Câteva cuvinte în apărarea „hate speech”-ului

Cea mai absurdă cruciadă a extremei de neostânga e să abolească insultele. Să construiască o societate în care nu îi mai poți spune vecinului tău un călduros „du-te-n pizda mă-tii” sau cerșetorului de la colț un clasic „marș la muncă, bă borâtule”. Sigur. Nu se întâmplă pe stradă. E doar în media momentan. Ca om de rând încă mai poți insulta alt om fără să fii linșat mediatic și scos din orice sistem prin care cuvintele tale pot ajunge la o masă de oameni. Dar se ajunge și acolo. Toate trendurile de cenzură încep de la ăia care spun chestii în public, ca mine, și se opresc inevitabil la omul de rând. Noi suntem canarii din mină. Picăm primii și dacă ești idiot poți zice „ia uite canarii cum pică lol ”, dar până la urmă respirăm același aer. O să ajungă și la voi.

Și atunci n-o să mai poți să dai o flegmă vecinului tău când parchează pe locul tău de parcare.

Pe bune că nu delirez doar pentru că îmi iau ban constant pe facebook în ultimii doi  ani. Chiar nu e vina lu’ prostu’ ăla care dă report la tot ce fac. Ăla e doar un  turnător fomist jegos. Turnătoria e în natura umană. De vină e mereu un sistem care încurajează turnătoria.

 

Iar pe orice rețea socială comercială, sistemul a ajuns la un nivel de cenzură de un absurd la care nu s-a ajuns în nici un regim autoritar cunoscut de om. Discriminarea a ajuns dușmanul cel mai mare al omenirii și absolut orice fraza zici  și nu e de bine despre un om care nu e mascul alb hetero, e hate speech tataie. Dacă lu unu îi curg mucii ai voie să îi zici ”bă mucea” doar dacă e mascul alb hetero. Dacă cumva e negru sau gay sau mai rău, gaynegru, e direct hatespeech! CUM SĂ ÎI SPUI UNUI GAYNEGRU CĂ ÎI CURGEMUCU?!?!

Alin Teodorescu ăla e doar pielea pulii. Dar doi angajați Facebook au considerat că poza aia de mai sus e hate speech. Deși nu se implică nicăieri că e vreo legătură între rasa omului și abilitatea lui de a lăsa pete și trebuie să fii complet handicapat să vezi vreo legătură între astea două.

Totul pornește de la concepția greșită că „hate speechu” e ceva rău

Argumentul cel mai handicapat al extremei stânga este „panta periculoasă”. Credința defectă și fără bază în realitate că absolut orice comportament individual va degenera într-un trend de masă. Că dacă un prieten de-al meu e zgârcit și îi zic „nu mai fi jidan, coițe”, această afirmație a mea va duce spre un mediu în care glumele cu evrei sunt permise, după care sunt luate în serios ca trăsături reale ale etniei lor după care inevitabil ajungem la un holocaust. Pentru că am zis eu lu un zgârcit „nu mai fi jidan, coițe” , am adus lumea mai aproape de holocaust.

E o gândire cretină din categoria „dacă scuipi pe jos o să ajungă să scuipe toată lumea pe jos și să ne înecăm în scuipat”. Pur și simplu nu funcționează așa omenirea și realitatea.

Să mai analizăm un caz de hate speech. De data asta chiar pe bune hate speech.

Insultă o minoritate sexuală direct. AȘA, ȘI? Credeți că dacă s-ar întâlni pe stradă pe bune cu Trăistariu s-ar apuca să îi dea șuturi în cur? Credeți că o să vadă un grup de tineri mesajul ăsta și o să se gândească „da, bă, are dreptate ăsta, hai să prindem un gheu și să-l căcăm în palme”? În afară de un plăpând care e rănit oleacă în stima de sine, nimeni nu pățește nimic de la acest masiv hate speech. Și ia mai dă-l în pula mea pe trăistariu, că prea e nejustificat de sigur pe el. Oamenii trebuie înjurați mai mult. Prea e toată lumea cu stima de sine la nivel galactic. Ce pula mea e căcatul ăsta? Ia hai mai înjurați și mai umili toată lumea!

