Seriale care foarte sug: „Walking dead” foarte suge

Salut, sunt Radu și nu vreau să mă cac pe mine dar am mai multe ore de seriale văzute la viața mea decât ore de muncă. Așa că, în calitate de autoritate supremă în seriale, sunt capabil să spun ce suge și ce nu suge în domeniul ăsta.

Așa că vom vorbi despre seriale la care se uită toată lumea, cu toate că sug. Astăzi, ”Walking Dead”

Walking dead este o telenovelă care se ascunde sub un serial cu zombie. Ca o tipă care îți bate la ușă și încearcă să te convingă să-l primești pe domnul nostru Iisus Hristos în inimă, și când vede că începi să închizi ușa, îți arată oleacă de bulan. Tu, ca prostul, vezi oleacă de bulan și deschizi ușa iar. Moment în care maimuța începe iar să vorbească de mântuire și Iisus Hristos. Și tot așa. Exact așa e Walking Dead.

1. Walking Dead e prost pentru că are între 4 și 11 minute de acțiune pe episod, cu zombie, mize și împușcături și restul până la 42, de oameni care merg și vorbesc căcaturi.

Căcaturi atât de irelevante și anoste încât trebuie să dai cu skip altfel simți cum îți scade inteligența, cum ar fi:

Discuții interminabile despre ce simt fiecare în legătură cu ce s-a întâmplat în cele 4-11 minute în care a fost acțiune. Și ce simt ei în legătură cu ce simt alții în legătură cu minutele alea.

Discuții interminabile despre condiția omului în lumea asta nouă, în care îți pierzi umanitatea ca să supraviețuiești. Ceea ce ar fi aproape OK dacă ar spune ceva nou, dar e același căcat de 5 sezoane.
”-Hurr durr, decizii grele!
-Hurr durr dar daca decizii grele, noi măcar oameni ?
-Hurr durr balans între decizii grele și noi oameni!
– Ok gen. Carl, nu te mai scobi în nas cu pistolu, în pula mea de handicapat mintal!”

E o regulă de bază în seriale bune ”show, don’t tell”. Vrei să arăți că e o lume grea cu decizii morale complicate? Arată-i pe oameni cum le fac, nu cum vorbesc despre ele, în pula mea. Trăirile și credințele personajelor, într-un serial bun, se văd din acțiunile lor. Nu le povestesc în timp ce merg prin pădure cu pușca în mână timp de 30 de minute.

the-walking-dead-season-4-daryl-michonne

2. Walking Dead e prost pentru că încearcă să fie realist și suge la asta. E greu și fără sens să faci ceva realist cu zombie. Zombie, cum i-au făcut Romero și alții, nu au fost niciodată un concept de luat în serios. În filmele cu zombie originale, de la care a pornit toată treaba, dialogul era ridicol, actoriceala ieftină, acțiunea bazată mai mult pe mațe sărind decât pe chestii complicate, și zombie o parodie a presiunii sociale. Care te obligă să faci parte din grupul de ”supraviețuitori” ca să nu fii mâncat de viu. A faptului că societatea, și la nivel micro, funcționează pe compromis. Cine nu face compromis, ajunge halit de zombie.

Dar nu, Walking Dead ia zombie în serios. N-au înțeles valoarea lor de metaforă a unei capcane ușoare, în care oamenii cad doar din cauza inadaptăriii sociale. Vor să îi prezinte ca pe un pericol real. Mulți oameni care se mișcă foarte lent. De câte ori poate să apară un zombie de după un copac și să facă ”bau” și tu să-l iei în serios?

Un alt lucru pe care încearcă să-l facă serios și nu le iese, sunt personajele negative.
”Salut, eram niște băieți de gașcă dar ne-au supărat unii așa că ne-am decis să mâncăm oameni. Nu contează că tehnic lumea e destul de vie și verde încât sa nu avem nici un motiv obiectiv pentru a mânca oameni. Știu că e ridicol și absurd, dar voi trebuie să vă prefaceți că ne luați în serios. Am să vorbesc jumătate de oră despre motivația mea, ca și cum nu e ridicolă și chiar s-ar putea întâmpla oamenii să o ardă așa. DECIZII MORALE GRELE!”

”Salut, am o gașcă de supraviețutori și m-am gândit că e important să existe disciplină, așa că pocnesc pizde sfrijite peste muian fără motiv, după care vorbesc jumătate de oră despre modul meu de a organiza lucrurile ca și cum ar avea sens. DECIZII MORALE GRELE!”

