Glume cu viol, James Gunn și de ce se ofensează lumea aiurea la chestii

Poza asta e aici pentru că e James Gunn cu un raton simpatic și mi-e că dacă apare orice altă poză sau text în preview, îmi banează ăștia textul de pe facebook. Ajungem la el mai târziu.

 

Am să încep spunând că nu e nimic de râs când vine vorba de un viol.

În afara cazului în care violezi clovni.

 

Asta e una dintre primele glume ofensatoare pe care am văzut-o în viața mea, pe la începuturile internetului. Nu e așa de amuzantă, dar m-am căcat pe mine de râs. Pentru că aveam 13 ani și mi se părea super amuzantă. Mă căcam pe mine de râs la vârste pubere la glume cu viol, bebeluși morți, pedofili și altele. Sigur. Acum nu le mai găsesc așa amuzante. Dar nu pot să zic că mă ofensează, o să mă ofenseze vreodată sau o să consider că e vreo problemă cu ele. Doar n-o să prea râd.

La unele glume de gen mai râd și acum.

Un pedofil târăște o copilă noaptea prin pădure. „mi-e frică, mi-e frică”, zice copila. La care pedofilul îi răspunde supărat „ție ți-e frică? dapăi mie, că trebuie să mă întorc singur?”

Asta, spre exemplu e o glumă bună din punctul meu de vedere. Din alte puncte de vedere, ofensează. Așa-s oamenii. De mai multe feluri. Să analizăm obiectiv ambele puncte de vedere, ca să înțelegem care-i faza cu căcaturi gen „omenirea” și „punctele diferite diferite”

De ce ai râde la o glumă cu viol (sau orice altceva care ofensează)?

Că ești un puțoi teribilist. Ăsta e răspunsul cel mai simplu, valabil în majoritatea cazurilor. Singurul motiv văzut de ofensați. Un puțoi vrea să șocheze ca să atragă atenția asupra lui. Just. Se întâmplă des, dar mai sunt și alte motive pentru care o glumă bună cu viol e ca un vin vechi.

Umorul vine din contrast. Din văzutul unei situații din două unghiuri complet diferite. Și ce contrast poate exista pe lume mai mare decât ăla între atrocitate și naivitate? Pedofilul ăla, noaptea, prin pădure, cu copilul de mână, speriat de faptul că se intoarce singur și îi e frică de întuneric. Super amuzant, pula mea, ce aveți? Sigur. E nasol de fetița aia care o să fie violată și omorâtă, dar e OK. Pentru că e un personaj imaginar. Personajele imaginare nu simt durere. Imaginația și realitatea sunt două lucruri separate, care nu se întrepătrund. Victima nu e victimă, e doar o narațiune.

Mai e și o treabă legată de cum privești viața. Pentru că dacă o privești destul, îți dai seama că e cruntă și plină de chestii oribile. E greu de acceptat că viața e așa cum e și condiția umană e fragilă, dureroasă, se termină inevitabil cu moarte și e înconjurată de posibilități chiar și mai  oribile decât moartea. De-aia majoritatea oamenilor nu o acceptă așa cum e. Își construiesc narațiuni în care se păcălesc că au un oarecare control asupra atrocităților care plutesc sumbru peste viitor. Își bagă capul în pământ și le ignoră. Unele chestii sunt greu de acceptat. Într-un fel sau altul trebuie să te păcălești singur ca să fii capabil să le accepți. Spre exemplu, dacă le iei la mișto, dacă faci glume cu cancer, moarte, viol, genocid, cumva mai erodezi din frică. Asociezi atrocitățile cu imagini absurde. Le faci mai ușor de înghițit. E un mecanism de acceptare la fel de valid ca ăla cu ignoratul.

Problema cu el e că deranjează profund oamenii care au ales altă cale de a se împăca cu faptul că viața e oribilă. Le strici lor narațiunea când încerci să o construiești pe a ta.

