UNPR și ALDE, partide de traseiști care nu reprezintă pe nimeni și trebuie să dispară

Astăzi, automatul de spus banalități Klaus Iohannis s-a întâlnit la discuții cu două partide parlamentare super serioase: UNPR și ALDE. Cum au ajuns avorturile astea politice să fie partide parlamentare în realitate și nu doar într-un film cu proști? Simplu. Sistemul e prost.

Întâi avem UNPR-ul. A votat cineva UNPR? Normal că nu. A fost doar o ceată de traseiști desprinși din PNL si PSD care a reușit să negocieze cu PSD-ul să primească niște locuri în parlament, în cadrul alianței, pentru că erau un grup de trădători, ofițeri acoperiți și securiști care puteau crea probleme dacă nu îi scarpini pe burtă. Așa că Ponta a decis să-i scarpine pe burtă ca să nu-i facă dușmani și le-a dat 15 locuri în parlament. Ulterior celor 15 trădători traseiști li s-au mai adaugat încă 40 de trădători traseiști cumpărați pe o lingură de ciorbă, în principal de la fostul partid de idioți PPDD.

Așa a ajuns căcatul ăsta infect să fie formațiune parlamentară cu 55 de parlamentari deși nimeni, niciodată nu a pus ștampila pe un buletin de vot pe care scrie UNPR. Nimeni nu l-a votat pe Oprea niciodată pentru nici o funcție, și, cu toate astea, are. Doar datorită mârșăviilor și negocierilor mici între partide care n-au nici o legătură cu ștampila votantului. Și e normal. Uitați-vă la muianul lui! Cine dracu ar pune ștampila pe ăsta?

 

oprea-gabriel-610x300

 

Uitați ce muian antipatic are. Cu ochii ăia mici și răi, înfundați în grăsime, fruntea aia mică, de om care folosește capul doar pentru mestecat. Urât ca spatele pulii, cu un chip de bora puțin în gură și mă-sa când era nevoită să-l alăpteze. Dar cochet. Hidos ca un cap de porc în descompunere, dar cochet. Se duce să se penseze, să se vopsească, să glazureze căcatul, de parcă dacă pui glazură pe căcat l-ar mânca cineva. 1600 de misiuni cu coloană oficială într-un an, printre care multe la saloane cosmetice.  Sculptura asta în smegmă și-a plagiat doctoratul și nu și-a dat demisia. A omorât un polițist cu obiceiul lui de a se duce la cârciumă (bine nu la cârciumă, ci într-un loc super secret pe care nu poate să ni-l spună) și tot nu și-a dat demisia. După care și-a dat demisia cu tot cabinetul Ponta dar, surpriză! E din nou în guvern! Ce, credeați că scăpați de muianul lui? E ca un neg de-ăla pe care oricât l-ai arde cu bricheta, crește la loc.

După care e muistul ăsta:

tariceanu-dragnea-vice

 

