Feminism de valul trei și de mâna a treia

Știți despre ce nu vorbește lumea? Despre problemele masculului heterosexual alb dom’le. Noi suntem singurii de pe toată planeta care n-avem țap ispășitor. Dacă ești orice altceva decât mascul alb hetero și nu reușești în viață poți oricând să dai vina pe discriminare, patriarhie și sistemul care e construit împotriva ta.

Dacă ești mascul alb hetero și nu reușești în viață, n-ai nici o scuză. Ești doar un ratat.

Sigur. Discriminearea există. Dar asta n-are nici o legătură cu faptul că unii oameni folosesc discriminarea ca pe o cârjă de a-și justifica ratarea.

Există probleme pe care le au doar femeile și situații în care sunt discriminate grav. Și ar trebui să ne implicăm să le oprim și chestii.

Eu sunt feminist pe bune. Lupt pentru egalitate reală. Visez la o lume în care să fie normal să nu deschizi ușa unei femei (oricum nu o fac dar aș vrea să nu se mai uite urât prințesele la mine).

Visez la o lume în care în caz de război femeile sunt la fel de cu japca luate pe front și împușcate în cap dacă dezertează ca și bărbații.

Există feminism real dar există și curci care se urcă pe mormanul de lemne și chirăie chestii fără sens în direcții greșite. Feminism de mâna a treia. Băgare în seamă și cerșeală de atenție. Recunoaștem genul ăsta de oligofreminism după niște semne simple care erau întotdeauna acolo.

 

1. Mesaje absurde, bazate pe o înțelegere greșită a realității și mai ales a matematicii de gimnaziu.

Ca acest grafic ridicol împrăștiat chiar și de feministe reduse de la noi, chiar dacă din el rezultă că în România toată lumea e aproximativ egal de săracă.

Nu vreau să zică lumea că am văzut un clip cu Jordan Peterson și mi-au venit idei, dar să vezi diferența de câștig mediu între sexe (nu dacă există cazuri în care o femeie e plătită mai puțin decât un bărbat pe muncă egală) și să tragi concluzia că e discriminare e complet retardat. Sunt o grămadă de factori care pot determina diferența aia: alegeri diferite în carieră făcute de bărbați și femei în funcție de preferințele diferite ale celor două sexe. Faptul că femeile în medie investesc mai puțini ani în urcat în carieră decât bărbații pentru că trebuie să facă o pauză de minim un an pentru fiecare copil pe care decid să-l facă, etc.

Să vezi graficul ăsta și să tragi concluzia că e din cauză că femeile sunt discriminate de către bărbați e ca și cum ai afla că bărbații trăiesc în medie cu 7 ani mai puțin decât femeile și ai trage concluzia logică că asta se întâmplă doar pentru că sunt discriminați de către femei.

Adică sigur sunt și ele un factor. Că ne fut la cap. De-aia murim mai repede. Clar.

Salariu cu 5% mai mare sau 7  ani în plus de trăit? Ce alegeți, dacă ați putea alege, în logica asta retardata?

2. Semnalarea virtuții

Aici intră mesaje spuse în medii în care toată lumea e de acord, așa, ca să se bată pe spate mulțumiți că-s de acord unii cu alții și să semnaleze lumii de ce virtuți sunt ei plini.

Genul de mesaj care ajunge la foarte puțini oameni care au legătură cu problema și într-o forma din care nu înțeleg nimic.

Cum să reacționez? În general nu-s violent cu femei. Dar o fac în tăcere. Trebuie să fiu nevioloent cu femei zgomotos? Să alerg în jurul lor și să țip ”UITE ÎN CE HAL DE TARE NU TE POCNESC ÎN MECLĂ ÎN MOMENTUL ĂSTA!” ?

Ce tăcere trebuie să rup și când ca să fac parte din soluție? Că dacă o bate unu pe una în fața mea, nu tac. Și nici dacă aud că își bate vreun cunoscut nevasta, deși n-am auzit încă. Dar în lipsa oricărei informații de genul, când să fac zgomot? Să urlu pe stradă NU MAI POT SĂ TAC, RIDICAȚI MÂNA CARE VĂ POCNIȚI NEVASTA PESTE OCHI REGULAT, MUIȘTILOR!