De ce s-ar ofensa cineva la glume cu atrocități (și de ce ar considera că ar trebui ca ăia care le fac să fie excluși de societate)?

Pentru că oamenii ăștia privesc viața altfel. Și-au construit un scut fictiv în jurul lor ca să se apere de atrocitățile astea de care tu glumești: religie, moralitate și respect. Au impresia că dacă urmează un set de ritualuri, dacă au o conduită morală în societate și dacă pleacă capul în fața atrocităților, tratându-le cu frică și respect, cumva acestea o să îi ocolească. Durerea, în capul oamenilor de genul nu e hazard. Nu e zaruri și ghinion. E o entitate care alege cumva inteligent unde și cum lovește. O entitate care, dacă urmezi un set de reguli, te ocolește. Iar ei ignoră cât mai mult gânditul la părțile nasoale ale vieții, iar dacă li se mai strecoară vreun gând sumbru, îl alungă repede aducându-și aminte că ei respectă regulile, deci sunt feriți.

N-am cum să fac cancer/viol că sunt un om bun, dau la săraci, nu mă gândesc la cancer/viol ca să-l atrag și dacă cineva face o glumă cu cancer/viol, bag capul în pământ, mă enervez, și îi spun că „nu se glumește cu așa ceva, dom’le!” ca să vadă spectrul personificat al cancer/violului pe care mi l-am construit în cap că îl respect și mi-e frică de el și să mă ocolească pe mine și pe apropiați.

E o gândire naivă. Misticism de epoca de piatră. Frică de animal și raționalizare de minte simplă, de creatură care se crede măsura tuturor lucrurilor. Evident că e genul de gândire de care suferă marea majoritate a oamenilor. Oameni fiind, încearcă să o justifice. Să găsească motive pentru care de fapt gluma aia care ofensează e un rău social, nu doar un rahat inert care le apasă lor pe frici iraționale. Și motive se găsesc.

Glumele de genul normalizează și duc în derizoriu fenomenul. Faci glume cu violatori pedofili, normalizezi violul și pedofilia. E o gândire absolut cretină. Nici un om normal nu ar înțelege că e OK să violezi clovni sau că până la urmă pedofilii sunt simpatici din glumele de mai sus. Sigur, ar putea înțelege asta un om complet anormal. Dar oamenii complet anormali înțeleg ce vor din orice. Deci dacă unul vrea să înțeleagă că violatul e ceva mișto și hazliu și că pedofilia nu e chiar așa nașpa, o să înțeleagă asta oricâte glume ai evita să îi zici. Emițătorul unui mesaj nu are nici o responsabilitate față de modul defect în care receptorul mesajului alege să-l interpeteze.

Sunt super ofensive pentru oameni care au trecut prin traume. Foarte mulți oameni, de obicei cu țâțe și sub 60 de kile au fost violați. Dacă faci glume cu asta le aduci aminte de traume și suferă! Posibil. Dar nimic nu e mai grețos pe lume decât să te ofensezi în numele altora. Mai ales dacă nu sunt oameni pe care îi cunoști direct și doar îți imaginezi tu că există. În cazul ăsta sunt la fel de imaginari ca fetița din banc. Te oferi ca scut moral în fața unor personaje imaginare, ești handicapat sau ceva? Aaaa, cunoști o tipă care a fost violată? Păi atunci las-o pe ea să se ofenseze, cine pula mea te crezi să simți că ai dreptul să fii ofensat în numele altui om?

Dar sigur că există oameni reali care au trecut prin traume reale și genul ăsta de glume le aduce aminte de traumă. Dar dacă o glumă cu o traumă îți aduce aminte de o traumă personală și te face să suferi pe bune, atunci ai probleme mult mai mari decât glumele de pe internet. Gen faptul că nu ai trecut sănătos peste niște traume de încă mai suferi când auzi de niște proiecții fictive similare. E nasol. Trebuie să te tratezi. E o soluție mult mai sănătoasă pentru toată lumea decât să interzici universului să menționeze trauma în prezența ta. Mai ales pentru tine.

