Religia și imbecilul

În timp ce sfidătordefericitul Daniel aghezmuia redacția Trinitas cu trafaletul, să aplice uniform stratul de sfințenie pe perete, mi-am adus aminte de un caz foarte trist de om religios.

daniel

E vorba de Danii B. Un băiat de care tot mai facem mișto la Nimic Nou. Vreo 18 ani, gras, coșuros, afon, cântă cântecele agramate și autotunate despre Dumnezeu.


E amuzant să râzi de un prost care se roagă pentru tine la telefon. Dar să trecem la lucruri serioase.
Pentru asta, să urmărim ceva de 10 ori mai dement decât orice lucru făcut de Danii B vreodată.

Acuma ăsta e rahat dement. Uitați-vă în cât detaliu bolnav și-a imaginat un nebun iadul. Și a stat să facă voci și să caute țipete pe internet. Știu ce gândiți. La ce pula mea m-am uitat? Cine e dementul care face așa ceva? De ce?

Ei bine, el e. Aurel Binder. Aici ne explică în 16 minute cum i s-a întors lui viața pe dos.

Cel mai probabil nu ați avut răbdare să urmăriți cele 16 minute, deși e una dintre cele mai revelatoare povești despre natura umană pe care le-am văzut vreodată. Am să vă fac un rezumat.

Aurel Binder trăia cu familia în Germania până într-o bună zi, acum o lună, când a fost scos din casă de protecția copilului, cu acordul soției. Și el nu înțelege ce a făcut greșit și cum s-a întâmplat una ca asta.
În ultimul timp, cei trei copii mai mari dintre cei nouă ai familiei lui au început să se ocupe de lucruri necurate. Au început să asculte muzică din lume, hip-hop prin casă. Fetele au început să se machieze. O fată a început să vorbească cu băieți necunoscuți. Vă dați seama, lucruri grave care l-au mâhnit pe bunul om. Și i-a mustrat ca în biblie. I-a bătut cu nuiaua, cum scrie în biblie. A făcut orice ar putea să facă un tată și să scrie și în biblie. Și drept răsplată l-au dat afară cu toții și nu vor să-l mai primească în familia lor.

La minutul 12 aflăm și că el dorește foarte mult să se întoarcă în familie. Că îi iubește. Și nu se pricepe la chestii femeiești, gen gătit așa că are diaree de câteva zile. Dar asta nu e relevant. Asta e doar amuzant.

Relevant este să înțelegem genul ăsta de idiot, căruia de mic i s-au spus niște chestii pe care el le-a luat ca adevăruri de necontestat în jurul cărora se construiește lumea. Din punctul lui de vedere, nu e el neadaptat la realitatea înconjurătoare. Ci realitatea deviază de la cum știe el că ar trebui să fie. Și el e un om bun, care încearcă să o ducă pe drumul cel bun. Nu din grandomanie și nici din egoism. Ci pur și simplu așa a fost adânc programat, să vadă programul lui ca realitate și orice deviere ca o greșeală care trebuie corectată pentru binele realității.

Asta e partea tristă. Că din punctul lui de vedere de idiot, el este un martir. Pentru el iadul e ceva real și el încearcă să-și salveze familia. Și asta e fața cea mai scârboasă a religiei.

Nu încerc să atac religia, ca idee aici. E o diferență mare între a crede într-o ființă superioară ție și a crede într-o ființă superioară ție care o să-ți tortureze copilul după moarte pentru că a ascultat hip-hop. Prima e doar naivitate și optimism. A doua e imbecilitate pură. Iar Aurel Binder e un imbecil. Ai putea, la prima vedere să spui că e vina religiei că Aurel Binder e așa cum e. Dar nu religia l-a făcut imbecil ci invers. Imbecilitatea l-a făcut maniac religios.

Da, religia face monștri din imbecili. Monștri cu intenții bune. Cel mai trist tip de monstru. Dar absolut orice credință face asta din imbecil. Patriotismul transformă imbecilul în extremist xenofob. Până și ceva inofensiv ca fotbalul îl transformă pe imbecil în ultras violent care se bate cu jandarmii. Pentru că imbecilul dintr-o credință nu va înțelege idei și posibilități. Va înțelege principii și reguli. Și datoria de a impune acele principii și reguli oamenilor din jur.

Și așa ne întoarcem la Danii B. Băiatul care cântă hip-hop religios și de care râdem cu toți. Dani Binder. Din Germania. La fel ca si Aurel Binder.

Ar putea fi o coincidență de nume, ar putea fi.

Dar cel mai probabil asta a înțeles un copil din a încerca să împace ocupațiile tinerilor de vârsta lui cu principiile unui tată imbecil și maniac religios. Intersecția dintre viața de adolescent și cea de familie de zeloți. Și da, râdem de el. E amuzant Danii B. Dar gândiți-vă cum ați fi ajuns voi în adolescență, născându-vă cu robotul ăla religios ca tată. Cel mai probabil la fel de defecți ca Danii B.

Și ăia care spuneți că așa-i trebuie lu nea Aurel. Bine că l-au dat afară din casă. Da. Bine pentru copiii ăia. Dar complet inutil pentru el. E un animal cu intenții bune complet incapabil să își dea seama ce a făcut greșit. Să îl pedepsești e ca și cum ai pedepsi un câine că se pișă la copaci. Asta e natura lui. Tot ce poți să-l faci să creadă e că Dumnezeu îl pune la încercare și să se scufunde și mai tare în fanatism religios.

