Dezbaterea finală legată de MOBA ep. 1: DotA suge masiv

Nimic nu a iscat mai multe dezbateri aprinse între virgini coșuroși decât eterna problemă: care joc e absolut genial și fin și original la categoria MOBA și care suge căcat masiv: Defense of the Ancients sau League of Legends ? Două tabere care-s la cuțite de ani de zile și care nu pot cădea de acord decât la un singur aspect: că nou apărutul Heroes of the Storm suge căcat masiv.

Fiind centaur omniscient, am să lămuresc această dezbatere o dată pentru totdeauna, să nu mai existe discuții. Le luăm pe rând:

DOTA

6977831-dota-2-wallpapers

Cei mai elitiști și cu nasul pe sus dintre fanii genului MOBA sunt fanii DotA. Se cacă pe ei că jocul lor e cel mai complex și mai original dintre cele trei. Că e hardcore, nu vrăjeală ca ca celelalte două.

DotA a apărut ca hartă de warcraft 3 (cel mai fin rts al tuturor timpurilor), nu a vrut să fie și nici nu a fost niciodată ceva complex. Ba din contră. Când ți se uscau ochii de la jocuri intense pe ladder, unde controlai simultan o armată, o bază și până la trei eroi, te duceai să joci un custom game mai simplu, mai tâmpițel și mai relaxant, care să nu te solicite prea mult. Cel mai popular dintre ele era dota și-l jucam și eu pe atunci. 2004, 2005.

Original nu a fost niciodată. Jumătate din eroi erau luați direct din warcraft 3 și modificați extrem de puțin. Spre exemplu tipa din stânga din poza de mai sus, care arată ca verișoara de la țară a lu’ Jana din Warcraft pentru că era chiar Jana din Warcraft până când jocul a trecut la Valve și a trebuit să-i modifice puțin hainele ca să pară originali. N-au muncit mult, după cum se vede. Eroii tot arată ca varianta ieftină chinezească a celor din Warcraft.

Cealaltă jumătate erau luați din restul custom game-urilor. Nimic nu a fost original la el, în afară de hartă. Până și obiectele din joc erau luate ba din warcraft , ba din alte hărți. Nici măcar nu era singurul de gen. Erau zeci de alte hărți făcute de zeci de alți oameni care erau aproximativ la fel. Singurul avantaj al DotA era că era balansat cât de cât constant și bibilit mai atent decât restul. Atât. M-am plictisit de el in câțiva ani și nu l-am mai jucat de atunci.

Problema lui principală era că, fiind un fel de mod pe engine-ul de warcraft 3, trebuia să se muleze pe limitările unui engine făcut pe alt tip de joc. Cum ar fi inventarul ăla cretin, numărul limitat de butoane de abilități și sistemul complet fără sens care împărțea eroii în trei tipuri: strength, inteligence si agility, pentru că pitong. Fără nici un sens.

M-am bucurat când au anunțat că vor face DotA 2, pentru că îmi imaginam că vor păstra conceptul și o vor lua de la zero cu făcutul de eroi, cu reparatul chestiilor cârpite prost din cauza engine-ului vechi. Era șansa lor să se distanțeze de statutul de derivat vag original și să facă un joc care să stea pe picioarele lui.

N-a fost așa. Fanii sunt autiști. Nu vor ceva nou. Vor același căcat cu altă pălărie. Au avut șansa să schimbe lucrurile absolut stupide din joc și n-au făcut-o, să nu țipe autiștii. Așa că în 2015 jocul are aceleași limitări cretine și idei implementate peste mână ale engine-ului vechi, fără engine-ul vechi. E ca și cum i-ai lua unuia bolovanul din spate și el ar merge tot așa, cocoșat, că așa s-a obișnuit și nu vrea să-și schimbe viața.

N-are sens. Deci strength dă viață și attack damage la eroii de str. agility da attack speed si attack damage la eroii de ag. int dă mană și attack damage la eroii de int.

nu ar fi mai simplu și mai intuitiv să facă stat-uri separate, gen viață, mană, regen, attack speed, damage și spell power, și să facă eroii în funcție de asta? Să le regleze din iteme și din cum sunt făcuți eroii? Ar fi mai simplu și mai intuitiv. normal că ar fi. dar ar fi DIFERIT. și autiștii încep să se dea cu capul de perete și să plângă când văd ceva diferit.