Până la urmă

pus în fața unei glume posibil ofensatoare, omul normal care nu are creier de găină are două opțiuni

 • râde
 • concluzionează că ăla care a făcut-o e un idiot, ridică din umeri, apasă pe ignore și își vede de viață

doar un imbecil sinistru ar considera a treia opțiune

 • trebuie să lupt ca omul ăla și cei ca el să nu mai poată face genul ăsta de glume

e consum de energie inutil. îl consideri idiot, poți ignora tot ce spune, a spus și va spune vreodată, atât timp cât nu vine în spațiul tău personal să își facă numărul.

Asta e frumusețea spațiului public. Dacă ceva nu îți place, te uiți în altă direcție și chestia aia nu mai există.

Dar societatea a ajuns într-un punct  în care nu i se mai pare că dacă ceva nu îți place și nu te afectează, cel mai sănătos e să ignori.

Cum să fie sănătos, dacă nu îmi place? Nu contează că nu mă afectează cu nimic! Nu îmi place, nu trebuie să existe!

Și societatea a mai ajuns într-un punct nasol

pentru că trăim într-o lume, oameni buni

și nu ne mai facem bine.

În punctul nasol în care se dă a aproape la fel de multă importanță la ce ZIC oamenii cât se dă la ce FAC oamenii. O glumă cu viol e aproape la fel de discutată ca și un viol în societate. Un om care face glume cu viol este pedepsit aproape la fel de nasol ca și un violator. Bine, nici chiar, dar destul de nasol considerând diferențele esențiale dintre o victimă reală și una imaginară.

Am împănat articolul cu niște glume bășite de-ale lui James Gunn. Super bășite. Puțoieli. Dacă îl aveam la follow îi dădeam unfollow pentru ele. Par făcute de un borac cordit de 14 ani dupa a 5-a labă a zilei făcută la poza de pe pachetul de ciorapi a lu mă-sa. Cred că omul tocmai descoperise cocaina și era la faza la care nu își dăduse seama că propriile idei nu sunt atât de amuzante cum crezi că sunt când ești pe cocaină.

Dar atât. Trebuie să fii foarte handicapat mintal să te simți ofensat de glumele ăstea sau să consideri că omul e un personaj nociv societății care ar trebui pedepsit pentru zecile de personaje imaginare violate în glumele lui proaste. În viața reală nu a rănit pe nimeni, ba chiar a bucurat zeci de milioane de oameni.

Cu toate astea, ofensații s-au ofensat și omul a fost dat afară de Disney.

Trebuia să regizeze Guardians of the Galaxy 3. Seria era copilul lui. Le-a regizat, le-a scris, i-a bâzâit pe Marvel să le facă și ăia nu credeau în ideee, ce să mai, a făcut tot ce a putut pentru ele. Și au ieșit obiectiv cele mai bune filme marvel, indiferent ce simți tu în legătură cu filmele de popcorn cu supereroi și lasere.  Pula mea, e cel mai mare și cel mai valoros proiect în care a fost implicat omul. Vârful carierei lui. Și i-au tăiat craca de sub picior pentru niște glume de căcat.

Nu îmi imaginez soartă mai nasoală pentru orice tip de artist. Păi dacă aș ajunge eu să scriu filme de succes la hollywood (total improbabil, stați liniștiți că n-am aroganțe de genul) și să îmi taie mie craca de sub picior, să nu mă lase să îmi termin trilogia de suflet pentru niște glume de pe piticigratis din 2009 care au rănit multe personaje fictive, păi m-aș spânzura de craca de mai sus, măcar când mi-o taie ăștia pe aia de sub picior să mă bălăbăn frumos.

