Niște revoltă electorală

Am ieșit adineaori până afară să îmi iau un baton de unt și, în intersecție, am găsit un băiat cu glugă care tocmai vopsea niște obscenități peste un cort electoral. Băiat curios fiind, îl întreb ce face acolo. Rânjește la mine și îmi zice:

”Sunt doar un cetățean simplu, care s-a săturat de politicieni și nu vrea să le vadă meclele la el pe stradă. După ce că își bat joc de banii noștri, și-au făcut și postere cu ei. Să ne oblige să-i vedem cum rânjesc. Veseli.

Le stric pe toate pe care le prind. Indiferent de partid. Tot sistemul ăsta în care ei se prefac că e democrație, că părerea noastră contează, în timp ce mituiesc analfabeți cu o sticlă de ulei să-i voteze și deturnează fonduri spre primăriile locale, ca să numere niște băieți cum trebuie voturile, e un circ jenant. Nu ai cum să îl schimbi, da’ măcar poți să le pui bețe în roate. Să îi deranjezi puțin.”

Și nu e ilegal? îl întreb eu.

”Normal că e ilegal. Penal chiar. Ți se pare că poți să te bați cu ei legal? Păi ei fac legile, bă. Le fac să se protejeze de noi. Ca să faci treburile legal îți trebuie o masă mare de oameni conștienți. Știi ce s-a întâmplat ultimele dăți când s-a adunat o masă mare de oameni conștienți? Au chemat minerii. Și votanții lor care se bucură la o sticlă de ulei i-au aplaudat.”

Pai mare chestie. Strici niște afișe. O să pună altele, tot din banii noștri. Că doar de la buget au luat bani de campanie, nu din buzunarul lor, zic eu.

”Care banii noștri, bă? Ești prost? O dată ce au ieșit din buzunarul tău prin taxe și impozite, deja banii tăi au fost furați. Ce, crezi că dacă nu o să îi dea pe afișe, o să-i cheltuiască pe ceva util? Măcar îi fac să depună un efort în plus.”

Și ce crezi tu că rezolvi, un om răzvrătit care strică afișe? îl întreb.

”Și ce rezolvi tu, un om răzvrătit care nu strică afișe? Ia dracu un cuțit, un spray cu vopsea și treci la treabă. Nu suntem mulți, dar suntem mai mulți decât ei. Dacă am ieși toți să facem asta, cât e campania, s-ar sesiza. Ar fi un semnal, că chit că nu putem schimba rahatul ăsta, măcar îl vedem. Ar ști și alți oameni că nu sunt singuri. Că mai sunt și oameni nervoși și sătui de faptul că nu pot face nimic productiv în legătură cu asta.

Sigur. Nu rezolvă nimic să le desenezi un penis pe față. Dar te simți bine. Ți-a furat banul să-și pună fața pe stâlp, dar măcar i-ai stricat-o. Până la urmă e din banii tăi. Dacă ei nu pot face ceva util ție din banii tăi, de ce să îi lași să facă ceva util lor?

Sunt super serios. Dacă ai niște sânge în instalație, ieși afară și strică afișe. O să te simți bine. O să îi incurci și dacă o să fim destui, o să fie chiar vizibil. Mult mai vizibil decât ce faci acum, adică să discuți supărat despre politică cu prietenii tăi care sunt de acord cu tine. Suntem peste tot. Suntem mulți. Fă ceva.

Ceva la fel de inutil ca votul, pentru binele țării, dar ceva mai distractiv. Și deranjant pentru dușmanii de pe afișe.

Ia un spray și ieși afară. Curăță-ți strada de fețele lor mârșave.

Și dacă ai ghinionul să te salte pentru chestia asta, stai liniștit. Ești doar un cetățean simplu, care s-a săturat de fețele lor. E un sentiment comun tuturor românilor. Dacă intri la belele pentru asta, o țară întreagă o să țină cu tine.

Nu mai fi un cârnat care se plânge pe internet. Ieși afară și opune-te. Simte bucuria de a desena peniși pe fețele lor. Suntem mulți. Avem mai mult spray decât au ei fețe.”

M-a uimit ce mi-a zis omul ăla cu glugă. Acum nu pot fi de acord cu el. Nu aș putea să vă instig la așa ceva, pentru că e ilegal.  Așa că în caz că decideți să faceți niște ură și anarhie pe afișele oamenilor pe care îi disprețuim cu toții, să știți că eu nu sunt de acord. În nici un caz să faceți așa ceva.

