7 seriale noi de comedie la care poți să te uiți dacă ai chef. dacă nu, poți să faci și altceva, e ok, nu încerc să pun presiune pe tine sau ceva

Nu prea am mai scris aici în ultimul timp. Am fost ocupat cu munca. Și cu o senzație de-aia că se întâmplă numai căcaturi minore care s-au mai întâmplat deja într-o formă sau alta și nu prea schimbă nimic, nu aduc nici o variație, doar fac oamenii să vorbească mult despre. Dar o să treacă și asta, și mă întorc la programul normal. Până atunci, cred că l-am înțeles pe CTP. Nu ca jurnalist sau ceva. Mi-a fost lene să-l citesc. Dar înțeleg de ce și-a pus o pălărie ciudată și se crede critic de film. Că la un moment dat te saturi să vezi societatea ca mici variații pe același căcat și te retragi în ficțiune. Că e mai variată.

Așa că niște recomandări de seriale noi de comedie. Că mă uit mult. Doar chestii noi, 2016.

Atlanta (FX)

Îl știu pe băiatul Donald Glover de când era la derrick comedy. A fost fain și în Community. Omu e multilateral dezvoltat, chiar si muzica lui e tolerabila (Childish Gambino). acum are și un serial. La fel de ciudățel ca și el. Tată tânăr, probleme de negrișori. Comedie neagră HEHEHEHE.  Da’ nu serios, mai moare câte unu, deci e neagră.

Braindead (CBS)

E o comedie romantică/thriller politic/they live/ ce mai vreți voi cât să iasă o rețetă care pierde 9 din 10 oameni și îl distrează pe ultimul, adică eu. Pe scurt, gândaci spațiali vin pe un meteorit și mănâncă creierul oamenilor și îi controlează și e tipa aia din Scott Pillgrim și la un moment dat există o scenă de sex cu Michael Moore. Dar în general e o parodie fină a sistemului politic american. Tony Shalhoub (Monk din serialu’ monk) e absolut demențial ca senator republican care deturnează absolut orice cu discursuri populiste, denaturări ale informației, formulări ambigue și cum reușește să transforme orice dezbatere politică într-o ceartă despre o chichiță, o tehnicalitate, ceva, orice, cât să nu se facă nimic niciodată. Ca poveste e vag inegal și incoerent și puțin ilogic, dar na, e greu să faci ceva super logic cu gândaci care mănâncă creiere de senatori. Mă îndoiesc că va prinde sezonul 2, dar sezonul 1 tocmai s-a terminat și povestea e completă, ca atare, deci nu te lasă în aer.

 

Animals (HBO)

Da, ați mai văzut animale care vorbesc și au probleme de oameni. Dar ăștia nu-s cu probleme practice. Mai mult cu probleme existențiale. Indiferent de specia pe care se concentrează episodul, personajele principale de obicei sunt un inadaptat și fratele lui/prietenul cel mai bun, care încearcă să-l ajute să ajungă în rând cu lumea. De cai, de pisici, câini, molii, veverițe, porumbei sau muște de-o zi. La final ei înțeleg ceva despre natura lor și noi despre natura umană. Ce mă enervează la serialul ăsta e că are un buget ridicol de mic. Animațiile sunt minimale. Îl faci cu un animator și un scenarist. Ieftin ca braga. Aș putea chiar și eu. Doar că nu scriu atât de bine, în pizda mă-sii de treabă.

Letterkenny ( CraveTV)

Ați mai văzut comedii canadiene? Nici eu. E un serial foarte inegal. Are personaje bune, dialoguri bune, dar și personaje care umplu ecranul degeaba și povești scoase din cur și făcute la repezeală. Miroase bine a amatoriceală, și asta nu e neaparat rău. Pentru că nimerește și niște faze amuzante, ca asta de mai sus.