Și de la obsesia luptătorilor justiției sociale cu discriminarea negativă

Toate regimurile autoritare au luat minorități la stors. Au găsit un țap ispășitor pentru problemele țării, ca să vezi, era o minoritate și ca să vezi, soluția e epuratul. E o chestie naturală a unui regim autoritar. Nu ajunge acolo de la discursuri de ură, ci doar le folosește să se justifice. Și dacă nu găsește unul, îl inventează.

Nu glumele răutăcioase cu minorități duc la linșat minorități ci regimurile stricte care caută țapi ispășitori. Și orice regim care se impune prin cenzură ajunge inevitabil acolo.

Din istorie mai vedem o chestie. Nu există grupuri de succes bazate pe discriminare negativă. Pe urât un dușman comun. Cel puțin nu pe termen lung. Naziștii au avut și ei 15 anișori de existență, KKK e doar o glumă, ISIS nu prinde 15 ani lejer.

Grupurile de succes se bazează pe alt tip de discriminare. Aia pozitivă.

Sunt grupuri construite pe acelasi principiu ”noi suntem mai buni decat alții și merităm mai mult” dar nu se concentrează pe călcat pe cap restul oamenilor, ci pe împărțit bani și influență în interiorul grupului. Genul de oameni care când au pe mână 10 banane de împărțit, 9 le dau în interiorul grupului și unul la restul fraierilor. Așa fac partidele, organizațiile religioase, bancare, multinaționalele, trusturile de orice și absolut orice grupare organizată cu morală flexibilă care împarte lumea în două (noi și ei, noi merităm mai mult decât ei), fie ei PSD, Mormoni, evrei, pocăiți sau asociație de notari publici.

E în natura umană ca fiecare generație tânără să aibă o nouă luptă de destructurare a rețelelor de putere deja existente, pentru o împărțire mai echitabilă a resurselor.

Noua stângă nu face asta. E prea concentrată pe interzis să spui unei femei că e curvă (pentru că nu e nimic rușinos în a-ți folosi sexualitatea în secolul 21, da?) ca să facă ce ar trebui să facă stânga reală.

Drept urmare, pe an ce trece din ce în ce mai multe resurse se concentrează în mâinile unor grupuri din ce în ce mai mici și inegalitatea între clase crește. Nu se ocupă nimeni de grupurile care împart beneficiile întregii societăți doar în interiorul grupului.  Sunt toți ocupați cu grupuri mici și irelevante care OFENSEAZĂ FOARTE TARE ȘI NU POT FI IGNORATE.

Poate o să își câștige lupta. Și în 20 de ani oameni superbi ca dennispavel nu o să mai aibă voie să se exprime. Singurul motiv pentru care momentan el poate și eu nu e că el încă e anonim și n-are securiști după el.

 

O să învingem, ca specie, toți comicii care fac glume ofensatoare, toți haterii care urăsc ca să se descarce și toate grupările mici, firave și neviabile de amețiți care urăsc dar n-au cu ce, nu o să aibă niciodată și au rămas doar la nivelul de teorie. Nici teoria n-o s-o mai aibă, muiștii!

O să fim toți egali în dreptul de a nu ne jigni reciproc și de a fi la fel de săraci în fața unor structuri de putere pe care nu vrea să le deranjeze nimeni că n-au nimic cu gheii, țiganii, curvele, negrii și musulmanii. Pentru că singurul tip de discriminare pe care-l practică e financiar și pe pozitiv. Nu îți iau din farfurie. Doar își dau lor între ei mai mult. Cel mai sinistru mod de discriminare și de a trage în jos o populație și, în mod ciudat singurul tip de discriminare complet acceptat de această nouă lume curajoasă.

Da, superb tineret de stanga. Lupta asta împotriva discriminării negative cu siguranță va aduce globul mai aproape de egalitate. Nu e o diversiune prin care o întreagă generație de stângiști a fost deturnată de la adevăratul rol al stângii. Continuați. E beton ce faceți. Ultralux.

***

Comentarii (47)

 • dragalasu spune:

  DU-TE-N PIZDA MA-TII!

  ai dreptate, e racoritor.
  as face o afacere dintr-asta: o masuta de plastic, umbreluta, 50 de lei sa ma injuri 10 minute. poti sa imi spui si moldovean.