Când și unde trebuie să nu tacă cei 50 000 de bărbați educați și probabil destul de respectuoși cu femeile care au auzit de marșurile ăstea ale lor, că-s lucruri mici care se împrăștie doar în bula de marxiști stângiști deja îndoctrinați bine cu egalitatea?

 

 

Uitați-vă la tipul ăsta. Se vede că a dat o muie cu solidaritatea lui. E prea fericit. I-a supt-o o ciudată cu freza rasă într-o parte pentru că e woke și progresist. Cu mâinile ălea ca spaghetele altă șansă n-avea. Serios luați-vă un minut de pauză și uitați-vă adânc la expresia de satisfacție infinită de pe fața lui. Nu pot simți decât bucurie când îl văd pe băiat. Bravo băiat. Ține coala aia tare, chit că e cel mai greu obiect pe care îl poți ridica deasupra capului. Și fute-o pe feministă drept în pizda ei blănoasă.

Dacă ar exista o egalitate cea mai de efect, n-ar mai exista mărțișoare. Că sunt o formă de discriminare pozitivă asupra femeilor și discriminarea pozitivă e tot discriminare. Dar mulțumim că ai acrit o sărbătoare frumoasă încercând să agăți de ea tristețile tale existențiale. De-aia avem sărbători, proasto, să uităm de tristețile existențiale și problemele vieții. N-ai înțeles conceptul de sărbătoare și te-ai pișat pe el, proasto.

 

Și ce pot să fac eu pentru tine, pisi? Sunt prea bătrân să mă mai primească la postliceala de poliție. Și dacă mă duc eu cu cătușele din kitul meu BDSM de voiaj să arestez agresori, mă bagă ăștia la pârnaie pentru sechestrare. Dar cel mai probabil îmi iau și eu un pumn în muie de la agresor.

Deci tipa nu vrea flori de la bărbații care o respectă. Vrea ca ăștia să devină Batman. O campanie întreagă cu mesajul. VAAI, AI FĂCUT UN GEST DRĂGUȚ PENTRU MINE DAR NU-MI PASĂ DE EL CĂ MĂ PREOCUPĂ PROBLEME CU ADEVĂRAT REALE ÎN AȘA HAL ÎNCÂT NU POT APRECIA GESTURI DRĂGUȚE.

Nici nu știu ce să zic la asta. E o atrocitate publicitară. Cine a venit cu ideea asta ar trebui scoasă în piața publică și rasă cu forța în cap și la pizdă.  O floare în pantaloni și cuvântul CONSIMȚĂMÂNT deasupra. Bravo. Te-ai pișat pe patriarhie.

 

Știu la ce vă gândiți. Dar n-aveți dreptate. Chiar și fetele super urâte sunt agresate. Pe bune. Tipii dubioși sunt super dubioși. Primul instinct e să zici că e în siguranță oriunde. Dar nu e așa, nu mai fiți răi. Libidinoșii o ard libidinos și cu femele estetic năruite. Pentru că libidinoșii nu discriminează. Sunt progresiști.

Dar ca să îi răspund la întrebare, pula mea, depinde unde ai de gând să te plimbi. Există locuri unde e periculos pentru oricine să se plimbe. Gen Ferentari. Sau suprafața soarelui.

 

Atunci nu le lua, sfinte căcat de ce trebuie să ne implici și pe noi în asta? Nici eu nu aș vrea să vină un bărbat abuzator să îmi aducă flori. Dar cred că în această situație absurd-ipotetică ar trebui să o lămuresc eu cu el, nu să stric frumusețe de flori ca să fac o poză cu mesaj puternic pe internet.

Dar asta mi-a dat o idee. Cum ar fi să îl bați pe unu și a doua zi să îi aduci flori să te ierte. Umilință de gentleman suprem.

 

Nu, dar dacă ți-o bagi în gură cu siguranță n-o să mai poți vorbi sau o să vorbești foarte fomfănit, proasto.

