Nu mai pot sa tac. Am fost abuzat si nu am spus la nimeni pana acum. #metoo

Mi-e foarte greu să povestesc ce mi s-a întâmplat. Mi-a fost mereu frică că o să fiu judecat. Că o să se spună că e vina mea. Că am cerut-o. Sunt conștient că o să se râdă de mine. Dar nu mai pot să ascund povestea.

E rușinos ce am pățit.

Dar sper că citind povestea mea mai mulți oameni abuzați vor prinde curaj să facă ceva în legătură cu asta.

Prima oară când am fost abuzat a fost acum vreo 10 ani.

Eram tânar. 22 de ani. Tocmai îmi luasem primul salariu și mă îndreptam spre casă. Testam jocuri pe telefon la Electronic Arts. Era un salariu mic dar eram mândru de el. Lucram în tura de seară/noapte, așa că era vreo 3-4 dimineața. Nimeni pe stradă.

Și cum mergeam eu așa văd că se iau după mine niște cetățeni de vreo 50+ ani, cu mecle agresiv comuniste.

Am început să merg mai repede.

Au mărit și ei viteza.

Inima îmi bătea din ce în ce mai tare. Am cotit pe un gang și am început să fug. M-am uitat în spate și nu i-am văzut. Deodată am simțit o mână păroasă cum mă apucă de gură și mă trage spre întuneric.

”Unde te grăbești așa, păpușel?” Zice unul.

”Ia să vedem ce avem noi aici” zice ălălalt și îmi bagă mâna pe sub haine direct la fluturașul de salariu.

Îi simțeam degetele slinoase pe el, cum îl mângâie și freamătă de bucurie. Mă zbăteam dar mă țineau prea tare.

”Frumușel salariu ai tu aici” zice unul.

”Cam micuț”, ălălalt.

”Așa îmi plac mie, micuțe. Încă mirosind a lapte” zise primul râzând.

„Ajutor! Lăsați-mă în pace! Cine sunteți?!” am țipat eu în zadar.

”Noi suntem statul” a spus unul dintre ei desfăcându-mi ușor fluturașul de salariu care deja era plin de lacrimi. Lacrimile mele. ”Ia să luăm noi direct jumate din ce e aici” băli unul libidinos.

”Și 25% din restul prin TVA” rânji celălalt.

”Nu! Sunt banii mei munciți!” am plâns eu încercând în zadar să îmi acopăr fluturașul de salariu.

”E vina ta că ne-ai provocat. Te-ai angajat provocator. Și dup-aia credeai că mergi așa, pe stradă, cum vrei tu, cu banii tăi” îmi zice unul. ”Acum taci si lasa-ne să îi luăm, curviștino”

Și i-au luat. Și i-au tot luat până nu îmi mai simțeam corpul.

”Măcar să faceți ceva util din ei!” am suspinat eu, prăbușit pe asfalt.

„Hah! Ce glumeț e ăsta micu’ „ a râs unul.

„De-aia îmi plac mie ăștia proaspeți” pufni celălalt. ”Păi o să facem. De vreo 10-20% din ei. Restul o să se piardă pe corupție și incompetență. O să îi împărțim între noi și apropiații noștri după care în principal o să îi pierdem de proști ce suntem”.

„Nu e cinstit O să spun la toată lumea! Nu se poate așa ceva!” Am țipat eu cu ultimele puteri.

„Poți să țipi cât vrei. Nu îi pasă nimănui. O cereai. O meritai. Nu vezi cum arăți? Cum ești îmbrăcat? Cum muncești 5 zile pe săptămână ca o curviștină care o cere?”

”O să votez!” Am țipat eu. Simțeam că recapăt puteri. M-am ridicat tremurând de jos. ”O să votez să nu mai fiți voi!”.

Unul își aprinse o țigară. Se distrau.

Da, păpușel? Tu și ce armată? Nu îi pasă nimănui de ce îți facem noi ție. Le pasă mai tare dacă le pune unu’ mâna pe cur în scara blocului mai tare decât că le fură cineva jumătate din bani lună de lună. Majoritatea nu votează. Și din ăia care votează, majoritatea ne votează pe noi și pe alții ca noi. Că sunt de-ai noștri. Așa a fost mereu.”