La plecare l-am întrebat pe cetățeanul iresponsabil cum îl cheamă. Mi-a zis atât:

”Mă cheamă căpitanul Burcea. Am o pulă de un metru și am să-i cam fut pe toți”.

***

Comentarii (70)

 • Liviu spune:

  Una dintre personalitatile tale a fost la distrus de afise si una a pus intrebari?

  • Radu Post author spune:

   exista doua posibilitati, ori esti complet idiot si nu intelegi ce se intampla aici, ori ai inteles dar iti place sa te bagi in seama aiurea, pentru ca esti complet imbecil. oricare ar fi, e primu comentariu. felicitari. acum toata lumea poate vedea ca esti idiot sau imbecil.

   • Liviu spune:

    Voiam doar sa fiu sigur daca esti asa cum se aude.

    • Capitanul spune:

     Uau ce impresionant dialogul, fie el inventat fie pe bune e o mizerie. Ar trebui sa trezeasca eroismul in oameni, sau ce?pulamea esti schizofrenic. Cica”io si prietenul meu cu gluga” hahahha

  • chiombi spune:

   Este impresionant cum un om care nu pricepe multe reuseste sa transmita atat de multe lucruri.

   Liviu nu foloseste cuvinte ca „politist”, „chipiu”, „dunga”, dar din intrebarea lui intelegem ca are o dunga pe frunte, urmare a portului indelungat de chipiu de militian. E posibil ca aceasta scanteie de exprimare inteligenta involuntara sa fie urmarea circumvolutiunii formate in lungul dungii mai sus pomenite.

   PS: Si daca nu esti politist, draga Liviu, iti recomand aceasta cariera, nu de alta dar sapca o sa vina ca turnata pe dunga aia.

   • Minos spune:

    Chiompule, orice politist de pe lumea asta, daca il lobotomizezi, este incomensurabil mai inteligent decat ai putea fi tu vreodata, oricat ar avansa tehnologia si medicina, sau oricate combinatii genetice ai face. Dar stai, nu ai nici pula nici coaie.
    A, si nu,s politist, nici nu cunosc vreunul. Da.mi place sa fac misto de idioti

 • IepureleCuRabie spune:

  Suntem rai a? Suntem tatuati. Okeeeeeei

 • Jalex spune:

  ce faceti ba boilor ?!?!

 • Andreea spune:

  Hmm, ce interesant, aseara cand am iesit si am vazut panourile gata pregatite sa primeasca afisele, am zis ia uite, tre sa-mi pregatesc markerul.

 • Cpt. Boorcya spune:

  Suntem multi
  Avem pule de 1 metru
  O sa va cam futem pe toti
  Asteptati-ne

 • IepureleCuRabie spune:

  Centaure, sa imi ierti curiozitatea, insa trebuie sa te intreb ceva ce m-a framantat ultimii 10 ani din viata mea.

  Eu nu sunt din Galati, insa am avut de destule ori ocazia sa imi petrec timpul pe-acolo. Acuma intrebarea e, Andrei Boxeru era o personalitate doar in grupu de rochisti si de punkisti prin care ma invarteam eu la timpul ala, sau era recunoscut pe o scara mai larga?

  • Radu Post author spune:

   bai, era un prost notoriu si pe vremea mea. da baiat de treaba.

 • adrian_f spune:

  cine plm zice un baton de unt? un pachet de unt ba burghezule. a stick of butter, auzi la el…

  • ano spune:

   tu nu pricepi ca baietu se uita si el la southpark sa ii futa o inspiratie peste ochi.

 • adi spune:

  Terminus Paradis

 • Vasile spune:

  Pentru ca nu putem sta fara a face nimic. Chiar daca nimicul de`l facem nu schimba nimic, trebuie sa facem acel nimic. Aceasta este teoria facatorilor de lucruri inutile. Important e ca chiar te fac sa te simti mai bine.
  Hai`la nimicuri !

  • ejkmproszd spune:

   Mai bine decat un cui sau ceva in vena?

   • șefu' la manele spune:

    sau ceva in cur?

 • Heaven spune:

  ITT: shit that never happened

 • Dan spune:

  Iar de mâine să nu mai văd plete, inele, cercele, chestii , socoteli…. labă.

 • emil bobu spune:

  Acest site este un pamflet si trebuie tratat ca atare.