Și de-asta Waking Dead suge la realism. Pentru că încearcă să se ia în serios. Să facă niște oameni complecși, care au ajuns să facă decizii grele ca să supraviețuiască. Doar că deciziile grele nu au sens, și personajele negative sunt niște caricaturi pe care cu cât încearcă să le justifice mai tare, cu atât ies mai ridicole.

E ok să ai canibali nebuni într-un serial. Dar când canibalii nebuni încearcă să se justifice și să ți se prezinte ca ceva ce s-ar putea întâmpla, și cu cât vorbesc mai mult, cu atât îți dai seama că nu au nici un sens ca oameni și sunt băgați acolo doar ca să aibă băieții buni niște dușmani originali, se fute buha. Repet, nu am nimic împotriva canibalilor, dar nu ai cum să îi faci ridicoli și să te aștepți să îi ia spectatorul în serios.

Walking-Dead-Carol

3. Walking Dead are cea mai mare pondere de episoade de umplutură din istoria serialelor.

Un băiat care știe mai multe despre seriale decât mine mi-a făcut acu câțiva ani o observație foarte bună despre genul ăsta de seriale. Era pe la sezonul 2 atunci, când nici măcar nu mergeau în timp ce vorbeau. Doar stăteau la o fermă și vorbeau.

Fiecare sezon are doar 4 episoade în care se întâmplă ceva: Primul, ăla de dinainte de pauza de iarnă (jumătatea sezonului), ăla de după pauza de iarnă și ultimul episod. Dacă vezi doar astea 4 episoade și atât din fiecare sezon din Walking Dead, nu pierzi nimic. Restul sunt zdrobitor de proaste. Au în medie doar vreo 5-6 minute în care se întâmplă ceva (de obicei moare un negru sau e pe moarte și vorbește despre asta). În rest, mers și vorbit despre cum viața e greu din partea unor personaje lipsite de profunzime și personalitate, care-s aduse artificial în situații în care să se certe.

Dar, cu toate astea, Waking Dead e un serial distractiv pe alocuri. Alea 4 episoade pe sezon chiar sunt ok de văzut. La restul, dacă nu te uiți cu skip, să intuiești cele 9/10 scene în care oamenii vorbesc despre ce simt în legătură cu ce s-a întâmplat, deși se subînțelegea deja, și să sari peste ele, ești prost. Nu există nici un motiv pentru care ai pierde mai mult de 20j de minute din viață pe episoadele de umplutură. Trebuie doar să te prinzi când gagica îți arată alea 2 minute de bulan și să-i închizi ușa în nas în cele 40 de vorbit despre Iisus.

Și acum să vă dau și trei alternative mult mai bune, cu zombie, pentru că voi sunteți proști și vă uitați la Walking Dead.

1. Z Nation

Znation_detail_2560x1450_1280x725_320961603664
E un serial nou, la sezonul 1. Dar este un serial autentic cu zombie, care respectă genul. Nu încearcă să se ia în serios. Nu încearcă să fie dramă. Nu încearcă să aibă personaje complicate care vorbesc despre dilemele lor morale interne. Are acțiune, zombie, o misiune și oameni care mor. E jucat prost. Are dialog cretin. Efecte speciale ieftine. Ca filmele cu zombie old school. Respectă genul, nu încearcă să te păcălească cu niște zombie să te uiți la o telenovelă. Are o tornadă de zombie și un zombie care se sparge cu iarbă. Ce să vrei mai mult?

2. Dead Set

ds

Dacă n-ai văzut nimic făcut de Charlie Brooker (weekly wipe, black mirror) înseamnă că mă-ta te-a făcut prost. E un tip foarte amuzant, foarte cinic și extrem de bun la scris. Spre exemplu acest sketch în care explică tot ce e greșit în televiziune.

Și în 2008 a făcut o mini-serie cu zombie genială. Se cheamă ”Dead Set” și e despre apocalipsa zombie, simțită din casa big brother, de niște cârnați antipatici de reality TV pe care abia aștepți să-i vezi cum mor. Are dramă, are umor negru, are finalitate, ce să ne mai căcăm pe noi, e cea mai bună chestie făcută cu zombie vreodată.

3. Walking Dead jocul

The-Walking-Dead-Feature-Pic

E mai mult poveste interactivă decât joc. Dar m-a făcut să simt chestii. Și a făcut personaje de care mi-a păsat. Spre diferență de alea din serial.

***

Comentarii (119)

 • xxxxx spune:

  SUNT PRIMUL PROST!

 • zedicus spune:

  La Falling Skies se uita cineva? Il recomand. E dupa o invazie extraterestra, in care un grup de oameni se lupta cu extraterestrii ramasi de dupa invazie.