E absolut crunt, sinistru și ar trebui să fie horror pentru orice artist din orice domeniu care speră să ajungă vreodată la un oarecare nivel de succes internațional. Ai făcut niște glume OFENSATOARE pe internet în 2010? Nasoool! Orice produs faci, va fi bântuit de glumele alea și declarat invalid și imoral prin asociere.

Ai făcut glume ofensatoare? Ai renunțat la dreptul de a produce lucruri cu impact social.

Dan Harmon a scăpat ca prin urechile acului. E ăla de face Rick and Morty. Desene faine, apreciat de milioane de fani, dar a făcut un sketch acum vreo 10 ani pe care nu l-am văzut, dar ofensa. Nu contează că și-a dat seama și el că e un sketch de căcat și l-a șters repede după. A existat pe internet, internetul nu uită și nu iartă.

A trebuit să își ceară scuze public, să facă sfeștanii, să bea aghiazmă, să se tăvălească pe jos de regret și umilință

Și a avut noroc că e pe Adult Swim, un post destul de relaxat.

Dar și așa abia, abia a scăpat fără să fie zburat.

Pentru un căcat de genul.

Suntem într-o nouă epocă a cenzurii în care dacă vrei să faci ceva în spațiul public trebuie să fii atent la tot ce faci și tot ce zici în totalitatea vieții tale înainte și înapoi în timp. Orice glumă va fi luată in serios de cineva, orice frază interpretabilă va fi interpretată.

Și vei fi pedespit ca și cum gluma ta e o fracțiune din fapta reală.

 

***

Comentarii (35)

 • omulbun spune:

  Te rog si sa subliniezi ca aia care se ofenseaza cel mai mult si fac cel mai mult activism pe retelele sociale sînt exact aia care NU au avut nici un fel de contributie în fapt la societate. Zero.

  Gen grasa aia basîta pe care a calcat-o ala cu masina la Charlotesville. Pîna si maica-sa n-a avut nimic de zis de ea la 30 de ani ca lauda decît ca „mergea sa protesteze”. În rest, zero realizari din care sa beneficieze si semenii sai.

  Sori not sori lol.

  • Jane Făe spune:

   „exact aia care NU au avut nici un fel de contributie în fapt la societate.”
   Adevărat.

  • ana spune:

   si tu cu ce cacat cotribui?

   • ana spune:

    *contribui

   • omulbun spune:

    Ti-am citit comentariul, deci deja am ajutat la integrarea handicapatilor mentali în societate

    • ana spune:

     mai bine ti-ai integra neurou’ care se loveste ca prostu’ de peretii capului gol incercand sa faca glume de putoi edgy

     • omulbun spune:

      cum de nu ti-e rusine dupa postul asta

   • OarecareDăPăNeți spune:

    Ano, fă! Să înțeleg că ți-ai simțit delicatețile atinse de „grasa aia bașită .. la 30 de ani .. lauda decît că „mergea sa protesteze”. În rest, zero realizari”?! Te șimțiș maică cu slobozu-n batic? Ca să fie tabloul complet arunc pe acolo, răvășit, ș-un păr cu plească pe ochii, asimetric și multicolor? Roz (ca-n julul la găoz) și purpuriu?! Niscaiva piercing și tatuaje deasupra anusului, ca să imagineze și stromeșeagul ce intră sub tribal că scoate ARO-u’ dincăcat?!

 • Jane Făe spune:

  Mda, vin comuniștii glumelor peste noi. Nu înțeleg de ce pun corporațiile astea botul la imbecilitățile lor. E aceeași gândire de căcat care a dus la alegerea băieților finuți care au acum majoritate parlamentară în Italia.
  Nicio problemă. O să fie o vreme de căcat cu comuniștii, apoi o să iasă la rampă niște băieți super nașpa și în domeniul circului și o să elibereze glumele cumva. Și o să se organizeze în andărgraund în primă fază, iar apoi o să aibă mega succes la masele care au fost ținute captive de comuniștii glumelor și sunt însetate de umor neuniformizat conform doctrinei comuniste.

