Sporturi, rase de oameni și ceva concluzii xenofobe ce rezultă când te gândești la astea două împreună

Știm cu toții că toți oamenii sunt egali și superbi, ba chiar foarte egali și foarte superbi. Însă sporturile astea se pișă pe egalitatea și superbitatea speciei umane încercând să corupă gândirea frumoasă umană cu anumite ”concluzii statistice”.

Da’ așa e științele, discriminatorii, pentru că sunt făcute de masculi heterosexuali albi.  Spre exemplu, știința ar zice că statistic, asiaticii sunt mai scunzi decât să zicem, caucazienii.

Dar pentru ca acest lucru să fie adevărat, trebuie în primul rând să crezi în el. Și n-ai cum să crezi în el pentru că crezi în chestii opuse. Gen că toți oamenii sunt de fapt egali de înălțime și  oricum înălțimea e o discriminare.

Pe deasupra ai văzut tu o dată un asiatic foarte înalt deci n-are cum să fie adevărat.

Pur și simplu uluit de mărimea acestui flăcău. E o unitate absolută.

Dar să ne întoarcem la statistică, logică și sport.

Știm că africani în Franța  sunt 5-8%. Să presupunem că băiețeii negri și băiețeii albi sunt la fel de interesați de fotbal și un procent similar din ambele categorii se înscriu la fotbal când sunt mici. Sute de mii. Evident din ăștia sute de mii, doar vreo mie-două ajung fotbaliști profesioniști. Din ăștia o mie-două doar vreo 20 ajung la echipa națională.

Dacă absolut toți oamenii ar avea în medie aceleași abilități, indiferent de rasa în care s-au născut, te-ai aștepta să vezi unu, maxim doi africani în echipa franței. Hei, să presupunem că băiețeii negri ar fi de două ori mai interesați de fotbal decât ăia albi. Absurd, dar hai să presupunem. Că nu ne doare mintea și nu suntem în așa hal de îndoctrinați încât să ne speriem de un fir logic doar pentru că ar putea duce la o concluzie rasistă, nu?

Și în această presupunere, tot statistic n-ar trebui să întălnești mai mult de 4 africani în primul 11 al Franței. Hai să băgăm și o anomalie statistică din burtă și să mai dăm un 50%. Hai maxim, cum pică zarul, 6.

Ia uite ce vantablack avem acolo. Vreo 5 dintre ei sunt atât de negri încât ăilalți negri par albi pe lângă ei.

Singura concluzie logică e că africanii sunt mai buni la fotbal decât albii. Că dacă ai o populație  x de pasionați de fotbal din care inevitabil rezultă y elite la fotbal, y/x va fi mereu mai mare în cadrul africanilor.

Dacă te uiți la alte sporturi, vezi că e adevărat la orice sport care implică rezistență fizică și alergat

Pur și simplu domină la numărul de elite produse din numărul de copii care se apucă de acel sport.

Să trecem și la ai noștri. Că e momentul să bag niște stereotipuri nasoale despre omul alb ca atunci când o să mă acuze inevitabil lumea că-s nazist să zic ”stai, bă, că am zis nasoale și de albi deci e ok că-s echidistant în rasismu’ meu!”

La ce sporturi e bun omul alb?

În principal la sporturi de bogați și de temperatură rece. Ca să vezi, faptul că suntem rasă de zăpadă cumva ne face mai buni la sporturile de zăpadă. Cine s-ar fi așteptat ca adaptarea naturală să ne dea un avantaj într-un mediu în care noi trăim de jdemii de ani? E ca și cum evoluția chiar ar fi o chestie reală.

Dacă e cu zăpadă, sigur vezi blonzi printre câștigători.

Ia uite la toate domnițele astea simpatice pe care dacă le duci pe litoral fac cancer de piele în 5 minute.

Și la înot albii se țin bine.

 

Poza asta am pus-o ca să cresc procentul de cititori de sex feminin de la 5% la 5,1%.

Aici iarăși, bănuiesc că are legătură cu africanii puțin. Cumva nu sunt așa de buni la înot în medie ca albii. O fi ceva cu densitatea osoasă, densitatea musculară, habar n-am. Nuj. Și pe mine mă sperie apa, dar dacă e cu înot, nu prea vezi negri.

Albii în general sunt buni la sporturi care nu implică rezistență fizică mare, sporturi în care nu interacționezi direct cu competitorul tău și sporturi care nu-s chiar sporturi dar unora le place să se prefacă că-s sporturi.

Bowlingu e un sport cum e monopoly-ul un sport.

Și au rămas prietenii noștri estici. Asiaticii. La ce-s sporturi îs ăștia experți?

Păi la orice implică viteză de reacție supraomenească. Cum ar fi ping-pong.

Am vrut să pun o poză cu asiatici dar m-am răzgândit când am găsit-o pe asta. Mereu când o să mă întrebe cineva de ce nu am fost niciodată curios să joc ping pong o să îi arăt poza asta.

Și evident sunt foarte buni la sporturile cu cea mai mare viteză de reacție, adică jocurile pe calculator. Râdeți voi că echipa de fotbal a Franței e plină de africani?  Vă prezint echipa de Overwatch a Londrei. London Spitfire.

런던 스피트 파이어 în engleză. (LONDONU SPITFAIARU)

 

Că tot am ajuns la jocuri pe calculator, să fim misogini la final. Unde intră femeile în ecuație?

Toate sporturile tradiționale sunt împărțite pe sexe. Dacă iei performanțele campionilor și cele ale campioanelor la comparat vezi că nici măcar nu sunt în aceeași ligă. Literalmente. Diferențele fizice între bărbați și femei sunt nedezbătubil mari și considerabile.

Însă jocurile pe calculator nu țin de diferențe fizice, nu? La fel ca și șahul, sunt sporturi de minte, reflexe și reacții rapide. Dacă mințile masculine și feminine ar fi în medie la fel, evident că nu ar trebui să vezi la fel de multe fete ca și băieți în cadrul elitelor.

Pentru că am stabilit de la început că e voba de x (câți pasionați sunt de acel sport dintr-o categorie) și y (câți ajung jucători profesioniști)

Aici evident că băieții sunt de, să zicem 20 de ori mai pasionați de jocuri. x e de 100 de ori mai mare în cadrul lor. Deci ne-am aștepta să găsim în jur de 5% femei în circuitul profesionist de gaming. Așa ar fi de bun simț, dacă ne-am naște cu mințile egale.

Ei bine, uite o poză cu toate pro gamerițele din lume ( a nu se confunda cu streamerițele, ălea-s o grămadă, dar acolo e vorba de alte skilluri, nu doar de competența la joc)

Absolut zero. Niciuna.

Bine. Mint. Există o gameriță pro. La Starcraft.

Acuma să nu înțelegeți greșit, n-am nici o problemă cu ce sex se simte fiecare om și mi se pare dreptul lui să se exprime cum are chef, mai ales de când au apărut tratamentele cu hormoni. Zic doar că cromozomial, campioana e XY. Deci dacă pornim de la ipoteza că ar exista niște predispoziții native spre pricepere la anumite chestii, nativ tipa e tip, deci în continuare zero femei.

Singura concluzie logică e că există diferențe clare și cuantificabile fizice și psihice între rase, sexe și cam orice grupare a reușit omul să grupeze.

Nu. Nu la nivelul ăla rasist simplist, rasa x e mai violentă, rasa y mai bună la sărit sus. Pur și simplu în fiecare domeniu, dacă iei un grup de x membri, numărul de y indivizi care ies în evidență cu capacitățile în acel domeniu diferă de la rasă la rasă și de la sex la sex. Și la matematică și la violuri. Motivele contează mai puțin.

Fiecare grup e mai bun la anumite chestii și mai slab la altele. Incontestabil.

Acum na, dacă vrei să mergi zelos pe doctrina socială de stânga poți jura cu mâna pe inimă că, per total oamenii sunt egali. Că faptul că o populație de femei produce de 1000 de ori mai puține elite la  counterstrike decât o populație de bărbați, dar sunt egal de buni la alte chestii, pentru că putem tot timpul să găsim atribute mai mult sau mai puțin utile pentru a le echivala. Sunt mai bune la inteligență emoțională deci compensează! Și dacă aduni toate calitățile și toate defectele, fiecare grup ajunge la același nivel de superbitate!

Oricât le-ai număra însă, n-are cum să dea cu egal.

Dacă vrei să fii și mai zelos poți afirma că nu dă cu egal din cauză că anumite grupuri (evident masculii albi hetero) au anumite privilegii și de-aia sunt mai buni în a produce vârfuri per populație decât alții.

Dar asta iar nu explică echipa de fotbal a Franței. Cum plm e copchilu’ alb privilegiat și tot abia ajunge în echipa națională în proporție de maxim 30%?

Și de ce mormăie a nemulțumire mulți europeni albi când văd asta, fără să se exprime clar?

Pentru că nici ei nu sunt 100% siguri ce îi deranjează.

Răspunsul e că toți suntem rasiști

Nu în sensul ăla clinic al cuvântului în care să vrem epurări etnice. Dar cu toții preferăm să ne amestecăm cu ai noștri.

