Ca să înțelegem de ce o vomă ca Radio Guerilla există, trebuie să înțelegem care este diferența dintre români și un popor normal.
Într-un popor normal populația e împărțită cam așa: 50% idioți, 40% mediocri, 9% oameni cu inteligență peste medie și 1% oameni inteligenți.
Cum noi facem parte din (pe cifre) cel mai prost popor din Europa, la noi situația e diferită. Poporul român e format din 90% idioți, 9% mediocri, 1% oameni cu inteligență peste medie și o cantitate absolut neglijabilă de oameni inteligenți.
Și această aberație statistică face ca mediocrii să fie mult mai puțini decât idioții, dându-le falsa impresie că sunt elite. Și așa a apărut Radio Guerilla. Un post de mediocri, pentru mediocri. Un loc unde se strâng și râd de idioți, ca să se simtă deștepți. De parcă observarea unui comportament idiot îi face pe ei mai puțin mediocri.
În esență nu există nici o diferență între Radio Guerilla și Radio Zu. Publicul e la fel de prost. Părerile sunt la fel de cocălărești, doar puțin înfășurate în elitism. Muzica e la fel de mizerabilă, doar că în loc de manele-pop e muzică de lift și de reclame la bere. Hipstereli la fel de simple și banale ca și manelele lui Alex Velea, doar că mai puțin pop.
Un loc unde mediocri țipă la alți mediocri că nu-s mediocri, și toți aplaudă. Corporatiști și publicitari din upper lower class care au făcut o facultate de mântuială și se cred intelectuali. Smegma societății. Aceeași cocălăreală ca peste tot, dar cu un strat de elitism pe deasupra.
Toate campaniile lor la asta se rezumă ”noi suntem deștepți pentru că uite un comportament de cocalar pe care noi îl descurajăm deci automat suntem intelectuali”. A început cu atlasul de mitocănie urbană, un jeg în care mediocrii se aplaudau că nu ies în șlapi la mall și a continuat cu tot soiul de aroganțe de genul.
Ultima: angajații Guerilla au semnat că nu au colaborat cu serviciile și Dobro s-a lins pe sfârcuri în public că ce tare e el că face asta.
Din nou Guerilla a prezentat un exemplu social. Ne-a dat jos de pe căcat pe toți și ne-a arătat cum ar trebui să fim ca oameni.
Sunt așa de multe chestii greșite la asta încât nici nu știu de unde să încep. Cred că o să vomit puțin.
Paginademedia.ro: Cum a venit ideea demersului?
Mihai Dobrovolschi: Chiar dacă parem mereu cu zâmbetul pe buze, în sediu avem deseori discuții despre jurnalism, despre etică, politică, viața cetății, acoperiți, lege etc. Ne-am dat seama ca suntem, printre atatea paradoxuri românești, și într-unul constituțional: articolul 31 ne obligă să informăm corect opinia publică or, cum poți să informezi corect dacă nu controlezi editarea și intenția informației?
Ce căcat chelos cu ochi dom’le.
Cum discută ei la sediu despre jurnalism de parcă ei fac jurnalism.
Țineți minte ancheta aia faină de la Guerilla? Da’ reportajul ăla excelent?
Nu?
Cum, n-au făcut niciunul niciodată și sunt doar niște păreriști care cacă păreri alt-banale și bagă muzică de lift fără să iasă din redacție sau să aibă vreun tip de aport jurnalistic?
Și în instituțiile normale se semnează genul ăsta de chestie fără să te caci pe tine în public?
Dar cum căcat să ai aroganța să semnezi așa ceva, de parcă te-ar crede cineva capabil? E ca și cum m-aș duce eu să semnez că n-am futut-o pe Jessica Alba. Stai, coițe, că nu m-a bănuit nimeni. Nici n-am față. Nici circumstanțe. De unde și până unde să semnez așa ceva?
Și de unde și până unde se cred ăștia jurnaliști. Ce, dacă vorbești spre public, gata, ești jurnalist? Ca să fii jurnalist trebuie să produci știri. Nu doar să o arzi autosuficient gargaristic pe ce știri scot alții.