 • exercitiu de abtinere spune:

  in parte de acord cu ideile in esenta. doar ca, din pacate, lumea nu e facuta din oameni superiori care stau sa judece la rece chestiile. iar altii n-au posibilitatea sa se trateze corespunzator… pentru ca nu toti au. pentru ca nu toti suntem egali. si uneori oricat de dur esti tu ca om si oricat de rece… o gluma ofensatoare te poate afecta. iti poate strica asa buna dispozie de o clipa, ca asa e viata. nasoala. libertatea e si ea cu dus si intors. esti liber pana cand ruinezi libertatea altcuiva. omul asta e sa zic asa un simbol. de asta e un paria supermediatizat. societatea asta actuala vrea sa fie macar ca imagine cat mai corecta posibil cu oamenii care nu pot sa se apere singuri. nu mi se pare nimic rau in asta. si nu mi se pare rau ca lumea a invete sa se autocenzureze. fiindca nu tot ce scoti pe gura sau pe taste e genial, e mai bine sa te abtii din cand in cand. macar atunci cand toata lumea iti zice sa ca esti beat. pentru asta avem nevoie de exemple. uite-l pe regizorul ala. nu mai bine tac si eu dracului cu glumele mele nesarate?! asa se mai curata si netul de toti autoinchipuitii… radicalizarea in toate cazurile e bolnavicioasa. si va fi taxata. asa ca mai bine spui lucruri inteligente, cu haz… fara sa ofensezi pe nimeni, fara interpretare. daca ai ceva de comunicat. daca nu… mai bine te abtii. singur.

  • jos_cenzura spune:

   Libertatea cui o priva tipul ăsta cu glumele lui proaste?

   • tot io spune:

    ti-am explicat acolo ca e doar un exemplu. asa face societatea cand se pune de acord cu cate o situatie (poate sa fie o stupiditate). il da pe cate unul drept exemplu. traiesti in societate in plm, accepta rigorile ei. poti sa fii liber si fara sa faci glume ofensatoare. ce plm e asa greu de inteles? suntem animale sociale. avem nevoie unii de altii. glumele ofensatoare se transmit nu doar pe internet, ci si prin viu grai… si vine unul printre noi si ne zice: hai sa va zic ce chestie tare am citit pe net. fara sa tina cont de grupul din care face parte. ca pe unii nu-i duce capul.

  • Suleyman Magnificul sub Domnia Iubirii spune:

   vezi ca ma ofensezi cu litera mica dupa punct, dispari in morti ma-tii de soyboy

   • tot io spune:

    1. esti un dulce ca mi-ai citit mesajul pana la capat si l-ai inteles perfect. felicitari. manca-ti-as gluma ta de mascul alfa, super tare la tastatura.

    2. da’ ce sensibil esti! manca-ti-as gluma ta de mascul alfa. super tare la tastatura. imi vine sa ma intreb cine e soyboy-ul intre noi… doar imi vine. nu duc gandul pana la capat.

    3. de unde plm nu stii ca-s gagica si tu mascul alfa chiar m-ai fute? (bine, n-ar zice o tipa misto asta pe net, anonim. sau ar zice? hm, hm… nu stiu ce sa zic).

    4. plm, ca sa fac un comentariu complet si pertinet pentru un text asa lung imi trebuie la randul meu spatiu. va luati de oamenii care semnaleaza cate un aspect de parca au scris lucrarea de doctorat. e un comentariu de sub text in plm…

  • omulbun spune:

   Pai libertatea cui a ruinat-o el. Twitter e o platforma unde îti poti controla experienta de utilizare în cele mai mici detalii, daca apuci sa vezi chestii care nu îti plac e fix responsabilitatea ta.

