Şi tu poţi deveni chiar acum un rege al ţiganilor

Am încercat vreo săptămână să nu zic nimic de Cioabă, regele obez, maro şi mort al ţiganilor. Nu de alta, dar absolut orice aş zice, ar suna extrem de xenofob.

Dar mie nu mi se pare. Xenofobie e atunci când refuzi să înţelegi o cultură. Eu zic că o înţeleg şi mi se pare o cultură înapoiată, ridicolă şi parazitară. În sensul că e complet dependentă de restul societăţii ca să funcţioneze. Dacă iei 1000 de ţigani şi îi pui pe o insulă pustie, în 2 luni o să îi găseşti pe toţi morţi de foame dar cu coroane din frunze şi crengi pe cap. Morţi, săraci şi regi.

Şi nu o să le spun niciodată rromi. Că ce, că au decis  ei într-o zi că sunt ofensaţi că li se spune ţigani. Ete pula. Aşa brusc mă simt şi eu ofensat că mi se spune om. Vreau să vină ăia de la drepturile omului şi să-i fută în gură pe toţi ăia care nu mă strigă centaur. Că aşa vrea pula mea. Să fiu ofensat de toate apelativele care nu-s centaur. Aşa m-am trezit io într-o zi şi toată lumea trebuie să vorbească despre mine cum mi se scoală mie, că aşa funcţionează lumea sau ceva.

Hai să o lăsăm la ţigan. Ţigan e varianta de mijloc. Nu e nici rrom, nu e nici cioară. Ţigan nu are conotaţii negative. E doar ţigan. Are conotaţii negative doar în sintagma „ţigan borât”. Şi nici asta nu e discriminare. Pentru că nu toţi ţiganii sunt ţigani borâţi. Doar ăia care fac lucruri pe care doar un ţigan borât le-ar face.

Spre exemplu, regele Cioabă era un ţigan borât. Pentru că şi-a făcut o coroană într-o zi şi s-a autoproclamat rege. Fără nici o motivaţie logică. Ţară nu are, să zici că titlul are vreun sens din punct de vedere legal. Popor nu are, că 80% dintre ţigani se declară români la recensământ şi majoritatea nici n-au auzit de el. Că e greu să auzi de chestii când eşti analfabet. Şi nici nu e din vreo familie nobiliară sau ceva.  Aşa i s-a sculat lui într-o zi să îşi zică rege şi să îşi bată pula prin asta de monarhie.

Acuma nu sunt monarhist, că monarhia e o hipsterală, dar toată chestia asta total îl face pe cioabă un ţigan borât.

Un ţigan borât care a băgat prea mult în el şi a crăpat. Şi nici nu avea asigurare medicală. Regele pulii. Coroană de aur avea timp să-şi facă. Da’ să intre în rând cu lumea şi să îşi facă dracu’ o asigurare la CNAS nu. Măcar aşa, din poziţia unui rege. Să fie un exemplu pentru supuşii lui care rar au buletin, darmite asigurări şi chestii prin care să plăteşti impozite la stat.

Şi ăsta e un alt motiv pentru care Cioabă era un ţigan borât. Că îşi folosea titlul ridicol să behăie după drepturi pentru „poporul” lui. Să fie şi ei egali în drepturi. Coaie, o dată cu drepturile vin şi obligaţii. Să behăi că vrei aceleaşi drepturi ca şi mine dar în acelaşi timp să eviţi obligaţiile pe care le am eu te face un ţigan borât. Cât de garoi împuţit, baragladină şi cioară belită trebuie să fii ca să ai impresia că ar trebui să fim egali în drepturi, da’ când e vorba de responsabilităţi sociale să te tragi pe cur?

Şi a murit Cioabă.

Şi mii de pirande au declarat că o să ţină doliu nespălându-se. Uite de-asta zic eu că toleranţa asta faţă de culturi, oricât de ridicole ar fi, e o idioţenie. Da, înţeleg doliu şi jale. Dar spălaţi-vă, în gâtul mamii voastre de borâţi. Şi aşa sunteţi faimoşi pentru damful pe care-l împrăştiaţi. Ce ar fi să tăiaţi din cultura voastră toate obiceiurile care vă fac să puţiţi şi mai tare decât deja puţiţi?

Ce ar fi, da’ ce ar fi.

Ştiu, e o propunere absurdă. Dar ce ar fi. Ia, ascultaţi-mă puţin.

E o idee nebunească, dar e atât de nebunească încât ar putea funcţiona.

Ce ar fi ca atunci când ţineţi doliu să faceţi exact invers: SĂ VĂ SPĂLAŢI ZILNIC! S-ar ofensa mortul că pute mai tare decât voi?