Conștientizând că diferite grupuri sunt mai bune sau mai proaste la anumite chestii, automat când amesteci grupuri și le pui să desfășoare aceiași activitate în același loc, unul dintre grupuri se va simți dezavantajat. Pentru că unul dintre grupuri chiar va fi dezavantajat.

Nu ne încruntăm noi ăștia vag rasiști la echipa națională a franței pentru că urâm negrii. Absolut deloc. Ne încruntăm că știm că sunt mai buni la fotbal și că au venit aici la noi în bătătură să ne arate că sunt mai buni decât noi la o chestie. Păi e corect?

Știți la ce suntem noi buni, ăștia albi? La făcut imperii coloniale. Păi am venit noi în africa să vă arătăm la ce suntem noi buni?

Ok, am făcut-o și a ieșit nasol. De-aia n-o mai facem.

Dar exact asta fac africanii cu fotbalul. Fix îl colonizează. Și e ok cu echipele de club, care n-au componentă națională. Da’ când vezi o echipă NAȚIONALĂ, vrei să vezi o echipă NAȚIONALĂ.

Io vreau naționala României să fie plină de țărănuși cu tatuaje în chineză care crapă semințe. Să știu că-s de-ai noștri. Vreau echipa franceză să pută a brânză și să aibă croissante în buzunar. Nemții să fie blonzi și inexpresivi ca niște roboți. Englezii să fie roz la piele, urechiați și cu dinții stâmbi. Italienii să fie exact ca românii dar cu gel de păr în loc de semințe. Și tot așa.

Îmi place diversitatea. Și de-aia, cu toată globalizarea asta, mi se pare că prin diversitate globul își pierde diversitatea.

ȘTIU CĂ PARE CĂ NU ARE SENS.

Dar te duci în toate orașele astea diverse și multiculturale. Barcelona, Londra, Atena, Paris. Toate-s diverse dar în același fel. Aceleași restaurante de sushi, aceleași restaurante de tapas, aceiași turiști asiatici blindați cu aparate foto, aceiași africani care vând ochelari de soare ilegal și aceiași românași care îți servesc sucul în baruri.

Asta e diversitate? Unde e diversitatea? Toate-s la fel.

Hai să ne împrăștiem mai puțin pe glob. De dragul diversității. Să stăm mai noi cu noi și ei cu ei. Ca să fie competiția cinstită în orice.

Că dacă joacă un ciung și un olog fotbal și pingpong unul cu altul n-o să se distreze niciunul, chiar dacă fiecare câștigă detașat la o chestie.

Asta mi se pare greșeala mare a globalizării consumeriste. Că a dus competitivitatea în orice domeniu la nivel planetar și a uitat că omul are nevoie și să se identifice cu semenii lui.

AAA, îți place fotbalul? Ei bine drag stimat consumator, îți aducem cei mai buni jucători din lume la raportul calitate/preț! N’bambe , M’tumba și Son’goku. Crema Wakandei! Cei mai buni jucători din lume!

Da’  poate io nu vreau să mă identific cu cei mai buni jucători din lume. Io vreau să mă identific cu cei mai buni jucători de la mine din cartier pe care-i cheamă cu nume pe care le am și eu în familia extinsă.

Nu, nu mă fute grija de fotbal sau de echipa franței. Extrapolez în pizda măsii.

Că este vorba de două curente de gândire complet diferite și complet viabile.

Unii care vor cea mai eficientă societate posibilă, și aici îți iei forța de muncă și de orice altceva de unde e oferta cea mai bună, indiferent dacă aia e din Patagonia sau din satul de lângă,

Și ăia care preferă să meargă puțin mai prost, da’ să se păstreze în interiorul grupului.

Iar la problema asta cu imigrația noi am fost la ambele capete ale pulii.

Eu cred că o vină mare pentru situația actuală din România o are fix mobilitatea și imigrația.

Știți unde-s toți românii ăia cinstiți și muncitori care ar vrea să pună la construcția unei Românii prospere? Să voteze cu cine trebuie? Au plecat unde e viața mai bună. Că le-a fost super ușor. Mult mai ușor decât să rămână aici și să se chinuie să facă locul ăsta mai puțin de căcat.

Migrația e bună doar pentru migratori.

Pentru localnicii din țara în care vin ăștia (mai ales ăia sub medie) e ca pula.

Pentru țara din care migranții pleacă e și mai ca pula. Că nu-ți pleacă idioții și leneșii. Pleacă fix oamenii cu voință peste medie. Ăia care ar putea lupta să schimbe ceva. O să ajungă cu globalizarea asta țările fix ca locurile de muncă: stai 3-4 ani și pleci spre una mai bună dacă nu ești prost și tot așa până la pensie, când îți alegi o țară de pensionari. Gen România, că e ieftină.

Africa o să se dubleze ca populație în curând.

Legile maritime de care justițiarii sociali abuzează zic că dacă niște africani încropesc o barcă, ajung cu ea pe coaste europene și scot dopul, ești obligat să îi salvezi și brusc devin refugiați. Locul de muncă n-o să ți-l ia, că nu știu să scrie și să citească. Dar sunt mai ieftini și mai buni la fotbal decât Vasile și Georgel de la Speranța Babadag, care oricum au migrat la muncă în Spania.  Obiectiv Speranța Babadag va fi o echipă mai eficientă cu ei acolo.

Ia uite bărcile cum  vin. Toate cu bărbați tineri și cu foame. Dacă au fost gata să treacă o mare într-o barcă de căcat, sunt gata și să se înscrie la Speranța Babadag sau la orice altceva n-ai tu destulă foame să te bagi.

Economic are sens.

Ai o populație bătrână care nu se mai împuiază? Îți lipsește forță de muncă? Imporți niște africani și rezolvi ambele probleme!

E o soluție simplă. Dar nu mereu soluția cea mai simplă e aia cea mai bună, oricât ar încerca consumerismul să te facă să crezi că așa stă treaba.

Evident, problema e altfel în cazul țărilor care au fost foste imperii coloniale.

Franța, Spania, Olanda, Anglia.

E normal să simtă empatie și vinovăție când văd bărcile de refugiați africani și din orientul mijlociu. Până la urmă ei au scurmat căcatul pe acolo. Dacă nu erau ei, africanii încă se omorau între ei cu sulițe perfect inconștienți de existența celorlalte continente, cum au făcut de sute de mii de ani.

Dar să te superi pe italieni, greci sau unguri că au o poziție de „nu vreau să mă bag man” în probleme pe care nu le-au cauzat și nu e treaba lor e absurd. Să bați obrazul europei de est că nu vrea să pună obrazul la multiculturalism și cote de refugiați e iar absurd. Nu e problema lor.

Dar e așa, un curent de-ăsta crunt mediatic care vrea să te facă să te simți prost dacă te gândești că nu e cinstit să ți se umple țara de străini. Sau că Franța câștigă un campionat mondial cu o echipă în care jumate s-au născut pe alt continent și cealaltă jumătate doar părinții.

Dacă te uiți la politica de imigrație a Australiei te sperii. Dacă te uiți la politica de imigrație a Japoniei, te sperii. În Europa și America de Nord în schimb și dacă îndrăznești să sugerezi ceva la un sfert din strictețea de la ăștia ești imediat catalogat ca nazist. Că așa e curentul mediatic. Corectitudinea Politică e o vinovăție a fostelor imperii coloniale pe care vrea s-o impună și celorlalți albi prin extensie că le e silă să își ducă crucea singuri. (dacă vrem să fim corecți cu minorități de care ne-am bătut joc avem și noi țiganii noștri, bulgari, unguri, evrei, lipoveni, homosexuali și mulți mulți alții. nu ne trebuie în cârcă și greșelile istorice ale altora)

Eu am o părere simplă.

Că migrația și amestecarea populației e ceva natural și sănătos.

Dar că globalizarea asta a făcut migrația să fie de sute de ori mai ușoară pentru numere de oameni de mii de ori mai mari decât era acum sute de ani.

Grupurile nu mai au timp să se asimileze unele pe altele. Să se obișnuiască unele cu altele. Să ajungă undeva, la mijloc, la o cultură comună. E totul mult prea rapid să mai fie natural sau sănătos. Prea repede află unde e viața mai bună și prea repede ajung acolo. Prea repede pot să dea semnalul înapoi că e de venit.

Trebuie să vezi problema și invers. Ca țară de lumea a doua din care a plecat jumătate din forța de muncă fix de-asta. Că le-a fost foarte ușor să-și găsească un loc călduț în altă parte și să ne lase pe noi în căcatul ăsta care cu fiecare plecare a unui om competent devine și mai mare. Dar e ok că în 20j de ani o să vină o injecție demografică cu maronași să suplinească milioanele de colegi de generație care acum vorbesc în principal altă limbă. Super afacere cesăzic.

Da’ poate doar sunt eu nazist, plm. Da dacă chiar aveți impresia că aș fi, țin să vă zic că mai sunt și alții. Mulți și mult mai naziști decât mine. Dacă părerile ăstea ale mele vi se par greu de inghițit, stați să vedeți când se ambalează ăia.