Mai țineți minte când partidul ALDE era pe buletinele de vot? Normal că nu, în pula mea, că nu a fost niciodată. E format din PLR și PC. Pe ăstea două le țineți minte de pe buletinele de vot? Normal că nu în pula mea, că nici ăstea n-au fost. PC-ul a fost tot timpul o extensie a PSD-ului care a venit la pachet deși nu o vrea nimeni, ca posturile alea TV despre pescuit și operetă pe care nu se uită nimeni, nu le vrea nimeni, dar vin la pachet în abonament. PSD boss, vrei niște propagandă la Antene? Păi bagă-mi și partidul de buzunar în seamă, ca și cum ar fi o alianță. Iar PLR e o bășină de-a lui Dragnea. S-a gândit el înainte de prezidențiale: ”bă, trebuie să rup dreapta în mai multe bucățele mici ca să împart voturile, poate așa câștigă slinosul de Ponta dracu’ alegerile”. Așa că a luat o latură mai meschină decât media din PNL (nu cu mult) și le-a zis „bă curve de oameni, cum ar fi să vă dau eu niște bani și băgare în seamă să plecați, să faceți partidul vostru aliat cu PSD-ul, pe care să-l prezentați a fi de dreapta, poate din greșeală dă cineva cu ștampila pe voi în loc să dea pe ăilalți?”. Moment în care Călin Popescu Tăriceanu a scos capul dintr-o găleată cu căcat de om bolnav și a zis „Da, șefu! Eu sunt omul tău! Bagă-mi mâna în cur și mânuiește-mă ca pe o păpușă de ventriloc!”. Și Tăriceanu e atât de prost încât Dragnea nici măcare n-are încredere în el să vorbească singur. Toată campania a stat în spatele lui, să-i sufle în ureche. VOTAȚI ACEST BRAV CANDIDAT DE DREAPTA (susținut de șeful campaniei candidatului de stânga). E un candidat serios! Serios! Nu e pus acolo doar să ia 4-5 procente de la Iohannis, în caz de iese lupta strânsă! El chiar e pe bune!

Și partidul ăsta, alt partid de traseiști pe care n-a pus nimeni ștampila are și el vreo 30 de parlamentari. E un partid super serios. Uitați structura lui de pe site-ul oficial:

alde

 

Partea cu lorem ipsum e acolo de pe site-ul lor, nu am pus-o eu la misto. Îi doare la pulă așa de grav de cine-i vede încât nici măcar un paragraf explicativ nu s-au chinuit să pună pe site. Nu e ca și cum sunt niște oameni care au fost votați sau ceva, să conteze părerea cetățenilor despre ce fac ei.

 

Și asta se poate doar din cauză că România este un univers paralel absurd în care votezi un om să te reprezinte în cadrul unui partid, după care ăla face ce vrea pula lui: schimbă partidul, inventează altul, nu e treaba ta. Băi oameni buni, ăștia-s angajații noștri. E ca și cum ai angaja un om să îți construiască o casă, i-ai da banii, după care el ar zice, „auzi, hai că m-am hotărât: eu fac altceva decât m-ai angajat tu să fac, pentru că așa am eu chef”.

Dacă era un joc pe calculator, se oprea din ziua doi. Țipau programatorii „BĂĂ, E UN BUG! ĂȘTIA POT SĂ ÎȘI SCHIMBE ECHIPA DUPĂ CE A ÎNCEPUT MECIUL. OPRIM TOT, TREBUIE PATCHUIT!”. Dar nu e joc pe calculator, e România. Și bug-ul ăsta jenant nu numai că există de 25 de ani, dar crează partide și oameni politici cu funcții importante pe care NU I-A VOTAT NIMENI ȘI CARE NU REPREZINTĂ NICI UN CETĂȚEAN.

Repet. Ăștia sunt angajații noștri. Trebuie să facă ce au fost angajați să facă, nu ce vrea pula lor.

Protestele nu trebuie să se oprească până când Oprea nu dispare din viața politică înapoi în haznaua securistă din care a apărut. Până când traseismul politic nu devine ilegal. Până când curve politice ca Tăriceanu n-o să mai poată să o sugă din orice direcție bate vântul. Nu angajăm politicienii pentru mecla lor și nici pentru zâmbetul scatofil. Îi angajăm pentru programă și direcția politică. Nu au cum să și-o schimbe DUPĂ ce i-am angajat, decât dacă își dau demisia în prealabil.

Avorturi politice ca UNPR și ALDE sunt doar erori ale unui sistem proiectat prost. Nu ai cum să ai într-o țară normală 90 de parlamentari care nu reprezintă pe nimeni. Pe care nu i-a votat nimeni. Traseismul politic este cea mai mare cârjă a corupției și până când acesta nu devine legal imposibil, nu are rost să facem nici un fel de alegeri. Și până când nu devine legal imposibil ieșim în stradă. Oprea, Tăriceanu și partidele lor sunt doar niște erori ale sistemului. Căcații ăștia cu ochi nu au ce căuta într-o viață politică democratică.