Pe deasupra, jocul arată așa:

maxresdefault

Totul e pastelat și difuz, de zici că a luat cineva un căcat unsuros și mi-a uns monitorul cu el.  Nu  trebuie ca toate culorile și toți pixelii să se scurgă în cei de lângă. Nu arată mai bine. Arată parcă mi-ar trebui ochelari și atât. Arată chiar mai nasolo decât Dota 1.
Dota_allstars_game

Iar eroii, făcături copiate gen Adibas arată așa:

Earthshaker

Mai inexpresivi decât cea mai ieftină prostituată în timp ce suge pula. Generici. Nimic nu e artistic acolo. E ca și cum le-au dat pozele ălora de la Blizzard unor oameni cu talent vag la desen și zero viziune artistică și le-a zis: fă și tu ceva care să arate ca ăștia, dar destul de diferiți încât să zicem că-s alții.

Au și skinuri pe bani. Ceea ce e stupid că 1. nu sunt amuzante și 2. arată toate la fel. Spre exemplu această copie bastardă a lu’ Sylvanas Windrunner. Poți să dai bani pe atâtea skinuri care arată anost și exact la fel și nu aduc nimic nou personajului. Îți trebuie o lupă să-ți dai seama care-i care. Oau, una are ciorapi fuchsia, alta ciclam și alta roz. Dă bani, DACĂ EȘTI BĂTUT ÎN CAP.

drow

Și nu numai vizual sunt de mântuială. Și conceptual. Unii au nume, alții au doar descrieri vagi in loc de nume. Ăsta spre exemplu cică e earthshaker. Așa-l striga mă-sa? Sigur, în poveștile super plictisitoare ale eroilor, pe care le-au scris doar ca să fie, că sunt mai insipide decât mâncatul de nisip, au nume. Păi și atunci când îi selectezi de ce unu e Georgel, unu e earthshaker și unu e centaur warruner? Era greu să faci ceva care să nu fie de mântuială?

Deci întrebarea logică e: Dacă vizual Dota2 e mai nasol decât dota1 și ca gameplay a refuzat să taie burțile, stupizeniile și inutilităție, dacă nu a adus nimic nou decât marginal și doar a copiat pe alt engine chestiile din dota1, de ce mai există?

Să-mi bag pula dacă știu. Mai ales că deja exista un joc urât care copia tot din dota 1. Se chema HoN și e egal de nonvaloric.

heroes-of-newerth3

Arată la fel de banal și inexpresiv ca dota2. Pare și că am ecranul mânjit cu același căcat unsuros. Sunt aceeași eroi. Ce pula mea, internet? Chiar e nevoie de două copii aproape fidele ale aceluiași custom game de warcraft 3?

Dacă tăiem asta, argumentul suprem al jucătorilor de DotA e că e complex ca gameplay. Sigur. E mai complex, în sensul că sunt multe căcaturi nedistractive de făcut. Gen deny. Când mai are puțin un creep de-al tău din viață, dacă ești agil, îl omori tu, ca să nu-l omoare ăla și să ia banul pe el.

Nu are sens. Nu are logică. Deci tu vii cu o armată, băieții ăilalți îți rănesc un pulete și tu-i iei gâtu ca să nu apuce ăia să îi ia gâtul. Nu e un feature, e un căcat care era acolo de la început pentru că nu s-a gândit nimeni să-l scoată, a putut fi exploatat de toată lumea și ăia l-au lăsat acolo că na, dacă o face toată lumea e OK.

Complică jocul și-l face mai greu? Da. E distractiv? Total nu. Trebuie scos și omorât cu foc. Refuz să joc orice joc cu mecanica asta cretină. Exact la fel urlau fanii starcraft când a apărut stacraft 2. Pentru că în 1 nu puteai selecta două clădiri de același fel în același timp, să le pui să facă 10 puleți și ălea să înțeleagă că trebuie  câte 5 de căciulă. Trebuia să o selectezi pe prima , să dai să facă 5 puleți, apoi pe a doua, să o pui să faci alți 5 puleți. Erau mai multe clickuri. Era mai dificil. Nu era deloc mai distractiv. Cu toate astea au fost mulți autiști care au plâns că starcraft 2 e prea ușor fix de-asta. Că poți selecta două clădiri în același timp.

Știi cum ar fi mai greu? Să-l joci doar cu tastatura și să folosești un singur deget. Aia e hardcoreală, frate!

Știi cum ar fi șahul mai hardcore profi? Să fie pe întuneric și să ai voie să miști piesele doar cu rectul. Să vezi acolo jucători pro care știu să apuce calul cu mușchii sfincterului. Toți plebii casual fag n-ar putea în viața lor să fie în așa hal de profi. Ar fi un joc pentru gameri adevărați.

Ca și DotA.

