Daniel Buzdugan e cel mai prost om din lume

Dorin Buzunar din cuplul comic Morun si Buzunar e cel mai prost om din lume. Cateodata il depășește colegul lui Mirel Morun, dar e normal. sunt ca la ciclism. Formează un pluton mic și fac cu schimbul, să pedaleze în trena prostiei de la unul la altul. Dar să ne întoarcem la Dorin Buzunar. E atât de prost că-i curge scuipatul din gură, și credeți-mă, că-l știu bine644377_985676818133536_4262607227526767016_n

S-ar putea să nu credeți. Să vi se pară o glumă. Dar pe bune, idiotul ăsta e ultrareligios la modul retard. A jucat atât de mult timp rolul ăla de babă moldoveancă proastă încât chiar gândește ca o babă de-aia moldoveancă proastă care face turul bisericii în genunchi și pupă moaște ca să se ferească de deochi, văleu. Spre exemplu, când era discuția aia cu religia obligatorie în școli, idiotul scria poezioare pe facebook ca să determine părinții să își supună copiii la îndoctrinare, ca să devină buni pupători de moaște în viața de adult. Să nu cumva să dea de religie la vârsta discernământului și să-și pună întrebări. Să le fie băgată pe gât de mici, când cred orice, de la Moș Crăciun la „ți-am furat nasul”.

 

dar acum câteva zile Buzunar a băgat pe facebook o poveste reală de viață pe care, dacă o citești, te scapi puțin în pantaloni de râs. Pe scurt, prostul a fost la mormântul lui Arsenie Boca să se roage ca o babă, după care a căzut în baie ca un idiot, alunecând pe scuipatul care-i curge din gură probabil, a dat cu pizda de asfalt, a crezut că moare și tot ce a înțeles din asta nu a fost ”nu o arde in picioarele goale pe gresia uda, idiotule” ci „dumnezeu mă încearcă”. Am să dau citate, ca să ne căcăm pe noi de râs pe îndelete.

”Era pe data de 7 Ianuarie, anul acesta. Era chiar in ziua de SF. Ion, o zi geroasă, -25 de grade. Fiind foarte frig, la Mănăstirea Prislop nu era prea multă lume. Drumul mi s-a părut de basm. M-am închinat, m-am plimbat […]se făcuse 1 noaptea și m-am dus să fac un duș. N-am apucat să intru in cadă pentru că am alunecat pe gresia care era udă. Am căzut din picioare la pământ ntr-o fracțiune de secunda. În cădere m-am izbit cu capul de cadă și apoi de gresie. Am amețit și am început să văd negru în fața ochilor, am realizat că ăsta poate fi finalul… Simțeam cum mă lasă puterile. Mă luase frica. Frica de moarte și pt. că nu eram pregătit pt ce va urma. Am început să mă rog încontinuu: Doamne Iisuse Hristoase Fiul Lui Dumnezeu miluiește-mă pe mine păcătosul robul tău Daniel și Sfinte Părinte Arsenie Boca roagă-te pentru mine, pânâ mi-am revenit cât de cât.

 

După un timp am realizat că mâna dreaptă parcă nu mai exista. Îmi sărise din umăr și nu mai puteam s-o bag înapoi, n-o mai puteam mișca. Eram speriat să nu fac gangrenă și să se ajungă la amputare…. Apoi au venit cei de la 112, iar la Spit. Jud. din Deva mi-au băgat mâna în umărul care era făcut praf. Am ajuns la București unde a urmat o operație de 5 ore, cu cui de titan, ca să fie treaba bună:)

Deci dintre toate lucrurile de care putea să-i fie frică prostului, el nu s-a oprit la comoție cerebrală sau alte chestii de genul. Genul plauzibil. Capul ăla sec e imun la așa ceva. În schimb prostului îi era frică de gangrenă, o chestie care se întâmplă când din diferite motive (frig, umezeală etc), se oprește fluxul de sânge la un membru timp de ORE SAU ZILE.  Poți să faci gangrenă de la căzut ca prostul la fel de tare cum poți să faci blenoragie.

