Dragnea si Robert Negoiță

Din motive tehnice, ăstea două texte de la futezătorul din „cațavencii” nu au mai ajuns pe site-ul ziarului. Așa că am să le pun aici, că tot mi-e lene să scriu.

Dragnea ventrilocul
Liviu Dragnea are mai puține like-uri și mai puțini followeri pe Facebook decît mine. Nu e critică. O zic cu admirație. Omul e cel mai influent politician pe care nu-l cunoaște nimeni. Trage sfori din spate în așa hal și de așa de mulți ani încît e absolut uimitor că n-a trebuit să se chinuie să fie mai simpatic decît un limax și să încerce să dreseze gloata de reduși mintal să îi recunoască fața și să îl aplaude. N-a avut nevoie. De ce să înveți să faci frumos, cînd poți să stai liniștit în umbră. Să nu ți se îngălbeneasca mustața de la bec.

 
Nu i-am mirosit niciodată mîinile lui Dragnea, dar sunt sigur că put în ultimul hal a căcat. L-ați văzut cum mereu, în poze, e în rîndul doi, în spatele unui idiot zîmbăreț gen Geoană sau Tăriceanu și stă calm, cu o privire obosită, fără să zică nimic? E din cauză că are mîinile în curul lor pînă la cot ca să-i facă să dea din buze exact cum zice el. Îi poartă ca pe mănuși. De-aia are și mustața aia stupidă. Că doar nu e actor de filme porno sau instalator, să existe vreun motiv natural pentru existența ei. E ventriloc. E acolo să nu se vadă că, atunci cînd vorbesc oamenii din PSD, de fapt doar dau din buze. Sunetul vine din spate, de la el.

 
E o poziție foarte bună, acolo, în spate, purtînd fraieri ca pe mănuși. În primul rînd, colonul omului este foarte cald și lui Dragnea nu îi este niciodată frig la mîini. În al doilea rînd, dacă se sparge cumva vreo bubă, împloșcați sunt fraierii din față. Că pe ăia îi vede lumea vorbind. El e doar un băiat care stă în spate și nu pare să comenteze nimic. Ca împăratul Palpatine în episoadele I-III. Pe deasupra, cu cît stai mai la umbră, cu atît se întreabă mai puțini oameni cum se face că vila lui ocupă o mare parte din județul Teleorman, că acolo votează morții mai aprig decît viii și că fosta lui secretară, o puță zîmbăreață de 25 de anișori, a ajuns deputat.

 
Ce nu înțeleg eu însă e de ce Dragnea a ieșit acum în față, să candideze la președinția PSD, singur așa, fără concurență. Pare atipic. Atrage atenție asupra lui, e și absolut ridicol cum s-au mișcat 200 000 de membri de partid, profitori mici, cu speranțe, să pună ștampila pe singurul candidat. Adică nu era mai simplu să-și tragă doi prostovani pe mînă, unul pe stînga, unul pe dreapta, și să-i pună să concureze, la mișto, între ei? Nu e greu. Liviu Negoiță și încă unul, egal de prost. Se găsesc. De ce îl mănîncă să atragă atenția asupra omului din spatele cortinei? N-are destule dosare?

 

 

Robert Negoiță, cel mai prost Negoiță

 

Robert Negoiță a ajuns președintele PSD București. N-aș putea să zic că știu vreun Negoiță care mi-e simpatic. Dar dacă aș avea niște bile de numărat și ar trebui să aleg un Negoiță care să mă ajute, sigur Robert Negoiță ar fi ultimul de pe listă.

 
L-am văzut, pentru că cunoscut e mult zis, prin 2009. Se tot organiza Săptămîna Modei în hotelul ăla mamut al lui și al lui frate-su. Un eveniment de-ăsta în care Nicu Gheară prezenta ultima colecție de bagaboante minore, sărace dar mlădioase, unui snop de afaceriști dubioși. Era și ăsta pe acolo, în anturaj. Îmi aducea aminte de fraierii ăia din liceu care rămîneau singuri acasă și dădeau petrecere, ca să pară cool și lumea zîmbea frumos spre ei, doar ca să aibă oportunitatea de a trage o căcare în șifonierul unde mama lor își ține pantofii. Sunt sigur că-i aruncau și lui o minoră pe acolo, să-l țină zămbăreț. Adică na, cel puțin așa reieșea din dosarul „sex cu fotomodele”, unde o minoră povestește cum i-a fost trimisă neghiobului și cum încerca ăsta s-o șantajeze la niște sexică.