Un joc jucat doar virgini coșuroși fără simțul umorului și fără ochi pentru frumos, care nu vor să se relaxeze în timp ce se joacă. Vor doar să demonstreze că sunt mai buni la task-uri mecanice lipsite de elemente distractive decât alți virgini coșuroși fără simțul umorului.

 

Da. E cel mai complex dintre toate MOBA-urile. Dar complex în sensul negativ al cuvântului.

Vorbim altă dată de LoL și HotS

***

Comentarii (77)

 • minorduslacurve spune:

  tu chiat vrei sa negi faptul ca te apropii de 30(daca nu ai deja) si te bagi in subiecte pentru virgini si oameni simpli ca sa te simti ca la 19 ?

  • Jane Făe spune:

   Ha?! Adică, jocurile video sunt doar pentru copii sau ce?

   • Hicler spune:

    Pentru virgini cu cosuri.

    • joaquin spune:

     not me

    • Ilie Pandemie spune:

     Da boss, jocurile sunt pentru virgini cu cosuri. Si el nu e unul din aia, ca el fute. Ce,n-ai auzit ca fute? Dar nu exista zi sa nu ne reaminteasca. Bravo centaure, ti-ai gasit maimuta sa-ti bagi pula-n ea. Achievement-ul vietii tale. Mult mai superior esti.

 • mocofanu spune:

  First blood!

 • Vlad Tepes spune:

  Bravo coaie da-le la prosti munitie sa se certe :)))

 • HH spune:

  Unele lucruri sunt bine punctate dar absolutizezi defectele si ignori partial calitatile. Spre exemplu,din punct de vedere al meta-ului Dota este considerabil mai dinamic/volatil in raport cu Lol(sau alte Moba-uri). La fel si pentru microing,alte forme de mecanica,etc

  • China White spune:

   Sinucide-te! Anunță-mă dacă ai nevoie de ajutor!

 • Bengalu spune:

  Mi se rupe…eu joc Heartstone.

 • Simionovici spune:

  ^rating

 • Ye spune:

  Doar mie mi se pare logic ca eroi din primul dota sa fie si in dota 2, fara mari modificari, ca e o chestie numita sequel? Si, fyi, engine-ul la dota 2 a fost updated acum ceva timp. you should check that out. Si modurile, daca nu ai observat, folosesc modele dintr-un anumit joc. Si nu cred ca pe vremea la warcraft 3 se puteau face moduri ca modurile din GTA V sau IV. Get your facts right.

  • Jane Făe spune:

   Să mă cac în romgleza ta și, uai nat, direct în gura ta, mkay?

  • Hicler spune:

   Ce prost esti, Ye!

   LOOOOOL :))

  • sindi_cat spune:

   I got them right: you are 14 and getting older!

 • Vlad spune:

  Fa review si pentru SMITE, ca l-ai lasat pe dinafara.

 • Hicler spune:

  cineva chiar joaca mizeriile astea…

 • IonFiulPloii spune:

  you gotta proofread your shit m8

 • sculament spune:

  sper ca faci si review la LOL cat mai curand, am o gramada de prieteni si aparent si prietene care joaca pacaneaua asta.

 • Pepe spune:

  Hai ba radule nu fi rau, primeste un update masiv anu asta la grafica. Cum a primit lol dar sa vedem daca e de cacat sau nu.

 • guru spune:

  ba’pula, iar te-am prins ca nu stii sensul exact al cuvintelor!
  pula mea, pentru un profesionist al scrisului ca matale, ar fi trebuit sa fi citit deja niste dictionare la viata ta.
  daca ai, cat de cat, o indoiala in privinta sensului, pula mea, opreste-te o secunda, respira si alege una din variantele:
  1. folosesti un cuvant similar dar la care sigur stii sensul bine.
  2. te uiti in dictionar; daca ai gresit vezi 1., daca nu macar esti linistit.

  daca n-ai niciun dictionar prin casa (de-ala clasic, de hartie adica, nu mizerii de pe net) s-ar putea sa-ti fac o surpriza de Craciun.

  Nu-ti spun unde ai gresit de data asta.
  Faza e ca cuvintele creaza/nasc niste imagini/idei in capu cititorului, si deaia e bine sa fie cuvintele cat mai adecvate. Altfel imaginea/idea se desghioaca pe la articulatii.

  What we have here is ….
  https://www.youtube.com/watch?v=E9VhD4SccSE

  Stiu ca esti un fan infocat.
  Enjoy!
  :)

  • guru spune:

   Bai pula m-ai trecut pe lista alba la comentatori?
   Intra by default? Ma simt onorat!

  • joaquin spune:

   ce exprimare oligofrena prezinti, gurule.