***

Comentarii (115)

 • noko spune:

  Oare romanii tot așa se ambalau când gladiatorii din Dacia nu mai erau cum știau ei că trebuie să arate Dacii?

 • gabi bivolaru spune:

  ai omis ceva ….trebuia bagata ((((poza))) la sfarsit iar

  • Radu Post author spune:

   shlomo goldbergstein? eeh. just

 • xyz^ spune:

  Also sprach Zarathustra!

 • Alin spune:

  De ce nu au jucat atunci tunisia vs algeria in finala ?

  • Radu Post author spune:

   ca toti tunisienii si algerienii buni au emigrat. la fel cum au facut si toti romanii buni

 • omulbun spune:

  Pai vorba ta nu esti singuru. Începe sa se vada pe la urnele de vot. Televizoru si ziaru zic ce sa gîndesti si ce e frumos, si la urne iasa altfel. Italia, Ungaria unde aia îl chiar iubesc pe orban în ciuda a ce zice presa din vest si internetu, Germania unde deja se simte costul pentru Merkel si altele.

 • juju spune:

  1. ca ne place sau nu refugiatii sintem obligati sa-i primim datorita conventiilor internationale pe care le-am semnat (toate tarile europene) toti de buna voie. de ce le-am semnat? pentru ca ne-a convenit (practic sintem inventatorii lor) si am crezut ca e in avantajul nostru. cind in aflati pe culmea culturii noastre am postulat drepturile universale ale omului, le-am postulat asa cum ii spune si numele universal nu numai pentru noi.
  2. tarile care nu vor sa primeasca refugiati sa fie excluse de la orice finantare de orice fel de la uniunea europeana -. si ungaria si cehia si polonia si romania. europa de vest si mai ales germania (cea nmai mare platitoare la ue si tara care tine ue in spate) sint inundate de refugiati si nu mai fac fata nici logistic si i9n nici un fel. tarile care nu vor sa fie solidare la greu ci numai la bine sa fie excluse de la solidaritate. simplu.

  • ceconteaza spune:

   Ai semnat tu tratatul, manca-ti-as??? Io nu l-am semnat. Ma cac in solidaritatea ta inchipuita, putoi crescut pe alocatie, furtisag si pomeni intr-o tara in care singurii refugiati sunt locuitorii nebronzati corespunzator in Ferentari. Germania tine Europa cu spatele ca sa-i indese multe-multe puli in cur, ai impresia ca toate exporturile alea care-i misca economia sunt facute la mishto? Ca absolut intamplator esti tu cumparator de Lidl si VW? UE e o entitate economica si nu are dreptul sa stabileasca nimic, dar prosti ca tine or sa ii ajute sa devina fix ce isi doresc: ultimul imperiu.

   • juju spune:

    daca tu crezi ca ue e entitate economica si atit inseamna numa ca esti fantastic de prost si nici macar nu sti in ce fel de uniune a intrat tara ta.
    nu stau in romania muistule, si da chiar si eu ma cac pe solidaritatea mea pentru ca nu am fost niciodata de acord sa dam bani din impozitul nostrau unor tari de cacat ca romania si bulgaria.
    germania exporta minimal in romania in comparatie cu alte tari si explicatia e ca produsele germane sint zdrobitor mai bune decit restul. nu te obliga nimeni sa cumperi produse germane, tu cumpara rusesti.

  • Jane Făe spune:

   @juju
   Muistule, din cauza ăstora ca tine o să stea PSD încă 100 de ani la putere. PSD-ul o să meargă pe discurs antiimigrare și o să voteze la greu lumea cu ei când or vedea poze din zonele multiculturalizate din Franța, Germania, UK, Belgia, etc, unde nici poliția nu are curaj să intre.
   Nu avem noi suficiente probleme interne? Trebuie să ne facem de lucru și să importăm și alte probleme, ca să ne dăm și mai tare cu tesla în coaie?
   Neocomunist împuțit.

   • juju spune:

    ba proasta pulii, eu stau in germania si nu exista cartier in care nu intra politia, asta e imaginatia voatra cretina. psd o sa-si faca intotdeauna propaganda populista care tine la taranii prosti. faptul ca taranii prosti sint impotriva emigratiei vad ca te include.

     • juju spune:

      iar eu traiesc de 28 de ani in germania si n-am intilnit niciodata asa ceva. de ce? pentru ca nu exista. eu am locuit la inceput si in cartiere de emigranti. n-am avut niciodata nici o problema si nici n-am auzit vreodata sa fie vreuna mai acut decit in alte cartiere.
      englezii au propaganda probrexit . brexitul a aparut mai ales datorita xenofobilor. propaganda de felul asta britanica, nu dau doi bani pe ea. tu dai pentru ca-ti confirma rasismul cretin.

    • Shlomo Shekelstein spune:

     Cred si eu ca vrei sa accepte si restu de tari, sa mai plece de la tine din germania, ai vrea si tu sa mergi singur noaptea pe strada fara sa te taie vreun sarazin sau vreun ciorete.

     • juju spune:

      ba, voi chiar sinteti cretini. EU MERG NOAPTEA FARA PROBLEME PE STRADA ! nu am auzit nici macar de un singur caz unde refugiatii au taiat pe cineva noaptea pe strada. de ce dracu ar face-o ma handicapatilor?
      nu vreau sa plece nimeni din germania. e pur si simplu asa ca numarul e spontan prea mare si nu avem cum sa ne descurcam cu ei. au venit 1,2 milione in citeva luni. asta presupune ca aproape peste noapte trebuie sa le oferi un adapost, trei mese pe zi, ingrijire medicala, cursuri de limba si cite si mai cite.
      noi din impozitele noastre am ridicat o gramada de tari din evul mediu, am ajutat cit am putut, si sintem dispusi sa ajutam mai departe pe toti looserii europei, printre care bineinteles va numarati si voi. cind ne-a fost greu si am cerut ajutor din solidaritate pe baza faptului ca peste 25 de ani numa v-am dat voi ziceti niet. pai sa na sugeti pula, cea mai mare parte a populatiei germaniei e de parere ca n-ar mai trebui sa va ajutam nici noi. si sti ceva? politicienii pina la urma vor marja pe asta daca vor sa mai cistige alegeri. si mai sti ceva? si eu sint complet de acord sa nu va mai dea nimic din banu muncit de mine si dat la impozit.
      dai ca prostu la cersetor 25 de ani si cind ai si tu nevoie o data sa-ti care gunoiu ca esti bolnav zice nu. pai ii mai dai la cersetor? pai nu-i mai dai.

    • Shlomo Shekelstein spune:

     Ba sa moara mama, prost sunt ba, greu m-am prins ca trollezi, felicitari, m-ai facut frumos!

     • juju spune:

      pentru ca, nu-i asa, singura parere viabila e a ta. asta imi place mie la nazistii cu fruntea tesita ca neandertalienii si cu ceafa groasa ruseasca, ca ei detin adevarul.

    • penisbeat spune:

     Jujule, sa ma pis pe tine, tu esti de o mie de ori mai nemernic decat orice votant pesedist din tara asta. Aia or fi cum or fi, dar tu esti si prost, si sluga, si jigodie. Roman milog care dupa ce a sters la cur sau a dat cu mopul prin toate wc-urile de pe acolo se da mare neamt si are pretentia sa faca altii jocurile tarii care l-a adoptat pe el. Si mincinos pentru ca mananci cacat ca nu exista no-go zones. Te doare pe tine in pl de imigranti, tu de fapt vrei sa fie mai putini acolo ca a inceput sa iti intre frica in oase si ti-e ca mori cand ai inceput si tu sa dai de bani. Si apoi vii aici si faci pe marele umanitar. Mars, ba sclavule de aici!

     • juju spune:

      ba, de cite ori vad un idiot de asta ca tine cum face spume de furie ma cac pe mine de ris.

  • Shlomo Shekelstein spune:

   1. Ia citeste tu conventiile internationale pe care le amintesti si sa vezi ca azil se cere in prima tara neafectata de razboi, ori ciorile strabat cateodata si 10 tari sa ajunga in vest. Romania nu ar avea cum sa fie parte de buna credinta a primirii refugiatilor pentru ca nu ne invecinam direct cu nici o zona de conflict.

   • juju spune:

    dublin e doar una din conventii, mai sint multe altele. da daca iti place asa mult dublin atunci ar fi toti refugiatii in grecia si italia. deci unde e solidaritatea?

    • Shlomo Shekelstein spune:

     Ar fii in tarile arabe care invecineaza tarile de unde provin ciorile.

     • juju spune:

      cioara esti tu cu ma-ta. pentru mine sint oameni.
      oricum la viitoarele elegeri europene am sa votez cu partide care au mare scris in program ca tarile care refuza emigranti sa fie excluse de la orice ajutoare ue.

