Ai fost mințit toată viața în legătură cu forma Pământului!

Ai auzit probabil de dubioșii care cred că pământul e plat. Și nu mă refer la țața Floarea de la țară, care nu s-a întrebat niciodată ce formă are pământul, n-a întrebat-o nimeni, dar dacă ar trebui să-și dea cu părerea, asta ar fi.

Nu. Oameni cu școală peste medie care chiar sunt convinși că pământul e un disc. M-a făcut foarte curios subiectul în ultimul timp. Au niște argumente chiar bune. Vorbesc serios. Trebuie doar să le priviți fără preconcepții.

În primul rând toată gravitația e fake. Toată teoria se basează pe magnetismul unui miez al pământului extrem de încins. Doar că metalul își pierde proprietățile magnetice când e încălzit la temperaturi extreme. Toată teoria gravitației e o aberație făcută să compenseze și să explice niște forțe așa, din burtă. Când explicația e foarte simplă. Suntem pe un plan drept care accelerează în sus cu 9,8 metri pe secundă.

Soarele și luna sunt mult mai mici și mult mai aproape și suntem înconjurați de un zid de gheață.

Da. Antarctica e un zid de gheață de jur împrejur. Nu credeți? Atunci de ce e o blocadă militară acolo de nu poți să treci (google antarctica treaty)? De ce nu zboară sateliții?  De ce nu avem imagini?

De ce NASA nu a ieșit din orbita inferioară a pământului de peste 40 de ani ? 

De ce toate pozele cu pământul din spațiu sunt photoshop?

De ce toate filmările din spațiu sunt fish eye lens pentru a crea o curbă artificială? Vă provoc să găsiți o filmare a pământului din spațiu fără fish eye.

Până și traseele avioanelor au mai mult sens cu pământul plat.

Pentru cât de departe e de noi, soarele își schimbă prea rapid mărimea.  

Sigla NATO = pământul plat. 

Nori în spatele soarelui. CARE E LA 93 DE MILIOANE DE KM, LOL!    

 

Și astea sunt doar așa, câteva chestii ca să vă deschid curiozitatea. Există mult mai multe dovezi, explicații și greșeli evidente în modelul actual, trebuie doar să căutați.

Normal că nu cred că pământul e plat. Nu cred nici că e rotund. M-am oprit din crezut chestii de mult timp. Am doar bănuieli și păreri. Probabil e rotund. Dar părerea mea că e rotund nu e bazată pe vreo profundă înțelegere a legilor universului. E bazată pe o înțelegere puțin peste medie a unor manuale de fizică de gimnaziu. Obiectiv, sunt idiot. Dar comparativ cu restul speciei umane, sunt sigur că înțeleg fizica mai bine decât gen 90% dintre oameni. Asta pentru că deși sunt obiectiv idiot, la fel de obiectiv majoritatea oamenilor sunt mult mai idioți decât mine.

Și cu înțelegerea mea peste medie a chestiilor, argumentele ăstora de mai sus mi se par plauzibile. Din câte știu și înțeleg eu cu sfecla mea, AR PUTEA FI AȘA. Desigur, 80% dintre ele sunt demontabile dacă dai o căutare pe google și găsești un științolog care îți explică ca la proști care-i faza. (80% doar. adică există și chestii cu care sunt de acord că nu prea se leagă cu povestea oficială. Care-i faza cu Antarctica? De ce n-a traversat-o nimeni? De ce e blocadă militară în jurul ei? De ce ne căcăm pe noi atâta cu găsit chestii pe marte când avem un întreg continent care cândva a fost verde și e sub gheață de minim zeci de mii de ani și unde sigur au rămas înghețate chestii faine sau poate cine știe ce a mai evoluat pe sub gheața aia, că există caverne cu căldură și chestii și nici măcar sateliții nu fotografiază Antarctica, găsesc pe google maps poze cu mine cum ma scobesc in nas dar din antarctica numai pixeli futuți mi se pare suspect cât dezinteres este față de antarctica comparativ cu ce potențial are)

Dar să dau tichia de folie de aluminiu jos.

Problema e că spre diferență de mine, când aude o teorie, prostul de rând nu caută mai multe despre subiect, ca să își formeze o părere. Își formează părerea în funcție de ce tip de prost e, apoi caută argumente să i-o confirme.

Pus în fața unei alegeri de înțelegere a realității, prostul va alege în funcție de cum e el, nu de cum e realitatea. Și din punctul ăsta de vedere, există două tipuri de proști, în funcție de cum s-au format.

1.Prostul conformist

Prostul conformist e convins că cu cât cred mai mulți oameni o chestie, cu atât chestia aia e mai reală. Prostul conformist crede că pământul e rotund din același motiv pentru care crede în Dumnezeu. Pentru că mulți oameni din jur cred asta. Nu înțelege el de ce e rotund, dar nu îl deranjează asta prea tare. Important pentru el e să fie de acord cu majoritatea oamenilor pe ce consideră el că e „adevăr”, pentru a simți că face parte dintr-un grup.

