La Năvodari, ca-n bancurile cu proști

Niște cetățeni au făcut o anchetă simpatică despre una dintre miile de furăciuni de la noi: aia cu taberele . La fel ca toate bunurile perioadei comuniste, taberele au fost falimentate pentru componentele ușor de utilizat: cărămizi și teren.

Nimic suprarealist în asta. Abia de aici începe SF-ul.

Aseară, când documentarul era la TV, în Năvodari, cablurile operatorilor de cablu din sat, că oraș e mult zis, au fost tăiate. Ca să vedeți coincidență uimitoare, tabăra cea mai discutată a fost fix aia de la Năvodari, băgată în mormânt de primarul localității și de cadavrul căreia se bucură firme de-ale apropiaților lui.

Oficial am ieșit din lumea reală, și trăim în lumea snoavelor. Pentru că era o scenetă cu un personaj de-ăsta, Polichinelle, secolul 17, mă rog nu contează.  E cam asa: Un avocat ii arata personajului, cu cartea de legi în mână, ca a încălcat nustiuce lege si e pasibil de o pedeapsă gravă. Avocatul iese puțin din cameră, așa că asta rupe repede foaia cu legea. Ca să nu mai știe nimeni.

Deci dacă scriu eu într-o comedie de un primar care în 2015 e atât de defazat încât taie cablurile ca să nu audă consătenii lui o știre, ar zice lumea că e trasă de păr. Că prea e de Stan și Bran.

Totuși, 39% dintre români nu au intrat niciodată pe internet. Fiind și semianalfabeți, tot ce știu, aud de la televizor. Și pariez că e o concentrație atât de mare de idioți în Năvodari încât electoratul lui chiar n-o să afle de știre. Și chiar dacă ar afla, ce i-ar păsa? Primarul e un băiat OK și șmecher care s-a descurcat. Și îi mai lasă și pe ei să fure cărămizi din tabără, de un coteț, ceva, dacă e nevoie.

***

Comentarii (13)

 • Jane Făe spune:

  Am un singur cuvând de zis: PSD!!!

 • Sec spune:

  Tot politica
  Ar putea fi o coincidenta

 • kim spune:

  Pare treaba de nord coreeni. La CM de fotbal din 2010 s-au hotarat sa dea live meciul cu Portugalia. La 4-0 pentru portughezi au taiat curentul in toata tara. Kim Jong Navodarul!

 • Vlad spune:

  Pacat ca nu Ii lasa sa fure si digurile…

 • Perkele spune:

  de tiraje confiscate sau retrase de la chiosc chiar si la inceputul anilor 2000 ai auzit?

 • Coix spune:

  Gicule, tu te laudai ca nu citesti, si acum incepi cu fineturi gen commedia dell’arte? Trist, dom’le, trist! Daca o sa fi un model si se apuca si altii sa citeasca in tara asta? Unde o sa ajungem?!

  • Tudor spune:

   Poate vom ajunge să scriem corect.

 • Baiazid spune:

  Cui+scandura

 • Oana spune:

  Tot ce pot spune despre politicieni este ca sunt profitori. Nu-i pot face neindemanatici pentru ca stiu sa profite de acea parte a populatiei care inca isi cauta locul pe planeta asta. Totusi, nu-i invinovatesc nici pe ei, desi macar atata lucru sa faci in viata, dar chiar ca e o situatie extrasa din Stan si Bran.

 • Ionut spune:

  N-are cum sa fie asa pentru ca ne-am luat tara inapoi. Ar fi fost asa daca eram vanduti rusilor.

  Ca au taiat cablurile are si o parte buna, poate o pauza de la Capatos si Acces Direct ii face pe locuitorii de acolo sa nu-l mai voteze primar pt a 100 a oara pe ala care ii fura.

 • Pana nu parnaie 12 ani... spune:

  Nu invatatura de minte.
  Si respectivul cred ca poate infunda haznaua si dublu, linistit.

 • de la sate spune:

  o chestie constatata de mine la precedenta campanie pentru alegerea presedintelui cj braila. inainte si dupa campanie la cautarea pe google a cuvantului obiectiv primeam fara intarziere ca prima optiune site-ul ziarului obiectiv (vocea anemica a brailei) – site potrivnic lui bunea stancu (doar ca-l pupau in cur pe alt nemernic sergiu diacomatu – fiul ilegitim al brailei). in timpul campaniei electorale de fiecare data cand cautam pe google dupa cuvantul obiectiv… nu mai primeam ca prima optiune site-ul cu pricina! ba site-ul asta nu mai aparea in lista de optiuni… sau era foarte indepartat… pe pagina a doua sau chiar mai departe. coincidenta? tin sa precizez ca eu foloseam la vremea respectiva – ca si acum – un program de curatat instoricul si cook-urile din browser pe steroizi in fiecare zi si eram nemultumit ca nu pot intra pe site-ul obiectiv (vocea stinsa a brailei) decat tastant sus in browser link-ul site-ului.

Adaugă un comentariu