simpla si a simtit nevoia sa imi scrie o epistola de aparare. proasta pula la curu lu ma-ta.

  • Jordan spune:

   gicule, faptul ca stati toti in beci nu inseamna sa keep a low profile…

   • LOL spune:

    stai ma cuminte ca nu stam toti in beci falosule care stai la penthaus tu…Craiova e un oras obisnuit de provincie, capitala de judet care nu iese cu nimic in evidenta nici de bine nici de rau…Care zice altceva e prost eu traiesc de 25 de ani aici si stiu mai bine.asea ca suge-te!

 • Rosca Liviu spune:

  Ce să mai zic că stau în Râmnicu Sărat> :))
  E de căcat, n-ai de muncă, n-ai un mall, n-ai mec, kfc, nimic frate. E plin de tigani, cersetori, aurolaci şi combinări între ei. Adică cerşetor aurolac, etc…
  Partea bună e că ai gara aproape, piaţa aproape, etc. Oraşul fiind mic şi nimeni neavând de muncă, dacă mergi o zi prin oraş ai şanse să te găseşti accidental de 3-4 ori cu aceeaşi persoană :)))

 • gigi phenomenon spune:

  veniram,vazuram,invinseram

  • Cristi spune:

   Mi-a placut asta, nea Marine! :)
   Dupa moldoveni, oltenii-s cei mai simpatici romani. :)

 • Faitonu' di craşi spune:

  Tu suferi de fanatismul neofitului, de glorifici atât Bucureştiul. Dacă locuiai în Cluj sau Iaşi, trăgeai penisul în Bucureşti mai adânc decât toată naţia română în Vaslui.

  Apropo, am găsit chestia care face din români o naţiune, chestia care ne leagă, singurul nostru punct comun, al tuturor, că suntem manelişti, rockeri, că avem freze de anii 1930 sau 1230, pula mea. Toată lumea îşi bate pula de Vaslui. Toată lumea spune, „Bă, sunt din Brăila, Galaţi, Făurei, Poplaca, da’ măcar zic bodaproste că nu-s din Vaslui, să zică tata că el m-a făcut, el mă fute primu’ după ce mă trezesc cu sloboz în gât la trei dimineaţa şi nu ştiu de unde”. Eu zic să detaliezi cu Vasluiu’, merită un material separat, suculent.

  • Satan spune:

   iaca sa vezi surpriza. stau in Iasi si nu-mi bag pula in Bucuresti. nu e mare cacat decit cind te duci prima data da’ zi-mi un concert relevant in alt oras. sau salariu (nu exceptie) mare in alta parte. ca drumuri Bucurestiul e din nou deasupra, chiar daca peste tot auzi ca e rupt in doua.

   iar de Vaslui isi bate toata lumea pula pt. ca e ultimul pe bune. am fost odata si inca ma intreb cum de nu e parasit complet. ai trecut prin Murgeni? nush cum sa zic da’ daca ar fi sa aleg un judet in care sa pun Murgeniul n-as avea decit o solutie.

   • Faitonu' di craşi spune:

    Subscriu parţial. Eu încă n-am cunoscut student la Iaşi care să prefere să fie student la Bucureşti. La Cluj, da. Nu ştiu ce zic băştinaşii, mai ales că vara te deprimi de cum ai crăpat ochiii, de pustiu sau plin de babalâci ce e. Şi, din câte ştiam, cel mai bine, în medie, câştigă Chiatra Neamţ, s-a cam terminat cu Bucureştii. Poate din cauză că la Piatra nu-s tuneluri de metrou unde să tragă Prenadez lumea, în loc să muncească.

    Cum e la Murgeni? Eu am fost prin Berezeni, jud. Vaslui. Şi tot arăta mai bine ca oraşul. Am fost şi într-un boschet ţepos să mă cac şi tot arăta mai bine ca Vasluiul. Ba, căcându-mă, am făcut şi un monument mai tare ca tot ce-i în Vaslui (presupunând că statuia lui Fănel e în extravilan).

    • Satan spune:

     Murgeniul e sat de tigani. 100% tigani si cei mai saraci care exista, cred ca singurul lucru care se deplaseaza pe roti de-acolo e maxim o roaba. daca treci fara masina prin el sint sanse mari sa iesi cu capul spart, e ceva ce nu am mai vazut in toata Romania. am vazut sate complet parasite in jud. BV dar erau doar parasite. asta e altceva.

     eu nu zic ca Iasiul e cel mai rahat al tarii, are destule care-mi plac mai mult decit ce-am vazut la BV sau CJ, dar ce-i drept e drept, economic e mort iar pe timpul vacantei e deprimant.

 • Nu mă cheamă Vasile spune:

  Timișoara nu-i oraș urât. Singura lui problemă e că e plin de timișoreni.

  • Alex spune:

   Ca ma-ta. Si ea e plina de timisoreni :)

 • Doru spune:

  Mai e si Ploiesti. Nu zic ca e cine stie ce spuma de oras, da’ nu-i chiar asa de cacat ca Braila sau Barlad

  • axy spune:

   Ce e Ploiesti…imi spui si mie, o adunatura de poluare, asta este Ploiestiul tau… „Ploiesti nu e chiar asa de cacat ca Braila sau Barlad”, din start reiese ca nu ai pic de cultura daca ajungi sa alaturi un oras ca Braila(care, apropo, este ceva mai mare decat Ploiesti) cu un oras micut ca Barlad. Da, recunosc ca e nasol in Braila ca nu ai viata din Bucuresti, dar ca oras, ca arhitectura, ca pozitionare si ca relief este mult peste pisatul ala de Ploiesti plin de poluare.

 • Kokartz spune:

  Sunt oleaca dezamagit ca n-ai amanuntit despre Craiova si Galati. Craiova e capitala hipsterelii si merita luata-n copitele tale de centaur. Galatiul merita luat la muie all day long, multi someri, betivi tupeisti, babe kung-fu, jeg peste tot, cocalari fara numar si multe altele.

  • matei spune:

   Singurul lucru care face Craiova sa fie capitala hipsterelii e ca nu se mai vad oltenii de tigani. Tiganii-s mainstream si oltenii au devenit fara sa vrea hipsteri.

   • Kokartz spune:

    Mi se pare ca hipstereala e un mod de viata pentru ei.

   • ana spune:

    foarte tare raspunsu :)))

  • Daniela Rozmanescu spune:

   As putea sa propun un nume pentru ele? Filip. Nu ma intreba de ce, habar n-am. Corectez teze de 2 ore si-s cam incoerent. Si plin de Pepsi.

   • dicktater spune:

    am mai intalnit specii pe interneti – un el ce se vrea a fi o ea, cica le place s-o suga anonim, de aia esti plin de sloboz

    • Daniela Rozmanescu spune:

     E, vezi ca stii? Se cheama „internet persona” si e super. Nu zice nu pana nu-ncerci. E ca fututu-n cur. sau dorugrile.

 • jiji spune:

  Asa e de neimportanta timisoara incat mai mult de juma din postare e despre ea :) Eu cred ca maximul de provincialism e sa ajungi in bucuresti, dupa care sa te uiti de sus la restul oraselor. Pana la urma daca asta il face pe unu sa se simta mai bine in pielea lui…fie si asa.

 • Satan spune:

  nea. in scurt timp o sa se civilizeze si Iasiul, nici traditionala caramida in cap n-o s-o mai avem. unde-s vremurile cind luau rockerii flegme in plin centru in miezul zilei pt. ca au plete…

  dar sa stii ca daca vii in Iasi in timpul anului universitar e pizdaraie la greu. vin de prin satele din jur din alea crescute sanatos. in timpul vacantelor is goale crismele.

  • Teg spune:

   Baaah…cat de tare. Credeam (dupa 7 ani de locuit in Iasi) ca e doar un mit, dar deja esti a 3-a persoana de la care aud asta. Deci e pe bune. Si da, vara e dezastru in Iasi. Prefer sa fierb in suc propriu in Militari decat sa petrec vara in Iasi

 • Para spune:

  Mă, Ieșean fiind îți dau dreptate, orașel de căcat, mic, anost, dar simpatic.
  Aveam și noi 2 crâșme mișto de roacări, da una s-a transformat în club cu dubstep, și in cealaltă primești cărămida.
  Am comentat astea doar așa, de idee, eu doar m-am apucat ca să zic cat de mult am apreciat imaginea, mi-ai făcut seara mai bună doar cu aia

  • Nic spune:

   Underground și Taverna?

 • abc spune:

  Galatiul macar are liceu bun care te propulseaza in lume.

  • gicu spune:

   I-auzi centaure, te simti propulsat in lume?

   • Misterio spune:

    Galatiul are nave cu propuslie moldoveneasca.
    Ai vazut cand vine gheata pe Dunare, galatenii danseaza Lacul Lebedelor pana pe partea aialalta :)

 • Ganja Man spune:

  Ce-ai coaie, Braila e oras frumos. Cine mai are faleza asa si cine mai organizeaza concerte de muzica clasica chiar langa Dunare ? Si sa nu mai vorbesc de Nicusor …

  • Misterio spune:

   ….si de toti tiganii aia din Braila ?
   Daca mergi seara pe Bdul Al. Ioan Cuza ai impresia ca dupa fiecate copac se ascunde cate un tigan gata sa-ti dea in mecla si sa te fure braileste.

   P.S.: si eu pe mata !

   • Ganja Man spune:

    Tigani ii brailesc doar pe astia mai prosti, asa ca tine.

    P.S: Dupa fiecare tigan se ascunde mata in genunchi.

    • Misterio spune:

     Mata sa se inece in Dunare, tigane brailean !

 • rob spune:

  De curiozitate,cat timp ai petrecut in Cluj?

 • Alex spune:

  Eu sunt din Timisoara. Si sunt de acord cu multe din cele enumerate. Cu ce nu sunt de acord, ar fi ca cei de care tu te legi ca fiind spalati pe creier de vorba aia: „banatu-i fruncea” sunt majoritate batrani. Alta chestie ar fi ca nu toti zic de Bucuresti ca e un loc urat, nasol, etc… ca, vorba ta, nici nu au fost acolo.
  De cersetori „desfigurati” si tigani/cocalari… pai, i-am cam vazut peste tot prin tara. Dar sunt total de acord cu batutu’ in coaie ca a fost primul oras asa… ca revolutie ca pula mea. Asta ma face sa plec de aici.
  In orice caz, buna caracterizare, nu doar la orasul acesta cat si la restu’.

  Stima!