 • Octav spune:

  Italia a avut imperiu colonial fix in Africa. Si Ungaria a avut ceva imperiu, da mai aproape de casa. O zgudui…

  • Zula spune:

   Italia a avut imperiu colonial destul timp cat sa traga o basina iar Ungaria n a avut colonii

 • Valerian spune:

  Diaspora:
  70% capsunari, chelneri, ospatari, cameriste
  10% pesti, curve, hoti de buzunare, maestri alba neagra si badigarji.
  10% babe pensionate care au grija de alte babe pensionate mai demult
  5% soferi de tir
  5% intelectuali.
  Unde plm vezi tu ca a plecat floarea romaniei? pai au plecat obositii care nu reusea sa ii angajeze nimeni pe un salariu decent pentru ca erau retarzi. pentru aia 5% care chiar lucreaza pe bani multi in conditii bune in alte tari trebuie sa pupam in cur toti manelistii mancatori de seminte in barcelona pentru ca ne pleaca elitele?

  • Gica spune:

   De-aia PSD-u castiga mereu alegerile in tara dar pierde in diaspora ? De prosti ce sunt aia care au plecat ?

   • Valerian spune:

    Te anunt asa ca pentru tine. Pitzipoancele si cocalarii nu voteaza PSD ca nu e la moda. Iar daca intrebi un cocalar cu cine voteaza o sa auzi ca nu stie dar sigur nu voteaza cu PSD asa ca mai lasati-ma cu diaspora penisului. 85% sunt tartani din vaslui si fufe de suceava.

  • Radu Post author spune:

   ce prost esti. peste jumate din generatia mea e plecata. toti cu studii superioare. toti cu joburi ok.

   • ceconteaza spune:

    La capsuni !!!
    Ha ! Ha !

  • gimi spune:

   pariu ca si tu faci parte din elita, nu?

  • Bobi spune:

   da coae,elita reprezinta de obicei 5%.

  • Dan spune:

   ce proasta esti, elitele nu sunt 50% sau chiar un sfert din populatie. Elitele sunt 1%. Cei profesionali sunt iarasi un 10%. Daca au plecat 5% intelectuali aia inseamna ca nu a mai ramas nimic in Romania. Cifra aia e incredibil de imensa.

 • Bogdan spune:

  Asta ca au migrat toti aia buni e o tampenie, nu vorbim de inteligenta aici, ci de avantajul lor nativ pentru a alerga.

  Sigur au ramas destui buni in toata Africa aia ca sa joace finala cu Franta.

  Problema e ca sunt mult mai multi factori in a inchega o echipa buna de fotbal: bazinul de selectie, criteriile dupa care ii selectezi, societatea in care traiesc, antrenorul, etc.

  • Jane Făe spune:

   Mâncarea în Franța, lipsa mâncării în Africa, etc.

   • juju spune:

    ba desteapta pulii, tu de france d#autre mer ai auzit?

    • Jane Făe spune:

     @juju
     Ce anume încerci să contrazici?

     • juju spune:

      exista tari africane care fac parte din franta si cetatenii acelor tari sint cetateni francezi cu drepturi egale cu cetaenii francezi din franta europeana. ei nu emigreaza in franta ci circula liber si se stabilesc unde in franta doresc ei.

     • Jane Făe spune:

      @juju
      Și ce încerci să contrazici? Cine a negat existența teritoriilor franceze din afara Europei?

      PS:
      Din poza cu echipa Franței:
      5 – Samuel Umtiti – Camerun
      11 – Ousmane Dembélé – părinți jumate-jumate cu multă generozitate pe jumătatea franceză
      19 – Paul Pogba – părinți din Guineea
      Nu mai continui că deja internetul nu mai știe cine ce număr are în echipa Franței și efortul să găsesc e prea mare.

     • juju spune:

      pogba e nascut in lagny-sur-marne. dembele e nascut in vernon. amindoi cetateni francezi de drept 100%
      umtiti e din kamerun intr-adevar, o tara care intretine 400000 de refugiati din ciad, republica centafricana si nigeria, si care tara a fost colonie franceza pina in 1960. parintii lui umtitit au emigrat inainte de 1960 cind erau cetateni francezi deci 100% in drept s-o faca.
      mai ai?

     • Jane Făe spune:

      @juju
      Deci, nu vroiai să contrazici nimic. Totul e fix ca în articol: imigranți sau născuți din imigranți.
      Atunci de ce ai mai comentat? Cui i-ai comentat? Ce informație nouă ai adus și cui?
      Mi-ai irosit timpul, incoerentule.

     • juju spune:

      timpenia din articol pe care o sustii nu are nici o legatura cu realitatea. cei care traiesc in banlieu si care sint extrem de discriminati au o singura sansa in viata – safa un sport de performanta si sa fie foarte foarte buni in el. nu negri sint mai buni la anumite sporturi ci e singura lor sansa in viata, si anume sa fie muuult mai buni decit restul. si pentru asta fac un efort fantastic ca e singura lor sansa. in banlieu traiesc negri si arabi in proportie de 90%. asta e explicatia nu diferenta rasiala. se aplica si albilor care traiesc in conditii similare. ribery si deschamp provin din medii asemanatoare. asta cu rasele e o timpenie.

    • Robo spune:

     @juju
     asa este, sportul de performanta e cel mai accesibil model de succes social pentru populatiile de culoare defavorizate – da’ ai cui sa explici?

     vezi articolul scris de Lukaku acum cateva saptamani a fost atat de sarac incat maica-sa indoia laptele cu apa
     https://www.theplayerstribune.com/en-us/articles/romelu-lukaku-ive-got-some-things-to-say

     o alta explicatie pentru iluzia ca negrii in general sunt mai buni la sport este faptul ca lumea nu sta sa inteleaga ca, de exemplu in atletismul de anduranta, nu negrii domina, ci negrii din Kenya domina, si ca nici macar negrii din Kenya, ci negrii dintr-o anumita regiune din Kenya, unde este o mica populatie cu rezistenta peste medie.

     https://www.npr.org/sections/parallels/2013/11/01/241895965/how-one-kenyan-tribe-produces-the-worlds-best-runners?t=1531749871933

     dar hei, negrii arata toti la fel si deci intre ei nu e nici o diferenta dupa mintea unora, asa ca daca unii negri sunt buni la sport, automat inseamna ca toti negrii sunt buni la sport, desigur.

     • dan negru spune:

      „nu negrii domina, ci negrii din Kenya domina, si ca nici macar negrii din Kenya, ci negrii dintr-o anumita regiune din Kenya, unde este o mica populatie cu rezistenta peste medie.”

      Si nu orice negrii din mica regiune, doar negrii cu doua picioare si nu orice picioare – negrii cu doua picioare negre etc…un cacat….

      Daca te fugareste leul fugi si tu.

    • Robo spune:

     @juju
     iti bati gura de pomana cu imbecilii ca jane fae, pentru ei e prea complicat sa inteleaga ca cel mai accesibil model de succes pentru comunitatile defavorizate de negri din occident este sportul

     adica, nu e ca si cum ar fi scris Lukaku acum cateva saptamani ca si-a promis ca o sa devina cel mai bun atunci cand, la 6 ani, si-a dat seama ca sunt atat de saraci incat maica-sa e nevoita sa indoaie laptele cu apa

     unii negri sunt buni la sport, deci toti negrii sunt buni la sport, ca doar daca negrii au culoarea pielii la fel, e clar ca toti sunt la fel dpdv genetic, nu exista nici o variatie

     ce conteaza ca daca negrii ar fi intr-adevar mai buni la sport, atunci Africa ar domina toate sporturile… cand ce sa vezi, la atletism viteza cei mai buni sunt jamaicanii iar la anduranta kenyenii (nici macar toti kenyenii, ci doar unii dintr-o anumita regiune din kenya)

     dar hei, negrii sunt toti la fel pentru ca au culoarea pielii neagra….

     • Radu Post author spune:

      si jamaicanii de unde pula mea is adusi patroane

      eu am zis doar ca produc mai multe varfuri per capita decat altii.

    • Robo spune:

     pai si daca negrii luati ca rasa produc mai multe varfuri per capita decat alte rase, de ce nu domina tarile Africane toate sporturile?

     ca cei mai multi negri sunt in Africa, deci cele mai multe varfuri in valoare absoluta ar trebui sa fie din Africa, e o chestie de inmultire simpla: total populatie inmultit cu rata de varfuri per capita.

     nu e din cauza ca Africa e saraca, ca si Kenya e saraca dar uite ca totusi domina atletismul de anduranta.

     atunci?

     • Alex spune:

      cred ca discutia trebuie pusa altfel… datele voastre probabil ca acopereau o anumita perioada de timp, cand Kenya rupea totul… intre timp si per total, Etiopia pare sa le fi luat fata, de la orice distanta de la 3000 in sus… chiar mi se parea ciudat cand tot bateati moneda pe Kenya, cand varfurile absolute au fost din Etiopia (stiu asta din perioada cand urmaream cu interes atletism)… iar ponderea performantei este ceva de genul: 50% Etiopia, 40% Kenya, 5% o alta tara africana sau africani reprezentand alte state, 5% alte rase… nu este doar Kenya si restul lumii din afara africii… este Etiopia, Kenya, alti africani si restul lumii

 • Gica spune:

  De ce nu mai zici nimic pe canalu de youtube ?