”Nu înțeleg cum s-a ajuns la acest răspuns, dar majoritatea oamenilor din jur îl consideră adevărat, așa că e adevărat și pentru mine”

2.Prostul conspiraționist

La fel ca și prostul conformist, prostul conspiraționist își pornește concepția de viață dintr-o incapacitate de a înțelege realitatea.

Având o părere mult mai bună despre sine decât prostul conformist, atunci când nu înțelege un răspuns, concluzia lui nu e că ar trebui să aibă încredere în majoritate că ăla e răspunsul, ci că răspunsul ăla e greșit. Trebuie să existe un răspuns pe care îl poate și el înțelege. Doar că e ascuns.

Așa că atunci când găsește un răspuns pe înțelesul lui, e extrem de fericit. Mai ales dacă răspunsul ăla e un secret pe care nu-l știu majoritatea oamenilor. Se simte special. A văzut ce se întâmplă după cortină. Nu e ca toată lumea. Face parte din minoritatea care deține Adevărul. Majoritatea e mințită. Pentru că sunt proști. El a recunoscut minicuna. E deștept și aparține unui club exclusivist. Adevărul nu e pentru toată lumea. Nu e la îndemână.

Bineînțeles, ambii sunt proști, pentru că adevărul n-are legătură cu numărul de oameni care cred o chestie.

Plat-pământiștii sunt un exemplu absurd. Sunt sigur că majoritatea nu cred în așa ceva pe bune și sunt la fel ca și mine, postabsurdiști conflictuali. Dar același mod de gândire se aplică și la vegani, antivacciniști, dacopați, și toate curentele astea care propun o variantă „alternativă” asupra realității. Credințe dubioase cu ale căror acoliți ne întâlnim zilnic.

Păi bine, atunci haide să le explicăm realitatea cu ARGUMENTE și să îi aducem pe calea cea bună!

GREȘIT! COMPLET GREȘIT! Mereu când văd un tâmpit că explică de ce vaccinurile sunt bune, că dacii nu au construit piramide și că UE nu vrea să maronească populația europei la ordinele evreilor masoni îmi vine să îi iau la șuturi.

Cum să explici unui prost conspiraționist cu argumente, când nu argumentele l-au adus acolo? Să recapitulăm. PROSTUL CONSPIRAȚIONIST A AJUNS LA CONCLUZIA LA CARE A AJUNS DOAR DIN DOUĂ MOTIVE.

1 – Faptul că face parte dintr-o minoritate exclusivistă care deține adevărul îl face să se simtă superior.

2 – Are o convingere de viață de bază că adevărul e ceva ascuns, pe care foarte puțini oameni îl cunosc. Convingere pe care nu ai cum să i-o schimbi și care îl va face să respingă AUTOMAT orice variantă a adevărului mai populară decât cea a lui.

DECI RADU, VREI SĂ ZICI CĂ DACĂ DAI DE UN PROST CONSPIRAȚIONIST N-AI CE SĂ FACI CU EL ȘI CĂ ÎȚI PIERZI TIMPUL DEGEABA PENTRU CĂ NU AI CUM SĂ-L CONVINGI DE NIMIC?

Absolut deloc nu vreau să zic asta. Prostul conspiraționist poate fi foarte util și foarte ușor de convins de chestii.

Util e pentru că, spre exemplu, îți poți face o sectă dubioasă/cult sinistru cu ei. Niciodată un prost conformist nu va intra într-o sectă dubioasă sau un cult sinistru. Pe ăștia îi poți aduna foarte ușor în schimb, după care îi poți taxa de bani.

Tot ce trebuie să faci e să le prezinți un adevăr MAI EXCLUSIVIST, MAI UȘOR DE ÎNȚELES, MAI ASCUNS ȘI MAI DEPARTE DE ADEVĂRUL ACCEPTAT DE MASE DECÂT CONSPIRAȚIA ÎN CARE CREDE EL. Dacă faci asta, îți mănâncă din palmă.

Să vă dau un exemplu. Vorbeam mai devreme despre forma pământului. Am spus că eu cred că e rotund, dar nu v-am spus tot Adevărul.

Ei bine, sunt gata să vă spun ce cred eu CU ADEVĂRAT despre forma pământului.

E concav.

E o sferă, globiștii au nimerit asta, dar noi suntem în interiorul ei.

Tot universul care credem noi că e există, de fapt, se rezumă la o singură bilă. Noi suntem în interiorul coajei. În mijloc e o gaură neagră care ne împinge spre coajă și crează gravitația.
În jurul ei se rotesc soarele și luna, care sunt mult mai mici decât credem. Când soarele e de partea cealaltă a găurii negre, aceasta absoarbe toată lumina și se face noapte. Fiind gaură neagră, încetinește timpul în apropierea ei, de aceea dintanțe mici par imense. Toată infinitatea cerului e doar o iluzie.

Și cum de nu vedem că e concav întrebați? Că ar trebui să vedem orizontul cum urcă? Tot de la gaura neagră. Distorsionează lumina și razele ajung la noi pe o traiectorie curbă, nu dreaptă, cum am crede.

