Factori și aspecte 12 – Gură de rai

Despre păr facial, gură de rai, cuvântul vulgar foot, donprofesor Pavel Chirilă, spaghete letale, drujbe, sisteme de anunțat urgențele, PSD care își asumă lucruri și multe alte chestii de importanță majoră. O ediție clasică, la un nou standard de calitate, dacă ar fi să mă cacpemine puțin.

***

Comentarii (7)

 • Dacian Julien Soros spune:

  Exista siuatii in Romania cand medicamente anticancer care costa cateva sute de doalri nu sunt aduse de spitale / asigurari / pharma. Substantele alea sunt de mult iestie din patent, asa ca s-ar putea cumpara generice, dar nu exista nici un interes: ministerialii baga solitaire, doctorii prefera sa isi puna fustele in cap la televizor (si oricum au expertiza zero in achizitii), pacientii sunt imbecili. Iar pharma s-ar putea sa nu aiba motivatie: firmele mari inlocuiesc vechiturile derivate posibil mai eficiente (ca si cum nu ai putea lua o pastila mai mare), firmele mici necesita stimul serios din partea guvernului pentru ca rata de profit la generice e gen 5%.

  Cand iti lipsesc cacaturi gen doxorubicin, pana si un ceai de plante e bun. Sigur, s-ar putea face doxorubicin in Romania de banii dati pe ceaiuri, noi cladiri de spital, sau „cercetare”. Dar daca nici pacientul nu scoate banul (semnul cel mai clar ca s-a impacat cu moartea precum baciul moldovean), de ce sa tai sinecurile? Ia cu ceai, doamneajuta.

  Sa faci si un film despre cum ti se aliniaza ceacrele cand canta Valerie Ciolos. Sau despre spirale. Pe principul „win-win, win-lose, eu o sa iau o foaie, si o sa scriu de 100 de ori „il prefer pe Valcov lui Ciolos”.

  • Ion spune:

   Ai si tu dreptate cu „o pastila mai mare” e exact ca la cuie…daca nu merge ia un ciocan mai mare. Apropo sunt 3 generice de doxorubicin autorizate in RO. Inovatoarele se retrag si din alte motive gen taxe de cacat. Cat despre generice se accepta in niste limite sau crezi ca sa copiezi un medicament chiar daca iti da unul patentul in mana e ca si cand l-ai trage la Xerox? Asa ca poti avea generice de tot cacatul…aviz alora cu nationalismul combinat cu paranoia big farma care ma omoara cu ibusinus ca e doi lei in loc de ibuprofen care e 10…dar nah e usor sa vorbesti cand habar nu ai. Cat despre Valcov contra Ciolos intram in discutia de care Radu spune ca ne pupam intre noi ce destepti suntem…si cred ca cei mai prosti dintre porsti sunt hipsterii care vor sa fie altfel dar in acelasi timp la fel: „baaa e naspa cu ailalti dar nici astia nu m-au convins”. Pare ca esti fan Tiriac pentru ca intre un hot si un prost (inca nedovedit ca e prost) ai alege hotul :))

   • Dacian Julien Soros spune:

    „daca nu merge ia un ciocan mai mare.” Daca esti genul care crede ca esomeprazolul nu e perfect echivalent cu omeprazolul, desi pilula de omeprazol contine 50% esomeprazol si 50% ceva foarte asemanator), te recunosc ca medic romanas, care n-a citit 5 articole de cercetare primara pana la varsta de 30 ani, si care se informeaza din pliantele agentilor de vanzari – cu nimic mai breaz decat nea Chirila.

    „Cat despre generice se accepta in niste limite sau crezi ca sa copiezi un medicament chiar daca iti da unul patentul in mana e ca si cand l-ai trage la Xerox?” Nu, necesita megageniu. Te si intrebi de ce genericele sunt facute in India si Israel, pe cand medicamentele initiale, copiate de Teva si Ranbaxy, sunt facute in SUA si Franta. Daca esti genul de om care crede ca marii chimisti din India nu pot fi adusi in Romania, sa faca generice pe salarii de 1000-2000 de euro, te recunosc ca intelectual romanas, cu nimic mai breaz decat Eliade dand limbi tigancii Maitrei.

    Ciolos a fost un agronom ratat, secretarul lui Flutur (PDL) la Agricultura, ministru al Romaniei pus de Tariceanu, si ministru al Europei pus de preacinstitul Basescu. Nu e nimic nou sau original la Ciolos. Mai grav, Ciolos a fost cel care a ascuns guvernarea de coalitie PSD-PNL din 2016 sub numele de fatada „tehnocratie”. Doar un imbecil crede ca vicepremierul lui Ciolos, Ioan Rus, e vreun tehno.

    Am votat cu PNT in 92 cand si tu, si Ciolos erati pionieri, sau ce cacat v-a facut Iliescu. Dupa catastrofa din 2000, care a inclus cooptarea lui Melescanu la guvern, am votat cu PNL. Dar in 2000, Nastase a ajuns premier cu voturile PNL. Atunci am inteles ca esti foarte prost daca faci diferente intre ei. Are George Carlin o explicatie mai lunga despre de ce prostul se implica. Pana si centaurul era de parerea ca a vota e un semn de prostie, dar vad ca si el s-a prostit la batranete. Probabil e si o competitie intre marile partide, cine da mai multe gibmedat lui Mediapro.

    Inca ceva despre tehnocrati: „Tehnocratul” MRU, fost membru CC al UTC, fost PNL-ist, a ajuns premier PDL cu voturi de la PSD, si cu ministri ca megapesedistii Diaconescu si Oprea. Primul premier „tehnocrat”, Stolojan, avea 15 ministri PSD si 3 ministri PNL. Tehnocratia e numele alternativ pentru guvern de coalitie PSD. Ciolos e tehnocrat, pus sa tehnocrateasca de deputatii PSD. Daca antipatizezi PSD, ar fi logic sa antipatizezi premierul PSD „tehnocrat” Ciolos.

    • Ion spune:

     Eu am formulat esomeprazol cu mana mea pretenash nu am citit pe wikipedia dar nu stau sa ma contrazic cu toti gargaragii :))). Bravo..ai descoperit gaura din covrig. Dar repet nu toti neavenitii pot sa-si dea cu parerea…pentru ca nu inteleg…dar esti bun de chirurg la Monza ca ai vorbele la tine.

 • blahu spune:

  Nu merge filmu boss…zic

 • huhbu spune:

  ba, tu vezi ce fatza de boratura ai in stop-cadrul de la video? cum sa dau clic pe asa ceva?

 • ogadei spune:

  Radule, sa te fut !
  Am ras ghini di tat la fazele cu doftorii :))

Adaugă un comentariu