Şi toate televiziunile şi ziarele au scris de el. Pentru că presa e plină de reduşi mintal care vorbesc despre un om ca şi cum ar fi fost cineva doar pentru că într-o zi s-a autoproclamat cineva.

 

Dar să trecem la lucruri cu adevărat imbecile. Ia ghiciţi care dintre fiii lui, la fel de guşaţi şi arătând ca încrucişarea dintre un porc, un om şi un căcat a ajuns rege în locul lui? EVIDENT CĂ AMÂNDOI. Ce pula mea. Dacă tot te autoproclami chestii că aşa vrea pula ta, de ce să nu facă şi frac-to? Aşa că un ţigan borât, Dorin va deveni rege internaţional al ţiganilor. Iar celălalt, Daniel, regele naţional al ţiganilor. Cu toate că nici un ţigan din afara judeţului Sibiu nu a auzit de autoritatea ăstora. Şi după ce o să crape şi ăştia o să fie un rege internaţional al ţiganilor şi unul internaţional al ţigăncilor Şi încă doi în ţară. Sau 8 în total, dacă se decid să împartă ţigăneala şi pe ture. Să fie un rege naţional al ţiganilor pe timp de zi, unul a ţigăncilor pe timp de zi, unul al ţiganilor pe timp de noapte şi unul al ţigăncilor pe timp de noapte.

E important să ai rege şi pe timp de noapte, mânca-ţi-aş. Că mangleala merge cel mai bine noaptea.

Şi să nu uităm că ei au şi împărat. Pe împăratul Iulian.

Dar aş putea şi eu să mă proclam rege al ţiganilor. Că am la fel de absolut nici un motiv logic ca şi Cioabă şi fiii lui. Dar eu nu o să fac asta. Eu am să mă proclam Faraon Intergalactic al centaurilor pentru că, spre diferenţă de ţigani, centaurii nu put. Pentru că sunt imaginari. Şi nu au nici un efect negativ asupra societăţii, fiind imaginari.

Da’ e oficial. Şi să moară mă-ta dacă după ce crap nu vorbiţi la televizor despre mine şi despre ce am făcut eu pentru problemele centaurilor de peste tot. Vă fut cu pulă spectrală de dincolo de mormânt dacă nu îmi acordaţi după moarte importanţa pe care fără nici un motiv mi-am autoproclamat-o.

 

***

Comentarii (100)

 • George spune:

  nu ti-e frica fraiere ca te fute cineva ca ai scris textul asta si iti iei amenda ca ai folosit cuvantul „nigger” varianta romaneasca?:))

  • Radu Post author spune:

   sunt alfa ca futaiul, king kong n-are nici o gara cu mine si nu fac spaima la nimic.

   • felix spune:

    nu are cine sa-l amendeze, ca CNDC-ul sunt prieteni cu seful sau de la catavencii, Mircea Toma.

    • Radu Post author spune:

     roncea, toma n-a fost niciodata la catavencii. si plimba ursu. doar din cauza ca mi se par penibili astia cu coroane nu inseamna ca suntem in aveeasi barca.

     • felix spune:

      inseamna ca esti atat de mic si fraier in trustul ala incat nici nu stii cine trage sforile. nasol moment.

     • Radu Post author spune:

      ce trust ma nazistule? toma a plecat cu aia de la kamikaze acu 3 ani. nu are nici o legatura cu catavencii. si noi nu prea mai suntem in nici un trust. ca am plecat de la patriciu de vo 2 ani. era la academia catavecu pe vremuri si atat. da na ce pula mea sa stii tu. ca esti prea ocupat cu datul cu parerea ca sa ai timp sa vezi si daca parerea ta e valida.

      si vorbind de trusturi. io lucrez pentru altele. la catavencii trec de 3 ori pe an. pentru ca presa scrisa e moarta si nu ii mai pasa nimanui de ea. inclusiv mie. am doua rubrici, scriu doua ore pe saptamana si asta e tot. presa scrisa e mai moarta decat inteligenta ta.

      si sictir de pe site-ul meu, ca te fut in inima. esti un cacat dezinformat care are impresia ca le stie pe toate.

 • gigi de la pocreaca spune:

  Eu, unul, ma inchin tie, marete centaur, pentru ca multa dreptate ai grait.

  Semnat,
  Regele spatio-temporal al piratilor cuantici din Andrala.

 • veketash spune:

  Fiind țigani și țigani borâți, evident e nevoie de doi regi autoproclamați.

  • Curios spune:

   Adica un rege al tiganilor borati si un rege al tiganilor spalati?

   • tonomat spune:

    tigani spalati? ce oximoron. vrei sa zici aia care au cazut accidental in vreun lac, nu???