 

Și toate acestea au fost demonstrate de dr. Cyrus Teed  în 1896 când a testat curbura pământului cu o linie perfect dreaptă și a demonstrat într-un experiment care NU A FOST INVALIDAT PÂNĂ ACUM (pe bune) că pământul e curbat, doar că invers decât credem noi. Uitați și poză cu aparatul de măsurătoare, omologat și testat. Aparatele omologate testate și observate de alți semeni instruiți au arătat că pământul are exact forma și mărimea pe care o știm, doar că se curbează în sus, nu în jos. SUNTEM ÎN INTERIORUL BULEI.

Dragii mei. Vă spun cu siguranță că pot repeta experimentul, demonstra că pământul e concav, noi trăim în interior și ce înseamnă asta pentru noi, ca omenire. Am nevoie doar de încrederea voastră. Să credeți în mine, cu mine și în pământul concav. Și să îmi dați bani. Vă promit că în schimb vă voi oferi Adevărul Adevărat. Dați-mi toți banii voștri chiar acum!

***

Comentarii (65)

 • dorinel spune:

  boos, vreu sa iti cer scuze pentru cacatu ala cu spoilerul de la got, scuze ca ti am stricat seara, noroc

 • Zarax spune:

  Wtf? Gravitatia nu are nici o legatura cu magnetismul!!! Gravitatia este distorsiunea spatiului cauzata de masele foarte mari ale planetelor/stelelor, gaurilor negre, etc. Poate ca trolezi, dar aici chiar m-am enervat, am picat in capcana. Este o teorie demonstrata si calculata si care functioneaza peste tot… bine, ar mai fi materia intunecata, mai multa gravitatie decat ar trebui. A, si energia intunecata, un fel de antigravitatie… in rest totul e ok… oh, wait… fuck…

 • Zoltov spune:

  Și eu care chiar am crezut că faci săpături și cauți informația la sursă… oh well,de-aia te cicălesc acum.
  Ca să-ti răspund la întrebările tale despre Antarctica, The Antarctic Treaty este un tratat internațional (document cu forță juridică obligatorie,important de reținut) al cărui scop este stabilirea utilizării în scopuri pașnice a zonei Antarcticii.
  Se prevede în mod expres în tratat că,printre altele, cercetarea științifică este încurajată și că niciun stat nu are voie să revendice vreun teritoriu din Antarctica sau să efectueze teste cu arme nucleare, chimice,etc.
  Nici vorbă de blocadă militară sau tampenii de genul ăsta. Da,există forțe militare în zonă, dar alea sunt acolo ca să se asigure respectarea tratatului, nu ca să ciuruiască orice curios.
  Sper că am fost suficient de clar, dar dacă nu, ori dacă nu mă crezi pe cuvant,ia și citește singur: http://www.ats.aq/e/ats.htm

 • kio spune:

  Cea mai tare teorie pe care am auzit-o e ca pamantul a fost candva demult rotund, doar ca s-a izbit de el un asteroid si l-a „ciobit”. Din bucata care s-a dizlocuit s-a format luna, iar pamantul a ramas asa, cu o bucata lipsa – iar marginea „prapastiei” e strajuita de armate, evident. Omul care mi-a spus asta crede sincer in varianta sa, si a reactionat foarte ofensat atunci cand am mi-a scapat „deci ca o death star, nu?”

 • Stefan spune:

  Era un citat din Kazi Ploae „daca o arzi nonconformist ca sa vezi, te conformezi”. Si da, sunt un incult.

 • Razvan spune:

  Salut. Eu sunt Stefan. M au schimbat anii

 • Filip spune:

  Mi se pare incredibil ca v-ați apucat să explicați ce scrie omul asta in articol…Plm, qed.

 • gigelul spune:

  Shit son. Ai blocat toate mintile luminate si iluminate. Nici un comentariu pana acum. Adevarat Headshot! Sfinte cacat ……

 • Ovidiu spune:

  E plat dar incretit si un pic murdarit. Inainte a fost sul.

 • George spune:

  Legat de traversarea Antarcticii, au fost multiple expediții. Trebuie doar să le cauți: https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_Antarctic_expeditions

  Printre ultimele:

  2016−17 — February 7 Mike Horn completes first ever solo, unsupported north-to-south traverse of Antarctica from the Princess Astrid Coast (lat -70.1015 lon 9.8249) to the Dumont D’urville Station (lat -66.6833 lon 139.9167) via the South Pole. He arrived at the pole on February 7, 2017. A total distance of 5100 km was covered utilizing kites and skis in 57 days. –
  http://www.illustre.ch/news/mike-horn-dompte-lantarctique-en-solitaire

  • sorin spune:

   Au traversat o laie doar de la este la vest nu de la nord la sud adica din Atlantic si sa iasa in Pacific.

