Dizidența mediocrului prin prăfuire testiculară

Ajunsese în bar cu 10 minute mai devreme, cum ajung toți mediocrii atunci când ajung undeva. Din fericire prietenul pe care îl aștepta era la fel de mediocru. Tocmai intra pe ușă.

Ce bine că ai ajuns frățioare, că n-am mai vorbit cu un om inteligent de vreo săptămână, spuse primul mediocru celui de-al doilea.

Al doilea îi dădu dreptate printr-un rânjet. Și el era convins că e înconjurat de proști, deși obiectiv, dacă ai fi făcut media inteligenței tuturor oamenilor cu care interacționase în acea zi, ar fi ieșit fix egalul inteligenței lui, la virgulă.

– N-ai, bă, cu cine, numai proști în jur, aprobă el. Am venit cu un taxi, șofer idiot, cică mă întreabă dacă mă deranjează dacă ascultă manele.

Fiind mediocru, îi era greu să judece inteligența altor oameni din dialog și ideile expuse, așa că avea o listă mintală de caracteristici pe care dacă le vede la alt om, îl cataloga ca idiot. Ascultatul de manele era pe listă.

– Și ce i-ai zis?

– Normal că mă deranjează, în pula mea, asta am zis!

De fapt nu zisese în pula mea. De fapt nu zisese nici că îl deranjează. Zisese doar că e OK pe un ton cam morocănos. Pentru că era genul de om care după ce scoate bani de la bancomat îi vine să îi zică „mulțumesc” bancomatului.

-Bravo, așa îi trebuie, rasa lor de inculți spuse primul mediocru plin de of, deși nu mai citise o carte cap-coadă din liceu. Și, în rest, ce mai faci?

– Știi tu. Românica, zise celălat mediocru. Acum câțiva ani ar fi zis „trăiesc în România și îmi ocupă tot timpul”. Fusese mare fan Badea pe vremea Băsescu. Dar de când gașca anteniștilor era la putere și nu mai critica conducerea își dăduse și el seama, cu capul lui de mediocru că Badea mănâncă căcat.

– Da, frate. Românica. Băi cum e Românica. N-ai cu cine, bă. Chiar mă bucur că ne-am văzut, să mai discutăm și noi politică, că n-am cu cine altcineva. Ai văzut cum stătea Olguța în poză, crăcănată? Parcă tocmai se dăduse jos de pe cal și de proastă ce e îl călărise pe lung!

O dăduse ca și cum era gluma lui. Dar era prea mediocru să fie în stare să facă asemenea glumă. O citise într-un comentariu pe net. Râse preventiv, dar și celălalt râse. Se vedea că nu o citise pe net și era convins că e glumă originală și spontană. Era chiar puțin impresionat.

Ce nu știau cei doi mediocri era că ce vorbeau ei nu era politică ci monden cu personaje politice. De fapt niciunul dintre ei nu știa clar ce ar trebui să facă un ministru al muncii. Sigur, bănuiau că are ceva legătură cu locurile de muncă, dar cam atât. Mediocri fiind însă, erau perfect convinși că dacă subiectul bârfei lor mici e un politician sunt net superiori ălora care fac bârfă mică despre o curvă de la TV spre exemplu.

Un alt lucru neștiut de cei doi mediocri era că Olguța stătea așa de crăcănată pentru că cu o seară înainte rupsese pizda-n ea tinerelul ăla pe care-l băgase în politică fix ca să fie aproape de ea când are nevoie să îi fie ruptă pizda-n ea. O durea în pizdă de ce părere au comentacii de pe net de poziția ei crăcănată. Încă o mai ustura lindicul de cât boxase prostul ăla cu limba-n el.

– Și Dăncilă, bă, cum e Dăncilă!

– Da, frate, cu freza aia. O imbecilă sinistră. Toți idioții ajung prim miniștri!

