Hai să nu-i mai privim pe bătrânii care protestează la Cotroceni ca pe niște victime

Dacă ar fi un grup de oameni zilele ăstea cărora aș vrea să le dau un șut în cur atât de sănătos încât să-mi miroasă două zile genunchiul a anus, (pe lângă ăia care transformă protestele în fiesta și le duc în derizoriu cu flash moburi dansante și concurs de pancarte istețe) sunt toate fuflețelele sensibile social care privesc masa de boșorogi fără dinți care urlă împotriva lui Iohannis, de multinaționale și forțe străine ca pe niște victime.

Săracii de ei. Cum sunt ei săraci și manipulați. Și n-au cum să își dea seama că sunt! E vina partidelor ticăloase care i-au făcut dependenți de ajutoare sociale mizere și i-au dresat să voteze. E vina televiziunilor de dezinformare care le spală creierul cu minciuni conspiraționiste.

SĂRĂCUȚII DE EI, OF CE SOARTĂ GREA AU, HAI SĂ ÎI LUĂM ÎN BRAȚE ȘI SĂ PLÂNGEM ÎMPREUNĂ.

Țin minte și fragmentul ăla din Miorița  în care vine oaia la ciobanul moldovean și îi zice că ăla ungurean și ăla vrâncean vor să-l mătrășească și ăsta moldovean oftează și zice ”săracii de ei. îți dai seama prin ce au trecut? au avut niște părinți denaturați care nu i-au învățat diferența dintre bine și rău. ei sunt adevăratele victime, dacă stai să te gândești!”

Ce imbecilitate.

Hai să le facem profilul acestor cetățeni, să îi înțelegem mai bine.

te3wt3456

1. Sunt dezinformați.

Nu mai suntem în comunism. Statul nu cenzurează informația. Sigur, are o parte din vină, că nu are grijă să educe idiotul. Dar să nu fii idiot e întâi responsabilitatea fiecăruia, ca om, și dup-aia a societății.

Mai ales într-o lume în care informația corectă e acolo. E ușor de găsit. Nu le-a băgat nimeni pe gât dezinformare cu forța. Doar au lăsat-o pe acolo și ei au venit ca proștii și au cules-o.

Tot ce îți trebuie e niște înțelegere elementară a cum funcționează lucrurile în jurul tău.

Și ăștia nu o au. Sunt și au fost tot timpul idioți. Au refuzat toată viața să înțeleagă ceva Au privit orice informație cu scepticism. Că așa e prostul. Știe el mai bine. De fapt nu vrea nimeni să-l informeze. Toți vor să-i fure din buzunar. Informația e țeapă.

Normal că atunci când au venit unii să le zică că au dreptate, că înțelegerea lor imbecilă asupra vieții, în care forțe oculte și complicate vor fix să-i fure lui mămăliga, e adevărată, s-au bucurat.

2. Sunt paranoici.

Săracul prost e perfect convins că sărăcia și prostia sunt starea naturală a existenței. Și că orice om care vrea să-l scoată din sărăcie și prostie, vrea să îl fure. E o convingere comodă. Trăiești liniștit și convins că nu ai ratat oportunități, pentru că nu au existat. De fapt erau toate țepe și te-ai ferit de ele. Convins de asta, săracul prost se simte chiar isteț. Ceea ce îl duce la cea mai importantă idee din sistemul lui de valori cretin.

CĂ NU E VINA LUI ABSOLUT DELOC CĂ SITUAȚIA E AȘA CUM E.

El nu a dat cu piciorul la nici o oportunitate. Toate erau țepe. Nu există vină internă pentru mizeria din jur. De mizerie sunt de vină forțe oculte, globale, evrei, Soroș, multinaționale, UE, NATO. Ăștia conspiră să-l țină pe el sărac și prost. Străinii. Nu primarul și șeful consiliului local. Dacă ar fi ăștia, ar fi nasol. Că ar însemna că ar fi putut să facă ceva și n-a făcut.

E foarte comod să gândești așa. Pentru că te poți simți victimă și să te  lamentezi. Și în același timp dușmanii tăi sunt foarte distanți. N-ai ce să faci în legătură cu ei decât să te plângi. Nu e nici un efort pe care ai putea să-l faci și nu-l faci, să te simți leneș.