   Daca mie nu îmi plac grasele si îmi pun afis cu asta în casa e ok sa vina grasele sa intre si sa se ofenseze? Si daca da, a cui e responsabilitatea, ca sigur nu le-am adus eu?

   • tot io spune:

    daca tie nu iti plac evreii si pui mesaj cu asta in casa o sa fii considerat antisemin. la fel e si cu gresele. nu trebuie sa fii insensibil cu oamenii. fiindca pot fi si ei insensibili cu tine. oricat de centaur te crezi tu si superior viata ta e la fel de redusa in experiente ca a multora. daca spui tot ce gandesti cu voce tare n-o sa supravietuiesti in societate fiindca lumea o sa te ia drept nesuferit. asa e si cu glumele ofensatoare. poti sa gandesti orice, dar daca nu e super inteligent atunci mai bine te abtii.

    P.S. nu inteleg de ce radu nu mi-a publicat raspunsurile anterioare catre ceilalti care au lasat mesaje la mesajul meu, dar in fine.

    • omulbun spune:

     Evident ca daca spui ce gîndesti cu voce tare tot timpul si te bagi peste altii sa le-o zici lumea va zice ca esti nesuferit si pe buna dreptate. Adica, daca faci ce au facut aia care s-au dus si au dezgropat cinci texte cît un sms de la Dunn asta. Acei oameni ar trebui sa nu supravietuiasca în societate.

     Ce a facut Dunn ala e complet diferit. A facut filme, si în afara de asta la un moment dat a facut niste glume care i se pareau bune. N-a avut succes cu ele, deci nu le-a mai facut. De asta a supravietuit în societate foarte bine pîna sa nu vina grasele la el si sa tipe „ma deranjeaza treaba asta care nu ma priveste în nici un fel”.

     Noi înca toleram cacaturile astea dar încet încet se schimba roata, dovada rezultatele la alegeri si prin Europa.

 • SaruptUnburlan spune:

  „Asta e frumusețea spațiului public. Dacă ceva nu îți place, te uiți în altă direcție”

  pai nu asta e esenta problemii boss ? Bineinteles ca cetatenii s-au si ofensat, dar sefii l-au concediat precis pentru ca cetatenii sa nu se uite in alta parte.

 • Cristina spune:

  Nu e decat o diferenta, fata de cand te stia tot satul ce-ai facut/zis. Scala la care esti cunoscut.

  GP -> sper sa te faci bine …

 • penisbeat spune:

  De acord in mare mai putin la chestia ca „hurr durr trebuie sa te tratezi ca nu ai trecut peste trauma” in cazul unei persoane care chiar a trecut prin asa ceva. Usor de zis, nu cred ca la fel de usor de facut.

  Altfel treaba cu Gunn reprezinta o chestie care mie mi se pare foarte fireasca, dar din cauza politiei PC a devenit o problema: separarea omului de profesionist. Uite de exemplu ce indruga tipa asta aici pe un ton cald si mieros: https://www.pbs.org/newshour/show/this-music-critic-says-its-time-to-update-our-art-consumption-ethical-standards. Cica, plm, nu mai merge asa, daca e de cacat artistul, nu mai consuma ce face el. Pe logica asta ar trebui sa nu mai existe niciun soi de divertisment, ca 90% dintre artisti sau creatori sunt oameni de cacat in privat. Ar mai ramane sa creeze doar aia fazi si plati ca ea asa. Glumele lui Gunn sunt proaste, nu sunt convins ca a progresat ca om cum incearca unii sa il spele acum, cred ca mai degraba pur si simplu a invatat ca e bine sa taca din gura, da’ acolo e munca omului. Puteai macar sa il lasi sa isi incheie trilogia si o taiai apoi cu el daca esti asa corect politic. A facut din rahat bici, nu cred ca sunt obiectiv cele mai bune filme Marvel, dar e probabil cea mai de succes serie care nu se baza pe mai nimic din spate, Gardienii Galaxiei nu au fost vreodata asa de populari in comics.