Avea dreptate. Chiar era o imbecilă sinistră și toți idioții ajungeau prim miniștri. Însă asta nu schimba faptul că niciunul dintre ei nu știa clar care sunt atribuțiunile unui prim ministru. Era genul de subiect tabu când discutau politică. Orice întrebare din categoria „care de diferența dintre camera deputaților și senat”, care ar fi spart iluzia de oameni informați care discută soarta țării era evitat tacit de absolut orice mediocru.

– Îl mai ții minte pe ălalat de dinainte? Ce fățău de klingonian alcoolic avea! Continuă mediocrul cu mondenitățile, perfect convins că discută politică.

Râseră amândoi și luară prima bere. Noaptea și discuția despre starea țării abia începeau.

O glumă veche rusească zice de un țăran care se întorcea cu nevasta de la câmp și dau nas în nas cu un războinic mongol care zice „Am să o violez pe nevastă-ta. Dar e foarte prăfuit pe jos pe aici așa că în timp ce o violez pe nevastă-ta, tu o sa vii aici sub mine să îmi ții coaiele în mâini, să nu dau cu ele în praf.”. Zis și făcut, o rupe mongolu’ pe cucoană și pleacă, la care țăranul începe să râdă bucuros. ”Ce-ai mă nebunule, nu vezi ce mi-a făcut ăla?” Zice nevasta, adunându-se de pe jos. ”Da, dar cât nu era atent i-am scăpat coaiele în praf. Are niște coaie super prăfuite!”

Noaptea fu lungă, berile fără număr și, printre râsete și glume săltate din comentarii de pe net, coaiele tuturor politicienilor actuali fură prăfuite plenar. Mediocrii erau satisfăcuți. Fuseseră cetățeni inteligenți. Dizidenții secolului 21. Oamenii care fac mișto de frezele și fețele stăpânilor lor. Nu pleacă capul, ca toți proștii. Plătesc taxe exact ca toți proștii, dar nu pleacă capul! Le prăfuiesc coaiele la greu cu plimbat la proteste și glume. Se respectă, au coloană vertebrală, nu ca proștii ăia servili care votează PSD.

Își strânseră mână călduros la final, înroșiți în obraz de alcool.

– Băi, chiar mă bucur că ne-am văzut. Trebuie să ne vedem mai des!

– Clar, frate. Ce dracu altceva să faci în românica asta. Nu vezi că n-ai cu cine? Numai idioți!

Se despărțiră satisfăcuți de muia dată atât conducătorilor țării cât și handicapaților care i-au pus acolo. Bine, nu chiar muie clară. Mai mult așa, o povestire a muii pe care conducătorii ăia o merită, că de primit nici măcar Olguța nu primește. Cum dracu să-i sugă pula lu agariciul ăla care dă limbi în pizdă? Ea e fată simplă de cartier. Știe că n-ai cum să respecți un lache care dă limbi în pizdă.

Plecară supărați pe țara asta care, cu toate relele ei, le-a dat oportunitatea de a fi mediocri. Oriunde în altă parte a globului ar fi fost doar niște idioți oarecare. Aici, înconjurați de idioți mult mai idioți decât ei, erau ridicați la suprafață. Ca unul care nu știe să înoate într-o apă foate sărată. Se simțeau elite. Intelectuali. Gata să le umple coaiele de praf tuturor care ar întrăzni să le conteste statutul.

***

Comentarii (12)

 • Jane Făe spune:

  Chiar, care dracu’ o fi diferența între camera deputaților și senat?
  Adică pe bune, ceva care contează. Procentual au aceeași structură prin definiție, că se aleg la fel și deputații și senatorii, deci nu e ca și când senatul ar putea să se puna de-a latul unei camere a deputaților hotărâtă să mai dea o grațiere în masă, o mărire de salarii și pensii parlamentare, etc.

  • xyz^ spune:

   “În senat, în camera deputaților, semințele are același gust.” (Nea Iorgu)

 • Muc_cel_mic spune:

  Hai că ți-ai revenit!Speranța are curul rupt,dar bine că îi putem recunoaște după coaiele alea pline de praf.M-ai spart!