  • nechifor spune:

   e aceeasi laba ca walking dead. prea multa abureala, prea putina actiune

  • Radu Post author spune:

   mizerie

  • Kyo spune:

   Da, eu sunt fan Falling Skies. Sunt si acolo ceva momente moarte (cum descrie mai sus) dar primele sezoane chiar mi-au placut. Inclusiv cum sunt construite personajele – mi se pareau chiar reale la inceput. Nu stiu ce sa zic de ultimul sezon, nu am vazut decat primul episod, astept sa se mai adune.

   Hell On Wheels e iar foarte bun – nu e horror / sci-fi. Dar bun.

  • Costin spune:

   Din pacate Falling Skies este croit dupa acelasi calapod, are ceva mai multa actiune dar tot ramane slabut.

 • alxzen spune:

  Boss, baga si cateva recomandari proaspete fara zombie.

  • Radu Post author spune:

   la alt articol. tematic coaie.

   • Mihaela spune:

    Cum ii zice la serialul ala cu fratele care a iesit de la inchinsoare dupa multi ani acuzat pe nedrept si la sfarsitul sezonului isi ia o bataie serioasa? De la tine il stiu, vreau sa vad daca a aparut sezonul 2, dar nu mai stiu cum ii zice.

    • Radu Post author spune:

     rectify, si a a fost deja sezonu 2

     • Mihaela spune:

      Multumesc!

   • Dan spune:

    Boss, sa te uiti la „The Wire”, pana nu devine vintage.

 • Alex spune:

  Dead Set a fost meserias! Btw cum ti se pare American Horror Story sezonul actual Freakshow ?!

  • Radu Post author spune:

   astept sa se mai adune si sa vad grupat

   • Fata cu cadelnita spune:

    nu-ti pierde vremea. primu sezon e ok, cu niste oameni intr-o casa. al doilea e aproape de a fi ok. intr-un azil. al treilea e cu vrajitoare intr-o casa (aproape de un serial cu vrajitoare foarte foarte prost)…sezonul 4 am auzit ca e o mizerie. jessica lange aia e ok asa… :)

    • Radu Post author spune:

     am zis deja ca am vazut toate serialele. sunteti tampiti?

 • manele 2016 spune:

  scrie ceva si despre ZOMBEAVERS

 • johnny8124 spune:

  In primul rand, serialul a fost facut pe baza benzilor desenate omonime, aparute prin anii ’70. De aceea, poate povestea nu prea te prinde.
  In al doilea rand, un serial nu poate avea 10-12 episoade pe sezon pline de actiune, efecte speciale, zombie (care necesita machiaje etc). Asta ar face serialul sa fie cel mai scump din istorie. Game of Thrones nu are episoade de umplutura? Sau ce serial nu are episoade de umplutura. Si chiar in orice episod care ti se pare cat de cat captivant, exista minute bune in care practic nu se intampla nimic.
  In al treilea rand, spui ca esti cunoscator de seriale. Ce serial care se vrea serios nu isi prezinta personajele, de la ce pornesc conflictele dintre ele s.a.m.d. Ne trezeam in sezonul 2 ca Shawn ii da cu parul in cap lui Rick noi trebuie sa ne dam seama singuri de ce?
  Am incercat multe seriale, astazi doar la Game of Thrones si The Walking Dead ma mai uit.

  • Radu Post author spune:

   1. esti mediocru.
   2. banda desenata e din 2000 si e mult mai buna. nu o ard pe sentiment acolo.
   3. multe seriale nu au episoade de umplutura. americans, manhattan, the wire etc. doar serialele proaste au filler.
   4. una e sa prezinti personajele si alta e sa ai 80% din serial despre cum merg si explica clar tot ce au in cap.

   • Dumitru Marius spune:

    Dude, nu poti schimba gusturile oamenilor. Ti-ai expus parerea, f bine. Sincer, subiectul zombie ma lasa rece rau de tot pe mine, oricum si de oricine ar fi facut. Dar asta conteaza f putin. Nu mai contrazice tot omu’ care incearca sa te contrazica. Nu fii Don Quihote!

    • Mihaela spune:

     Contrar unui mit vehiculat prin multime, gusturile se discuta. Nu exista un gust in sine sau un gust venit din neant (si nici pareri), ci exista o inlantuire de chestii: motive/cauze. Nu poti spune: asta e parerea mea si nu ma poti atinge. Exista facts, probabilitati si daca tu si parerea ta va aflati contra lor, atunci te afli in eroare. Invocand mitul de mai sus demontrezi ca nu te pricepi sa articulezi coerent mecanismul din spatele unei pareri sau al unui gust. Se numeste prostie.