16586684_1865310720349172_50812687_o

3. Nu înțeleg absolut deloc cum funcționează statul.

Există niște șefi pe care îi votezi, și unii vor să îți dea bani, alții vor să îți ia. Pentru că lucrează cu forțele alea oculte externe care-s de vină pentru toate relele. Atât. Asta e tot ce știu și asta e tot ce vor să știe. Orice altă informație încerci să le dai, de fapt vrei să îi manipulezi. Nu îi interesează de unde vin banii ăia la stat. Dacă unul le promite zece lei și tu nu le promiți, tu ești ticălos. Nu îi interesează de unde sunt banii ăia. Dacă ăla poate, înseamnă că se poate.

4. Fiind idioți, sunt foarte egoiști și nu înțeleg cum fucționează timpul.

Dacă asculți orice idiot de genul, o să vezi că în principal vorbește doar de ce i-a dat lui statul sau ce i-a luat fix în momentul ăsta. Că e în natura idiotului să nu vadă mai departe de ce are pe masă azi. Nu pentru că e fomist, săracul, și n-are ce mânca. Ci pentru că pentru atâta gândire s-a adaptat creierul lor în zeci de ani. De-aia ies în stradă și votează pentru chestii derizoriu de minuscule, dar concrete: 50 de lei, un litru de ulei, o gratuitate în plus pentru pensionari. Nu înțeleg nimic pe care nu pot pune mâna.

N-ai cum să îi explici idiotului că uneori trebuie să investești în chestii, nu doar să faci pomeni electorale.  Despre stabilitate economica, predictibilitate legislativă, influențele corupției asupra banilor care intră în țară și a ălora care ne ies din buzunar. Nu înțelege concepte de-astea. Viitorul nu-l interesează și nu l-a interesat niciodată. Că dacă îl interesa, nu juca la jocuri de noroc și nu dădea jumătate din venituri pe credite. Ce poți să îi dai acum? Nimic? Atunci marș!

5. Fiind bătrâni, e imposibil să îi scoți din tiparul lor de gândire.

Ei gândesc așa de zeci de ani. S-au educat unii pe alții și s-au felicitat pentru genul ăsta de gândire. Nu ai cum să le spui că e greșit. Că nu e o adunare. E întreg sistemul lor de valori pe care s-au bazat toată viața. Să le spui că e greșit e ca și cum le-ai spune că au trăit degeaba. Că au pierdut timpul fără să înțeleagă nimic de la viață. Cu toate că e adevărat, e ceva prea dureros să poată fi acceptat vreodată. Preferă să moară de bătrânețe la 64 de ani, fără dinți, la coadă la medicamente, decât să accepte că viața lor e greșită.

6. Încă se mai cramponează pe o realitate care nu a existat niciodată.

Sunt sigur că ați auzit de nenumărate ori discursul mitologic patriot al idioților. Ei sunt convinși că statul poate să dea un loc de muncă într-o fabrică la toată lumea și un apartament și că ne putem întoarce la cum era în comunism. Nu atunci când se murea de foame. Înainte. Un înainte fictiv, jumătate adevăr, jumătate legendă dusă din gură de prost în gură de prost. Era bine atunci. Toți aveau loc de muncă. Toți aveau casă. Țara e îmbelșugată și plină de resurse. Nu aveam nevoie de străini, nu avem și nu o să avem niciodată. Că avem tot ce e nevoie aici.

O combinație așa dintre o realitate mai apropiată de tablourile din era comunistă decât de era comunistă. Jumătate chestii care nu au cum să mai funcționeze în epoca curentă, jumătate chestii care nici măcar nu au existat vreodată. Ăsta e paradisul românesc pe care îl visează ei.  O chestie ridicol de imposibilă în realitate, care în tărtăcuța lor seacă nu numai că e posibilă, dar singurul motiv pentru care nu e reală e că suntem noi, tinerii, niște rahați care nu înțelegem ce ar trebui să vrem și tragem țara în altă direcție.