 • dr.pulex spune:

  pai da e veche problema si a inceput de prin 60-70 cand((( oligarhii))) si coroporatiile au bagat pastila …un fel de lasa-ti ca voi nu stiti cu banii ca e complex,hai mai bine sa discutam de futut in cur si mohamed .

 • drpulex spune:

  lasati*

 • Gica spune:

  De unde e screnshotu cu replicile dintre pennispavel si traistariu ?ce-i aia, insta sau twitter sau facebook ?

 • Qwerty spune:

  Radu, din punct de vedere social in România PSD este partid conservator &traditional, eu am văzut ca in România, militanții pro gay, feminism, discriminare, cu siguranța nu sunt de stânga, nu voteaza cu PSD ci mai degrabă cu ăilalți, care or fii ei. In privința imigrării nu am văzut grupuri pro, așa cum se întâmpla in afara, din fericire. Mai toată lumea acum 2 ani când se discuta de cota obligatorie era împotriva. In America, partidul conservator din punct de vedere social este cel republican care e de dreapta, nu și in România unde cel conservator e PSD.

  De bine, nu cred ca vreodată o sa vezi pesediști care vor începe cu discriminarea când aia de e prim ministru i a zis nuj cui ca e autist si după ce a primit amenda de la cndc nu înțelegea cu ce a gresit…

  Din fericire, pe plan social, suntem un stat normal, și PSD din punct de vedere economic caută „redistribuirea resurselor” deci n ai de ce sa te plangi.

  Cred ca dacă erau la putere PNL, cioloc, Raluca turcan, gorghiu, atunci ne am fi occidentalizat cu toate cacaturile antidiscriminare, feministe, imigrare ai gay.

  • Dr.pulex spune:

   Ce vorbesti …uita-te la ce au incercat recent cu proiectul ala de la min. educatiei ce prevedea ore de parenting si „educatori” in spiritul diversitatii si libertatii sexuale.acum stim cu totii ca ei erau cu ochii la furat bani europeni prin asta dar asta ii face si mai periculosi .daca e de luat spaga si facut bani ar aduce toti negromani din africa aici si ne ar obliga la futut in cur pe cartela.

 • Kek spune:

  Start writing in English, the West needs you.

  • Muiesimiesitie spune:

   Da’ ce pizda ma’tii, crezi ca in vest am uitat sa citim in limba romana?

 • Domn' Ministru spune:

  coae, e compania lor. ei decid regulile. ori te conformi ori nu folosesti produsul. nu e de parca e ceva indispensabil vieții si nu ai alta optiune

  • Radu Post author spune:

   daca vrei sa faci ceva pe net si sa ajunga si la oameni nu prea ai optiuni.

 • ion spune:

  DU-TE-N PIZDA MATII teodorescu.alin. Lingea-ti-ar mata pula dupa ce i-o scoti din cur.
  Ce super e sa poti injura liber.

  • Bancosul spune:

   Târâ-mi-aș pula pe coliva ma-tii!

   Da, așa e!

 • john spune:

  Ai dreptate, dar totusi muie Trump si toti idiotii care sunt la extreme, ca sunt de stanga sau dreapta.

  • SaruptUnburlan spune:

   mata-i cracita extrem in ambele directii

 • penisbeat spune:

  Si cand iti spuneam ca o gramada de reporturi ti le iei de la sjw romanasi de-ai nostri, nu doar de la dubiosul ala de Teodorescu, o tineai langa tot cu ala. Numai la cate cacaturi spuneai despre femei (pe buna dreptate) mi-am dat seama ca o carca de reporturi ti-o luai de la progresisti de astia dementi. Nu zic ca dubiosul ala nu dadea si el, da’ nu era singurul care te vana.

  Baietii s-au legat de o chestie misto: nu mai poti sa detii control absolut in ziua de azi urand asa pe fata pe altii diferiti de tine din cauza ca Hitler. Iti sare lumea in cap, nu mai merge asa. Nu, astazi ca sa poti sa ii oprimi pe altii trebuie sa pornesti cu o superioritate morala in fata lor. Sa poti sa ii calci pe gat si sa zici: „dar nu, eu sunt ala bun, deci am voie sa ma pis pe fraierul asta”. Si de aia si-au ales ca grup tinta comunitatile care in secolele trecute au avut parte de ingradiri ale dreptului omului: negri, femei, gay, transsexuali etc. Sa poti sa te cateri in varful structurilor ierarhice sociale in timp ce pozezi in avocatul celor oprimati. Problema e ca lumea a evoluat, iar in ziua de azi multe dintre categoriile alea o duc la fel de bine ca si barbatul alb, ba se si folosesc de corectitudinea politica sa isi aleaga locuri mai caldute in viata si in cariera.