 • lezbianu obosit spune:

  Ai uitat de prostu’ care nu vrea sa stie de forma planetei (daca o fi planeta). Da, zic de mine si de alti prosti miserupisti din specia mea. Berea mea a avut fix acelasi gust dupa revelatia cu forma Pământului. Dau si bani, ca sunt prost si am nevoie de un guru. Scrie-mi cand dai drumu’ la secta. Cotizez serios. Poate ajung un locotenent, ceva… Am avut si io o idee cu „Martorii lu’ Scaraosky”, da’ mi-e prea lene sa scriu platforma program. Te rog sa nu îmi răspunzi, ca nu vreau sa mă simt interesant.

 • Mako spune:

  Ia caută imagini din satelit (Google Maps, banuiesc, nu?) cu tari fără interes comercial pentru Google.
  Eu ma mai distrez cu Google Maps, Google Street View.
  In unele tari vezi mucii din nas unui puști la piscină, in altele doar pixeli fututi (parti din Siberia, de exemplu).
  In Antarctica ce sa vezi? De ce ar investi cineva sa vezi tu crevase prin Antarctica?
  Mijlocul Australiei e mega clar, de exemplu?
  Alte speculații despre un continent unde nu ajunge aproape nimeni sunt… care ar fi cuvântul potrivit?
  E coadă de oameni care ar vrea sa traverse continentul dar nu-i lasa americanii? Puii mei, vedeți cât e continentul ăla!?

 • Mako spune:

  Pentru explicația poveștii cu Antatctica recomand filmul „The Thing” (1982) in care joaca Kurt Russel. ;)

 • Curvistu spune:

  Ciclul vară iarnă proporțional cu sudul și nordul se pișă pe orice teorie care zice că pământu e farfurie.

 • Oana spune:

  De aici orizontul pare infinit.

 • Dio spune:

  Asa, deci nu mai votam cu PSD-ul?

 • Plm spune:

  Te plictisesti rau…

 • Bac-ul spune:

  Eo jtiam ca avioanele nu prea zboara deasupra oceanelor si cat de cat aproape de coasta pt ca daca e vreo defectiune sa poate ateriza undeva, fie la un aeroport fie pe o autostrada ca e mai greu pe apa… apropo de ce pleaca din africa de sud si trece pe la arabi pt austraria…

  • finch spune:

   Toate rutele de zbor urmaresc calea cea mai scurta si apropierea de uscat atunci cand cea mai scurta ruta trece peste ocean. Ori, pe un glob, calea cea mai scurta intre doua puncte este definita matematic de intersectia globului cu un plan ce contine cele doua puncte si centrul globului. In cazul rutei Africa de sud – Australia, fiind cam pe aceeasi paralela de latitudine, calea cea mai scurta e prin oceanul Indian, aproape de continentul Antarctica. Nu prea mai poti recupera nimic de acolo in caz de accident. Cealalta linie aproape dreapta o ia catre Arabia Saudita, India, etc. Plus ca face escala si mai ia calatori, merge peste continente.

   Rutele pe planiglob sunt curbate datorita reprezentarii plane a unui glob. Hartile pe care ne tot uitam de zeci de ani, numite proiectii Mercator, distorsioneaza grav dimensiunile continentelor. Asa au fost facute cu niste motive explicabile, anume pastrarea nordului geografic, dar creeaza confuzii mari. Pe orice harta te uiti, nordul geografic e in directia liniilor verticale. Un mare deserviciu al desfasurarii plane a unei suprafete curbate este ca distorsioneaza tot ce se fala catre periferie. Singurul continent corect reprezentat in hartile actuale, care pastreaza ecuatorul la centru, este Africa. Tot ce se afla departe de ecuator este distorsionat grav. Asia nu e asa mare. Groenlanda nu e asa mare. Nordul Europei nu e mare deloc. Australia e mai mica decat o vedem pe harti. Cautati dupa „map distorsion”. Aici explicatii.

   http://www.geography.hunter.cuny.edu/~jochen/GTECH361/lectures/lecture04/concepts/Map%20coordinate%20systems/Map%20projections%20and%20distortion.htm

 • Bac-ul spune:

  Si img cu which make sense to you mi se par ca poate fi inteleasa mai bine privind a doua imagine, care e doar o alta perspectiva, si aia putand fii usor distorsionata…

 • Bac-ul spune:

  Tr sa fii prost rau sa crezi ca daca ceva are sens dintr o perspectiva si n are sens din alta persoectiva, prima varianta nu e perspectiva, e adevarul absolut… poate ca sunt trucaje multe de la nasa, cu proportia americii, dar pana la pamantul plat… eu dc de la mare la costinesti nu vad celalalt tarm?

 • Vmo spune:

  De ce vedem curbura Pamintului din avion concavă cand ar trebui sa fie convexa atunci cand facem looping?

  • Kathy Bates spune:

   Venise unu’, un băețaș d-ăsta care a văzut femei numai pe Youporn, și-a zis: ”băi, oare de ce vedem concave coapsele unei femei când ele ar trebui să fie convexe, adică de ce tipa are thigh gap? Să știți că pe măsură ce femeia în cauză face sex cu mai mulți bărbați, bazinul ei se lărgește, și coapsele se îndepărtează! Din pricina asta actrițele porno și prostituatele au toate thigh gap! Dar masonii au hotărât că medicina nu are voie să pomenească de asta, fiindcă ei vor să scadă valoarea virginității și să promoveze relațiile extraconjugale!”