 • Capatain Pulanet spune:

  Traiasca Faraonul Intergalactic al Centaurilor!!!

 • baws spune:

  baws, poate că s-a autoproclamat el, dar a fost ajutat de tata ilici în proces pentru câteva voturi. Un fel de specialist în marketing electoral la el în specie cioabă ăsta.

 • Satan spune:

  „Ia ghiciţi care dintre fii lui”. nu fac politie gramaticala, da’ daca nu corectezi vine hoarda de hipsteri si hateri si avem 87 de cometarii pe tema asta.

  • Radu Post author spune:

   aa. nu vad greseala. poate sunt eu prost. explica. eram un elev de 6 la romana.

   • tipu' cu drujba spune:

    fiii, cu 3 de i.

    • Radu Post author spune:

     a lol da. am o problema cu numaratul, nu cu iiii. sa mor de n-am vazut trei cand am numarat. am un defect la numarat obiecte similare. e ciudat.

     • alin spune:

      Clar ai. Nu vreau sa fiu chitra, dar daca ti-a mai ramas vreun i, mai pune si in penultimul paragraf la „Cioaba si fii lui”.

     • M. spune:

      Radu numarand tzatzele unei fete in timpul futaiului:

      * … 1… 2… 3, cacat, ai 3 tzatze! „

    • un sheikh spune:

     Tzatzele nu arata la fel. El zicea de numarat obiecte similare.

  • Diuniz spune:

   daca citesti in context ai vedea ca a scris corect

 • pisat_cazma spune:

  Lua-i-aș în suliță pe toți.

 • spz spune:

  Lua-i-as = i-as lua = eu as lua q.e.d.

 • Swif spune:

  Chestia asta cu „de acum incolo noi ne numim romi fiindca asa vrea pula noastra” ne-a futut reputatia tarii cel mai grav. Sa intrebi un strain dintr-o tara unde-s probleme cu tiganii cum li se spune la televizor.

  Evident ca „romi”, ca atunci cand politia navaleste peste cazematele de carton cu bastoane si incepe sa bata la ei, aia isi urla apelativul lor in fata camerelor, si oamenii de rand care nu stiu sau nu le pasa indeajuns il aud si automat trag concluzia ca-s romani.

  Majoritatea strainilor cu care am vorbit in ultimii cinci ani cred ca „rom” e de fapt jargon pentru „roman”. Mai recent cand a aflat una din Londra ca-s roman mi-a zis ca-s „prea deschis la culoare ca sa fiu rom”.

  • Dragos spune:

   Asa e frate. Si iti mai dau un exemplu, cu romanii, cetatenii Romei.

   In pula mea, iti dai seama cat s-or fi saturat aia ca gunoaiele, pestii, curvele, manglitorii, carderii, si in general tot ce fac bine românii prin Italia sa fie proiectat asupra lor ?

   Oare nu ar fi o idee cel putin la fel de buna ca aia cu schimbatul la loc din rom in tigan ? Adica in loc sa ne spuna români, sa ne spuna gunoaie, locuitorii Gunoaiei ?

   Nu de alta dar e prea usoara trecerea de la român la Roma si oare cum se simt romanii din Roma cand toate relele le sunt atribuite lor, si nu românilor ?

  • stj spune:

   Confirm cele spuse de tine, in Franta e la fel..nimeni nu face diferenta intre romi si romani, cand vad un tigan il numesc „roumain” direct.Si eu am avut parte de aceleasi replici ca si tine cand am spus ca vin din Romania sau altele de genul „ah, deci tu cersesti bani in statia de metrou?

 • denisa spune:

  si in caz ca nu stiai „imparatul e un fel de preseinte si regele e un fel de prim ministru”…. nimic din fraza aia nu are logica mai multa decat un cacat cu muste pe el. astia nu is nici macar niste vulturi ai societatii, is mai mult niste gandaci pe balegar.. fix la asta ma gandeam ieri cand stateam la o terasa sa manac ceva si nu am putut sta linistita, caci tot pe rand a venit o hoarda de creaturi dinastae tuciurii sa imi cerseasca mancarea din farfurie. deci cum sa dam drepturi egale celor care practic reusesc sa existe si sa supravietuiasca doar de pe urma ramasitelor oamenilor normali?? ei tot ce au au din tomberoane, sau de la furat. eu dezvoltat chiar si o imunitate animalica la boli, traind in asemenea mizerie. aici aproape de mine exista un fel de ghetou..niste blocuri fara utilitati in care stau astia abuziv… pe langa ca tre sa fiu mereu in garda cand trec pe acolo sa nu imi dea careva in cap sau sa ma fure, ma mai si intoxica cu putoarea lor..gandeste-te…blocuri intregi in care stau numai tigani, toti fara serviciu si cu cate 7-8 puradei, fara apa,curent sau gaz…

  • Sarcasm spune:

   Ai de pula me’ daca am inteles ceva din ce ai scris. Esti cumva dintre tuciurii?