– Care e mesajul care vrem să-l transmitem?
– Că florile nu ne reduc la tăcere!
– Ok, o să îmi bag o floare în gură.
– Nu e gen, fix opusul la ce vrem să transmitem?
– Logica e biciul patriarhiei, soro!

3. După care sunt mesaje de care nici nu poți să râzi. Doar te enervează.

Pe bune că unele par făcute doar așa, ca să le urăști. Cred că vor să fie urâte ca să-și justifice la rândul lor ura față de bărbați. Altfel nu-mi explic vome de genul.

Depinde. Dacă deja mi-am scos pula, o să fiu nașpa cu tine. N-o să fiu agresiv sau creepy DAR O SĂ FIU NAȘPA, CĂ PUTEAI SĂ ZICI CLAR NU ÎNAINTE DE A-MI SCOATE PULA, NORMAL CĂ O SĂ FIU NAȘPA CU TINE, SUNT ÎNTR-O SITUAȚIE NEPLĂCUTĂ CAUZATĂ DE INCAPACITATEA TA DE EXPRIMARE.

 

Ăsta chiar mă face să-mi scrâșnesc măselele.

Pentru că eu spăl multe vase. E așa, o activitate zen. Că stau și îmi fac textele în cap, plecat din lumea reală. Așa că pot să-mi las mâinile să frece mecanic acolo. Până îmi termin de structurat ideile în cap vasele sunt curate și nici n-am fost atent la ele.

Dar nimeni nu s-a născut să spele vase, în pula mea. Doar că cineva trebuie să le spele, nu? Nu m-am născut nici să mă șterg la cur, dar cu toate astea, MĂ ȘTERG LA CUR ȘI SPĂL VASE CĂ NU-S ANIMAL ÎN PULA MEA.

Hai că m-am enervat. Mă duc să spăl niște vase să mă calmez.

***

Comentarii (39)

 • jos_cenzura spune:

  Daca femeile ar fi platite mai prost pentru EXACT aceeasi functie ca un barbat, si ar face-o la fel de bine, toti patronii s-ar inghesui sa angajeze numai femei (deh, ca fac exact acelasi lucru dar mai ieftin).

 • patriarhatu spune:

  muie patriarhiei ortodocse rumane!

  • Un barbat spune:

   Cei ca tine sunt instigati impotriva ortodoxiei de practicantii altor religii. Fara ei nu ai fi avut nici macar ideea de a injura pe cineva fara motiv.
   Nu esti creativ, esti doar un alt canteret al corului mainstream.

   • patriarhatu spune:

    menuț, faceam misto de patriarhie vs patriarhat

 • Kermit spune:

  Ce parere ai de Jordan Peterson, centaure? Nu pot sa imi dau seama clar daca e prost sau nu.

  • Jordan Peterson spune:

   Doar un prost ar pune o astfel de intrebare. Deci, cel putin relativ la tine, tu esti mult mai prost decat el

 • Laura spune:

  Na, ce sa zic, ai dreptate.
  Obiectiv vorbind nimeni nu s-a nascut sa faca nimic in mod special si facem o groaza de rahaturi care nu ne plac. Desigur ca ce suma primesti pentru munca depinde de mult mai multi factori decat ce ai intre picioare. Desigur, ca nu tre sa te apuci sa bati idioti pe strada sau printre prieteni. Habar n-ai, poate asa e dinamica la ei, se bat, fac sex, se bat…na, nu tre sa le strici tu oamenilor placerea cu valorile tale.

  Da, iar ai dreptate, nu toate gandim formidabil, cum nici toti nu gandesc formidabil. Dar nu asta e ideea.

  Puterea si demnitatea sunt legate de rolurile sociale. Maturi strada? Pai atunci esti mai putin om decat un inginer. Asa e lumea, de rahat si incredibil de proasta. Nu conteaza ca se impute tot fara gunoier.

  Daca esti femeie, esti un picut mai mult decat o capra. Tie nu are cum sa iti placa sexul pentru ca acel corpul al tau, de femeie, apartine statului sau barbatului sau popii. In orice caz, nu tie, ca femeie. Corpul tau nu e al tau. Inghite-o, p-asta! Daca intraznesti sa nu crezi in astfel de ineptii, esti o curva, o proasta si asa mai departe. Daca asta e norma, na, asta e.