     • Daniela Rozmanescu spune:

      OK, sunt prost si nu o sa imi pierd timpul sa-ti demonstrez contrariul. O sa iti spun doar atat: daca tu crezi ca, demonstrandu-i unui om credincios imposibilitatea sau improbabilitatea existentei unei fiinte divine, superioare, atotputernice si atotstiutoare, a unui Rai si Iad, o sa faci acea persoana sa creada: „OK, pana acum am fost in eroare, acum, multumita tie, o sa imi indrept eroarea”, atunci tu esti cea care esti… altfel.

      Apropo, „gust” nu inseamna doar apetenta pentru un anumit lucru (mancare, filme, haine etc), ci, prin extrapolare, inseamna si alegerile personale facute de o persoana, Inclusiv religia.

      „Nu poti spune: asta e parerea mea si nu ma poti atinge!?!?” No shit, why? Inseamna ca, dupa parerea ta, exista un set de chestii universal valabile, la care, daca nu ma raliez, sunt un prost? Mama, da’ conformista mai esti, in cazul asta! Ex: Mie-mi plac gecile de motor pentru ca le asociez cu motorul, un simbol al libertatii. Tu nu crezi la fel ca mine. Si? Ai toata libertatea sa ma critici, sa nu fii de acord cu mine, dar atat. Daca vrei sa imi impui parerea ta, fuck off!

      PS: Stiu, stiu, acum sunt eu Don Quihote. Mea culpa!

     • Daniela Rozmanescu spune:

      PPS: Asta nu e demonstratie, asta e doar argumentul demonstratiei.

     • Mihaela spune:

      @Daniela „Ok, sunt prost”

      Great. My work here is done.

     • Dumitru Marius spune:

      Iu! Doar atat poti sa citesti? Naspa…

   • shab spune:

    E din 2004, e mult mai buna, dar nu ai dreptate – o ard la sentiment la greu. E amuzant, insa, ca reusesc sa faca treaba asta mai bine in cateva cadre desenate, decat in 40 de minute de episod. In mare, ai dreptate, dar problema cu serialul nu e ca e multa vorbarie, ci ca e vorbarie proasta si nerealista. De exemplu, in primele doua sezoane, dialogurile lungi si fara impuscaturi dintre Rick si Shane, au avut ca scop sa arate legatura puternica dintre cei doi, evolutia diferita a personalitatii lor si i-a dat greutate mai mare momentului final. La fel si scena din primul episod, cand Morgan incearca sa-si impuste sotia zombificata. 5 minute in care ne-am uitat la un negru care plange. Totusi, pe mine m-a facut sa simt chestii. Cine nu vrea sa simta chestii, se poate uita la Znation. Dar aluia sigur nu-i place jocul celor de la Telltale, ca in 2 sezoane si 10 episoade, abia daca tragi cu pusca de 3 ori, in rest dai doar cu vorba.

    Oricum, cert e ca dupa sezonul 2, s-a facut cacatul praf. Serialul a ajuns varza.

  • Cineva spune:

   cred ca ne-ai pierdut pe toti la faza cu anii ’70…

  • Mihaela spune:

   The Walking Dead a ajuns sa fie ultima mizerie. Ce m-a facut pe mine sa renunt la el, pe langa faptul ca sufera de boala telenovelei ca cele mai multe seriale, e guvenatorul ala. Personajul asta, si tot ce a rezultat din interactiunea cu el, e inventat fix ca sa te frece la cap si nu face niciun sens.

 • Andrey spune:

  Misto scris, bine punctat. La filme cu zombie, ”28 weeks later” mi se pare cel mai madarfacar.

 • cozzz spune:

  incearca Misfits, e mult peste gunoaiele alea.

  • Radu Post author spune:

   da, doar ca dupa 2 sezoane se invarte in cerc, nu duce nicaieri si m-a plictisit. fara nathan n-are sens. si nu ma mai lua cu „incearca” am zis in pula mea ca am mai multe ore de seriale decat de munca. presupune ca am vazut tot.

   • Luca spune:

    cam acelasi lucru e si cu Skins

 • Cipix spune:

  Ar trebui sa iti pui pluginul de la ChangeTip.com. E mai usor sa primesti de o bere (sau mai mult) pentru ce scrii. Transfer bancar o suge rau de tot si mai ales ca le dam la vampirii de bancheri comisioane.

  • Radu Post author spune:

   si la astia de care zici tu nu le dai comisioane?

   • Cipix spune:

    Prefer sa le dau lor 1% (si este commision numai de retragere) decat unor bancheri grasi si nesimtiti care nu se mai satura de luat.