  • Gogu Ologu spune:

   Uau! ”cuvintele crează”, ”deaia e bine”, ”idea se dezghioacă” … Pas bon signe, comme on dis en francais! Dar dacă ”idea” se ”crează” singură, ce te faci? De ce? ”Deaia”!:))

   • guru spune:

    My bad, recunosc am incercat sa redau in scris o fluenta verbala. E nereusit intr-adevar. N-o sa mai fac :). Adevarul e, ca chiar imi prinde bine sa-mi spuna un comentator de pe site-ul asta cum se scrie „ideeeeea”. Multumesc, o, tu, profesorule de limba romana anonim!

    Diferenta e ca eu nu-s scriitor profesionist si nici nu aspir la statutul asta.
    Dca eu am facut greselile evidentiate mai sus (aici in comentariile unui site pamflet) ma cam doare in plua.
    Eu aspir cel mult la premiul intai cu coronita pt „cititor profesionist”.
    In schimb daca „autorul” se respecta ca autor ar trebui sa-l doara.
    Voi astia, comentatorii la comentatori sunteti doar niste grupies care nu vedeti fondul dincolo de forma. Autorul ar trebui sa va vanda autografe si chilotii folositi.
    Sau sunteti etrem de redusi si nu intelegeti diferenta dintre a juca mingea ca Messi si a-l comenta pe Messi.

    „Cand o sa driblezi si tu ca el atuncia sa vorbesti”

    • Gogu Ologu spune:

     Amice, lasă tu alegațiile astea pe seama celor care se pricep. Dacă tot îl comentezi pe Messi, cel puțin fă-o corect în limba în care o faci. Faptul că te doare la pulă cum scrii, era de așteptat, nu-mi făceam iluzii că o să îți ceri scuze prea-plecat, mă așteptam chiar la o reacție mult mai dură, de dragul polemicii. Nu de alta, dar subiectul articolului mă depășește, și comentariul tău a fost singurul lucru interesant pentru mine, care la rândul lui putea fi comentat. N-am avut de ce să mă leg, de altceva!:))
     În ceea ce-l privește pe Lionel, comparația nu e cea mai fericită, pentru că eu l-am prins jucând chiar și pe Pele, nu mai zic de Maradona, Best, Dobrin, Balaci sau Zidane. Așa că nu mă dă pe spate driblingul lui Messi, cred că driblam mai bine ca el, în tinerețe, când făceam miuțe cu Iliuță Dumitrescu, de ne rupeam picioarele pe 2-3 lei de om, în Rahova! Așa cum Messi e acum mare datorită celor care-l privesc și care scriu despre el (așadar comentează), tot așa stă treaba și cu Radu Centaurul, ai cărui chiloți folosiți pot deveni într-o zi piese de mare valoare. Tu dacă ai face rost de chiloții lui Messi, i-ai spăla?:))

     • guru spune:

      Mai Gogule, dar tu esti chiar batran, nu gluma, ai ceva experienta de viata in spate!
      L-ai prins pe Marele Pele jucand? Acum inteleg de ce ti se pare Messi banal.
      Aproape ca nu te cred!
      Si ai jucat si cu Marele (pastrand proportiile pt Romania, desigur) Ilie Dumitrescu?
      Nu stiu ce sa zic, sa te cred? Sau doar te lauzi?

     • Gogu Ologu spune:

      Am 50 de primăveri, coițe!:)) Multe înainte, și ție… Și da, am copilărit cu Iliuță Dumitrescu (”Broscoiul”, cum îi ziceam noi în cartier, din pricina ochilor săi bulbucați), dacă vrei pot să-ți povestesc și câtă gumă de mestecat și câte semințe de floare a trebuit să vândă mă-sa ca să-l poată ține la fotbal (mi-aduc aminte cum o mustra frati-su, Bogdan, pe mă-sa, ”Mamooo, nu mai vindea, că-l faci pe Ilie de râs!”). Mă mai întâlnesc și-acum cu ta-su prin Rahova, când mă mai duc pe la mama. Evident că nu ești obligat să mă crezi, dar n-am niciun interes să te mint sau să mă laud. Hai, să fii sănătos!

  • l1nk spune:

   sa moara mata ca juca cineva AOS. ai jucat tu? eu jucam UMS-uri de SC si nimeni nu juca cacatu ala, toata lumea juca TARPIT si TANKDEFENSE etc.

   • Grog spune:

    O sa fiu sincer cu tine si o sa iti zic ca nu, n-am jucat AoS. Am jucat in schimb primele variante de DotA (inainte de all stars si inainte sa plece guinsoo la Riot), care mi-au placut, si cum nu sunt un cretin autosuficient, m-am informat despre cacatul care imi placea. Ca asa inveti chestii.

