Recenzie la o carte care mi-a trimis-o un baiat despre cum functionează femeile (și ghidul meu complet și suprem de seducție)

Acum vreo două luni mi-a trimis un băiat cartea scrisă de el pe barba lui despre cum funționează femeile și m-a rugat să-i fac o recenzie. În general nu fac așa ceva, că mă ustură stomacul de la reclame și consumerism. Dar știu cum e să lucrezi la ceva pe barba ta și să ai nevoie de niște ajutor și feedback. Așa că m-am gândit să-l ajut pe băiat, că așa sunt eu, galanton.

Mi-a fost foarte greu să mă uit prin cartea asta. De la mine în principal. Știind absolut tot ce are rost să știe un om despre relațiile umane, mi-e greu să deschid o carte CARE N-ARE CUM SĂ-MI SPUNĂ NIMIC NOU. Pe deasupra stilul schematic în care e scrisă, tip manual, mă adoarme instant. Am avut flashbackuri cu mine adormind pe materia pentru BAC. Prea multă informație, prea puțină distracție.

Autorul încearcă să explice pe scurt ABSOLUT TOT despre sexualitatea umană, ceea ce face cartea și mai greoaie cumva. Pare așa, un tren informațional care nu vrea să se oprească deloc în dreptul meu ci doar să mă amețească.

Dar informațional e destul de solidă. Foarte multe chestii adevărate, probate științific și cu care m-am mai întâlnit prin lucrări de antropologie, psihologie etc.

Problema e că informația e prezentată fără surse clare (care ar fi ajutat pentru credibilitate), e amestecată bine cu speculații de-ale autorului și cu o doză sănătoasă de pseudoștiință. Se vede că autorul a scăpat și în raftul cu NLP, spre exemplu.

Pentru ultima oară vreau să zic chestia asta, băi băieți.

NLP-UL ESTE VRĂJEALĂ PSEUDOȘTIINȘIFICĂ.

Arată bine pentru că pare că prezintă un sistem logic de semnale subliminale sesizabile și manipulabile ale omului, însă NU EXISTĂ NICI UN TEST ȘTIINȚIFIC ÎN TOATĂ ISTORIA NLPULUI CARE SĂ DEMONSTREZE CĂ E REAL. E ca unicornul. Pare un animal foarte logic. Nimic din unicorn nu pare aberant și împotriva naturii. Ba chiar ar avea sens un cal cu corn. Se apără, cornute există, de ce n-ar exista? Păi plm, nu știu de ce nu există dar din păcate nu există. La fel ca și NLP-ul. Orice test după metode științifice ale tehnicilor NLP ne arată irevocabil că e bullshit, wishful thinking și vrăjeală prin care niște șarlatani încearcă să convingă niște autiști că există un limbaj de programare al omului pe care ei nu-l cunosc.

Da. Trebuie să fii complet autist să crezi că există un limbaj de programare al omului, în ciuda lipsei de dovezi. Dar la fel ca și homeopatia, reiki și alte aberații, cumva are sens în propriul sistem logic, dacă nu-l testezi în viața reală.

Dar deviez.

În afară de faptul că nu separă clar chestiile dovedite științific de speculații plauzibile personale și speculații demonstrate a fi false ca NLP-ul, cartea e destul de OK. Informațional.

Stilistic însă e mai plictisitoare decât manualul ăla de neurologie la care am cărat restanța până-n anul 4. Deși repet, și ăla era plin de informații foarte interesante.

Dar dacă ai inteligență socială sub medie (probabil ai, de-aia ești aici), nu înțelegi de ce și cum ajung să se fută oamenii și nu faci spaimă la pagini întregi de definire de termeni, e o carte bună pentru tine.