Și țineți minte. Din punctul lui de vedere din care e incapabil să iasă, e doar un om care vrea să-și salveze familia.

***

Comentarii (80)

 • andrei spune:

  IN SFARSIT PRIMUL11!!1one

 • MyEvilTwin spune:

  Bun, ca de obicei.

 • Suciul E Viu spune:

  Mulți, prea mulți ca ăia doi. Credința lor nu va moare.

 • Benone spune:

  ba Radule, in ultima vreme o arzi profund. ma speriu, casazicasa.
  cat despre Aurel Binder, ai surprins exact esenta – daca a apucat sa-si puna filtrul mintal, totul e pierdut, pentru ca, pasa-mi-te, filtrul mintal contine raspunsuri la toate intrebarile si situatille.
  in calitate de centaur autodeclarat, zic ca era interesant sa vii cu o solutie (macar ipotetica) de scoatere a unui individ din starea de dovlecel, asa cum A.B. a ajuns.

  • quetzalcoatl spune:

   De acord. Radu pls.

  • bla spune:

   la varsta aia n-ai cum sa mai scoti un individ din starea de dovlecel.

 • ion spune:

  bă ai observat că pocăiții ăștia nemți au toți probleme cu i-urile de la isus și plurale?

 • Daniela rozmanescu spune:

  Ba, nea Binder asta are un stil tare haios de a vorbi. Zici ca da sa jeleasca la fiecare silaba.

 • adi spune:

  smf, aproape ca m-ai facut sa-mi fie mila de daniiii b. ma uit la ta-su si-mi dau seama totusi ca putea fi mult mai rau…. incredibila chestie de perspectiva

 • Red9 spune:

  Si cand te gandesti ca zilnic suntem inconjurati de aratari d’astea. Doamne (sau nu!) fereste.

 • Robo spune:

  mie mi-a placut clipul cu iadul, dar as fi vrut sa vad mai mult din ce se intampla acolo.
  de exemplu ce mare cacat ca te arunca dracul in iazul de foc, cand totul pe acolo e cuprins de flacari. gen, nu te-ai parlit deja de la toate flacarile alea?

  dar oricum, foarte interesant este ca tipetele care se aud sunt exclusiv tipete de femei, mie asa mi se pare.
  ceea ce inseamna ca baiatul care a facut clipul s-a excitat un pic cand l-a facut, dumnezeii mamii lor de curve, sa arda in iad ca asa merita.
  stiu asta pentru ca si eu m-am excitat un pic cand am ascultat tipetele, sa recunoastem deschis ca clipul e in primul rand expresia unui sadism sexual.

 • loko spune:

  Acum ramane intrebarea, este tipul asta un imbecil nativ sau a fost crescut imbecil? Vorbesc despre Aurel. Tu pari sa inclini spre prima varianta dar eu sper prosteste ca varianta a doua sa fie raspunsul corect.

  • Robo spune:

   nu poate fi corecta varianta a doua pentru ca (eu sper ca) exista si oameni care au fost crescuti in spirit religios si care nu sunt imbecili.

   foarte bine a zis centaurul cand a zis ca intalnirea imbecilului din nascare cu orice fel de ideologie naste monstri.

   • loko spune:

    Meh, sa-l cresti imbecil nu tine numai de „spiritul religios” al educatiei. Daca ii inveti, sa gandeasca autonom si sa fie sceptici in gandire, tinerii au toate sansele sa-l aseze pe dumnezeu langa Mos Craciun, acolo unde ii este locul.
    Eu cunosc (probabil ca voi toti) oameni religiosi care nu sunt imbecili in general dar isi suspenda modul obisnuit de a rationa atunci cand intra in discutie religia. Cred ca-i vorba despre un fel de frica patologica, implementata in copilarie, ce le blocheaza abilitatea de a aborda problema logic.

    • Robo spune:

     e posibil sa supraestimezi rolul educatiei

     in fine, intamplarea face ca recent sa fi citit articolul de mai jos, care abordeaza problema de fata

     http://www.contributors.ro/cultura/ca-sa-nu-mor-bou/

     eu nu am de adaugat altele fata de ce scrie acolo, una din idei e ca poti sa fii si academician si tot sa fii bou

     • loko spune:

      Multumesc pentru „legatura”, foarte interesanta lectura.

 • Dorin spune:

  Error: nu patriotismul transformă imbecilul în extremist xenofob, nationalismul face asta. Poti sa fii patriot si sa crezi in globalizare ca aia ii mai bine pentru tara ta, dar nu poti sa fii nationalist si sa crezi in globalizare de exemplu.

  • Radu spune:

   Da, era un articol undeva, patriotismul e strict defensiv, nationalismul e strict ofensiv.

 • cacatt spune:

  si tywin a murit aseara impuscat de tyrion cu o arbaleta !

  • Dan C spune:

   Arbaletat mah, nu impuscat, ca nu i-a dat cu furca-n cap!

 • dan gerosu spune:

  Ganditi-va la AurelB si multiplicati cu numarul tatilor de familie musulmani din Europa..

  • Un soldovean spune:

   Sa stii ca musulmanii pur europeni precum albanezii, kosovarii si bosniacii sunt liberali d.p.d.v religios. Ei se identifica doar cultural cu religia, in schimb nu dau doi bani pe ea.