    Si mama are aegis pe ea, deci sugi pula.

    • Mindhacker spune:

     +1 Grog

     Am jucat dota inca de la inceput cu GOSU Teachers si m-am distrat enorm desi eram printre cei mai noobi de acolo. Multi care jucau CS in Teg s-au apucat de dota: Ken, Haba, Banana etc dupa care internetul a devenit de masa si au aparut si retarzii. Daca inainte era cam 20% idioti si in spiritul selectiei naturale erau marginalizati acum sunt 99% idioti si de aceea apar team only games.

 • Stefan spune:

  1.Nu mai arata grafica asa cred ca din primul an in care a aparut.
  2.Fiecare erou are un „lore”,o poveste.
  3.Pe langa „skinuri” mai poti cumpara si Hud-uri,taunt-uri,animalute,curieri,loading screen,pack-uri cu cursor,pack-uri de muzica,pack-uri de sound la unii eroi,gemuri pe care le poti pune pe iteme si-ti contorizeaza diferite chestii(warduri puse,win-uri)
  4.Mai exista gemuri speciale care dau o nuanta mai faina la spelluri sau la eroi.Iteme imortale,care schimba felul in care arata spellurile.
  5.Poti gasi strategii legandu-te chiar si de cum tai sau nu copacii.
  6.Fiecare erou cu rolul lui.In functie de rol,ei pot contribui la castigarea meciului cu anumite iteme cu care dai buff/debuff (viata,stun,hex,disable,armura,magic resistance,slow,etc)
  7.Skinurile alea pe bani de care ziceai tu ca exista si ca arata toate la fel…sunt „skinurile” vechi vechi de cativa ani.Ar trebui sa vezi ce progrese s-au putut face in workshop.
  8.Pe langa joc,mai poti sa creezi alte harti(mai nou),sa faci „skinuri”(da,tu,ala care citesti),sa faci cinematicuri si cam tot ce te taie capul.
  9.Ffs,deny-ul e luat in considerare la inceput,atunci cand diferenta de 2-3-4 creepi dintre tine si inamic e imensa(atat gold si xp)
  10.Pe langa toate astea,mai exista guide-uri in-game pentru cei noi,ca sa invete unele chestii mai usor(iti arata in ce spell poti baga si de ce,iti arata ce iteme poti sa cumperi si de ce) facute de playeri.Si legat de nubi,in campionat exista,pe langa 4 limbi in care meciul e comentat in streamul live,o optiune,pe care o poti selecta ca sa auzi casteri care explica meciul pentru neinitiati in limba engleza.
  11.Oh,si inca ceva.De la un timp la altul se fac modificari substantiale la anumite chestii din joc(new meta)tocmai ca sa nu fie accentuati acelasi grup de eroi tot timpul si sa se echilibreze(sau nu) jocul de fiecare data.

  Nu ma intelege gresit.Am jucat si dota si LoL.Imi place si dota si lol.Dar prefer dota.

  • joaquin spune:

   ia uite-l si p-asta:))

  • sindi_cat spune:

   „Pe langa „skinuri” mai poti cumpara si Hud-uri,taunt-uri,animalute,curieri,loading screen,pack-uri cu cursor,pack-uri de muzica,pack-uri de sound la unii eroi,gemuri pe care le poti pune pe iteme si-ti contorizeaza diferite chestii(warduri puse,win-uri)”

   Cea mai lunga fraza din care nu inteleg nimic pe care am citit-o vreodata. Cum naiba sa dai bani pe pixeli? Bani adevarati, pe care i-au castigat mata/tactu/chiar tu muncind se duc pe pixeli colorati care se aprind pe ecran sa faca chestii de care tu sa te bucuri ca un copil cand ii fluturi prin fata o zdranganitoare colorata… Am jucat destul la viata mea (LoL, HoMM, WoW plm, altele), dar nu am dat niciodata bani pe nimic de acolo. Sunt doar jocuri, e ca la pacanele, in pula mea, dai bani sa te bucuri 2-3 secunde si sa il imbogatesti pe altul. Enhancing you initial experience by buying shit with real money sounds like addiction to me!

   • Stefan spune:

    „mai poti cumpara”.Eu,personal,n-am cumparat nimic din cele de mai sus.
    Incerci sa intelegi de ce gamerii/fanii unor jocuri baga bani in jocuri sau chiar incerci sa spui ceva?
    Cu ce cacat e asta mai nasol decat altii care baga bani ca sa aiba o viata in plus la candy crush sau altu ca isi cumpara la soldatelul de plastic o editie limitata de nu stiu ce arma?Nu judeca pe nimeni ca baga bani sau nu in ce ii provoaca placere.