   • denisa spune:

    nu. esti doar tu prost. ii ok.

    • Nicoleta spune:

     Lasa, fata. Nu te supara ca e el prost, ca nici tu nu esti vreo rasarita. Ai aruncat cu virgule si puncte de suspensie numai unde nu trebuia. Ai fost colega cu Radu?

  • Matizu obez spune:

   Dupa bomba atomica or sa ramana numai sobolani,gandaci si tigani.Si-au dezvoltat o imunitate desarvarsita la mizerie si munca din cauza tolerantei individului normal platitor de taxe si impozite.Daca ai un discurs mai taios esti catalogat imediat nazist,daca urasti manelele,mizeria,hotia si cocalarii brusc ai stampila de nazist pe frunte.Cred ca suntem unicul popor asimilat de o minoritate,sper sa crap curand sa nu mai apuc o Romanie complet tiganizata

   • xyz spune:

    PREA TIRZIU. PROCESUL DE TIGANIZARE S-A INCHEIAT CU SUCCES. DIN 1990 INCOACE A FOST DE NEOPRIT

    • io spune:

     tin sa te contrazic . conform unor studii recente ordinea statelor in cel mai mare pericol sa fie „tiganizate” e urmatoarea : 1.bulgaria 2.ungaria 3.romania se estimeaza ca in romania vor mai dura cateva zeci de ani pana sa ne asimileze insa in bulgaria e o chestiune de maximum 10 ani . cred ca problema ar fi ca tiganii din romania fac cele mai multe prostii in afara tarii si din cauza asta strainii ne considera pe noi tigani . si cred ca mai e si asemanarea foarte mare dintre cuvantul rrom si cuvantul roman pe langa asta .

  • StelaPopescu4Pimp spune:

   Au consiliu de ghiul. Nimic nu stii.

   Si trebuia sa apara si Micul Nazist ca nu se putea fara :) [asta de dedesupt]

   • Matizu obez spune:

    De unde ai tras concluzia ca sunt nazist pisda proasta?

    • StelaPopescu4Pimp spune:

     Nu face confuzie! P.P.-i ma-ta!

   • Daniela rozmanescu spune:

    Nu, nu, am cetit o stire cum ca acest Consiliu de coroana tiganesc ar fi luat nus’ ce decizie cu privire la noul rege/noii regi… Bai, las-o impizdata!

    • StelaPolescu4Pimp spune:

     Stii ce-ar fi tare? Sa se numeasca Consiliu de Cioroana si prima hotarare luata sa fie „Toti tiganii sa se spele cu sapun facut din ei insisi”. Iti dai seama ce impact social ar avea?

 • Matizu obez spune:

  Astept sa apara un Fuhrer al tiganilor.Vorba lu Himmler,tiganii sunt o rasa degenerata care nu poate fi educata decat prin gazare

 • Chen Thaur spune:

  „Pentru că sunt imaginari. Şi nu au nici un efect negativ asupra societăţii, fiind imaginari.”

  Asta nu prea tine. Si Sfantul Duh e imaginar dar ii putem observa efectele negative.

  • tonomat spune:

   poate despic eu firul in patru, dar nu sfantul duuuuuh e problema. problema e existenta unor sub-oameni asa de creduli si de neghiobi incat sa creada in spirite si fantome in secolul 21. mue lu jesus, in concluzie.

 • fur spune:

  frumos spus, centaure, te votez Presedinte

 • oana spune:

  ai dreptate cu tot, am ras, da nu prea e de rad, liderii astia ai tiganilor sunt luati in serios, nu mai prea e funny deja cu ei de mult. Articolul linkuit de tine cu iulian-priceless!! :)))))))))))

 • costin spune:

  vezi că nu cioabă ăsta s-a autoproclamat rege, ci taxu’. el doar a continuat așa cum fac ăștia 2 gușați acum

 • tonomat spune:

  off-topic: auzi centaure, daca n-ai mai vazut un grup de oameni care sa vrea toate drepturile dar concomitent sa vrea sa evite obligatiile asociate acestor drepturi, inseamna ca n-ai mai avut prietena de ceva vreme. spoiler: e vorba de femei.

  on topic: tiganii sunt o specie de paraziti care merita exterminati fara rusine si regrete. a, esti o pizda hipioata si sensibiloasa care militeaza pentru drepturile ciorilor? sa te vad io pe tine cum le mai aperi drepturile dupa ce te fura la colt de strada si te violeaza in grup. sa vad atunci cat de politically correct esti. unii oameni nu merita sa fie salvati. noi n-am ajuns ca specie in varful piramidei trofice cu ajutorul compasiunii, ci in ciuda ei!