 • Robo spune:

  „Educația nu poate anula imbecilitatea odată ce ea există. Ea poate fi o pre-condiție pentru pierderea inocenței tâmpe, și nicidecum o garanție de anulare a ei. Un bou educat nu e mai puțin un bou.”

  :)))

 • iFold spune:

  Daca aplici aceeasi logica pentru amandoi ii poti gasi o scuza si lu’ al batran.
  Cum il vezi pe Danii B la 40 de ani?

 • Bucifal spune:

  Religia iti spune sa nu faci rau.Frica de pedeapsa divina e buna,dar frica de puscarie e si mai buna.Deci puscaria ar trebui sa fie divinitatea noastra

 • Ioan Preda spune:

  Si constientizand atat de bine toata povestea asta, nu ai nici cel mai mic sentiment de de revolta fata de incercarile disperate ale BOR de a face religia obligatorie in scolile de stat, de a avea control total asupra celor ce predau si de impune predarea in stil confesional?

 • watchdog spune:

  hear ye hear ye, read all bout it! cauzalitate demascata prin empatie directa pe piticigratis!

 • soco spune:

  cretinu asta nici macar nu-si da seama ce-l asteapta.
  astia de la protectia copilului sint o institutie extrem de dura aici in germania. daca copii au depus plingere ca au fost molestati fizic, mama nici nu are decit una din doua alternative: nu depune si ea plingere si cere scoaterea faptasului din casa si atunci e tainuitor si pierde si ea custodia copiilor, sau face ce a facut femeia cretinului si ramine cu copii.
  protectia copilului e o institutie extrem de puternica si radicala in germania. se urneste greu (de aia cretinu crede ca a trecut o luna si asta e), dar cind isi porneste tavalugu pilaf ii face pe cretinii de genul asta. la ultimul caz de molestare a copilului de care am citit au angajat un detectiv care a descoperit ca tatal frecventa o domina, deci nu l-au incadrat pe tatal molestator la rele tratamente sau abuz fizic ci la abuz sexual ca a fost dovedit ca practicant de SM. 14 ani de puscarie babtuti pe muchie.
  apoi protectia copilului au sa faca anchete la biserica de care apartine cretinul si aia ca sa nu intre la ceva nasol au sa se distanteze de cretin si o sa-l dea afara din biserica.
  la sfirsit au sa-l cheleasca de bani. cu 9 copii tot salariul o sa i se duca pe pensie alimentara, o sa-i lase doar atit cit sa nu moara de foame, la limita limitelor subzistentei. daca renunta la servici atunci arbeitsamt o sa-l oblige pe toate caile sa munceasca (exista metode va asigur) pentru ca statului n-o sa-i convina sa plateasca el ajutor social pentru familia ramasa fara tata.

  cretinul a belit-o extrem de festiv numa ca nu-si da inca seama. si e foarte bine ca e asa.

 • soco spune:

  aurica asta chiar ca e imbecil patentat. daca prin absurd, printr-o inlantuire de evenimente fericita pentru el, ar fi avut vreo infima sansa sa se intoarca la familie, si-a taiat-o prin acest video de pe youtube. in video asta (care vad ca pare si subtitrat in engleza sa nu trebuiasca aia de la protectia copilului sa plateasca traducator (hahaha), practic se autodenunta. acuma practic nu mai au voie prin lege aia de la protectia copilului sa-l mai lase inapoi la copii.
  mare cretin…

 • Radu spune:

  Baiatul cu animatia de toata jena are o intreaga serie de d-astea.
  Dementa e mare.

 • Mitel spune:

  .>implying he’s not batshit insane

  • Radu spune:

   But this is a new level.

 • Geezăs spune:

  Dă-mi(-ne) rogu-te, un exemplu de „idei și posibilități” extrase dintr-o credință intr-o ființă superioară.

  • Radu Post author spune:

   budism- cum ar fi de fapt toti sa fim aceeasi constiinta care se descopera pe sine sacadat si atemporal, fiind fiecare lucru in parte, unul dupa altul, dar vazut in acelasi timp. io mor, si ma nasc in 1988 si sunt tu. dupa care mor si sunt vasile. dupa care mor si sunt un vierme. dupa care mor si sunt hitler. si pana la urma toti suntem aceeasi unica si singura constiinta care exista in universul asta, dumnezeu.

   nu e ceva in ce cred. dar e o idee si o posibilitate.

   • watchdog spune:

    cred ca prin ‘fiinta superioara’ Geezăs se refera la ‘fiinta supranaturala’, iar budismul e o religie non-teista, deci nu se pune. nu cred ca poti sa dai exemplu de idei si posibilitati care nu sfideaza logica si decenta extrase din teism; poate daca le privesti ca pe exemple negative din care inveti ceva sau daca alegi convenient sectiuni mici si le ignori fundamentul si teza principala…

    pe langa asta, desi nu e ok sa luam prea in serios chestii nedemonstrate care ne dau subiecte de conversatie cand fumam, budismul si cam toate religiile non-teiste au sansa sa fie mai putin destructive cand sunt institutionalizate. plus ca majoritatea au filosofii mai intresante ca cele din jurul lui Yahweh, Allah, sau altii. deci putem face desene animate si scrieri mai trippy.