 • Carebear spune:

  „Astazi, cu ocazia Zilei Internationale a Persoanelor Varstnice, va multumesc tuturor pentru eforturile depuse de-a lungul vietii astfel incat tinerii de azi si generatiile viitoare sa se bucure de un stat modern.”-Victor Ponta October 1 at 9:40am

 • emil bobu spune:

  Legea 370/2004

  Art.55
  Constituie contraventii, daca acestea nu constituie infractiuni, urmatoarele fapte:

  j) distrugerea, deteriorarea, murdarirea, acoperirea prin scriere sau in orice mod a listelor electorale permanente, a copiilor de pe acestea sau a tabelelor electorale;

  Art.56
  (1) Contraventiile prevazute la art. 55 lit. b), c), d), e), g), j), k), l), m), o), p), s), t), u), v), z), ab) si ac) se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 2.500 lei, cele de la lit. f), h), q), t), w), x) si aa), cu amenda de la 1.500 lei la 4.500 lei, cele de la lit. a), i), n), r), s) si y), cu amenda de la 4.500 lei la 10.000 lei.

  (2) Constatarea contraventiilor prevazute la art. 55 si aplicarea sanctiunilor prevazute la alin. (1) se fac de catre:
  a) ofiterii, agentii si subofiterii din cadrul Politiei Romane, Politiei de Frontiera Romana si Jandarmeriei Romane, precum si politistii comunitari*), pentru faptele prevazute la art. 55 lit. i), k), l), n), o), q), r), t), w), z) si aa);

  b) presedintele biroului electoral judetean, biroului electoral al sectorului municipiului Bucuresti sau al biroului electoral pentru sectiile de votare din strainatate, pentru faptele prevazute la art. 55 lit. j), p), s), ab) si ac);

  • Daniela Rozmanescu spune:

   Aha, deci, daca ma prinde nea Sile, politistu de sector, ca dau cu vapsea pe mutra lu Ponta, nu are ce sa-mi faca. Tre sa fie nea Claudiu, vecinu de la doi, care e mereu presedinte la scoala 29 unde votez eu (sau nu), care sa imi dea amenda. Dar, in pula mea, cu Claudiu mereu ies la o bere, cum dracu sa imi dea amenda tocmai mie, capitanu Rebeliune?

  • dean spune:

   Dara daca-mi bag peleu-n tus si dau peste sfecla Udrei de pe afis ,la ce ma ia:distrugere sau expunere indecenta?…sau amandoua.Sau daca ma cac si ma stergh cu afisul,doar n-o sa ma cac pe mine,is civilizat ce dreaq?

 • emil bobu spune:

  Partea oarecum interesanta din extrasul de mai sus este litera b) din paragraful (2) a Art. 56, si anume:

  * constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor pentru distrugerea de afise electorale se face de catre presedintele biroului electoral judetean, biroului electoral al sectorului municipiului Bucuresti

  Adica teoretico-tehnic nu te poate constata si amenda politia (asa cum poate face pentru alte chestii, de la paragraful 1), ci doar unii vast inferior numeric.

  • sand spune:

   ai înţeles greşit,pe lângă poliţie art.55 lit.j o mai pot constata şi cei menţionaţi de tine,citeşte atent legea, oricum nu am un metru dar trebuie fututi

  • Gigel spune:

   Si la litera „l)” n-ai citit ce scrie? Iar caschetarii te pot amenda pentru litera „l)”.

  • șefu' la manele spune:

   pai da, ba, ca presedintele B.E.J. trebuie sa constate, ca daca e fan ponta si tu desenezi o muie pe fata lui base, e ca si cum nu ar fi acolo

 • bogdan spune:

  din ce film e asta?

  • mihail spune:

   Paradis Terminus

 • ejkmproszd spune:

  Choktombrie device Graffittembrie, sau mai simplu, NUiembrie – semn de nihilism si Muie.

 • Bogdan G spune:

  Ai face bine sa scrii o postare zilele astea si sa spui explicit cu cine votezi. Ce? Liiceanu sau Tolontan sunt mai breji ca tine?

 • Bucifal spune:

  Votul este legiferarea furtului.Ii trimiti pe unii sa fure linistit din banii tai,legal.Muie cu cacat la toata clasa politica.Emigrarea este ultima solutie,sa ramana aia cu galetile de ulei si pomana electorala,si sa vina un cutremur de 8 peste ei.AMIN

  • Daniela Rozmanescu spune:

   Inseamna ca trebuie sa plecam departe, ca, daca da cutremuru, sa nu ne „afecteze” si pe noi.