 • ZaBici spune:

  Diferenta e ca un „mediocru” pune doar aparent suflet intr-o conversatie de genul pe cand unul ca tine efectiv are par alb. Diferenta e ca „mediocrului” nu ii place politica realmente si nici nu o discuta mai mult de 5 minute de ice-breaker pe cand tu ai o intreaga gaura neagra de cunostinte despre politica (banuiesc, comparativ cel putin) pe care nu ai cu cine sa le dezbati, ca nimeni nu e atat de prins in jocul asta social incat sa incerce sa il deznoade. Majoritatea ar taia nodul direct si discutiile despre politica sunt doar prefata intentiei.

  Nu sunt oameni prosti, doar interese diferite si probabil; daca ai sa te opresti din a cauta oameni prosti ai sa intelegi la ce ma refer.

  • dfgdfgdg spune:

   Exact cum zici tu, cu singura diferenta ca nu-i deloc asa.

  • Vadim Sudor spune:

   Corect ! Acum fiecare e cu interesul lui, nici eu nu înțelegeam asta dar am început sa pricep. Plus de asta multi iti vor spune ca ei vor schimbare, vor sa se sacrifice cineva pentru ei și pentru viitorul lor dar altcineva decât ei sau copiii lor. In conditiile astea, să-mi bag pula de nu fac si eu la fel, imi vad propriul interes. Puteti sa votati PSD, PNL, PLM, XXX sau orice alta grupare de hoti vreti voi, eu mi-am facut plinul si-am plecat din văgăuna asta de tara si va las sa va bateti cap in cap si sa votati pe cine vreti, oricum nu mai e nici o speranță. Fiecare gandeste numai pentru el si pentru propriul interes, niciunul nu vrea sa fie victima, toti vor doar sa beneficieze si, in gândul lor, isi zic „de ce sa mor eu ca aia de la Revolutie si altii, pe spatele sacrificiului meu, sa profite ?”. Pai tot asta pot sa zic si eu, si eu am si mai multe motive sa zic asta pentru ca nu ma leagă nimic de căcatul asta de tara, nu am copii, nu-s însurat, nu nimica. Voi ar trebui sa faceți ceva, voi astia care aveti copii in tara asta, ca luptati pentru ei, doarnu vreti să-mi risc eu viata si libertatea făcând pe-a revolutionarul pentru voi si plozii vostri, mie mi se rupe pula de voi si de copiii voștri, nu am nici un interes !
   P.S. Spor la protestat pe bloguri si pe Facebook. #rezist #sugeti_pula

   • hussar spune:

    kiddo, you’re a delusional piece of shit. lonely and delusional

   • ZaBici spune:

    „Noi” coaie, „noi”.

 • Un Cetatean Ingrijorat spune:

  Deci furci cand?

 • Dr.pulex spune:

  Singura solutie pt poporu asta.si istoria o arata.e unu cu mana de fier sa ne futa bine.noi nu suntem o societate omogena capabila sa i creasca constiinta…din pacate cu tiranii astia e ca la lotto unu din 100 e bun.ps. ar mai fi o sansa cu federalizarea pe regiuni si sa vedem acolo ce iese (probabil migratii masive intre regiuni dar poate asa se mai trezesc asa si restu)

 • sindi_cat spune:

  Observ o obsesie obsedanta cu coaiele si pula. PIzde si tzatze mai rar, dar pule si coaie, oho! Coaie de bosorog transpirate, lipite de asfalt, coaie linse de nu stiu cine, pule supte, pule la xerox (pe vremuri, ca asa am dat si eu de tine, cu pulele pe net)… Ma rog, daca le punem pe toate la un loc, facem si o ciorba de pule, si o tocana de coaie, si o salata de floci.

 • icu spune:

  Coa’, vezi ca ai fotosopat gresit poza lolguta2. Daca are 4 picioare, trebuie sa aiba si 2 posete.

Adaugă un comentariu