    • Radu Post author spune:

     iti dai seama ca eu prefer sa menajez cat mai putine aplicatii. decat sa verific 15 conturi

 • adrian spune:

  :)))SUPER TARE CHARLIE BROOKER!

 • 112 spune:

  Mah, zi ceva si despre The leftovers (Cei ramasi), ca vreau sa-i atac pe unii care-l apreciaza, dar n-am stilul tau.

  • Radu Post author spune:

   e bun ba. e o metafora pentru depresie.

 • Kyo spune:

  Nu pot sa nu fiu de acord cu cele de mai sus. Nu-s mascul dar metafora cu bulanul merge si la mine. Si nu ma pot opri din asteptat cu nerabdare fiecare luni, cu speranta ca de data asta o sa fie mai mult de 5-6 minute de actiune. Sezonul 2 a fost intra-adeva de kkt.
  Din cate vad in post si tu esti la zi cu episoadele :).

 • Gigi spune:

  Io astept sa faca filme dupa Crossed (macar prima serie). Pentru ca Crossed.

 • Pyro spune:

  ce parere ai de penny dreadful?

 • Stefan spune:

  Incearca In the flesh, e extraordinar serialu. E similar cu batutul unui cui in talpa.

 • DR X spune:

  true detective e f bun ..fara umplutura ,facut si jucat bine

 • Dumitru Marius spune:

  Ba, da’ ce de cinefili p-aci, ba! Mai munceste cineva p-aci, ca se ridica tărâţa in mine de suparare patriotico-proletara?

  • Radu Post author spune:

   coaie tu si cand nu esti pe subiect tot nu te abtii sa nu bagi 3 comentarii

   • Dumitru Marius spune:

    Dude, nu-s singuru’, mai sunt si altii (fata cu cadelnita, ejtikamprost etc). You’ve got groupies!

 • unu spune:

  28 Days Later (primul doar) si Shaun of the Dead merita vazute cu zombie. Poate si From Dusk till Dawn dar nu serialul ca ala e destul de lent si slab.
  Walking dead este unwatchable ca si restul serialelor cu zombie si este reprezentativ pentru generatia de retarzi avand cele mai mari ratinguri din istorie. Macar AMC stie ca trebuie sa isi foloseasca profiturile aduse de WD pentru proiecte mai inteligente si cu ratinguri mai mici.

 • Cineva spune:

  cum ti se par arrow, flash si gotham?

 • staggalee spune:

  Da, ai sintetizat foarte bine problema. Mi-am tot zis să încetez să mă mai uit de la sezonul 2 încoace, Dar am continuat, oarecum în lehamite, cu mult fast forward. Sezonul ăsta începuse chiar promițător, dar nu a durat prea mult până au dat-o în sentimente. Și panarama aia blondă cu privire de căprioară speriată necesită bătaie cu paru’. Îi țineam pumnii ăluia să-i iasă violu’ în ultimul episod.
  Nu știam de Dead Set, o să-l încerc.
  Boardwalk Empire a fost bunicel, dar s-a terminat cam bizar.
  The Shield a fost miezul din dodo.

 • E.T.Pl spune:

  Cand apare Half life 3?

 • hai davai spune:

  Mă simt mai puțin prost că nu mă bucur la căcaturi de filme cu zombi.

  • capso man spune:

   nu e cazul. poti sa te simti in continuare

  • plm spune:

   io mereu ma simt superior tuturor oamenilor carora le plac filme cu zombie

 • jiji spune:

  logica ta e la modul „am mancat toata viata mea…deci sunt cel mai indreptatit sa imi dau cu parerea ce mancare e buna si ce mancare e rea”. Alta: „m-am uitat toata viata la televizor…asa ca va spun eu care televizor e mai bun si care nu e bun”.

  Ce legatura are faptu ca tu ai vazut multe seriale, cu o parere pur subiectiva ca unul iti place sau nu iti place? E ceva ce tine de gusturi, care sunt subiective. Tu poti sa te uiti la 1000 de seriale pe zi. Ai gusturile tale si tot pe alea o sa le ai si dupa 1 milion de seriale vazute. Altii au alte gusturi. Fie ca au vazut 2 milioane de seriale, sau 2 seriale.

  • Radu Post author spune:

   bine, atunci scriu scenarii, stiu teorie si lucrez in domeniu. nu judec serialu dupa ce imi place mie, il judec dupa ce vrea sa fie si unde rateaza in a fi ce vrea sa fie. nicaieri in argumentatia mea nu am vorbit de gusturi. da’ pari genu caruia ii place gustul de pula

   • jiji spune:

    Ti-ai inceput „argumentatia” cu: „am mai multe ore de seriale văzute la viața mea decât ore de muncă. Așa că, în calitate de autoritate supremă în seriale, sunt capabil să spun ce suge și ce nu suge…”.