 • Gica spune:

  unde vad si io politica de imigrare a japoniei si australiei ?

 • Chiar nu imi plac negrii spune:

  Am reusit sa nu ma inec cu propriul scuipat razand pana la “Son’goku”
  Cum sa zici asa ceva :))))

  O analiza foarte buna in schimb. O sa directionez oameni aici pentru ca argumentele mele impotriva “diversitatii culturale” se concentrau in special pe negrii astia statistici si evident sunt rasist

 • Robo spune:

  stangismul nu sustine nicaieri ca oamenii se nasc sau sunt egali dpdv fizic sau intelectual.
  o simpla cautare pe google lamureste pe orice idiot ce inseamna egalitate sociala, egalitarism si alte concepte asemanatoare.

  deja nu te mai suspectez de prostie ci de propaganda extremista.

  • Jane Făe spune:

   Iar a apărut proasta asta de Robo…

   Egalitate socială înseamnă să iei bani de la ăla care muncește și să dai la putoarea care nu muncește, ca să fie egalitate.
   Asta e definiția comunismului, proasto!

  • Shlomo Shekelstein spune:

   Faptul ca lumea nu achieseaza la definitiile comuniste prin care nasurile vor sa distraga societatea vestica nu inseamna ca sunt nici prosti nici propagandisti. Inseamna ca sunt oameni normali care inteleg ce se intampla in jurul tau. Doar in mintea unui om bolnav este normal sa fii discriminat in propria-ti tara ca nativ prin masuri afirmative si alti termeni imbarligatori. Stangismul sustine egalitatea de rezultat, rezultatul fiind munca fara plata pentru mai marii lumii.

  • Robo spune:

   uite Jane Fae ce inseamna egalitate sociala:

   „Social equality is a state of affairs in which all people within a specific society or isolated group have the same status in certain respects, including civil rights, freedom of speech, property rights and equal access to certain social goods and services.”

   si tu vrei egalitate sociala – de exemplu sunt sigur ca te-ai enervat cand Tariceanu s-a bagat peste coada la permise – doar ca esti atat de imbecil incat nu iti trece prin cap ca s-ar putea sa nu intelegeti despre ce e vorba in propozitie, asa ca nu incerci sa intelegi mai intai, doar te repezi ca cainele lui Pavlov cand auzi „stanga”.

   alte exemple:
   – te enerveaza pensiile speciale? daca da, vrei egalitatea sociala (vezi cum zice acolo „equal access to certain social goods and services”), deci esti de stanga;
   – consideri ca invatamantul si serviciile ar trebui sa ramana publice, nu private, pe bani? daca da, vrei egalitate sociala, deci esti de stanga
   – vrei ca statul sa construiasca autostrazi care sa fie gratis pentru toata lumea? esti de stanga
   – vrei ca ma-ta sa aiba pensie de la stat in loc sa traiasca din economiile proprii? esti de stanga.

   samd

   daca te iau la bani marunti, s-ar putea sa iesi mai de stanga decat mine

   doar ca tu esti un imbecil care crede ca stanga = comunism

   …spre deosebire de Shlomo care e un imbecil care nici macar nu reuseste sa se exprime coerent in limba romana.

   • Jane Făe spune:

    Vacă proastă, dacă tu crezi că căcatul numit „egalitatea socială” cu care aleargă în gură neocomuniștii se referă la egalitate în fața legii și la egalitate de șansă, ești mai proastă decât o balegă de vacă proastă.

    Noua egalitate socială din ziua de azi se referă la asistență socială de la stat pentru orice putoare, preferabil din Africa și de pe la arabi, preferabil analfabeți și violenți. Se referă la angajat incompetenți doar pentru că statul te amendează dacă nu ai o anumită categorie de oameni care nu poate concura (vezi cotele obligatorii de femei din firme).
    Asta e egalitatea socială despre care vorbim în prezent, indiferent de câte citate din cărți VECHI dai tu.

    Egalitatea de șansă și egalitatea în fața legii sunt căcaturi fasciste mai nou, proasto. Mai pune-te la curent cu noutățile.

    • Robo spune:

     da, da, asa e, ai dreptate, egalitatea sociala este neocomunism care e de fapt fascism.
     total!
     numa’ o intrebare am: sexo-marxismul unde intra in ecuatia asta?
     dar sigur, inca o data, ai dreptate (numa’ vezi sa nu mai uiti sa iti iei pastilele).

   • Dan spune:

    ce proasta esti, toate exemplele ce le-ai dat sunt comuniste/stangiste.
    – pensii speciale – pentru membri partidului unic
    – invatamantul si serviciile – orice tara capitalista normala are liceul/scoli profesionale gratuit – altfel nu ar mai avea viitori muncitori instruiti si nu, prin asta nu se exclud scolile private cu plata sau chiar finantate de la state; e vorba de facultate care da, ar trebui sa fie pe bani, indiferent daca e de stat sau privata si nu, nu ar trebui sa fie pentru toate ciorile care primesc gratuitate si loc garantat ca in US doar ca sa fie egalitatea aia care o visezi tu
    – autostrazile se construiesc din taxe – nu statul le construieste, el INLESNESTE construirea lor, care se face cu licitatie si cu firme private; dar banii sunt ai oamenilor!
    – daca a lucrat la stat, da, e normal ca sa aiba pensie, asa cum are pensie de la oricare alta firma privata.

    Repet: toate cacaturile scoase de tine sunt imbecilitati de stanga. Daca esti impotriva lor nu esti stangist, ba chiar, dimpotriva.

 • geo spune:

  iq-ul mediu al infractorilor violenti e undeva la 85 . acest lucru explica de anumite etnii au cel mai mare numar de saraci si violenti comparativ cu alte etnii.

  • Shlomo Shekelstein spune:

   Iq-ul mediu al infractorilor violenti albi poate, Iq-ul mediu al africanilor spre exemplu este intre 68-80, 85 fiind in state din cauza admixiunii de sange alb. Fun fact, tiganii din romania au fost masurati undeva la 60, mai jos ca tiganii de pe alte meleaguri, oare din cauza izolarii sociale?

 • michael spune:

  am un prieten care a emigrat in vest.

  in tara era complet ne-angajabil, din 2 motive: era lenes si nu avea niciun skill marketabil.

  in vest a inceput cu ceva job care nu necesita nici efort fizic si nici intelectual pe un salariu un pic mai mare decat cel minim pe economie, dar din care traia decent, oricum mult mai bine ca in tara.

  fara sa vrea neaparat s-a trezit ca vrea mai mult si mai bine si a intrat in „hora” iar acum are un job din asta white collar si castiga decent si are familie si casa si isi aduce si el contributia la societate.

  au reusit aia in vest acolo sa il transforme din ultima speta intr-o fiinta decenta oferindu-i putin cate putin acces la o viata din ce in ce mai buna. iar din punctul meu de vedere asta e un exemplu real de o societate care functioneaza. nu perfect, dar o face.

  • Dan spune:

   Tu sa taci. Lucrez in vest si sunt foarte multi sparti in firme de genul descrise de tine care nu sunt dati afara ca sunt tolerati. Nu numai, ci si femei, cioroi si indieni, incompetenti toti. Dar se invart prea multi bani, atat in companii, cat si in tara, ca sa chiar conteze. Dar astia se vor termina o data.

 • fur spune:

  O sa le dau acest articol tuturor dobitocilor care sustineau ca e rasism atunci cand consideri ca fiind trisat in sport faptul ca africani genetic construiti castiga o cupa mondiala la fotbal pentru un popor care nu are nicio treaba cu fotbalul. Este valabil inclusiv pentru echipa de fotbal a Germaniei. Sau mai bine nu le explic, ca sigur nu o sa citeasca.

  • Alex spune:

   Germania a avut un singur negru in echipa din 2010 si 0 la precedentele 3 editii castigate, la care nu a avut nici macar mahomedani… Brazilia triseaza mai mult, acolo trebuie sa-i numeri pe degete pe cei albi, marele Pele este negru ca un carbune

 • futurologul de serviciu spune:

  ba, ce plm e asa greu sa accepti ca lumea s-a schimbat in asa hal incat n-ai ce-i face! nu mai e franta franta si nici romania romania? plm, mai bine am vorbi toti aceeasi limba si am vota acelasi parlament si presedinte planetar, iar chestia pe care o vorbim acasa sa fie asa pentru noi ca familie, ca sa aratam ca suntem diferiti, si ca putem gandi si altfel… ca oricum catre asta ne indreptam. vreti rase pure? izolati-va si impuiti-va in interiorul rasei voastre. nu va impiedica nimeni. dar lasati istoria sa mearga inainte catre ceea ce e menita sa fie. ca unii sunt mai buni la unele chestii, iar altii la altele… so what? plm, sunt doar niste competitii sportive. spectatorul trebuie sa mearga acolo nu ca ultras, ci ca ins care vine sa vada un spectacol. unde se infrunta cei mai buni dintre cei mai buni.

 • Cili-O-San 7 Dani spune:

  Să mă piş în galcile lui dragnea și compania
  La noi aci în rromânia, sportul la care suntem campioni pe galaxie alcoolismul
  Daca o luați așa, la ce pula mea suntem buni?