  • omulbun spune:

   Nu m-am uitat la videoclipul ala dar a zis ceva si de Polanski?

 • Bivolaru spune:

  STOP PEDO BASHING..pedofilia e doar o orientare sexuala trebuie sa fim toleranti.

 • Lolozaur spune:

  Raducule, hai sa-ti dau o ciunga…..

  …..adica pe sor-ta fara picioare.

  haha

  haha

 • Gica spune:

  Hai sa traiesti Radule, mi-ai luminat ziua ! Concedierea lu james gunn mi s-a parut „too good to be true”, asa ca am verificat online intai daca e pe bune inainte sa ma bucur! Dar acum mi-a facut ziua mai frumoasa !
  Bine i-au facut gunoiului jegos !
  Ia imagineaza-ti ca erai o victima de viol sau un copil abuzat si citeai tweeturile aluia, si dupa aia mai judeca pe altii !

  • omulbun spune:

   De ce le-ai citi ba prostea, te tine cineva holbat cu scobitori la ele ca în Tom si Jerry?

 • Tudor spune:

  Daca Buzdugan fura glume de la altii, asta fura glume de la Buzdugan. Bine ca l-au dat afara. La cat e de neamuzant nu as avea incredere sa-l mai pun regizor la vreun film.

 • Cili-O-San 7 Dani spune:

  Pula mea. Era chestia aia cum că cea mai mare fantezie a femeilor este sa fie violate de un mascul feroce
  Glume de psihologie

  • prichindel spune:

   Ma-ta nu mai are fantezia asta.

   • Cili-O-San 7 Dani spune:

    😂 redus!

 • kerehome spune:

  Astept sa fiu tras pe roata, dar nu suport doua lucruri: rasistii si tiganii!

 • ogadei spune:

  Mi-a placut finalul ”Suntem într-o nouă epocă a cenzurii în care dacă vrei să faci ceva în spațiul public trebuie să fii atent la tot ce faci și tot ce zici în totalitatea vieții tale înainte și înapoi în timp. Orice glumă va fi luată in serios de cineva, orice frază interpretabilă va fi interpretată.”
  Asta este si scopul acestor campanii, cenzura totala mascata de grija asta falsa ca ai putea leza un sensibil din asta . Si sensibilii astia au aparut precum ciupercile dupa ploaie de cativa ani incoace, sunt precum prostii mai nou … pretutindeni . Si NU uita, ai dreptul fundamental la libera exprimare, garantat in orice constitutie din ue & shit . Cum bine zicea Eddie Griffin intr-un super nr de stand up comedy …. think, it ain’t illegal yet ! Yet …..

 • Pulipenisceanus spune:

  Am înțeles. Deci sunt scuzați ăia care fac glume de genul: „lasă maică că ți-a prins bine și tie, cine te-a mai fute la vârsta matale” sau „păi ce sa va fac domnișoară dacă v-ați îmbrăcat așa provocator, lasă ca ți-a plăcut și ție ;)”, pentru ca „it’s just a joke bro’, ce? Nu tii la glumă?”.

  • Radu Post author spune:

   e dreptu lor sa fie idioti. daca la urna de vot nu e o problema cu dreptu asta, de ce ar fi la vorbit

 • Tommy Rimmer spune:

  Paca vad ca va veni momentul in care va trebui sa platesc amenzi pentru ca am facut glume despre negri pe Liveleak.
  Sau cand mi s-a parut amuzant cum un chinez a trecut cu camionul peste altul si apoi a dat in marche-arriere si l-a mai calcat o data.
  Traim in vremuri in care ne ofenseaza ca DNA ancheteaza politicieni in baza denunturilor, in loc sa ne derenjeze chioraitul propriilor mate de foame.
  Am ajuns la 8 miliarde de oameni, iar totalul suma IQ-urilor e aceeasi ca atunci cand eram 5 miliarde.

Adaugă un comentariu