Celălalt îl bătu pe umăr. ”Las-o că măcăne. În principal voi din politică împărțiți banul după cum cântăm noi, ăștia din sistem, și pe noi nici măcar nu ne alege nimeni. N-au cum să scape de noi nici dacă toată lumea ar vota fix cum vrea curviștina asta mică.”

Mi-am mușcat limba de ciudă, ca să mă opresc din plâns.

”Atunci o să plec! O să mă duc în altă țară unde sunt respectat, nu victimă!”

A fost o mișcare proastă din partea mea. Reușisem să îi enervez. Ăla cu țigara a aruncat-o pe jos și m-a apucat de gât.

”Da, curviștino? O să pleci? Să faci ce? Te crezi amuzant, a? Crezi că ești la fel de amuzant în altă limbă? Crezi tu că știi tu să aranjezi cuvinte la fel de glumeț în engleză? Că poți să faci observații postironice despre societăți pe care nu le cunoști, pe care apoi să le transformi în proză derutantă? N-ai sânge în coaie să încerci. Să pornești de la zero în altă parte și să muncești triplu în următorii 10 ani doar ca să ajungi la poziția socială în care ești acum!”

M-au lăsat acolo și au plecat.

Aș vrea să pot să zic că nu aveau dreptate. Dar aveau.

Aș vrea să pot să zic că aia a fost ultima oară când am fost abuzat, dar nu pot.

Am fost abuzat constant de atunci până acum. De 10 ani îndur acest abuz și nu spun nimănui. De frică. De rușine. După ani de zile chiar am reușit să mă conving că poate o merit. Poate sunt o curviștină care și-o cere și merită tot ce i se intâmplă. Uneori reușesc chiar să mă păcălesc singur că e normal.

De fiecare dată când am făcut bani statul a venit și m-a abuzat. Mi-a luat mai mult de jumătate și m-a forțat să mă uit cum se pișă pe ei. N-am putut să fug, n-am putut să mă zbat, n-am putut să fac nimic.

Dar sper că poate dacă alți oameni care trăiesc ce trăiesc eu mă aud, o să își dea seama că nu sunt singuri. Că suntem mai mulți în situația asta. Poate într-o zi o să reușim să facem ceva în legătură cu ea.

#metoo

Nu toți bugetarii violează cetățeni. Dar mulți o fac și ceilalți sunt complici prin tăcerea lor.

#metoo  #sieu #ampatit

Dragi victime asemenea mie, nu sunteți singuri. Vă știu suferința. Suntem mulți. Trebuie să oprim abuzul ăsta, prin orice mijloace. Pur și simplu nu se mai poate.

 

 

***

Comentarii (56)

 • Alin spune:

  M-ai facut sa plang. De noua ani patesc si eu la fel. Nu mai rezist mult. #metoo

 • Ovidiu spune:

  Nu mai pot nici eu sa tac. foarte faine ironiile si postironiile. Misto scris!

 • Suleyman Magnificul sub Domnia Iubirii spune:

  Sunt offtopic dar in strainatate nu „muncești triplu în următorii 10 ani doar ca să ajungi la poziția socială în care ești acum”, ca nu vii din Siria. Ideea asta ca esti tratat ca un sclav pe-afara e o scuza proasta lansata de oligofrenii care n-au plecat din lipsa de coaie si dupa aia au descoperit patriotismul ca sa se justifice.

  • Radu Post author spune:

   in domeniu meu rtrtr sa muncesti triplu ca nu intereseaza pe nimeni ce parere ai tu la prima vedere despre csocietatea lor intr-o engleza mediocra.

 • Paul spune:

  #metoo dar am avut coae sa plec

  • Ratz spune:

   Srsly bro? Eu cred ca cine pleaca e las. E simplu sa dai un interviu pe skype, sa-ti iei un bilet lowcost one way si aia a fost. Sa ramai aici, da, pt asta chiar iti trebuie coaie.

   • Paul spune:

    Intr-o tara care te fura, in care nu poti sa schimbi nimic, da, sure bro, sunt las ca imi caut o viata mai buna in alta parte. Good logic.

    • pfua spune:

     era ironic bro, nu pune si tu la inima tot ce scrie pe net.

     • TotAla...Din Tarile Calde spune:

      @Ratz
      Sa ramai acolo nu-ti trebuie coaie, iti trebuie o doza mare de masochism.
      Daca-ti place sa o iai in dos de la comunisti si sa-i platesti pt asta esti demn de mila.