  Hai sa va fut în gât pe toți care citiți pagina lui Radu

  • Shlomo Shekelstein spune:

   Suntem buni, nu sunt buni, astia suntem si cu astia defilam. N-a murit semintia noastra la mainile lu mohammed sute de ani ca sa il primesc eu acum pe ajutorul social provenit din taxele mele si sa-i dau mana fiicei mele.

 • ipo spune:

  Cel mai bun contraargument la toata teoria e ca a doua cea mai buna echimpa din lume la fotbal e una formata doar din albi si o populatie de 4 milioane de indivizi.

  • Jane Făe spune:

   Conform articolului: „Pur și simplu domină la numărul de elite produse din numărul de copii care se apucă de acel sport.”
   În Croația sunt undeva la 0 (zero) negri. Deci, probabil se apucă de fotbal vreo 0 (zero) copii negri. Deci nu au cum să fie altă culoare decât albi în echipa Croației.
   Deci, e conform articolului.

   Faptul că anul ăsta croații au tras mai tare și și-au dat interesul și i-au bătut pe alți multicolori dezinteresați nu e are treabă cu articolul.
   Statistic e clar că negrii sunt superiori genetic la alergat (repede sau mult, nu contează; alergat să fie) și chestii pe bază de alergat

   Ce zici tu nu e contraargument la nimic.

  • Dan spune:

   Asta e exact primul paragraf. Nu are cum sa fie asa, am vazut eu pe unul! Hai sa ne stergem la cur cu toate numerele si statisticile, ca ce am vazut trebuie sa fie adevarat!

 • qwe spune:

  Exista si o componenta sociala legata de distributia raselor. Desi conform articolului tau negrii sunt buni la sporturile de rezistenta fizica sau efort, o sa observi ca:
  1. nu exista niciun castigator negru al Tour de France (ciclism)
  2. majoritatea halterofililor sunt albi.
  3. campionatele mondiale de fotbal sunt dominate in general de echipe albe: spania, italia, argentina, germania (chiar si cand nu avea negri in echipa)

  • juju spune:

   echipa germaniei are doi negri in echipa, pe boateng si rudi. rudi a jucat numai 2-3 meciuri, deci practic, un singur negru. mai are un tunisian pe khedira si doi turci, pe özil si gündogan. nu stiu de unde iluzia asta ca echipa germaniei ar fi plina de negri sau straini.

  • Dan spune:

   1. o bicicleta de-aia costa cat salariul pe viata a unui cioroi obisnuit din africa.
   2. pentru ca Radu a zis clar „negri castiga la rezistenta” nu si la forta, putere samd. Inclusiv in lupte, singura sansa a cioroilor este anduranta, ca stau mult in picioare, dar nu forta si taria
   3. pentru ca in plm, africa se bate la fotbal cu ebola, malaria si foametea, si nu are timp sa investeasca bani si efort in cluburi de fotbal. In special atunci cand „nu aveau negri in echipa”, adica amu vreo 30-40 de ani.

 • chiombi spune:

  „rasele” sunt de fapt niste familii mai mari, cu adaptari minore si superficiale la mediu.
  aceste adaptari (ochi ingusti/albastri/negri, piele maro/alba/mov, inaltime diferita etc.) sunt selectate pe perioade foarte scurte (mii sau zeci de mii de ani). ridicol de mici pentru orice specie, mai ales pentru una care isi controleaza mediul si deci presiunea evolutiva este aproape inexistenta.

  rasa este un construct total artificial. irlandezii imigranti in america erau considerati negri sau chiar inferiori lor, erau descrisi ca maimute. desi sunt mai albi ca creta. italienii la fel. asta ca sa zic de „rase” acceptate ca „albe” astazi.

  diferentele dintre „rase” la nivel de populatie, genetic, sunt mai mici decat intre membrii aceleasi „rase”.

  atat. ca nu intru pe filozofeala si pseudo-stiinta sociala si lamentatio edgy. sau pe superstitie transmisa ca sifilisul intre generatii de prosti fara scoala. pe aia trebuie sa ii educam, nu sa le gadilam rasismul.

  sa nu fim olivia steer

  • juju spune:

   jos colopu pentru comentariu.

  • Dan spune:

   rasa este un construct total artificial. – esti proasta rau. Adica sunt teste medicale in SUA care tin cont de rasa, valori de teste la care un copil alb ar fi declarat bolnav dar un copil de negru e sanatos, si tu imi zici mie ca e „ceva artificial” si ceva construit de mintea umana.

   Irlandezii nu trebuie sa fie negri ca sa fie alta rasa. In pula mea, in 2018, dupa 100 ani, pe strada in SUA, pot sa iti arat cu degetul care e irlandez si care nu, bineinteles, daca nu s-au corcit. Cat despre latino (ca aia sunt considerati „albi”, lol, sunt grup etnic) diferentele sunt incredibile. inaltime maxima de 1,20, brate lungi si picioare scurte. Nu sunt etnic, in mod sigur, oricat ar vrea SUA sa ii considere asa (problema sunt spaniarzii care arata normal). Sunt alte rase.

  • Shlomo Shekelstein spune:

   Da ba, concept artificial, d-aia albii au iq 100, negrii 70, far eastern 105, , d-aia negrii au nivelul de testosteron mai mare si oasele mai grele, ca e un concept artificial.

 • chiombi spune:

  felicitari, ai reusit sa trangi niste comentatori foarte de la noua dreapta (bine, e stanga, dar te asezi pe ea si amorteste si pare ca iti face laba altcineva, hai ca divaghez)
  baietii par tari pe argumentatie in cerc si racolare de minti virgine si edgy, cu pseudo-stiinta demontata acum 100 de ani.
  nu imi dau seama daca asta ai intentionat. plm treaba ta

 • chiombi spune:

  da, sunt un ratat cu timp de pierdut, continui

  la faza cu femeile vs barbati, da, multe diferente sunt date de ce inseamna mascul/femela la aproape toate speciile. dar unele lucruri sunt date de cultura/societate.
  de ce nu-s fete gameritze pro? SI pentru ca sunt crescute altfel, li se impun, sau macar recomanda, alte preocupari, atitudini etc. li se spune ce este feminin si mai ales li se spune ca fetele nu’s cu matematica sau cu sportul.

  aia cu asians care sunt ei tocilari cu calculatoru.
  sigur, ei de 100.000 de ani sunt cu gene de tocilari. inainte sa se inventeze scrisul si statul in casa ei erau pregatiti de cacatul asta si acuma, na, se vad genele.
  sau… te uiti la exemplare care sunt la maxim a doua generatie intr-o tara care i-a integrat doar partial si pentru care presiunea sociala si parentala s-a impus diferit. de exemplu, etica de munca a tarilor asiatice, sau faptul ca parintii isi chinuie copiii punandu-i sa invete mult ca sa fie de succes intr-o tara straina. sau ca nu aveau de ce sa iasa din casa ca se luau de ei albii. sau ca daca nu invata trebuie sa care cu piatra, dar ei sunt scunzi, pentru ca gena de tocilar, asa ca singura sansa era cartea. sau, de exemplu, in coreea de sud, au atatia bani, incat isi permit sa devina gameri pro cu zecile de mii.

  africanii din sua si aia din europa care sunt atletici af
  in africa si sua, la scari diferite si din motive diferite, negrii au acces la scoli mai proaste (statistic, nu pe exemple). traiesc in zone mai proaste, in care daca citesti o carte mananci o bataie (minim). saracia prosteste si parinti si copii. atletismul pare singura scapare onorabila pentru multi. mai ales ca te fereste si de bataie, pe termen scurt. daca pentru carti nu sunt bani, pentru alergat dupa o minge se arunca cate ceva, asa ca se baga unde vad o sansa (sau o barca).

  de ce ma trigaruieste articolul tau:

  e facut din perceptie vaga si din clisee de film. aceste lucruri (mass media si literatura/film), pana de curand au fost facute de, soc: barbati albi.
  recent, au aparut produse media facute si documentate de alte populatii (femei, negri, indieni, gay etc.). ai vazut cat de „normal” si netocilar este un asiatic intr-un serial facut de asiatici, unii sunt chiar atletici? sau cat de timorate/neatletice sunt personajele negre intr-un flm facut de negri? par aproape „normali”, ca noi, diversi in preocupari, nu mai sunt stereotip, ciudat.

  comparam populatii la prima, a doua sau maxim a treia generatie de imigranti cu populatia confortabila alba (sau negrii discriminati sistematic la a oricata generatie). sau tari de pe continente diferite, cu clima, resurse, cultura, (bine, si) populatii diferite.

  daca era sa o dai „stiintific” trebuia sa compari oameni cu acelasi statut, educatie, resurse si cultura. si vedeai daca mai ieseau atat de diferit, mai ales la preocupari intelectuale. normal ca iesea o diferenta, chiar si pe grupuri mari. dar:
  acum sistemul este o caricatura care accentueaza exact diferentele alea si totul iese cum „prezic” prejudecatile.