Dar pula mea, Buzunar nu e genul de om care să știe biologie, sau orice alt domeniu de-ăsta științific. El știe să facă cruce, să pupe moaște și să spere că nu face gangrenă când bea ceai și își bagă din greșeală coada de la linguriță în ochi.

În fine, trec peste durere, lunile grele de recuperare și peste sperietură și vreau să vă spun că perioada aceea a fost una foarte benefică sufletului meu, m-am întors la Dumnezeu, am fost mai aproape de El, m-am regăsit, mergând aproape în fiecare seară la biserică,

A fost o perioadă în care am fost foarte optimist și asta m-a ajutat mult, să trec foarte ușor peste acest necaz! Dacă nu nădăjduiam în Dumnezeu aș fi fost deprimat, dezamăgit de viață, nervos, frustrat ș.a.m.d.
Credința in Dumnezeu ne dă liniște sufletească în orice împrejurime ne-am afla! Da, da chiar în orice împrejurare!
Suferințele prin care trecem, inevitabil se întâmplă cu un rost.
Mi-am dat seama că nu întâmplător am pățit chestia asta la câteva ore de la prima mea vizită la mormântul părintelui Arsenie Boca.

 

Deci de-aia au idioții nevoie de credință. Pentru că dacă ești foarte prost, până și făcutul unui duș e o încercare grea, venită de sus, prin care Dumnezeu vrea să îți testeze credința și peste care nu poți trece decît cu ajutorul lui.

De-aia nu se spală proștii. DOAMNE, AJUTĂ-MĂ, MĂ DUC SĂ FAC UN DUȘ CHIAR ACUM, VORBESC SERIOS, TERMIN TEXTUL ĂSTA ȘI MĂ DUC LA DUȘ, ISUSE CRISTOASE ȘI PĂRINTE ARSENIE BOCA, NU PEDEPSIȚI UN PĂCĂTOS CA MINE CĂ A FĂCUT BLASFEMII ÎN TEXTUL DE MAI SUS, SUNT UN BIET OM CU FRICA LUI DUMNEZEU ȘI NU VREAU SĂ DAU CU MUIANUL DE GRESIE, SĂ ÎMI RUP CĂCĂȘTOAREA ȘI SĂ FAC GANGRENĂ ALELUIA VĂLEU FEREȘTE-MĂ DE PRIMEJDIE PREASFÂNTĂ NĂSCĂTOARE DE DUMNEZEU AM FOST UN BICISNIC PĂCĂTOS DAR ACUMA VĂD LUMINA

 

***

Comentarii (52)

 • NesquickPULAMEA spune:

  Ce prost e buzunar, sa-mi bag pula in capul lui.

  • Jane Făe spune:

   De ce?!

 • chelu spune:

  la inceput m am speriat ca iara i litanie ca aia cu oprescu da din nou frumos boss ..turbofin

 • Boss spune:

  First^

 • Arsenium spune:

  Poate doar e complice la propaganda securista de indoctrinare religioasa. Asta te face pe tine prost.

  • Radu Post author spune:

   deci se preface ca e prost ca sa vanda biblii prostilor, tu ai o viziune foarte complicata asupra vietii. ai auzit de briciul lui occam? pe scurt zice ca ma-ta e proasta

   • andrei spune:

    :))))

 • Cur spune:

  Arsenium e genu de conspirationist prost. Nu mai exista securitate si cand exista era impotriva religiei de orice fel boule.

 • Arsenium spune:

  Si Trump se da acum mare religios ca sa castige voturi. Legat de Buzdugan, publicul lui tinta era oricum format din cretini,prin faptul ca se da mare religios nu face altceva decat sa largeasca spectrul, poate vrea si el mai multe like-uri. Totusi, m-am uitat acum la interviuri cu el si tind sa iti dau dreptate, e foarte prost. In general, prostii tind sa fie si foarte religiosi, deci ai castigat.
  Ba, mersi pentru teoria briciului, dar mama nu-i proasta + ca vin si te bat ca stam aproape.

  • ano spune:

   ai belit p*la radule, te mucifica zorro asta.