 • cklau spune:

  esti cel mai tare, cand cumpar catavencii primul articol citit este al tau…chiar daca ai uitat un i, mereu pui punctul pe i ;)

 • Spaceboy spune:

  Ciudat mah…cand citesc comentariile imi dau seama ca sunt pe blogul centaurului dar nimeni nu rade. Numai comentarii extremiste fara pic de umor. Pacat! Nu inteleg cum de n-ati sesizat ca acest articolo e unul dintre cele mai bune postate de ceva vreme. Respect Centaure!

  • Dragos spune:

   Pentru ca gunoaiele de romani sunt rasisti si xenofobi prin excelenta. S-a umflat inima in ei citind pamfletul asta. I-a atins la fix.

   • Matizu obez spune:

    Ma-ta e o tiganca borata jegosule.De ce mortii matii romanii nu sunt xenofobi si rasisti cu suedezii sau japonezii?Pisate ai in cur de boratura murdara

    • Dragos spune:

     Xenofobia nu are grade de comparatie. Rasismul nu e universal decat la albii conservatori.

     Am uitat, pe langa xenofobie si rasism, romanii sunt si ipocriti. Au si Dunning-Kruger.

     In pula mea, e evident pentru oricine are 2 grame de obiectivism, ca mai mari gunoaie ca romanii greu gasesti, cu buda lor in fundul curtii, populara, traditiile alea arhaice si ciorditul ca sport national.

     Pentru ca de, au tiganii la indemana pentru momentele de defulare patriotica. Curvele, criminalii, pestii, mafiile economice, politice si „clasice”, hotii de buzunare nu le aminteste nimeni, doar cersetorii si pirandele care put si fac evaziune fiscala pentru pensii de handicapati. Romanii ? NICI GAND.

     • un baiat spune:

      [replica standard] Ba, tu esti tigan.

     • Sarcasm spune:

      Categoriile mentionate mai sus sunt alcatuite in proportie de 90% din tigani, poate chiar mai mult. Nu prea am vazut romani plecati in strainatate la furat sau scos curve la produs, asta pentru ca nu au skill pentru asa ceva. Si romanii aia plecati la furat au fost tiganizati deoarece au trait printre ei. Tu esti impacat ca o tiganca imputita cu 10 boraci primeste alocatie din banii tai?

      PS: Ai fost la inmormantarea preamaritului tau rege?

     • Dragos spune:

      Ce vorbesti ? Toate retelele infractionale sunt compuse aproape integral din romani, in exterior. Traiti pe alta planeta fratilor. De la curvele minore racolate de pe sate, pana la baietii care le combina, la transportatori, la pesti, la bodyguarzii si soferii din cluburi, de la baietii destepti care fac phishing si carding pana la hotii de parfumuri si electronice. Nici macar „industria” furtului de cupru nu a scapat nepenetrata. Suntem concurentii cei mai bine organizati pentru mafiile rusesti, albaneze si marocane, cel putin in Spania, Italia sau Franta.
      Romani get-beget.
      Du-te pe litoralul tarilor sud-europene, exista doua tipuri de prezenta constanta: negrii care vand produse contrafacute si romanii care se ocupa de distributia de hasis si femei. Imbracati impecabil, cu telefoane scumpe si cu un limbaj perfect pus la punct.
      Apoi criminalii, violatorii, talharii, hotii din metrou si din mijloacele de transport.
      Romania exporta infractionalitate pe banda si tu ma aburesti cu tiganii cersetori.
      E patetic.

     • xyz spune:

      Dobitoc de serviciu, daca am fi fost asa cum spui tu, rasisti si xenofobi, nu am fi primit cu bratele deschise toate liftele spurcate care, din varii motive, s-au scurs pe aici si acum s-au facut stapinii nostri….

    • Marmorosblanc spune:

     Ce, ma, ti-e frica sa nu te confunde francezii cu tiganii? Dar cu cine ai prefera sa te confunde, pulica? Cu aia 42% dintre romani care cred ca soarele se invarte in jurul pamantului? Cu romanii aia din mediul urban care consuma in fiecare an un tub si jumatate de pasta de dinti, adica de 8 ori mai putin decat nemtii? Sau cu romanii aia care toarna in ei bere d-aia buna la pet pana se pisa pe ei, dar nu isi cumpara carti, ca cica sunt scumpe? Auzi ma, tot tiganii sunt de vina ca marea majoritate a adolescentilor romani nu sunt in stare sa ia Bacul pe bune, care Bac, daca te uiti la subiecte, e un examen modest, dupa cum explica si Radu acu cateva saptamani? Tiganii sunt de vina pentru toate astea ma, prostule?