  Ca femeie, nu prea ai ce sa faci decat sa ii eviti pe astia increzatori in cutuma sau sa faci campanii d-astea, ca sa priceapa si retardati ca si ‘femeile e oameni’. Poate, poate se schimba cutuma. Ce dracului vrei sa zica bannerele alea? ‘Nu mai trata bah femeia ca pe un obiect sau un serviciu?’ Uita tot ce te-a invatat societatea despre femei?’

  Cine dracu crezi ca intelege una d-asta? Putini, multi nu inteleg si nu au cum. Iar in cutuma sunt cei mai multi.

  Ai tu o idee mai buna? Si daca da, crezi ca ar prinde mai repede spusa de tine sau de mine? Si crezi ca asta are doar legatura cu faptul ca te exprimi mai pe intelesul lor sau are legatura si cu faptul ca esti baiat?

  • dr.pulex spune:

   Na, ce sa zic, ai dreptate.
   Obiectiv vorbind nimeni nu s-a nascut sa faca nimic in mod special si facem o groaza de rahaturi care nu ne plac. Desigur ca ce suma primesti pentru munca depinde de mult mai multi factori decat ce ai intre picioare. Desigur, ca nu tre sa te apuci sa bati idioti pe strada sau printre prieteni. Habar n-ai, poate asa e dinamica la ei, se bat, fac sex, se bat…na, nu tre sa le strici tu oamenilor placerea cu valorile tale.

   Da, iar ai dreptate, nu toate gandim formidabil, cum nici toti nu gandesc formidabil. Dar nu asta e ideea.

   Puterea si demnitatea sunt legate de rolurile sociale. Maturi strada? Pai atunci esti mai putin om decat un inginer. Asa e lumea, de rahat si incredibil de proasta. Nu conteaza ca se impute tot fara gunoier.

   Daca esti femeie, esti un picut mai mult decat o capra. Tie nu are cum sa iti placa sexul pentru ca acel corpul al tau, de femeie, apartine statului sau barbatului sau popii. In orice caz, nu tie, ca femeie. Corpul tau nu e al tau. Inghite-o, p-asta! Daca intraznesti sa nu crezi in astfel de ineptii, esti o curva, o proasta si asa mai departe. Daca asta e norma, na, asta e.

   Ca femeie, nu prea ai ce sa faci decat sa ii eviti pe astia increzatori in cutuma sau sa faci campanii d-astea, ca sa priceapa si retardati ca si ‘femeile e oameni’. Poate, poate se schimba cutuma. Ce dracului vrei sa zica bannerele alea? ‘Nu mai trata bah femeia ca pe un obiect sau un serviciu?’ Uita tot ce te-a invatat societatea despre femei?’

   Cine dracu crezi ca intelege una d-asta? Putini, multi nu inteleg si nu au cum. Iar in cutuma sunt cei mai multi.

   Ai tu o idee mai buna? Si daca da, crezi ca ar prinde mai repede spusa de tine sau de mine? Si crezi ca asta are doar legatura cu faptul ca te exprimi mai pe intelesul lor sau are legatura si cu faptul ca esti baiat?

  • Gica Contra spune:

   Cate tampenii ai putut sa debitezi. Ai timp sa stai pe net in loc sa muncesti si dupa aia te plangi ca iei mai putin ca un barbat. Hai, la matura cu tine!

  • daniel spune:

   frumos Laura , esti o fata destepata si obiectiva,incerci sa fii echidistanta dar cred ca ai unele retricente si acum vb-esti pur teoretic , in viata de zii cu zii te comporti diferit , e ideal ce spui , sunt de acord cu tine dar vreau sa stiu si din pct de vedere practic cum se face , eu experimentez egalitarismul asta dar uneori am senzatia ca devin desuet si rezultatul e unul ambiguu.