Dacă însă ai impresia că o să agăți mai mult după ce citești cartea asta, te înșeli

Din păcate toate chestiile astea pe care le aflăm din antropologie, psihologie, sociologie și alte științe care țin de statistică sunt complet inaplicabile în relațiile de la om la om. Îți spun doar tendințe de grup și de populație mare. Nu poți extrapola de la statistică la caz singular decât dacă ești idiot. Și de-aia nu te ajută cu nimic să știi tendințele de împerechere generale ale femelei speciei ca să o fuți pe Maricica de la contabilitate. Pentru că Maricica de la contabilitate nu e media tuturor femeilor ci o deviere de la normă complet imprevizibilă. Doar luată împreună cu alte o mie de Maricici, fiecare o deviere de la normă în felul ei, și făcut media ajungi la adevăruri de-astea invariabile despre natura feminină.

Mai exact dacă știi că ai o mulțime de numere și media lor e 100, asta nu spune nimic despre vreunul dintre ele. Ar putea niciunul să nu fie 100, dacă mă înțelegi. Și așa e și cu femeile. N-ai cum să aplici generalități la cazuri particulare.

 

De aceea am făcut un ghid scurt și absolut complet de agățat aplicabil oricând oriunde și pentru orice bărbat! Are doar trei pași simpli

1. Nu fi urât.

Da. E ceva foarte realizabil. Sigur, nu toți oamenii au potențialul de a fi frumoși, dar toți oamenii au potențialul de a fi neurâți. Niște sport, igienă și țoale decente pot face orice om să arate măcar de 8/10. Dacă arăți de 8/10 nu ești urât. Dacă arăți de mai puțin de 8/10, nu te străduiești destul.

2. Vorbește cu femeile ca și cum ar fi oameni.

Pentru să sunt oameni. Și oamenii apreciază să fie tratați ca oameni. O femeie nu e un joc pe calculator, un scenariu în care trebuie să bifezi 10 pași ca să ajungi la misterioasa și finala dodoașcă. Dacă o vezi ca pe o problemă pe care dacă o rezolvi, o fuți, o să mori onanist. Femeile sunt oameni ca toți oamenii. Arată-ți interesul față de cine e, ce face, ce vrea, ce păreri are. Și nu-l forța. Dacă trebuie să SIMULEZI interesul, înseamnă că nu ești interesat pe bune de ea și doar vrei să faci sex. Nu te arăta interesat de femei de care nu ești interesat. Dacă vrei doar să-ți dai drumul există oricând laba și curvele.

3. Învață când are rost și n-are rost.

Dacă au trecut 10 zile de când ai început să-ți dai interesul să o vrăjești pe una și nu ați făcut sex încă, șansa de a face vreodată sex scade cu 99%. Deci dacă nu te afli pe o insulă pustie cu duduia și ești în lumea reală unde există mult mai multe fete mișto decât ai avea tu timp să cunoști, tai-o de acolo. Tipa sigur nu e interesată pe bune de tine. Ori nu e atrasă, ori vrea să muncești mai mult decât face pentru a ajunge acolo. Investește munca aia în altă parte că-s șanse mai bune de rezultat și n-ai pierdut nimic. Repet, sunt mai multe tipe mișto pe lume decât ai tu timp într-o viață să cunoști. N-ai pierdut nimic. Și nu, nu „rămâneți prieteni”. Așa asiguri că moare și aia 1% șansă rămasă. O saluți frumos, îți vezi de viață și dacă se răzgândește o să te caute ea.

 

 

Și atât. Concret și la obiect.

În rest, dacă vreți să știți mai multe despre „seducție”, sunt o grămadă de șarlatani care vând țepe la beta inceli naivi autiști cu pula mică, gen NLP.