   • Arhi spune:

    Duteinmortiima-tii de tigan borat.

   • moarte tiganior spune:

    ia uite, s-au aprins tganii borati la cele auzite si ii deranjeaza si se simt ofensati :)) io zic ca e bine ca existati..sunteti materie prima pentru sapunuri :))

    • Radu Post author spune:

     sunteti idioti. nu sunt rasist. nu toti tiganii sunt tigani borati. astia despre care vorbesc, da. cioaba e un tigan borat. fiii lui, tigani borati. pirandele care tin doliu nespalandu-se, tiganci borate.

     uite spre exemplu robert turcescu si stefan banica sunt doar tigani si atat.

     • cidu spune:

      si ion iliescu si adi nastase? decat?

    • Dragos spune:

     Tiganca borâta e ma-ta. Aici nu e niciun tigan care sa se simta ofensat, in schimb e plin de romani care o fac pentru ca asta e realitatea, iar romanii pe langa ca sunt ciorditori, neam prost, xenofobi si rasisti, sunt si ofticosi si incapabili sa fie obiectivi fata de ei insisi.

     • bk spune:

      Romani ciorditori sunt o gramada ce-i drept dar toti au prieteni tigani si se identifica mai mult cu stilul de viata al tiganului decat al ‘romanului’. N-am vazut nici un tigan ciorditor sa se dea drept ciorditor roman.

      Oricum romanii ciorditori macar nu te baga in spital

    • Dragos spune:

     M-am gandit ca poate ai dori sa te oferi sa-mi sugi pula ca sa nu te denunt pentru hate-speech si pe tine si pe ceilalti ipochimeni. Ce zici ? Mi-o poti suge pana se face spuma, mai buna ca sapunul.

     • Sarcasm spune:

      Aaa, deci esti tigan.

     • Radu Post author spune:

      haha, denunt pentru hate speech. ori esti homo ori trolezi.

     • Dragos spune:

      Cum, nu ai da curs unei reclamatii pentru hate speech ?!? In orice caz puteai astepta inca putin, sa vad daca ar fi fost de acord sa-mi suga pula. Inca nu mi-a supt pula un barbat dar probabil ca e ceva power-trip destul de ok.

      Zi bai Lache-Sarcasm, cum sta treaba ? Nu merita o muie in loc sa te baneze Radu ca ai deschis gura inutil ? asa ai face-o util.

     • Matizu obez spune:

      E un tigan gay violat de Nini Sapunaru.Pisama-s pe neamu tau de ciori infecte,sper sa ardeti molcom in lava

 • Gargui spune:

  Deci,DA! In calitatea mea de Rege,Imperator si Voievod von Cneaz of Mezu’ Universului Gargui,borasc pe tot „Consiliul de Coroana”(dupa cum am vazut aseara la Antena3)si aprob pozitiv dizertatia dvs.

  • Adrian spune:

   Bai intelectualu’ lu’ peste vorbeste frumos. Se spune „mictionez” :)

 • Lord Sith Romanu' spune:

  Radu,
  Te aventurezi pe un teren minat. Chiar in gluma articolul e plin de venin la adresa unei intregi minoritati.
  In UE si in lumea dezvoltata lucrurile astea se iau foarte in serios si ai putea sa ai foarte mult de suferit in cariera. Parerea mea e ca trebuie sa temperezi tonul…

  Salutare

  • Radu Post author spune:

   ma pis pe cariera.

  • tonomat spune:

   pazea coane radule, i-ai insultat sensibilitatile baiatului. fie asta fie te ameninta subtil, de fapt :P

   • Lord Sith Romanu' spune:

    Pai caca vax tonomuie – ala era un email pt. Radu care e un baiat talentat si care mai tarziu o sa se intrebe de ce „dreacu scrisei tampenia aia” cand altfel puteam sa castig o tona de bani si sa am langa mine o gramada de muieri mult mai tinere si inaccesibile la o anumita varsta si sa bei o tequila Patron in loc de tuica a.k.a „o cariera de success”.
    Nici gand de amenintare…
    Salud

    • tonomat spune:

     stii amice, era o vorba: cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia

 • Ion Antonescu spune:

  Salutare !

  Your comment was a bit too short. Please go back and try again.

 • hophop spune:

  Nu era chiar așa de borât Cioabă. L-am ascultat la televizor și vorbea foarte cursiv și civilizat.