   • Irinel spune:

    bo$$, de cand pana mea se scrie „zii” in loc de „zi”.
    Nu fac pe grammar Nazi-ul de obicei ca mi se rupe pula de aia care nu citesc nimic, ca daca citeai macar cartea de bucate tot vedeai „zi” undeva, dar mi s-a parut prea gogonata.

   • laura spune:

    Daca nimeni din jur nu taxeaza o asemenea parere, te cari ASAP de acolo. Daca e musai sa discuti cu ei, discuti numai chestiile de discutat si cu prima ocazie nu mai discuti nimic. E pur si simplu o chestie de igiena. Toti avem pareri cretine pe diverse subiecte, da na, unele te descalifica.

    Nu trebuie sa discutam toti cu toti, insa atunci cand te citeste multa lume si descalifici o treaba care pe care presupui ca o intelegi, tu fiind de partea alora pe care ii descalifici, mesajul tau nu poate sa fie ‘taci ca esti proasta’, oricat de adevarat e, tre sa fie ‘uite proasto cum se face’.

 • Nicoleta Naiken spune:

  awesome Radule, thumbs up

 • dr.pulex spune:

  its the jooooos

 • fanulumocanu spune:

  daca esti mascul alb hetero si crestin, atunci n-ai pe cine sa dai vina. ca daca esti mascul alb hetero poti sa dai vina pe crestinismul care ne-a tinut in intuneri si nu ne-a lasat sa ne facem toti oameni de stiinta

  • Un barbat spune:

   In mod paradoxal stiinta a ajuns pe cele mai inalte culmi in lumea crestina, nu in alte locuri.

 • sisi spune:

  Am ras. Foarte misto text.

 • optre1 spune:

  „Care e mesajul care vrem să-l transmitem?” – Pe care bo$$

 • fabian spune:

  ce nu pricep eu este ca de ce avem nevoie de toalete separate, barbati si femei. impulamea, e o gaura in care te scurgi. nimic mai mult.

 • jos_cenzura spune:

  Laura, femeile (si prin urmare barbatii, ca victime colaterale) au devenit mult mai putin independente in relatia cu statul in tarile civilizate – tocmai de cand au primit femeile dreptul de vot. Adica se pare ca, daca generalizam, femeile vor sa fie obiectul cuiva (cat timp acel cineva are grija de nevoile lor materiale). Si, daca ne luam dupa cum se exprima la vot, prefera sa fie roabele unui stat puternic (deh, detine monopolul pe violenta) decat partenere inegale intr-o familie nucleara. In general, femeile din tarile civilizate voteaza pentru un stat mai puternic si impotriva libertatii si responsabilitatii personale.

  • laura spune:

   > ” femeile vor sa fie obiectul cuiva (cat timp acel cineva are grija de nevoile lor materiale)”

   Uite aici e asumptia din care se naste tot taraboiul asta. Tocmai asta e chestia, ca cele mai multe nu au nevoie sa aiba cineva grija de nevoile lor materiale. Cele mai multe sunt capabile de bine de rau sa isi castige existenta (ca na legi, conjucturi, in fine s-a intamplat si f bine ca s-a intamplat). Unele mai bine, altele mai rau, in functie de multi factori, unu din ele fiind abilitatea de a-si negocia salariul, la care trebuie sa recunoastem ca baietii sunt mai buni pentru ca ei isi supraestimeaza de foarte multe ori valoarea. Na, e si asta un skill, sa fii diletant cu succes.
   Aici, problema este ca unii insista pe latura tranzactionala a chestiunii – cineva cu care sa faci sex, cineva care sa iti gateasca, nu stiu, fiecare ‘negociaza’ ce are el nevoie. Pe cand altii insista pe ia uite bah, a intrat omul asta in viata mea si mi-a facut ziua mai buna. Baiatul asta mi-a pus caciula lui in capul meu ca imi era frig si eu sunt prea proasta sa umblu cu caciula iarna. Astia nu considera ca aici e un schimb de caciula – sex ca e barbar si imbecil sa consideri ca lucrurile stau asa. Cam cate caciuli plus zambete plus mancare plus alte ‘servicii’ egal sex? E o tampenie totala treaba asta. Tre sa ai o minte de idiot patent sa gandesti asa. Toata lumea vrea sa fie iubit si ingrijit, nu e neaparat pentru ca are nevoie ca altfel nu supravietuieste, ci pentru ca na, asa e viata lui cel putin in idee, mai buna si mai frumoasa.