Dacă vreți să aflați mai multe informații reale dar complet neaplicabile în viața de zi cu zi despre sexualitatea umană, sunt o tonă de locuri de unde puteți afla și asta. Cartea lui Andrei C. Pintică e una dintre ele. Nu e rea, dar nici nu m-a dat pe spate. Sunt și altele. Pe mine m-au relaxat mai bine spre exemplu  cursurile lui Sapolsky

În rest, băiat, mulțumesc că mi-ai dat cartea asta a ta la recenzie, apreciez gestul, n-am înțeles clar de ce te-ai cramponat să o scrii și de ce ai vrut să zici pe repede înainte ABSOLUT TOT, cum turuia lecția tocilarul clasei pe vremuri. Personal aș fi ales doar 10% din câtă informație ai acolo și aș fi dezvoltat-o cu povești, istorie, studii citate și alte chestii interesante. Dar na, părerea mea nu prea contează. Nu sunt în publicul țintă. Am mai mari probleme cu manualele decât cu femeile. Succes.

 

 

 

 

 

***

Comentarii (12)

 • merilan spune:

  Primul. Dar mimez interesul, articolul scade referinta jegului, iar daca poate lua valoare intreaga… plm nu vreau ca prin comentariul asta sa ii cresc valoarea. pare rau, daca eram pizda si veneai la mine cu vrajeala asta, te lasam sa pui mana la dodoasca, o limba-n gat si scuza ca e rosu, fugeam, block pare rau.

 • ads spune:

  centaure, ca aspect esti sub 8… 4 spre 5 (arati ca un copil de 12 ani) dar esti destept tare! sa nu.ti fie de deochi!:)))

 • Cazma spune:

  Misto distilata informatia in acele 3 puncte. Mortii ei, eu aveam impresia ca este cultura generala. Chestii invatate, oarecum, de pe-acasa si de pe la primele interactiuni mai coerente cu fetele.

  Asta pana am intalnit indivizii de peste 20-si-ceva / aproape-30 de ani care inca mai folosesc apelativul „pizda” cand vorbesc despre fete..

  • noko spune:

   Evident, cu pluralul „pijdi”. Aplicabil în special pizdelor enervante

  • Anton spune:

   coaie nu e frumos sa folosesti apelativul „pizda” ok?

 • SdB spune:

  Mersi pentru Sapolsky! Aveam mare nevoie de acel playlist. Esti de aur!

 • Unu spune:

  *pe care…

 • kerehome spune:

  Nu folosi cuvantul AUTIST daca nu ai habar ce inseamna!!!!!

 • Oana spune:

  Buna, Radu! Ia sa vaz ce prostii ai mai scris.

 • Oana spune:

  Mereu mă faci să râd! Așa că dau mereu refresh la pagină poate poate râd mai des

 • Aaaahh spune:

  Prin cărțile alstea vezi lucrurile doar statistic, așa cum la total war vezi ce se întâmpla cu un detașament de soldati…
  dacă vrei sa te descurci la femei îți trebui mai multe cunoștințe din perspectiva first person shooter.

  Aa, și sa știi ca femeile chiar sunt ca un joc pe calculator, o bagi in pat dacă ai atitudinea corecta, replica corecta și nu faci greșeli…
  Exemplu, ești la întâlnire și – TE TESTEAZĂ- zicandu ti ca te ar invita acasă la ea sa mai stați de vorba dar e cam obosita, sau începe sa îți povestească de o rochie ce ii place. De cum răspunzi la testele asta vei fi catalogat la sclav sau ok de pat. Ideea e sa nu fii sclav.

  Oricum, astfel de cărți nu sunt bune la nimic, când ești față in fată nu îți e de folos cartea.

 • Arici Pogonici spune:

  Ai delasat, centaure. Cum sa raspunzi unuia care-ti trimite asa scrisoare? Cu numele inghesuit acolo la cantul hartiei, ca a trebuit sa imparta foaia in doua ca pe cealalta jumate a tiparit acelasi text sa trimita la alt fraier. Nici macar nu a semnat.
  La mine zbura fituica aia cu carte cu tot direct la gunoi. Si la tine pe vremuri, dar devii tot mai mult pula bleaga.

Adaugă un comentariu