Lene Luni #1 Documentare Colectiv, Iohannis și iluzia securității

Pe lângă că sunt leneș, parcă prea am prins obiceiul de moș de a face texte lungi. Așa că azi, ce-am mai bengănit pe facebook în ultimele zile și a dat lumea laic, pentru că sunt super inteligent și mă pup singur în cur și chestii.

––––––––

Despre cheia de la casa cu bani

De un an de zile mi-am pierdut cheia de la lanțul de la bicicletă și il proptesc așa, la mișto, că nu am cum să o leg cu adevărat. Să pară legată la prima vedere. Și funcționează. Pentru oamenii neatenți merge asta cu iluzia securității. Ca toate chestiile care realmente nu te protejează cu nimic, dar dacă ești tălâmb și neatent, par că te-ar proteja.
Gen controlul de securitate de la aeroport.
Sau SRI-ul.
Sau suplimentele alimentare.
Sau ușile încuiate.

Am văzut un lăcătuș cum trece prin două uși încuiate în 3 secunde fiecare. La prima nici măcar nu a folosit sârmă de-aia în zig-zag. 99% dintre lucrurile care crezi că te protejează, de fapt nu fac nimic. Iți dau doar iluzia de siguranță, atât de necesară animalului mic și speriat.

Toate chestiile pe care le ai, nu le ai pentru că sunt protejate bine. Le ai doar pentru că nu le vrea cineva destul de tare. Dacă cineva chiar ar vrea să-mi ia bicicleta, lanțul ăla, chiar și funcțional, ar fi doar un inconvenient minor.

–––––––––-

Despre documentarele Colectiv care oferă 100% emoție și 0% informație

După documentarul despre Colectiv care nu spune nimic de la Digi24, ieri a mai apărut unul, de la Discovery, care, la fel, nu spune nimic. Ambele nu oferă nici o informație nouă sau utilă. Doar ne explică în detaliu ce au simțit victimele.

Păi pot și eu să vă spun ce au simțit victimele. S-au simțit foarte, foarte, nasol. Uite, v-am economisit două ore din viață. Două ore în care oameni vorbesc în detaliu de trăiri și sentimente, fără să ofere nici o informație.

Pentrui că na, aparent prostul judecă cu fuflețelul și vrea să empatizeze, nu să se informeze. Hai că dacă vă plac genul ăsta de noninformații la corazon, am un documentar despre cazul bebelușilor cu E. Coli:
Victimele s-au simțit foarte foarte nașpa și rudele lor au plâns mult.
Am și unul despre mineriade.
Victimele s-au simțit foarte foarte nașpa și rudele lor au plâns mult.

Lăsați anchetele, investigațiile, găsitul vinovaților și lucrurile relevante. Gen cum s-au sifonat bani din donații la Colectiv. Cum au mers pe burtă autoritățile cu clinica aia de arși care era doar pe hârtie. Cum am avut o rată a infecțiilor intraspitalicești demnă de evul mediu. Nu ne interesează informații despre lucrurile astea. Vrem să vedem oameni cum jelesc, plâng și ne explică în detaliu prin ce au trecut ei. Atât.

Apropo, dacă vă place genul, există o emisiune documentar fix pe aceeași felie, care se dă în fiecare zi. Se cheamă „La Măruță” și e două ore de oameni care vorbesc despre ce simt. Ce să vrei mai mult?

–––––––––––––––––-

 Despre faptul că Iohannis e un agregator de truisme atât de prost încât nu ar trece testul Turing

Hei, toată lumea! Am inventat un joc nou! Se cheamă „Ce-ar declara Iohannis”. Regulile sunt simple: Dealerul citește o știre de interes național, apoi fiecare dintre jucători încearcă să facă o declarație legată de acea știre care să nu spună absolut nimic, dar să sune ca și cum ar fi o afirmație. Dealerul alege câștigătorul și următorul jucător e dealer.

Sunt super mega serios că jocul ăsta ar funcționa și ar fi super distractiv. Să vă dau un exemplu:

Știre: „Încă doi bebeluși au fost internați la Marie Curie cu sindrom hemolitic”.