***

Comentarii (42)

 • Dog spune:

  Nici nu mai sunt epitete sa ii descrii pe astia

 • TopKek spune:

  Amin.

 • cippp spune:

  Am citit de trei ori cum scoate Tariceanul capul din galeata cu cacat si am ras cu lacrimi de fiecare data

  • Relu spune:

   Cacat de om bolnav, atentie mai multa cand citesti.

  • Vlad spune:

   Incearca sa iti imaginezi momentul. O sa mai razi odata :))

 • gugustiuc spune:

  Nota 10!

 • Mishu spune:

  Cetateni nu va panicati! Presedintele va trage o muie!

 • required spune:

  Te-o fi citind si prietenu tau Liviu Mihaiu? Ca fuse azi la domnu’ presedinte, poate ii spune e!

 • valenttin spune:

  Pentru ei, o soluție mult mai simplă ar fi să devină legal imposibil să ieșim noi în stradă. Și nu e greu…

 • Gigel spune:

  UIte textul complet sa intelegeti ce vrea ALDE de la noi:
  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum

 • Florin spune:

  Urmatorii politicieni ca sa demonstreze ca tin cu tara ar trebui sa aprobe legi care protejeaza statul de politicienii corupti! Dar ce au facut ai nostrii intre timp ? Au respins aproape toti prin vot legea care propunea inchisoarea pe viata pt corupti si confiscarea averilor… daca nu esti corupt nu ai avea de ce sa iti fie frica de o asemenea lege! In schimb politicienii au sentinte cu suspendare sau arest la domiciliu .. rahat in ploaie adica.

 • Hicler spune:

  Foarte bun articolul.

 • areseni bocan spune:

  Tinere, tu nu ai stat de vorba cu specimenul asta sa vezi ce ineptii debiteaza….ohooo! Crede-ma ca habar nu are pe ce lume este, nu are notiunea timpului….nimic!

 • matalaaprozar spune:

  Asa o fi, dar iti scapa esentialul: ca unpr sa cumpere parlamentari de la ppdd si de la psd si de la pnl, cineva a votat ppdd. Si daca au votat ppdd si restul, ar fi votat si unpr/alde. Pentru ca sunt atat de retardati.

 • kepi spune:

  o sa te mai citeasca doar ma-ta daca incepi sa scrii chestii d-astea

 • bogdan192 spune:

  Ten-cur, stiam ca n-ai tradat fratia urii fatza de muisti. Imi tresalta preputzul cand vad oameni ca tine cum scriu cu talent si patos. Ia niste euro si bea pentru mine in seara asta.

 • Pixie spune:

  You’re preaching to the choir

 • ionel spune:

  Soacră-mea era supărată că l-au dat jos pe ponta… că el măcar le-a mai dat ceva la pensie, nu ca scârba aia de băsescu care le-a luat. Ghici câți gândesc ca soacră-mea și câți ca tine. Păna se vor iversa proporțiile mai avem de așteptam, poate până vom fi noi la pensie.

  • sindi_cat spune:

   Si ca soacra-ta e si cumnata-meu, care tine cu Basescu. Si altii, si altii…

  • gheorghe spune:

   Pensionării să stea cuminți cu ciocul mic, lor le-a dat Ceaușescu apartament, locuri de munca. Nouă PULA-n brațe! Noi tinerii facem legea nu beșicoșii. În stradă copii dacă nu vreți să fiți sclavii europeni. Besinosio mor în câțiva ani, noi avem viitorul în față CURAJ Fratilor¡

 • sindi_cat spune:

  Pe siteul ALDE, la sectiunea „Filiale judetene” si „Filiale Bucuresti”, NU SCRIE NICIUN NUME. PE NICIUNUL DINTRE JUDETELE TARII SAU IN BUCURESTI! Misto reprezentativitate, nu?

