Despre cum să ai păreri despre lucruri care nu înțelegi cum funcționează dar știi tu mai bine cum ar trebui să funcționeze că te-a fătat mă-ta deștept în pula mea și n-ai nevoie să înțelegi imaginea de ansamblu

Azi dimineață se căcau pe dânsele niște prețioase la TVR că dom’le, ele nu-s de acord să fie subvenționat filmu’ 5gang, că pe ele nu le-a întrebat nimeni.

Niște anonime simpatice ca o clismă au emisiune și își expun operațiile estetice la discount pe bani publici da’ au păreri despre cum ar trebui să se cheltuie banu public. Definiția ipocriziei. Da’ pe mine m-a întrebat cineva dacă-s de acord să fie ele acre de zici că au mâncat numai penicilină la TV pe banii mei?

Puncte bonus de microcefalie la toți trolii care țipă la mine acuma că o ard din bani de la stat. Păi io-s vânzător de scenarii, n-am treabă cu producția. E ca și cum te-ai supăra pe un vânzător de sacoșe de rafie că e agricultura subvenționată și de-aia cumpără sacoșe țăranii: că le dă statu bani moca.

Sau ca și cum te-ai supăra pe un vânzător de tastaturi că programatorii nu plătesc taxe pe salariu și de-aia își permit tastaturi mai scumpe.

Pe lângă TVR și alte emanații „media” ale statului fără public (sunt zeci de reviste și posturi cu circuit inchis care apar pe bani buni de la stat) mai sunt o tonă de alte industrii care au subvenții. Pentru că angajează oameni și banii se întorc în economie și pentru că fără subvenții n-ar mai fi competitive cu industriile din țările vecine CARE AU ȘI ELE subvenții de la stat.

Dar acolo nu e problemă! La filme e problemă! Dacă angajezi un băiat pe SEO e ok să-ți dea statu’ bani înapoi. Dacă angajezi cameramani, sunetiști sau editori, nope. Aici trebuie să te descurci singur!

Sunt împotriva subvențiilor la modul general dar sunt motive pentru care există și normal că dacă au alte industrii vreau să aibă și aia în care lucrez, nu? Ori nimeni, ori și eu!

Dar nici măcar la filme la modul general nu e problemă. Că se fac filme pe diferite sponsorizări de la stat (CNC și alte chestii) de pe vremea lui Gheorghiu Dej. Că dă statul milioane pe telenovele de la posturi mari TV sau filme de mâna a doua cu bătaie cu vampiri care apar direct pe dvd în asia și atât iar nu e problemă. 4 milioane la un film de hollywood cu chris pine? Nici o problemă.

Dar 100 000 de euro la un film cu VLOGGĂRI? Aici tragem linia dom’le. Ce se întâmplă cu banii statului? Aia e cultură? Singura cultură care trebuie făcută din banii statului e cultura de rapiță. Și fetele astea două cu 1000 de spectatori, bineînțeles.

***

Comentarii (18)

 • Jane Făe spune:

  Ce e aia 5gang și de ce ai un anacolut fix în titlul articolului?

  De fapt, prima parte nu ma interesează.

 • Tătuța Luciferean-Rotaru spune:

  5gang sunt ultima muie umană.
  Retardeală de spoiled kids prea pleonastic de crescuți în puf.

  Dacă proasta care răgea la tevereu e idioțenia exportată de la iRealitatea unde a futut-o Claudiu Popa până i-a făcut borac… Recte EMMA ZEICESCU… Pot să-nțeleg că ai simțit să spargi plasma ca pe-un retro cu tub catodic.

  Nu suport ideea căcăcații gen pișații ăștia din faivmuia și serialul scufundabil în smoala caldă de pe tavanul Colectiv numit VLAD de pe Prostată Teve iau bani când deja au destui bani.

  Da, s-or duce pe pulă triliarde de alte milionuțe și în alte direcțiuni, inclusiv în tevereu itself, dar măcar nu doare ca sarea pe rană precum astea atât de oficiale și furunculoase in your face.

  E ca și cum ai brațul amputat… Și vine cineva și toarnă acid pe carnea aia proaspătă și plină de zoaie de sânge… E picătura aia de too much of too much care te face să pleci spre sinagogă.

  Mă cac pe aceeași filieră pe fața lu’ Bobonete și manipulările de țărani proști râgâind mici cu Newmarkt (din care el face genuinely face parte, dar o arde „deep acting skills”) prin care el a ajuns să facă bani și să ia bani și să bani.

  Și vreau să mă mai piș random și pe poponarul cu grețoșenia aia de accent gutural infect numit Teohari. E tot un fel de faivgang și el. Stă și face laba tuată ziulica pe rarbg, emană opinuțe la fel de purulente ca ale drăgușancelor de la tevereu și ia banii la proști cu pseudo stand up cu echipa aia de lături numite Vio, Costel și Mocanu, insert miserable shitty fucks de patrujde ani care recită glumițe pentru gimnaziu să râde publicul Latrina 3rei pe 35 de lei.

  My point being…

  Sunt foarte mulți care nici nu merită să respire.

  Și totuși pentru că nu avem ceva radicalisme Turcia-Siria locale… Împuțiții ăștia continuă să se tripeze, drogheze, fumeze și mai ales îmbete pe banii mulțimii care-și taie vena dacă ratează vreo zi de luni fără VLAD pe Apropou Teve sau recitări de pe foiță memorate ca Bacovia la BAC livrate rudimentar la comunista Sală a Palatului pe 100 de lei firul de ceapă.