   • Alin spune:

    Suficientule, daca asta numesti tu „o idee si o posibilitate”, parte din aprecierile fata de Binder ti se intorc in freza ca un bumerang!
    Pana la urma orice ghem de supozitii si ipoteze poate fi „o idee si o posibilitate” cu cateva conditii simple: sa fie cat de cat abstracte, sa-ti dea vaga impresie ca esti mai „smart” ca le iei in calcul si nu le excluzi ca pe simple stupiditati lipsite de sens, sa fie suficient de greu de probat, incat sa poti raspunde „da’ de unde stii tu ca nu-i asa?”, si altele.
    Ce mi se pare tare e ca radeti de Binder, omul destul de limitat, de altfel, pilotat in viata de un crestinism discutabil, daaar chiar si asa discutabil cum e, cat de coerent si inteligibil fata de ceea ce tu, supercentaure, expui ca fiind „idei si posibilitati”!!!
    Daaaaa, eu te inteleg, tu vrei sa fii „mai schmeker, mai dastept, mai cool, mai la zi”, deasupra prostimii (care-si explica viata si universul la fel, de atatea mii de ani), dar cand vii cu asemenea „idei si posibilitati”, nu esti decat un Binder al secolului XXI, resetat si propulsat de cultura vremii.
    As fi curios care-s „ideile si posibilitatile” in care chiar crezi, daca te-ai oprit la careva. Nu c-ar fi necesar sa te opresti! Zic doar asa, pt moment, in tranzit catre noutatile urmatorilor 10ani,…
    Sigur, nu-i nevoie sa publici coment-ul, ca nu rad de Binder si nu te aplaud!!! Exista motive pt amandoua, da’ acum chiar n-o fac… Poate altadata! :)

    • Radu Post author spune:

     nu. esti prost. intelegand in ce cred oamenii si de ce cred in ce cred, intelegi cum functioneaza. ce nevoi isi satisfac inconstient prin religie. si intelegand ideile fiecarei religii, vezi cum functioneaza diferit oamenii, in functie de ce cred.

     si manca-mi-ai pula, eu nu ma gandesc la chestii ca sa ma simt istet. ma gandesc la chestii ca ma plictisesc. tu m-ai intrebat de un exemplu, eu ti-l dau si tu imi zici ca o fac pe istetu. in pula mea, ce imbecil esti. ma intrebi capitala spaniei, io-ti zic ca e madrid si tu imi spui „aa, ce pizda ma-tii, te dai smecher la geografie?” pai nu meriti tu calcat pe grumaz?

     dar in schimb tu ai obiceiul asta. daca un lucru poate avea mai multe interpretari si nu vine de la tine, ii gasesti interpretarea cea mai usor de contraargumentat si o iei pe aia de buna, ca sa te simti tu istet. ca de-aia si mentionezi chestia asta. ca ai impresia ca vezi la altii obiceiul tau prost.

     eu cand spun posibilitati legate de o religie nu ma refer la posibilitatea ca basmul ala sa fie real. ci la posibilitatea de a-ti construi sistemul de valori in jurul acelui lucru si de a-ti trai viata in functie de el. pana la urma totul e fara sens si orice principiu in afara de alea derivate din nevoile animale e o constructie sociala fara valoare de adevar. religiile iti dau sabloane de principii de-a gata, ca sa nu trebuiasca sa ti le construiesti singur. sabloane evoluate in timp si in comunitate. sabloane care functioneaza, pentru ca altfel ar fi disparut. la asta ma refer prin idei si posibilitati. idei despre lume si posibilitati de a-ti trai viata.

     dar pula mea, nu stiu de ce ma obosesc sa-ti explic. sigur o sa gasesti ceva in discursul meu care e interpretabil, o sa alegi interpretarea prin care ce zic eu e un lucru banal si o sa te simti mai destept decat mine. ca asa esti tu. asa ca direct sugi pula si nu mai discuta spre mine, ca nu-s curios sa te validez cu omul de paie pe care-l construiesti dupa asemanarea mea si cu care te compari ca sa te simti bine. flit si muie cu cacat, mediocrule.

     si si de ideile din game of thrones ma pot bucura chit ca-s stupiditati lipsite de sens. adica dragoni, da-te-n pula mea, cum sa existe dragoni?

     • George spune:

      No ashe, ma, Radule, a trebuit dara sa scrolez pana la un comentariu de al tau ca sa citesc ceva interesant. Pai nervosheaza-te inainte de a scrie articolul si da afara ceva greu. Adica comentul asta e mai bun ca articolul, daca inteleji ce vreau sa spun. No acum pe bune, poti mai mult, tata.

     • Pulamea spune:

      Cacatul are cumva dreptate, in sensul ca multe conceptii is sctrict culturale. Problema e ca nu -i valabil doar cind vrea muschiul melteanului. Asa un ateu poate sa spuna ca credinta e treaba culturala. Si credinciosul ca ateismul e. Si poti pseudoargumenta doar cu asta. Nu ma opreste nimeni sa zic ca tabla inmultirii e doar o moda mai rezistenta da’ prin 4512 o sa fie expirata. Asta nu inseamna ca nu maninc rahat.

     • watchdog spune:

      am uitat intrebarea catre tine ca eram prea absorbit de pseudo-studiul lui alin. apropos de ”pana la urma totul e fara sens si orice principiu(as adauga moral sau ceva de gen pt alin) in afara de alea derivate din nevoile animale e o constructie sociala fara valoare de adevar”, o arzi absurdist si tu?