 • lol spune:

  Coaie, scriu acest comentariu din Boston. Imi imaginez ca la Bucuresti sau la Cluj se intampla chestii tari de tot, gen Razboiul de independenta al SUA, Harvard si MIT, Akamai si Thefacebook, BSO si H&H Society, Red Sox, Celtics si Patriots, Boston Globe si Christian Science Monitor,Novartis si Genzyme, Oracle si Microsoft, AMD si Cisco, Natixis si Fidelity, Maratonul cel mai vechi din lume, ala care s-a explodat Tsarnaev. Nu mai zic ca Bostonul e pielea pulii pe langa New York. Am plecat din Romania de dinainte de creditul cu buletinul, dar banuiesc ca ati ajuns tari de tot, cu buletinul.
  Fara misto, ai scris fix in mainera pe care o reproshezi timisorenilor.

  • Radu Post author spune:

   eram sigur ca trebuie sa apara si genu de prost „a io am plecat din tara, oameni mici probleme mici” da-te-n cacat. era vorba de microuniversu de aici. mama ce tare esti tu ca ai plecat. nu vrei sa-ti gatesc un tort de admiratie? flit ma.

  • fane de la sifoane spune:

   Cat castigi in State din spalat WC-uri?mortii matii de papagal emigrant

  • chiombi spune:

   cand te lauzi cu (de) unde esti inseamna ca nu esti nimic altceva. esti un roman plecat la boston. si atat. un bostan (sic!) prost.

  • Dragos spune:

   Coaie, scriu acest comentariu din Barcelona, unde e soare, cald si plin de romani care o fut pe ma-ta sprijinita de un palmier. Posta se va fi terminat atunci cand vei realiza ca pamfletul e despre ierarhia oraselor din Romania, nu din diaspora. Aviz si guvizilor care o dau cu Craiova sau Ploiesti: nu era vorba sa enumere toate ghenele, ci pe cele mai faine, de sus in jos.

  • Teg spune:

   Nu te lua dupa ce zic astia. Bravo tie ca ai plecat. Din pacate nu pleaca destui oameni ca tine din Romania. Serios, meritati mah!! Nu fiti modesti degeaba. Sa va faca o rezervatie mare undeva in Dakota de Nord sau unde vreti voi si sa puteti organiza cea mai mare laba in cerc din instoria omenirii. Ah, si sa nu uiti sa fii recunoscator ca traiesti intr-o tara unde nu s-au dat case cu permisul de conducere, cica poti sa intri in criza de la alea.

  • mamalubill spune:

   In ce sens primul maraton din lume? La peste 2000 de ani dupa ce a alergat grecul ala de la Maraton la Atena sa se laude ca i-au batut pe persi. Si dupa un an dupa ce a fost introdus ca si proba olimpica? Pana si austriecii au iluminat electric Timisoara cu cativa ani inainte de primul maraton din Boston.

  • Cretinule spune:

   Esti un handicapat notoriu. Sunt destui de multi cretini si in Londra care deja se cred cetateni si spurca Romania la fiecare discutie. Mi se face sila. Adu-ti aminte ca esti un emigrant prost care a ajuns in Boston sa stearga babe la cur si ai impresia ca parerile tale conteaza foarte mult. Sa o futem pe ma-ta in cor!

  • Victor spune:

   Esti mai prost ca ala cu „clima bizonica”

  • pula-n comentariul americanului spune:

   mi-as pula in tine de „american” ca la cum scrii esti ultimul cacat. Thefacebook? ce pula mea, neghiobule, nu esti in stare nici sa gandesti cand incerci sa te dai jmen cu mata care a reusit sa suga green cardul de pe la un drogat de acolo?
   Sa-ti dai o palma de cocalar libidinos prin ecran.
   Muie!

 • Dave spune:

  Fetesti, Giurgiu, Oltenita, Calarasi, ROSIORII DE VEDE, Calafat, Corabia, Cernavoda (da e oras), Babadag (si ala) = JALE

  Targoviste, Curtea de Arges, Campulung mai arata intr-un fel. Tulcea mi s-a parut trist rau.

  • Liviu spune:

   Astea-s deja orase de Tier 3…

 • CristiTM spune:

  Timisoara ca oras are un PIB pe cap de locuitor similar cu Bucurestiul. Timisul ca judet e al 3-lea ca PIB dupa Bucuresti si Ilfov(ai unde sa te angajezi). Daca mai vii pe aici sa anunti din timp sa te scot la o bere sa-ti arat craci, mancare, cladiri and shit.

  • FaraFiltru spune:

   Sau pe scurt „banatu-i fruncea”. Cica sa anunte din timp. De ce ba? Ai agenda incarcata cu inca o revolutie? Calculu era procentual, ca si-n Poplaca sunt o pereche de craci, un blid cu mancare acceptabila, doua case s-un cacat. Specialule.

 • Coroner spune:

  he he,cam ai dreptate cu Timisoara…chiar nu se intampla nimic pe aici.Eu stau aici si vad.Nici sa te rupi nu ai sanse pe aici,astia in afara de iarba si bere nu au auzit de nimic.Vroiam si eu un „timbru” sa fac un trip si dupa indelungi cautari constat ca iti faci rost mai repede de uraniu imbunatatit decat de un timbru…jale si la capitolul asta frate…
  Pizde bune sunt,doar suntem totusi in Romania.Chestia e ca majoritatea sunt oltence :-)

  • Alex spune:

   Pai daca esti un labar trist si fara prieteni… se gasesc de toate, numa’ ca trebe sa stii unde sa intrebi

 • Alexandru spune:

  Toate ca toate, dar lasa Birladul in pace ca vin cu baietii si-ti dam pizdon.

  • io spune:

   tu si dragonashu 47 care-i place hashu’ prraaaaa si canta despre avorturi
   mars in mortii ma’tii de-aici

 • fane de la sifoane spune:

  Ar trebui facut un top pe orase cu cele mai bune pisde.In Cluj am vazut specii de femei cosmice adica tzatoase blonde vesele iubitoare de puli.In Craiova sunt brunetele cu mustata care se rad la 2 zile iubitoare de fier vechi.Iasul are cirezi intregi de moldovence nimfomane care te iubesc brusc daca ai 5 euro in buzunar.In Urziceni futzi copile de 12 ani daca le dai 2 branzoaice

  • io spune:

   hmm.. si cam cat e chiria in urziceni?

 • Vaner fcp spune:

  Baaa lasa-te frate de Bucurestiu’ tau „Capitala Ghena”

 • Mokele spune:

  Au actualizat astia Google street view pana in in ultimul catun din Romanica si poti vedea acolo localitati unde iti dai seama instant de ce domnu’ Dan avea televiuziune de succes.

 • George Dan spune:

  eu am auzit ca in Cehia s-ar bate Cluju la capitolu’ femei. unde mai pui ca, cica-s d-alea care devin dornice rau daca vad ca au cu cine. citind articolu’ mi s-a facut dor de duca.
  dupa ce l-am citit si pe „Fane” mi s-a facut dor sa nu ma mai intorc. :)) fratioare omu e scurt si fenomenal, il recunosti in toate orasele din tara.

 • Stanjenel spune:

  In Targu-Mures, am avut cativa ani Peninsula. Acum ni s-a luat si asta . Nu mai avem nimic.

  • meme spune:

   Cum nu ma? Avem unguri si moldoveni, din plin. Sa nu uitam de veselii cu palarii.

 • teaca pt pula mea spune:

  Nu gandi asa, inca o aveti pe stalkerita lu radu in facultate ! Gandeste pozitiv!

 • Freebird spune:

  Ba, Sighisoara ii viata. Si Targu-Mures arata brici,inconvenientu` major is ungurii.

 • Sorin spune:

  Radule pacat ca nu ai fost pe la Oradea…A crescut enorm in ultimii ani,dupa aia puteai face un top re-editat ;-)
  La cersetorii cu o mana le-am rupt-o si nu mai au cu ce cersi, pe tigani i-am trimis in satele din jur si in Timisoara si Ungaria, Daciile verzi is ale ungurilor care le-au dus la casat deja, femeile combinatie unguroaica-romanca-studenta moldovenca,si mandria mai jos ca la banateni.

  Te asteptam cam in 2 ani cand o sa fie tot centrul renovat mai fain ca la Sibiu. Ciao

  • Ma-ta spune:

   Da-te ma dracu cu minciunile astea :))

 • flegma spune:

  Adjud, coae! Ai auzit in viata ta de Adjud? Aici caii scot capu pe geamu de la apartament.

  • Misterio spune:

   ….si se scalda in Siret !

 • Satan spune:

  da’ pina la urma urmaie iasiu ce are bun si de ce e la categ. II?

  • gigi de la pocreaca spune:

   subscriu si eu pentru un raspuns la aceasta intrebare

  • Faitonu' di craşi spune:

   Alba Iulia e mişto. După 8 jumate seara, o bere nu găseşti. Una! Străzi late şi goale, de-ţi ia mai mult să le traversezi decât să le parcurgi de la un cap la altul. Dar au khebab fain, te caci roci instant. Cum tre’ să fie khebabu’ pentru Hristoşi autentici.

   • Serafim spune:

    Ce treabă are Hristos aici? Îmi pare că ești prea obsedat de subiectul religiei.

    Vorbim de orașe. Nu găsești o bere? Depinde prin ce zonă mergi. În Cetate găsești să te îmbeți cât vrei. De khebab nu-s amator, deci aia nu știu. Și nu cred că e un indiciu major pentru clasificarea unui oraș.

 • Barbarossa spune:

  Eu am o teorie : un oras e ok in momentul in care are aurolaci & homelesi. Daca un om total mobil alege sa se stabileasca in orasul tau inseamna ca ca incepe sa fie ok.
  Nu cred ca sunt aurolaci / homelesi in Onesti.

  • jimerino spune:

   ba, manca-mi-ai strudelu’, p-asta ai copiat-o de la mine.

 • Lumpy spune:

  Ba eu sunt din Brasov, din partea aia unde e padure si sunt muli salbatici si ursi. Personal n-as pleca de aici decat daca mi-as gasi un job decent in strainatate ( exclus italia, spania si alte colonii romanesti). E fain aici ba :) . Pacat ca a adus Ceausescu toti moldovenii pe acoperisurile trenurilor si i-a bagat sa munceasca in fabrici aici. Ah si intre timp s-au si inmultit … asta e nasol .

  • Stere spune:

   deci Brasovul devine colonie moldoveneasca? Misto. Hihihihihi

 • vali spune:

  cluju, ca și brașovu, e oraș vag universitar. și toate pizdele care vor să scape de rânit la coada vacii vin în orașele astea la o facultate. de aia ți se par multe pizde bune. dar procentual nu sunt mai multe decât in galați sau slobozia.

