FS – CPT

Pentru ca din cand in cand ma mai chinuie talentul la florin salam calator prin timp, romanul pe care o sa-l termin prin 2025 si ca n-am mai pus nimic pe aici de mult pentru ca raul tot nu monteaza showsete, am sa pun un paragraf decapitat din ce scriam. restul in 2025. o sa aiba centauri. ne intoarcem la programul de showsete in curand.

Florin ar fi putut să se tragă mai aproape de tipe, dar nu avea de ce. Nu se pretau la o variantă mai avansată a fanteziei lui anterioare. Prima era urâtă rău. Genul ăla de urât pe care nu-l poţi defini pentru că organismul îţi spune „nu” de dinainte de a încerca să-l defineşti. Iar cealaltă nu era chiar urâtă. Probabil ai fi putut face sex cu ea împăcat, după o perioadă de acomodare cu faţa ei. Faţa ei era ca apa de mare. Rece la început dar dacă aveai perseverenţă şi răbdai în ea destul timp, puteai să o găseşti agreabilă. Poate chiar plăcută, cu ceva autoconvingere.
– Auzi, dacă ar fi să ţi-o tragi cu unul dintre ei, cu care dintre ei ţi-ai trage-o? începu cea mai comună discuţie din lume, aia mai urâtă dintre ele, evident.
-Care ei? întrebă ailaltă, care se ştia destul de neurâtă încât să-şi permită luxul de a nu fi atentă la ce se întâmplă în jurul ei
– Sandu sau celălalt.
– Nu îl ţin minte pe celălalt, dar Sandu mi-a lăsat impresia că e genul de bărbat cu succes la femei care ştie ce să facă în pat.
Normal că lăsa impresia asta. Mai ales în versul „sunt genul de bărbat cu succes la femei care ştie ce să facă-n pat”. Sandu pur şi simplu nu avea maneaua în el. Mima că o are, dar nu o avea. Cânta fals şi simplu. Avea acelaşi negativ la toate manelele, pe care îl băga mai lent sau mai rapid. Mai sus sau mai jos. Dar era acelaşi negativ. Şi nimeni nu observa. Iar prezenţa scenică era, cel puţin din punctul lui de vedere, complet greşită. Mima sentimentul manelei fără să-l simtă în el. Sigur, închidea ochii, ducea mâna la inimă şi transpira pe ceafă ca şi cum îl simte. Dar chiar era evident că nu-l simţea. Se îneca cu muci când cânta de jale dar parcă nu erau mucii lui. Era prea forţat. Iar la versuri nu încăpea nici o îndoială. Toate erau despre băut cu prieteni şi duşmani, femei care te bagă în boală şi fraţi la mare încercare. Iar Sandu nu consuma alcool niciodată. Şi nu avea nici prieteni, nici duşmani. Şi cu siguranţă nu avea fraţi la mare încercare. Era singur la părinţi. Adevărat, succes la femei avea. Dar asta doar din cauză că cânta despre cum are succes la femei şi femeile sunt proaste, şi cred absolut orice dacă e cântat.
Oricum, nu se compara maneaua lui Sandu cu maneaua lui. Maneaua lui pornea din suflet. Se năştea acolo şi îl apăsa, ca o tensiune care trebuie eliberată. Era o manea autentică, experimentală. O manea pe care trebuia să o reverse asupra oamenilor şi să o scoată din el ca să nu se sufoce cu ea. Sandu cânta doar de lene. Că scotea destui bani cât să nu se apuce de muncă. El cânta pentru că pentru asta era făcut. Să treacă de la voce gâjâit plângăcioasă la voce lătrat pierdută. Să scoată din el toate metaforele ălea. Să vorbească oamenilor despre ce simte.Despre cum i se prelinge lui privirea pe fesele femeilor, care seamănă, în imaginaţia lui de artist cu nişte motoare. Torc şi vibrează, energic şi fierbinte . Iar când motorul e tunat şi supraturat, când motorul e cromat şi polişat, atunci avem de-a face cu motorul turbo. Acea femeie al cărui fund îţi arde în creier o imagine pe care o porţi în tine toată viaţa. Despre jalea pe care o porţi în suflet când un tovarăş bun este bătut în faţa ta cu un picior de scaun şi nu ai cum să-l ajuţi pentru că nu ştii bătaie. Neputinţa omului căruia i-e spaimă de pumni în figură în faţa dramei unui tovarăş, dar care totuşi simte toată durerea din jur ca şi cum ar fi a lui. Despre familia pentru care ai face orice, dar din fericire nu trebuie să faci nimic, ceea ce e bine pentru că oricum ţi-e lene. Maneaua lui avea substrat. Cobora în cotorul fiinţei umane şi vorbea cu ea acolo, ca de la cotor la cotor.
– Dar la muzică, cum ţi s-au părut?
-Am simţit că parcă muzica unuia avea suflet şi a celuilalt nu, dar m-am bucurat de amândouă la fel, pentru că nu îmi pasă de genul ăsta de chestie.