   • MP spune:

    Iti tin coaiele de cald cand muncesti ca sa-ti platesti chiria si cam atat? :) Sau iti tin coaiele de foame? Da un motiv bun pentru a ramane in aceasta tara.

   • O_O spune:

    Asta e argument de retard.
    Schimbarea e mereu ceva greu de facut. Majoritatea se complac in situatia in care sunt (comfort zone) ce ar contrazice ce zici tu.

   • plm spune:

    ^ lol genu de oameni care au ramas in tara

 • statu' spune:

  #sieu #facmolotoave

  direct la corazon boss

 • jos_cenzura spune:

  Nu mai e vorba de #taxationistheft, ai ajuns deja la#taxationisrape. Viata reala transforma multi oameni in libertarieni si ma bucur ca ajungi si tu la concluzii asemanatoare.

  • libertard spune:

   #taxationistheft dar e fain sa ai sosele, scoli. Singuru theft e unde se duc defapt banii din taxele noastre. Au altii taxe MULT mai nasoale decat noi dar vad ce se poate realiza cu banii aia si ii doare in pwla.

   • jos_cenzura spune:

    Libertard, ce spui tu este ca si cum ai spune „e fain sa ai telefon mobil, dar dacă n-ai plati impozite, n-ar mai exista așa ceva”. Faci greșeala afirmând că: anumite lucruri nu ar exista fara ca monopolul guvernului să le producă (cu cât călătorești mai mult cu atât vezi că există și alte modalități de a trăi); că trebuie să fiu forțat să cumpăr de la un singur furnizor (guvernul) acel lucru, fie că am nevoie sau nu de el, și apoi să mai și zic merci; că un monopol (guvernul) atrage cumva oameni superiori din punct de vedere moral, care vor redistribui resursele societății în mod mai echitabil și mai eficient decât ar face-o oamenii înșiși cu proprii lor bani; că e ok ca cineva să-ți pună pistolul în coaste, să-ți ia banii cu forța, să-ți ofere niște fârmituri de consolare (o alocație ici, un spital dărăpănat colo) și să te simți vesel și democratic.

 • Julie spune:

  Mda, daca ti-ar fi fost abuzata / agresata sexual iubita, mama, fiica probabil ti-ar fi fost mai greu sa faci misto.
  Iar textul putea fi scris si fara legatura cu #metoo.

 • Oana spune:

  #you

 • AnaConda spune:

  #metoo, dar am avut cohones și-am plecat.
  Am plecat cu un 100 de euro la mine, cu perspectiva unui loc de muncă pentru două săptămâni și-atât. Habar n-veam ce-o să fac mai departe. Eventual, voluntariat.
  Dar nu mai puteam rămâne.
  Au fost două incidente care-au pus capac:
  1) Stăteam de vorbă cu un prieten. Tipul de om bun ca pâinea caldă, blând până la prostie. Omul la care apela tot satul pentru ajutor. Și-mi spune că vrea să fure niște lemn din pădure.Mă uit pătrat la el și-i spun că nu e bine ce face. Îmi răspunde:
  – Păi fur cu grijă, să nu-i fac probleme la pădurar. Ce să faci? N-ai ce să faci: dacă nu furi, nu trăiești!
  Al doilea e mai personal și mult mai dezamăgitor. Poate voi vorbi cândva despre asta. Important e că mi-am dat seama că, de una singură, n-am cum învinge mentalitatea post-comunistă. Și-am plecat.

 • chiombi spune:

  guyse, nu va mai atacatz atata de holocaust, voi stiti ce de cacat e sa platim taxe? adica na, numai evreii, tiganii, homosexualii, slavii, comunistii, batranii, handicapatii, femeile, oamenii in general maro etc. au patiti genocid, dar noi TOTI platim taxe, inclusiv ei.
  si mai sunt si niste smiorcaite, 51% din populatia planetei, care se plang de agresiuni sexuale generalizate si hartuire + viol, mai ales in toate locurile si tot timpul, dar asta e minor.

  TREZITI-VA OAMENI BUNI!

 • Lorena spune:

  Penal. Esti foarte penal.