  Si asa ajungi de nu mai poti sa zici ce iti trece prin cap de frica nebunilor astora. Exemplu recent, Henry Cavill, ala de il joaca pe Superman, zice ca ii e tarsala sa se mai dea la gagici de frica dementei MeToo. Logic in plm, cand vezi cate maimute isi amintesc ca acum 20 de ani le-a pus unul o mana pe fund la o petrecere si s-au trezit ele acum ca de fapt nu prea fusesera de acord cu gestul desi s-au futut apoi cu ala ca sa apara intr-un film nou. Evident ca a avut parte de linsaj mediatic si si-a retras declaratia a doua zi.

  • Radu Post author spune:

   nah,, reporturile is de la ala

   • GIca spune:

    Ai cea mai mica chestie care ar putea tine loc de macar pseudo argument sau dovada in sensul asta ?

    • Radu Post author spune:

     dap. e un articol pe site. nu apare pe google search ca a pus asta petitie sa nu apara pa google. dar e acolo

   • omulbun spune:

    Gîndeste-te numa la femeia aia grasa cu parul roz care apare în videourile de la proteste. Aia care tipa mereu si urla „nu ma atinge!! ma oprimati!!” fara simt al autoironiei.

    Na, aia nu e singura, are prieteni si fani. Traiul bun din capitala României a generat paraziti sociali din astia. Poate si aia îti dau reporturi.

    Da’ ba, muistu ala de teodorescu e pîrîcioasa sefa sau cum dracu, adica daca tu dai report cuiva o sa rezulte ceva? nu.

 • Tommy Rimmer spune:

  „acceptat de această nouă lume curajoasă”

  I see what you did there. :)

 • adriana spune:

  unii spun ca dreptul la vot arata ca suntem o societate libera.
  eu cred ca dreptul neingradit la libera exprimare arata asta.
  avand in vedere ca dreptul la libera exprimare e din ce in ce mai cenzurat arata ca ne indreptam spre dictatura.

 • pandel spune:

  dar Radu, eu cand imi imaginam ca ar fi tare sa faci videouri pe yt, la chestii de genul asta de mesaje ma refeream (cred ca impactul e mai mare pe yt, putini mai stau sa citeasca bloguri in 2018? si mai sunt si alte argumente)

  • Radu Post author spune:

   se sterge pe youtube daca ZIC ce zic aici

 • SaruptUnburlan spune:

  cel mai mare paradox si ironie e ca stangistii, bravi osteni intru statu de veghe in lanu de minoritati, nu-si dau seama ca asemenea pozitie ii afunda in bucluc si mai adanc – moralitatea subiectiva trebuie stabilita de majoritate.

  Cum nu poti lasa fiecare minoritate sloboda sa faca reguli morale (ca altfel neonazistii trebuie sa aiba voce egala cu uiteteceprogesivsunteu-istii), ar fi necesar apelul la majoritate ca sa stabilim ce e voie si ce nu. Deci nu numai ca se pisa pe vocea minoritati in timp ce se prefac ca savarsesc exact invers, in acelas timp imbratiseaza o ideologie care ar da dreptul unei majoritati corupte sa arunce homosexuallii de pe acoperis daca existenta lor e considerata ofensatoare…

 • Robo spune:

  Ba tu chiar esti prost. De niste ani tot ma coiesc cu verdictul asta, tot zic ca hai ca e meseria lui sa troleze etc dar cu articolul asta m-ai convins.

  Nu poti sa fii contra PC si sa scrii in acelasi articol ca regimurile autoritare incep cu persecutarea minoritatilor (ceea ce e corect) fara sa fii prost.

  Regimurile autoritare nu apar intr-un vacuum, idiot. Ele apar atunci cand societatea e pregatita pentru ele, dumbo. Si societatea e pregatita pentru ele exact atunci cand e ok dpdv cultural si ultra raspandit sa-i spui amicului tau „nu fi jidan, coaie” si restul exemplelor tale.