  • kirill spune:

   de fiecare data cand il citesc pe zoso ma simt de parca arat buletinu unui politist. nu-mi dau seama de ce o fac.

   • onoratu spune:

    total de acord in toata totalitatea. omu e foarte anost

 • Raph spune:

  Phaha..ce gluma buna!! Na, ca tocmai din Bucuresti se muta lumea in Timisoara pentru joburi. La capitolul joburi e un mare bullshit ca nu ar exista. Joburi sunt. Esti chiar fraier daca nu gasesti unde sa te angajezi. Si salariile sunt relativ decente. Daca esti si developer, frate, n-ai nici cel mai mic stres.

  Eu am o gramada de prieteni in Bucuresti care sunt dezgustati de mizeriile de joburi, asa ca lasa-ma cu de-astea. Ca fac 15 internship-uri si suporta toate mizeriile ca sa aiba niste amarati de 15 milioane acolo. Ca nu exista nicio media, asta cam asa e. Oricum, nu din media se fac bani in Timisoara. IT, corporatii, design, other stuff.

  Lumea e chill, nu stiu unde i-ai intalnit tu pe aia cu „Banatu-i fruncea”. Poate in parc, la sah. Aia au oricum peste 60 de ani si sunt pusi pe ignore.

  Si mai e o chestie, evenimente sunt cu galeata. Daca stai in casa normal ca nu se intampla. Si in Ibiza daca mergi si stai in hotel nu se intampla nimic. Maxim vine aia de-ti face curatenie si te intreaba de cearceafuri. Ooo..si crede-ma, ies. Ca nu merg sa viziteze Bucurestiul..pai na, ii condamni? :)))) Tot cu avionul ca tine merg si ei, stai chill. Da probabil n-o sa ia Wizz. Ca-si permit si Lufthansa.

  • Radu Post author spune:

   pentru ca sunt prosti. toti oamenii care fac internshipuri sunt prosti. nu mai judeca un loc dupa prosti.

   • fitziu spune:

    pai cam asta ai facut si tu in articol :D

  • Satan spune:

   cam cit de terminat tre sa fii sa ai 15 mil in Bucuresti?
   si legat de „developeri”. a zis Radu la um mom. dat ceva de corporatisti si saormisti la cantina corporatiei. poate asta e ideea: exista in lumea asta locuri unde se pot face bani ca altdeva decit tester la corporatie.
   IT-istul corporatist care se simte un fel de mic buric al universului (hai, zi-mi ca nu exista asa ceva si ca i-am inventat eu) e o doar un alt fel de terminat. doar ca-s terminati care se bat in piept mai mult decit media (vezi mai sus). unde mai pui ca unii is si banateni, nasoala combinatie.

   • Barbarossa spune:

    Prietene, esti prost informat.
    Developer si tester sunt doua lucruri diferite. Si developerii nu lucreaza doar in corporatii, sunt locuri si locuri unde poti sa lucrezi – de la firme cu 5-10 angajati la firme cu sute. Si nu toate firmele mari au aer corporatist.

    Si ii dau dreptate persoanei de mai sus, sunt destule joburi ok in Timisoara pe partea asta cel putin (software).

    • Satan spune:

     stiam eu ca viata merita traita. ca intr-o zi o sa vina unul ca tine sa-mi explice aceste lucruri utile si interesante.

     • Barbarossa spune:

      Ma bucur ca ti-am deschis orizonturi nebanuite.
      Nu te asteptai la asta cand ai intrat aici ca sa te bagi aiurea in zeama, nu-i asa ?
      Nu, nu e typo, chiar am vrut sa scriu zeama.

     • Satan spune:

      „Nu te asteptai la asta cand ai intrat aici ca sa te bagi aiurea in zeama, nu-i asa ?”
      du-te si scrie niste cod si dupa aia mori.

      slujbe in IT sint peste tot. inclusiv in India si se cistiga mai bine acolo. eu stiu in Iasi salarii in IT de 2000+ EUR fara pozitie de conducere. iaca, si? sa folosesti slujbele in IT ca argument pro vreun oras oarecare = treaba de om prost. dar sa ai pretentii de la niste corporatisti pe IT? imposibil.

    • Misterio spune:

     Si daca io nu ma pricep la IT, calculatoare, softuaruri sau corporateli de’astea ?
     Sa-mi bag pula in ele ! Sa mergi la munca pe camp, sa plantati grau si rosii. Mancati calculator pe paine, prostilor !

    • Victor Anica spune:

     Si tu esti un pic dezinformat. Ca developer poti f bine sa fii freelancer, sa ai proiecte pe care ti le alegi cand si cum vrea muschiul tau, din parti diferite ale planetei si sa nu ai nicio treaba cu orice fel de firma posibila. Doar tu si clientul. Din modul cum pui problema, developerii sunt strans legati de firme. Fals

     • Satan spune:

      in afara de web programming/design, nu stiu ce om sanatos la cap ar lucra cu freelanceri. mai ales pe proiecte complexe si critice (cum ar fi chestii care daca se strica mor niste oameni sau se pierd multi bani). nu ca n-ar exista oameni care pot, dar nu exista oameni care au incredere. si inainte sa spui asta, consultanta deja e alta treaba.
      sa-mi bag pula, ce subiect am ajuns sa dezbat pe piticigratis.

 • fane de la sifoane spune:

  Cand ma duceam la meci in Vaslui venind dinspre Bucuresti am trecut prin Barlad,crapam de foame si nu era nimic deschis parca daduse bomba atomica.Trecand pe langa un parc imens am descoperit acolo carduri intregi de moldovence bune de pula care se udau la pisda vazand Mondeo cu Nr de Bucuresti,am lasat dracu meciu si le am mamelit pe alea.Lighioanele masculine se uitau cu ura la noi injurandu ne ca suntem bucuresteni si avem acces nelimitat la pisdele lor

 • Horatiu spune:

  ba, ca brasovean care acu sta in cluj ai nimerit-o, numa ca si in Cluj acum incet incet se intampla chestii. Adica zilnic is vreo 5-6 partyuri/concerte/chestii la care ai putea sa mergi. Zic si eu, nu-l ridic in slavi.

 • Du-teTu spune:

  Nu poti judeca niste orase fara sa stai umpic in ele.
  Stii cum e cu capitalele: atrag toti oamenii de la tara care se emancipeaza si care vor sa se afirme. Plus criminalitate crescuta. Sunt mai multe baruri/cluburi/partyuri/drugs.. si ce? Unii poate prefera mai putin din fiecare
  Plus inca o chestie: ceva e urat/frumos daca tu vrei sa fie asa. Ce e placut pentru tine poate fi neplacut pentru altul. Fiecare are etalonul propriu creeat in urma anumitor experiente.
  Daca expetientele traite de tine te-au facut sa ai impresia asta, sincer imi pare rau ca ai avut parte doar de experiente nasoale in mediul exterior propriului oras.

 • iepurashulfutangiu spune:

  gasesti la fel ca in bucuresti de usor de lucru in timisoara, e al doilea oras dupa bucuresti la capitolu asta
  pizde la fel is bune daca stii unde sa cauti, daca mergi in happy sau nush ce bodega din complex normal ca vezi numa grase si nasoale :))

 • light spune:

  Nu denigra Barladu’ coisan ,e pizdet aici ; daca esti iesit la pensie.Singurul lucru pe care tre’ sa-l eviti este abatorul , pardon ,spitalul mare. In rest esti „safe” , si daca mai ai si o dacie dupa 2000(cel putin) te califici pentru futarit . Try it ! Numai nu veni vara, atunci se intorc pularaii din diaspora cu bmw-uri cu volan pe dreapta din 93′ ori motoare smenuite si ne ia toata spuma pisdii.

 • intunericitul spune:

  haidati la botosani la un cas de pepula!

 • Captain Pulanet spune:

  Coaie io stau in Banat…da-s de acord cu tine 100%…

  Timisoara e fruntea din buric!

  si nu exista in tara asta oras mai penal…

  Si pentru aia care se simt lezati sau atacati: va urez sa va futa dan puric si chirila in cur!

 • Ganja Man spune:

  Astept sa scrii un post intreg despre Targoviste, da dupa ce-l citesc sa ma simt descarcat ca si dupa ce ma slabozesc pe fata unei targovistence.

  • chiombi spune:

   adica e mai usor pentru tine sa il implori pe radu sa faca misto de un loc anume decat sa futi o femeie din locul ala. adica tu nu poti sa faci niciunul din lucrurile alea si tot te crezi smecher. o fi de la leustean.

 • - I - spune:

  Toate orasele din Romania care au fost civilizate de imperiul austro-ungar, au fost recucerite de moldoveni si olteni(printre astia incadrez si buzoienii). Majoritatea dintre ei au fost relocati de Ceausescu, acum sunt deja la a 2-a generatie. Prima generatie tacea din gura si era multumit ca a primit moca un cotet. A doua generatie deja s-a emancipat, deja si-a permis sa iasa la gratar pe domeiul public sau pe proprietatile autohtonilor. Intr-un final autohnoni au ajuns minoritari. Prezentul acestor orase nu are nicio legatura cu istoria lor, cu „valorile” orasului sau cu orice altceva cu care se poate mandri cineva.
  Autohtoni au ramas cu botul umflat, nu mai recunosc nimic din orasul in care au crescut si cauta suport in istoria „glorioasa” a orasului natal. Sunt penibili.
  „Imigrantii” in loc sa aduca valoare oraselor, au adus cu ei, obiceiurile proaste si nepasarea specifica poporului. Evident ca nu vorbesc de aia care au venit sa studieze, ca unii dintre ei sunt chiar destepti. Astia care au venit la facultati sunt infimi fata de aia care au venit sa lucreze la chiosc sau pe santier.
  La imaginea asta se potrivesc de minune aceste versuri:
  „Cand totu` se duce pe pula, sa nu-ti para rau ca-ti pare bine !
  Daca nu putem sa schimbam lumea
  Macar sa-i dam foc.”

  • mamalubill spune:

   Subscriu la ce ai scris si o sa-mi permit sa-l parafrazez pe autorul, pentru mine necunoscut, al versurilor.
   „Daca nu putem sa schimbam lumea, plecam … la Timisoara, Bucuresti, Cluj si ne cacam pe orasul natal, din avionul catre Budapesta sau Boston”.
   Si faptul ca la Bucuresti se desfasoara mult mai multe activitati se datoreaza unei alte politici ceausiste, politica continuata de altii cu sufixul escu. Mie in Bucuresti imi place altceva.

  • Amzderu' lu' Tetelu spune:

   ce fillosof esti, muriti-ar sistemu’ axiologic! uite ca io-s oltean si traiesc in oltenia, nu vin sa-ti poluez tie mediul cu mirosul basinilor mele de neam prost, da’ ne lasi si tu in pace, te rugam?

