Războiul ideologic de tranșee al caricaturilor umane

O puștoaică oarecum detestabilă, oarecum goarnă a unor idei care i-au fost băgate pe gât din pruncie dar care are oarecum dreptate e în centrul atenției pe tot internetul zilele astea.

Greta se alarmează corect pe o problemă globală: ecologia. Nu spune însă nimic nou și e destul de caricatură umană încât poți lejer să faci mișto de ea. Face greșeli, omite chestii pe care le poți umple cu ce vrei tu, dacă vrei să o faci să pară proastă, nu știe o grămadă de chestii și are și fața aia. E atât de ușor să faci mișto de Greta Gunberg încât dacă Bendeac mai era viu, sigur ar fi imitat-o la emisiunea lui „show de seară”.

Totuși nu spune nimic nou.

Și atunci de ce se agită în așa hal de tare oamenii la ce zice ea?

Păi, totul vine de la un prost obicei întâlnit la toată specia umană:

Omul vrea să aibă dreptate.

Procesul e simplu. Iei o opinie în brațe, te bucuri de ea, simți că te reprezintă. Trebuie să scoți opinia constant la plimbare ca să îți confirmi că e o opinie bună și că tu ești deștept. Dar opiniile sunt niște chestii  pe care cu cât le privești din mai multe unghiuri și în mai multe circumstanțe, cu atât se complică mai tare. Iar dacă opinia se complică prea tare, începe să te doară capul de la nevoia de a o revizui. Vrei să eviți chestia asta. Vrei doar să îți confirmi că e opinie bună și ești deștept. Ăsta era planul.

Așa că inconștient începi să cauți o persoană foarte ridicolă cu o opinie opusă. Preferabil persoana aia e o caricatură umană cu multe defecte ușor de atacat și care și-a dus anti-opinia deja în gard  de tare ce a apăsat pe pedală cu ea. Te uiți la ăla cât de prost e și te simți bine și confortabil cu opinia ta. Ți-ai confirmat că ai dreptate.

Uitați ce penibil e ăla care are o idee opusă mie! Ce păcălici sinistru! Sigur e similar și reprezentativ pentru toți oamenii care împărtășesc o mare parte din opinie! Toți sunt niște clovni handicapați și eu sunt cel mai clarvăzător savant!

Și de-aia când căutăm o opinie diferită de a noastră pentru a o demonta nu căutăm vocea cea mai rațională care o reprezintă ci vocea cea mai stridentă.

Haha, Greta e o dronă care repetă propagandă și are o față ciudată!
Haha Remus Cernea e vegan timid care se pozează la sală!


Haha Ioana Stăniloiu vrea să salveze raci de la supermarket!


Deci ecologiștii sunt niște caricaturi umane care nu pot fi luate în serios!

Haha o feministă cerșetoare de atenție e mândră de părul ei de pe picioare!

Haha Morena Mopu crede că secretul femeilor independente și pline de bani e să te scobești în pizdă pentru italieni bătrâni!


Deci feministele sunt niște caricaturi umane care nu pot fi luate în serios!

Haha, un incel de pe internet vrea să legalizeze violul!
Haha, niște englezi grași patrulează plaja cu lanterne de frică să nu vină imigranții!


Haha, trump e portocaliu și imbecil!
Haha, Papahagi și Neamțu se cred intelectuali da’ dorm cu poza lu’ sfântu nicolae sub pernă!

Deci conservatorii sunt niște extremiști periculoși pentru societate!

Haha pe VICE e un articol despre copii transgender care iau LSD ca să înțeleagă manele retrowave!
Haha un nebun care se crede femeie a dat-o în judecată pe o epilatoare că n-a vrut să-i dea părul jos de pe ouțele lui feminine!


Haha niște ratați au format o sectă de poliamoroși care probabil își beau pișatul și fac propagandă pe facebook!

Deci progresiștii sunt niște extremiști periculoși pentru societate!

Absolut orice idee din istoria omenirii care a fost împărtășită de minim 100 de oameni poate fi demontată și scoasă de penibilă dacă îl iei la întrebări pe cel mai prost dintre ăia.

Autofelația opiniei funcționează și pe defensivă. Că așa pornește tot conflictul.

Uite o turmă de înapoiați care fac mișto de cel mai slab membru al clubului tău de băieți cu o opinie! Sigur, ăla e vag handicapat și nici nu înțelege opinia până la capăt, dar în mare parte împărtășește o opinie cu tine! Deci în mare parte are dreptate! N-ai cum să-l lași să fie scos de păcălici, chit că în străfundul tău știi că e cam păcălici. Așa că sari să mârâi la tabăra opusă. Să te poziționezi. Și să te asociezi fără să vrei cu toate defectele lui de păcălici. Doar pentru frântura aia de opinie pe care o împărtășești cu el și de care ești mândru.

Și așa toate discuțiile publice se învârt în jurul caricaturilor umane. Cei mai proști reprezentanți ai ideilor sunt cei mai discutați reprezentați ai ideilor. Că așa funcționează cel mai bine. Pentru că repet. Scopul nu e să facem un schimb de perspective pentru a ne revizui opiniile. Scopul e să țipăm unii la alții până ne descărcăm și dup-aia să plecăm acasă să ne frecăm pe sfârcuri cu opiniile noastre, convinși că ăilalți sunt niște fanatici iraționali.