  • xyz spune:

   SI ASTA E O CONSOLARE, CA VORBEA F. CURSIV SI CIVILIZAT? CIUDAT, DE CITE ORI L-AM VAZUT EU INTERVIEVAT VORBEA CA DRACU, SA MA ROG….

   • tonomat spune:

    eeeee, vorbea cursiv pentru un tigan. adica nu zicea „manca-ti-as” decat la fiecare a treia propozitie. ceea ce il face cel mai mare orator ever din rasa celor cu cantitate de melanina peste medie.

 • niko spune:

  Bun articolul! Punctezi bine multe adevaruri din viata de zi cu zi a acestei etnii! Dragos are si el partea lui de dreptate, numai ca s-a lasat dus de val si si-a aratat si cealalta fata. Are dreptate in sensul ca noi romanii suntem niste curve, ne sapam unii pe altii si pentru un post nenorocit de paznic,invidiosi pe vecinu a carui capra e mai grasa….si multe alte defecte. Suntem de toate si nimic! Am intalnit romani afara ce nu vorbeau romaneste pentru ca se faceau de ras. Si nu numai din cauza tiganilor se intampla lucrul asta…j

 • Ascultatorul spune:

  In România se naște un alb la fiecare 8 ciuturii. În maternități. Pe care le plătești tu. :)

 • bag pula,n-am nickname spune:

  În sfârşit un articol bun. Destul de bun încât să merite două propoziţii scrise cu diacritice. Bravo!

 • cetatean platitor de taxe si impozite spune:

  cred ca mai bine este sa fi tigan sa traiesti in satra sa mergi unde vrei tu sa faci ce vrei tu cand vrei tu ,sa fi un nomand cum s ar zice, de cat sa muncesti o fiata in asa zisa „societate” care te controleaza la tot pasul sa ti ia banii prin impozite de tot felul chiar si de mai multe ori pe acelasi lucru, pe un teren care l ai cumparat cu bani munciti de parintii tai ani de zile „societatea” ti l impoziteaza pe nedrept ca sunt banii tai munciti de familia ta nu de ei, si acum vine randul tau sa ti faci o casa pe el cu banii tai munciti de tine timp de ani de zile 14 ore/zi si chiar mai mult cateodata si acea casa la randul ei este impozita ca de a fost facuta de tine cu banii tai munciti de tine pe terenul tau cu bani munciti de parintii tai ca sa platesti niste salarii unor incompetenti de parlamentari care nu stiu ce taxe sa ti mai ia sa faca ei curu’ mare in lojele lor masonice ca oameni egali nu mai putem fi si uite asa au facut si tigani loja lor regala. Bravo lor . Intr o tara frumoasa poate chiar din cele mai frumose tari cu munte ,cu mare, cu delta cu resurse de tot felul ,si cu romani de nimic care se vand la coltul strazii, poate ca asta meritam si ne meritam soarta. Stam ascunsi in spatele tastaturii si comentam ca ala nu a scris cu trei de i si a scris cu doi ca nu a pus liniuta de despartire etc. Inca odata bravo lor ca profita de naivitatea noastra pana ne vom trezii daca ne vom trezii………..Succes in continuare la toata lumea.

  • xyz spune:

   Ai scris ca dracu, ortografic vorbind, dar ai dreptate. Logic ca nu e vina tiganilor ca s-au cocotat in capul nostru, e vina prostilor de noi ca stam cu mina in cur si ne comportam mioritic, atit de mioritic ca nu o sa mai existam, in curind, decit poate doar cu numele, dar nici asa. Revenim la aceeasi veche zicala, mai valabila ca oricind: cum iti asterni, asa dormi.

 • Roman si atat spune:

  Cam multi s-au aprins cand au citit acest articol. Unii au inceput chiar sa-l corecteze. Eu nu spun decat ca sunt de acord cu tot ce a scris Radu, ca aceasta specie ciudata de… oameni, daca putem sa le spunem asa, nu trebuie neaparat sa traiasca alaturi de noi, daca nu pot sau nu vreau sa se adapteze. Nu cred ca exista o lege care sa-i oblige sa traiasca in Romania. N-au decat sa plece in alte tari unde sunt tratati cu respect. Si sa nu vina cu povesti ca au aici case, vile, pamanturi, pe care nu vor sa le lase ca sunt ale lor. Poate ca sunt proprietatea lor, dar au fost cumparate pe bani murdari, bani ciorditi tot de la noi. Nu vreau sa credeti ca sunt rasist, nu am nimic cu cei care pot sa traiasca cinstit, de exemplu, R. Turcescu, despre care nici nu stiam ca este tigan, asa tigan cum credeti ca este, merita tot respectul.