   • Bucifal spune:

    In Olanda e ok de plecat.Nu ajunge cutremuru acolo.Sa mananci prajituri cu marijuana in timp ce te uiti la tv si vezi romania distrusa (mai ales Sudu si Estu)de cutremur.As rade in hohote.Muie la toti astia care sa vand pt un vot

 • Moralitate indoielnica spune:

  Bai la razvratire te pricepi si nu numai. La probleme sociale mai putin.

  Uite, cand eram mica imi foloseam elasticele de la chiloti pentru a le lega de sarma rasucita ca sa tintesc firele de curent de la unii de pe strada. Ma mai ocupam si cu inlocuitul samburilor din caise cu caca de caine ca sa le dau unor vecini mai putin suportabili. Tinteam bine si cu piatra.

  Acum ma pricep inca la pistoale cu apa si amestec de caca de pudel de baba de bloc sau pipi de pisica. Doar ca am mai crescut.

 • Cosmin spune:

  Degeaba distrugi daca nu ai ce pune in loc. E o copilarie sa crezi ca prin distrugere realizezi ceva in viata.

  Te duci frumos la vot si votezi. In democratie asa rezolvi treaba, acum cat o mai fi democratie.
  Atunci cand va reveni totalitarismul, o sa ne iasa din cap orice forma de „antipatie”, toti il vom iubi pe marele conducator. Dar pana atunci sa respiram linistit, inca mai avem democratie.

  ps. eu o votez pe aia antipatica si nu prea frumoasa, numai asa in ciuda majoritatii :)

  • Daniela Rozmanescu spune:

   Aia antipatica? Udrea. Aia nu prea frumoasa? Nu e Udrea. Atunci cine dracu?

  • mihai spune:

   alb si negru, democratie si totalitarism, lectii de cacat servite la ora de istorie. Googleste si tu resource based economy

   • jos_cenzura spune:

    Daca te referi la proiectul Venus, e o mare idiotenie (practic comunism de tip sovietic prezentat cu grafice mai misto). Altminteri, resources based economy inseamna ca tara sa se finanteze din resursele naturale, ca Kuweitul, dar Romania nu cred ca arr destule.

 • fane carnosu' spune:

  puie monta si moarte lu’ iliescu, ca o merita! Mare si groasa.

 • Sile spune:

  Ai dreptate si nu ne pot baga pe toti la puscarie. M-am jucat cu butonul spray-ului, dai bani pe el si nu stii daca stropeste ? Erau afise electorale ? N-am observat, pareau toti penali si dati in urmarire generala de FBI. N-am avut ochelarii la mine. N-am vazut care era recompensa pentru ei. Vii sau morti ?

 • Serpeanu spune:

  Nicaieri unde ai discutii de genul nu poti scapa de specia de idioti care crede ca „ne transformam in Coreea de Nord” sau „vin rusii” daca nu votam cum trebuie. Stiu ca trebuie sa fi fost nasol sa fi crescut in patut dat cu vopsea cu plumb asa ca mie mi-e mila de ei.
  De parca ar putea sa apara un stat de tip nord-coreeean in Europa sau rusii ar avea nevoie de votul tau ca sa treaca pe aici. Asa a fost si in Ucraina, nu au votat ce trebuie si le-au anexat Crimeea. A fost o problema de vot, oamenii nu s-au mobilizat cum trebuie. SI au dat rusii o sticla de ulei si gata, hop si Crimeea.
  In rest, e simpatic cum tot timpul se gaseste pe site-ul asta cineva gata sa-ti citeze o lege.

  • Satan spune:

   Bine ma ca tu esti din specia aia care nu e naspa :)
   Handicapatii ca tine nu pricep un lucru simplu, ca orice-ai face, ca votezi sau ca nu votezi, unul tot iese. Si intr-o zi, daca melteni cu pretentii de fini observatori ai „mersurilor” o sa voteze consecvent la intimplare, chiar s-ar putea sa fie nasol. Da’ atunci tu o sa zici „asta e”, ca doar nu poate nimeni sa se intoarca in trecut si sa-l schimbe, ca sa-ti arate ca de fapt esti un prost de duzina.
   A, si ma-ta e o curva penala.