   • Amzderu' lu' Tetelu spune:

    si daca incadrezi buzoienii printre olteni, te si dau in pula mea cu geografia ta sau cu lipsa de limba romana pe care ai studiat-o profund in fund!

 • Raul spune:

  Nu stiu pe cine ai auzit tu sa fie mandru de Complexul Studentesc din Timisoara. E o boschetareala olteneasca de ultima speta, cu saormerii turcesti, baruri si cluburi pentru cocalari veniti din Motru si Turnu Severin. Media, serios? Aia oricum e cam peste tot ultima speta. Arta? Sigur avem si noi aceleasi hipstereli bashite ca in Cluj sau Bucuresti. Singurul argument solid e cel cu mandria, care practic se bazeaza pe trecutul destul de indepartat, da’ adevarul e ca era pizdos rau orasul inainte.

 • Hash spune:

  PLM, articol clasic de diversiune, să uite oamenii de Gheorghe & Radu& & o fătucă de Humor.
  Nu mă aşteptam să prindă în halul ăsta. Năstase-i viitorul preşedinte, m-am resemnat.

 • unfan spune:

  nu inteleg descrierea de la Iasi. Mie nu mi s-a intamplat asa ceva niciodata. la ce te referi?

 • Dragos spune:

  Da ma, Bucurestiul e cel mai ce coae, e miezul, e cireasa, e pula mea, e cacat pentru unu’ ca mine. Fiecare percepe cum vrea pula lui, iar mie imi place orasul in care stau acum si ma doar fix in pula de orasele mentionate de tine. O sa merg in vizita sau cu treburi ca de mutat pentru ca acolo e o cireasa pe care o vezi tu sau orice alt circar nu o sa se intample. Nu stiu de unde vine treaba asta cu orasul X sau Y, orasul perfect pentru mine e ala unde ma simt cel mai bine si deocamdata ma simt bine aici. Totusi as vrea sa plece in Bucuresti toti rromii ca orasul meu sa fie de nota 11. Ciao!

 • Cretinule spune:

  Esti prea prost.

 • pulea spataru spune:

  @mamalubill: E neintrerupt de 100 si ceva de ani. Grecii antici nu alergau maratonul. E o legenda cu una bucata grec antic care ar fi alergat maratonul si a murit, dar e probabil legenda.
  In ciuda aparentelor de criza pe motiv de credit imobiliar cu permisul de conducere, cozile la oficina de empleo sunt tot la Barcelona, acolo unde e plin metroul de reclame „Nu va mai pishatzi pe strada”. Sa ma anunti cand americanii vor emigra in Bucuresti precum moldovenii.

 • pulea spataru spune:

  As vrea sa stiu unde sunt cei mai shmecheri maidanezi din Romania, la Cluj sau la Bucuresti. Am auzit ca maidanezii din Barcelona fac niste party-uri foarte tari.

 • feliz navidad spune:

  Vreau sa stiu unde sunt cei mai valorosi maidanezi din Romania. Mintea imi spune ca in Bucuresti, dar sufletul imi spune ca la Timisoara.
  Dupa ce rezolvati dilema asta, vin si ma pish pe voi, anuntandu-va ca maidanezii din Barcelona au cele mai tari fieste de la noche. Pe Camp nou, mustaciosi servesc pipas de floare. Pe Ramblas, drogatu – pishatu – peshtele – flegma – drogatu -pishatu… Milioane de spanioli inca spala geamuri in Franta, dar la vorbit nu ne intrece nimeni. Dragos, ia incearca tu sa iti iei viza de munca de America. In Spania se ajunge doar cu buletinul si cu microbuzul, dar daca esti valoros…

  • Dragos spune:

   Nu am interes pentru viza de state. Traiesc foarte bine in Spania, spre deosebire de (ai dreptate) marea majoritate a spaniolilor, cu rata lor de somaj de aproape 30 la suta (50 la suta intre tineri). E ok sa fii corporatist in IT cand toti mor de foame pe langa tine. Ce pula mea sa le fac daca sunt puturosi, nepriceputi la mai nimic si nu vorbesc engleza nici sub tortura ?

 • nuvreau spune:

  Sal. Nu mai luati apararea Timisoarei ca e plina de olteni,in primul rand majoritatea sunt tarani din tg-jiu, si din satele limitrofe, merg la facultate in tm ori craiova, pt ca fac din tg-jiu e f corupta. Vai ce mila imi e de voi ,timisorenilor, daca nu ar veni oltenii la fac ati face laba pe muzica minimalista, ca asa o ardeti toti pe acolo, ca ale voastre fete respira direct din stratosfera, sunteti patetici.
  Intradevar, nu se intampla multe lucruri importante in celelalte orase pt ca nu ar avea sens, sunt cateva spectacole de zilele orasului, berii etc, ce ati vrea mai mult? Iar cluburile sunt precum si idiotii care le frecventeza: daca se duc nespalati automat discoteca e de cacat si nu ai cum sa schimbi ceva atata timp cat majoritatea cetatenilor sunt nespalati.
  Iar bucurestiul e un conglomerat de romani (ma amuzau cei care sustineau ca ,domne, eu sunt bucurestean get pe get, neamu meu este aici de la 19xx, mandrie mare: who gives a shit??? Si nu va inteleg de ce simtiti nevoia sa mentionati acest detaliu… ) ,are 3 coaie pt ca e capitala si are prostime multa, snobi,”vedete” care simt nevoia sa se afiseze pe la evenimente si noi avem impresia ca wow ce misto e in buc, de fapt nu se intampla nimic, atat de multa ipocrizie/mp de se scorojesc peretii.
  Nicaieri in tara nu sunt caini cu bezele pe coaie cum va laudati voi, buc e mare e normal sa ai alternative la chestii.
  Ma amuza oamenii astia care critica alte orase in conditiile in care ei nu au iesit niciodata din orasul in care stau, se cred experti, ca tot romanu, isi dau cu parerea :))
  Ce va face sa credeti ca in craiova e asa rau cum credeti voi,sau alt oras, intradevar e boring uneori, dar nu e cum credeti voi, nu ne dam cu pari in cap pe strada,nu sunt lupte intre gasti cum arata muistii din televiziuni, dar voi sunteti idioti si credeti ce cacat mananca aia. Acum risti mai mult sa te muste cainii decat sa se ia cineva de tine pe strada.
  Constanta are dubla personalitate, si-o schimba doar 4 luni pe an, ati ghicit, vara! Toti se simt mai buni, mai evlaviosi, se comporta de parca marea ar fi a lor, proprietate personala. Ce specimene am intalnit acolo… pana si asa zisele cunostinte isi schimbau personalitatea pe timpu verii, incetati cu ipocrizia asta, marea nu va face zei , e doar o iluzie, va fute soarele in cap si va prostiti in ultimul hal. Nivelul de snobism si alte stari din astea de spirit intrec bucurestiul de 2 ori pe timpul verii, si nu vb de turisti, vb de specia nativa, inca imi provocati greata.
  Bottom line: multi se plang ca i-au cotropit oltenii, moldovenii etc, ei bine, chiar meritati, mai ales pe astia din frunce.

 • bulbuc the 2nd spune:

  Trist de adevarat.

 • krakilla spune:

  Orice oras in care cordesti bunacini pe o branzoaica e frumos, asa ca Bucurestiul si Timisoara pica din start. In Cluj nu prea poti sa futi ca esti roman, de fapt, nu prea poti sa-ti cumperi nici paine ca esti roman. In Barlad cu 10 tigari si un salam Victoria pui bazele unei secte. Ala oras frumos! Totusi, indraznesc sa visez ca voi cordi ceva clujence in viitor si in mijlocul coitusului sa zbier „Lupta Romania!!!”. Nu c-as fi patriot, da’ ma oftic ca sunt ei.

 • dan spune:

  In principiu ai dreptate…Clar in Bucuresti se intampla cele mai multe chestii (faine sau nasoale) din Romania. Eu sunt clujean dar deja m-am plictist de sloganul vehiculat prin zona ( la noi si la Timisoara) ca noi suntem tot timpul fututi de bucuresteni.

  PS: sa nu uitam totusi ca acest clasamenent este facut in Romania care este o tara de cacat ( cea mai de cacat din Europa) iar eu as fi preferat ca Clujul (Orasul meu, sunt roman) sa faca parte din Ungaria si nu din Romania. Sigur ar fi mai dezvoltat si mai fain decat acum.

 • Amzderu' lu' Tetelu spune:

  coaie, in principiu, perfect de acord cu tine; da’ hai sa n-o ardem elitist in frunte cu unii care i-au votat pe lis si pe halaicu. si pe altii. asta e curvasaraie, vorba stim noi cui. :D

 • gigi@k.ro spune:

  INB4 SLOBOZIA si BAICOI.

  Also caps lock is cruise control for cool.

 • zet spune:

  Cea mai bunoacă fata pe care am palpat-o pe trompe era din Vulcan. Nu știu ce e, oraș sau sat, că mă aștepta la intrarea în oraș și m-a dus direct acasă în camera ei, mă-sa părea de acord cu sexul casual dacă băietul are BMW seria 5, chiar dacă sunt mai mare ca ea cu 20 de ani.
  Ce vreau să zic: cel mai frumos oraș din lume este ăla în care tocmai stai cu beldeanul proptit într-o fată cu craci lungi și sâni impunători. Dacă mai și țipă și plânge, atunci pot îndrăzni să zic că trăim pe cea mai frumoasă planetă din galaxie.

 • Amzderu' lu' Tetelu spune:

  si multa muie banatenilor, desigur! ca daca stiau americanii ca sunteti voi pielea pulii, sigur little boy exploda deasupra timisoarei. norocu’ vostru ca n-au aflat la timp.

 • zet spune:

  p.s. sunt clujean, este un oraș frumos dintr-un motiv foarte simplu: nu a fost românesc niciodată în istorie, până în 1918. Catedrala are 600 de ani vechime și 100 de metri înălțime: vă puteți imagina ca pe la 1400 românii să fi construit așa catedrală, așa oraș, așa clădiri? Niciodată.
  Și mai vroiam să zic ceva: am fost odată la un meci de divizia C (pe bune) dintre ceva echipă bârladeană și ceva echipă de prin cluj. Am auzit cea mai haioasă strigătură motivantă la suporterul echipei bârlădene (venise un suporter la meci!!!!): Haide Bârlade, căca-m-aș pe pula ta!!!