   In categoriile astea, sunt si barbati si femei. Mai multe femei in categoria 2 si mai multi barbati in categoria 1. De ce? Rahat, o groaza de factori. E atat o problema cantitativa, cat si o problema calitativa. Un alt cacat e ca generalizam. Si cand dai la rand peste 10 din categoria 1, tu fiind in categoria 2, ce cacat crezi ca se intampla…te apuci si faci bannere d-astea de mai sus, daca esti mai heirupista, daca nu iti bagi picioarele si treci la urmatorul sau ma rog mai sunt tz varinate fiecare cu a ei/lui. Similar se intampla cu aia din categoria 1, care intalnesc 2 – ‘ce proasta/prost, l-am facut, ce destept sunt eu’.

   E absolut irelevant ce categorie are ‘dreptate’, important e ca oricum nu se pupa una cu cealalta la nivel de gandire, deci e o ‘lupta’ la cantitate. Asa ca la cat mai multe bannere d-astea idioate.

   Acu eu inteleg ca e ridicol sa crezi ca 3 bannere o sa schimbe ceva, da macar sa nu mai aud vocalizate in preajma mea asemenea ineptii ar fi un mare plus, ca na, ca te arata lumea cu degetul ca esti sexist si nesimtit.

   Cat despre state, Romania e un stat, sunt multe state…

 • Marius spune:

  Bravo. Matur, echilibrat și cu umor moderat.

 • chiombi spune:

  Foarte de acord. Cu totul
  La graficul de la eurostat sunt 2 chestiuni:

  1. Interpretarea ta este corecta, nu masoara „aceeasi munca = aceeasi plata”.
  Dar faptul ca femeile sunt educate, descurajate sau predispuse (natural sau cultural) sa faca munca mai slab platita este o dezbatere necesara.
  Mi se pare prea coincidenta ca in patriarhat femeile fac mai putini bani, sau munca pe care o fac ele (fie si diferita) e mai putin platita. Eu de aia as inventa patriarhatul, ca sa fiu mai smecher, altfel ce rost are. Dupa aia, as inventa clasismul si rasismul. Si as fi mai smecher decat 95% din populatie, automat. Fin.

  2. Romania e atat de exploatata si/sau neproductiva, incat saracii sunt deja la fundul sacului. Nu exista salariu mai mic, deja toti romanii au salarii de femei. Ce urmeaza? Sa primeasca salariu de maimute? sau
  2′. In Romania e atat de maro situatia, incat femeile sunt nevoite sa lucreze si ele (sau doar ele, daca au barbat betiv/in puscarie/somer/neproductiv), ca sa nu le moara de foame familia. Ca rezultat, diferenta mica din grafic. Mai ales ca unii angajatori le prefera pentru ca sunt docile si nu comenteaza la conditii inumane (ca nu sunt oameni, get it?).

  • Radu Post author spune:

   ratezi o chestie pe care ti-am spus-o in text. salariu e proportional in general cu anii aflati in campul muncii. femeile fac pauze sa faca copii.

   • chiombi spune:

    femeile nu fac copii singure. daca o femeie pierde cu o sarcina+lauzie mai mult de 1-2 ani, are un barbat de cacat sau asa ii place ei, dar alea sunt cazuri rare.

    nu cred ca in estonia femeile lucreaza cu un sfert mai putin timp. luam 40 de ani un stagiu de munca serioasa. o femeie ar trebui sa stea cu pizda in sus 10 ani. natalitatea e 1.54.
    pana la jumatatea clasamentului suntem la 15%, ar insemna 6 ani stati degeaba. natalitatea medie europeana 1.58.
    nu am auzit pe nimeni sa stea cu 1 copil intre 4 si 7 ani.