  • Dan spune:

   deci uite asa se infirma statisticile, pe vorbe.

   70% din crimele din Chicago (am trait acolo, de fapt, si acum am adresa acolo) sunt facute de negri. 70% din crime atat ucigasul cat si victima sunt cioroi. Avem orase/cartiere de negri. Sunt falimentare. Detroit, Chicago Sud si West, Memphis, cam tot din Lousiana samd. Un clasic celebru o explica atat de bine incat niciun alb nu ar putea (ca si-ar pierde jobul si ar fi amendat pentru racism):
   https://www.youtube.com/watch?v=9ZkE3xB8o8A
   e cel care zice clar ca Detroit a esuat din cauza „niggerism”-ului. Ciudat cuvant sa folosesti.

   „Dar negrii aceea din Chicago si Detroit au crescut in saracie si in greutate si singura lor sansa era sau devina gangsteri si sa se omoare pe ei hur dur…”

   putem continua asa pana maine. cifrele reflecta realitatea, nu povesti frumoase.

   • coinac spune:

    >avem

    hai sictir

   • chiombi spune:

    daca tii oameni, de orice „rasa” in conditii de cacat, se fac de cacat, exact ce spuneam.
    dupa care poti sa ii arati cu degetul si sa spui „vai ce de cacat sunt, hai sa ii tratam de cacat”.

    • Radu Post author spune:

     pentru mine e mai important ca niste oameni sunt de cacat si ce efect are asta asupra mea decat cum au ajuns acolo. ma doarempula cum au ajuns acolo, ca n-am contribuit la discriminare si cacaturi.

     • chiombi spune:

      daca nu te gandesti cum sa rezolvi problema, esti problema

     • Shlomo Shekelstein spune:

      Doamne ba chiombi ce sloganuri comuniste ai in tine, eh, poate ti se implineste visul si bagi gulag 10-20 de ani sa te trezesti.

 • penisbeat spune:

  Cel mai mult imi plac pseudo-intelectualii astia cu „constructul artificial” in gura. Pentru ei sexul e construct artificial, rasa e contruct artificial, granitele sunt construct artificial, absolut totul e construct artificial. Solutia bineinteles e sa abolim tot inclusiv granitele sa putem sa murim de foame la comun, ca pe vremuri. Mentalitatea asta pc-sjw e nenorocirea secolului 21, cred ca singurul motiv pt care imi pare bine ca mai bat si vanturi de est pe la noi e asta, ca momentan inca suntem putin feriti de valul asta de cretinism. Desi vad ca ai prostovani de astia pe aici, deci bate si la noi.

  • chiombi spune:

   https://thesocietypages.org/socimages/2011/01/28/irish-apes-tactics-of-de-humanization/

   ai aici un construct artificial: „rasa irlandeza” „maimuta”,
   inventat doar de frica si prostie, de alti „albi”, veniti oleaca mai devreme, care nu voiau sa vina „inferiorii” dupa ei.
   explica-mi de ce nu e artificial sa le spui irlandezilor ca nu sunt albi.

   faptul ca vedem o piele de alta culoare, dar la teste adn vedem 99.9999% acelasi lucru si continuam sa tratam oamenii aia ca fiind diferiti/inferiori, da, este un construct artificial.
   ca asa vrem noi, nu ca avem dovezi sa.

   de asta trebuie ca mincinosii fricosi sa inventeze feic niuzuri cu „no-go zones” si alte baliverne. ca dovezile si buna credinta nu tin cu ei.

   • penisbeat spune:

    M-ai enervat cu mizeria asta de mi-am raspuns mie.

    Si vezi ca mananci cacat. Radu nu spune in articol ca oamenii sunt inferiori. Diferiti da, pe baza evolutiei umane si mediului in care am crescut. Inferiori nu.

    • chiombi spune:

     capcana cu „diferiti” vs „inferiori” este ca te forteaza sa faci comparatii care nu-si au rostul.

     mecanismul e simplu: alegi convenabil sa definesti cultura „alba” ocolind ce inseamna „sa fii negru”. dupa care spui ca negrii sunt inferiori la „a fi alb”.
     dupa care pretinzi ca „albii si cultura lor” sunt in pericol. aia „diferiti, dar nu inferiori” trebuie cumva facuti sa dispara/plece.

     si, pentru ca „ei” nu o sa plece de bunavoie, ca solutii ai asa, in ordine:
     pseudo-stiinta care confirma rasistii, „rasism realist”
     izolare: ghetou, granite opace, birocratie
     epurare etnica sau expulzari
     razboi (intai economic, dupa aia din ala adevarat), genocid

     in loc sa fim ok unii cu altii si sa ne vedem de treaba

     • Radu Post author spune:

      asta e argumentu handicapat al pantei periculoase. drobul de sare de pe soba care o sa cada daca nu vorbim frumos unii cu altii. haisictir.

     • chiombi spune:

      si cum o sa ii faci plece? ii rogi sarcastic sau le zici haisictir. si daca nu vor?
      zi tu planu alb

 • penisbeat spune:

  Am stat 3-4 minute pe siteul ala si am simtit cum imi scade IQ-ul, nu imi mai da mizerii de astea ca surse, te rog. Imi dai cacaturi de astea dar no-go zones nu exista. Pai normal ca nu exista, nici sexul nu exista, nici rasa, nici granita, fix ce ziceam. Da’ vezi ca tocmai mama Merkel a afirmat ca exista, deci stai prost cu informatia. Daca si creatoarea Meccai occidentale vorbeste de el inseamna ca nu sunt chiar asa fake cum vrei tu sa le faci sa para.

  • Dan spune:

   M-ai enervat cu mizeria lui ca iti raspund tie.

   stii ce e tare cu toti stangistii astia? ca traiesc toti in cartiere safe de oameni albi. Unul nu traieste intr-un cartier sarac inconjurat de cioroi.

   • chiombi spune:

    jumatate din vecinii mei de bloc sunt tigani.
    niciunul nu e violent/hot.
    muncesc.
    isi dau copiii la scoala si aia mari deja au joburi onorabile.
    vorbesc cu ei.
    diferentele intre mine si ei sunt acolo. dar le vad cum dispar cu fiecare generatie.
    toate astea, intr-un oras din SUDUL tarii.

    „un cartier sarac de cioroi” este exact enclavizare intentionata.
    cei care au facut conditiile pentru ghetouri au acum motiv sa spuna ce rai sunt oamenii din ghetouri.

    • chiombi spune:

     ps: toti vecinii de care iti spun sunt si foarte saraci si nedusi la scoala. (aia batrani chiar erau ciorditori in tinerete, sau batausi)
     diferenta e data ca au fost integrati in societate.
     ei au fost si sunt discriminati, dar, de o generatie incoace, mai putin. si se vede.
     socant, daca tratezi oamenii ca si cum ar fi oameni, devin oameni.

  • juju spune:

   ba proasta pulii uite citatul intreg din merkel:
   „Das heißt, dass es zum Beispiel keine No-Go-Areas gibt. Dass es keine Räume geben kann, wo sich niemand hin traut. Und solche Räume gibt es und das muss man dann auch beim Namen nennen und man muss etwas dagegen tun. Und ich finde, dass Thomas de Maizière das als Innenminister sehr, sehr gut gemacht hat. Wir haben aber jetzt auch gesagt, wir wollen ein Muster-Polizeigesetz. Wir können nicht zusehen, dass in verschiedenen Bundesländern unterschiedliche Sicherheitsstandards sind und das muss möglichst vereinheitlicht werden”

   merkel minte nerusinat ca argument pentru ca politia sa fie unitara in toate privintele in germania. asta e un deziderat vechi al partidului pe care il conduce. in afara de politia federala, exiat politia de land pe care merkel incearca de 12 prin ministrii ei de interne s-o subjuge, ceea ce n-o sa-i reuseasca niciodata din simplul motiv ca germania e federala, landurile au autonomie aproape totala si n-au s-o cedeze, argumentul lor suprem si valabil fiind contractul pe care l-au semnat la intrarea in federatie si care prevede si autonomia politiei de land subordonata doar ministrului de interne al landului.

   de aici se desprind doua lucruri. unu e ca anumite maimute ca tine citeaza fara sa intaleaga nimic. si doi, daca dai cautare pe google „merkel no go areas” primele 30 de afisari ale google sint de la rusia today. asa ca mereti in pula mea de postaci moscoviti.

   • penisbeat spune:

    Pai cum, patroane, nu te amuzai mai sus, ce te-ai incordat asta? Vezi ca ti-a pus careva linkul mai jos, ti-l pun si eu ca pari cam prost asa:

    https://www.express.co.uk/news/world/925727/Angela-Merkel-Germany-latest-news-no-go-zone-reality-refugee-crisis

    Ia de aici, ‘te-dreacu de sarac, cu video, sa nu mai mananci cacat cu polonicul.

    AHAHAHAHAHA, Merkel minte la treaba asta. Merkel, care nu ca a deschis usa musulmanilor, a rupt-o din loc. Mai ai un pic si ne spui ca Merkel de fapt e contra lor, ce plm. Cand te apuci sa deformezi realitatea, ajungi la concluzii cretine.