    • sindi_cat spune:

     1. Incerc sa inteleg de ce gamerii baga bani in jocuri, dar nu cred ca o sa reusesc.
     2. Treaba cu candy crush e identica cu cea discutata aici, candy crush e tot un joc, e o idiotenie sa bagi bani reali in el. Treaba cu soldatelul de plastic poa’ sa fie legata de colectionari. Nu-mi vine sa cred cat costa acum o masinuta de jucarie, veche de 50 de ani, in stare perfecta, asa ca ala de cumpara o arma „editie limitata” pentru jucaria aia de plastic pe care n-o s-o scoata niciodata din cutie poa’ sa vada treaba asta ca pe o investitie, nu bani aruncati in eter.
     3. Sa inteleg ca nu ar trebui sa ii judec, de exemplu, nici pe aia de se drogheaza, nu? Ca doar asta le provoaca placere. Din partea mea, pot sa isi bage ce vor in ei, dar asta nu ma impiedica sa ii consider… cum nu trebuie.

     • Ilie Pandemie spune:

      Vrei sa intelegi de ce gamerii baga bani in jocuri?

      Hai sa-ti explic. Tu cand te duci la Steaua pe stadion, iti iei fular si goarna. Alea te costa. Iti trebuie fular si goarna? Nu. Iti sunt folositoare? Poate doar sa-ti iei bataie degeaba in Giulesti.

      Ca sa iti pot contura ideea mai bine, dota e gratis. Si nu e „gratis DAR daca vrei sa fii boss cumpara eroi sau rune sau nush ce tancuri”. Nu, poti sa nu dai niciun ban, dar niciunul, si sa te bucuri de joc la aceeasi intensitate. Dar daca apreciezi munca unor oameni pentru a-ti aduce un instrument de divertisment care iti place, le arunci si lor un covrig, un euro acolo, si iti dau un costumas dragut.

      Pari destul de stoic in ignoranta ta, asa ca nu are rost sa-ti explic de ce unii oameni dau bani sa traiasca experiente pe care tu nu ai cum sa le traiesti, ever (referitor la droguri). Esti doar un hater incuiat.

     • sindi_cat spune:

      Nea Pandemie, e bine si ca sunt oameni ca mine, si ca tine. Nu e nimic rau in a da 1-2 euro unor game-developeri (si eu varai vreo cativa bani la in buzunarului piticuluigratis), dar din ce spune baiatul asta de mai sus (si ca el is multi, cred eu) o gramada de pusti baga bani la greu, lunar sau mai bine, in jocuri. Ii arunca pe fereastra. Asta e parerea mea, daca asta ma face hater, asta e.

   • nume spune:

    Faraoane…nu zic da intreb, asa aleatoriu…tu nu platisi bani pe pixeli ca sa fii comentator premium?
    Ori prostu nu e prost destul pana nu e si fudul….

    • shab spune:

     hahaha, pune apa pe arsura, faraoane

   • l1nk spune:

    tu esti alt handicapat „sa dai bani pe pixeli”
    sa moara mata ca nu ai dat niciodata bani pe un joc sau ceva. tu ce ai facut? nu ai dat tot bani pe pixeli?

  • l1nk spune:

   coaie tu daca ai 3k mmr e max
   >LE TAI COPACII MEME
   mama ce deep e jocu sa moara mata
   cand te baga cu 3-4 rusi si nu ai cum sa comunici si nu stii. sa farmezi? sa ii ajuti?

  • EmotionallyUnstableCircle spune:

   Nu incerca sa aduci argumente pro, e posibil sa-i incurci pe hateri. /s

 • Lovette spune:

  coa’, de torchlight (1,2) ce parere ai?

 • Gica Pendul spune:

  Astept cu nerabdare urmatorul articol in care iti vei puli cu aceiasi ura preaiubitul League of Fags, jocul ala rupt din desenele animate pentru aceiasi ” virgini coșuroși fără simțul umorului și fără ochi pentru frumos, care nu vor să se relaxeze în timp ce se joacă”, Jocul ala care e la fel de distractiv precum un meci de baschet intre doi autisti imobilizati in scaune cu rotile

  „DotA a apărut ca hartă de warcraft 3”
  Gresit, a aparut din Starcraft

 • dr x spune:

  numai violatorii din vaslui baga dota

 • asta spune:

  Daca alegi sa joci orice MOBA in loc de un RTS de calitate (adica Starcraft, altul nu exista) esti un vigin cosuros.