    in romania 5% diferenta de venit este echivalenta cu 2 ani, la 40 de munca. natalitate 1.52. abia aici avem coincidenta matematica (de fapt, femeile stau chiar minimul cu nou-nascutii).
    dar in romania, 33% din salarii sunt minim pe economie. discriminarea pe gen este limitata din cauza veniturilor extrem de mici. numai unde tai tot ce se poate ajungi la matematica reproducerii, de care vorbesti.

    e vorba si de calitatea/tipul muncii si de societate. unele domenii sunt incurajate cu salarii mari. in sexismul sistemic, fetele sunt descurajate sa aiba anumite preocupari, coincidenta, alea cu venituri mari.
    exemplu depasit, dar valid in sexism extrem: asa ajung fetele la 20 de ani sa stie doar sa coasa si sa mature, in timp ce fratii lor devin ingineri sau zidari. (factori genetici si sociali identici, rezultat diferit in functie de sex)

    daca eram in matriarhat, altele erau domeniile platite bine. profesorii de muzica – salarii imense, inginerii – salariu de maturator. consilierul de iubire si viata armonioasa, 75% din banii comunitatii.

    trebuie sa recunosti arbitrariul cand il vezi. nu e nici ca feminizdele de care razi, dar nici matematic ok.

    • chiombi spune:

     daca iei in calcul si diferenta de varsta la pensionare, cam 2 ani, in general, in ultima treime din graficul eurostat, femeile produc mai multi bani decat barbatii /an de munca.

     deci, in romania, femeile castiga mai multe salarii de cacat decat barbatii, victorie!
     e bun si salariul minim pe economie, ca se vede cine e mai harnic :P

   • Alexandru spune:

    Si mai e o problema. Patronii (barbati sau femei) se feresc sa angajeze femei in pozitii cheie, pozitii care implica multa raspundere si automat sunt platite mai bine.
    Devine nasol cand pleaca in maternal. Practic in perioada aia de timp tu iti bati capul cu un angajat nou si practic faci mai toata treaba.
    Angajat greu de gasit ca nu vrea oricine sa-ti vina pe perioada determinata, ca deh esti obligat sa-i ti postul. Si nici nu sti cand se intoarce din maternal si daca mai vrea sa vina. La stat e una, pica pe colegi, la privat, intr-o firma mica e criminal.

  • S-hit spune:

   Femeile nu sunt influentate in niciun fel, in Suedia, cea mai progresista si egalitara tara cu guvern feminist gapul e de 13 la suta. Daca traiesti bine cam orice job ai avea, faci ce vine natural. Graful e despre cei deja angajati deci pctul 2 prim cade. Femeile isi maximizeaza reproductivitatea sexuala aratand mai bine. Barbatii urcand pe scara ierarhica cat mai sus lucrand 57 ore pe saptamana ca un animal, pe langa asta si testosteronul ne ajuta sa fim mai agresivi si competitivi. Puterea si statutul social sunt echivalentul frumusetii. E simplu in plm. Orice barbat ar fute o pe una mega buna chit ca e proasta si saraca lipit. Putine femei ar fute pe unu mega bun dar cocalar super sarac, decat daca si ele sunt la fel. In cam toate basmele fata e saraca lipit dar bunoaca la corp si suflet si o ia printul, cel mai alfa barbat din regat. Acum poate o sa zici ca in Aladdin e invers, dar Aladdin are skill si personalitate, e un alfa entertaining si aventuros fara bani si exact entertainmentu ii lipseste unei printese blocate intr un palat. Titanicul de ex
   e un Aladdin varianta moderna.

 • penisbeat spune:

  Asa suntem noi, maimute. Vedem dileala de la americani, incepem si noi cu ea. In doi ani o sa inceapa sa bata campii si pe la noi cu cele 70 de sexe, gender-fluid si toate bazaconiile leftistilor sjw. Diferenta e ca la noi mai bate vantul de prin est si acolo cacaturile astea nu sunt tolerate.

  • Drpulex spune:

   O sa vina naomi sa ne arate pula live la maruta.

 • penisbeat spune:

  „Există probleme pe care le au doar femeile și situații în care sunt discriminate grav. Și ar trebui să ne implicăm să le oprim și chestii.”