  • jos_cenzura spune:

   Eu am cunoscut foarte multi atei foarte prosti. Nu cred ca strategia de a-ti gasi confort spiritual denota inteligenta sau lipsa ei pana la urma (fie ca e religie, yoga, vegetarianism, sau nihilism).

   • frantz spune:

    Da coaie, dar este probabilitatea foarte ridicată să găsești mai mulți religioși proști, decât atei.
    Și ateii sunt proști, că na, altfel nu se poate.
    Dar eu cred că tu faci confuzie între educație și inteligență.
    Ateii sunt, in general, mai educați, nu mai inteligenți.
    Confortul spiritual ține de privat, nu de spoit pe pereți, chiar și electronici a religiozității.
    Românii sunt maimuțe bărbierite, emoționale.
    Dacă aud de Arsenie Boca, de religie, gata, automat e ceva bun.
    Și știu ce spun, că nu vorbesc din gât.
    În septembrie am fost la Prislop cu niște idioți, făcând și eu pe idiotul, să văd ce pula mea pe acolo. Un mare căcat, o adunătură de cretini, de ipocriți.
    Bine și mulți prăpădiți, bolnavi, invalizi, care se agață de orice speranță, că poate se fac bine.
    De ăștia ultimii, mi se rupe sufletu.

    • Deformatorul de Opinie spune:

     Muie cu cacat.
     Cand ti se rupe sufletul => esti prost. Creierul si logica ti-au fost „overridden” de catre instinct si frica de moarte.
     Asa se intampla daca te amesteci cu prostii (vizitand Prislopul ca „turist”) te contaminezi inevitabil cu prostie.
     Prosti ca tine merg la Prislop sa-si faca selfie, eu am fost in septembrie la San Galgano sa vad ruine faine si la Siena sa vad arta (singura luna din an cand solul catedralei din ~1200 a fost dezvelit publicului)
     http://umi.dm.unibo.it/congresso2015/wp-content/uploads/2014/06/Duomo.All_.jpg

     • frantz spune:

      Sugi pula imbecilule.
      Mila, compasiunea, empatia, sunt sentimente și trăiri date de inteligență și de înțelegerea stării de boală și suferință a altuia, cretinule.
      Nu ține de frică de moarte, de instinct sau de creștinism. Suntem oameni și avem căcaturile astea programate genetic și fără să fie nevoie de religie. Dar ești prea prost să înțelegi, dacă nu ai călcat într-un salon de la Oncologie, să vezi suferința și mirosul de vomă, pișat, transpirație și moarte.
      Dar ce pula mea să priceapă o maimuță bărbierită ca tine.
      Mă cac pe bisericile și pe tot ce înseamnă italia, că am o ură cu venin pentru orice înseamnă italieni.
      Marș la căcat.

     • Deformatorul de Opinie spune:

      Om inseamna sa iti depasesti conditia de leguma contitionata genetic, sa deschizi ochii si sa vezi imaginea de ansamblu, nu sa bocesti ca o muiere ca viata se termina, de cele mai multe ori, urat.
      Si daca tot am ajuns la terminat, ad-o pe ma-ta sa ma termine si odata cu mine pe toti de pe piticigratis. Asa, de empatie.

  • A spune:

   Urmând analogia ta, Buzdugan tinde să candideze la preș. (da, preș am vrut să scriu). Are tot atât de multe șanse câte am eu de a câștiga locul I la un concurs internațional de astrofizică.

  • radu spune:

   Bun raspuns… 10!

 • A spune:

  Cum de ti-a luat atat de mult timp sa scrii despre specimenele astea? Cat despre Morar, interviul cu Robin Williams..priceless!

  • A spune:

   pardon, Robbie.

 • Dorel spune:

  Cand vazui titlul pe facebook dadui laic fara sa citesc articolul, ceea ce eu nu fac, ca sunt si eu om cu frica la dzeu si la dnul boca. Pana la urma l-am citit, ca satan e puternic.
  P.S. dnul Boca si dnul Iisus e unii si aceiasi, ca uneori satan ma face si confuz? Sau dnul Boca e doar dnul Iisus in Romania? Ca o traducere asea.