     • Radu Post author spune:

      total

    • watchdog spune:

     hah, Alin, esti vis umed de psiholog fals de canapea. e fain aici pe site.

     pe langa faptul mentionat deja (obsesia de a te compare+iti proiectezi propriile insecuritati si defecte), mega complex de inferioritate self-medicated cu niste superioritate falsa -in cazu asta silogisme stricate;nici macar forma de silogisme nu au+’moralitate’ superioara-, mai e si logica bolnava(nu intelegi ce diferenta dintre argument si demonstratie), mai e si lipsa de simt al umorului (cum sa nu razi la partea cu diareea si ca o trateaza cu paine uscata ca sa se ‘inchege’, plus ca autorul a si admis tristetea cazului) intarita de luat totul 100% la modu serios (i.e.: unu din multele spectre de autism), ceea ce e super periculos cand nici nu identifici corect intelesul explicit al textului. deci inteligenta deficitara, autism, neinteresant.

     trebuie sa mentionez ca nu am studiat psihologia niciodata la modul institutional sau organizat, deci nu lua in serios diagnosticul. trebuie sa te relaxezi un pic si sa incepi prin a nu te lua pe tine asa de in serios.

  • loko spune:

   Orice basm este credibil/posibil pentru cei suficient de creduli. Evreul zombie are ca groupies aproape o treime din populatia actuala a globului, profetul pedofil ceva mai mult de o cincime, Shiva band pe la 14% iar reincarnacii pe la 7%. Toate prezinta idei si posibilitati. Multe dintre idei sunt bune si sunt prezente in tot spectrul iar altele sunt „bat shit crazy”. Posibilitatile nu-s altceva decat promisiuni pe directia „mananca tot si-ai sa primesti ceva bun” sau ” daca mai lasi jucariile imprastiate ti le arunc la gunoi”.

   „Latinii spuneau acum două milenii că “spaima inventează zeii” (“primus in orbe deos fecit timor”).” -> ciordit din WIKI.

   • Robo spune:

    buna asta cu evreul zombie, am folosit-o si eu de cateva ori la niste Paste si era sa-mi iau cruci in creier de la preacuviosi, desigur.
    dar interesant e ca nu sunt singurul care s-a gandit ca Isus a fost primul zombie documentat „ca la carte” in istoria omenirii :))

 • Tipu' cu Drujba spune:

  „Ar putea fi o coincidență de nume, ar putea fi.”

  Dar voi chiar mai credeti in coincidente?

 • Ioana spune:

  E nebun ala, ma.
  Daca n-ar fi existat exista religia, ar fi fost obsedat de sosete sau de colectionat rinichi.

  • loko spune:

   Poate ar fi fost obsedat de colectionat navo-modele. De ce rinichi? Ca sa ai tu un sofism la indemana? ” Bine ca exista religia ca altfel ma prindea asta in parc si-mi facea pupaza salba.” Haide ma, reusim sa gasim si noi un argument mai pertinent. Poate ca daca n-ar fi existat religia aia de s-au dat cu avionul in blocurile alea ar fi colectionat sosete ;). Usoara chestiune sa pui etichete fara sa-ti bati capul a cerceta ce a format acel om. „Bou din nastere” pac , „terorist din nastere” pac, „curva din nastere” pac etc, gata totul este la locul sau. Si nu vorbesc despre cei cu particularitati fiziologice, retardati, nimfomane samd.

   • Radu spune:

    Da, treaba e ca majoritatea celor din grupul lui pot fi enervanti, pot fi un pic fanatici chiar, dar marea majoritate nu intra in rahaturi d-astea, deci probabil avea ceva de la inceput stricat.

   • Ioana spune:

    Am zis „rinichi”, pentru ca are fata de om care ar colectiona rinichi, nu servetele sau navo-modele.

    • loko spune:

     Ha, „Are fata de …. ” pai de ce n-ai spus asa de la inceput!

 • Varza spune:

  Aurel Binder = Traia in Germania.
  Danii B. = Danii Binder (https://www.facebook.com/danii.binder.3) lives in Mannheim, Germany.

  Repede,sa aduca cineva citostaticele. Astia incep sa metastazieze.

 • Eu spune:

  Daca Dumnezeu nu exista atunci cum explici semnele sataniste din muzica internationala?

  Crestini: 1
  Atei: 0

  • Zizu spune:

   Not sure if serious or trolling

   • shotaie spune:

    elevilor ati gresit carciuma, /bi/ e doua taburi mai incolo ––->

 • Pulamea spune:

  La secunda 41 geme una de parca o futa.

  • shotaie spune:

   extrem de neamuzant.

 • iobagul spune:

  Religia si nationalismul sunt comparabile pana la un punct; amandoua nasc si cresc adepti, au o doctrina care in timp se valideaza ca adevar demonstrat, au efecte letale in momentul cand apar ciocniri cu grupari advberse, gen alte religii sau nationalitati cu revendicari teritoriale.
  Deosebirile insa sunt esentiale, cu atat mai mult cu cat atat rolul religiei, cat si al nationalismului s-a diminuat – religiile sunt combatute de stiintele in dezvoltare exponentiala, nationalismul este inlocuit de un globalism care ar fi bun daca ar fi aplicat in cateva sute de ani-suprema-i valoare fiind integrarea populatiilor si nu polarizarea bogatiilor si bagatilor. Gruparile aderente au beneficii morale si mai ales materiale daca impartasesc religia/nationalismul.
  O mare deosebire ar fi ca religia actioneaza la nivelul unei mase mari de oameni, natiuni chiar, pe cand nationalismul este mai restrictiv, grupari mici localizate strict geografic; alta, doctrina religioasa (oricare de aiurea) are la baza mituri fara fundament istoric, nationalismul propagand figuri de oameni si intamplari care perpetueaza constiinta unor populatii.
  Gandurile de mai sus erau pt mine, acum si cateva pentru hateri de rahat… religia e o mizerie, nationalismul e bun spre minunat! Da’de ce coaie?! Pentru ca religia e o colectie de porcarii fantasy gen fratricid, pruncucidere, ura urmata de exterminare, fara continut educativ mai ales in zilele noastre, cand teama de o fiinta superioara e transferata catre teama de lege, adica sfanta parnaie! Nationalismul e bun mai ales la romani, pentru a combate curentul „Romania e de cacat”; da’ de ce is de cacat romanii, ca uite cum se mananca intre ei?! Pentru ca tara asta are un procent covarsitor de frusstrati care au impresia ca numai din cauza stramosilor au ajuns ei muritori de foame sau sclavi la corporatii cu capital strain! Si se simt mizerabil si fac si pe altii sa se simta la fel, se plang ca niste babe muiste carora le-au furat bagabontii bomboana de pe coliva si asta fara sa faca ceva concret! Concret gen las WOW si invat programare/retele, vand casa de la oras si iau casa la tara si produc ridichii flausate ca se vand bine, strang ban la ban si deschid un chiosc la parter de bloc sau scriu la enspe publicatii cat sa simt libertatea de a alege unde vreau sa muncesc si sa nu fac temenele si sarutari dorsale la un singur trust media. Libertate coaie! Aparenta, dar tot libertate e.
  Pace voua!

  • watchdog spune:

   Nu inteleg ce e cu discursu asta, ca iti sunt complet imprastiate argumentele si nu se intalnesc niciunde, dar inteleg ca tu zici ca vrei sa maschezi o boala cu alta boala care are aceleasi simptome externe. Deci daca ai varicela, tu te infectezi cu variola ca pungile de puroi rezultante acopera punctele rosii ale varicelei. Sau religie ca carja psihologica cu nationalism ca carja psihologica. Sau complex de inferioritate cu complex de superioritate.

   Stii cum se numeste ce esti tu?

   • Radu spune:

    Medic?
    E o tactica valida in cazuri in care sistemul imunitar e foarte varza, sau mecanismele psihologice sunt bine inradacinate.
    Sifilis se poate trata cu malarie, ecstasy pentru sindrom post-traumatic grav, ibogaina pentru dependentii prajiti de tot, coma+orice medicament gasesti pentru rabie, etc.

    Desi nu as zice nationalism, ca dupa aia ajungi sa zici ca poporul roman e Atlantida 2.0(dacii laser), doar ca nu te lasa:
    a) puterile straine, si atunci iar ai ajuns de unde ai plecat;
    b) minoritatea care nu iti place cel mai mult, si atunci faci ca nazistii;

    Un patriotism bine controlat, poate.

 • watchdog spune:

  da, medic, psiholog, apostol al fizicii cuantice si metafizicii, am cate un degree pentru fiecare persoana cu care vorbesc.

  fie sunt un wordsmith mai inept decat credeam, fie e autism week si lumea ia totul mai in serios decat trebuie si solile continua sa nu faca reading comprehension. sa explic.

  probabil ca trebuia sa spun: maschezi boala cu alta boala cu cauzalitate foarte similara pentru ca preferi punga de puroi in loc de punct rosu pe fata.

  nationalism vs religie; complex de inferioritate vs complex de superioritate; etc. cauza la toate astea e ca trebuie sa te raportezi la o chestie abstracta, cat de cat fixa si admirata si de alti oameni. motivul e ca esti weakling si tie nu iti ajunge distractia ca iti poti ocupa timpul gasinf tot felul de adevaruri despre cehstii din univers, ci iti mai trebuie si scop moral sau metafizic. si ne-am inginerit culturile in asa fel incat sa fim obsedati de scop. nu stiu daca voluntar sau involuntar, conspiratii sau nu, sau toate cele mentionate, ca e complicat si nu am timp sa gandesc acum.

  da, nici o problema cu a ne ingineri evolutia morala (ne ajuta si evolutia prin selectie naturala care ne mai da un cot si ne zice ce-i bine si rau, da am cam depasit-o) prin a-ti construi tot felul de generatoare de scop atata timp cat nu fac rau. de-aia avem logica, sa testam chestii si sa vedem cum ne influenteaza.

  si daca testezi patriotism, vezi ca e cretin. da, pot exista trasaturi similare intr-o natiune pe care le poti numi constiinta comuna. da, le poti identifica cauzalitatea studiind un pic de istorie. da, poti spune ‘ia te uita, ce rezultate interesante a avut procesul formarii acestei natiuni, imi place mult ce s-a intamplat aici, vai ce-mi mai place’. de acolo pana la a fi ”mandru” pentru ca te-ai nascut in coordonate similare si de a folosi asta ca unitate de masura a moralitatii in orice fel de circumstanta sunt sute de mii de leghe de cacat si cretinism. si ce pula mea e aia ”patriotism bine controlat”, ai innebunit?

  cu religiile, in special alea teiste, nu o sa incep ca deja ajung comentator pe net. plus ca tu oricum ziceai de geografie, nu de dumnezei.