  Ba centaure, asa de curiozitate, care sunt problemele alea? Sa ducem discutia pana la capat, nu de alta. Care sunt problemele pe care le au doar femeile si in care sunt discriminate grav de e datoria morala a masculilor sa intervina? Ca eu nu le vad. Exceptand situatiile cu mosi libidinosi de 50-60+ care au crescut intr-un anumit mediu si pe care cu toata propaganda din lume nu ii mai reformezi tu la varsta aia la care valorile si ideile sunt deja fixate si inradacinate, zau ca nu vad dilemele reale ale femeilor in lumea civilizata de astazi. Au acces la tot ce tine de educatie, munca si tot ce vrei tu. Pe partea cealalta pot sa iti dau exemplu de o gramada de situatii reale in care femeile si-au obtinut jobul pe relatii cu gagicul/sotul sau ruda a gagicului/sotului. Vorbesc de chestii reale pe care le-am intalnit la viata mea. Acu’ nu zic ca sunt bidon de proaste si ca fara barbatii aia nu s-ar descurca la jobul ala, departe de mine gandul. Zic doar ca „intrarea” s-a facut pe carca masculului. Si traind in Romania cred ca stim toti cat de mult inseamna sa ai „intrare” la un job. Sigur, daca zici acum treaba asta in SUA sau in Canada prajitului de Trudeau iti sar in cap idioatele rase in cap pe jumate, da’ aia e alta discutie. Asa ca tot nu vad minusurile femeilor, exceptand situatia de mai jos si treaba cu graviditatea. Si acolo nu ai ce sa-i faci, e o situatie naturala. E un dezavantaj pe piata muncii? Absolut. Dar e un avantaj real in relatia cu plodul. Sunt atatea studii care confirma ca mama are o relatie speciala cu copilul ca l-a carat in burta 9 luni. Cum reglezi treaba asta din perspectiva masculului? Sau ala nu e important, da-l in mortii ma-sii, ce conteaza ce relatie are cu fiu-su?

  E un circ complet toata treaba asta. Stii ce e haios? Ca dupa ce or sa isi faca de cap feministele cu dileala asta, ca deja au inceput si se simte, cand or sa cada in capul lor toate roadele miscarii, cumva vina o sa fie tot a barbatului, n-am niciun dubiu.

 • Pa$$ionaria $toicescu spune:

  Feminismul e pentru urate. Femeile frumoase n-au nevoie de niciun feminism.

 • Ion spune:

  Unii din graficul ala au inteles ca in Balcani procentul de gender equality e mai mare ca in vest. Nu ca avem salariile atat de mici incat iti vine sa-ti bati nevasta :)). Cea mai buna dovada ca in lume cu cat iti merge mai bine cu atat incep sa-ti vina idei mai nastrusnice pe care crestinii din lumea a treia le preiau de bune si nu ca pe un trollaj nesemnificativ.

 • Amanta_lui_Vlad_Tepes spune:

  Feminismul a eliberat barbatii si a sclavagit femeile.

 • m spune:

  Pai trump și ai lui nu vorbesc despre problemele bărbatului alb hetero ? Plus alții decenți (Bill burr sau Michael moore)
  E scris frumos articolul, dar mi-ar fi rușine să pornesc niste construcții logice atât de frumoase de la o falsa neînțelegere a ce vrea sa se spună. Ca aia cu spălatul vaselor. E clar că e vorba de unii care chiar cred că asta e treaba din naștere a femeii.

 • m spune:

  Cred că 5,2% ăla in favoarea bărbaților e doar contribuția it-istilor și inginerilor. In rest , daca s-ar face un total, cred că femeile ar iesi cu salarii mai mari decât bărbații .

 • Meda spune:

  Jurnalism de mahala, plin de ura si dispret, expresii de cocalar, superficialitate, lipsa de respect… Cata informare iti mai trebuie tie sa poti aborda un subiect atat de complex! Rusine mamei tale! Serios! Schimba-ti meseria ca pierzi vremea.

Adaugă un comentariu