 • Ruby spune:

  Buna, sunt Ruby – Ruby Regina

  • China White spune:

   Eu sunt căpitanul Burcea…

   • manele 2025 spune:

    Iar ieu sunt cel care va rupe in gaoz pe-amandoi

 • Cangrenă spune:

  N-ar fi mare minune să fi făcut blenoragie când a futut trânta aia… Un om obișnuit înjură de dumnezăi când pățește asemenea treburi.

  • sindi_cat spune:

   Eu, cand am festelit niste briose, am bagat un „futu-ti dumnezeii ma-tii!” si, ce sa vezi, s-au indreptat briosele! Mare minune! Atunci m-am hotarat sa imi rezerv un loc la Clubul Pensionarilor, la prima excursie/pelerinaj catre mormantul lui Arsenic Boca asta. Cica la 150 RON imi dau transport si o cina cu vin sfant, sarmale cu orez si coliva.

 • Flat spune:

  popii au inteles primii ca prostii trebuie exploatati, nu hateriti

 • Ozzy spune:

  Pentru un om atât de religios, Buzdugan încalcă destul de des porunca aia cu ”să nu furi”.

 • Sec spune:

  aduce puțin cu povestea Anticristului

 • cocosu spune:

  Bai centaure, vad ca te-ai pozat un pic cu ei. Ii detesti dar le ceri autograf. Glumesc ba, nu fi prost. Cat despre morun si buzunar, fiecare crede despre el ca-i mai destept decat altii, ca toti ar trebui sa duca o viata ca a lor. Asa cred si cei doi. Asta e omul modern.

 • Gigi spune:

  Epique. Am ras. Am bashit in scaun. Am plecat.

 • ik spune:

  Sa zicem ca faci dus si alunci pe gresie si cazi cu pula in pizda la o bagaboanta care sta si ea dezbracata si cracita pe jos ca tot omul. Poți sa faci blenoragie? Poți. Deci haidem sa nu ne mai aberam aiurea dacă nu cunoaștem f bine subiectul, ok?

  • Jane Făe spune:

   =))
   Bravo, mă, bravo! Calitate. Am râs mai tare ca la articolul Centaurului.

  • sindi_cat spune:

   Trebuie avute in vedere o serie de variabile, cum ar fi unghiul de cadere, nivelul de cracire al bagaboandei, stadiul erectiei si altele. Daca vreunul dintre acestia nu este indeplinit, atunci pa pa blenoragie! S-atunci ce faci?

 • Iustin spune:

  Nu inteleg de ce nu-i clar ca fraierica asta e doar o curva penala fara demnitate si parerea lui conteaza pentru majoritatea oamenilor. E vocea de la radio. Il cunosc toti romanii. El isi face pur si simplu treaba. ” Ce trebuie sa fac ca sa raman important in Romania? Sa ma fut in cur live? Nici o problema. Fac orice doar sa raman cunoscut.” Nu-i religios. E doar o pizda.

  • Jane Făe spune:

   Bă, nu e curvă. Ar fi bine, dacă ar fi așa, dar mă îndoiesc că asta e faza.
   L-am văzut pe viu, în metrou, pe distrusul ăla de buzdugău în timp ce vorbea la telefon. La început am crezut că se prostește, așa cum (credeam eu că) face la televizor, apoi mi-am dat seama că bănuielile mele nici nu se apropiau de cât de prost e omul. Bă, e pur și simplu retardat. Nu se preface deloc.

 • sorin spune:

  „Mi-am dat seama că nu întâmplător am pățit chestia asta la câteva ore de la prima mea vizită la mormântul părintelui Arsenie Boca.”
  sunt curios ce patit la a doua vizita.

 • Cur Mărunt spune:

  Cunosc un prost care după prima lui vizita la mormantul lui arsenie, la intoarcerea inspre casa ia luat foc mașina. Minune!

 • Bac-ul spune:

  Cu totii aveam cate model, iar el, vazand ca Arsenie Boca e cel mai popular, deasenenea i-a devenit fan. Daca vrea sa fie si mai placut, ar trebui sa devina si fan Alexandru Dragomir, ca toti intelectualii citeaza cu nesat din ‘Crase banalitati metafizice’ a lui Dragomir. Daca maine Sabin Orcan ar fi vedeta, poate ca Buzdugan ar deveni fan Orcan si ar face poezii despre Orcan.