  • Radu spune:

   Nu am zis ca e ZA BEST TING EVAR. Zic doar ca e o solutie in anumite cazuri. Cand ai o populatie batuta de toate ce s-a intamplat in partea asta a lumii, te duci la ei si ii zici:
   „hai ba, ca nu e colonia asta abandonata de la marginea fostului imperiu, in tacanismul ei balcano-semi-slavo-europeano-dunareano-pontic cea mai prapadita chestie din istorie”, sa vezi ce incep sa nu fie lucrurile de rahat.

   Ce sa faci, unii isi mai ridica capul din masinarii si se intreaba „ba, da eu ce fac aici?”
   Apropo, ce adevar nou despre Univers ai gasit saptamana asta, ca vad ca masori oamenii in functie de asta?

   • watchdog spune:

    nu am insinuat ca crezi ca e ‘cel mai bun lucru din lume’, poate iti zici tu asta ca sa te mangai ca nu esti ‘cel mai prost om din lume’ sau ceva.

    da, e o solutie, depinde cum frazezi problema. daca problema e ‘cum scap de petele astea rosii de la varicela cu orice cost?’ atunci merg si pungi de puroi care le acopera, daca iti plac pungile de puroi mai mult. ti-am explicat mai sus, nu reiau. daca frazezi asa probleme, trebuie sa niste epistemologie de prescolar, sau masina de timp in trecut ca sa afectezi pozitiv dezvoltarea creierului.

    insinuezi ca nu suntem deja patrioti. da sa zicem ca mergem pe ata dintre cele 2 complexe de inferioritate si superioritate, deci nu se pune. uita-te la serbia, rusia, bible beltu din state, venezuela, etc. pizdoterie sociala si morala acolo, nu? si da, acelasi patriotism poate fi combustibil pentru evolutie in anumite circumstante, vezi space race, doar ca in cadrul razboiului rece. exista combustibili mai buni pentru evolutie pe toate planurile.

    si partea cu “hai ba, ca nu e colonia asta abandonata de la marginea fostului imperiu, in tacanismul ei balcano-semi-slavo-europeano-dunareano-pontic cea mai prapadita chestie din istorie” nu e patriotism, e non-prostie. sa combati complexu de inferioritate uitandu-te la cauzalitate si realizand ca nu ai contribuit la ea nu e patriotism. la fel cum combaterea complexelor de superioritate in acelasi mod nu sunt tradari de tara.

    si cand cacat am insinuat ca nu e bine sa te intrebi de scopul tau? am zis ca e natural, ca suntem weaklings si ca cultura ne incurajeaza sa facem asta chiar obsesiv. si am zis ca golul asta poate fi inginerit cu generatoare mai bune de scop sau generatoare mai proaste/distructive de scop. si da, pot sa te judec pe baza a cum iti ingineresti golul, sau cu ce vrei sa ti-l umple altii. ce pula mea e atat de greu de inteles?

    • Radu spune:

     Pricep unde bati. Doar ca eu propuneam asta ca contra-efect la problemele astea, nu ca acoperire(unde bateam cu ibogaina). Nu bag puroi peste varicela, introduc o doza mai slaba din alt organism ca il combata pe primul.
     Da, patriotismul din tarile alea e de rahat, d-aia ziceam bine controlat si canalizat spre scopuri pozitive.

     Nu stiu ce sa zic cu ideea ta de generatoare mai eficiente. Daca te uiti la ce am realizat in istorie, am facut-o din motive destul de terestre(http://i.crackedcdn.com/phpimages/article/7/9/7/140797_v1.jpg).
     Pana si Renasterea a reusit pentru ca noua clasa mercantila avea bani(spre deosebire de Renasterea Carolingiana sau cea din secolul XII.)
     Iar toata arta importanta din perioada aia a fost facuta din propaganda politica.

     Dar la urma, it works, cum ar spune englezul.

     • watchdog spune:

      incredibil

      >nu, inca nu pricepi unde bat. ultima oara.
      >am inteles de la bun inceput ca o propuneai ca solutie la problema, doar ca eu iti ziceam ca nu e solutie cand e aproape echivalenta cu problema. plus ca eu foloseam analogia medicala pentru a indica ca tratezi simptome in loc de cauza cu o boala similara. si ti-am explicat destul de detaliat de ce e asa. tu mi-ai adaptat analogia la ceva caz in care o alta boala trateaza de fapt cauza. ma faci sa imi narez viata acum. a, si doar pentru ca faci o analogie ca figura de stil, valoarea ei de adevar nu se transfera magic la subiectul real al analogiei.
      >continui sa propui „patriotism-bine-controlat-canalizat-spre-scopuri-pozitive”(cepulaeaia?) ca solutie
      >iti futi singur contra-argument la patriotism cu linku la tabelu cu ”motive terestre”
      >confunzi motivatie si scop cu succes si politica in exemplu cu renasterea

      hai sa terminam, ca deja incepem sa o ardem penibil. nu mai e nici distractie, nici intellectual one-upmanship si nu-s chiar bolnav sa ma adaptez ad infinitum la ce nu intelegi din ce iti spun. plus ca eu nu mai am nimic pozitiv de contribuit.

      ce sa-ti zic, e bine ca vrei sa fie bine.

 • Adrian spune:

  Tipul, care acum este singur, probabil si-a gasit partenera in comunitatea lor de pocaiti, Ei doi functionau bine, pana au aparut copiii. Si din fericire, acestia au ripostat si au trecut peste imbecilitatea tatalui.

  Intr-un fel e natural, firesc. Esti imbecil, fanatic si ai o sotie care-ti impartaseste credinta – ok, iti terorizezi copiii cu tampenii – ii pierzi. E simplu. In cazul asta, un gram de inteligenta ar fi salvat integritatea familiei.

