Voi nu v-ați săturat de tot anti-PSD-ismul ăsta?

Bai, serios acuma, voi nu v-ati săturat de tot anti-PSD-ismul ăsta?

Sunt în aceeași bulă de aproape 20j de ani.

Nu se poate domle așa ceva!
Ia uite domle ce au mai făcut ășta!
Gata, de data asta nu se mai poate!
Mergem și ne încruntăm la clădirile alea, ia uite domle ce face PSD-ul.
Gata, pana aici! Cred ei că le merge chiar așa, dar o să le arătăm noi că NU LE MERGE AȘA! ĂSTA E MOMENTUL ZERO.

Și totuși le merge, nimic semnificativ nu se schimbă. Încearcă același soi de măgării, aceeași bulă mică de oameni care dețin conștiința necesară și gradul de înțelegere necesar să vadă sunt indignați. Tot ce se schimbă e numele pesedeilor. Nu mai e Mitrea, Mischie și Năstase. E Dragnea, Iordache, Ponta și cine dracu a mai fost și vine.

Dacă te uiți istoric la bula asta a noastră, o poți urmări chiar până în 90, când 600 000 de oameni l-au votat pe Rațiu președinte. Știu, nu erați pe atunci, dar erau niște oameni cam ca voi, echivalentul vostru social al timpurilor.

Și ăla a fost maximul bulei. 600 000 de oameni. 5% din populație. Ăla a fost vârful suprem atins de mișcarea „hei, vedem corupția și nu suntem de acord cu ea”.

Cred că e maximul posibil. Sunt unii lipsiți de logică care au impresia că dacă țipă tare, ne strângem mai mulți. Da n-ai de unde. Nu așa funcționează realitatea. Nu se materializează oameni din nimic că țipi tu, nici nu dezvoltă unu incapabil de înțelegere brusc înțelegere și nici nu începe să-i pese brusc unuia care nu-i păsa. Că are motive să nu-i pese care n-au legătură cu argumentele tale.

Dar ei țipă încontinuu. Că au văzut că dacă au țipat puțin s-au adunat 200 000 de oameni și au tras concluzia că dacă țipă de 10 ori mai tare, o să se adune de 10 ori mai mulți.

O concluzie care sfidează logica.

E ca și cum ai face curat în hainele vechi jumătate de oră, ai găsi 10 lei prin buzunare și ai concluziona că dacă muncești 8 ore pe zi la căutat prin hainele tale vechi, ai face 3200 de lei pe luna.

Și cu toate astea, bula continuă să creadă în puterile ei proprii de a crește. Deși istoria și logica ne arată că e imposibil.

Așa că țipă. Țipă încontinuu și se dau indignați de aceleași lucruri la care țipau echivalentul lor de acum 20 de ani și la care o să țipe și peste 20 de ani același maxim 5% din populație.

Ia uite ce face FSN! Jos PDSR! Nu se mai poate cu PSD-ul!

Pacientul e în comă de 20 de ani, și a venit un tip care se crede doctor pentru că are halat și îi tot masează un picior și țipă „deschide ochii, bă, deschide ochii!”. Și nu știi ce dracu să faci sau să zici. N-ai cum să te iei de nebun, că e totuși entuziast și cu intenții bune. Și măcar face ceva, chit că acel ceva e medical demonstrat că nu funcționează.

Obiectiv tot ce face e să te obosească pe tine cu toată agitația lui. N-ai cum să-l ajuți nici pe pacient nici pe nebun. N-ai motive să-l încurci.

Aici mi se pare că am ajuns. Într-o cameră cu unu în comă și un agitat care se crede doctor deși nu e și chiar dacă ar fi, tot n-ar avea ce să facă. Teatru absurd în care starea nu se schimbă și personajele nu învață nimic.

În afară de gradul meu de oboseală socială, care crește constant, an de an.

Da’ e ok. Că o să obosim cu toții. O să obosească și ei, și o să fim înlocuiți cu unii mai tineri și mai neobosiți care o să facă exact aceleași lucruri. Pentru că deși ca indivizi mai învățăm unele chestii, ca grupuri sociale cu scop și înțelegere comună, suntem exact unde eram în 1990 și unde o să fim și în 2200.

E un proces natural. Pentru fiecare boșorog care își dă seama că e prea obosit pentru rahatul ăsta și se retrage, un mucea descoperă realitatea înconjurătoare și intră în bulă. Când iese unul din bulă, bulă îl privește ca pe un trădător care a renunțat la idealul general uman de „să fie bine la toată lumea”. Și se îndârjește mai tare. Capătă energie egală cu aia pierdută prin ieșirea fostului membru. Nimic nu se schimbă, totul se transformă.