  • cristi spune:

   ba zet, ia ZÎT de-aci! :)

  • cristi spune:

   P.S.: am fost si eu prin Cluj si am stat suficient incat sa ma plimb mai mult: ia zi, cacatii aia de pe rau i-ati curatat?

   • cristi spune:

    P.S.2: aveti mai la periferie niste tigani adunati intr-o tabara cat un oras mai mic. Nu exista nici un perete, numai cartoane si plastice… mai e acolo?
    Strazile alea DE CACAT, unde trebuie sa mergi cu tancu’, mai sunt?

    „nu a fost românesc niciodată în istorie, până în 1918.” – MARS!

    • zet spune:

     puiule, înainte să sari opărit pe gât de la deeptrhoat-ul ce ți-l efectuez fără mare plăcere, dar dacă trebe trebe, citește istoria Ardealului scrisă DE ROMÂNI. Înțelegi, sugaciul lui tata? Aia oficială, de se învață în manualele oficiale de la București. Ai să afli un lucru interesant: Ardealul nu a fost NICIODATA teritoriu românesc, până la 1918.
     cât despre căcați, patarât, și alte țigănisme: micuț muist, ăștia se produc ASTĂZI în Cluj, nu acum 2000 de ani, și nici acum 1000. Ia zi, cine produce căcații ăia? Austriecii? Maghiarii? haha….
     Se întreabă des ardelenii ce mare afacere au făcut că au plecat de la Austro-Ungaria și s-au lipit la România!

     • cristi spune:

      Ba putza, nu ai raspuns la intrebarile mele. Le repet:

      1. cacatii aia din râu mai sunt?
      2. tiganii aia cu dugenele CAT UN ORAS de la marginea Clujului, ii mai aveti?
      3. strazile alea pe care trebuie sa mergi cu tancul, le-ati reparat?

      restul e… zît! :))

     • cristi spune:

      „Se întreabă des ardelenii ce mare afacere au făcut că au plecat de la Austro-Ungaria și s-au lipit la România!”
      LOL!
      La orice intrebare din cele 3, daca raspunsul e „da”, ganditi-va cati ani l-ati avut pe Boc in bukale si cum s-au directionat fondurile… sunteti tot niste cocalari ca la Bucuresti, betivi ca la Vaslui si lenesi ca la Craiova.
      Asa ca… ZÎT bai zet. MARS! :))

     • cristi spune:

      P.S.: daca vrei sa sugi pula la austrieci eu n-am nimic impotriva, dar nu va cacati pe voi ca „romanii” v-au tras in jos cand ati facut istorie cu Funar, Aprostu si Boc. :)))

     • zet spune:

      tu ești mai prost decât canalul colector al pulii de elefant care o fute pe mă-ta în cur prin gât. întrebările sunt așa de fără noimă că nici nu știu cum a putut un animal cât de cât vertebrat să le întocmească. ce căcați pe râu visezi bășină din căcat, te referi la someș? căcații nu se varsă în someș că apele clujului sunt epurate din vremea romanilor băi țărane cu buda în fundul pădurii. și colonia de la patarât este o adunătură de țigani la groapa de gunoi a orașului, exact cum sunt colonii de țigani la FIECARE groapă de gunoi din FIECARE oraș. Și nu știu cine te-a învățat pe tine să numeri căcații, dar numeri greșit: colonia aia are vreo 20 de bordeie. și da, străzile au fost asfaltate de borâtul de Apostu, furând moldoveanul pulii 10% din fiecare contract, după cum frumos ne arată interceptările. Ce, nu știai că e moldovean? Hai mă! acuș ai să spui și că nu știai că pe mă-ta au futut-o 4 negri in cur de s-a revărsat mareea de sloboz prin gât de ai ieșit tu în lume cu părerea greșită că poți să pui întrebări.

     • zet spune:

      și n-am ce face, trebuie să completez: centaurul are sută la sută dreptate în caracterizarea tuturor orașelor. Că pietrele sunt frumoase în Cluj asta nu ajută cu nimic pe nimeni. Contează să fie pizdăraie disponibilă, și dacă se poate să fie cât mai scump (pizdetul, zic), să nu mă intersectez cu vreun moldovean cu petice la izmene la aceeași pizdă. Când fut o femeie vreau să fie impresionată de superbul meu portofel, da știi cum? Să sărute pământul pe care calc!

     • cristi spune:

      Ma distreaza procentul de injuraturi pe linia de text. :)
      Pun pariu ca daca ai vedea pe unu’ din Vaslui venind inspre tine (si ai sti ca e din Vaslui), te-ai caca pe tine de frica. Altfel nu-mi explic cat de „tare” esti pe net.
      Cumva ti-a furat vreun moldovean prietena? :)) Sau ai avut prietena moldoveanca si te-a parasit ca erai varza? :))

     • cristi spune:

      P.S.: Da ma, Aprostu e din Focsani, parca, moldovean.
      Cel mai bun clujean, PRIMARU BA!, e tot moldovean.
      VOTAT DE VOI!

      Cam cat de buni sunt ardelenii daca isi aleg primar moldovean?
      Caricatura aia din articol incepe sa aiba sens! :))

     • cristi spune:

      „căcații nu se varsă în someș că apele clujului sunt epurate din vremea romanilor băi țărane”

      Au fost epurate o data, pe vremea romanilor… atentie la nuanta.
      So, practic, daca nu se revarsa nimic acolo, voi va cacati direct in Somes? :))

  • dicktater spune:

   exact de aia e cel mai misto oras, ce cacat de argument.

   p.s. mai sterge-te la gura de sloboz

   • zet spune:

    Exact de aia curul mă-tii mai este poreclit și lustruitorul pulii mele. Unde am zis io că e cel mai mișto oraș? Pietrele sunt frumoase, atât, locuitorii în schimb sunt cum zice centaurul, așa că orașul este la fel ca orice alt oraș din românia care este locuit și de români: o vomă.

 • altpoponaut spune:

  Auzi bos, de ce nu scoti tu de tot comentariile? Ca incep sa ma enerveze tarzii-retarzii astia nevorbiti.
  Chiar si eu ma auto-‘nervez, chiar acum in timp ce scriu comentariu’ asta de kkt

 • Vlad Corduneanu spune:

  Auzi coaie,

  sunt de acord cu tine la multe lucruri dar cu faza ca la Timisoara se termina harta… hai screama-te putin si gandeste. Cam de aici incolo incepe harta aia cu orase adevarate: Budapesta (da ma, aia la care ajungi tu mai repede ca timisorenii), Viena, Praga si cum mergi tot mai la vest o sa gasesti din ce in ce mai multe orase. In schimb daca o iei mai la est dah Buchale, s-ar putea sa ti-o iei rau de tot.

  P.S.
  Bine bah ca e Bucurestiul MICUL paris.

  • Marti spune:

   Ba retard, asa ca fapt divers… Te duci in est si cobori putin in sud dai de Turcia. Iti zic eu ca Turcia deja ne-a salutat din mers si au un avans considerabil

 • cristi spune:

  Ma, dar nici un bucovinean pe-aici sa spuna ca Suceava nu e in Moldova, ca orasul lor e kul?
  Vreo Gura Humorului (ca pizda aia de mai devreme) sa explice ca Gura Humorului nu e in Moldova?!?
  Nimic?

  • zet spune:

   Cu cât talent ieși tu la suprafață ca un hemoroid în curul unei broaște… Te proclam cel mai idiot comentac la acest articol! Băi cimpanzeule, dacă Bucovina a făcut parte până la 1918 din Imperiul Austro Ungar, de ce pulă de balenă să zică ei așea că sunt moldoveni? Că sunt aproape de Moldova? Păi așa din aproape în aproape ai demonstrat că toată planeta e moldovenească. Am întâmplător printr-un sertar o diplomă a străbunicului meu (da băi holeră, STRĂBUNIC) din Gura Humorului care a absolvit școala de transmisioniști. Diploma este semnată de Împăratul Franz Joseph I, Kaiser von Österreich. Asta în timp ce moldovenii erau pașalâc turcesc, ca în ultimii 500 de ani de altfel. Nu că aș avea ceva cu moldovenii, cel mai bun prieten din viața mea este un moldovean întâmplător emigrat în state acu’ 10 ani, probabil mai inteligent decât toți comentacii la articolul de față înmulțit cu 10. Dar dacă băietul ăla e băiet deștept nu înseamnă absolut deloc că Bucovina e Moldova.

 • gAnY spune:

  Dar si la Tm au aeroport international.. Deci treaba cu budapesta & etc nu merge..:) :P

 • vladimir spune:

  Intr-adevar la Iasi mai merge pentru ca vin studenti,oras unviversitar,in rest canci,vara pustiu de zici ca ai ajuns pe alta planeta plin de mosnegi.S-a distrus toata industria de 89′ nu producem mai nimic,la o adica mai avem ceva fabrici de lapte,textile,microintreprinderi,delphi, dar nu ceva impunator economic.Si in toata tara e asa,cumparam haine din magazine aduse de la spanioli,turci,chinezi,etc Cand o sa ajungem sa avem si noi productie,sa nu mai depindem de altii,ca romanu s-a invatat pe inverteli gen aduc masini in tara si le vand imi scot un capac.Asta e productie? Pe asta ne sprijinim noi? Cumparam din kaufland- nemtesc cota afaceri la ei,lidl,auchan etc. La Iasi e Dedeman macar o parte mai buna ca patronii is romani.Unde e mai bine? Sa zicem ca aleg Bucuresti,Cluj, sau alt oras ce rezolvi toate au + si – .Cred ca pe mine ca moldovean ma fute grija care oras e mai cool,ce activitati au,ce fel de oameni sunt ,intr-o anumita masura 0,00001% da.Daca noi ca oameni nu facem nimic ca orasul nostru sa fie mai frumos,ospitalier,sa il schimbam sa aducem ceva nou plecand in alt oras nu cred ca se rezolva.Daca nu rezolvam lucrurile marunte gen cainii maidanezi,aruncat gunoi pe jos,cand vezi ca se caca unu in mijlocu strazii dute cu o teava si baga-i in fund,fara hranirea porumbeilor in domeniu public,doar in spatii special amenajate,legi mai aspre,impozite mai mici,transparenta ,si muuuulte zeci de lucruri marunte,apoi putem vorbi de ce activitati sa facem in oras,adica e misto sa mergi la un concert,unde e curat si nu miroase a pisoar,nu is gunoaie,nu is caini sa iti miroasa hoitu si undelumea e civilizata

  • WTF spune:

   Lenin candidezi la primarie? Ia pula!