  PC are excesele ei, nu zice nimeni ca nu le are, dar nu la noi. Noi, adica societatea romaneasca, avem mai intai nevoie de niste zeci de ani de PC doar ca sa ajungem la nivelul „bun simt elementar” si de-abia dupa aia putem sa ne punem problema daca PC e ok sau nu.

 • Robo spune:

  Citat:
  E o gândire cretină din categoria „dacă scuipi pe jos o să ajungă să scuipe toată lumea pe jos și să ne înecăm în scuipat”. Pur și simplu nu funcționează așa omenirea și realitatea.
  /citat

  Lasand la o parte faptul ca nu aduci nici un argument, doar declari tu ca nu asa functioneaza omenirea deci gata, e stabilit, fapt este ca exact asa functioneaza omenirea, boule.

  Cauta pe goagal „broken windows theory”, you retard care zici ca ai terminat o facultate de psihologie.

  • GP spune:

   Perfect! Înseamnă că putem să-i epurăm pe ăia care SPARG GEAMURI, incendiază mașini, dau cu U-lock-ul în cap, amenință pe internet și distrug magazine în lupta „antifascistă” pentru „justiție socială”?

   Sau în cazul lor se acceptă pentru că ei au o cauză nobilă?

   • Radu Post author spune:

    panta periculoasa e cel mai handicapat argument al mediocrului flit.

   • Robo spune:

    @GP
    de ce sa-i epuram, retard? avem legi care pedepsesc infractiunile de distrugere, ce-ar fi sa le aplicam pe astea? sau tu vrei neaparat sa epurezi pe cineva?!

    si apoi, este fix ce ziceam mai sus: ne cacam pe noi impotriva exceselor stangiste si ale PC, desi la noi nici poveste de asa ceva.

    avem noi in romania miscari gen antifa ca sa-ti faci tu griji in legatura cu ei, bouleanule? atunci de ce nu poti tu dormi nopatea de grija lor?

    te temi ca o sa ne molipsim si noi? pai nu zicea zeul pitici gratis ca gandirea tip „slippery slope” este apanajul mediocrului imbecil?! facem cherry picking pe argumente, nu?

    ca orice bizon de caverna, ai sarit si tu in carura anti-PC doar ca sa-ti poti justifica gandirea extremista, desi nu ti-o ameninta nimeni pe aici, dupa cum poti vedea si in comentarii esti majoritar.

    • GP spune:

     1. Mai întâi învață să scrii.
     2. Apoi încearcă să fii creativ dacă tot vrei să insulți.
     3. La final întreabă-te dacă mi se rupe măcar pula că sunt majoritar sau nu.

     PS 4. Ești contra hate speech-ului, dar văd că n-ai probleme să încerci să înjuri pe alții. Stai, cum se numea asta?

     • Robo spune:

      Sunteti atat de prosti (tu si cu guru-ul) incat nu aveti nici macar proprietatea termenilor pe care ii folositi. Adica nu stiti ce inseamna „hate speech”.

      de pe wikipedia
      „Hate speech is speech that attacks a person or group on the basis of attributes such as race, religion, ethnic origin, national origin, gender, disability, sexual orientation, or gender identity”

      faptul ca te insult eu pe tine pentru ca esti prost nu este hate speech, maimutoiule.

      numai in capul unui cretin ca tine care nu e in stare nici sa foloseasca internetul hate speech inseamna ca vorbesti urat si injuri.

     • Radu Post author spune:

      si totusi cand iit sterg astia pagina pentru dastea zice ca e de la hate speech

     • GP spune:

      Ești cumva un fel de voyeur intelectual și te exciți sexual când le arăți altora cât ești de prost? Scuză-mă dacă întrebarea e prea personală; îți respect orientarea, eram doar curios.

      Știu că o bună parte dintre români sunt analfabeți funcțional, dar încearcă să mai citești o dată textul. Exact despre aia era vorba, și anume că hate speech-ul a degenerat și s-a ajuns la nivelul că dacă îndemni pe cineva să-i mai facă un copil lui mă-sa e la fel de grav cu a propune reluarea linșărilor de negri prin copaci sau continuarea „misiunii” lui Adolf.