 • Tudor spune:

  Pacat ca a murit Warcraft-ul si au ales sa continue povestea cu mizeria aia de WoW.

 • Syn spune:

  Foarte slab din partea Centaurului. Ma asteptam la mult mai mult. Zici ca a scris din rea credinta sau batjocura.

  Intrebare. Daca cineva care nu stie nimic despre dota te intreaba ce e dota si ce trebuie sa faci in dota tu ce ii raspunzi?

  Lumea uita ca dota si lol sunt jocuri ce se diferentiaza net. Lol e mult mai dinamic pe cand dota e mult mai tehnic/tactic.
  (Cum timpul e putin si jocurile sunt multe si din ce in ce mai vaste ma limitez la doar unul, dota)

  • Ilie Pandemie spune:

   Centaurul nu mai e funny de un an. Are aceleasi glume beshite, care le muta de aici pe Vice si de pe Vice pe Catavencii. Din cand in cand, atunci cand relevanta lui pica, scoate ceva controversat care sa oftice cat mai multa lume, sa se spumeze oamenii, sa dea click-uri, sa se certe. Cu siguranta activitatile lui de zi cu zi sunt mult mai interesante si complexe decat sa dea deny – stii tu, prostii urasc ceea ce nu inteleg.

 • sindi_cat spune:

  Chestia asta cu preferinta dintre DotA si LoL (ma chinui sa le scriu cum se pare ca trebuie) e ca si cand ai afla ca de azi gasesti in magazine Mars in ambalaj de Mars si Mars in ambalaj de Snickers. Te duci, le cumperi pe amandoua, le mananci si spui: „eu il prefer pe primul, ca e mai bun”.

 • Ilie Pandemie spune:

  Sa moara ce-am pe casa daca nu esti prost fara pereche. De ce e health bar in jocul X? E contraintuitiv, coaie. Ce, ai health bar in viata reala? Si Minecraft arata ca cuburi, si Batman e o mazga maronie-neagra, si TF2 e un desen animat. Zi-mi jocul tau preferat si o sa-mi bat pula de el si de tine ca-l joci pana zaci intr-un colt plangand.

 • Leustean spune:

  Dupa ce am citit ce ai scris, m-am tinut bine de lampa, m-am asezat pe fotoliu, am plans putin si apoi m-am intrebat. Cine pula mea face Battlefury pe Leoric coaie, gandeste in pula mea inainte sa faci asa ceva.

  • ultra pro gosu xxx 720 no scope elite spune:

   In versiunea aia lifestealu de la vampiric aura mergea cu splash dmg si era destul de imba in teamfights fucking noob

 • nFo spune:

  Review la un joc destinat puradeilor, nostalgicilor, plictisitilor si celor cu pc-uri „depasite”… seems legit

  Astept recenzia la chess.com si noul lor joystick anal pentru centauri ;)

 • ultra pro gosu xxx 720 no scope elite spune:

  Omfg min 26 no blink tide. GG FF i,m afk fountain. Report noob tide

 • gigiduru spune:

  Cred ca trebuia sa incepi articolul cu un disclaimer:

  Salut, eu sunt Radu Pitici Gratis si joc HearthStone!

  Ca sa inteleaga lumea ca articolul e un pamflet si trebuie privit ca atare.

  • shotaie spune:

   dar scrie deja in footer-ul paginii, esti chior?

 • l1nk spune:

  centaur warrunner*

 • hater spune:

  am ras la metafora cu sahu si sfincteru desi nu prea mi se pare acelasi cacat cu deny / last hit bonus.

  totusi ai uitat cele mai mari avantaje peste dota1 : reconnect, leaveri de enspe milioane de ori mai putini si lipsa oricarui tip de hack.

  pe langa asta mai sunt matchmaking mai bun, sisteme sociale mai bune ( nu mai stai sa lingi in pizda admini pe garena care oricum joaca toti cu hackuri sau sa te joci cu gigei care nici macar nu stiu itemele pe bnet )

  replay la care poti in plm sa faci un seek, sa vezi exact toate actiunile unui jucator.

  .
  .
  .

  Cu toate astea dupa vreo 2000 de ora de dota2 si probabil mai multe de dota1 recunosc ca e un joc de oameni care n-au inteles nimic din viata. Ca de altfel orice alt joc de tipul asta.

  Ceea ce face din dota cel mai rau dintre toate e ca trebuie sa investesti o buna parte din tineretea ta ca sa fii above average si sa nu-ti iei muie in mod constant din minut in minut si asta-l face deosebit de periculos oricarui mascul indeajuns de peste medie de destept incat sa-si dea seama ca poate sa bata jocu daca investeste mai mult timp in el dar nu poate sa-si dea seama ca-s pizde de futut si droguri de luat mai importante decat skillshoturi de mirana

  • Dota spune:

   Da,dar unele lucruri mai importante decat toate alea sunt skillshout-uri la Pudge.