***

Comentarii (25)

 • Fred spune:

  :(
  (Mesaj prea scurt)

 • Dastan spune:

  pai normal ca nu le pasa. ca pizdele lor n-asculta muzica, ce naiba.

 • Ion Chiftea spune:

  tl;dr
  (Mesaj prea scurt)

 • LLCoolJ spune:

  Scrii f bine la persoana 1, ar trebui sa te axezi mai mult pe asta
  Imi place f mult serialul cu calatorii in timp.
  Ms

 • cacutele de bloc spune:

  „Am simţit că parcă muzica unuia avea suflet şi a celuilalt nu, dar m-am bucurat de amândouă la fel, pentru că nu îmi pasă de genul ăsta de chestie.”

  tu intelegi chestii.

 • krakilla spune:

  Cand bagi un articol nou?

  • Radu Post author spune:

   da asta ce mortii ma-tii a fost?

   • krakilla spune:

    In niciun caz, sarcasm.

 • fane de la sifoane spune:

  Astept tzatele.Lasa dracu proza asta plictisitoare.Pune tzate si noi dam note.Castigatoarea ia un abonament la metrou pt o zi

  • Radu Post author spune:

   felicitari. genu de comentariu de redus mintal care iti da premiu. ai un ban pe nume si pe ip. ceva imi spune ca nu e primul si ca am mai facut asta de 50 de ori si ti-ai schimbat numele. asta e. 51.

 • WTF spune:

  Eu o sa cumpar cartea daca o termini pana in 2025. Fane suge pula, e pe internet si cerseste tate.

 • Jerome spune:

  Inteleg ca articolul asta face parte dintr-un roman la care lucrezi de ceva timp si mai pui cate o parte pe net.
  Am citit ,din pacate, doar bucata asta si mi-a rezonat.
  Poti sa le mai pui o data si pe celelalte mai vechi ?
  Imi doresc mult sa stiu inceputul.

  • Radu Post author spune:

   aa. nu prea am pus nimic de la inceput, face parte dintr-o serie. mai sunt vo 3 cu florin salam calator prin timp, da asta e cam de sine statatoare. nu o sa intre in carte alea.

 • Iulian Sorin spune:

  ceva ma macina: prima ce gen de urata era , ca oana lis sau ca ioana lupea ? ca a doua sunt sigur ca e ca andreea pora. la o adica as fute-o pe andreea pora.

  • Jerome spune:

   tu sigur esti pervers

   • Iulian Sorin spune:

    Pora e genul de femeie care stie ca are acel ceva si e mai relaxata fata de uratele care au nevoie de confirmarea ca sunt femei si pot fi copulate. Nu spun ca e frumoasa dar e exact cum spune p.gratis, daca te obisnuiesti cu ea , poti sa-i dai o carja. Pe cand una ca oana lis e insalubra, e ca o tumora fara inceput si fara sfarsit. Pora e altceva, nu intelegeti voi.

    • Jerome spune:

     seems legit

     Nu am inteles toata argumentatia, insa sunt de acord ca e un plus daca la pat femeia este relaxata.

     • Radu Post author spune:

      pentru asta am cloroformu HUEHUEHUEHUEHUEHUE

 • nistor raul cristian spune:

  haha, bun articol. Am ras copios, desi n-am prea inteles. Multumesc

 • Inkspot spune:

  Mi-a placut textul. 10/10.

 • Ovidiu spune:

  Mmmm,Florin Salam analizat de publicul tinta,finuta de tot schimbarea scenariului…

 • Oswald spune:

  Ar fi bine să faci o categorie separată pentru povestea cu Florin Salam, să ne fie mai uşor să găsim episoadele.

 • cineva spune:

  whow dude, you’re so deep…i can’t even see you anymore…

 • Lili spune:

  am citit acest fragment cu atentie si imi place stilul tau! are acel ceva, gen „da, frate! Ai dreptate!” cu tot stresul legat de BAC si etc ma detasez cand citesc blogul tau! un simt al umorului bine dezvoltat cu ironie caustica strecurata printre.. bun!

Adaugă un comentariu