    Eu asta am comentat, nu partea imaginara a ta cu „scriu scenarii, stiu teorie si lucrez in domeniu” pe care ai bagat-o in comentariul tau.

    Oricum, adevaru e ca m-ai convins cu asta. Tu scrii scenarii, dar hai sa le pun intre ghilimele – „scenarii” – care au o audienta de cateva sute/mii de romanasi. Astia care fac seriale gen „walking dead” scriu scenarii ce au o audienta de cateva zeci/sute de milioane de oameni de pe tot globul. Si cineva chiar ii plateste bine pentru asta.

    Dar tu clar esti indreptatit din punct de vedere profesional sa iti dai cu parerea ca un profesionist al serialelor. Nu stiu de unde crezi ca vine indreptatirea asta si ce/cine te recomanda, in afara de tine insuti. E bine sa ai o parere buna despre tine, dar nu strica sa o mai si corelezi uneori cu realitatea inconjuratoare.

    Sa iti dau o comparatie si cu ce ai zis acum in comentariu, gandeste-te ca e ca si cum tu ai face avioane de hartie…si pentru asta te-ai crede indreptatit sa iti dai cu parerea despre constructi unui avion adevarat. Ca doar tot avion e…si tu te ocupi cu asta de cand erai mic.

    • Radu Post author spune:

     esti un idiot si nu tre sa ma justific in fata ta, desi as avea lejer cum. da’ ar fi urat din partea mea sa ma justific in fata unui idiot.

    • E.T.PL spune:

     Da’ tu esti indreptatit din punct de vedere natural sa iti dai cu parerea despre cum isi da el cu parerea?
     Ia baga un scroll pana in josul paginii sa vezi ce scrie.

 • Bucifal spune:

  O cronica despre Las Fierbinti se poate?ma pis pe zombie si cacaturile astea americane.Familia Bundy si Seinfeld sunt cele mai tari seriale.Restu e muie cu ebola

  • Cipix spune:

   Ca o legatura cu Seinfeld recomand sa vezi Larry David – Curb your enthusiasm. Te pisi pe tine de ras. De fapt Larry David e creatorul serialului Seinfeld si personajul George este de fapt Larry David.
   Altul de gen ar fi Louie cu Louie CK. e super tare.
   Da deja ne indepartam de la subiect care era despre zombies.

   • Bucifal spune:

    Multumesc omule pt sfat

    • Cipix spune:

     Cred ca lui Radu i-ar place Louie. E cu mult „bad language”… Dar e super funny

 • zedicus spune:

  Mie imi place sa ma uit la Once upon a Time si la Grimm. Doua seriale inspirate din basme. Ce parere ai despre ele Radu? Sau voi ceilalti, va uitati la serialele astea?

  • capso man spune:

   la Grimm m-am uitat si eu oarecum interesat, cateva episoade. Dupa care am incetat, cand mi-am dat seama ca singura variabila este o noua specie pe care Grimm-ul o dileste, invariabil, cu ajutorul amicului sau bun, omul-sobolan-de-canal. scuze de spoiler, plm

 • Bibi spune:

  Uitatu’ la filme ii ca mersu’ la munca. Sau mersu’ pe bicicleta. Cu cat vezi mai multe, cu atat stii mai multe si pricepi mai multe. Ii vorba de experienta, in pula mea. Vezi patternu’, vezi valoarea sau lipsa de valoare si-ii dai delete fara regrete dupa cateva sarituri. Bine, daca esti prost, poti sa te uiti la filme toata viata si tot nu pricepi nimic. In materie de filme cu zombie, cred ca seria „The return of the living dead” a spus cam totul.

 • gigi otv spune:

  sa faci un review si de arrow + the flash (ca sunt legate intre ele) !

 • capso man spune:

  Zombieland. fara discutie. ce-i cu voi ?

 • Cătă spune:

  No cioc fest :'( ?

 • fukunaga spune:

  Dupa True Detective nu pot sa mai ma uit la nimic. E cea mai tare chestie de la venirea lui Iisus incoace. Restul serialelor nici nu mai au rost.

  • andrea spune:

   Nu e adevarat.

 • Gigi spune:

  Coaie, Firefly!

 • PFFFF spune:

  Sons of Anarchy … are si asta destula telenovela in el, dar e cu bikeri si daca ai idee de Hell Angels, Pagans etc … devine chiar interesant. Recomand!