Nu vreau să insist pe subiect, că și-a bătut și eftimie pula de ei, și nu pot să-i dau link că na, antipatiile trebuie păstrate. Ca să apară și el în istoria literaturii române de la 2100, ca notă de subsol (*băiat care s-a certat cu Radu Alexandru, ) dar în mare asta zicea și el. bășini de pseudointelectuali mediocri care-și dau importanță.
Mi-i și imaginez cum s-au strâns ei să facă o labă în cerc și, cu două puli în brațe, Dobro a exclamat:
„Vă dați seama că la ce jurnaliști importanți, profi și relevanți suntem noi, oricare dintre noi ar putea fi acoperit al serviciilor? Pentru că suntem formatori de opinie profunzi! Adică da, ne ascultă maxim 30 000 de puleți, dar puleții ăia sunt geniali. Fiecare e formator de opinie la rândul lui. Tehnic, mesajul nostru schimbă destinul țării. Cu mari puteri vin mari responsabilități. Trebuie să semnăm în public că nu suntem ofițeri acoperiți! Pe deasupra vom da un exemplu solid la restul presei. Dacă nu noi, elita, atunci cine?”
Impostori penibili dintr-o țară de căcat în care mediocrii se cred elite.
Comentarii (17)
Eu știam că elitele din România au doar naționalitate română, în nici un caz nu sunt români puri. Dobrivolski suferă de calviție; nu de elitism
Cand spui ca facem parte din cel mai prost popor din Europa, te referi la rata analfabetismului?
Nu, se referea la ma-ta!
Ai grija, poate te suna Dobro si te baga in direct sa explici ce ai vrut sa spui :)
m-ai facut sa ma simt bine ca nu ma consider elita. si nici n-am cea mai vaga idee cine pula mea ar fi, daca mi-ai cere un nume..
eu ama
Ba, mie- mi pare ca e un cacat pentru liceeni. Numai aia sufera de lipsa identitatii si cred ca daca se imbraca cumva, vorbesc intr- un anumit jargon si imita anumite gesturi/ apucaturi, sunt altceva decat niste trantori (mai mult sau mai putin privilegiati/ cocolositi de parinti/ circumstante) .
Din pacate, stiu lume care- mi freaca ridichea ca ‘da ce asculti tu, daca nu RG? Du- te la Zu, bla bla) . Raspuns simplu: nu fa, pi*da, telefon.
Cum sa existe radiouri cand Spotify. Co3 memele astea cu radio-uri relevante sunt pe prag de mult asteptand un sut in pizda. : /
Mmmm… Jessica Alba… Mmmmmm…
Daaaaaaaaaaaa… Subscriiiiiiiiiiiiiu…
lumea e cutremurata. cum, centaure, chiar n-ai futut-o pe jessica alba?!!!! tu, cel mai centaur din univers?!!!!
Nu au 30000 de ascultători. Dacă 30000 de oameni au auzit de ei, asta nu înseamnă că îi ascultă.
Parca asa e. Pe o parte. Pe cealalta parte, nu stiu ce sa zic, suna cumva ciudat sa citesti ca elitele din spatele TNR si Atletico Textila critica celelalte elite. Doar zic.
Conform https://www.cliffsnotes.com/study-guides/sociology/social-and-global-stratification/types-of-social-classes-of-people, un publicitar nu e „upper lower-class”, e cel mult „middle class”, dpdv social. Ca vrea el sa se creada upper class, e treaba lui.
Vezi ca ai incurcat sensul. In engleza adjectivele se pun in ordine inversa fata de romana. „Upper lower-class” inseamna partea de sus a clasei de jos, nu partea de jos a clasei de sus. Deci publicitarul un fel de cersetor „de top” care are doar un pantof gaurit, nu amandoi, cum are cersetorul obisnuit. Hai, spor la ciocnit ouale cu femeia, sper ca ti-am adus putina lumina in noaptea asta.
Ba, cu ideea ta sunt total de-acord. Eftimie a fost un carnat, ca a bagat-o pe stiri false si a ambalat-o in opinie personala si-n gluma. A mai intrat in direct si s-a umplut de maro si-a mai scris si articol dupa, ca ce le-a dat-o el.
Daaaaaa !