 
Am încercat să-i iau trei cuvinte un an mai tîrziu, cînd am dat de el la un eveniment monden. A reușit în trei propoziții bîlbîite să nu spună nimic și să o facă pe a treia să fie la fel ca prima, doar că cu ordinea cuvintelor schimbată. Atunci mi-am dat seama că nu degeaba și-a luat BAC-ul la 30 de ani și vorbește doar prin comunicate de presă.

 
În 2012 a ajuns primar la mine în sector, pentru că Liviu Negoiță (coruptul anterior, coincidență de nume) a fost non-combat, ăsta nou a promis tuturor babelor că va plăti ridicarea gunoiului din bani publici și popilor din cartier că va mișca niște fonduri de la reparat străzi la reparat biserici. Toți pupătorii de icoane au aplaudat și l-au votat.

 
Deciziile de cheltuit banii publici sunt la fel de ridicole ca omul. Spre exemplu, firma de pază Scorseze, abonată la contracte cu statul, păzește chiar și secțiile de poliție. Ca-n bancurile cu proști. Omul are, conform declarației de avere, de dat în nume personal 52 de milioane de euro la ANAF. Cînd l-am cunoscut avea doar vreo 30. Adică să nu credeți că e o sumă care cumva scade. O să tot crească și, spre diferență de noi, ăștia mai fraieri, nu o să fie nevoit să o plătească. Atît timp cît tace din gură și face ce zic băieții mai isteți decît el.

 
Probabil vă întrebați ce caută un dubios semi-analfabet și plin de dosare penibile în fruntea PSD București. Foarte simplu. E atît de ușor cînd e nevoie să mai pice un cap, să fie al lui, încît la prima ocazie cînd PSD-ul vrea să-și spele imaginea, o să-i mai pună cîteva în cîrcă și o să-și ia mîna protectoare de pe dosarele lui.

***

Comentarii (19)

 • CopilulPloii spune:

  Primul

  • Deniza spune:

   a doua!

 • vasea spune:

  coae, e perfect adevarat ce zici si irefutabil, dar tie, ale cui degete fine iti mangaie colonul? de blaga, gorghiu si oricine din PDL/PNL nu prea faci un text intreg. Asa, vag, cate o mentiune aleatorie maximum. zau, stiu ca mimezi ca nu stii ce-i aia, dar e rusine boss

  • cosmin spune:

   Da, mah ca asa functioneaza viata, daca nu-i alba e neagra, Zone de alta culoare nu exista. Zii tu de blaga si goghiu daca ai ceva de zis, daca nu taci. Fix de asta ai gasit tu sa te iei in textul asta, ca nu a scris de blaga sau goghiu. du-te si pupa-i mustata lu dragnea, aia din cur, poate ajungi si tu deputat la 25 ani.

  • unu spune:

   Incredibil! Deci tu vii aici pentru impartialitate politica si deontologie? Really? Da ce, s-a inchis A3?

   • Ionelia spune:

    E pe cale sa se inchida si latraii aia…

  • Radu Post author spune:

   ce prost esti coaie

 • Terente spune:

  Liviu Negoiţă, ăla pe care băsescu ni-l servea pe post de prim ministru?

  • Vali Nicolau spune:

   Dap, Livache.

 • Perkele spune:

  boss, dar la vice nu mai scrii nimic?

  • Deniza spune:

   L-au dat afara de cand cu Laura Andresan :-(

 • Fãtãlãul spune:

  Mai am putin s-ajung sa-mi dau laba la fiecare articol de-al tau.

 • coi spune:

  vezi de ce tu faci glume si nu faci politica?si mai lasa-ma cu bac-ul ca acum toti il iau daca vor sa treaca Dunarea…mustaciosule!

 • MiniMe spune:

  Si eu fac politica pe wc. Dar intotdeauna dupa laba.

 • gicu spune:

  nu ma mir ca n-a ajuns textul asta in catavencii.

 • Cur Mărunt spune:

  Lucil Lucille o făcut si el pe facebuk un mic copypaste dupa asta al tau.Muie lui!!

Adaugă un comentariu