după gust

„Adăugați sare după gust” mi se pare cea mai mare mizerie posibilă. E în toate rețetele și de-aia nu pot să iau bucătăria în serios nici ca știință nici ca artă.

Adică trebuie să am un gust format în prealabil despre sare care să-mi dicteze ce cantitate să pun? Păi dacă aveam gusturi nu stăteam să copiez rețete. Inventam eu. Logic, nu? Nu mă pricep dom’le. M-am ocupat cu alte chestii în viață, nu cu formatul unui gust la cantitatea de sarie în funcție de cantitatea de ingrediente și tipul de mâncare. De-aia apelez la o rețetă, plm.

E exact ca taximetriștii ăia care mă întreabă dacă am un traseu preferat. Nu, nu am. Dacă aveam preferințe la domeniul ăsta îmi luam mașină. Faptul că chem un taxi e dovadă suficientă că NU AM un traseu preferat. Nu am ajuns la nivelul ăla.

Scamatori și șarlatani în toate domeniile. Păi așa fac și eu cursuri de scris. Veniți cu o idee și adăugați narațiune dupa gust. Bam. Gata. Dă-mi bani.

Oameni neserioși, bă, care nu-și respectă domeniul de activitate ales. #piureinstant #gourmet #foodie

***

Comentarii (10)

 • Lulu Budinca spune:

  Ok

 • ipo spune:

  Ok

 • fabian spune:

  bucataria e ca blogingu sau ce cacat faci tu aici. unii prefera pe cineva care mananca o cantitate mai mare de cacat, altii mai mica. dupa gust.

  asa si sarea. pui pana cand iti vine sa zici: da’impulamea, asta as manca.

 • nu spune:

  Cel mai enervant e când comand friptură cu piure și salată, și-mi aduc niște varză tocată simplă. Nu am cerut varză tocată, vreau sa fie deja amestecată cu ulei, oțet, sare, niște mărar eventual, dacă e de 4****. Adicăceva mâncabil.

  • Andrei spune:

   dacă nu e în meniu tu vrei să-ți citească gândurile? sunt mai multe rețete.

 • ok spune:

  Ok

 • Acvila spune:

  Dupa gust. Cand am gustat câteva beri, chem un taxi. Și atunci prefer să mă întrebe pe unde vreau să mă ducă. Că întotdeauna drumul direct e mai ieftin decât plimbarea pe jde străduțe. Dar când bulevardele sunt complet blocate de trafic, prefer s-o ia prin cartiere, pe după blocuri, ca să ajung acasă înainte de a adormi.

 • IPS spune:

  Mai sunt formule magice: unt cat o nuca si drojdie de 25 de bani…

 • Green spune:

  Sau cum e si aia, un varf de cutit de sare. Plm eu folisesc maceta la bucătărie, dupa ce am pus sare in ciorba statea polonicul in picioare!

 • vcs spune:

  pune bre cata sare vrei adica. poti sa nu pui deloc adica. la prajituri sau unde chiar conteaza cantitatile de sare ca sa NU AIBA GUST INFECT FARA, e specificat cam cat. la piureul tau instant poti sa nu pui deloc sau poti sa pui o tona ca tot piure instant e. ce postare de cacat

Adaugă un comentariu