      Nu, dragul meu picat în cap de prea multe ori pe prea multe muchii și colțuri diferite, faptul că mă înjuri nu e hate speech, ci doar simpla ta opinie față de mine, pe care ești liber să ți-o exprimi.

      Însă dacă aș fi vreuna dintre mimozele de care e tot mai plină lumea, în loc să mi se rupă pula de tine și să râd la tentativele tale cam jalnice de a mă jigni (vezi punctul doi de la precedentul comentariu: „(…) încearcă să fii creativ dacă tot vrei să insulți.”), aș considera că niște cuvinte precum „prost”, „cretin”, „retard” etc. sunt la fel de cumplite ca ce debita Goebbels prin anii ’30. Și că îmi afectează profund bunăstarea spirituală, pentru a-mi reveni din șoc urmând să am nevoie de consiliere cu terapeut și life coach pe care să-i plătesc să-mi explice cât de unic și special sunt eu, în timp ce tu nu ești decât un hater f. r. u. s. t. r. a. t. (știe proprietarul blogului de ce am scris așa) și invidios pe mine.

      Nu uita că trăiești într-o lume în care evitarea contactului vizual este considerată un semn de RASISM. Și nu în Cucuieții-din-Deal, ci la Oxford.

    • Robo spune:

     Radu, sincer iti spun ca nu inteleg cum un om care scrie binisor poate fi atat de prostanac.

     poza aia cu stain master este rasista pentru ca perpetueaza stereotipul cf caruia negrii sunt murdari – un stereotip pe care l-am auzit si in romania despre negri, darmite in State.

     tu cand ai pus poza aia stiai exact ce reactii vei obtine, ca nu pot sa cred ca ai pus-o asa, complet fara sa-ti dai seama si doar pentru ca ti s-a parut o gluma buna.

     ai pus-o special ca sa te poti victimiza dupa aia gen „da, stiu in sinea mea ca e rasista, dar nu ar trebui sa fie, pentru ca nu e nici un motiv sa facem o legatura cu rasa omului, hurr durr dictatura PC, nu mai poti spune ce-ti trece prin cap”

     nu tu decizi daca ceva e rasist sau nu, ci ala despre care e vorba – si este evident chiar si pentru tine ca un negru s-ar simti jignit de acest stereotip cu murdaria.

     grow the fuck up si lasa iesirile astea de adolescent teribilist, sunt sigur ca poti fute si fara ele.

     sau poate totusi nu.

     • Radu Post author spune:

      nu e nici un stereotip. e doar un tip slinos. e dintr-o serie de anunturi absurde cu oameni random pe ele.

 • GP spune:

  Ești puțin în urmă cu știrile. Înjurăturile sunt hate speech de mult, deja se trece la următorul nivel: părerea diferită față de cea a interlocutorului. Să-i spui vreunui „thalassofil” înfocat că nu-ți place să mergi la mare pentru că poți să te speli la coaie și în cada de acasă ori vreunor hipsterași frumoși și liberi că ție nu-ți plac sandalele a devenit un adevărat articol din „Der Sturmer”.

  Discuțiile trebuie să fie numai lucruri cât mai superficiale, pozitive și frumoase, astfel încât părerea ta să nu jignească sentimentele gingașe ale celorlalți, pentru că altfel imediat te trezești acuzat că ești TOXIC.

  Toxic e Zyklon B, dragele mele mimoze, futu-vă-n gură cu sensibilitatea voastră cu tot. Din păcate, ăla cu mustață l-a risipit aiurea pe evrei în loc să-l stocheze pentru ca generațiile viitoare să avem o soluție finală pentru toți minunații deschiși la minte și la suflet pentru care părerea diferită a cuiva e o declarație de război pe viață și pe moarte.