 • Cotoi spune:

  Esti mare centaur si critic de film … serialul isi propune sa fie o drama si o face foarte bine … drama si schimbarile prin care trec oamenii aia zi de zi pentru a supravietui.
  Este un film cu zombie care nu este despre zombie (nu este niciodata utilizat cuvantul zombie) … daca te uiti pe statistici in serialul asta mor mai multi oameni omorati de alti oameni decat de catre zombie, e singurul film/serial cu zombie pe care l-am vazut pana acum in care personajele nu stau ca proastele sa le manance zombie-ul ci pun mana pe un retevei si ii sfarma capatana saracului postas, gradinar sau ce alt kkt de functioar public o fi fost ala inainte …
  Nu ai inteles nimic din serial asa ca treci la urmatorul si data viitoare pune si tu niste Spoiler alerts ca nu te doare mana …

  • Gomoreanu spune:

   Orice serial are si nitel umplutura. Pula mea, Cowboy Bebop e trei sfert numa umplutura, da depinde cum e executia. Si cum pula mea sa iei in serios ceva cu zombie, toata ideea unei apocalipse de genul e retarda, ca doar de-aia Romero si Savini le-au facut exagerate si parodice.

 • zedicus spune:

  La Mad Men ma mai uit pe sarite la cateva episoade. Are rost sa imi bat capul cu tot serialul sau nu?

 • jiji spune:

  mi am pierdut de mult răbdarea cu serialele. Urmăresc doar Hannibal, South Park, House of Cards.

  Pe hard am Married With Chidren, TOT. Stargate SG1, Atlantis, A-Team, Xena, Hercules…. si restul cu care am copilărit

  • Gomoreanu spune:

   Esti un om supertrist care traieste din nostalgie si atat. Nu ai si Testoasele Ninja si Capitanul David Bowie Planeta?

 • Dariusz spune:

  The Blacklist.
  Actorul James Spader isi joaca personajul foarte bine ( Red Reddington). E un serial creat destul de bine, cu actiune.

  Gotham.
  E ceva mai kitsh acest serial, dar mie imi place personajul Pinguinul, iar lucrurile par sa se complice, sa devina mai interesante.

  • Radu Post author spune:

   procedural primul. proceduralul e smegma. al doilea e serial de copii

 • Tudor spune:

  Sezonul 1 a fost ok, sezonul 2 a fost o tampenie, sezonul 3 a fost bun pana pe la ultimele 3-4 episoade cand deja villain-ul isi epuizase tot potentialul. M-am oprit la sezonul 4 cand am vazut ca au de gand sa-l recicleze pe acelasi personaj negativ.

 • Cockwork Orange spune:

  House of cards, Hannibal, Big love, Boardwalk empire, The americans, Justified, Black sails, Blackadder, Thin blue line, Breaking Bad, Dexter, Battlestar Galactica, Rome, 6 feet under Sopranos, The lost room, Sherlock, …etc….

 • GABRIEL spune:

  cel mai tare si mai tare din parcare estem super serialus BREAKING DEAD: in alta ordine de ideei Dexter ar putea sa se ocupe de Ponta.n pula mea .

 • E. Cioban spune:

  In loc de nimic nou, mai bine faci o adaptare de everything wrong with pe baza de seriale d’astea. per sezon pare interesant

 • plm spune:

  opa a iesit pink floyd

 • gigi otv spune:

  de sons of anarchy ce parere ai centaure?

  • Radu Post author spune:

   cel mai bun soap opera. atat de bun incat multi nici nu isi dau seama ca e soap opera

   • Dan spune:

    Corect.

 • Yo spune:

  Cand imi dau seama ca o dau in labareala nu ma mai uit. Il sterg fara nici un regret si trec la altceva.
  P-asta l-am sters cam tarziu, pe la sezonul 3.

 • fanulumocanu spune:

  Bravo domne’

 • MIHAI spune:

  bre omule ….au citit fanii recenzia ta si esti ,,pedepsit” pe forumul cu seriale Filelist.ro. =))
  Conform celor scrise acolo mai coaie se pare ca esti un ,,plimbaretz” impotent etc etc =))

 • Ana spune:

  Nu e prost ala care CERE ci ala care SE UITA… ;)

 • George spune:

  De Hannibal ce zici?

 • iobagul spune:

  Nu ne mai tine in suspance si baga un teaser la ce vrei sa scrii, ca seriale e viitorul si e greu sa debutezi cu tigani sf si metafore ecumenice. La numai jumatate din serialele pe care te lauzi ca le-ai rasfoit in graba ai cateva compilatii hard de scenarii originale visate pe timpul scularii pulii

  • Radu Post author spune:

   am scris multe chestii care au aparut la tv si au fost cacaturi si multe altele care n-au aparut nicaieri si au fost si mai cacaturi. nu e asa usor cum pare din scaunu de acasa sa faci un scenariu coerent.