   Prostul conspiraționist e probabil convins, după ce a văzut câteva poze în presă, că Auschwitz era un bordel uriaș.

   • Radu Post author spune:

    …dar.. dar are dreptate. e demonstrat stiintific ca femeile cu viata sexuala se latesc in bazin comparativ cu alea care nu

 • Gigi spune:

  I lold hard. I shall validate you, menestrel.

 • mihai spune:

  Superb… Și documentat…
  Totuși, nu-mi place clasificarea… Io cred că toți proștii sunt proști, și basta ! :))…

  • creca spune:

   nu puneti egalitate intre omul prost si omul neinformat…da, ati ghicit, puneti-o invers…dezinformati-va prostilor!

 • mihai spune:

  …desigur, asta de la urmă a propos de unele comentarii de pe-aici :))))))…

 • Mircea Popescu spune:

  Faina aia prima schema, dat fiind ca din ce se vede acolo prin America de Sud e zi cam 4 ore asa si restu’ din 24 noapte. Doar ca eu am chiar locuit in Buenos Aires, unde o fost zi ca peste tot, 12 ore sau pe-acolo, mai depinzind si de anotimp.

 • Vincent Vega spune:

  Hmmm … toate bune si frumoase.Intrebarea e de ce s-ar chinui cineva sa tina secret faptul ca pamantul e altcumva decat e??? Care ar fi motivul??? Oare nu la fel traim si dupa aflarea vestii ca pamantul de fapt elicoidal cu tendinte spre fussili form??? Oare ar schimba ceva faptul ca aflam ca stam de o viata intr-o farfurie si nu pe o bila??? Oare nu tot aceeasi sclavi obedienti suntem si in farfurie si-n castron…si concavi si convecsi??? Crede cineva ca se va schimba mentalitatea mondiala afland ca de fapt traim pe un frisbee si nu pe o bila? Eu cred ca avem multe altele pentru care sa ne facem griji cu adevarat.Dar nu le vedem de convexitatea pamantului :))))))))

  • Radu Post author spune:

   da. daca regulile ar fi de fapt total absurde ar fi dovada clara ca exista un creator.

   • Aldus spune:

    Hmm. Ar fi dovada clară că există un creator absurd.

    • Radu Post author spune:

     singurul creator posibil e unul absurd.

     • Aldus spune:

      mă rog, nu vreau să abuzez de posibilitatea de a lăsa comentarii, dar, ca idee, nu sunt de acord cu ce-ai zis mai sus.

 • Atlas productie publicitara spune:

  Da, foarte interesant acest material si foarte documentad, desi sunt un sustinator al idei ca pamntul este o sfera (nu stiu de ce…) probabil pentru ca conceptia de a fi plat mi-se pare apsurda. Sunt lucruri ce nu sunt chiar asa :

  1 Prin polul sud se poate trece (dovedit),
  2 intradevar daca incalzesti metalul isi pierde proprietatile magnetice dar magma nu contine doar metal, ea contine si multe alte matriale grele si foarte grele.

  Sa aprofundam :
  Temperatura ridicata + presiune ridicata asta duce la o condensare enorma a metalelor foarte grele, gravitatia nu este produsa nici decum fe FIERUL din miez deoarece chiar daca sar putea produce o asfel de forta ar fi atractie elector magnetica deoarece s-ar transforma in magnet.

  Nu gravitatia este o forta de centrifugare a unei mase extrem de dense (popular foarte foarte grea), Exemplu : orce planeta are o gravitatie mai mare sau mai mica vizibila din cauza grutati ei si miscari ei ( nici o planeta din universul asta nu sta complet pe loc) Vizibila ? daca lumina trece la nivelul suprafetei se vede o distorsie ce poate fi masurata prin asta se poate determina si gravitatia ei.

  Ar fi multe de spus. nu zica ca decumentatia nu este reala. spun ca unchiul din care privim poate fi diferit.

  Milioane de scuze daca exista greseli de ortografie.

  • George spune:

   Gravitația este o forță cauzată de corpurile masive care curtează timpul si spatiu aceasta find o forță de ATRACȚIE pe când o FORȚĂ CENTRIFUGA este una de REPULSIE sau RESPINGERE.

 • Radu spune:

  Cat de frumos cunosti sa minti?

 • Oana spune:

  Cred ca ar fi de maxima importanta ca maine sa inceapa o ancheta la Spitalul Sfantul Ioan din Bucuresti cu privire la preocuparile personalului medical la prima ora, respectiv la raportul de garda. Sunt doar niste functionari platiti din banii publici si nimic mai mult.
  Poate mai este vreun jurnalist in tara asta.