 • Caligula spune:

  Oamenii despre care vorbeste Radu in aproape toate articolele lui nu sunt prosti prin simplul fapt ca sunt supertitiosi (si automat irationali). Superstitia este instinctiva, la fel ca frica. De fapt, din punctul meu de vedere, de acolo isi si are sorgintea religia & credinta – din teama de moarte + iluzia ca esti „special”. Este incorect sa numesti prost un om care are o frica irationala pentru ca aceasta nu este urmare a unui proces intelectual defectuos, ci este mai degraba instinctiva.
  In schimb oamenii pot fi numiti cu usurinta prosti in momentul in care au tentative de a rationa aceste superstitii.

 • Cristina spune:

  Am ras cu lacrimi. Buna rugaciunea! Ti-a reusit dusul fara incidente?

  • NeiubitorDeCiori spune:

   Legenda spune ca apa a fost atat de rece incat nu a reusit sa termine….

 • Codin spune:

  Trecand peste faptul ca am ras cu voce tare la concluzie.. si in acelasi timp peste faptul ca cuvantul gangrena e folosit total inoportun, stia ala ceva ceva..

  Daca in cadere si-ar fi fracturat capul humeral si/sau sectionat sau doar blocat mecanic artera Humerala ar fi putut , datorita ischemiei produse, dupa mai mult de 6 ore sa si piarda bratul.

  In alta ordine de idei.. n am idee ce pula mea au putut sa i faca aia 5 ore !!! ca zice ca s a operat in Bucuresti nu in Megidia. O refixare cu o tija din titan dureaza in cazuri nasoale.. MAXIM 2 ore.

  In fine, e prost.. ca e prost si vorbeste ca ultima baba indoctrinata nu ca s a temut de „gangrena”

  • shab spune:

   Pai 3 ore au dezbatut medicii daca sa il lase sau nu sa se mai trezeasca din anestezie.

 • Deniza spune:

  cata intoleranta, mi se face greata! adica ai impresia ca niciodata nu ti se va intampla ceva nasol care se te impinga sa crezi intr-o zi in ceva / intr-o forta care te poate ajuta si careia sa ii promiti marea cu sarea? chiar asa, ai gasit raspunsurile la toate intrebarile omenirii, ai rezolvat misterul vietii si acum ai trecut la facut misto de ceilalti? pai omul ala spune clar ca a dat cu capul de chiuveta, cada si faianta! tu crezi ca nu ai fi afectat si nu te-ai gandi imediat dupa ca e o legatura dubioasa intre Arsenie Boca si cazutul in cap?

  • A spune:

   Of, dulce Deniza! Cum ai ajuns tu la concluzia ca o cazatura provocata de propria ta ineptie poate fi un semn de sus? Ai dat cu capul de prag si ti-ai dat seama ca Sfantul Duh incearca sa iti atraga atentia?

  • frantz spune:

   Ce proastă e mă-ta, stimată Denisa!
   Ești o vacă încălțată. Cum ai ajuns așa de mare?

   • Stefan spune:

    Ce prosti sunteți voi doi, e clar ca trolleaza luzărilor.

 • Kathy Bates spune:

  Un Daniel Buzdugan din generaţia mai veche, pe care nu îl chema George Orwell, fiindcă şi ăsta e pseudonim, şi-a luat cândva o rană de la un glonţ.

  Doctorul: – Dumnezeu te-a păzit, ai avut un noroc extraordinar că nu te-a omorât!
  Orwell: – Noroc dat de Dumnezeu ar fi fost să nu mă nimerească deloc.

 • macacpebuzdugan spune:

  Buzdugan e un prost de bubuie si fara niciun haz. E un taran figurant si ofticos si, pe deasupra si fudul !!! Toate aparitiile lui sunt penibile iar el debiteaza numai cretinatati, numai aiureli… :(

Adaugă un comentariu