 • Adriana spune:

  Adevăr grăiești! Mă simt răzbunată! Big like pentru ce ai scris. Pfiu, parcă m-am mai răcorit :))))

  • krakilla spune:

   Cretini care vorbesc cu „like” sunt la fel de dezgustatori ca si „poporul” despre care este articolul…

   • krakilla spune:

    Da, nici eu nu stiu sa numar „i”. Acum am aflat.

 • krakilla spune:

  Chiar ma gandeam cand am auzit ca a murit neregretatul ca vin pe Pitici si citesc o oda plina de injuraturi la adresa lui. O saptamana e destul de bine, nu iti dadeam mai mult decat doua, trei zile.

  Ca tot omul normal si cu capul pe umeri, nu prea folosesc televizorul, ca e de cacat. E de ajuns sa te uiti o emisiune de pe A3 sau Realitatea 30 de minute, si nu vei mai vrea sa auzi de televizor o saptamana. Intamplarea a facut ca in perioada in care respectivul a zburat dintre noi sa fiu nevoit sa ma uit la TV mai des decat de obicei. De fiecare data cand aprindeam televizorul, vedeam tigani. De fiecare data, nu de trei, in pula mea! Televiziunile noastre sunt tot tigani!

  De acord ca UNII tigani, daca nu chiar majoritatea, sunt borati. Din pacate singurul motiv pentru care s-au putut stabili si dezvolta aici este pentru ca au gasit un alt popor cu care au atat de multe in comun…

  • xyz spune:

   REDUS MINTAL CA INTOTDEAUNA. TIGANII AU GASIT AICI UN POPOR SLAB, NU UNUL CARE SA LE SEMENE, HANDICAPATULE. NEINDOIELNIC, INSEAMNA CA MA-TA ARE ATITEA IN COMUN CU TIGANCA DE VINDE SEMINTE LA COLT DE STRADA SAU NEVASTA LU’ CIOABA….

 • Cartman spune:

  A venit medelin voicu si a zis ca se pisa pe ei si pe coroanele lor cu un proiect de lege. Centaure cica legea zice ca platesti amenda daca vrei sa fii rege peste Univers.

 • Adriana spune:

  krakilla, mai bine ai citi o carte, decat sa pierzi vremea cu televizorul. Ala nu te face mai destept. Pe tine te dezgusta „cretini care vorbesc cu like”. Pe mine ma dezgusta agramatii care fac pe desteptii. Zau ca daca n-ar face pe desteptii, as putea sa fac abstractie de ei. Dar cand ii vad ca tin cu tot dinadinsul sa se bage in seama, atunci le transmit: nu mai fa pe desteptul, ca nu exista riscul sa devii unul.

  • krakilla spune:

   Eu spun ca nu ma prea uit la televizor in general si tu imi spui sa las televizorul – esti o persoana inteligenta

   Folosesti „like” intr-un comentariu in limba romana – esti o persoana inteligenta

   O persoana poate fi agramata si inteligenta in acelasi timp, nu toti oamenii inteligenti au sansa la educatie, dar tu confunzi studiile cu inteligenta – esti o persoana inteligenta

   Daca definitia ta pentru „desteptaciune” este ceea ce esti tu, ma bucur ca nu voi deveni destept niciodata, pentru ca tu esti o persoana inteligenta!

   Intentia mea nu a fost nici macar pentru o secunda „sa te bag in seama”, subliniam cat de cretini sunt oamenii care folosesc „like” si am oferit un exemplu. TU te-ai bagat in seama cu mine! De acum inainte, cand vei mai vrea sa scrii „like”, te vei gandi la mine si nu o vei mai face, cu placere, am facut din tine o persoana mai buna!

   Vestea buna e ca nu pari agramata…

 • Jane Făe spune:

  Preaîmpuloșenia Ta Centaure (sau care căcat o fi apelativul pentru faraoni intergalactici ai centaurilor), io o să te pomenesc cât oi trăi!
  Ave!

 • obsedol spune:

  The king is dead! Let’s kill the other two…

 • Gohan spune:

  Nu vreau nimic, am venit doar pentru a ma inchina la preamaritul Faraon Intergalactic al centaurilor. Binecuvanteaza-ne, maretia ta!

 • sorin spune:

  Foarte duios.:)) Mai vrem.

 • Bogdan spune:

  Salut,
  Ai dreptate cu aproape tot ce zici in articolul asta, mai putin cu frazele de inceput.
  XENOFOBÍE s. f. Ură față de străini și față de tot ce este străin.

 • GEORGEL spune:

  esti tare si ai dreptate

Adaugă un comentariu