 • Sarcasticul spune:

  Deja se intampla si la noi. Sa multumim usr ului, pisa-m-as pe ei

  https://www.hotnews.ro/stiri-politic-22559621-uirea-stradal-inclusiv-cea-psihologic-sanc-ionat-amend-10-000-lei-proiectul-fost-adoptat-camera-deputa-ilor.htm

  „prin hărţuire psihologică se înţelege ORICE comportament necorespunzător care are loc într-o perioadă, este repetitiv sau sistematic şi implică un comportament fizic, limbaj oral sau scris, gesturi sau alte acte intenţionate şi care AR PUTEA afecta personalitatea, demnitatea sau integritatea fizică ori psihologică a unei persoane.”

  caps ul e de la mine.
  sa ma pis din nou pe usr si pe fanii lor libtarzi, care se cred si dau de dreapta

  • Robo spune:

   da, e o tragedie, se aduce atingere dreptului inalienabil al oricarui retard de a hartui femeile pe strada, e fix nazism, ce sa mai.

   • Sarcasticul spune:

    Citeste mai intai, proasto. Ti-am dat link. Hai sa-ti dau si c/p, ca sfertodoctul din tine sare ca proasta-n pula si dupa aia zbiara viol.

    „prin hărţuire sexuală se înţelege situaţia în care se manifestă un comportament nedorit cu conotaţie sexuală, exprimat fizic, verbal sau nonverbal, având ca obiect sau ca efect lezarea demnităţii unei persoane şi, în special, crearea unui mediu de intimidare, ostil, degradant, umilitor sau jignitor;”

    Am zis eu ceva de hartuirea sexuala? Trec peste faptul ca la cum este formulat, o sa ploua cu #metoo si la paragraful asta. Nu ti-am atacat potentiala sursa de venit, relax.

    M-am referit la cea psihologica, inteligenta intruchipata virtual. Sue/blow me, snowflake.

    • Robo spune:

     esti atat de imbecil incat ai sarit din scala.
     daca tot dai c/p, incearca sa si citesti, analfabetule functional.

     ia uite ce zice acolo: „care are loc într-o perioadă, este repetitiv sau sistematic”

     hai sa-ti explic, gibonule:
     – ma intersectez intamplator cu tine pe strada, fara sa ne cunoastem, si ma injuri pentru ca sunt ochelarist – esti ok, poti sa fii linistit, nu te poate acuza nimeni de hartuire psihologica

     – suntem vecini si ma injuri de fiecare data cand ma vezi pentru ca sunt ochelarist si nu-ti place de fata mea: in cazul asta, e si normal sa iti iei amenda.

     sau nu?

     • Robo spune:

      hai inca o data: observi ca la hartuirea sexuala nu se mentioneaza nimic despre „repetitiv sau sistematic”?

      daca crezi ca e intamplator – nu e.

      la pct 1 din exemplul meu, chiar daca nu ne cunoastem si nu ne-am mai intalnit, daca mi-ai pus mana pe cur (cum stiu ca vrei sa faci), iti iei direct amenda – nu e ca la injuratura.

      clipeste daca nu te-ai inecat cu scuipat.

     • Sarcasticul spune:

      Fah, proasto… Daca esti proasta si-ti arat nivelul, afectandu-ti astfel „personalitatea” si „demnitatea”, normal ca ca fi repetitiv, cu fiecare ocazie. Pentru ca esti proasta si asta nu se rezolva cu photoshop sau like-uri cross cu prietenele + pisici. Inteleg nevoia ta de a-ti apara selfesteemul construit in oglinda, dar asta nu schimba realitatea, oricat de mult te bati tu ca sa nu ti-o comunice lumea. Ai inteles, snowflake?

    • Robo spune:

     da, daca sunt prost/ proasta ar trebui sa ma sinucid, asa e, te rog sa ma ierti ca traiesc.
     la fel ar trebui sa nu mai exist daca sunt in orice alt fel care nu-ti convine tie, corect?

     esti definitia pentru „cacat cu ochi”.

     bineinteles, daca te ia pe tine la pula unul mai tare decat tine, te duci imediat plangand la mamica, dar altfel consideri ca dreptul tau de a-i teroriza pe aia mai slabi decat tine e inalienabil.

     • Andrei spune:

      Robo este un retardat cu acces la tst Am zis :)))

 • jos_cenzura spune:

  Eu v-am zis de mult că Nicușor Dan și cu gașca lui (cu mici excepții) sunt niște extremiști de stânga.
  In alta ordine de idei, trăiască SUA, unde libertatea exprimării este în ADN-ul cetățenilor, și judecătorii de stânga, dreapta, moderați, extremiști, toți apără acest principiu.

Adaugă un comentariu