16473866_1349552918398839_5170025735743951161_n

7. Sunt periculoși.

Țineți minte când s-au adunat studenții în piață să-i scoată pe FSN de la putere, că duceau țara spre o cleptocrație comunistoidă, și Iliescu a chemat minerii să le dea omor? Țineți minte bătrânii ăia care întâmpinau minerii cu aplauze și flori? Ăștia sunt. Dacă ar intra ăștia cu tancurile peste protestatari, cum vrea maimuțoiul de Abraham, ar ieși cu flori și aplauze.  Să le mulțumească bravilor eroi care i-au apărat de oameni care spun chestii pe care ei nu le înțeleg. Normal că ăia meritau. Toți oamenii care spun chestii pe care nu le înțelegi, merită omorâți. Vor să îți fure din buzunar. Cum, nu știai?

Din cauza lor își pot permite partidele chestii. Dacă e să trimită țestoasele la călcat spinări la Victoriei, pe ăștia o să îi scoată ca justificare. Ăștia sunt România. România care trebuie protejată de noi.

 

Hai să lăsăm fetișul ăsta cu bătrânii-victime. Nu sunt victime. Au ales să fie așa cum sunt. Alții le-au făcut alegerea comodă, dar a fost alegerea lor. Nu i-a forțat nimeni. Și nu, nu trebuie să îi respectăm că sunt bătrâni și bolnavi. Nu e nici o noblețe în a îmbătrâni idiot. Doar înseamnă că ai lăsat o umbră de idiot mai mulți ani pe planetă. Daa, dar suferăăăăăăă. Așa, și? Suferă din cauza alegerilor lor. Din cauza cărora o să suferim și noi, și generațiile următoare. Să îți fie milă de masa de idioți bătrâni care au dat cu piciorul prin votul lor multor șanse pe care le-a avut țara în ultimii 27 de ani nu e semn de compasiune și noblețe sufletească. E sindromul stockholm.

***

Comentarii (49)

 • matamare spune:

  Dragnea presedinte!

  • Vorgil Ioanitiu spune:

   Floricica Dansatoarea prim menistru!

   • Jane Făe spune:

    Tăriceanu împăratu lau galaxieu!

 • Gruia spune:

  Centaure, complet off-topic, pt ca nu-mi sunt suficient de moi posmagii: bagi si tu un cookie pe site sa tina minte mereu ca am stins becu din dreapta sus?

  Stimă si faze.

 • nume spune:

  Mi se pare ca prin genul asta de atitudine nu protestezi sistemul ci faci parte din el… Oamenii astia sunt ignoranti bineinteles si gresesc in cauza pe care o sustin. Insa PSD-ul si televiziunile care se folosesc de ei se bazau exact pe o astfel de atitudine divizanta si din perspectiva asta protestul PSD a avut succes. Amandoua partile sunt victimele unui sistem defect insa cei de la conducere iti creeaza impresia ca ne batem intre noi. PSD-ul si modul populist in care se promoveaza este o versiune mai slaba dar asemanatoare a ce a facut Trump in campania lui. Oricat de mult greseste PSD-ul si oricat de mult este criticat asta nu va conta pentru acesti oameni pentru ca ei ecueaza genul de raspuns pe care il primeste PSD-ul de la restul media cu atitudinea pe care o simt venind dinspre restul lumii, noi, „tinerii de oras”. Asta nu inseamna ca ii idealizez in nici un fel, se poate spune ca intr-adevar sunt prosti dar traim si vom continua sa traim in aceeasi tara. Si asta nu inseamna sa acceptam vreo concesie explicita, oamenii astia nu inteleg factualul situatiei ci sunt doar manipulati ideologic. Dar cand protestul devine un prilej sa ne batem pe spate si sa ne vedem ca fiind mai buni ca altii mi se pare ca isi pierde din puterea de a schimba si intram intr-un joc care favorizeaza clasa conducatoare, punand vina pe un segment de populatie in loc sa ne faca sa realizam ca oamenii care trebuie trasi la raspundere sunt cei care au fost investiti cu o responsabilitate. Si asta nu vine ca o critica a protestului in general sau a lui Iohannis sau nimic de genul, mi s-a parut un pas mare in fata pentru societatea civila, dar pare ca in mod organic se indreapta inspre ceva care nu are puterea de a schimba ceva pentru multa vreme si e un potential pierdut.