Afirmație Iohannisiană: „Soluția problemei bebelușilor infectați cu E. Coli poate fi găsită doar cu și prin medicină”

Hai să ne antrenăm. Rândul vostru. Ce ar declara Iohannis?

Vă puteți inspira din această colecție de nonafirmații insipide ale personajului.

 

***

Comentarii (13)

 • Alin spune:

  First!

 • Paulica spune:

  ” Cunoastem problema si facem eforturi pentru a o rezolva”

 • wtf spune:

  la mine inca e 14 martie wtf

 • dxn spune:

  bine, ma baiatule, cu serialu’!!! m-am uitat din Canadia!
  l-ati racolat pe Stelea, mancsti-as Ferentariu’!

  Acu’, cu Mucky Maus de Johanes. Nu imi place individul, nu l-am votat, nu AM votat inca pe nimeni, nici pe Ceasca, sa-i traiasca famelia mare de comunisti, ca multi sunt, in frunte cu Serghei Niculescu-Mizil, …….dar a ascultat cineva banda cu declaratia lu Mutulica „Ghinion” Klaus 2 case?

  „Soția mea Carmen și cu mine ne-am gândit de multe ori, în viața noastră anterioară,(cand nu eram presedinte si nici nu speram ca romanii sunt asa prosti sa ma aleaga, ca eu ca primare doar ma ocupam cu inchirierea de case la banci in centrul Sibiului, tre sa traim si noi, ca nu avem copii, ghinion, dar banii sunt mai frumosi) cum ar fi să venim la Ierusalim. Și iată, am venit într-o poziție care mă face să stau în fața dumneavoastră.(Am venit in pozitia de sef al vostru, de presedinte care vorbesc putin si subtil, nu ca turist, asa ca faceti plocoale, sclavilor!)” Un presedinte pateu, emil era mai bun, ala macar avea Tigareta 2, cu fiisu’.

 • Klaus Iohannis spune:

  Este inadmisibil ca în anul 2016, in condițiile in care opinia publica a obosit să se repete asupra acestui aspect, dumneavoastră încă sa postați ca ati fost primul intr-un articol. Cu profund regret iau act de postarea de mai sus si sper ca opinia publica sa isi exercite rolul pe care il are in societate si sa va aducă la cunoștință toate acțiunile si atributele care o vizeaza pe mama dumneavoastră.

  Vă multumesc!

  • vmo spune:

   Domnule președinte nu era mai simplu si mai eficient un „primul suge pula”?

 • Cricket spune:

  Bun, deci o afirmație iohannisiană privitor la bebelusi:
  „In aceste momente dificile pentru familiile greu incercate, este datoria institutiilor statului sa isi demonstreze rolul. Nu vom accepta mai putin de atat! Suntem si multi dintre noi parinti si putem sa intelegem tragedia prin care trec alti parinti. Acesti bebelusi nu au nici o vina.”

 • condoleantze spune:

  Ba am impresia ca e repost

 • omulbun spune:

  Faza cu protectia e foarte simpla boss. Nu trebuie sa fii protejat si securizat la modul absolut, trebie doar sa fii mai protejat ca vecinu sau mai protejat decît ce scule are de obicei criminalul lenes. Cînd vine minoritatea etnica sa-ti ia televizorul, o sa încerce mai multe usi, si o sa ia de la vecinu daca la el intra în trei secunde si la tine îi ia cinci. Tot asa, daca ai lacat la bicicleta si el n-are decît o unghiera te-ai scos. În rest, poti sa-ti pui ce usa vrei, daca vii cu tancul sigur o dai jos.

 • Sandman spune:

  Institutia prezidentiala urmareste cu preocupare derularea evenimentelor si monitorizeaza atent activitatea institutiilor statului implicate in rezolvarea acestei situatii.

 • ion spune:

  Eu aș vrea să-mi explice un documentar cum s-au trezit eroii ăia din Colectiv afară primii fără prietene/prieteni și neveste de au fost nevoiți apoi să se întoarcă eroic și să-i.salveze. Sau măcar să aud de unul „Uite, bă, căcatu’ ăsta i-a călcat în picioare pe ceilalți când s-a repezit ca dementu’ afară”. Toți sunt eroi, victime sau amândouă, nici unu’ nu e căcat.

  • BPG spune:

   Esti tu.

Adaugă un comentariu