 • Rapcea Mihai spune:

  Bine spuse. Problema este că nu ne lasă să schimbăm nimic pentru că ei, tot ei controlează, prin oamenii lor, Piata, Strada.
  Ca să schimbăm ceva, ar trebui să urmăm următoarele etape:
  Pasul 1: Eliminarea băieților SRI din Piață. Marginalizarea lor. Îi recunoști după comportament. Stau în pâlcuri concentrice, cu liderii în mijloc. Cu glugi, șepci, vuvuzele sau fluiere, urlă scandează, fac gălăgie exact când trebuie pentru a acoperi încercările de dialog din piață sau apariția mesajului și vorbitorilor. Ei ne vor menținuți la stadiul de imbecili care scandează sloganuri de stadion, nu acela de oameni uniți, care gândesc, hotărăsc și pun în aplicare planuri care să îi schimbe pe cei de la putere.
  Pasul 2: discuții, ne cunoaștem, dezbatem, concretizăm o listă de revendicări, un plan de drum de la sărăcie și hoție la clasă politică curată și corectitudine.
  Pasul 3: din rândurile noastre, mandatăm oameni care să ducă lista cu revendicări Parlamentului.
  Pasul 4: forțăm Parlamentul cu presiunea străzii să își semneze condamnarea la moarte: abrogarea tuturor barierelor ce îngrădesc accesul în viața politică al cetățenilor.
  Pasul 5: organizarea de alegeri libere, unde grupurile formate în piață sau orice alți cetățeni români să poată să aibă acces.
  Doar astfel putem crea o alternativă la actuala clasă politică coruptă până în măduva oaselor. Altă cale democratică nu există. Dizolvarea Parlamentului și alegeri anticipate în actualele condiții legale ar aduce la putere pe aceiași ticăloși căci nu avem alte forțe politice în oferta electorală iar prin blocajul comunicării dintre oamenii din stradă se blochează dreptul nostru la a ne aduna și organzia în funcție de idei și afinități.
  De aceea, propun ca de azi înainte să ne delimităm de cei care doar scandează loganuri, fac gălăgie și mai ales blochează uneori brutal orice încercare de comunicare dintre cei din piață. Cel mai tare îi doar să avem un microfon și voci individuale la ei, pentru că ăsta este începutul sfârșitului pentru ei. Apariția unor noi lideri, dintre noi, pentru noi.
  Să nu lăsăm ca sistemul democratic să rămână un instrument de manipulare prin care eternii “politicieni” din România se rotesc între ei la putere, menținând poporul în sărăcie și ignoranță.

 • Liviu spune:

  Eu ce pot sa va spun este urmatorul lucru . In momentul in care acceptati nu neaparat voi ca am inteles ca Somnorila a ales componenta – binenteles pe voturi – sanchi ,ca indivizii ca Liviu Mihaiu , Ion M. Ionita Adrian despot si altii asemenea , ati pierdut si am pierdut din start . Liviu Mihaiu si Ion M. Ionita sunt la fel de toxici daca nu mai ca Basescu sau Ponta . De cei doi muisti din articol nu am ce sa spun ca ati spus voi tot.Oamenii compromisi din sanchi societatea civila sunt slugile unora sau altora. In rest eu zic sa continuam sa ii futem in gura pe toti sa vedem daca reusim .

 • Pulex spune:

  Dacă aș fi pentru o zi președinte
  V-aș amaneta pe toți și nu m-ați prinde!

 • Basil spune:

  Ziceti ce vreti insa Johannis e aproape singur. Daca nu era cretin Putin nu interveneau americanii. Daca nu mureau aia la discoteca nu iesea lumea, fiindca e prea proasta ca sa inteleaga ca acum un an trebuia zburat guvernu’, iar acum aveau si ei partide care sa-i reprezinte. Nu-i nimic, ies tot aia fiindca ei stiu ce vor !