 • floricica_dansatoarea spune:

  boss, aici de fapt discutia merge mai sus de atat. sigur ca ei sunt niste idioti sinistri, nu aici se punea problema, ai perfecta dreptate in tot ce spui, dar problema se pune in legatura cu rolul statului in educarea maselor de idioti sinistri.
  si nu ma refer la faptul ca au avut acces la educatie si l-au refuzat, pt ca asta este o abordare liberala, genul de abordare pe care o ai tu in articol (fiecare cu pizda ma-sii). acum nu se mai poate face nimic pt batranii idioti, dar tinerii idioti mai au o sansa: sa le fie educata gandirea in mod fortat, indiferent de mijloace.
  asta, sau sa nu mai aiba drept de vot. da-i in mm de sclerozati.

 • Daniela spune:

  Te iubesc din suflet brav centaur!!

  Pe bune acum, credeam ca sunt singura care i-ar fi călcat pe cap.

  • Klauss spune:

   Corect, mentalitate de om care intelege principiile democratiei : ce nu ne place noua trebuie „omorat”…in comunism sigur nu era fix la fel…sau era ? ca nu mai stiu…

  • Gicu spune:

   Am ras fix o microsecunda.
   Slab.

   Esti perfect pentru antena3.

  • Jane Făe spune:

   De ce trebuie să faci ceva cu niște privați?! Vrei să fii tu dictatorul nostru, idiotule?

 • Nume spune:

  Cine dracu le plange astora de mila?

  • Jane Făe spune:

   Bă, asta mă întrebam și eu. Cică niște fuflețele, dar nu mi-e clar care.

 • Petrica spune:

  Haha, ce țărănuș prost ești.

 • oy spune:

  Ultima fraza e aur.

 • uudhsiufs spune:

  păi, ia să ai și tu vârsta lor? LOL plm, e simplu: ei oricum or să moară la 64 de ani la coadă la medicamente… pentru ei termen lung nu mai există. de asta acceptă niște realități vremelnice.

  iar tu nu accepți să publici un comentariu care se referă la dublul standard. dacă e să fie dreptate să fie până la capăt. fiindcă dna ar funcționa mai bine ca instituție de procuratură dacă nu ar fi acolo o copie a lui ponta. LOL de asemenea, țara cu un președinte mai competent.

  în plus, haideți să separăm cum trebuie și clar puterile în stat. cine controlează pe cine… și cum se echilibrează balanța. altfel, o să ne certăm degeaba.

 • chiombi spune:

  cineva s-a ocupat intens sa faca generatii noi de cretini din astia. cand a venit prostovanul de funeriu la ministerul educatiei a avut o singura idee buna: camere de filmat la bac. s-a vazut rezultatul a 20 de ani de lasat educatia la mana politrucilor si a puturosilor.

  prostii astia batrani de azi sunt inlocuiti in fiecare zi de analfabeti functionali proaspeti.

  • Cristi spune:

   Corect!

 • Larissa spune:

  În sfârșit a zis cineva chestia asta. Mulțumesc!

 • Lol spune:

  Nu. Eu tin minte ca in iunie 90, de-abia ce se intrunise un Senat cu 90 din 110 locuri ocupate de FSN prin alegeri libere, si cum trei pulai stateau la maidan, fara autorizatie, si tipau sa vina ambasadele sa vada ca sunt oprimati. In SUA sau RUMB, politia i-ar fi batut pe cei trei pulai pana le mergeau fulgii, chiar daca protestau impotriva unui guvern de 51%. Iliescu, un bou, s-a gandit sa organizeze ceva ce pare o contramanifestatie. Si-a atins scopul direct, indepartarea smegmei de pe centrul Bucurestilor, dar nu si scopul indirect, evitarea farsei cu oprimarea. Culmea ironiei este ca in guvernul Roman este co-optat si „opozantul” Patriciu ca ministru al economiei. Deci plm, pulaii din piata nu reprezentau pe absolut nimeni.