Vino la sânul meu păros, idee frumoasă. Te protejez eu de nebunii agresivi care vor să smulgă din tine.

Și așa am ajuns ideologic la război de tranșee. Nici o tabără nu avansează, nici o tabără nu are vreo perspectivă. Toți suntem în mocirlă până la brâu și fluierăm spre șanțul celorlalți, poate e unul atât de prost să scoată capul și să-l împușcăm. Atât facem. Stâm în mocirlă și ne momim proștii unii altora la gesturi cretine, sperând că ăilalți o să se dea bătuți înaintea noastră. Un război de uzură în care chiar nu se mai distrează nimeni.

***

Comentarii (15)

 • unu doi trei, sa moara ei spune:

  De la incercuirea flescaielii Lo Mopei si pana la Greta G, talentul tau caricatural a ajuns la cote de azur!

 • Oana spune:

  Aer

 • Ionut spune:

  Bazat si rosupastilat

  • Bogdan spune:

   have sex

 • Greta is my EX spune:

  “Un război de uzură în care chiar nu se mai distrează nimeni.”

  GRESIT !

  Ne distram noi, astia pe care ne doare la banana de toate trendurile si ideile cultiste ale idiotilor din jur mai ales cand astea dispar in fum ca si-au pierdut tractiunea.

 • eugenia_ics spune:

  ba ce ma innebunesc astia cu climatul lor. nimeni nu are destul sange in coaie sa spuna ca motivul numarul 1 al poluarii sunt OAMENII. ce putem face? turnati mai putini plozi. bagati limita ca in china. bagati un pic de eugenics pe fir. da, da, stiu, e urat ce propun si o sa marginalizeze multi oameni. faza e ca acei oameni (majoritatea omenirii) sunt pielea pulii in societate, niste idioti utili care nu contribuie nimic semnificativ pentru specie. ce conteaza daca ne pun taxe pe biletele de avion, daca sunt familii cu cate 6+ copii, fiecare dintre care are nevoie sau va avea nevoie in cele din urma de: haine, mancare, va produce gunoi, va cumpara o masina si va avea nevoie de un loc de parcare, va cumpara tehnica produsa in fabrici chineze care polueaza cu nesimtire, etc etc etc. concluzia, muriti dracu’

  • Han Soros spune:

   As adauga ca aici suntem intre romani. Romanii s-au lasat in mare parte de reproducere. Numarul romanilor scade mai rapid decat numarul jidanilor in timpul razboiului. As prefera sa il vad la stiri pe nebunul Cumpanasu, decat pe Greta. Orice mijloc de comunicatie romanesc care baga in seama Greta e condus de oameni fara legatura cu viata reala.

  • strapon spune:

   Esti prost!!!!

 • TellmMindTheyBinnes spune:

  Nu crezi ca.. e doar anturajul in care te invarti?
  O idee daca ai incredere in ea, mergi cu ea, indiferent ca esti „prost” (asta-i FRUSTRAREINPULAMEAPISAMASIPEFRUSTRARILETALE apropo). Ca asta-i jocu, nu sa ai „dreptate” ci sa te distrezi, si daca te distrezi, ai dreptate.

  Daca nu te mai distrezi… arunca-te si tu in „pustietate” si ia-o de la capat sau ceva.

 • Unu spune:

  PUIE MONTA! PUIE M.S.D!
  Sunt de acord cu tine Mărite Centaur Intergalactic atât timp cât nu te apuci să torni diminutive idioate în text. Cum începi, îți iau neamul în carici! Ave!

 • mai conteaza? spune:

  deci asta a fost, adios piticigratis?? te-ai saturat sa iei zucc si vrei sa faci si tu un ban gramada din scris si fb si social media? felicitari! LOL pe bune!

 • gigi22 spune:

  Bun articol, imbecile comentarii.
  Comunitatea de maimuțe mistocare în acțiune. Plus 1-2 nebuni, asa, de gust.

 • Tenpula spune:

  Nu cred ca Turnberg e o exceptie. A vorbit care la ONU despre cresterea mortalitatii in Romania sub Petre Roman sau Emil Boc?

  Niste duci de Rotweiler, sau cum cacat le zice miliardarilor alora, au dus-o in iaht pe aspergerista. Niste Obami s-au pozat cu ea. Majoriatatea oamenilor care o imping in fata nu ne vor spune niciodata adevarata lor parere despre incalzirea globala. Iar Obamei, personal, i se rupe pula de nivelul marii. Luna trecuta si-a cumparat palat de zeci de milioane la nivelul marii.

  Fara Obame, nu am avut aspergerista. Nu radem de aspergerista, radem de prostii care se uita in gura Obamei pe motiv ca le-a spus lor un copil bolnav mntal.

 • Fucking Shet ! spune:

  Daca ai incrucisa morena mopu cu bendeac ar iesi codrin stefanescu.

 • sir spune:

  sa-mi trag nervu ce bine scrii. no homo

Adaugă un comentariu