 • Joh spune:

  Frumos! „om care folosește capul doar pentru mestecat” Ha! Stilul e captivant si bogat in „artificii” – asa poate afla mai multi ce se intampla in tara.

 • ano spune:

  De Nicușor Dan nu zici nimic nimic?

 • Cockwork Orange spune:

  Da unde o fi Dan Puric ?

 • Alex Ciocan spune:

  Traseismul politic ar trebui interzis, la fel si accesul in politica al celor cu muian de nesimtit, asemenea celui de mai sus, ca dadui si eu click vaznad falcile alea de halap, lacom si nu in ultimul rand, puhav.

 • Insuşi Raed spune:

  Cum de m-ai uitat, pe mine Arafat, în lungul şir de caracterizarea personajelor?

  • China White spune:

   Probabil că era ocupa s-o fută pe mă-sa ăluia care a scris comentariul ăsta și d-aia…

 • mikispaga spune:

  „Și asta se poate doar din cauză că România este un univers paralel absurd în care votezi un om să te reprezinte în cadrul unui partid, după care ăla face ce vrea pula lui: schimbă partidul, inventează altul, nu e treaba ta.”
  De ce te opresti la UNPR si la ALDE? Zi-ne si de PNL-ul dodolot! Noul PNL este cumva rezultat din alegeri? Votantii PNL si PDL s-au gandit vreun moment ca dupa 2 ani de la alegeri se vor pupa pe gura? Daca Crinuletzul nu facea stanga-mprejur si nu se preda cu aproape toti penelistii in curtea popularilor europeni doar ca sa-i faca pe plac lu’ Baselu, mai vorbeai acuma de PLR?
  In rest, corect.

 • Bill spune:

  Extraordinar de bine scris. Parca mi-ai citit gandurile si le-ai asternut pe hartie. Descrieri foarte plastice, pe gustul meu… Te admir. Felicitari.

 • an1t spune:

  Rusine,domnule Radu Alexandru,rusine de 3 ori,cum mai ai tupeul nesimtit sa mai ataci vesnic partidele care se opun PMP-ului ,acum dupa ce ai fost demascat?Nu iti e rusine?Inca iti mai da bani doamna Udrea Elena Gabriela?
  Totul este public http://www.tolo.ro/2015/10/19/procurorii-au-gasit-texte-antisemite-si-homofobe-date-postacilor-lui-udrea-ca-sa-le-imprastie/ ,ai luat 1200 de euro de la Udrea sa postezi in favoarea ei si a partidului corupt.Deci si tu esti corupt pana-n maduva oaselor.Daca inca continui cu mizeriile la adresa partidelor rivale,inseamna ca inca te mai alimenteaza cucoana Udrea.Huuuuooo,du-te la puscarie,impreuna cu Udrea si Basescu.
  Stiu ca n-ai sa publici acest comentariu,dar vrea sa-ti atrag atentia ca e publica toata fapta si numele tau a iesit la iveala.

  • China White spune:

   Ia uite, bă, că până și un căcat de partid ca UNPR sau ALDE poate avea un căcat de postac… Ce chestie dom’le, ce chestie! Sau poate că aici e vorba de căcat PSD-ist, cine știe, misterioase sunt căile postacilor…

 • CopiluLuSoare spune:

  in ma-ta mai scrie ceva futu-ti gatu ma-tii de curva infecta ce se fute pe bonuri de masa

 • Fătălăul spune:

  Cum îndrăznești să pui la îndoială capacitatea clasei politice? Tu știi că ei nu dorm noaptea gândindu-se la binele țării? Tu știi că prioritatea nr. 1 e să se dedice trup și suflet pentru găsirea soluțiilor care relansează economic țara? Revizuiește-ți comportamentul măi băiete!

 • Mihai spune:

  A trecut un an de cand a aparut articolul si eu mai revin din cand in cand sa recitesc fraza cu „a scos capul dintr-o galeata cu cacat de om bolnav”

Adaugă un comentariu