 • Perkele spune:

  Boss, dar seriale de comedie care-s și amuzante mai exista? Eu am ras la Archer și vag la Parks and Recreation și BoJack Horseman, dar altceva care sa nu se fi terminat deja n-am găsit și-s satul de labe ca Two and a half men și Big Bang Theory

  • Radu Post author spune:

   wilfred

  • Perkele spune:

   Simpatic, am văzut vreo 5 episoade din varianta americana. E mai mult sec decât amuzant, nu e Arrested Development, dar e ok. Alte recomandări?

  • omulbun spune:

   Alan Partridge

 • dean spune:

  Asta e pe bune ,care va stiti in tema ma puteti ajuta,inclusiv Radu.

  acum juma de ora,o ora(am scris pe mai mulkte forumuri m-a sunat nevasta-mea ca au intrart ceva Burlanari(tigani unguri) in curte”ca am de reparat”.asta zice -iesi afara!eu am venit rapid de la laboratoor,am luat paru din masinal,si l-am prin pe scara de aluminiu,sus,i-am dat la picioare de am rupt si scara,cred ca l-am belit rau.2 tiganusi erau prin casa noua ,si fetele mele erau baricadate in casa.an scods ciorile de par afara,includusiv cioara cu scara,dar nu se misca de jos;am sunat dea la 112,la ce ,a pot astepta????

 • dean spune:

  Imi pare rau de gramatica

 • dean spune:

  eu unt la mine in casa,am poarta de 3m,tiganii zbiara afara,politia nu a venit inca
  mi-e ca ma apuca dracii,si ma duc peste ei ,ii bat ,si la nervi dau ca dracu de rau

  • shotaie spune:

   faza asta din ce serial e?

 • Klaos spune:

  Doctor in seriale, doctor in scris, doctor in futut… nu zic nu. Dar care e punctul tau slab?

 • AD spune:

  Hai sa hate si eu.
  Seriale de tot cacatul retardat aruncat pe tavan, pe langa care The Walking Dead este ca Twin Peaks fata de Dynasty:
  -Da Vinci’s Demons, Black Sails, Spartacus (Blood and Sand sau Vengeance – dar nu Gods of the Arena), Flash Forward, Camelot, Terra Nova, The Bridge(US), The Cape si probabil c-ar mai fi, da’ nu mai am eu rabdare sa-mi amintesc cu ce cacacturi mi-am pierdut vremea.

  • Radu Post author spune:

   spartacus a fost fin. in rest da, numa tampenii pe lista ta.

 • vasilacheee spune:

  Bo$$ ai vazut noul episod din Z nation, soap opera… labareala maxima, 40 de minute de tristete totala, 2 minute de actiune. Ma doare in pula de gramatica

  • Radu Post author spune:

   taci ba ca a fost pshiologic gen

 • gabi spune:

  Modern Family @ superserial comedie. Sofía Vergara (bomba sexy – pt cine nu stie ) ,Ed O’Neill – tipul din fam Bundy ,Eric Stonestreet bla bla bla serial belea. nota 10 plus
  Shameless (US) comedy-drama iara primeste nota 10 cu felicitari.
  As fi curios ce note ganditi voi la serialele astea …. lol

 • E.T.PL spune:

  Ar fi interesant sa scrii un articol si despre Breaking bad, sau macar ce crezi despre el, pe scurt asa.

 • alin spune:

  Exact asa sunt pana si emisiunile cu masini : crize, nervi, urlete, „sentimente”, tragedii, maimutareli…

  Ce mama dracului, chiar asa s-a ajuns ? Nu suntem toti femei, sa ne placa astfel de tampenii facute special pentru ele….adica pentru retardati…

 • Minos spune:

  Ugly americans. E animatie, dar bate orice. Are coaie mai mari decat toate cacaturile amintite pe aici.

 • Cipix spune:

  Centaure… ai mare dreptate. Nu stiam de Z nation pana sa zici tu de el. L-am luat pe tot pana la ultimul episode, vazut si placut. Intr-adevar un film cu multa actiune si mai putina vorbarie. Si in plus zombie pot alerga! Asta da un pic mai mult suspans in secventele cu atac de zombies. Super, abia astept urmatorul episod.

 • Gogu al II-lea spune:

  @Perkele: Incearca The IT Crowd.

 • Marius spune:

  Mie imi place. Mai zi ceva! :D

Adaugă un comentariu