Despre libertatea de exprimare a ursului din pădure

Mă sperie cât tineret autoritar și mai ales oameni care lucrează în media (că jurnaliști nu mai există) sar în trenul cu „heei există teroriști în lume care își justifică acțiunile prin idei aflate în spațiul public așa că haideți să cenzurăm exprimarea anumitor idei în spațiul public.

Bă, voi sunteți pe bune? Păi câți artiști, scriitori și jurnaliști au murit pentru libertatea voastră de exprimare și voi vă pișați pe ea că na, anumite idei pot ajunge la anumiți oameni și ăia pot justifica acțiuni antisociale cu ele?

Păi pedepsiți-i pe ăia care FAC chestii, nu pe ăia care ZIC chestii. Combateți propagarea de idei nocive prin educație, nu cenzură, extremiștilor.

Când dracu’ am decis ca specie că e mai de vină manipulatorul decât ăla manipulat? Că e OK să fii prost și dacă te lași păcălit de cineva e doar vina lu’ ăla? Că e responsabilitatea societății ca la urechiușa ta sensibilă de redus să ajungă doar idei constructive, și nu e responsabilitatea ta individuală ca om să filtrezi ideile nocive și să nu le iei în seamă?

Și de ce crede tot tineretul ăsta autoritar extremist că cu cenzură o să se rezolve ceva? Spre exemplu, tocmai a devenit ilegal pe facebook să fii mândru că ești alb. Poți fi mândru că orice. Poți să fii mândru că ești mexican, trisexual, deținător de mențiune la concurs de schiat invers, absolut orice. Poți să fii mândru și că te scobești în nas, dar nu poți să fii mândru că ești alb, că îți dă zucc cu zucc.

Ce credeți voi că vor face oamenii conflictuali care se definesc doar în opoziție cu chestii când o să le îngrădiți libertatea de exprimare?

a) o să se calmeze și o să își vadă liniștiți de consumat ca celelalte drone placide
b) o să simtă și mai tare că violența e singurul mod de exprimare publică care le-a rămas la dispoziție

Pentru că mie mi se pare că toți amețiții ăștia hrăniți cu avocado cu pâine prăjită și îndoctrinați că toți oamenii sunt născuți egal de superbi în drepturi și maximizați în potențial tocmai au descoperit ursul din pădure și încearcă să-l calmeze cu un deget în cur.

***

Comentarii (13)

 • noko spune:

  Vin gheii si ne mananca pulile, aveti mare grija! Pe transvestiti (care oricum sunt 95% ghei, adica curisti) oricum ii bagam in puscaria aia la Sighet, si le lasam o spagheta sa manance si gata, o sa le placa maxim.

 • Radu spune:

  Proverbul lui Bucurenci:
  Cine se arde in cur, sufla si-n iaurt.

 • plm spune:

  (trebuie sa cenzuram tot ce poate incuraja chestii destructive) (trebuie sa nu cenzuram nimic niciodata sub nicio forma)

  astea-s doua extreme, si in postul de mai sus extrema din dreapta se ia de extrema din stanga numindu-i pe ceilalti extremisti „extremisti” dar peiorativ

  • Jane Făe spune:

   De ce e rău să nu cenzurezi nimic niciodată?

   • noko spune:

    Cine nu cenzureaza nimic niciodata, cenzureaza totul mereu

    • Radu Post author spune:

     cine nu se fute cu mine se fute impotriva mea

 • Dacian Soros spune:

  N-a murit nimeni pentru „libertate de exprimare”. Ca sa ne referim strict la Romanica, au murit mai multi legionari in Rebeliunea Legionara decat anticomunisti in decembrie ’89. Da, au murit 1000 de oi, dar majoritatea erau in paturile lor, sau trimisi de oamenii lui Iiescu sa sperie alti militari, pentru a da o aparenta de dezordine. E mai usor sa semi-desfiintezi Marea adunare nationala, si sa pastrezi doar un sfert din ea in functie, daca faci dintr-astea cu tancuri.

  Cat despre cei maxim 100 de oi care au murit in decembrie 89 in cunostinta de cauza, majoritatea erau suparati ca programul de apa calda sau chiar electricitate nu era continuu. Sau voiau trei modele de salam in galantar. Sau ii deranja programul TV, ca se termina devreme. Cacaturi dintr-astea. Nu Pepe.

  Despre libertate de expresie sa le vorbesti popilor de la Constantin+Elena de la Muncii (aia care au loc de munca datorita lui Antonescu, dar nu au voie cu statuie a lui Antonescu), sau lui Omar Haisam (sluga debarasabila a lui Base), sau ioghinului Bivolaru. Ultimul n-a fost prins cu nimic de procurasii cei viteji, dar nu voia sa stranga semnaturi pentru diversi bagatori in UE si NATO.

  Asa, s-o ardem cu libertatea cuvantului, stim cu totii in principiu, dar unde erai cand slugile lui Lauder inventau povesti despre cei 2-3 marginali de la Noua Dreapta, ca sa poata impinge prin parlament legi de incalusare? Aa, stiu. Chiar la Lauder erai, coleg cu Nea „fmm majestate” Cheliosu.

 • jos_cenzura spune:

  La capitolul asta, America e clar superioară Europei.

  • Dacian Soros spune:

   In America, cenzura e privata. Cumva normal, de vreme ce proprietarii NBC nu au „activitati caritabile” din fonduri POSDRU (adica de stat), cum avea Fundatia Voiculescu in declaratia de avere a Montanului omonim. In SUA, posturile cele mai bune, pentru un conducator, sunt cele di privat. Obama/Trump vine/pleaca, Zuc si Dempsey raman. Daca i se face mila lui Zuc, ii da Clintonesei un milion la fundatie, si aia incepe „da, e greu sa controlam postarile rasiste, pentru ca scade rentabilitatea, si cateva trebuie sa ramana, pentru honeytrapping”.

   Alminteri, despre libertatea de expresie din SUA, intreaba-l pe Shkreli. Aluia i-au convertit arestul la domiciul in puscarie cand a scris pe twitter ceva cu Clintoneasa. Cu acte, frumos, cu avocati, cu procurorasi – nu improvizatii ca la Romanica.

 • radicalizatu spune:

  va doare astia care ati boicotat referendumul? va doaaare… karma se intoarce, piticule. vor mai fi, sa stam linistiti :)))

  • Radu Post author spune:

   haha ce prost esti

  • radicalizatu spune:

   cand ceva mare, dur si negru cu o funda roz cu picatele o sa.ti bata.n geam, sa deschizi urgent: e discriminarea pozitiva! :P

 • Dacian Soros spune:

  Azi a fost arestat Assange. Din cate inteleg, va infunda puscaria pe viata pentru ca americanii au cel mai mega fridom ov spici. Din cate vad, toti piticii doritori de libertate de expresie au o enorma rupere de pula la lichidarea unui om doar pentru ca a pus pe net niste fisiere.

  Hei, dar vrem sa fie liberi toti oamenii care scriu „femeile sunt proaste, si lesbienele, si mai si”! Propozitii ca astea ma fac mai informat, chiar daca sunt vag mincinoase, sau truisme. (Alege-ti varianta preferata.)

  Decat sa aflam despre secretele ocupantului, ma scuzati, eliberatorului, mai bine un cantec vesel sa cantam, o mema jilava sa postam.

Adaugă un comentariu