  Accidental, asta se intampla si azi. S-a umflat ranza in partiduletul de buzunar cu 8%, la doua saptamani dupa ce electoratul le-a arata usa. Pulaii din piata nu au grija ordonantei lui Dragnea, ci doar cum sa dea jos guvernul. (Mai tii minte cand Oprea omora motociclisti? Cand Ponta omora metalisti? Tot asa si atunci, problema era existenta lui Oprea, nu moartea motociclistului.) Boul de Dragnea organizeaza contramanifestatii in loc sa-i ciomageasca pe cei fara autorizatie. In viitorul imediat, PSD va pricepe, va coopta la guvernari doi clotilzi, si vor trai fericiti pana la adanci batraneti.

  • Jane Făe spune:

   În SUA?!
   Bă comunist retardat ce ești, în SUA dreptul de a protesta e unul dintre drepturile esențiale.
   De-aia îi lasă pe țigani să dea foc și să calce în picioare steagul SUA.
   Dreptul la exprimare, comunist retardat ce ești, e garantat în SUA, indiferent ce căcaturi spui (evident fără calomnii și căcaturi ilegale de genul ăsta).
   Dreptul la protest împotriva președintelui, senatului si oricărei alte instituții e un drept garantat în SUA, comunist retardat ce ești, și asa e bine, comunist retardat ce ești.
   Nu contează pe cine reprezinți, comunist retardat ce ești. Poți să protestezi de unul singur, reprezentându-te doar pe tine, comunist retardat ce ești.

  • Cristi spune:

   ba pula, vrei să ciomageasca toată tara?

 • diana spune:

  crede-ma ca in restul timpului pot zice chiar ca te urasc si ma cam enerveaza ce scrii, dar de data asta sunt 100% de acord cu tine. mi se pare ca genul asta de oameni pe care ii vedem in live-urile de la protestele psd si-au odihnit mintea mult prea mult. e adevarat ca e mai greu sa te gandesti la chestii precum politica, legi, mersul lucrurilor, imagini de ansamblu cand abia ai ce pune pe masa, dar majoritatea au renuntat de mult si asta se vede pe ei. si hai ca i-am vazut si in alte contexte cum se comporta (autobuze, supermarketuri, la medic etc) si au acelasi comportament de cacat care nu tine de facultati sau situatia materiala, ci de putin bun simt si de cum te adaptezi in societate. asa ca da, nu cred ca ar trebui sa le plangem de mila ca oricum isi plang singuri toata ziua si au facut asta o viata intreaga. ar trebui sa ii luam drept exemplu de asa NU, o sa fac tot posibilul sa nu ajung asa la varsta lor. mersi, pa.

  • Jane Făe spune:

   Nu te cred.

 • Alexandru' spune:

  Drăguț expus! :)

  La faza cu „ăia care transformă protestele în fiesta și le duc în derizoriu cu flash moburi dansante și concurs de pancarte istețe” nu prea înțelegi tu ce se-ntâmplă, dar nu că te-ar opri să te exprimi, șezând o nație de PSDă și-n tine :). În rest da, bine zis!

  • Jane Făe spune:

   Mamă ce te-ai atacat tot!

 • mihaela spune:

  Urat articol. Autorul sau autoare, nu i am retinut numele, nu se gandeste ca va imbatrani. Ca acesti batrani care au suferit si au iesit in strada in decembrie 89 pt ca ei sa poata demonstra fara sueratul glontului la ureche.Toti avem sau am avut parinti care ne au crescut. Din ce am citit in saptamana asta am ajuns la concluzia ca nu stim sa traim in democratie, dupa ei daca nu ai aceeasi idee cu mine esti: batran, prost, incult, fara dinti in gura, manipulat etc, numai ca, nu crezi in spoiala de democratie. Rusine, si încă odată , proverbul românesc „Unde e multa minte e si multa prostie”, se adevereste.