 • bzz spune:

  mai…..nush ce sa zic de platitudini nu prea m-am ocupat (!WARNING ! EXTREME ARROGANCE ! WARNING…. taci in 3.14zda m@&!! de robot prost…*#^%(*$&>>>SHUT DOWN!) – SCUZATI – era un dispzoitiv…pardon gadget ca sa fim in ton cu … asta…. trendy….arhaic cu functia inutila (in lumea contemporana) de autocenzura – dar peste rotatii mi-am mai aruncat asa un/o ochio-ureche conectata printr-o dendrita facuta ghem la un solitar neuron si cica si cica zice-se , ca pe vremea cand se potcovea puricele (ala care creste voios in numar mare pe toate javrele maidaneze hranite cu drag de zoofili psihopati ce vor sa omoare copii altora ca sa se excite ei si pe strada la vederea numitelor javre) cu 999 de oca de fier si tot sarea pana la cer (al dreaq purice iti dai seama ce resilina de calitate avea pe vremuri) era o LEGE, deci LEGE da? nu vrajeli de ucigas de copii iohanist – da tin cu pezedeul aveti vreo problema? (oamenii inteligenti vor pune acum intrebarea care misca UNIVERSUL , uman cel putin, anume DE CE?) numita LEGEA ZGARCENIEI ! Dar pentru ca mandrului popor roman curent (nu are nicio legatura cu ala care murea pe campul de lupta cu doi turci in dinti si opt tatari in buzdugan – arma nu eufemism ptr organ genital) nu suprorta cuvantul ZGARCENIE , Legea a fost redenumita a parcimonitatii suna bine si in latina – Lex Parsimonae – si care in esenta spune ca „SOLUTIA CEA MAI SIMPLA E CEA MAI BUNA” aceasta INSEMNAND ca POT EXISTA SI SOLUTII MAI COMPLICATE dar din ratiuni de confort O ALEGI PE CEA MAI SIMPLA! Si acu vine bomba ptr creierele mononeuronice respectiv aneuronice- Ptr ca a determina ce se invarte in jurul a ce , ai nevoie de un punct fix (CARE SA NU SE INVARTA) si cum acest lucru e imposibil in Unversul asta in care traim noi acum, incepi sa faci calcule – Intamplator ipoteza rotirea Pamantului in jurul Soarelui are nevoie de mai putine calcule (sincer nu stiu care sunt alea) ptr demonstrat decat ipoteza ca Soarele se invarte in jurul Pamantului si deci s-a preferat varianta mai simpla DAR ………(Tobele in fundal ) ………ASTA NU INSEAMNA CA ROTIREA SOARELUI IN JURUL PAMNTULUI NU ESTE POSIBILA …. e doar ….MAI COMPLICATA! Ptr detalii suplimentare si niste chestii dubioase cu travestiti sinestezici, EXPANSIUNI (NU EXPLOZII) a unei ENERGII INCREATE (suna cunoscut?) totul presarat din belsug cu acid lisergic (stiti voi care esteti ‘telectuali shi baetzashi da’h cartier hascultatori de paraziti si bugi mafia – LSD) vizionati BIG BANG (nu boilor nu ciomageala tiganeasca de zilele trecute – nu conteaza care ca saptamanal e una) cu Hantonio Banderas. Conclzuiile le trageti singure!

 • Dan spune:

  Punctul de vedere e interesant si se aplica in majoritatea cazurilor.

  ” Are o convingere de viață de bază că adevărul e ceva ascuns, pe care foarte puțini oameni îl cunosc. Convingere pe care nu ai cum să i-o schimbi și care îl va face să respingă AUTOMAT orice variantă a adevărului mai populară decât cea a lui.”

  However, sunt niste lucruri care au fost insele conspiratii de la bun inceput si si-a continuat cu o propaganda si manipulare pe intreaga perioada. Automat mi-am adus de-aminte de asta:
  https://www.youtube.com/watch?v=88GTUXvp-50&feature=youtu.be
  care e corect, sa nu zic tot, dar e in jur de 80%, singurele defecte fiind datorate senzationalismului. Lucrurile astea se cunosc de mult, sunt scriitor gen Origen si Paracelsus care scriau acum 1000 – 1400 de ani in urma aceleasi lucruri, iar lumea in prezent chiar crede in mitul nasterii dintr-o fecioara si cei 12 apostoli ca sunt proprietare lui Iisus. Codul lui daVinci, zeitgeit… lucruri de demult popularizare prezentului.

 • anon spune:

  ati observat cum a mutat discutia de la subiectul initial, forma pamantului, la a arunca zoaie spre cei care nu vor babuinizarea europei cu negri si tigani de nisip?

 • Sorin spune:

  Nu stiu, sunt de parere ca se incearca o manipulare in masa pentru a prostii cat mai multa lume, targetul fiind cei cu o capacitate intelectuala destul de scazuta. Nici nu imi vine sa cred ca se dezbate problema asta.

 • Dn spune:

  Si daca spui ca locuim intr o bula, de ce atunci cand ne uitam prin telescop vedem alte planete, stele, calea lactee, constelatii, etc? Legat de distanta intre noi si alte planete, cine stie optica postuniversitara si are un telescop cu caracteristici cunoscute, poate calcula distante spatiale de la noi pana la x in spatiu, in limita puterii telescopului. Sunt niste intrebari bune de pus legat de originea noastra, ce se afla mai exact in antarctica si sub pamant, ce s a intamplat cu adevarat la roswell, etc. Mi-a placut totusi articolul chiar daca nu sunt de acord cu el, si sper sa mai vad pe viitor astfel de teme.

