Prea multe povești cu Moș Crăciun 2: Tensiune

CONTINUĂM PÂNĂ ÎN CRĂCIUN CU PREA MULTE POVEȘTI DESPRE MOȘ CRĂCIUN.

2: Tensiune

Soarele de dimineață mijea bine printre jaluzele când ajunse acasă. Își descălță bocancii plini de nămol, beteală și căcat de ren din mers. Pantalonii picară și ei în drumul spre dormitor. Se băgă ușor în pat, să nu o deranjeze pe nevastă dar după cât de ușor respira, clar nu dormea.

– Ai stat ceva.

– Am avut de muncă. E Crăciun, mormăi el, sperând că nu o să înceapă o discuție.

– Știu și eu că e Crăciun, că nu-s proastă.

Moș Crăciun oftă. Discuția era inevitabilă.

– În fiecare an ai mai mult de muncă. Uneori am impresia că o faci intenționat. Muncești până noaptea târziu, ca să adorm până ajungi acasă și să eviți să vorbești cu mine.

– Da oau, în fiecare an am mai mult de muncă. Ce observație fină. Clar vreau să te evit. Sigur nu are nici o legătură cu faptul că în ultima sută de ani s-au înmulțit oamenii ca iepurii, le-a crescut nivelul de trai și pretențiile și trebuie să livrez din ce în ce mai multe cadouri. E despre tine, femeie. Totul e despre tine!

Se sculă nervos și își aprinse o țigară. Parțial să se calmeze, parțial pentru că știa că nevasta urăște când fumează în dormitor. Se ridicase și ea în cur. Era clar că își făcuse dialoguri în cap toată noaptea și că era mult mai pregătită de scandal decât el.

– Da, e clar că îți place la muncă mai tare decât acasă. Cel puțin asta se înțelege din comportamentul tău.

– Sigur, femeie, muncesc toată ziua ca să pun o pâine pe masă la nevastă și la spiriduși și o fac să mă distrez! E fantezie! Relaxare!

– Hai, lasă-mă, că te știu. Ești faimos, te recunosc copiii, o faci pe vedeta, te simți bine, mai vine o mamă singură și tânără, îți dă un pahar cu lapte, niște cozonac, din una-n alta, crezi că nu știu eu cum vine treaba? îi aruncă ea, acru.

– Te-ai dilit complet, femeie! Deci io-s Moș Crăciun ca să agăț gagici, că altceva n-am mai bun de făcut! Să mor io, tu te auzi!?

Nevasta rânji sfidător. Era clar că ajunsese cu conversația fix în punctul ăla unde voia să ajungă, repetat în cap toată noaptea.

– Atunci cum de nu m-ai mai atins de ani de zile? Și nu zi că ai fost ocupat! Am nevoie și eu de un bărbat care să mă facă să mă simt femeie! urlă ea printre dinți, plină de venin.

– Și ce, crezi că tu mă faci să mă simt ca un bărbat? i-o tăie el scurt. Se uită la ochii ei cum se umplu de lacrimi și își dădu seama că o să regrete foarte mult timp replica aia.

– Ai zis că nu contează pentru tine că nu pot face copii! Ai zis că îți ajung renii și spiridușii! Ai zis că ești fericit și că n-ai nevoie de mai mult!

Moș Crăciun scrășni din dinți. Își dădu seama că ar fi fost înțelept să tacă, dar era prea nervos.

– Ce căcat să zic atunci? Erai cu ochii pișați și cu analizele în mână! Normal că am zis că nu contează, că sunt fericit și așa! Dau cadouri la toți copiii din lume! Crezi ca nu îmi imaginez de fiecare dată cum ar fi să îi dau un cadou propriului meu copil?

– Ești cel mai crud om pe care l-am întâlnit! Avea mama dreptate când zicea că e o greșeală să mă încurc cu tine! sughiță ea printre lacrimi.

Moș Crăciun strânse clanța de la ușă mult mai ferm decât era nevoie.

-Mă duc să dau mâncare la reni, mormăi el. Că e clar că nu pot să mă odihnesc nici măcar la mine acasă!

***

Comentarii (7)

 • noko spune:

  Mă pulă, știi ai ceva talent acolo. Cam dublu față de celelalte postări, sigur tu ești?

 • Robo spune:

  asta a fost chiar buna, mi-a placut

 • Valerian spune:

  Esti un geniu.

  • Valerian spune:

   Tocmai mi-am comandat pe net Sebastian, ceilalti si-un caine. Cred ca e cea mai buna investitie pe anul asta. cand vii in Galati poate imi dai un autograf.

   • Radu Post author spune:

    pe cartea lui mihai radu? sigur, de ce nu. daca nu afla n-are cum sa se supere.

    • Valerian spune:

     Hahahahah hahahahah. Tare. Scuze!

 • Val spune:

  Românu nu că are el dublu standard ca așa vrea, da dacă zici: hai, moșule, dă-ți drumu pe coș, sună ca naiba.

Adaugă un comentariu