Locul 3 – Decât o Revistă

3. Decât niște hipsteri

Ați auzit de revista Decât o Revistă? Dacă nu, felicitări, sunteți din cei 99,9999999%. E ceva pentru corporatiști upper lower class. Povești. În principal redacția lor luând interviuri lungi și ample la diverși edgelorzi artistici din cercul lor anonim. Și pe chestii curente fac niște proze, nu știu cum să le zic. Niște relatări ale sentimentelor oamenilor. Spre exemplu, cu Colectiv au făcut articole ample despre ce au simțit toate victimele și salvatorii de atunci, cu zero informație. Înțeleg de ce ar consuma cineva asemenea conținut. Nu am nici o problemă cu genul ăsta de conținut. Cum nu am nici cu telenovela turcească Kosem de pe Kanal D la care probabil se uită mama ta. Dar spre diferență de DoR, Kosem nu spune asta despre el însuși:

Vrei să vezi cum e o revistă vie? DoR Live transpune pe scenă conceptul și dinamica unei reviste, alături de unii dintre cei mai creativi și relevanți jurnaliști și artiști ai momentului. Poveștile din show stau sub semnul generațiilor – a ce le diferențiază, unește sau definește.

Decât o Revistă (DoR) este o revistă trimestrială de jurnalism narativ care publică povești despre cum trăim azi și care explorează familiarul realității românești, experiențele și trăirile care ne sunt comune.

Ce pula sufletului meu e jurnalism narativ? Nu poți să agăți termenul de „jurnalism” de orice chestie și să o faci altă chestie. O, uite, am terminat o bere. Trebuie să fac niște jurnalism uretral. Cei mai creativi și relevanți jurnaliști ai momentului. DE LA O REVISTĂ CU UN NUME DE INSIDE JOKE PRINTRE CORPORATISTI DESPRE BUCURESTENI SUBMEDIOCRI IN CARE TOATE ARTICOLELE SE POT REZUMA LA „E DE CĂCAT SĂ PĂȚEȘTI NASOALE”.

Cum, coaie, să zici așa ceva despre gașca ta obscură? Bazat pe ce? 100 000 de like-uri la pagină? 30 de like-uri în medie la o postare? un tiraj de 4000 de exemplare? Cum să zici așa ceva și să nu te aștepți la un car de muie?

***

Comentarii (10)

 • vasea spune:

  si mama ta la ce telenovela se uita, barosane?

  • Radu Post author spune:

   la nute

   da de ce o iei asa agresiv ca si cum ar fi vreo sugestie in text ca mamele voastre sunt mai proaste decat a mea, sau ca oamenii care se uita la aia sunt prosti la modul general? ca am explicat chiar de-aia mai jos ca nu am nici o problema cu forma aia de entertainment? cat de prost esti??

   • Caras Vulva spune:

    Se vede că omul joacă ȋn champions league -ul ignoranţei absolute, subventionatã de trinitas

 • Jane Făe spune:

  Dacă dă careva clic pe link-ul câtre ăia, li se dublează traficul. Și mai zice lumea că Centaurul nu e băiat de treabă.

  • Gbriela spune:

   :))))))

 • Vmo spune:

  Vasea, te mai informam ca mă-ta în pauza de reclama de la telenovela aia ne suge pula, dar după cum spunea și centaurul nu o lua ca un atac la persoana ci doar ca fapt divers!

 • pau spune:

  Pai boss, sa cresti de la 1500 de exemplare in 2009 la 4500 8 ani mai tarziu, nu-i de colea. Plus ca unii mai cumpara si PDF-ul, deci, folosind logica Guerrilla, audienta e de peste juma de milion

  • goldy spune:

   pai nu-i buna logica, cititorii sunt peste 10 mil, fiecare exemplar al revistei ajunge intr-un coafor sau cabinet de medicina, iar ei fac schimb din cand in cand intre ele… deci minim 10 mil cititori, se bat oamenii sa cumpere revista, dar ce sa-i faci daca e exclusivista, nu poti sa o vinzi la pulime.

 • Alex spune:

  DoR e marca a uniunii scriitorilor, si cu asta am spus tot. Turma de impotenti colectioneaza un nou titlu inutil, doar ca asta e marketat catre „tineri”. Lel.

  Am citit doua numere, si mi-a ajuns pentru 3 vieti. Spre exemplu, o poveste era despre o gagicuta care voia sa faca un app, dar n-a reusit. Ok, si care-i lectia? E de urmat cineva care n-a reusit? Mi se extrage vreo concluzie, de catre autorul care-i expert in economie? Cicat, nimic din toate astea, doar parerile tipei care-a dat fail. Pai ok, si eu am vrut sa fiu presedinte dar n-am reusit, ia-mi pula la intervievat.

  Cam asta.

 • Fanica spune:

  Ce aveti voi mai cu oamenii astia, ce, n-ati mai vazut teribilisti pe lumea asta? Sau astia sunt primii care va radiaza in ochi? Zic si ei la caterinca tot felul. Si sunt pe lume prosti calaie sa le dea like, va supara asta? Ce, doar nu e padure fara uscaturi, si la noi in tara e ca toamna intr-o padure de foioase. Is prostii cu nemiluita. Sa fie sanatosi!

Adaugă un comentariu