 • Pământeanul spune:

  M-au amuzat comentariile pe baza unui subiect de foarte mare importanță pentru noi oamenii. Diferența dintre un om inteligent și unul prost se poate face prin logică. Celui căruia îi arăți calea pe care să meargă și el o urmează, logic că e prost ca vita. Inteligentul nu va urma calea. Unui inteligent îi poți doar arăta căi de urmat, și el o va alege singur, pe aia care trece prin prisma raționamentului propriu. Și am pentru prostimea spălată pe creier, un banal exercițiu de folosire a doar doi neuroni, și să explice cu argumente asta. Acest articol nu este de pe un site de satiră și umor. Orice prost poate constata că e un site serios. Că articolul a fost scăpat din greșeală de către un redactor de aceiași factură cu ei, adică prost, nenorocirea este că are și facultate, e altă gâscă în altă traistă. Să ia un glob pământesc de ăla de școală, și să demonstreze de ce zborurile civile și comerciale din America către Asia, au nevoie de un acord de survol cu Rusia, când se vede clar pe glob că poți zbura bine mersi peste oceanul Pacific. Apoi să se uite pe o hartă a Pământului plat, și dacă nu e prost de tot și poate identifica forma continentului Americii de nord și al Asiei, va înțelege că e nevoie de acest acord de survol al Rusiei, vital acestor zboruri. Enjoy inteligenților! Nu e știință, nu e calcul matematic, e doar vorba de a avea un minim creier dotat cu logică. → https://www.air24.ro/news/aeronavele-americane-sunt-supuse-unor-noi-conditii-pentru-a-survola-rusia-4631

  • Sorin spune:

   mergi la piata si spune asta

  • Io spune:

   Mai citește o dată articolul din link.
   Acordul este valabil pentru zborurile care survolează Rusia, nu toate zborurile spre Asia.

 • George spune:

  Parerea mea ca autorul nu stie ca isi poate da seama stând pe Pământ de forma acestuia ,de exemplu CONSTELATIILE se vad cu totul altele daca te uiti din emisfera nordică sau sudică.ECLIPSA DE LUNA -umbra Pământului se vede rotundă deci Pământul este SFERIC. ANOTIMPURILE si CLIMATUL DIFERIT de la o zona la alta nu ar exista daca Pământul nu ar fi SFERIC si NAVELE NU SE MAI VAD DE PE ȚĂRM DIN CAUZA CURBURII PAMANTULUI. Am dat câteva exemple de care autorul acestui articol nu a știut sau poate nu a ținut cont de ele .

  • sorin spune:

   Cnstelatiile din sud nu se vad datorita distantei foarte mari , Apa la suprafata nu va sta curba nici o data ci tot plata va sta e legea fizicii de ei calculata de acei globalisti tampiti care nu mstiu asta . Daca pamantul ar fi o sfera in vid , aerul si apa ar pleca automat in vid indiferent de asa zisa gravitatie . Ia un tub vidat cu o canea si furtun pune-l deasupra apei baga furtunul in apa si apa va urca in vid darand-o in pix de gravitatia voastra . Constelatiile sudului sunt pe marginea f=irmamentului si nu vor putea fi vazute din nord mai cu seama dincolo de ecuator . Toti dar apsolut toti navigatorii folosesc trigonometria in plan nu cea sferica . Daca folosesc trigonometria sferica esueaza . Mai studiaza fenomenul .

   • Sorin spune:

    exceptional explicat

   • cineva spune:

    ok, santem de acord cu domnia voastra. dar explica-mi totusi eclipsa de luna. explica-mi anotimpurile

  • Sorin spune:

   A tinut cont de absolut tot

 • Sorin spune:

  mai invata fizica

 • VanCroft spune:

  Cum se explica anotimpurile in teoria pamantului plat ?

 • deZordine spune:

  Obiectiv, sunt idiot, confirm si eu!
  In mod sigur am fost 1.Prostul conformist

  Dar am devenit probabil 2.Prostul conspiraționist

  Dar hai sa vedem cat de prost.
  (Cu tot respectul am postat atat in tara la noi, cat si pe canale externe de youtube,dar sunt de aceasi parere, deși si eu sunt obiectiv idiot, la fel de obiectiv majoritatea oamenilor sunt mult mai idioți decât mine. Garantat)

  Incepem cu:
  Recordul, cel mai îndepărtat obiect/vârf muntos, fotografiat de la o distanță de 443km (în cazul Pământului Sferic- singura explicație = miraj – looming mai exact , mirajul produce deformare, rasturnare de imagine)
  https://beyondhorizons.eu/2016/08/03/pic-de-finestrelles-pic-gaspard-ecrins-443-km/

  275km captură fotografică de vârf muntos, posibil și în cazul Pământului Sferic, explicație Miraj(Looming)? nu mai e nevoie.
  https://www.panorama-photo.net/panorama.php?pid=14467&ds

  Perspectiva trebuie luata in calcul si asta doar in cazul unei suprafete de apa total plana.