 • aschie de lemn de brad spune:

  Apăi nea, tu eşti un pic diliu. Cum căcat să fie în Cluj cele mai miştoace tipe? Chiar mă şochezi. Oricum, eu rămân la ceeaşi părere generală cum că moldovencele. Şi dacă la oraşu’ natal de categoria a treia n-ai dat de fineţuri, (că nuş’ exact, am uitat dacă eşti din Brăila sau din Galaţi, da’ parcă simt că ai obârşie moldovenească) ai o mare problemă. Probabil din cauza asta ai zis aşa ceva despre naşparliile majoritare de prin Cluj.

  • Radu Post author spune:

   nah. am dat si pe la moldova. is faine si la moldova.. am uitat sa mentionez. iasi, pasaret fain. si cam peste tot.

 • SS spune:

  O chestie care mi se parea tare cand vizitam Brasov sau Sibiu era ca atunci cand treceam pe langa un localnic discutam cu pretina: „Ba ce oras de cacat si plictisitor”. Si incercam sa prind cu coada ochiului reactia localnicului. In Timisoara inca nu am ajuns (nu am avut curaj) dar deocamdata ma antrenez cu categoria a II-a. Cand oi fi bazat, oi incerca Cimisoara.

  • krakilla spune:

   Cand te duci in Timisoara sa spui ceva de genul „Uite ce idioti sunt oltenii astia!”. Rezultatul va fi peste masura asteptarilor.

 • Ana spune:

  Superb articolul! Felicitari

 • Ada spune:

  Radu,(ce nume sec!), „vorbeşti” în necunoştinţă de cauză. Crezi că dacă ai fost de căteva ori în oraşele astea, ştii aşa multe, încât să le poţi cataloga? da’ e mişto tehnica ta, totuşi; bagi tot felul cuvinte care dau bine şi oamenii deja sunt de acord cu ce scrii. Simplu!
  Mă amuză oamenii care scriu romane despre lucruri de care n-au habar.

  • Radu Post author spune:

   banuiesc ca pe tine te cheama Cerasela.

   Cerasela, dă-te-n căcat

 • Pulexloboz spune:

  Rea-ți ai dreacu de timisoreni bășinoși! Voi chiar credeți ca daca sunteti mai la vest sunteți mai deschiși la minte! Tot în România sunteți bă! Tot fomiști rupți în cur sunteți și voi! Cei mai proști oameni fix la Timișoara țintesc! Vrei la facultate? Esti prea prost sa iei admiterea la București? Du-te la Timișoara, că se intră mai ușor! Se da admitere la mai puține materii sau chiar direct pe dosar!

  Bucureștiu e miez! Aicia avem de toate! Orice argumente aduceți pentru Timișoara… ca aveti voi orice (malluri, baruri, teatre, galerii de arta, facultati, strazi, suprafata, mijloace de transport). Noi avem mai mult din acel ceva! Și peste! Va batem la orice capitol!

  Locuiți într-un oraș în care oamenii se mândresc cu jumătăți de măsură!

 • alex spune:

  toti provincialii zic de bucuresti ca e varza. pai d-aia e varza, ca toti taranii si analfabetii de la mama naibii s-au adunat aici si apoi si-au adus dupa ei tot neamul.
  ca activitati da, in bucuresti se intampla cele mai multe, iar ca aspect al orasului, cele din transilvania sunt frumoase si ingrijite (plus ca un oras la munte e mult mai misto decat unul la campie)

 • tudor spune:

  Tot articolul si toate comentariile demonstreaza faptul ca Romanii sunt o natie de prosti. Nu inteleg de ce naiba pierdeti vremea atacandu-va unul pe altul de parca nu toti sunteti romani, nu toti traiti in aceasi tara, aveti aceleasi obiceiuri,vorbiti aceeasi limba, unii mai bine, altii mai prost si aveti aceeasi mentalitate comunista. Sincer sa fiu, eu nu prea vad mare diferenta intre orasele romanesti oricat de mari sau mici ar fi,dar vad in schimb foarte multe asemanari. Toate sunt pline de blocuri sovietice cu o atmosfera deprimanta si trista. De fapt voi vreti sa aratati ca orasul vostru ticsit de tigani,maidanezi, gropi si de blocuri comuniste e mai putin de rahat decat orasul vecinului din cauza unor motive care ar face si un copil de gradinita sa rada in hohote. Va certati ca ar veni altii din alte localitati cica sa va cotropeasca orasele, sa va futa femeile si sa dea foc la grane.Bah, treziti-va in pana mea, traiti in mileniul 3, lumea e plina de mijloace de transport,avioane,trenuri, masini, practic poti sa te muti oriunde in lumea asta, de la eschimosii de la polul nord pana in jungla ecuoadoriana. E normal ca lumea sa se miste, sa plece, sa se mute in alta parte, sa ia contact cu oameni din alte medii,din alte regiuni,mai ales tinerii, nu sunt de blamat ca pleaca din orasele lor care nu au nimic de oferit pentru cariera si domeniul lor. Eu unul m-as muta chiar si in Vaslui,sa dau un exemplu neavand nimic cu orasul acela sau cu oamenii de acolo, daca mi s-ar oferi un job bine platit, sau as avea o afacere.Nu cred ca m-ar manca lupii, nu mi-ar da nimeni in cap pe strada.Lumea in general pleaca in alta parte pentru un job mai bun, o noua provocare, aventura.Dar asta e stilul romanesc ramas de pe timpuri, de a se manca unul pe altul, de a arata cu degetul in curtea vecinului, chiar daca pe el il mananca sobolanii sau e un manelist imputit.Asta e secolul in care traim,nimeni nu mai vrea sa stea in orasul lui, toti vor sa plece in alta parte,in strainatate sau in alt oras din tara. Nimeni nu e de blamat, nici din cauza accentului, a saraciei sau bogatiei din care a plecat.Datorita job-ului am calatorit in toata tara aceasta si va pot spune ca toti romanii sunt o apa si un pamant,toti au aceeasi mentalitate specific mioritica, dar peste tot, din cand in cand gasesti oameni deosebiti.

  • pulexloboz spune:

   EcuaToriana. Esti urat si prost

 • Octavian spune:

  Romania e o tara frumoasa (si la fel si orasele ei). Problema cea mai mare e ca e locuita de oameni de f proasta calitate (din care toti cei care comenteaza aici fac parte cu succes): ba oameni care sufera cu cacatul pe care il fac ei sau cu banii pe care ii au ei, ba oameni ingrijorati de succesul altuia si care simt nevoia sa barfeasca si sa ii dea in cap cu orice ocazie (vezi maj comentariilor), ba oameni care se fac ca muncesc si care nu vad niciun rost in a munci serios pt ei, pt ceilalti de langa ei, pt tara lor. E plina de hoti si de oameni pt care singurul tel in viata e sa acumuleze vile, masini, bani. Cu mentalitatea asta de kkt nimic nu se va schimba niciodata.

  Am stat o perioada in Elvetia si am ramas surprins cat de patrioti sunt oamenii de acolo, cum muncesc de dragul muncii si de dragul de a simti ei utili pentru ceilalti decat pentru bani (si nu , nu zic ca elvetienii sunt cei mai fun oameni, dar au ceva ce se numeste moralitate si corectitudine, ceva ce noi intelegem doar teoretic). Romanul nu a inteles ca e mai profitabil (in timp evident) ca fiecare sa isi faca treaba serios gandindu-se la cel de langa el si la tara ca un tot unitar, decat sa incerce sa isi asigure bunastarea personala calcand peste cadavre sau fentand munca cinstita. Noi criticam, dam vina pe ceilalti, barfim, judecam la greu. Iar blogul asta e plin de cacat tocmai din cauza asta: ca voi judecati pe ceilalti cat puteti in loc sa recunoasteti ca si voi tot din cacat veniti. Umorul asta de aici iti induce mai degraba o stare de rautate in loc sa te binedispuna. Si Radu profita tocmai de faptul ca romanului ii place la nebunie sa judece, sa faca misto de si sa ii spurce pe ceilalti. Succes in continuare Radu (si nu, sa nu zici ca „Acest site este un pamflet si trebuie tratat ca atare.” ca nu te cred)

  • pulexloboz spune:

   Da ma! Ce bine a fost in Elvetia! Basinile tale miros total diferit acum. Mars la cacat!

 • Marlene spune:

  Total de acord cu tine! Dar de ce ii inviti sa se mute la Bucuresti? Eu fac parte din categoria nostalgicilor aia carora le de dor de Bucurestiul de dinainte de invaizia masiva a cocalarilor de peste tot si venirea corporatiilor care ii angajeaza. Sa stea la ei acolo unde e bine si frumos si sa zica cat vor ca Bucurestiul e nasol.

 • Hello spune:

  Sunt din Timisoara.
  Tot ce ai spus despre Timisoara e adevarat.
  Un oras mizerabil, pute a vechi, a mizerie, a tiganime, a mahala. Tiganii au pus stapanire cam pe toate cladirile importante sau istorice din oras. Cam toate cladirile au fatadele distruse. Fabrici superpoluante stau bine-merci in oras printre casele oamenilor. Pute a dejectii si a tot felul de mizerii zi si noapte. Zonele verzi sunt verzi doar in primele maximum 15 zile ale primaverii, apoi totul e un verde murdar. Iarna e un alb murdar. Urat oras. Multi cocalari. Multi aurolaci/cersetori.
  Cultural, nu se intampla nimic mai important decat in orice oras mic din alta parte a provinciei.
  Si asa mai departe.

 • Curcuveaua spune:

  Bah lingicuristilor. Ati umplut saptej de pagini cu ineptii si n-ati suflat o vorba de Pitesti! In fapt n-aveati cur c-a ajuns Sectorul 7 al capitalei.Oras frumos ca o pula circumscrisa, are de toante – inclusiv tigani si moldolteni. Olteni put sanje nu-s decat in tranzit spre Sectorul 1. Dupa ora noua nu gasesti tipenie pe strada ; toti s-au carat in centrul vechi la „chestii”. Dar voi n-aveti de unde sti – ca n-are gara. Sint si evenimente, la mall. Europull. Cu muimici cocalarese imbalsamate si copii retarzi. Femeile bune au emigrat spre centru, iar acolo au ramas numai basoalde si balaoachese. In rest e bine. Rau.