 • Potasiu spune:

  Uite, hai să las și eu un comentariu acilea, că văd se aberează setos metafizic fără să băgăm fisa la un mișto realist de nenea ăsta.

  Oare în ce familie o fi trăit ăsta, de a ajuns așa papă lapte (și aici nu mă refer la vocea ce merită un bocanc în ovare) ? Cum adică a făcut caca moale pentru că a fost nevoit să gătească singur ? I-a făcut toată viața mă-sa pireuț până când l-a luat astalaltă de nevast ?

  Dacă pătrund un level mai adânc, cum pula mea ai calculator cu net pentru filmulețe lacrimopizdene și nu poți să joci Google pentru o rețetă de pâine cu unt ? Sau paste în pula mea, pe care și câinele meu știe să le facă.

  Tu zici bine și pe sufletul meu: pe ăștia nu ai cum să-i mai recuperezi. Pe planeta asta există miliarde de fanatici plop de idioți, atât de cufundați în convingerilor lor copilărești încât privește scenariu:


  Mâine apare pe Pământ o nație ultra-inteligentă de extra-terani (ipotetic zic, du-vă’n pula mea !) care fac o mare adunare în fața primăriei planetare și ne explică blând, simplu, pe înțelesul tuturor și cu exemple și poze … că nu există omulețul ăla cu barbă albă în nori care a făcut lumea în 6 zile, după care în a 7-a s-a căcat de extenuare … și care te va trimite în iad pentru că te-ai masturbat de sărbători. Nu ascultă nimeni rugăciunile voastre puerile de seară și nu există viață după ce semnalele chimice și electrice din creier încetează să mai funcționeze.

  Evoluția ne-a format creierul conservator. Altfel, eram ușor convinși să ne mâncăm rahatul de la cur pentru a ejacula aur. Din acest motiv, un procentaj devastator din milioanele ălea de idioți vor considera ceea ce văd (și asistă la) în piața din fața primăriei planetare … o „întruchipare a satanei” care, fii atent … ne testează !

  De-aia eu nu ne văd specia având un viitor !

  Uite, cam așa: https://www.youtube.com/watch?v=Qjl54v1irbs
  (pentru pulifricii care nu au răbdare, femeia de mai sus este la fel de proastă ca nenea din articol, … în schimb … mult mai influentă în lume)

  Mult-Prea Balaurul Radu, cel A-Tot-Centaur, supranumit și „Penis Masiv”, Lord de Nimic Nou, Arhiduce de internet adult, decorat cu ordinul „Găleata de Țâțe” în grad de Cavaler, cea mai înaltă distincție oferită scriitorilor longevivi de blog gratuit și fără reclame din tot universul … din lume ! … bine zicea că nenea ăsta este inofensiv. Probabil la fel ca și grasa de mai sus. Dar eu ridic problema ! Ce te faci când:

  https://www.youtube.com/watch?v=LACyLTsH4ac

  ?

  Le zicea bine Carl Sagan ! Păcat că idioții ce-ți comentează pe blog habar nu au cine este. Defapt nu … mai bine așa.
  Uite … iote … priviți acolo … este pula lui Justin Bieber pe alt site !

  • watchdog spune:

   fagotu vorbeste cu puncte de suspensie intre fiecare silaba, vomita trivialitati aleatorii si crede ca daca a auzit de sagan si pop science primeste puteri intelectuale exclusive si supranaturale. in timp ce unii citeaza astrofizica, altii o inteleg, fagot prost. crezi ca se transfera caracterul aluia de care-ti place la tine. nici macar nu-i obscur personajul, sa zic macar ca esti hipster. fagot prost.

   • vlad spune:

    ar trebui sa-ti faci un blog in care postezi raspunsuri taioase. would read.

 • GanjaMan spune:

  Da Radule, cea mai mare tragedie din istoria umanitatii este, probabil, sechestrul moral din partea religie.

 • Dinu Andreea spune:

  Consider ca ai punctat o problema foarte interesanta ,eu cred in Dumnezeu si nu religie .Religia este o interpretare maniaca a tot ceea ce este in biblie ,un mod prin care marele: cler bisericesc proteste oameni de genul asta pentru bani.Toti cred in Dumnezeu ca exista sau nu exista,insa credinta o conturam dupa propria ratiune,Concluzionez prin a spune ca acesta este un imbecil ,sunt uimita ca mai exista in zilele noastre oameni ca aurel ratacitul si domnul fericit care se plimba in masini de lux si imprastie modestie pe peretii postului Trinitas..

 • Dinu Andreea spune:

  *prosteste scuza-mi redactarea stangace!

 • ionut spune:

  tocmai am citit un episod din nimic nou

 • silviu spune:

  de la minutul 9.07 el nu vrea decat o femeie….. il asteapta pe popa din state ca mediator… dar in principiu nu vrea decat o pizda…. si asa incheie

 • Cristina spune:

  El nu vrea decat o sluga in casa care sa-i fie si supusa si toata lumea sa fie la picioarele lui.

  • yo spune:

   asta a citit in biblie „femeile sa se supuna barbatilor lor”, nu ai ce sa ii faci ii pierdut … cum zicea si autorul a luat totul din biblie motamot

 • Sa ne traim! spune:

  Conform „Idiocracy” vom fi tot mai putini.

 • Silviu spune:

  Îi cunosc

Adaugă un comentariu