  Cu distanţe focale lungi, obiectele din prim-plan și din fundal vor părea de multe ori mai apropiate în imaginea finală. Acest efect este uneori numit „compresie teleobiectiv”, deși nu este de fapt cauzată de obiectivul însăși. Ce se întâmplă cu adevărat este că, atunci când utilizați un teleobiectiv, va trebui să fiţi mai departe de subiecte. Așa că, în raport cu distanța de la cameră la subiectele din prim-plan și fundal, de fapt acestea sunt mai apropiate. O altă modalitate de a spune acest lucru este că, deoarece atât obiectele din prim-plan cât și din fundal se află la o distanță considerabilă față de cameră, dimensiunile relative ale acestora în imaginea finală vor fi mai aproape de realitate. Atunci când fotografiați cu un obiectiv superangular, în mod normal trebuie să vă apropiaţi de subiectul din prim-plan, astfel încât acesta să fie suficient de mare în cadru, motiv pentru care obiectele mai îndepărtate par comparativ mai mici. Diferența în perspectiva aparentă este de fapt rezultatul distanţei la care vă aflaţi faţă de subiect.

  https://www.youtube.com/watch?v=yUTOR4GIuRw&feature=youtu.be

  https://www.youtube.com/watch?v=O5M7vdrBrZc&t=1s

  Posibil doar pe Plat!

 • Tiberiu Sorin spune:

  deZordine la mare ai încercat să filmezi o barcă, vapor care se îndepărtează!? Nu crezi că are de a face și cu înălțimea de la care ai făcut fotografiile de poți vedea mai mult?

 • Mihai spune:

  Ești tare” INTELIGENT” omule. Mai tare de N.Cophernicus sau Magellan, nu?

  Cum să fie, Pământul Plat? Poate alții au creierul plat pe-aici și dacă e plat înseamnă că nu e elastic, și nu se poate remodela.

  Păi dacă Pământul ar fi Plat s-ar vedea drq în toată lumea aurora boreală și aurora australă.
  Soarele ar fi 24h/24 pe bolta cerească vara, iarna ne-am cufunda în noaptea minții timp de 3 – 4 ani, ca în Longyearbyen – Svalbard, cel mai nordic reper geografic din Europa, chiar în buza Articii.

  Tu ai auzit vreodată de soarele de la miezul nopții în timpul verii polare? Ei acum, imaginează-ți o zi nesfârșită de vară pe care o trăiești timp de 4 luni, urmat de echinoțiul de toamnă, după care de la jumatea lunii noiembrie până la jumătatea lunii februarie, doar să fii urs și să hibernezi, ca să scapi de cele 4 luni de noapte polară. Dacă în iunie-iulie nu poți adormi, dacă să tragi draperiile, în decembrie-ianuarie e beznă totală, și te rogi cerului să-ți trimită un crâmpei de lumină, și primești acele lasere vizibile doar sub cerul arctic și antartic, sub numele de aurora boreală, respectiv australă( vizibilă în timpul iernii australe, adică vara boreală – anotimpul ăsta de acum). Cum crezi că s-ar putea roti Terra în jurul Soarelui dacă n-ar fi rotund? Acum s-o zicem pe aia dreaptă. Pământul nu e perfect rotund este o realitate demonstrată științific( turtit la poli, bombat la Ecuator), dar rotund, NU PLAT.

  PLANIGLOB îți sună cunoscut? Știi care e sensul

  Au, să-mi nu-mi zici acum că de fapt Soarele se învârte în jurul Pământului. De obicei cei care susțin teoria pământului plat sunt geocentriști convinși. Nu are avea cum să se învârtă un corp ceresc mai de câteva ori în fața unui corp ceresc mai mic. Luna se învârte în jurul pământului

  Și cică Soarele e mai mic? Du-te omule la control, că ai nevoie de lentile noi pentru ochelarii dumitale de cal. Ori asta, ori ai vrut să te amuzi pe seama celor care citesc balivernele de mai sus.

 • dan spune:

  Imaginati-va o bila cu diametrul de 1 m (Soarele are 1.400.000 km in diametru) ca fiind o sursa puternica de caldura. La distanta de 100 m (145.000.000 km fiind distanta Soare Pamant) avem o biluta cu diametrul de 1 cm(diam Pamant este de 12.500 km).Se poate ca aceasta biluta sa aiba diferente mari de temperatura pe suprafata ei (adica anotimpurile)??? Parerea mea e ca NU.Daca, insa, inversam rolurile si aducem o mica sura de caldura in apropierea unui disc mai mare, atunci DA, temperatura pe suprafata acestui disc poate varia(anotimpurile). Trebuie sa observam singuri orice detaliu din natura(exxemple sint multe), dar noi ne-am invatat sa credem orbeste ce spun asa zisii oameni de stiinta. O zi buna!!!

 • Bugeanu spune:

  Da pământul e plat

Adaugă un comentariu