***

Comentarii (22)

 • Klimpi spune:

  Si eu am cam obosit. De aia sunt hotarat sa imi slefuiesc inca putin competentele ca sa pot sa cer mai mult afara si m-am carat. Daca e nevoie, plec si mai devreme.

 • Alex spune:

  Dragnea m-a ars deja de doua ori: la salariu si la rata. ar mai fi urmat si a treia tura dar o sa imi cheltuiesc salariul asta mare in Luxembourg. Multa bafta acolo!

 • N-am spune:

  Asteptam cu nerabdare un raspuns (sub ce forma o fi ea) , de la medicul Badita.

  • dr F Badita spune:

   buna ziua, va aduc la cunostinta ca daca mai continuati sa scadeti awareness-ul, awarness pt care am lucrat din greu, si ei si multi altii, va vom da in judecata la cedo.

   • N-am spune:

    Buna ziua,

    Am luat la cunostinta. Si de aici?

    O zi placuta,
    Eu

 • Kyo spune:

  Zambesc cu zambet amar sau cinic, nici eu nu mai stiu. Dar asa e – nu invatam nimic, nu schimbam nimic, doar ne rotim noi intre noi si, totusi, reusim sa facem exact aceleasi greseli.
  Eu, la 35, am obosit; ma retrag in Poiana lui Iocan, mai mult nu stiu cat pot sau o sa pot sa fac.

 • Cili-O-San 7 Dani spune:

  Mă gândeam la o chestie. Energia eliberată de 200 000 de oameni care zbiară ca capra la bec,este direct proporțională cu inversul a 200.000 de oameni care nu fac nimic.
  Nimic nu se schimbă,totul se transforma în căcat.

  • Jane Făe spune:

   Inversul lui 200.000 e 0.000005 și e invers (evident) proporțional.
   Cu energiile nu știu cum e, dar dacă până aici ai delirat, mă gândesc că și la partea cu energiile tot delir ai băgat.
   Oricum și pe partea socială ai delirat.

   Auzi, tu ești în stare să îți legi singur șireturile?

   • Jane Făe spune:

    Test

    • Cili-O-San 7 Dani spune:

     :))) jane,o mai doare pă-măta spatel-e de l-a atât stat capră ?
     Tu încerci să m-ă corecteşti pă mine…

     • Maka Naki spune:

      Jane Fae face baie în copaie și se scarpină la coaie

    • Cili-O-San 7 Dani spune:

     Ai supt pula ,făe:))))))))))))
     Toți fanii lu pitici siau dat sama că ești pă gaz lampant

  • Cazma spune:

   Foarte bun articolul. L-am parcurs integral si, culmea, l-am si inteles. Ma asteptam sa ma pierd pe undeva pe drum, avand in vedere cat de mult text era pe-acolo si faptul ca am creierul cat nuca.
   „Natura gaseste intotdeauna o cale.”

   Belea, sa moara porcii mei!

 • jos_cenzura spune:

  Ai dreptate, dar în istorie, uneori un grup destul de mic (să zicem 10% din populație) dar suficient de hotărât, și cu restul de 90% suficient de blazați, au reușit să facă schimbări destul de mari.

 • Un Cetatean Ingrijorat spune:

  Cois, ai dreptate. Problema e ca bula majoritara suge cur masiv.

 • Suleyman Magnificul sub domnia iubirii spune:

  Atâta doar că ăla agitat nu crede că pacientul e în comă, crede că doarme.
  Și pacientul consideră că e sub demnitatea lui să fie trezit de un isteric în halat. Preferă să înjure sistemul și se întoarce pe partea aialaltă.
  Iar problema reală e că toți suntem ori un personaj, ori celălalt, polarizați, extremiști, încăpățânați și prea frumoși și deștepți să încercăm și celălalt rol

 • Gargamel spune:

  Te-ai basit cu stropi lache de m19 ce esti.

 • Legalizati420 spune:

  Mai bine fumam toti pipa pacii

 • Ciprian spune:

  De același autor:
  „Dacă vrei să faci ceva, sună un om care nu iese în stradă și explică-i frumos de ce ar trebui să o facă. Hai că e serios. Trecem și peste asta și ne întoarcem dup-aia la a fi edgy nihiliști miserupiști anarhiști, ok?”

 • Mad spune:

  Did I ever tell you what the definition of insanity is?

Adaugă un comentariu