 

Fleabag (BBC)

Sunt foarte puține femei în comedie. Și dintre astea, foarte puține care n-o ard pe clișee despre cum gândesc femeile care par a fi scrise de-un bărbat. Amy Schumer o bine adeseori. Umorul funcționează cel mai bine când omul care-l produce vine cu niște perspective noi asupra chestiilor, pe care spectatorul, adică eu, nu le-ar gândi. Și de-aia îmi place umorul autentic făcut de femei. Pentru că atunci când e făcut bine, nu clișeu, chiar îmi arată niște puncte de vedere pe care nu le-aș fi putut gândi niciodată cu mintea mea de mascul. E proaspăt. Ăsta m-a prins de la prima scenă. Și modul în care protagonista sparge al patrulea zid e proaspăt. Sunt multe seriale în care protagonistul vorbește cu spectatorul (House of Cards, house of lies, bla bla). Dar aici, mai mult îi aruncă priviri. Nu simți că îți explică lucruri, prin faptul că ți se adresează. Te simți doar complice la tâmpeniile din viața ei.

Better Things (FX)

Regizat de Louis C.K. Cu Pamela Adlon din Louie, Californication și altele. Scris de Pamela Adlon si Louis C.K. E foarte similar cu Louie. Ca abordare. Și la fel ca ăla, e genul de serial care mă sperie. Îmi arată fricile, dramele, responsabilitățile dar și bucuriile omului de 40-50 de ani, cu copii, și mă sperie oribil. Pare o viață complicată. Dar serialul e bun. Te lovește fix în sentiment. Ca și Louie.

Son of Zorn (FOX)

Îmi place că e genul de concept cu care, în mod normal, te duci la o televiziune și îți zice ăla „marș, bă”. Din păcate primul episod e slăbuț. Are și momente amuzante, dar în general toate glumele sunt evidente și bazate pe absurdul situației că el e desen animat gen He Man în lumea reală. La prima mână așa. Dar a apărut doar un episod, multe seriale bune o sug la primul episod. Cel mai greu e să faci un pilot și să nu sugă. Poate mai încolo devine mai bun. Poate își scot glumele la prima mână din sistem și trec la chestii mai fine. Pilotul n-a fost rău, doar n-a fost bun.

 

***

Comentarii (19)

 • cioclu spune:

  a murit piticigratis. adica de-atata munca nu mai are vreme sa scrie decat platitudini sau predici. bine, saracul s-a chinuit mult inainte sa dea coltul, a baiguit varvare si haidarcolaci. duca-se, ajunge un ieftinie ca sa nu ne ridem. RIPitici

 • Sebastian spune:

  Radu,

  Te rog sa continui post-urile la care ai facut doar un episod.

  Multumesc

  • Bogdan spune:

   Cu alte cuvinte lasa prostiile si treci la treaba

  • Popescu spune:

   de ce?

 • curfiert spune:

  inb4 Trailer Park Boys si Bojack Horseman

 • Necrovietnamezul spune:

  Comedii canadiene? Trailer Park Boys. Daca unu din astea 7 e mai bun ca ala, plm, o sa fiu surprins

 • Cockwork Orange spune:

  F Is For Family daca-ti place Bill Burr.

 • Vasile spune:

  Van Johnson de la Amazon?

 • Vlad spune:

  Animals e bestial(hue). Imi aminteste de niste animatii minimale facute de Takashi Taniguchi

 • stan papusa spune:

  ce descriere de membru lgbt e pentru Better Things (FX). ai scris dupa ce ti-a impins unu lutul la deal? pace

  • chiombi spune:

   homosex reprimat allert

 • Aigrija spune:

  Ok, mersi.

 • Brotacul Viril spune:

  Mă gândeam să scriu un text inteligent care să dovedească cât sunt eu de genial,vis-a-vis de textul lui Radu. Dar nu o mai fac. Tocmai mi-am dat seama că-s pe lângă subiect ca întotdeauna.

 • bia spune:

  Fleabag si Better things par interesante.

 • sindi_cat spune:

  Goddamn fucking waste of 5 min of my fucked-up life reading this shit.

 • matamare spune:

  Care dintre ele e cu pizde goale?

 • faraonufaraon spune:

  stiu ca nu sunt comedii, dar ce parere ai de narcos (aparut recent) si domnul robot?

  mr. robot e laudat ca fiind cel mai realist serial cu hacking dar femeile care joaca in el sunt urate ca drak, exceptand suedeza aia.

  • Radu Post author spune:

   parerea mea e ca sunt ambele la sezonul 2 si aparute in 2015 si ar trebui sa iti cumperi un calendar

 • Ovidiu spune:

  Nu mai faci episoade din astea?

Adaugă un comentariu