   • Serpeanu spune:

    Da mah, o sa fiu mai atent , sa votez pe cine trebuie sa nu te dea pe tine afara de la call-center. Eu sunt nasol de prima clasa si recunosc, dar unde mortii ma-tii ai citit tu mai sus ca am zis ca „votezi, nu votezi, asta e”. Stiu ca tre sa defulezi, ca vine ziua de luni si e greu, dar injura si tu de Iliescu sau ce va face pe voi sa va simtiti democrati.
    Habar nu am eu care e mersul, dar belesc ochii si folosesc un rudiment de logica macar. Dar specia aia care nu e naspa, inca nu s-a inventat la noi, sigur n-o sa fac eu parte din ea dupa cum nici un imbecil care citeste si intelege un comment cam cum face Mircea Badea revista presei. Ia zi, esti de 10 aniu la masuta si tu?
    In rest, esti facut din laba adunata de mustele care s-au asezat in pizda ma-tii in timp ce zacea lesinata in sant dupa un viol in grup care a epuizat-o mai tare decat deobicei. Si tre sa fi fost ceva gang bang acolo, ca stim cu toii ca ma-ta ducea mult deobicei.

    • Satan spune:

     Coi… ce-i fraza aia chinuita de ochelarist care nu stie sa injure simplu si eficient?
     Si nu mai crede ce-ti zice ma-ta, nu toti oamenii lucreaza la call center pe 4 milioane, ca ea (n-o-ntreba cum reuseste sa-ti dea de mincare din 4 milioane ca iar iti taie netu).

 • Dragos spune:

  Exista doua motive pentru care am dus-o prost.

  a) nu aveai cu cine vota
  b) stateai acasă

  Acum ai cu cine vota, iar daca stai acasă nu te mai poți plânge de restul.

  • Sile spune:

   In romanasi n-am incredere.

  • Radu Post author spune:

   cu cine ba, cu doamna procuror comunist monica?

   • Satan spune:

    Mi se pare mie sau tu-ti preiei ideile politice pe tava de la Catavenci?

    • chiombi spune:

     hai sa o dam impartial, sa nu se mai atace basistii si pontistii imprastiati:

     Cutrea-Udrea,
     Chiolhannis-6case,
     Morcovei-sa-mi-o-bei,
     Poanta-aveai-chef-de-7case-fa,
     DanDiaconescu (asta e punchline in sine, nu e nevoie de glume cu el-odia, ohsnap nu am putu sa ma abtin),
     Moluscanu-spionu-gainilor,
     Calin-Popica-Molicica-dinBuzunaruLu voiculica,
     CV tudor, alt punchline cu ochelari
     Billy-Cheese de la cocarlati
     funar-cv tudor wannabe
     si alti leshinati

     Zi-ne tu, ma, cu cine sa votam si de pa tava cui bei tu informatii politice

     • jiji spune:

      marș la căcat că nu ai haz

    • Radu Post author spune:

     mi se pare mie sau tu sugi pula la cai morti?

     • Satan spune:

      Nu, nu ti se pare, sug pula la cai morti si-mi place foarte mult.
      Cert e ca (si e o impresie cristalizata-n timp) se observa ca opiniile tale sint destul de volatile si parca-parca le-am mai auzit undeva.
      Mai scrie si tu ca pe vremuri, simplu si sincer, fara chestii din astea de oameni mari. Sau imbatrinesti? :(

      (PS: vezi ca l-ai injurat din greseala pe un biet cetatean care lupta alaturi de tine)

 • jiji spune:

  coaie te rog frumos, ca de la om la om, nu mai aproba toate comentariile de la oligofrenii de 12 ani care traduc sau preiau căcaturi de pe 4chan gen ”ITT” ”>greentext” etc. Zici că nu ți place canceru dar îl lași să metastazeze… srsly

  • chiombi spune:

   a venit pulitia internetilor. sa se dea ca stie cum se baga drogul marihuana in vena.

 • valentin spune:

  Fraierică, cu din ăștia am scăpat de Roșia Montana. Dacă nu erau ei nici nu știai că era Roșia Montana pe hartă. Să le desenăm puli, că ei nu sunt gay, dar nu sunt în stare să fută multe femei înrt-o seară.

 • ik spune:

  Uite d’aia n-are romanul eficienta. In loc sa vopseasca afise baiatul cu gluga ii explica ce si cum unuia care nici macar nu e de acord cu el!

 • asdf spune:

  demult n-ai mai scris un articol bun

 • teacapentrupulamea spune:

  Pentru fiecare poster electoral pe langa care treceti si nu il mazgaliti, moare cate un catelus!
  Mai practic ar fi sa ii desenam cu oua pe fata, live.

  • șefu' la manele spune:

   e relevant ca ma-ta cu o pula infipta in ureche

Adaugă un comentariu