 • Emilia spune:

  Nu inteleg ce legatura are caterinca asta cu tagul #metoo. E un raspuns foarte nefericit din partea unui barbat, o incercare de subminare a problemei agresiunii sexuale impotriva femeilor aducand in discutie alta problema.
  Eu si 99% la suta din femeile din Romania am crescut apucate de sani si de fund pe strada, cu libidinosi frecandu-si sliturile de noi prin autobuze si raspunsul tau e ca si tie ti-o trage statul de 10 ani. Really?

  • Dana spune:

   Cica ne pasa mai mult ca ne pune cineva mana pe cur in scara decat ca ne violeaza statul. A stricat tot articolul cu asta.

  • femeilesuntcamproaste spune:

   Te deranjează, nu citești. E foarte simplu. Ești hărțuită de bărbați? Du-te dragă la poliție și declară acolo ce ai de declarat. Nu ne interesează pe noi de hărțuirea ta, ne violează statu’ destul.

 • Alexandru spune:

  Degeaba faci ordine intr-o institutie ca tot venii vorba de bugetari si dai putregaiul afara cand inlocuitorii dezvolta aceeiasi obiceiuri.
  Noi suntem de vina, masele, alesii poporului pleaca dintre noi, nu i-a parasutat nimeni de pe marte. Ca roman a trebuit sa aleg un presedinte neamt ca aia ca mine sunt o mana de hoti ordinari. Asta spune multe.
  Cineva venise cu ideia sa aducem vamesi finlandezi….sa mai spun?

 • adrian spune:

  Si dupa 2000 de ani de traditionalisme curvesti ne vom trezi fix maine cand toti vor gasi in ei putearea pentru a recunoaste ca au fost abuzati, evident ca vor evita sa spuna ca si-au varsat nervii si neputinta pe aia mai mici ca ei; si-au batut nevestele, si-au vandut familia, si-au lucrat colegii si prieteni pe la spate. O vai! un popor de victime abuzate, sunt asa pana la prima vrajeala cu o pizda disponibila care raspunde doar la minciuna si ipocrizie, sau pana la prima ocazie in care pot sa fure si ei ceva etc. in rest, masini si femei cu kilometrajul dat inapoi, fiinte trecute care nu mai „au farmec” si cauta iubire si stabilitate. Aaaaa, da… si 3 gandaci care gandesc scurt si repede si se minuneaza la ce le mai zice unul sau altu, si cate dreptate are el. Niste victime, niste abuzati, niste guralii si atat.

  Oricum textu’ e de nota ZECE.

 • Gigolo Italianu' spune:

  Salutări din Italia!

 • cristi spune:

  esti un Sfant in viata, bro. poftim, ti-am facut si Troparul (versiune adaptata)
  bucura-te suplete in ale comentariilor sece/
  bucura-te cel care esti smerit si rabdator ca un berbece/
  bucura-te ca floarea de colt este mai in comuniune cu florile campului/
  decat esti tu in comuniune cu muritorii pamantului/
  bucura-te bunule pastor de oi virtuale pe care le hranesti doar cu solutii mortale/
  bucura-te ca la o mare nevoie si strigare esti urmat in forta de like-uri bizare/
  bucura-te reper universal pentru orice gogomanie/
  bucura-te cel care atragi maxima grosolanie/
  AMIN.

  • Oana spune:

   Bucura-te!
   Bucura-te!
   A.s.m.d.

   • cristi spune:

    Kek

 • jos_cenzura spune:

  Pentru toate proastele care se atacă că pitici gratis face mișto de hashtag-ul ăsta imbecil, dacă chiar ar fi fost agresate sau hărțuite, s-ar fi dus la poliție să depună plângere la vremea respectivă, nu s-ar fi trezit să behăie în cor tocmai acum când e la modă. Noroc că vine sezonul de iarnă și apar cizmele în magazine și o să găsească altă inepție să imite, cât le va ține durata de atenție.

 • marinela spune:

  #metooplease

 • Ganja Man spune:

  Plecat de la BR, more buying power in afara Romaniei, cumparat Bitcoin, crescut 500% anu current. Imi tin banii in Bitcoin, guvernu taxeaza Pula. Deflationar, nebunia lu Salamil.
  Iar v-am brailit pretenashi. Cacaaaaaaat

 • Ganja Man spune:

  Plecat de la BR, more buying power in afara Romaniei, cumparat Bitcoin, crescut 500% anu current. Imi tin banii in Bitcoin, guvernu taxeaza Pula. Deflationar, nebunia lu Salam.
  Iar v-am brailit pretenashi. Cacaaaaaaat

 • Ganjaman spune:

  Sa ma fut pe cenzura ta. Sa-ti dau la Muir, de cand cenzurezi commenturile.