  Nou ofăns, dar inclusiv tu, deși I like your endless angryness about anything alive or dead, ești parte din această pârțâială masochistă de self-importance și job la Bitdefender pe 6000+ de lei în clădirile pe care mi le doresc căzute ca-n ’77 (Wolrd Trade Center style) la primul 8 pe Richter, într-o zi la 11 dimi, populate full.

  Tu nu ai cum să-ți permiți să ai prea multe pretenții de la botoxatele tevereului. Tu poți să te joci FIFA pân’ la ora 14 sau să scrii un scenariu anost cumpărabil de aceeași escroci descriși mai sus. Nu ai job 9-17, nu faci parte nici din spectrul pentru care retardele alea trăncăneau. Ești un mic Teohari împuțit și tocmai te pozași pe la Paris.

  I really like you, dar totuși las-o mai flasc cu trezăririle astea.

  • Unu spune:

   Cât de mare e un „milionuț” imbecilule?

   • Berta Dogaru spune:

    Pune virgule, căcat pansat în oțet!

  • Cazma spune:

   Meama, manca-ti-as ochii tai, n-am inteles nimic din calupul asta de text.
   Bine, am inteles ideea in mare… dar mi s-a parut destul de dificil de parcurs. Serios acum..

 • strapon spune:

  PE CARE…. PE CARE NU LE……. Moldovene!
  Tot asa scrii si scenarii????

  • Radu Post author spune:

   da. nu cred in pecare

 • Bogdan192 spune:

  Ba nush ce au zis alea, da imi bag pulan sufletu oricui ia bani din taxele mele ca sa scrie scenarii despre 5gang.

  • Radu Post author spune:

   n-am luat bani din taxele nimanui. eu mi-am luat banu cu mult inainte de productie.

 • iwillneverlookback2017 spune:

  Stim cu totii ca esti propagandist si nu produci nimic. Stim cu totii ca artistii vietii de la noi (cantacioase, scenaristi etc) traiesc din bani publici ca din ce produc pe piata ar disparea de mult.
  Nimeni nu vrea sa vada filme romanesti cu ciorba, avorturi sau cu 5gang si playback-uri jenante la zilele comunei.

  Ce e insa scarbos e ca tu vrei sa fii si apreciat si nimeni sa nu-ti zica nimic. Ba sa te si iubeasca, desi mai mult sau mai putin direct esti bugetofag.

  Singura ta argumentatie e ca cine nu e de acord cu tine e prost.
  Aia de ti-au dat bani inainte de productie de unde aveau bani? I-ar fi dat altcuiva?

  • Radu Post author spune:

   de la ei aveau banii in pula mea de handicapat sinistru. rebate-u a fost aprobat dupa ce s-au terminat filmarile. nu stia nimeni de el pana la sfarsitu lu septembrie si eu mi-am vandut marfa din mai handicapat jegos sugator de puli de cai morti luatiash neamu in pula si caralash pana mai incolo om cu om

   • Oana spune:

    De ce le raspunzi?

 • Loading... spune:

  Majoritatea cititorilor tai resping 5gang. Colaborarea ta cu ei nu este gresita sau imorala, dar duce la un conflict oarecum firesc intre tine si unii cititori. Tu esti pragmatic si lucid in aceasta chestiune, dar cititorii au o parere deformata despre tine. Scrisul tau a fost mereu violent, lipsit de inhibitii, sugestiv si lipsit de compromisuri. Oamenii nu te percep ca pe o persoana dispusa la a negocia o colaborare cu 5gang, ci ca pe un individ care se comporta exact asa cum scrie. Desigur, aceste asteptari nu sunt juste, dar perceptiile celor care te urmaresc s-au format in mod natural astfel, pentru ca ei doar te-au citit, nu te-au cunoscut.

  Eforturile tale de a explica legitimitatea deciziei de a lucra cu 5gang sunt, din acest unghi, inutile. Da, banii sunt primiti in mod legitim (de la stat); da, activitatea ta este remunerata in mod legal si moral; da, trebuie sa traiesti si tu din ceva. Dar nu conteaza. Oamenii nu te cunosc, ei cunosc doar un narator de pamflet de pe net, care nu ar face ceea ce tu, autorul, faci. Pentru ca naratorul nu e om.

  Faptul ca esti om cu nevoi personale este secundar. Nu cred ca are rost sa iti justifici deciziile personale, mai ales cand ele au natura asta. Nu amesteca viata personala cu personajul radical pe care l-ai conturat aici pe internet. Majoritatea oamenilor nu pot intelege ca tu, cel adevarat, nu esti centaur.

 • gigi spune:

  am crezut ca titlu e despre tine lol

 • marcel_viteza spune:

  si totusi o sa trebuiasca sa traiesti cu ideea ca ai contribuit la aducerea il lume a filmului 5Gang

  • Radu Post author spune:

   iesea oricum, i-am dat o fata umana.

 • zedicus spune:

  Radu, tu scri bine dar problema ta e ca la toti care indraznesc sa te contrazica le raspunzi cu „taci dracu prostule”.

  • Radu Post author spune:

   pai daca ma contrazic fara sa stie despre ce vorbesc ce plm sa stau sa le explic la fiecaren parte

Adaugă un comentariu