    Hai, mars si mai fierbe tu un pic de ciuda ca ti-e frica sa iesi pe strada si de aia vrei imigrantii deportati si mai prin est. Sictir, lasule!

    • juju spune:

     ok, chiar esti cretin. video tau e trunchiat, citatul intreg ti l-am dat eu ba muistule.
     da imi place ce nume va dau aia la cooperativa de postaci. tie ti-au zis pulica. pe drept.

 • penisbeat spune:

  Apropo, de ce esti un mincinos cacanar si jegos? Baga la search „merkel no go areas” si daca primele 30 de cautari nu sunt de la rusia today sa sugi pula tuturor imigrantilor si astora de comentam pe aici. Deci sa recapitulam, las, jigodie, prost si pe deasupra si mincinos. Muie ba cacaciosule!

 • penisbeat spune:

  ^ Asta tot pentru cacatul de juju e, sa nu se inteleaga gresit.

 • uncomunist spune:

  „Radu spune:
  asta e argumentu handicapat al pantei periculoase. drobul de sare de pe soba care o sa cada daca nu vorbim frumos unii cu altii. haisictir.”

  ok, nu vorbim frumos, le spunem sa se care si le zicem hai sictir. si „ei” nu vor.
  care este planul alb total nealunecos si onorabil?

  • Radu Post author spune:

   pai astia de au ajuns plm, asta e. n-ai ce sa le faci. e ok, trebuie integrati. restu trebuie impiedicati sa vina.

  • Shlomo Shekelstein spune:

   elementele straine trebuie inlaturate fizic.

 • chiombi spune:

  haha inchizi threaduri de comentarii unde te-ai cacat un cliseu alunecos sa para ca ai castigat lol

 • huxwell spune:

  Tu, Centaur mirific, multumesc pentru scriitura!

 • Alexander spune:

  Sunt plecat de 3 ani la Londra si tot ce pot sa zic e „Halp!”

  Ai perfecta dreptate centaure, nu mai poti trai de „colorati” pe aici. m-am mutat de 3 ori in zone diferite, si peste tot dai de ei. Daca iesi dupa 10 seara nu te simti deloc confortabil , chiar si in zone populate.
  Tot mai tare ma gandesc sa ma intorc in Romania.

  Deja se nasc peste tot curente si miscari impotriva migratiei si pe buna dreptate. Nu au adus nimic folositor in afara de facut copii pe care tot statu ii creste.

  Cand stai in Romania si esti incojurat „de ai tai” nu iti trece prin cap ce de cacat e sa traiesti cu astia langa tine.

  Nu sunt rasist, si asta nu e o problema de rasa. E o problema de cultura. Nu am nimic cu negrii care sunt educati si crescuti in aceiasi cultura ca mine.
  Unele culturi sunt de cacat si nimeni nu poate nega asta. Nu poti sa ii educi odata formati.

  Daca cineva se crede destept sa incerce sa converteasca un musulman.

  Good luck!

 • Stef spune:

  Poza cu francezii e veche. În finală, din 11 titulari ai Franței, 5 erau albi, 5 negri și Varane, care e cam mulatru. Dup-aia, ca să zici că negrii sunt cei mai tari, trebuie să fi câștigat ceva individual. Un singur negru are Balon de Aur, Weah, în ’95. De 10 ani câștigă doar Messi și Ronaldo. La fotbal, în general, africanii sunt labili psihic, indisciplinați și neserioși. Că altfel ar fi câștigat echipele africane mondialul, dar până acum n-au prins semifinale, măcar. Anul ăsta a fost un context în care un antrenor fricos a folosit 3 (toți fiind negri) din primii 10 mijlocași defensivi din lume și n-a mai putut nimeni să joace nimic.

 • Ste spune:

  Fara intentie de controversa, ca unele chestii sunt absolut corecte in postare si altele sunt trolaj misto, o realitate.
  Conventiile alea care obliga lumea civilizata din Europa sa primeasca refugiati (SUA sunt prea departe, greu de sarit cu ligheanul peste ditamai balta) nu sunt semnate numai in numele unei vagi si idealiste solidaritati pe baza drepturilor universale ale omului, ci si avand in minte (inca) amintirea unor vremuri nu neaparat indepartate din punct de vedere istoric, in care toata Europa, inclusiv tarile cele mai civilizate (si inclusiv teritoriile cu populatie romana) au furnizat refugiati.
  Ma refer la valurile de refugiati din al Doilea Razboi Mondial. Care n-au fost numai evrei si tigani si alte categorii cliente de lagar si gulag. Au fost polonezi (de mana germanilor), ucrainieni, toate natiile pe care a putut pune mana URSS (inclusiv romani, din Basarabia si Bucovina), sarbi, toate etniile mai mici si ale nimanui (tatari, ceceni, svabi si o multime de altii). Si germanii au fost alungati de peste tot dupa ce au inceput ai lor de-acasa sa faca scandal major. Toti fugeau de toti, toti se deportau reciproc si, pe unde mai ramaneau, se casapeau reciproc.
  (Ca o paranteza amuzanta prin usurinta cu care se trece peste ea, in al Doilea Razboi Mondial Europa a furnizat refugiati in Siria: bulgari, croati, greci, turci si iugoslavi. Sigur ca in alt regim, mai rudimentar, decat cel in care se incearca sa se primeasca acum refugiati sirieni in Europa – dar s-ar putea ca asta sa aiba de-a face cu o distanta de 60 de ani in care s-au mai intamplat niste progrese economice si sociale si cu un nivel de trai complet diferit al tarilor-destinatie fata de Siria anilor ’40.)
  Practic, daca maica-mea si maica-ta si maica-sa nu au fost copii refugiati sau copii de refugiati, sunt cam singurele. Ca restul toti au cate unul in familie sau prin vecini, daca sapi o generatie-doua in urma.
  Cam asta-i amintirea in care s-au semnat tratatele alea pe baza carora se primesc refugiati in Europa civilizata. Mai putin vreo poveste frumoasa despre cum au toti oamenii dreptul sa traiasca cu matele inauntru, toate mainile si toate picioarele.
  Restul e complexul cetatii asediate, si se repeta, cu alte nume si alte culori de piele, de cand e rasa umana.

  • Shlomo Shekelstein spune:

   Tratatele astea internationale invocate nu au nici cea mai mica treaba cu venirea cioretilor in europa. In primul rand majoritatea ciorilor nu pleaca din zone de conflict, in al 2lea rand azilul se cere in prima tara unde nu este conflict, ori ajungerea lor in europa ar fi imposibila daca s-ar respecta clauzele tratatelor.

 • sir spune:

  Jur ca in timp ce citeam despre gamerite ma gandeam la Scarlett si la inca o tipa care joaca PubG. Anyway, valid argument.

 • Nicotina spune:

  E frumos că ai semnalat o problemă și faptul că ai o nemulțumire. În felul ăsta ai dat ocazia multora să arate că și ei sunt de acord cu tine, ia ce comunitate, ce simțământ de „împreună”!
  Frumos.
  Dar să zic și eu ca româncă aflată în a treia țară de adopție și oareșce experiență cu subiectul imigranților de altă culoare: indiferent în care tabără politică i se pare europeanului nemulțumit că ar fi, singurul drum înainte e să, cum se spune, „ride the wave”.
  Exprimarea nemulțumirii așa singură nu rezolvă problema, iar închiderea granițelor ca și cum ai astupa gaura bărcii ca să nu mai intre apa e evident caricatural. Cred că suntem de acord că singura soluție e o „canalizare” eficientă – și de aici iaca propunere.
  În loc să pierdem vremea cu ventilarea nemulțumirii, hai mai bine să ne mișcăm rapid și, dacă tot e clar că mai devreme sau mai târziu vom primi imigranți, ia hai să fim noi primii care primim și facem reguli de azil în așa fel încât să-i reținem numai pe cei de top. Că dacă e de ales, mai bine ne umplem țara de refugiați cu studii decât cu refugiați analfabeți, nu? Cei care se trezesc mai la urmă să primească refugiați or să aleagă din ce-am ales noi.
  Sună cunoscut? Oh, stai, prin cercurile astea dogma e că Merkel e proastă, era să uit.
  Una peste alta: Migranții (refugiați sau nu) vor veni oricum, dar dacă trăiești mai mult de un city break prin Berlin/ Londra/ Paris/ Bruxelles vezi că schimbarea nu există: clasa mijlocie e fix la fel peste tot, indiferent de culoare, iar cartierele sărace sunt la fel de mizerabile indiferent de culoare. Ăia care se tem de invazia negrilor murdari și necivilizați uită convenabil (sau habar nu au) că sunt ghetouri de white trash băștinaș și în Berlin și în Londra, fix la fel de murdare și de necivilizate.

 • pedro spune:

  nu prea ti-a iesit aia cu schiopu si ciungu, le-ar castiga acelasi pe amandoua

 • Om spune:

  De bun simț articolul, plecat de 8 ani, trait in 4 tari, stabilit cât mai departe.

Adaugă un comentariu