 • jiji spune:

  hai că ți-ai dat cu stângu-n dreptu. Din ce-am citit, pe tine te fute la icre grafica în mare parte. Cele mai bune jocuri s-au făcut în anii 90 și încă se mai joacă. Vezi Star Craft sau Planescape Torment.

  Pe lângp asta, DOTA are mecanici complexe în comparație cu LoL.. și foarte bine că au păstrat elementele din DOTA 1. Stii cum e aia cu ”if it aint broken dont fix it”, nu ?

  Cui pula mea îi pasă de pălării si costume? N am dat un singurl leu pe jocul ăsta si am acces la aceleasi chestii ca toată lumea, mai putin mofturile care costă dar care nu influentează cu nimic jocul

 • nume spune:

  Dota nu e facut sa fie distractiv. E distractiv cand esti smecher si ii bati pe altii. Atunci e distractiv. Si daca ai inca 4 prieteni cu care sa joci. Altfel e cam ca naiba. Si apropo screenshoturile cu grafica aia de cacat is facute pe un 486. Iti trebe placa video de macar 1000 lei sa bagi totu la maxim, sa nu se scurga pixelii.

  • l1nk spune:

   nici cand esti smecher si bati pe latii nu mai e distractiv decat daca faci parte din top 0.00000001% ca la mmr-ul din ziua de azi mereu te baga cu cineva care ori te bate ori ari team de cacat pe care sa il cari. asa e facut mmr-ul

 • porcuinotator spune:

  am inteles boss, nu-ti place dota 2. Nici mie nu-mi place liga lesbienelor. LOL e lent, stilu’ artistic imi displace profund. Decat sa ma uit la un meci de LOL, mai bine ma uit la vopsea cum se usuca pe gard. Mai amuzanta vopseaua.
  HOTS e meh, macar au incercat sa faca altceva.
  Si legat de dat bani pe pixeli, unii s-au chinuti sa faca pixelii aia. Lumea normala da bani pe chestii, nu le fura. Nu zic ca eu sunt sfant, mai incerc si jocuri piratate, si muzica, daca nu gasesc sa o cumpar sau vreau sa incerc inainte sa dau cu banu. Si din asta mananc si eu o paine, nu ti se pare normal sa sustin companiile de software din moment ce sunt angajat la una?
  Este alegererea ta sa nu dai bani, e a mea sa dau, daca vreau. Daca nu intelegi tu, aia e.
  Ca sunt aia mai mici care fut banii dati de maica-sa si taica-su, asta e alta discutie. Eu ii dadeam pe tigari, astia ii dau pe pixeli. Unii se duc la cazino, unii la pariuri, unii la curve, unii isi iau skin-uri in dota.Fiecare cu pasarelele lui.

 • Alex spune:

  Astept partea a-2 aceasi parere am avut si eu cand am vazut dota 2 ca arata mai bine dota 1 si eu am dat bani pe pixeli ,dupaia am realizat ce rahat am facut in online game nu se baga bani mai ales dacai free to play.
  Oricum cominitatea moba e plina de frustatii 99% din ea

 • Sorin T spune:

  Eu cred ca cel mai masiv cacat l-ati supt voi si colegii plecati la kakamikaze pe vremea cand pupati impreuna la curu lui basescu, platiti de sorinel ovidiu.
  Aceasta pula a mea in gura ta este un pamflet si trebuie luata ca atare.

  • Radu Post author spune:

   eu n-am fost niciodata la kamikaze. ce proasta-i ma-ta.

 • radusugecucdemagar spune:

  cui nu-i place hots, ma-sa-i curva!

 • Mindhacker spune:

  Mare sef, cred ca aici grestesti.

  Diferenta intre Dota (chiar si 2) si Lol, Hon si alte bestii se rezuma la cateva mici lucruri esentiale:
  – map control si hero control;
  – sinergy; Poate nu am jucat eu LoL indeajuns de mult dar un suport bun poate face jocul la Dota pe cand la LoL hmmm ..

 • Burbestia spune:

  Mare ipocrit mai esti.
  Nu doar ca ai criticat to ce e in LoL si nu e in Dota, dar nici nu ai venit cu celeltalte „episoade” in care ar fi trebuit sa critici HoTS si LoL-ul, caruia iti place sa-i sugi pula. Le-am jucat pe toate 3 si LoL e mai de cacat decat HoTS.

Adaugă un comentariu