 • Fabian spune:

  Știu, ești la tine acasă. Știu, n-ar trebui să îmi bat gura dar: HAI BAAAAAA. TE ROG. DO SOMETHING. ANYTHING.

 • bogdan192 spune:

  Bos uite te-au auzit. Drepturi de autor 1%. Votatz pesede

 • ţucalberg spune:

  ba baiatule, io nu inteleg de ce mai stai pe feisbucile lor. scrie dreq cand te mai dezbaneaza „ne vedem pe blog”, da fromos adresa, adio si n-am cuvinte. iti aduce trafic fesbucu? incontestabil. si te incalzeste asta cu ceva? da’ direct din fb scoti vreun ban? te lauzi ca te-ajungi cu lozu, nu-mi spune ca de pe urma blogului. ai un nucleu de fani, mai zi-le din cand in cand aici pe blog „dati, ma, si voi un link la labarii aia” si aia e. ce dreq te framanti atata?

 • prime spune:

  Prea tare articolul :)) #metoo

 • rege spune:

  Moarte Dragnea!

 • Pigus spune:

  Pitici unde ești ? Te-au răpit feministele?

 • calafat spune:

  sunt tinar pedeserist si votez pedesere in continuare.

 • Tâmplărescu Lemnaru spune:

  Centaure, mai faci rubrica aia ” Sfaturi gratis „?

 • ionel spune:

  sa te plangi tu de taxe e ca si cum s-ar plange badita de orele suplimentare. plm de tara plina de boschetari cu opinii politice.

 • Irina Ionescu spune:

  M-ai amuzat şi în acelaşi timp m-ai întristat. Da, e o poveste tristă, dar adevărată.

 • popesqu spune:

  #jesuisstela

  • penelopul spune:

   bai prostule, sfirsitul lumii asteia apare ca un tablou plin de destepti printre gunoaie.

   • Theodora spune:

    Mișto

 • Oana spune:

  Radu!?

 • gmz spune:

  „VAI CUM SE POATE ÎNTÂMPLA AȘA CEVA EU NU PREA AM FOST ATENT LA REALITATEA REALĂ ÎN VIAȚA MEA DAR MAI RĂZBATE CÂTE O ȘTIRE PRIN SCUTUL MEU DE AUTISM ȘI CE VĂD E STRIGĂTOR LA CER CĂ NU E ÎN CONCORDANȚĂ CU FILMELE AMERICANE PE CARE LE-AM VĂZUT EU ȘI IMPRESIA NAIV OPTIMISTĂ PE CARE O AM EU ASUPRA LUMII BAZATĂ DOAR PE CE AM GÂNDIT EU CĂ AR TREBUI SĂ FIE FRUMOS ȘI CORECT CÂT AM STAT CU CAPUL ÎN CUR.”