  • gorunea spune:

   Mihaela, n-ai inteles nimic. Vorba poetului: aveti internet in bucatarie? Masina ta de spalat da wireless? Sigur ca o sa imbatranesti si tu, o sa fie naspa. Si? Toata lumea o face, de ce sa nu o faci si tu? Asta nu inseamna ca e vreo valoare. Sunt o gramada de cretini cu parul alb, care au supravietuit doar pt ca a avut grija statul de ei.
   Iaodi, cred ca stapanul blogului asta are sclavi care scriu. Stilul postarii se apropie dar nu e 100% conform cu originalul. Internship, gen. Nu e rau, zic.

   • creca spune:

    mihaela e bolsevica..hai s-o futem ca-n romau ion..adica invers.

  • Jos_cenzura spune:

   Faptul ca imbatranesc urat nu inseamna ca trebuie sa ii las, din mila, sa-mi futa mie viata cu alegerile lor de sclavi speriati.

  • Jos_cenzura spune:

   Si ceea ce am scris mai sus nu se rezuma la batrani. De aia sustin cat de cat ideile libertariene – nu doresc ca massele de oameni sa aiba atata putere asupra mea, chiar daca o fac in mod democratic prin alegeri libere si nemasluite. Cu cat mai putine lucruri raman in sfera privata (si nu in cea publica), cu atat e mai mic pericolul ca astfel de oameni cu care nu suntem de acord sa ne influenteze viata in mod negativ.

  • Jane Făe spune:

   Vacă cu cabină, trebuie să îți reamintesc că cei care erau tineri și au ieșit în stradă în ’89 sunt la Victoriei?

  • shab spune:

   sunt gata sa pun pariu pe oricat ca nici macar una singura din fosilele stirbe care guita in fata cotroceniului nu a iesit in strada la revolutie.

   • shab spune:

    de ce plm imi apare copilul asta la avatar?

    • Vmo spune:

     Pentru ca esti un pedofil!

  • Nautilus spune:

   Un fost elev al anilor ’80 şi ’90 ar fi înțeles suferința lor, din vremea când îşi scrânteau degetele în urechea şi perciunii lui.

   Aproape că îi vine să le panseze pumnul pe care şi l-au julit în nasul lui.

 • gorunea spune:

  Ce e ala flashmob? La ce ajuta? Rad pesedistii de flashmoburile voastre. Cu cat esti mai ridicol, cu atat mai mult te dispretuiesc dujmanii. Daca vrei sa impui respect, n-ar fi rau sa fii om serios, nu saltimbanc. Ca te trezesti la urmatoarele alegeri ca iti vine sosonarul de partid la usa cu ulei de goji, cu zahar brun african, de ala bun, cu ceai de papadie hymalaiana, puse frumos intr-o poseta vintage. O sa-ti cada ochelarii de uimire, o sa-ti ridici palariuta si o sa te scarpini in cap (da, s-a schimbat ceva, frate) si apoi o sa fugi cu esarfa fluturand catre sectia de votare unde o sa pui stampila pe cei trei trandafiri.

  • Jane Făe spune:

   Mmmmm… goji cu papadie hymalaiana…

 • Diana spune:

  Bai, sincer am citit primele randuri si deja gresesti :) Asa ai zis si cu florile, ca merge mai bine o laba la huligani :) Maica-mea si alti parinti au venit cu noi, dupa ce inainte ne certam pe subiect. I-am zis pe Facebook ca o iubesc public si a inceput sa citeasca mai multe stiri :) Ai facut psihologie zici, gandeste-te din alt unghi. Flori!

  • creca spune:

   tu vrei sa te futi dar nu stii s-o spui…este?

   • Diana spune:

    Sunt deja victima, Acum vorbeste doar invidia (am vrut sa scriu alta stare dar dickpic).

  • matamare spune:

   Buna, Mihai!

   Numele meu este Alexandru si vreau sa-ti spun ca-ti apreciez foarte mult blogul. E foarte incisiv.

   Te rog frumos sa ne anunti cand mai scrii ceva.

   Multumim

 • Rinnad spune:

  Corect, dar cu idiotii tineri ce faci? De bine de rau, astia batrini or sa devina prînz in curind. N-o sa crezi citi tineri stricati la cap exista.

Adaugă un comentariu