Brokerii de animăluțe

Cu toții avem în lista de facebook salvatori de animăluțe. Mă rog, salvatori temporar. Pentru că nu pot să țină animăluțul decât X zile. Și aici intervii tu, cu sufletul tău cald! Nu vrei să investești în animăluțul brokerului de animăluțe? Uite ce frumos arată în pozele astea pe care le-a facut brokerul cu telefonul! Nu-l vrei acasă?

Și sunt sigur că ați întâlnit aceste încercări clasice de literalmente a pasa motanul:

670px-Take-Care-of-a-Stray-Cat-Step-6

Tocmai am salvat pisica asta adultă și comună! Stătea la 10 pași de ușa mea de la intrare și se lingea în fund. Așa că am salvat-o și am dus-o în casă. Acum caut un stăpân acestui suflețel pufos! Știu că dacă ai merge 10 pași de la ușa ta în orice direcție, ai găsi o pisică aproximativ la fel, și probabil dacă ai fi vrut o pisică aproximativ ca asta, ai fi făcut ăia 10 pași și ai fi luat una. Dar vreau să vii până la mama dracului unde stau eu și să o iei pe asta. Pentru că în cele 30 de minute pe care le-am petrecut cu ea, s-a format o conexiune între noi și vreau să o știu bine! Aș ține-o eu, dar știi tu, păr de pisică, bleax!

 

O-litter-puppies

Literalmente am o găleată de cățeluși care așteaptă un stăpân. Nu mi-am castrat cățeaua pentru că un imbecil mi-a spus că trebuie să o las să facă un rând de pui ca să se simtă împlinită, și eu am fost de acord. Fiind imbecil, nu îmi dau seama că animalele simple nu sunt în stare de sentimente de lungă durată, ca „împlinire”. Am vârsta emoțională a unui copil de 12 ani și cred că animalele au idealuri în viață, ca și mine. Iarăși, fiind complet redus mintal, nu m-am gândit ce dracu o să fac când o să fete! Așa că acum am literalmente o găleată de cățeluși pentru că sunt prost. Vreau să vă uitați în ochii lor mari și nevinovați și să vă emoționați în așa hal încât să îi luați acasă. Pentru că eu mi-am dat seama că nu pot întreține o găleată de cățeluși doar după ce m-am trezit cu o găleată de cățeluși! Nu prea sunt bun la prevăzut situații. Așa că luați-i acasă și iubiți-i, că eu în maxim trei zile pun găleata de cățeluși în portbagaj, o duc în pădure și o las acolo. Apoi în încă trei zile uit complet întâmplarea. Pentru că sunt un om simplu care nu e preocupat de trecut. Uite ce simpatici sunt!

Portrait-Senior-Dog

Hei, cainele Max are nevoie de un stăpân nou, după ce stăpânul lui a murit de bătrânețe! E un câine adult și liniștit, veteran din al doilea război mondial. Aproape o minune a biologiei, câinele Max ar avea 457  de ani umani, dacă i-am traduce vârsta. Dar e la fel de iubăreț ca un câine tânăr! Merită și el un cămin, ca orice senior, chiar dacă are trei picioare și e complet surd și orb. Se înțelege foarte bine cu copiii și nu mușcă! Mai ales pentru că nu mai are dinți de șapte ani și trebuie hrănit doar cu un piureu de carne. În afară de picăturile de ochi, de urechi, și aparatul mic de dializă pentru diabet canin, mai are doar jumătate de intestin putrezit și se cacă sânge toată noaptea, pe care probabil va trebui să-l strângeți din bucătărie, printre lacrimi. Dar știe să primească și să ofere foarte multă dragoste! Probabil la câteva zile după ce veți reuși, în sfârșit, să vă atașați de el, vă va muri în brațe oferindu-vă cel mai frumos cadou din lume: posibilitatea de a vedea o ființă iubită cum moare!

 

***

Comentarii (25)

 • Rox spune:

  Am ras cum n-am mai ras de ani. Esti tare, pe bune.

 • Gogu spune:

  ^ Merită*. Nu e reflexiv.

  • Tudor spune:

   aia-i gluma, boss, daca se merita sau nu se merita. gogule, gogule…

 • Ionut spune:

  Macar pozele astea sunt suportabile, dar intr-o perioada erau la moda cele cu copii intubati si alte nenorociri ce pe aia de la Colectiv ii fac sa para ca s-au bronzat putin mai tare si i-a ars soarele.

 • bogdan spune:

  ba.. depinde de zona. stau intr-o zona mixta, de case si blocuri. chiar nu am gasit o pisica. aveam deja una si mai voiam inca una. am umblat cu orele pe strazi, crezand ca o sa gasim. fara misto ca nu am gasit. dupa 2 zile ne-am lasat la mana noastra si am dat search pe fb.

  • Jane Făe spune:

   Ai umblat cu orele și nu ai găsit pisici? Ori ai umblat în cerc, ori mănânci căcat.

   • bogdan spune:

    recunosc ca am cautat la mine in zona, intre dimitrie cantemir si parcul carol, in zona de case. nu m-am dus pana in ferentari… deci din cele doua, cel mai sigur am umblat in cerc. cacat nu mananc.

 • gimi spune:

  m-am cacat pe mine de ras

  • pulableaga jr spune:

   Și io pe tine,tot de râs…

 • Van_Damme spune:

  N-ai precizat ca pe cateii aia va primii omul si ceva bani daca sunt de rasa (par de rasa).

  • IepureleCuRabie spune:

   „va primi”. Prostule

 • Guru spune:

  457 ani!

  Dializa nu se face pt diabet.

  Sa ‘nteleg ca, pana la urma, te-au dat aia afara?!

  • condoleantze spune:

   Pe la chefuri te dau astia afara in suturi?

  • guzganu spune:

   Gurule chiar esti un australopitec!!!

  • Jane Făe spune:

   Nu, dar s-ar putea face.

 • renata spune:

  Deci, ești uluitor! Mi-ai reparat ziua.
  Nu m-am căcat pe mine de râs, ca ăla de mai sus, fiindcă am control total asupra sfincterelor. Pur și simplu am râs.
  N-am nimic cu gimi. Așa se zice: am râs cu lacrimi, m-am ceva pe mine de râs, am râs de m-am spart….
  Am cu Guru, care se vrea caustic sau cult și observă că „dializa nu se face pt. diabet”. Adică ești prost, Radule! Dar crede că se poate trăi cu juma de intestin putrezit. :)

  • Unul spune:

   Dar câte sfinctere ai?

  • Cudor_Thirila spune:

   Raspuns tipic de maidanezofila

 • blu spune:

  te iubesc fmm

 • Inaptul Sef spune:

  ironie fina la adresa lui Mantzy? :)

 • Cockwork Orange spune:

  Cel mai bun animal de companie e porcul. Cel putin pana la Ignat.

 • alamicusichel spune:

  si dupa ce decizi ca vrei animalutul, verifici sa sa fie aproape de tine (buc), dai mesaj si raspunsul e „nu am eu, are o prietena din Arad,eu doar ii faceam reclama, daca ai drum pe acolo sa il iei ar fi perfect”

 • Beckeli spune:

  Eu știam că nu e bine să castrezi cățeaua din prima că are după aia probleme de sănătate, nu pentru împlinirea ei sufletească. Cel puțin ăsta e textul pe care l-am auzit eu, nu știu cât de adevărat e. Dar parcă are mai mult sens.

 • Adrian spune:

  ce texte de sarac. ati epuizat toate subiectele? ma asteptam sa va luati de babele alea care hranesc maidanezii de pe langa scarile de bloc..

Adaugă un comentariu