 • Mucea spune:

  Coaie, tu cind mergi in Herastrau sau cauti un loc la vreo terasa din Centrul Vechi sau stii de Hala Matache, sau de Ateneu, sau de Palatul Regal, sau de Cladirea BNR, s.a.m.d. nu simti un cit de cit sentiment de mindrie ptr ce ti-au lasat ai de-au trait in Bucuresti inaintea ta ? Eu zic ca da, iar la ora actuala exista noi si noi lucruri care tot apar, si te fac sa te simti tot mai bine ptr ca esti bucurestean. Exact aceeasi chestie se intimpla cu timisorenii nascuti sau veniti sa traiasca aici (atentie doar 5% din locuitorii orasului au bunici timisoreni…), se mindresc cu ceea ce au lasat orasului altii traiti pe aici inaintea lor. Si nu ascund acest lucru. Ca faci comparatii cu Braila, eu sint convins ca si la Braila exista lucruri cu care te poti mindri, dar in partea aia de tara nu le pasa daca sint printre primii cu ceva, daca au ceva aparte ce orasul poate oferi. De fapt, voi bucurestenii (miezu’) i-ati tot apasat in jos pe toti in jurul vostru (de la Craiova la Constanta) si va mira daca dupa Carpati chestia asta nu tine. Nu tine ptr ca orasele de dupa Carpati n-au fost niste jeguri urbane pina la 1918, dimpotriva. Cu Timisoara printre ele. Iar pe voi chestia va roade continuu, ca parca unitatea nationala romaneasca trebuie sa insemne neaparat suprematia Regatului asupra Moldovei si Ardealului.
  Vorbesti de bunica care se stergea cu matase la cur. Sa stii ca daca as afla ca bunica mea se stergea la cur cu matase m-as fi mindrit. Ptr c-as fi insemnat ca buda pe care o avea nu era doar un par infipt in fundul curtii de care sa te tii cind esti pe vine, si inca un par cu care sa lovesti ciinii care s-ar fi dat la tine cit te cacai. Ma intelegi ?
  La ce zici tu „industrie zero” daca PIB-ul Timisorii e al doilea pe tara dupa Buc ? Nu poti fi atit de subiectiv daca cifrele nu te ajuta. Aaaa, poti fi subiectiv in evaluari la care cifrele lipsesc sau se gasesc mai greu. De ex. cit de multe bunaciuni cu craci pina in git sint la Timisoara fata de Bucuresti. Pe subiectul asta poti sa spui ca bunoacele de Capitala le dau clasa celor din Timisoara. Probabil ca nici n-ai gresi.
  Te plingi ca la Cluj trebuie sa-ti faci un tranchilizant sa poti comunica cu localnicii. Dar de ce crezi tu ca istetimea e cel mai bun lucru pe care un om il poate avea ? Cu ce te ajuta in afara supravietuirii in jungla rapiditatea de-a gindi ? Acolo trebuie sa te feresti rapid de puma care sare din stinga, de sarpele care sare din dreapta. E jungla. In orase nu e jungla cel putin nu aici la Timisoara. Eu de ex. n-am auzit de japonezi sau de nemti c-ar fi deosebit de isteti la minte, si totusi ca natiune sint mult peste noi, cu toate premiile internationale la inventica pe care ai nostri le tot iau an de an de le dau clasa altora.
  Vorbesti de mehedintenii sau gorjenii din Timisoara veniti aici sa studieze si despre care zici c-ar fi ciurucuri de oameni, dar sa stii ca nu-i vezi comportindu-se de neam prost, dimpotriva, in complexul studentesc dau prioritate cu masina ma degraba decit un localnic mai vechi. Iar asta spune mult. Asadar, au venit sa fie civilizati, sa se indeparteze de ceea ce nu le-a placut la ei la Severin sau la Tg Jiu etc. Sint multe de spus. Suna-i pe aia de la Michelin Travel Guide si intreaba-i de ce i-au dat Brasovului si Timisoarei 2 stele, cind Iasiul, Clujul, sau alte orase mari au primit doar o stea sau nici macar una. Poate o sa te lamureasca ei cum stau lucrurile de fapt.

  • Radu Post author spune:

   NU-S BUCURESTEAN. PFHAH.

  • Hello spune:

   Ba, Timisoara e praf. E un oras jalnic. Am spus-o si mai sus. Sunt din Timisoara si nu am cu ce sa ma mandresc – nici cu bastinasii (timisoreni), nici cu veneticii (moldoveni, olteni, ardeleni etc.), nici cu orasul in sine.

   • Mucea spune:

    Hello, sa stii ca mie imi convine ca Timisoara sa fie atacata cu spume, cu cit e mai atacata, cu atit inseamna ca de fapt lucrurile stau cu totul altfel, iar realitatile sint altele. Perfida optica, asa-i ? Pervers. Se numeste a cistiga cu armele dusmanului.
    Te vad insirind invective pe banda rulanta. Pai daca e un oras mizerabil, care pute a vechi, a mizerie, a tiganime, a mahala, atunci de ce tot a doua saptamina se tin congrese internationale cu sute de invitati de prin toata Europa, pe medicina, pe colaborari economice, pe cultura. De ce are cel mai mare aeroport din afara Bucurestiului ? De ce s-o fi tinut la Muzeul de Arta pina in martie curent expozitia de grafica Goya, in colaborare cu Institutul Cervantes din Bucuresti ? Sau de ce s-o tine acum expozitia de pictura germana in colaborare cu Muzeul Bruckental din Sibiu ?! Sau de ce s-a tinut in week-end acel concert pe Bega, exceptional. Nu stiu daca iti dai seama, dar esti depaaarte, depaaarte de realitatile acestui oras. E adevarat ca daca locuiesti undeva in vreun subsol plin de igrasie de casa veche din Traian, ptr tine asta pare sa fie Timisoara.
    Tiganii sint intr-adevar o pata pe oras, dar situatia nici ca se compara cu cartierul Meteora tiganesc 100% de la Tg Jiu sau cu colonia de tigani clujeni de la Pata Rit.
    Continental Tyres (a nu se confunda cu Continental Automotive, una din mindriile orasului) este intr-adevar o fabrica de cauciucuri care da batai de cap (pe miros, nu noxe) locuitorilor din zona de NE a orasului. Gaseste tu alta investitie ecologica ptr sutele de salariati incit sa se inchida fabrica de cauciucuri. Vrei sa-ti spun cite fabrici de acest gen exista in Romania ? Stii si singur. Si atunci ce anume e nashpa DOAR la Timisoara ?
    Daca tie iti pute a dejectii si a tot felul de mizerii zi si noapte, inseamna ca intr-adevar stai intr-un subsol de bloc prapadit, din care nu iesi deloc. Servici-acasa-servici. Normal ca asta e ptr tine Timisoara.
    Mi-a placut de cineva mai sus, ii zice lui Coaie: Timisoara a atat de nashpa dar 50% din articol e dedicat orasului. Mishto, inteligent pusa problema. :)
    Inca o data o spun, mie imi convine ca Timisoara sa fie atacata cu spume, cu cit e mai atacata, cu atit inseamna ca de fapt lucrurile stau cu totul altfel, iar realitatile sint altele…

    • Hello spune:

     Sa le luam in rand.
     Se tin congrese internationale pe naiba… Tin asa-zise congrese toti neica-nimenii care se plictisesc la ei in tara si vor sa vada cum e in lumea a treia. Asa, pentru distractie sau experienta soc. Expozitiile vietii se tin si in alte orase mai mici in tara – nimic deosebit. Weekend-ul trecut am fost in vacanta, nu stiu, n-am auzit de niciun concert exceptional pe Bega, nici cand m-am intors. Cine a concertat, astia locali? Aia buni, intr-adevar exceptionali, se duc in Bucuresti sau alte meleaguri.
     Locuiesc in zona de Nord, la etaj… :)) unde nu pute a ce ai zis tu. Dar pute in oras a dejectii, a WC, a tot felul de mizerii de la fabrici si canalizari, oriunde ma duc cu masina sau pe jos. Iti muta nasul. Nu cred ca exista in Timisoara o zona cu aer curat. Nici macar Padurea Verde, nu mai e „verde” de multa vreme.
     De cand Continental Automotive e o mandrie a orasului? Aaaaahahahaha! :)) Am lucrat acolo. Da, sunt corporatist. Salariile mici si bataia de joc (sclavia) fata de angajat e o mandrie? Sa nu zici ca doar eu am parerea asta. Pe oricine ai intreba, care lucreaza sau a lucrat acolo, nu are o parere buna despre fabrica.
     Pentru Continental Anvelope, o solutie ar fi mutarea fabricii in pizda mumei lor in afara orasului.
     Bonus: Daca as fi un locuitor din alta parte a tarii sau din afara ei, si ma gandesc ca vreau sa vizitez un oras din Romania, si as cauta pe gugal ce pot sa vizitez in Timisoara… bag penisu’, n-as avea nimic de vizitat. M-as plictisi intr-un oras plictisitor.

     P.S. Nu e ceva anume naspa DOAR la Timisoara, ci Timisoara in sine e naspa.
     P.S.2. se zice serviciu, nu servici, ba.

    • LOL spune:

     =)))) ba da urat suferiti cu Timisoara voastra

 • Mucea spune:

  Bine Hello, sa le luam pe rind. Daca tu ai impresia ca a tine un congres e treaba de neica-nimeni, si ca cine o face, o face de plictis, sa taie frunze la ciini, atunci esti undeva „in the skies” cu mindset-ul pe care il ai fata de viata si lumea in care traim. Ce inseamna expozitiile se tin si in orase mai mici in tara ? Arata-mi mie in cite orase mult sub marimea Timisoarei s-a tinut cea cu grafica de Goya ? In ziua in care am fost s-o vizitez era un autocar plin de elevi din Ungaria veniti special s-o vada. Ptr ca valoarea se apreciaza si se respecta. Sau in cite se va mai tine cea de care aminteam cu picturi germane colaborarea cu Bruckental SB ? Tu chiar nu intelegi niste ierarhii.
  Concertul de pe Bega n-a fost cu rockeri, ci in cinstea zilei Europei, cu muzica de alta natura, ma mir ca nu stii de el, au aparut articole peste tot in Tion, Opinia TM, Ora de TM, Renasterea, etc. Practic toti au scris de el, ptr c-a fost reusit. Ptr c-a fost ceva aparte, care sade bine acestui oras.
  Vad ca insisti cu putoarea la toate colturile, poate ca ai o problema de competenta unui ORL-ist sau poate ca insistenta cu care arungi cu balega pe oras e data de vreo sponsorizare. Ca si asta e posibil. Ma intelegi…
  Ai lucrat in Conti (fostul Siemens VDO). Inseamna ca am si fost colegi cindva. Daca salariul tau a fost de mizerie, inseamna c-ai fost angajat pe un post de palmas. Eu am in Conti un post bun si respectabil, platit bine. Tine de cita scoala are fiecare. Asa incit Conti e un lucru pozitiv, ce tine de lucrurile frumoase ale acestui oras.
  Vad ca la tot pasul te plictisesti. Dar Iulian Dascalu nu s-a plictisit cind a construit aici cel mai mare mall din afara Bucurestiului ? Hello, un asemenea mall nu il construiesti intr-un oras nashpa, cu oameni primitivi, intelegi ? Iar intr-un oras nashpa care pute la tot coltul nu vin 14 tari sa-si deschida cite un consulat. Asta denota recunoastere internationala. Respectabilitate. Arata-mi cite consulate are oricare din marile orase ale acestei tari ? Clujul vreo 3, Constanta tot asa, Iasiul tot pe aici pe undeva.
  Si inca o treaba despre care nu s-a vorbit, daca te uiti putin pe cifrele de evolutie demografica ale TM vei constata ca de la Revolutie a cam stagnat. Nasol asa-i ? In contextul in care toate marile orase au scazut. Au scazut ? Pai daca tu stagnezi in contextul in care toti in jurul tau scad, in termeni corecti se poate spune c-ai crescut. Deci nu-i nasol. Exista doar 2 orase in care populatia n-a scazut, TM si CJ. Iar acest lucru spune cam ce statut au acestea la nivel de tara. Ptr Coaie lucrurile sint clare, TM e ca si BR doar ca, curios lucru timisorenii sint mai mindri, nu stie de ce, se mira ce motive ar exista. Problema nu e mindria timisorenilor ptr ceea ce-a fost orasul si inca mai este pe anumite subiecte (arata-mi ca mindria lor e ceva unic in Europa, contestabil…), ci de faptul ca pe forumuri TM e orasul cel mai scuipat din tara, atacat cu spume din toate directiile, ca parca demnitatea unor cetateni ai unui oras pune probleme de siguranta nationala ?! Timisoara e romaneasca (are peste 85% romani) si e un pilon de sustinere serios al acestei tari, pilon cu care Romania ar trebui sa se mindreasca. Ptr ca are cu ce.
  Iar tu Hello, ai putea sa inveti ca nu iti ataci propriul oras pe net, Coaie n-are nici o obligatie fata de TM ca traieste undeva in Regat il doare in mijlocul pulii lui de TM, dar tu esti timisorean nascut sau naturalizat (ca mine) si ai obligatii fata de orasul in care respiri aer. Nu-ti convine, te muti. Dar cit traiesti in el nu-l ataci.
  Coaie a zis ca-mi face o surpriza, eu am zis ca e din Buc, el zice ca nu e. Ii spun si eu tot ca si surpriza, sint oltean la origini venit sa traiesc la TM si nu ma pling si nu-mi pare rau de alegerea de viata pe care am facut-o.

  • Hello spune:

   Zic scurt.
   Ca se intampla niste lucruri marunte, ca orasul are nu stiu cate consulate si un Mall (ă?!?!), toate aceste nimicuri nu-l fac un oras minunat.
   Continental Automotive plateste prost incepand de la operatori la supervizori, la ingineri si asa mai departe. Intr-adevar, am avut un salariu mic pe cata munca prestam. Colegii mei aveau salarii apropiate, oricat de confidentiale trebuiau sa fie. Probabil tu te multumesti cu maruntul. Te inteleg… Oltenia.
   Tu esti oltean, nu timisorean. Nu esti nici macar timisorean naturalizat, ci esti oltean si atat.
   Da, cu prima ocazie faina pe care o voi avea, voi pleca din acest oras fara regrete.
   Si punct.

   • Mucea spune:

    La fel de scurt: Hello, tu esti de un negativism crunt, asa incit orice lucruri s-ar intimpla la Timisoara, tu tot fapte marunte le vei considera. Uite, ieri s-a tinut la biserica Millenium un excelent concert de vioara cu Alexandru Tomescu (Turneul Stradivarius 2013). Ai fost, sau macar ai auzit de acest concert, sau sa te intreb daca stii cine e Alex. Tomescu, si daca ai habar ca interpreteza pe o vioara Stradivarius ? A fost plina-plina biserica. Eu nu spun ca evenimentul a fost unic in Romania, e turneu national, ci spun ca Timisoara a fost, este si ramine conectata la lucrurile importante care se intimpla in aceasta tara, la lucrurile de bun gust care se intimpla in Romania.
    Te amagesti zadarnic daca ai impresia ca in Conti Automotive nu sint si salarii bune. Eu sint unul dintre cei care sta marturie asupra acestui lucru.
    Ai probleme serioase cu limba romana daca nu intelegi felul in care se foloseste expresia timisorean naturalizat. Este exact categoria de populatie in care ma incadrez, nascut in alta parte, venit sa traiesc la Timisoara.
    Vrei sa te muti din Timisoara ? Drum bun, cale batuta. Sa nu te intorci din drum, caci orasul nu are nevoie de indivizi ca tine care traind in oras arunca cu balega pe el. Un timisorean naturalizat care isi respecta orasul in care s-a decis sa traiasca este de 10 ori mai util orasului decit un timisorean nascut ca tine, dar care scuipa pe orasul in care isi traieste viata. Sa tii minte cuvintele mele.

    • Hello spune:

     Nu pot sa ma abtin.
     Zici ca am probleme serioase cu limba romana, iar mie imi vine sa te injur. Tu scrii si probabil si pronunti „servici” in loc de „serviciu”, da’ tot eu am probleme cu limba romana. Zau ca imi vine sa te injur (@$%&*@$_)_%@$^&&%@^$).
     Tine tu minte cuvintele mele: „Timisoara nu te vrea, oltene!”.

     • Mucea spune:

      Imi pare rau Hello, dar cu fiecare post vad ca devii tot mai subtire, asa ca n-o sa-mi mai pierd vremea cu tine. Lucrurile stau asa cum ti le-am descris, ai putea din cind in cind sa revii aici si sa recitesti tot ce-am scris, ca sa ti se intipareacsa bine in minte un mod corect de-a vedea lucrurile.

     • Hello spune:

      I-ati toate neamurile si prietenii si intorceti-va in Strehaia (Mehedinti) sau Motru (Gorj), pentru ca majoritatea sunteti din astea doua catune, iar atunci voi vedea perfect corect lucrurile. Pricepusi?

     • mamalubill spune:

      „ia-ti”, „intoarceti-va” (pentru ce ai scris in mai 21, 2013 la 8:05 am)

     • Hello spune:

      @mamalubill

      Da, n-am nicio scuza. Am gresit. Imi este rusine. Multam fain pentru corectare.

     • mamalubill spune:

      Pentru putin. Inainte sa ma trimiti pe la Vinju Mare iti spun ca sunt etnic german si nu locuiesc in Timisoara, desi nu cred ca asta are vreo relevanta. Nu cred ca are vreo relevanta locul unde te-ai nascut sau ce stramosi ai, sunt alte lucruri care conteaza. Mucea pare un oltean foarte ok si cred ca esti prea inversunat si faci greseala sa generalizezi. Mie nu-mi pare tipul care mananca seminte si scuipa cojile la bordura. Am cunoscut multi olteni civilizati si isteti si multi banateni lenesi, laudarosi si batuti in cap.

 • Mucea spune:

  Admin, imi cer scuze ptr duplicatul de mesaj, unul din ele ar trebui sters. (primul mi-a dat un mesaj de eroare, probabil din cauza marimii, motiv ptr care l-am retrimis)

  • Hello spune:

   Mai bine ar stinge luminile. Poate asa pleaca din fata scarii blocului si bautorii de suc/bere la pet si scuipatori de seminte la bordura.

   Du-te la scara ta!

 • Criquet spune:

  MITICIgratis.com . Nu crezi ca suna mai bine?

  Sa ne ierti ca in Ardeal lumea e leeeeeenta si pasnica si cumsecade si ospitaliera fata de bucuresteni care odata pasiti in provincie li se pare ciudat ca lumea nu ii la fel de agitata, „mitica” si pusa pe scandal cum sunteti voi.
  Sa ma ierti ca am cunoscut persoane din Bucuresti si toate erau impulsive, fara pic de rabdare si cu mega tupeu tot in momentele in care nu era cazul.
  Sa ne ierti ca nu suntem la fel ca voi si ca incercam sa fim oameni. Si ca sa stii si tu, cocalari sunt peste tot, dar este foarte posibil ca tu sa te fi obisnuit cu ei.
  Sa ne ierti ca toti care revin din Bucuresti in provincie, incearca din rasputeri sa scape de gustul amar, prafuit si arogant de pe bulevard.
  Sa ne ierti ca noi nu ne legam de voi in niciun fel si ca va lasam sa va fucking traiti viata asa cum sunteti, cu bune si rele.

 • Ma-ta spune:

  Ma, eu m-am plimbat prin tara destul(prin toate punctele cardinale) si pot sa spun ca la Cluj si la Timisoara mi-a placut cel mai mult. Si mi s-a parut ca ai ce face pe acolo. In Bucuresti nu m-ai putea tine mai mult de doua zile nici daca mi-ai unge mama cu untura si m-ai pune sa filmez cum o dai sa o manance cainii. Am zâs.

 • stef spune:

  Clujul in categoria a 2-a? de departe iti poti da seama ca ramas cu mult si multe in urma fata de alte mari orase din provincie.
  Ca sunt gagice muuulte (disponibile) se datoreaza faptului ca baietii din cluj sunt blegi, da’ blegi rau de tot!Si sunt taranoi… majoritatea!

 • Adi spune:

  E adevarat. Clujul e mult mai fain, insa Bucurestiul lasa de dorit.
  Si da, Timisoara sucks uneori, dar decat Sighetu Marmatiei, mai bine Timisoara :))

 • Disecav-as spune:

  Raducu asta o avea el glume bune, da sigur si-o luat o mufa de la vreun timisorean, sau mai multe mufe de la timisorence..Numai sudistii lauda Bucurestiul ala care se tine pe seama Ardealului sau Banatului..Si Timisoara e si va ramane cel mai frumos oras din RO..E peste multe altele, ca si drumuri, civilizatie si bun-simt. E si Clujul pe acolo, poate e mai cultural..Stau de multi ani in CJ, da nu e un oras care sa te dea pe spate..atat ca is oameni cu bun-simt si sunt cele mai serioase universitati din tara.

 • fitziu spune:

  iar acum sa ne intrebam: dupa ce criterii comparam orasele unele cu altele?

 • Gututenstain spune:

  Bai FARA COAIE,orașe mai de cacat precum cluj zis kakasvar si sibiu zis si herkakasvar nu am vazut in viata mea de la SIDNEY la LOS ANGELES .

 • Gututenstain spune:

  Aici sunt numai oameni făcuți din laba aruncată pe gard ce pretentii sa ai la ei.Derbedeii tot derbedei.

Adaugă un comentariu