  Adevarat!
  Tori romanii uita ceea ce-ai scris aici inclusiv tu! Statul roman este un zero, nici macar nu exista! Apoi nu se compara cu forta si experinta statelor vestului in jefuirea propiilor cetateni! Ce spun romanii despre vest sint numai povesti inepte, care nu au legatura decit cu realitatea lor. Nu sint in stare sa vada nimic si nici nu inteleg ce se petrece. Daca le explici te obosesti degeaba deoarece ei tot la ce-au auzit la EL ramin peste care suprapun ce stiu ei de astazi, chestii culese de pe te miri unde pt ca daca-i intebi nici ei nu stiu sa spuna. Statut social in vest?! A fost odata ca-n povesti, prin anii 70, dar anii astia au trecut, lucru pe care romanul nu-l poate percepe deoarece ii pica baza stiintei care o constituie teoria vestul luminos. In Germania, care nici macar nu exista ca stat, pt ca armistitiul si conditiile lui sint si acum valabile in lipsa unor tratate de pace, platesc impozit doar 27 milioane de oameni din 83. Alti 27 milioane sint sustinuti de stat pt ca nu au venituri de peste 1000 euro. 50% din populatie nu detine absolut nimic si au 3 milioane de copii subnutriti hraniti de org Tafel. In 2014 doar 2 orase nu erau in stare de faliment: Bonn si Dresda. Acum probabil ca au cazut si astea! Datoriile statului nu sint 2900 cit spun ei oficial cu in jur de 7000 de miliarde. Coruptia? In vest coruptia este motorul societatii fara de care sistemul s-ar prabusi miine. Vesticii nu sint interesati de asa ceva. La constructia aeroportului din Berlin au disparul 5 miliarde si nu s-a intimplat nimic! Nici nu se poate deoarece contractele dintre privat si stat sint secrete! Justitia nu poate niciodata sa ancheteze nimic! Cind au controlat cladirea sau gasit peste 40000 de greseli de constructie si pina la urma au concluzionat ca proiectul este gresit deoarece este subdimensionat. S-a propus darimarea lui si construirea altuia vis a vis. Toata lumea stie de conturile lui Kohl la negru din Elvetia unde Schauble ducea banii cu geanta profitind de statutul diplomatic. Toata lumea stie de ciubucurile luate de Scauble dar nu intereseaza pe nimeni! Nu se intimpla nimic! Toata lumea stie de faptul ca merkel a org petreceri pe banii statului pt bancheri si se ducea acasa inca de cind era ministrul mediului cu elicopterul. Toata lumea stie ca merkel a provocat pagube de peste 8 miliarde ca ministru al mediului aprobind depozitarea ilegala a deseurile nucleare. Ajunge sau mai vreti? Romania a preluat un sistem care asa arata si functioneaza! Altul nu exista si n-o sa inventeze nimeni niciodata unul care sa va placa voua! De coruptie profita vestul asa cum o face de sute de ani in colonii. Nu au facut vreodata altceva! Vestul iubit al romanului s-a desfintat exact in 1990. Pina in 95 a mai fost cite ceva dar dupa toate concesiile elitei au fost retrase. Din 2000 sistemul este in cadere libera iar inrautatirea vietii este mult prea evidenta nu insa si pt romani care tin neaparat sa vada ceea ce nu mai exista de f mult timp. Drepturile au disparut de f mult timp! In state este si mai rau! Coruptia la americani este ceva de neatins.
  $21 Trillion dollars is missing from the US government. That is $65,000 for every person in America. That is more than our entire national debt!

  Saracia este f mare. Dupa criza din 2008 multi traiesc in masini sau corturi. Da, stiu ca dupa mintea romanului asta e bine daca e in America lui iubita! Mai bine nu o sa vina, pt c-a fost desfintat, iar vestul ca vreti voi sau nu o sa cada gramada pt ca datoriile nu pot fi platite si nu pot fi facute la infinit ca sa fie toate ineptiile posibile respectiv un trai mult peste posibilitati. Sistemul mai poate exista cel mult intre 7-12 ani cu mentiunea ca se poate prabusi oricind. Sa va vad atunci daca o sa va placa in vest sau vestul! Oricum a vorbi astazi de vest in conceptia romaneasca este o prostie pt ca nu mai exista.
  Altfel situatia de astazi era mai mult decit previzibila. Bucurestiul avea in 45 doar 500000 de locuitori. In 70 ajunge la 2 mil cu “infuzia” de tarani scosi din sate cu creditele pt industrializare. De ce le-au dat bancherii vestului? Pt ca au stiu f bine pe cine scot din sate si ce urmeaza sa se petreaca. Taranimea nu avea cum sa le faca fata si sa le opuna rezistenta vreodata! Puteau sa fie slugi sau masa de manevra. Ambele situatii sint perfect vizibile! Politicienii sint slugile slugilor iar taranimea nu stie si nu poate intelege ce se intimpla si nici motivul. Sah si mat acum zeci de ani! Sa amintesc ca taranimea a fost cea care a dat tortionarii, securistii, apvistii etc, care au distrus intreaga intelectualitate a tarii. Cei ridicati ca noua intelectualitate din rindul familiilor de porcari, vacari, agricultori si altii nu aveau cum sa stie ceva sau sa produca ceva util. Totul este un haos. Cele scrise de tine despre autistii romani le-au stiut si elita vestului si le-a fost clar ce au de facut. Aus tiut si romani dar taranimea din mkindrie a fost de parere cu regularitate ca le stie pe toate mai bine. E, sa va fie de bine!

  • Nairda spune:

   Foarte corect spus

 • Claudiu spune:

  Bravo, coa’, super text! Placut mult la je! :)

Adaugă un comentariu